Eva Dahlgren Anita Simak Johanna Nilsson Olle Leksell, del av 18 Jenny Wiik, sekreterare. Linda Honkanen (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Eva Dahlgren Anita Simak Johanna Nilsson Olle Leksell, del av 18 Jenny Wiik, sekreterare. Linda Honkanen (M)"

Transkript

1 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Vilundarummet Onsdagen den 19 maj, klockan 18: Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordf Bo Callerhorn (M), tjg ers Bo Eklund (S), tjg ers Linda Honkanen (M) Lars Tunkrans (KD) David Strömqvist (KD), tjg ers Shaokat Amedi (S) Lars-Göran Andersson (S), tjg ers Karin Lindh (V) Ersättare: Fredrik Öberg (M) Bengt Karlsson (FP) Carina Hember (MP) Övriga deltagande Eva Dahlgren Anita Simak Johanna Nilsson Olle Leksell, del av 18 Jenny Wiik, sekreterare Utses att justera Linda Honkanen (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset den 27 maj 2010 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Stöd & process Underskrift...

2 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Informations- och frågestund (GVN/2010:3) 1. Energigymnasiet Olle Leksell, rektor, informerar om att de som idag läser Elprogrammet på Vilundagymnasiet ska få möjlighet att slutföra sitt program i Energigymnasiets regi under läsår Energigymnasiet arbetar speciellt med två fokusområden som innebär att eleverna ska bli anställningsbara efter utbildningen samt att de som vill fortsätta till högskolstudier ska bli behöriga att söka dit. 2. Uppföljning av utvecklingen av antalet elever i vuxenutbildningen Anita Simak, rektor vuxenutbildningen, informerar om att till dags dato har elever till 170 årsstudieplatser av 300 blivit antagna. 3. Kundvalschefen informerar Eva Dahlgren, chef kundvalskontoret informerar om följande: Intaget för gymnasiet 2011 skjuts fram till 1 mars Gymnasiemässan inför 2011 ligger också senare, november KSL arbetar med att ta fram en gemensam elevdatabas. En upphandling kommer att ske under hösten. Gemensamt programpris föll tillsammans med riksprislistan och bidrag på lika villkor. Nu görs en ny utredning och beslut ska tas den 3 juni i utbildningsutskottet Skolinspektionen är fortfarande på inspektion i Väsbys alla skolor. Detta kommer att resultera i en kommunrapport. 4. Målarbetet Johanna Beverskog Nilsson, välfärdsutvecklare, informerar om kommunfullmäktiges nya mål. Perspektiven är något förändrade och är nu nöjd Väsbybo, samhälle och miljö, ekonomi samt medarbetare.

3 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden lägger informationen till handlingarna.

4 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Meddelanden (GVN/2010:4) Fullständiga meddelanden finns vid sammanträdet i särskild meddelandepärm. a) Årsredovisning 2009 Kommunfullmäktiges beslut den 12 april 2010 att - Godkänna årsredovisning Ombudgetera medel för investeringsprojekt - Avsätta kronor för omstruktureringar 2010 b) Valärenden Kommunfullmäktiges beslut att välja David Strömqvist (KD) som ny ersättare i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden på den vakanta platsen efter Diana Ayoub (KD) som har avsagt sig sitt uppdrag. c) Gestaltningsrådets möte nr Protokoll från Gestaltningsrådet möte den 29 mars Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden lägger meddelandena till handlingarna..

5 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Anmälan av delegationsbeslut (GVN/2010:5) Delegationsbeslut har fattats enligt förteckning som föreligger vid sammanträdet i särskild delegationspärm. Följande beslut har anmälts till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden: Johanna Nilsson, verksamhetscontroller Upplands Väsby kommun bekostar skolgång för elev på Sollentuna Fria gymnasium för att denna ska kunna genomföra ett fjärde läsår, GVN delegation/2010:11. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden lägger delegationsbesluten till handlingarna.

6 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens delårsrapport efter april 2010 (GVN/2010:27) Kundvalskontoret har sammanställt resultat, avvikelse och årsprognos för gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens delårsrapport 1, per april 2010, samt gjort en avstämning och årsprognos av måluppfyllelsen. I april redovisas intäkter på 61,4 miljoner kr, inkl kommunersättning 58,2 mkr. Till och med 30 april 2010 har bokförts kostnader på 62,4 miljoner kr. Riktmärket för linjär förbrukning är 33,3%. Resultatet tom april 2010 är -1,0 mkr. Prognos för 2010 är negativ och motsvarar -5,1 mkr för hela nämnden. Kundvalskontorets förslag till beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport 1 per april 2010 och helårsprognos för Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden redovisar en prognos på - 5,1 mkr vid årets slut på grund av volymökningar. Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport 1 per april 2010 och helårsprognos för Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden redovisar en prognos på - 5,1 mkr vid årets slut på grund av volymökningar. Delges: Kommunstyrelsen

7 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Kvalitetsredovisning för gymnasieskola samt vuxenutbildning (GVN/2010:16) Varje kommun skall enligt förordningen för kvalitetsredovisning (SFS 2005:609) årligen upprätta en skriftlig kvalitetsredovisning som ett led i den kontinuerliga uppföljningen och utvärderingen av verksamheten. Förutsättningarna för gymnasiet i egen regi och vuxenutbildning är goda med hög andel lärare med pedagogisk utbildning och god lärartäthet. Andelen lärare med pedagogisk högskoleutbildning behöver öka på den fristående gymnasieskolan i kommunen, Wäsby restaurangskola. Kunskapsresultaten för Vilunda gymnasium har försämrats något jämfört med föregående år genom att färre har fullföljt utbildningen samt genom att betygspoängen har sjunkit. Wäsby restaurangskola har låga kunskapsresultat sett till andra hotell- och restaurangutbildningar i landet. Eleverna på gymnasiet är trygga och trivs, men tycker att arbetsron kan bli bättre. Möjligheterna för eleverna att påverka undervisningen är totalt sett inte tillräcklig. Undervisningens kvalitet kan bli bättre anser eleverna på Vilundaymnasiet. Likvärdigheten i bedömning och betygsättning är god men arbetet behöver fortsätta. Vuxenstuderande i Upplands Väsby slutför i lika hög utsträckning sina kurser som i övriga riket. De studerande är nöjda med undervisningens kvalitet och med sin arbetsmiljö. De studerande har många möjligheter att påverka utbildningen. Likvärdigheten i bedömning och betygsättning inom vuxenutbildningen är god men kan utvecklas. Alla verksamheter inom gymnasium och vuxenutbildning har likabehandlingsplaner i enlighet med förordningen. Strategier för att förbättra resultaten och nå högre måluppfyllelse är bl.a. fortsatt fokus på mål och resultat, bättre analyser och beskrivningar av verksamheternas måluppfyllelse, arbeta med förbättrad arbetsron i gymnasiet. fortsatt arbete med likvärdig bedömning och betygsättning, fortsatt arbete med att stärka elevernas och vuxenstuderandes delaktighet och inflytande, vidareutveckling av formerna för de vuxenstuderandes kontakt med arbetslivet.

8 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Kundvalskontorets förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner Upplands Väsby kommuns kvalitetsredovisning år 2009 för gymnasium och vuxenutbildning och överlämnar den till Skolverket. Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner Upplands Väsby kommuns kvalitetsredovisning år 2009 för gymnasium och vuxenutbildning och överlämnar den till Skolverket. Delges: Skolverket

9 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Särskilda program höstterminen uppdrag till Kundvalskontoret och Väsby Välfärd (GVN/2010:28) I regeringens promemoria Särskilda program och behörighet till yrkesprogram från 28 september 2009 föreslås särskilda program ersätta dagens individuella program. I gymnasieskolan ska införas de särskilda programmen preparandutbildning, programinriktat individuellt val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ samt språkintroduktion. Kundvalskontorets förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar till kundvalskontoret och Väsby välfärd att tillsammans ta fram ett förslag till hur dagens individuella program på Vilunda/Väsby nya gymnasium ska ersättas med de särskilda programmen som regeringen föreslagit. Förslaget ska läggas fram och beslutas på gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde den 22 september Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut med följande tillägg: Kundvalskontoret tar fram ett förslag innan midsommar Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar till kundvalskontoret och Väsby välfärd att tillsammans ta fram ett förslag till hur dagens individuella program på Vilunda/Väsby nya gymnasium ska ersättas med de särskilda programmen som regeringen föreslagit. Förslaget ska läggas fram och beslutas på gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens sammanträde den 22 september Kundvalskontoret tar fram ett förslag innan midsommar 2010.

10 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Yttrande över promemorian Ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan (U2010/1388/G) (GVN/2010:18) I Utbildningsdepartementets promemoria redovisas bedömningen att ett fjärde tekniskt år bör införas i gymnasieskolan. Det bör bygga på teknikprogrammet och leda till en gymnasieingenjörsexamen. Utbildningen syftar till direkt inträde på arbetsmarknaden och ska möta arbetslivets behov av teknisk kompetens i skiktet mellan gymnasieskola och högskoleingenjörsnivå. Promemorian lämnar ett förslag till en förordning om en försöksverksamhet med ett fjärde tekniskt år. Försöksverksamheten föreslås gälla utbildning som påbörjas fr.o.m. 1 juli 2011 och pågå under 3 läsår. Behöriga att söka det fjärde året är elev som har slutbetyg från teknikprogrammet eller specialutformat program närliggande teknikprogrammet. Försöksverksamheten föreslås omfatta ett begränsat antal utbildningar riktade mot olika branscher. Skolverket föreslås få besluta vilka huvudmän som får delta i försöksverksamheten. En förutsättning för beviljande är att huvudmannen har ett etablerat samarbete med lokalt/regionalt arbetsliv och inrättat ett särskilt programråd för försöksverksamheten. Upplands Väsby kommun ställer sig positiv till promemorians förslag att införa en försöksverksamhet med ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan. Ett fjärde år kommer att kunna attrahera elever som inte vill läsa vidare på högskola utan vill komma ut i arbetslivet direkt. Den breddning eller fördjupning som ett fjärde år ger gör eleverna bättre rustade för arbetsmarknaden. Upplands Väsby kommun ställer sig positiv till promemorians förslag att införa en försöksverksamhet med ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan. Kundvalskontorets förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till Utbildningsdepartementet. Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut.

11 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till Utbildningsdepartementet. Delges: Utbildningsdepartementet

12 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Överenskommelser mellan gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och Väsby välfärd om särvux (GVN/2009:67) Kundvalskontoret reglerar utförandet av de välfärdstjänster som gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i egenskap av kundvalsnämnd beslutar om och som kan och/eller ska utföras av Väsby välfärd. Under hösten 2010 kommer Särvux verksamheten i Upplands Väsby utredas. Verksamhet, ersättning och avtalsperiod Verksamhet Ersättning Avtalsperiod Särvux För uppdraget tilldelas Väsby välfärd kronor/elev och per termin Avtalsperiod Avtalstiden för överenskommelsen är 11 månader. Kommunicering med Väsby välfärd Samtliga förslag om överenskommelsen har kommunicerats med Väsby välfärd. Kundvalskontorets förslag till beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner överenskommelsen om särvux med Väsby välfärd. 2. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fastställer ersättningen. 3. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar åt kundvalskontoret att teckna överenskommelsen.

13 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut. 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner överenskommelsen om särvux med Väsby välfärd. 2. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fastställer ersättningen. 3. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar åt kundvalskontoret att teckna överenskommelsen.

14 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Överenskommelse mellan gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och Väsby välfärd om möbelsnickarskolan (GVN/2009:73) Kundvalskontoret reglerar utförandet av de välfärdstjänster som gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i egenskap av kundvalsnämnd beslutar om och som kan och/eller ska utföras av Väsby välfärd. Verksamhet, ersättning och avtalsperiod Verksamhet Ersättning Avtalsperiod Möbelsnickareskolan För uppdraget tilldelas Väsby välfärd en ersättning med kronor per heltidsstudieplats och verksamhetsår. Avtalsperiod Avtalstiden för överenskommelsen är 6 månader. Kommunicering med Väsby välfärd Samtliga förslag om överenskommelsen har kommunicerats med Väsby välfärd. Kundvalskontorets förslag till beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner förslaget till överenskommelsen med Väsby välfärd om överenskommelse om möbelsnickarskolan. 2. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fastställer föreslagen ersättning.

15 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar åt kundvalskontoret att teckna överenskommelsen. Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner förslaget till överenskommelsen med Väsby välfärd om överenskommelse om möbelsnickarskolan. 2. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fastställer föreslagen ersättning. 3. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar åt kundvalskontoret att teckna överenskommelsen.

16 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Överenskommelse mellan gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och Väsby välfärd om studie- och yrkesvägledning för studerande på svenska för invandrare (GVN/2010:31) Kundvalskontoret reglerar utförandet av de välfärdstjänster som gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i egenskap av kundvalsnämnd beslutar om och som kan och/eller ska utföras av Väsby välfärd. Verksamhet, ersättning och avtalsperiod Verksamhet Ersättning Avtalsperiod studie och yrkesvägledning av SFI För uppdraget tilldelas Väsby välfärd en ersättning med kronor kr i halvårsersättning för hösten Avtalsperiod Avtalstiden för överenskommelsen är 6 månader. Kommunicering med Väsby välfärd Samtliga förslag om överenskommelsen har kommunicerats med Väsby välfärd. Kundvalskontorets förslag till beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner förslaget till överenskommelsen med Väsby välfärd om överenskommelse om studie- och yrkesvägledning för studerande på svenska för invandrare. 2. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fastställer föreslagen ersättning.

17 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar åt kundvalskontoret att teckna överenskommelsen. Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut 1. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner förslaget till överenskommelsen med Väsby välfärd om överenskommelse om studie- och yrkesvägledning för studerande på svenska för invandrare. 2. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden fastställer föreslagen ersättning. 3. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden uppdrar åt kundvalskontoret att teckna överenskommelsen.

18 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Lyckta dörrar Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden stänger dörrarna för behandling av upphandlingsärende enligt 19 kap 3 offentlighets- och sekretesslagen.

19 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Antagande om leverantör i upphandlingen av sfi, grundläggande vuxenutbildning samt heltidsintroduktion för nyanlända flyktingar (GVN/2010:13) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har i november 2009 beslutat att konkurrensutsätta Svenska för invandrare och grundläggande vuxenutbildning i syfte att får en mer flexibelt utbildningsutbud för innevånarna i Upplands Väsby. Upphandlingen har genomförts som en förenklad upphandling i enlighet med lagen om offentlig upphandling, LOU, kapitel 15. Verksamhet i egen regi gavs möjlighet att lämna anbud vid upphandlingen. Det har inkommit två anbud när det gäller svenska för invandrare och ett när det gäller grundläggande vuxenutbildning. Driftsstart planeras ske den 1 augusti Avtalsperioden gäller från och med den 1 augusti 2010 till och med den 31 juni 2011 med möjlighet till förlängning i 1+1 år. Av upphandlingsrapporten framgår att anbudsgivaren Lernia Utbildning AB har lämnat det bästa anbudet utifrån de förutsättningar som angavs i förfrågningsunderlaget. Lernia Utbildning AB är en av Sveriges ledande kunskapsföretag inom utbildning och bemanning. Lernia Utbildning AB erbjuder utbildnings- och matchningstjänster till individer. Lernia Utbildning AB erbjuder i svenska, yrkesinriktad svenska samt svenska för invandrare i kombination med yrkesutbildning för vuxna utan grundkunskaper i svenska. Företaget har undervisat ca personer i Svenska för invandrare sedan slutet på 1990-talet Lernia Utbildning AB bedriver grundläggande vuxenutbildning som vänder sig till individer som behöver komplettera sina kunskaper för att läsa vidare på gymnasienivå. Utbildningen motsvarar den nioåriga grundskolan. Lernia Utbildning AB finns på cirka 80 orter i Sverige. I mälarregionen bedriver företaget svenska för invandrare i Uppsala och Stockholm. Lernia Utbildning AB verksamhet är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO

20 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Kundvalskontoret föreslår därför att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden antar anbudet från Lernia Utbildning AB. Det anbud som nämnden föreslås anta innebär en kvalitetshöjning i form av ökad flexibilitet i till exempel praktik och kvällsstudier för de studerande. Det ekonomiska utfallet av anbudet är avhängigt av antal studerande och resultat då den ekonomiska ersättningen är baserad på volym och betygsresultat. Samverkan Förhandlingar enligt medbestämmandelagen (MBL) har skett med arbetstagarorganisationerna Kundvalskontorets förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att anbudet från anbudsgivaren Lernia Utbildning AB antas. Ordförandens förslag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Enligt kundvalskontorets förslag till beslut. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutar att anbudet från anbudsgivaren Lernia Utbildning AB antas. Delges: Lernia Utbildning AB

21 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Denna paragraf förklarades omedelbart justerad: Eila Bromme (FP) Ordförande Linda Honkanen (M) Utsedd att justera

Eva Dahlgren, chef kundvalskontoret Jenny Wiik, nämndsekreterare Christina Bäckman (C)

Eva Dahlgren, chef kundvalskontoret Jenny Wiik, nämndsekreterare Christina Bäckman (C) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2010-09-22 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet Onsdagen den 22 september, klockan 18.30-20.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordf Per-Erik Kanström (M), vice ordf

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Karin Lindh (V) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Karin Lindh (V) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2010-12-13 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet Måndagen den 13 december, klockan 18:30-20.20 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordf Per-Erik Kanström (M), vice ordf

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Sammanträdeshandlingar

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Sammanträdeshandlingar Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Sammanträdeshandlingar 200-2-3 Nämndsekreterare 200--0 Jenny Wiik 08-590 972 8 Dnr: GVN/200:3 Jenny.Wiik@upplandsvasby.se Informations- och frågestund. IV-programmet,

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Futurum, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde Produktionsstyrelsen, extra sammanträde 2011-10-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal: Kohl Måndagen den 24 oktober 2011, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M),

Läs mer

Gymnasienämnden (8)

Gymnasienämnden (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.00-16.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Joakim Sjöling (s), tjänstgörande

Läs mer

Maria Berdén Evertsson Irmingard Lidman, ersättare för Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Phersson

Maria Berdén Evertsson Irmingard Lidman, ersättare för Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Phersson Vuxenutbildningsnämnden 2008-10-29 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Irmingard Lidman ((kd), ersättare för Ulf Lager Göran Sjönneby (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Cariné Ahlfeldt (-) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant Vuxenutbildningsnämnden 2008-08-20 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:15 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45

Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45 Produktionsstyrelsen 2011-05-18 1 Plats och tid Kommunhuset, Frestarummet, plan 3 Onsdagen den 18 maj 2011, klockan 19:00-20:45 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS

Inger Pripp, Förvaltningschef Joakim Bjerhem, Nämndsekreterare. Tommy Eklund (S) Paragrafer 80-89 ANSLAGIBEVIS SA~ANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19:00-20.10 1 Beslutande Bo Selander (M) Gun Johansson (M), tjänstgörande ersättare Christina Ebenfors (M) Eva-Lena Rasmusson

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (14) Plats och tid Söderåsens Golfklubb, onsdagen den 24 maj 2017 kl 09:00-12.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Ersättare Bert Roos (S) Nils Nilsson

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.10 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08 PROTOKOLL 1(9) Tid: Kl 13 00 16 30 Plats: Kommunförvaltningen lokal Bäcken Ledamöter: Erika Sundström, s, ordförande Sirpa Lundkvist, s Robert Karlsson, s Anita Lindström, c Anita Backman, s, tjg ers Esbjörn

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2011-09-20 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Plan 3, Upplands Väsby kommun

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-10-19 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Tisdagen den 19 oktober 2010, klockan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef Kommunstyrelsen 2009-08-25 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.35 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson ersättare för Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Lessebo Vuxenutbildning, kl 17.00 19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Grazyna Dahl.Ringdahl (mp) ersättare Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Lars Altgård (s) Dragomir Zekic

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S) Kommunstyrelsens stöd- och processutskott 2010-05-18 1 Plats och tid Väsbyrummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 18 maj, klockan 17.30-18.20 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

Azadeh Rojhan Gustafsson (S) Kundvalskontoret den 22 mars. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Azadeh Rojhan Gustafsson (S) Kundvalskontoret den 22 mars. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 2010-02-24 1 Plats och tid Beslutande Vilundarummet Onsdagen den 24 februari, klockan 18:30-21.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordf Per-Erik Kanström (M), vice ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:45 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat och tillkännagivet genom anslag M-nämnden 2009-09-15 1 (13) Plats och tid Rosentorpskolan i Vellinge, 17.00-20.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin Börje Nilsson Christer Tedestål Gun

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Rönnegymnasiet, konferensrummet vid expeditionen, 2014-09-18, kl. 09:00 10.10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin

Läs mer

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-28 85 Meddelanden 86 Anmälan om delegationsbeslut 87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 88 Delårsrapport 2010:2 per 31 augusti och

Läs mer

Astrid Karlsson-Björkman

Astrid Karlsson-Björkman 2012-05-15 1 (17) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 15 maj 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(22) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan (U2010/1388/G)

Ett fjärde tekniskt år i gymnasieskolan (U2010/1388/G) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 10-421/876 SID 1 (7) 2010-04-14 Handläggare: Björn Johansson Telefon: 08 508 33 818 Till Utbildningsnämnden 2010-05-20 Ett fjärde tekniskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1

Sammanträdesprotokoll Direktionen Sid 1 Sid 1 Plats Rum 438 Vänerparken 5, Vänersborg Tid Tisdag 12 september 2017, kl 08.30-11.55 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14 ) Plats och tid Notariet,måndagen den 30 september 2019 kl 08.30-15.45 Beslutande Helene Danielsson (KD), ordförande Linda Robertsson (S), v ordförande Lina Danlid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-27 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16:00 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S Jonny Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) 2015-11-16 Sammanträdesrum Yxningen, kl.14.30 16.15 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Joakim Magnusson, C Per Lundberg,

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP)

Lovisa Eriksson (C) Ulf Uebel (FP) Anders Bergstrand (M) tjg ers Kjell Rosén (MP) 1(9) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-21.05 Paragrafer 15-22, ej 16 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008 Innehållsförteckning * Delårsrapport per juni 2008, 41... 2 * Ekonomisk rapport per augusti 2008, 42... 3 * Konsekvensanalys Dvärsätts skola 43... 4 * Detaljplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Svarvaren, onsdagen den 28 mars 2018 kl 16:00-16.35 Beslutande Anne-Marie Wahlström S) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Andreas Rännare (S) Christoffer Johansson (S) Ersätter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer