Totalt har det kommit in 27 inlägg via hemsida och mejl. Via röstbrevlådan har det inte inkommit några meddelanden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Totalt har det kommit in 27 inlägg via hemsida och mejl. Via röstbrevlådan har det inte inkommit några meddelanden."

Transkript

1

2 Under perioden januari-maj har möjligheten funnits att lämna in förslag och synpunkter kring vision 2025 via kommunens hemsida, mejladressen samt röstbrevlådan Totalt har det kommit in 27 inlägg via hemsida och mejl. Via röstbrevlådan har det inte inkommit några meddelanden. Nedan följer en sammanfattning av vad som kommit in via dessa kanaler i form av ett så kallat ordmoln som visar vilka ord som var vanligast förekommande i de synpunkter och förslag som kommit in. Ju större ordet är desto oftare har det förekommit. Därefter redovisas även samtliga inlägg i den ordning de kommit in. Eventuella personuppgifter är borttagna i denna sammanställning, i övrigt är materialet ofiltrerat.

3 Nedan redovisas samtliga inkomna meddelanden som inkommit via formuläret på hemsidan och via Natur kommunen nr 1. Turister och vi som bor här ska kunna använda kanalen och dess unika miljö. Tex gör stigar/vägar längs med kanal och forsar ända från kanalens början till den slutar. Ha aktiviteter runt dessa stigar. Kunna hyra cyklar, fiskeplatser, övernattningar, paddla kanot, familjepaket listan går att göra lång. Tillsätt en grupp från alla kommunerna som får kolla på möjligheter. De måste finnas massor. En kommun som står för dom kommande generationerna och ger barnfamiljer en trygg kommun att fostra sina barn men många intressanta aktiviteter i en liten kommun. Stå upp för dom som står ut och genom detta så syns vi för att vi vill lite mer. Precis som bilden visar en udda sport så bestäm inte vad dom unga ska göra fråga dom hur vi kan hjälpa dom att göra saker gemensamt med varandra där alla oavsett färg, läggning, religion eller åsikter är välkomna. För allas framtid. Identitet idag 1 Enkelt att leva här 2 Billiga hus 3 Omgivande natur Framtid 1 Länka ihop jvstn med centrum 2 Förtäta centrum med bostäder (Coop-parkeringen), sälj ut halva allmännyttan till billiga borätter åt folket. 3 Behåll och försköna bef. grönområden runt och i närheten av centrum, skapar ett tydligare och kraftfullare centrum och en mjukare infart dit. Inga bilar på gågatan, där ska aktiviteter skapas av köpmännen. Jag skulle vilja att ni tittar över bussförbindelserna med brukslinjen fån t ex Nibble på morgonen för att hinna med bussarna till Västerås. Nu kan man inte åka den för då missar man bussen till Västerås. Även brukslinjen runt duvhällarna och Nibble kvällstid. Vi har börjat åka brukslinjen kvällstid för att kunna gå ut och äta i Hallsta centrum och ta ett glas vin. Funkar så bra och en otrolig service som vi ska vara glada att vi får ha. Utöka resorna med att även ta turen åt Nibble och Duhällarna med, även lustigkulla skulle vara bra. Tror det skulle gynna centrum en hel del och att folk tog sig ut för att tex äta och roa sig kvällstid i Hallsta. En som vill gynna Hallstahammar och inte alltid behöva ta sig till Västerås för att göra roliga saker. Mindre barngrupper på dagis. Satsa på kommunala dagmammor. Gymnasieskola och vuxenutbildning ska finnas på orten. Mer personal i äldrevård förskola/skola omsorg. Äldreboende nära centrum så man kan utnyttja möjligheten att delta i samhället.

4 Jag vill ha en kommun där barn inte behöver slåss för att synas bland stora barngrupper - från dagis till högstadiet. Jag vill ha en kommun som erbjuder bra fritidsaktiviteter för alla. Jag vill ha en kommun där jag tryggt kan sätta mina föräldrar på äldreboenden. Jag vill ha en kommun där jag kan känna mig trygg även efter kl 18 på kvällen. -Att fortsätta satsa på gratis kollektivtrafik med så miljövänliga bussar som möjligt. -Att utveckla sophanteringen av återvinningsbart material. -Att ha små odlingstäppor vid kommunens hyreshus. -Att inför regler för bullernivåer i småhusområden (vilka dagar och tider är det tillåtet att köra till exempel fyrhjulingar och röjsågar etc) -Att satsa på fler evenemang utmed Strömsholms kanal. En nybyggd sporthall. Våra tankar om Hallstahammar 2025: o Nagelsalong. o Bättre busstider till Hallstahammar och Västerås. o Hålla väntrummet vid tågstationen i Kolbäck öppet och inte låst. o Uppvärmt väntrum vid busstationen i Hallstahammar. o Buss förbi Säby. o Billigare inomhusgym. o Utegym i Kolbäck likt det som finns i Hallstahammar. o Någon sorts snabbmatskedja i vår närhet; McDonalds eller Subway. o Salladsbar i Kolbäck. o Bättre springspår; inte lika läskigt som det vid folketspark. o Passa busstider från Kolbäck till Hallstahammar bättre tillsammans med tågtiderna mot Fagersta, just nu går bussen från Kolbäck varje halvtimme och tåget mot Fagersta varje halvtimme, detta innebär att jag varje helg måste sitta på stationen och frysa i 45 minuter. o Skapa ett uppvärmt väntrum på Hallstahammars tågstation så vi som väntar inte behöver frysa. o Extra insatta bussar mot Hallstahammar klockan 14, 15 och 16 då elever varje dag måste gå mycket tidigare från lektionerna för att hinna med bussen klockan halv två, halv tre och halv fyra. Detta leder till stora skador för deras egna utbildning. o Tåg mot Fagersta från Kolbäck. När tåget mellan Fagersta och Västerås åker från Hallsta och Dingtuna så ser man Kolbäck från spåret vilket är väldigt frustrerande för min pojkvän som, när han kommer till mig måste åka hela vägen till Västerås och ta bussen tillbaka. Som ni ser handlar det mest om busstider och tågtider, jag tror inte att det skulle vara så jättesvårt att sätta in lite extrabussar mot Hallstahammar klockan 14, 15 och 16. Ifall det krävs en liten summa att betala för bussen för detta så skulle jag kunna lägga ett par kronor på min resa, en femma eller liknande men det är inte värt över det för då cyklar jag hellre till Hallstahammar. Hoppas att ni tar del av våra åsikter. /Eleverna på Tunboskolan. Natur kommunen nr 1. Turister och vi som bor här ska kunna använda kanalen och dess unika miljö.

5 Tex gör stigar/vägar längs med kanal och forsar ända från kanalens början till den slutar. Ha aktiviteter runt dessa stigar. Kunna hyra cyklar, fiskeplatser, övernattningar, paddla kanot, familjepaket listan går att göra lång. Tillsätt en grupp från alla kommunerna som får kolla på möjligheter. Det måste finnas massor. Att inte Hallstahammars Kommun har en fullstor idrottshall är beklämmande! I dagsläget får handboll, innebandy, gymnastik, futsal och annan idrott trängas i de få små hallar som finns. Önskade träningstider får man inte pga platsbrist... Vi har även sett flera exempel på att Nibblehallen inte räcker till för all publik som kommer för att stötta sina lag när det spelas viktiga kvalmatcher. (både handbollen 2014 och innebandyn 2015). Att sedan våra kommunalråd bara viftar bort denna vädjan med svaret "det är väl inte så många som spelar handboll mm??" Det visar ju bara att våra kommunalråd inte har någon koll alls... Man satsar hellre otaliga miljoner på ett ridhus där medelåldern är dryga 40 år istället för att satsa på ungdomarna i kommunen - vår framtid!! Vill ni hellre att ungdomarna drar omkring på samhället och vandaliserar, dricker alkohol och använder droger? Och för er info så gillar inte alla tjejer hästar - väldigt många gillar att sporta - och betydligt fler har möjligheten att utöva tex handboll och innebandy då kostnaden för detta är betydligt lägre än ridningen... TÄNK OM - TÄNK RÄTT!!!!! BYGG EN NY HALL I HALLSTAHAMMAR!!!!! Att Hallstahammar ska ha en fullstor idrottshall! Bra idrott kräver en bra hall! Att man satsar 100% på våra ungdomar så dem får en bra och meningsfull skola samt fritid. En fullstor idrottshall så alla våra ungdomar kan få spela. att sporthallen rustas upp & blir ett centra för bad. Idrotten måste lyftas och det nu, idag myllrar set av ungdomslag, framförallt flicklag i både fotboll och Innebandy som jag tränar dom i. Tyvärr har vi bara möjlighet att träna en gång i veckan på en innebandyplan och en i en gammal sliten gympasal där golvet är så halt att flera tjejer både gjort illa sig på att halka och att veicka fötterna. Kan man inte bygga en fullstor hall med träningshall i fullstora planer, behålla Nibble som den är och bygga ut antingen anka park skolan eller tunbos gympasal så måste man titta på art snabbt hitta en lösning med ngn form av "tält" med golv för innebandy och handboll. Varför inte en billig plåthall som tennishallen med små läktare för närmast sörjande som tittar på matchen. Finns massor av olika varianter, Men tar vi inte hand om som idrottande ungarna NU så kommer hi ledare att tröttna på förutsättningar och sluta träna lagen tyvärr. Två nya fullstora idrottsplaner måste tull inom närmsta två åren.

6 Tack för mig. En fullstor idrottshall för alla våra idrottande killar och tjejer. Både IBK Hallsta och HSK Handboll har ett stort behov av halltider för sina ungdomar. Även seniorerna i de båda föreningarna ligger i topp och höga divisioner. Detta skapar ett stort intresse hos barn och ungdomar. Även HSK Gymnastik och HSK Fotboll upplever brist på halltider. Jag vill se ett Hallstahammar där det är tryggt att växa upp. Satsningar på förskola och äldreomsorg där alla ska bli sedda. Skolan ska vara vägvisare för hur undervisning och utbildning ska se ut i Sverige. Det ska vara nytänkande och fräscht. Framförallt ska Hallstahammar ha ett socioekonomiskt tänk som genomsyrar alla förvaltningar. Det är viktigt att satsa på de idrottsföreningar som finns. Ge dem möjligheter till utveckling och förutsättningar för att bedriva bra verksamheter. En ny fullstor hall är ett måste. Det är även viktigt att satsa på näringslivet och fortsätta att ha ett levande centrum. Satsa på kampanjer som "Hallsta först". Satsa på förskollärare fritidspedagoger och lärare Dels på lönerna för alla grupper,arbetsbördan men också på fritidshemmen Gruppstolek, lokaler och utbildad personal Fullstor idrottshall! Fullstor idrottshall Finns det något intresse för de lantliga verksamheterna, lantbruket, småbruken, den lokalt och djurvänligt producerade maten? För många är det öppna landskapet ett fint utflyktsmål men man tänker inte på alla som sliter med lönsamheten och att när de/vi till sist går under kommer åkermarken och betesmarkerna att växa igen. Det tar bara ett par år. * En riktig sporthall typ Iksu i Umeå. Som ligger där det finns yta att utveckla den. * Bryggor vid skantzsjön * Ljussatt fors samt en bit ner efter Kolbäcksån. * Ny Räddningsstation med ambulans vid Eriksberg. * Renoverade skolor de är alldeles för slitna redan nu. * utbyggd camping på andra sidan vägen. * Polispatrull dygnet runt. Min vision för Hallsta är: Denna kommun går i bräschen och jobbar för att lärarna ska få högre löner (och då menar jag alla lärarkategorier lärare, förskollärare i skolan och förskolan, fritidspedagoger) och att de lättar på arbetsbördan, Att ni gör grupperna mindre på fritids, att det finns resurser för barn med behov. Hallstahammar ska vara en kommun som många lärare vill jobba i, en kommun där barnen trivs och föräldrar känner att vi lärare gör allt för att ge barnen de redskap de behöver för framtiden...

7 En ny sporthall på trollebo,så att man får ett samlatt sportfält. Kommun går ut med att vi har stadsnät till alla. Det är skitprat! Att ansluta ett hus kräver minst ett 60% deltagande av kvarteret man bor på. Att ansluta ett hus är inte värt pengarna. Löjligt dyrt!!. Jag har en syster ute på vischan i Hälsingland och där kostade det endast 6000kr att ansluta till fibernätet! Ute i skogen! Fibra är ett skämt. Gör något med den enormt fula väggen på Coop mot Bageriet. Låt Hallstas konstnärer, grafittimålare och ev skolklasser göra en varsin jättestor tavla, som man sedan skruvar upp på väggen med lite mellanrum. Tavlorna skulle vara jättestora förstås o jag tror att konstnärerna skulle tycka det vore roligt att få visa upp sina alster för Hallstahammars innevånare. Tänk vad snyggt det skulle bli o vad trevligt att gå förbi där sedan. Vet ej vem som äger Coophuset, har frågat inne på Coop men de vet inte heller. Kanske Kommun o Coop kan samarbeta med detta projekt? Att alla invånare i Hallstahammar oavsett funktionshinder eller andra svårigheter får tillgång till egen kulturell verksamhet som t ex dans, teater, sång och musikaliskt skapande. Viktiga punkter i visionsprogrammet: 1. Snygga infarter 2. Vägbelysning från E18 in till tätorten 3. Fortsätt snygga till Kolbäcks och Hallstahammars centra. Mer konst skapar trivsel och intresse. 4. Sanera alla skräpiga och förfulande miljöer. 5. Låt Hallstahem bygga fler hus av typ Eldsboda. Därigenom minskas orimligt långa bostadsköer. 6. Låt fler aktörer komma in på marknaden för bostadsbyggande även för bostadsrätter. 7. Gör fler bostäder handikappanpassade. 8. Tryck på om motorväg förbi Hallstahammar. 9. Slå vakt om kanalen. 10. Medverka till att onödiga dammar i Kolbäcksån rivs - ompröva tidigare beslut. 11. Fiskvandringsvägar från Mälaren upp genom Hallstahammar bör bli klara inom visionstiden. 12. Ingen ny torvtäkt i kommunen. 13. Fortsätt satsa på Skantzöbadet för fler turister. 14. Avfarter och påfarter vid E!8 måste byggas om för säkrare trafik. Samtidigt måste fullgod belysning finnas där. Kommunen måste agera här gentemot Trafikverket och om inte verket gör något måste kommunen övertyga verket om nödvändigheten av dessa trafiksäkerhetsåtgärder. Få orter om ens några av Hallstahammars storlek har så dåliga infarter från en så stor europavägl som E!8. Får inte vänta tills ny motorväg byggs. 15.På flera gator har trottoarerna ersatts med sluttande kantpartier vilket utgör ett hinder för säkert gående. Framför allt på vintern med ishalka är olycksrisken stor inte minst för pensionärer och handikappade.

8 16.Gatuunderhållet är starkt eftersatt och kräver nu upprustning. 17.Kommunala parker och trädgårdar måste skötas väl för allas trivsel och som föredöme för andra kommuner. Jämför Enköping. 18. visionen måste innefatta ett klotterfritt Hallstahammar. 19.Ompröva beslutet om att inte göra Sörkvarnsreservatet till Natura 2000-område.

Levande centrum och levande Valfrihet och trygghet i boende i. tätorter, hela kommunen, Samverkan, Egen avdelning för finsktalande,

Levande centrum och levande Valfrihet och trygghet i boende i. tätorter, hela kommunen, Samverkan, Egen avdelning för finsktalande, Totalt genomfördes sex stycken workshops under perioden mars-maj 2105. Representanter från visionsgruppen träffade pensionärsorganisationer, handikapporganisationer, föreningsliv, företagare och elevråd

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Sammanställning av synpunkter på utredning av grundskoleorganisationen

Sammanställning av synpunkter på utredning av grundskoleorganisationen Datum 2015-08-10 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Sammanställning av synpunkter på utredning av grundskoleorganisationen Denna sammanställning baseras på de synpunkter om inkommit till barn-

Läs mer

Medborgarpanel 4 2015 Medborgardialog

Medborgarpanel 4 2015 Medborgardialog Medborgarpanel 4 2015 Medborgardialog Är du man eller kvinna? Man 26 46,4 Kvinna 30 53,6 Din ålder? 30 år eller yngre 1 1,8 31 50 18 32,1 51 65 23 41,1 66 år eller äldre 14 25 Vilka av följande möjligheter

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Hur ser vi på kommunen idag?

Hur ser vi på kommunen idag? Hur ser vi på kommunen idag? Resultat från medborgarenkät jan-feb 2015 HALLSTAHAMMARS KOMMUN Attityder & värderingar Aktiv levande kommun Aktiva pensionärer alla känner alla Barnvänlig barnvänlig Barnvänligt

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning En undersökning bland resenärer på utbildningslinjen genomfördes i november 2012 genom en pappersenkät med nio frågor. Enkäten gavs ut både på svenska och engelska. Enkäten distribuerades till resenärer

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 9. Kollektivtrafik. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 9. Kollektivtrafik. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 9 Kollektivtrafik April Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1. Svarsfrekvens Det är 85 personer 57 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av dem som

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

Medborgardialog ÖP-boden

Medborgardialog ÖP-boden Medborgardialog ÖP-boden Sammanfattning av svar från alla orter 2016-07-26 Nordanstig Naturligtvis Här förverkligar du dina livsdrömmar Den viktigaste frågan när det gäller kommunikationer är att Satsa

Läs mer

Lupp 2009. Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema?

Lupp 2009. Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema? Lupp 2009 Är du berättigad till skolskjuts (gäller inte dig som har vinterskolskjuts) A. JA 194 36,7 B. NEJ 334 63,3 Total 528 100 100% (528/528) Hur väl stämmer skolskjutsen med ditt schema? A. Bra 129

Läs mer

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 7 00,00%. Kön Antal Procent. Kvinna 6 55,3%. Man,68% Totalt 7 00,00% Medelvärde,5.

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Resultat Enkät Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Sammanställt av Ulrika Eidenstam skolrådsrepresentant 3B Enkäten Enkät gick ut till alla föräldrar med följande

Läs mer

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a

Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Namn: Sofie Thagesson Klass: OP2a Jag var i Italien i nästan 3 veckor, i en stad som heter Reggio Emilia som ligger i Norra Italien. Jag bodde hos Francesca och hennes familj som bor i en liten stad som

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Män och kvinnor 0-25 år. Resultat medborgardialog augusti september 2015 översiktsplan, grönplan och miljöplan

Män och kvinnor 0-25 år. Resultat medborgardialog augusti september 2015 översiktsplan, grönplan och miljöplan Män och kvinnor 0-25 år Resultat medborgardialog augusti september 2015 översiktsplan, grönplan och miljöplan Kön Svar Graf Procent Antal Man 100% 28 Kvinna 0% 0 Vill ej uppge 0% 0 Totalt antal svar 28

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars

TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars TESTRESENÄR Uppföljningsmöte torsdag 25 mars Uppföljningsmöte 18.30 Mötet börjar med smörgåstårta 18.45 Framtidsvägen presenterar delar av resultat och synpunkter från enkäter 19.00 Skelleftebuss besvarar

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät med frågor om hur du mår och vad du gillar att göra. Enkäten har tagits fram tillsammans med andra ungdomar i Östergötland och kommer att användas så att

Läs mer

Schackledarens blad Lektion 1

Schackledarens blad Lektion 1 Schackledarens blad Lektion 1 Inledning Det är viktigt med en tydlig rutin för när schacklektionen börjar och slutar. Genom att samlas kring runda bordet när lektionen ska börja respektive avslutas uppnås

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se 2017 idrotts- och fritidsanläggningar Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se Lokalförsörjningsplanering Det handlar om att skapa en samlad bild av många olika behov, hos många olika målgrupper, kartlagda

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Medborgardialog om ny idrottshall i Strömsund

Medborgardialog om ny idrottshall i Strömsund Sammanställning Medborgardialog om ny idrottshall i Strömsund 2012-05-07, kl 18:30-20:15, Folkets Hus, Strömsund Antal deltagare Antal kvinnor Antal män Antal unga (under 20 år) 33 stycken exklusive föredragare

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

Conny Fogelström Oppositionsråd för Socialdemokraterna

Conny Fogelström Oppositionsråd för Socialdemokraterna möjligheternas Täby På jakt efter möjligheternas Täby I höstens kommunval den 19 september kandiderar jag till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Jag vill se ett Täby som är landets bästa plats

Läs mer

Hur viktig är den? Kännetecken vad handlar miljö om?

Hur viktig är den? Kännetecken vad handlar miljö om? Fokusgrupp är en metod för att fördjupa sig i vissa frågor. I fokusgruppen får man fram vad som är viktigast för de som deltar. Politiker från demokratiberedningen och kommunfullmäktige har hållit i fokusgrupperna.

Läs mer

Vad tycker Tjörns unga?

Vad tycker Tjörns unga? Vad tycker Tjörns unga? Kultur- och fritidsförvaltningen 2014-10-21 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Bakgrund 3 2 Luppenkätens frisvar, årskurs 8 4 3 Återkoppling efter Luppen, årskurs 8 6 4 Luppenkätens

Läs mer

Anna Lundberg företräder grupp 2 och berättar om att man har varit på Lindboskolan och träffat elever från årskurs 7, 8 och introduktionsklass.

Anna Lundberg företräder grupp 2 och berättar om att man har varit på Lindboskolan och träffat elever från årskurs 7, 8 och introduktionsklass. Under mars-maj har kommunfullmäktiges ledamöter varit ute på olika platser i kommunen och pratat med invånarna om framtidens Hallstahammars kommun. Samtliga ledamöter har varit indelade i nio tvärpolitiska

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Önskestad Västerås 2010

Önskestad Västerås 2010 Önskestad Västerås 2010 Ovanför dig ser du fyra flaggor som barn och unga på en fritidsgård i Västerås har tillverkat. Idén är att låta politiker och er stadsbor få ta del av deras åsikter och röster.

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

OP 2010. Röster från män 70 år-

OP 2010. Röster från män 70 år- OP 2010 Röster från män 70 år- 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana efter Järbovägen. Av- och påfart Rv80- Järbovägen. Fler poliser. Det är en enorm förstörelse

Läs mer

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla!

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla! & nu då? Jag vill ha snyggare gårdar Det behövs fler affärer Bra att man tagit detta initiativ att förbättra Akalla Naturen i Akalla är helt fantastisk Tydligare trafikstruktur Det behövs en bank i Akalla

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05

Fotbollsförening, Skövde 07/10/05 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fotbollsförening,

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle Resultat från Lupp-undersökningen, lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ung i Gävle Lupp, som står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken, är en enkätundersökning som

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

Resultatredovisning LUPP 2012 åk 8 grundskolan

Resultatredovisning LUPP 2012 åk 8 grundskolan Resultatredovisning LUPP 2012 åk 8 grundskolan Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Nybro kommun www.nybro.se Enkät som fylldes i av åk 8 och åk 2 på gymnasiet vecka 42 och 43, 2012 Inflytande och delaktighet,

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

Liv och hälsa ung Särskolan 2017

Liv och hälsa ung Särskolan 2017 Liv och hälsa ung Särskolan 2017 Att vara i särklass En undersökning om ungas hälsa, livsvillkor och levnadsvanor Kortversion 1 Innehåll Inledning 2 Om Liv och hälsa ung 3 Förklaring till vanliga ord i

Läs mer

Rösta på Miljöpartiet i kommunalvalet!

Rösta på Miljöpartiet i kommunalvalet! lättläst Rösta på Miljöpartiet i kommunalvalet! Om Miljöpartiet får vara med och bestämma i majoriteten i kommun fullmäktige kan vi skapa ett bättre Stockholm. Miljöpartiet vill ha fler bostäder och renare

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

MEDBORGARDIALOG UTRIKESFÖDDA 9 MAJ 2016 PÅ RÅNEÅSKOLAN

MEDBORGARDIALOG UTRIKESFÖDDA 9 MAJ 2016 PÅ RÅNEÅSKOLAN MEDBORGARDIALOG UTRIKESFÖDDA 9 MAJ 2016 PÅ RÅNEÅSKOLAN Just nu pågår arbetet med att ta fram utvecklingsplanen för Råneå med omland. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast bjöd

Läs mer

Idrott och alkohol? Ett diskussionsmaterial för dig som är aktiv

Idrott och alkohol? Ett diskussionsmaterial för dig som är aktiv Idrott och alkohol? Ett diskussionsmaterial för dig som är aktiv IQ Stars är ett samarbete mellan IQ-initiativet och Riksidrottsförbundet. Läs mer på www.iqstars.se Detta häfte tillhör: Hur gör vi svensk

Läs mer

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d Mötesplats Varberg Information till dig som är nyinflyttad 1 Välkommen t Hej! Jag heter Ann-Charlotte Stenkil och är kommunstyrelsens ordförande här i Varberg. Vi är en kommun som växer och du är en av

Läs mer

Tyck till om babybonus 2016

Tyck till om babybonus 2016 Tyck till om babybonus 2016 DAGAR KVAR DAGAR AKTIV SVAR SVARSTID (MEDIAN) SLUTFÖRDA Din ålder: 0 11 67 1m 26s 64 10 8 4 0-15 år 16-20 år 21-30 år 31-40 år 41-50 år 51-60 år 61-70 år 71-80 år 80 + år 1

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Skolvägsplan. Näsviken skola

Skolvägsplan. Näsviken skola Skolvägsplan Näsviken skola 15-03-04 Beskrivning av skolan Om skolan Näsvikens skola ligger 1.5 mil från Hudiksvall vid Södra Dellens södra del. Området erbjuder vacker natur med närhet till både skog

Läs mer

Brukarundersökning Skogshyddan 2016

Brukarundersökning Skogshyddan 2016 Brukarundersökning Skogshyddan 2016 1. Hur gammalt är ditt/ert barn? 3. Mitt/vårt barn trivs i förskolan/familjedaghemmet 4. Mitt/vårt barn tycker det är roligt att gå till förskolan/familjedaghemmet 5.

Läs mer

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8

Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Fritidsundersökning bland elever i årskurs 8 Enkät från Öppet Stadshus 2014 Bakgrund Öppet Stadshus anordnas varje år av ungdomsombuden tillsammans med tjänstemän och politiker. Alla ungdomar som går i

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Resultat Gullhedskolan åk 5 våren 2015

Resultat Gullhedskolan åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-07 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Gullhedskolan åk 5 våren 2015 2012 17 svarande av 18 elever, 7 flickor och 10 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 94 % 2013 19 svarande av

Läs mer

Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping Källby

Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping Källby Bilaga 1b BARNKONSEKVENSANALYS Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping Källby Lidköping och Götene kommun, Västra Götalands län Enkät till elever på Källby Gård Skola 2013-05-29. Sammanställning av

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0%

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0% Eneby Enlunda Vägsamfällighet ENKÄT Svara senast 25 maj 202 Enkäten är anonym Du får detta brevutskick för att vi saknar e-postadress till dig. Vi ser helst att du svarar på enkäten via internet genom

Läs mer

Ungdomarnas Årstafält

Ungdomarnas Årstafält Trafikpedagog Åsa Lindgren asa.lindgren@tk.stockholm.se 08-50826542, 0761-226542 Ungdomarnas Årstafält Sammanfattning För att fånga ungdomarnas perspektiv på framtidens Årstafält togs kontakt med ungdomsgårdarna

Läs mer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Huset,

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

Resultat Vallhovskolan åk 5 våren 2015

Resultat Vallhovskolan åk 5 våren 2015 Datum 2015-04-08 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Vallhovskolan åk 5 våren 2015 2012 42 svarande av 46 elever, 26 flickor och 16 pojkar (enligt Procapita 15/2) dvs 91 % 2013 39 svarande av

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på?

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Här nedan följer ett antal frågor där vi vill att du betygsätter din kommun som en plats att bo och leva på. Frågorna handlar bl. a. om arbetsmöjligheter,

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Rune Larsson VÅR HEMBYGD. Kolbäcks Folkets Park

Rune Larsson VÅR HEMBYGD. Kolbäcks Folkets Park Rune Larsson VÅR HEMBYGD Kolbäcks Folkets Park Kolbäcks Folkets Park Redigerad utskrift av K.A. Ragnars intervju med parkföreståndare Einar Rundgren. K.A. Ragnar, som var hembygdsföreningens förste ordförande,

Läs mer

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17

Ungdomsfullmäktige Göteborg 07/10/17 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ungdomsfullmäktige

Läs mer

Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut?

Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut? Praktiknära forskning inom ämnet idrott och hälsa Rapport nr. 8:2009 Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut? En studie om årskurs 5 och 8 elevers tankar kring innehåll och upplägg av en friluftsdag

Läs mer

Skolmåltider gymnasiet 2014. Standardrapport

Skolmåltider gymnasiet 2014. Standardrapport Skolmåltider gymnasiet 2014 Standardrapport Åbyskolan/Tegelbrukskolan 77,1% 189 Flygtekniska 22,9% 56 Svarande 245 Kille 54,5% 132 Tjej 45,5% 110 Svarande 242 Mycket nöjd 37,1% 91 Nöjd 46,9% 115 Varken

Läs mer

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö

Ungdomar. Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Ungdomar Sammanställning Workshop Bygg ditt Fagersjö Beskriv Fagersjö med 3 ord Naturnära, lugna vyer, krångligt Lugnt, hemma, vänskapligt Gemenskap, hemma, säkerhet Fotboll, roligt, tryggt Känns tryggt

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Frågor 1. Vem är Sture? 2a.Vad gör Sture? 2b. Varför gör han det? 3. Kim vill rädda Sture. Hur gör han då? 4. Varför kommer brand-bilen? 5. Vad gör Sture till sist?

Läs mer

Ansökan tillbyggnad Sporthall. Konsekvenser: Ovan har medfört följande konsekvenser:

Ansökan tillbyggnad Sporthall. Konsekvenser: Ovan har medfört följande konsekvenser: 1(4) Älvsbyns Kommun Fritid och Kulturnämnden Ansökan tillbyggnad Sporthall Älvsbyn 2003-12-18 Bakgrund: Älvsbyn intar en tätposition i Sverige vad gäller föreningstätaste kommun per capita, som man måste

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Swedish 2015 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding

Swedish 2015 PUBLIC EXAMINATION. Continuers Level. Transcript. Section 1: Listening and Responding 2015 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript 2015 Board of Studies, Teaching and Educational Standards NSW Section 1, Part A Question 1, Text 1 Välkommen

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Socialdemokraterna i

Socialdemokraterna i Socialdemokraterna i framkant för Bromölla! En kommun att leva och verka i med stolthet, en plats för våra barn att växa upp i, ett samhälle med förutsättningar till ett liv med kvalitet där möjlighet

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Medborgarmöte Vårberg

Medborgarmöte Vårberg Skärholmens stadsdelsförvaltning Minnesanteckningar Sida 1 (5) 2016-04-12 I panelen satt denna gång: Lorena Delgado, stadsdelsnämnden ordförande, Sara Heppling Trygg, tillförordnad avdelningschef Stadsutveckling,

Läs mer

Ale för alla. Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan.

Ale för alla. Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan. Ale för alla Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan. I planen står det vad som ska göras i år, nästa år, 2013 och 2014. Varje år ska politikerna

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 35 personer deltog i workshopen foto: Botkyrka kommun/tobias Fischer Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

Sammanställning av invånardialog 8 maj i Kvibille. Varje mening motsvarar en post-it-lapp.

Sammanställning av invånardialog 8 maj i Kvibille. Varje mening motsvarar en post-it-lapp. Sammanställning av invånardialog 8 maj i Kvibille. Varje mening motsvarar en post-it-lapp. Leva & bo Flytta Kvibille XXXklubb tex bakom Kvibille smide så att fler tomter kan skapas längs vägen mot Susegård.

Läs mer