Nuvarande tjänst. Fördjupad beskrivning av insatser och arbetsresultat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nuvarande tjänst. Fördjupad beskrivning av insatser och arbetsresultat"

Transkript

1 CV Namn Maria Nyman-Moritz Personnummer Postadress Engelbrektsgatan 17 B, Malmö Telefonnummer E-post Hemsida Linkedin Nuvarande tjänst Pågående sen Fastighetskontoret, Malmö stad Kommunikationsansvarig Ansvarar för kommunikation, PR och marknadsföring av Hyllie utbyggnadsområde i södra Malmö genom ett strategiskt varumärkesarbete kallat SAMSYN HYLLIE i samarbete med områdets byggherrar. Syftet är att marknadsföra platsen och skapa mervärde för varje aktör och projekt, med målet att skapa tillväxt i regionen. Ingår i staben och rapporterar till fastighetsdirektören och arbetar även som ett strategsiskt stöd för ledningen i mediala frågor samt planerar och genomför kommunikationsinsatser för andra exploateringsprojekt och för fastighetskontorets övriga verksamheter. Fördjupad beskrivning av insatser och arbetsresultat ANSVAR OCH ARBETSUPPGIFTER Organisation och ledning Upprättat organisationsform och arbetsordning för samarbetet SAMSYN HYLLIE gällande Malmö stad och aktuella aktörer i Hyllie utbyggnadsområde (2008) (förnyad organisationsform 2013). Sammankallande för referensgrupp (styrande grupp) för SAMSYN HYLLIE med beredande arbete och upprättande av agenda för mötespunkter (löpande sedan 2008). Sammankallande för marknadsföringsgrupp (operativ och strategisk arbetsgrupp) för SAMSYN HYLLIE med beredning av insatser och aktiviteter för samarbetet (löpande sedan 2008). Ingår i styrgruppen för hyllieorganisationen i Malmö stad (gatukontoret, fastighetskontoret). Personalansvar för resurser i Hyllie Infocenter, en utställningslokal och ett mötesforum i Malmö Arena som rör utbyggnaden i Hyllie. Ansvarig för upphandling och kontakt med externa resurser för kommunikationsarbeten (marknadsundersökning, reklam- och kommunikationsbyrå, annonskanaler, tryckeri etc.). Strategiskt stöd för ledningen i press- och mediafrågor kring fastighetskontorets verksamhet. Ingår i kommunikationsgrupp i Malmö stads centrala organisation för kris- och beredskapsfrågor. Rapporterar och är underställd fastighetsdirektören i Malmö stad. Strategiskt arbete Utarbetat strategi för ett varumärkesarbete för Hyllies utbyggnad i samarbete med Malmö stad och marknadens aktörer i området (SAMSYN HYLLIE). Designat och anordnat workshops i varumärkesprocessen för SAMSYN HYLLIE med ledare i Malmö stad och ledare hos aktörer och byggherrar i utbyggnadsområdet (2008) (2012) (2013).

2 Utarbetat kommunikationsplattform (baserat på resultat efter workshops) för den gemensamma marknadsföringen av utbyggnadsområdet i Hyllie och i det framväxande Hyllie centrum. Utarbetar årligen kommunikationsplan, budget (2,6 mkr) med aktiviteter för SAMSYN HYLLIE som presenterats för marknadsföringsgruppen och godkänts av referensgruppen. Designat underlag till en större marknadsundersökning kring bostadsfrågor, som ett stöd för bostadsaktörer i sälj- och marknadsföringsaktiviteter. Operativt arbete Ansvarar för genomförandet av beslutade aktiviteter (enligt kommunikationsplanen) i SAMSYN HYLLIE riktat mot olika målgrupper. Inrett och producerat utställningen i Hyllie Infocenter, en utställnings- och möteslokal på bottenvåningen i Malmö Arena som delas av alla aktörer i området. Ansvarar för Hyllie Infocenter gällande drift och underhåll samt bokning av lokalen. Arrangemang för näringslivet Arrangerar årligen frukostmöte med aktuella frågor koppade till Hyllies utbyggnad i samarbete med Rapidus nätverk och Jan Wifstrand som moderator. Arrangerar årligen lunchmöten i Hyllie Infocenter med inbjudna gäster från aktuella aktörer tillsammans med press och media. Arrangemang för medborgare/allmänheten Ansvarar för öppet hus i Hyllie Infocenter. Arrangerar utökade öppethållanden med extra innehåll i samband med händelser i området. Redaktionellt arbete Skriver artiklar till Planering i Malmö stadsbyggnadskontorets tidskrift. Redaktör En plats i världen ett magasin om Hyllie utbyggnadsområde ( ex). Ansvarar för informationen om utbyggnaden av Hyllie på Malmö stads webbplats - producerar text, bild och sköter uppdateringar på Redaktör för reportagedelen på gemensam webbplats för aktuella aktörer. Grafiskt arbete Fotograferar dokumentära och konceptuella bilder. Producerar annonsmaterial för tidningar och webb. Grafisk formgivning av trycksaker. Grafisk formgivning av utställningsmaterial i Hyllie Infocenter samt av olika typer av exponeringsskyltar. Press och media Skriver pressmeddelanden som rör områdets utveckling med Malmö stad som avsändare. Anordnar presskonferenser som rör områdets utveckling med Malmö stad som avsändare. Är kontaktperson för press och media i övergripande frågor som rör Hyllies utbyggnad. Kontinuerligt PR-arbete - påverkansdriven relation med medier. Omvärldsbevakning, analys och mätning av mediala insatser samt publicitet.

3 Sociala medier Ansvarar för och driver Hyllies sida på Twitter, Facebook, Flickr och Youtube Studiebesök och föreläsningar Handleder och föredrar studiebesök på plats om utbyggnaden i Hyllie. Föreläser om samarbetet och varumärkesarbetet i Hyllie vid externa konferenser och seminarier. Tidigare anställningar Från till GRY Projektledare, fristående konsult Egen konsultverksamhet för uppdrag inom kommunikation och marknadsföring i samtliga medieformer med kund-, ekonomi- och arbetsledaransvar. Samarbetade med resurser genom olika nätverk och skapade kundanpassade projektgrupper kopplat till uppdragens art och behov. Uppdragsgivare: Livsmedelsverket, LOGISYS (konsulter inom SCM), Hammer & Hanborg, NVS, Scandvision (Procordia Food, AstraZeneca och Trelleborg AB via Scandvision). Från till Helvetica AB (numera Imperiet) Projektledare Ansvarade för upphandling och införsäljning av kommunikationslösningar och projektledning av dessa med kund-, budget- och arbetsledaransvar. Fördjupade en del av mitt arbete med offentliga upphandlingar vilka resulterade i ett antal ramavtal och uppdrag med nya kunder. Min anställning upphörde då reklambyrån permiterade samtliga anställda på grund av rådande konjunkturnedgång i branschen. I samband med detta startade jag egen konsultverksamhet, se GRY ovan. Uppdragsgivare: Skolverket, Malmö högskola, Livsmedelsverket, Cybercom Group, AstraZeneca Sverige AB, PEAB och Swerock. Från till movearound AB Användbarhetsarkitekt Ansvarade för användbarheten i gränssnittet för mobila kommunikationstjänster (WAP dagens appar). Var även arbetsledare för användartester i utvecklingsarbetet nära tekniker och uppdragsgivare. Riskkapitalbolaget etablerades i Karlskrona med lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, som växte till 100 anställda på sex månader. Verksamheten lades ner tre månader efter min påbörjade anställning. Från till Scandvision Projektledare Arbetade som säljande och kreativ projektledare för kommunikationslösningar inom rörlig bild, som webb och multimedia. Hade kund-, projekt-, budget- och arbetsledaransvar med en kreativ roll som koncept- och varumärkesutvecklare inom uppdragen. Uppdragsgivare: C Technologies, AstraZeneca, Stimorol, Procordia Food, QuakerOats och Hilding Anders.

4 Från till Restaurang Estrad Hovmästare Vid sidan av universitetstudier arbetade jag på Estrad, restaurang/nattklubb i centrala Malmö. I rollen som hovmästare tog jag hand om restaurangens gäster med ansvar för att organisera och planera arbetet i matsalen med personal- och ledningsansvar för sex anställda servitriser/servitörer. Jobbade själv också operativt med servering i matsalen och som bartender i nattklubben. Från1992 till 1994 Från Mammaledighet Studier (se nedan) Från till Skandinavisk Kartinformation Annonssäljare Projektanställd inom ett pilotprojekt för en kartbox innehållande kommunkartor. På baksidan av dessa planerades utrymme för annonser för näringslivet. Som ansvarig säljare för Karlskrona var mitt uppdrag att sälja in annonserna på kartans baksida. Efter att jag utfört uppdraget med goda säljresultat upphörde min projektanställning. Från till MM Publikationer Telemarketingsäljare Som telemarketingsäljare i Köpenhamn kontaktade jag företagsledare och marknadschefer på svenska aktiebolag och sålde ekonomisk information i form av branschrapporter baserat på bokslut och ekonomiska nyckeltal. Assisterade försäljningschefen vid säljträning och medverkade vid etableringen av ett kontor i Uppsala. Slutade min anställning i samband med att verksamheten flyttade till Uppsala. Från till Sydsvenska Dagbladet Mediasäljare Projektanställd som säljare. Arbetade från ett givet kundunderlag med analys och planerad bearbetning av detsamma. Via personliga kundbesök gjordes intervjuer, behovsanalyser och annonsskisser tillsammans med en färdig annonsaktivitet i form av annonsförslag och antal införanden i Sydsvenska Dagbladet och teleguiden Hitta. Projektet avslutades våren 90. Utbildningar Från till Kulturadministration 20 p Påbyggnadskurs om svenska kulturlivets uppbyggnad och organisation med tyngdpunkt på konkreta färdigheter rörande planering och organisation av kulturella produkter, verksamheter och evenemang. Från till Filosofie kandidatexamen 120 p Fördjupning i media och kommunikation. Teoretiska kunskaper i kommunikation och hur medier påverkar samhället och individen (och vice versa) i ett utvecklingsperspektiv kombinerat med mer tilllämpade inslag som kommunikationsstrategi, kommunikationsplanering, webb- och trycksaksproduktion, projektledning, PR och marknadsföring samt film och digital bildproduktion. Från till Högskoleexamen 60 p P-programmet, programmet för personal- och arbetslivsfrågor - ett beteendevetenskap med tyngdpunkt på pedagogik, psykologi, sociologi och arbetsrätt. Vald fördjupning i pedagogik (ledarskaps- och organisationsutveckling) samt psykolog (rekrytering och urval, samtals- och intervjuteknik).

5 Kurser Projektledarutbildning steg 1 och 2 7-dagarsutbildning inom anställning i Malmö stad Presschefsutbildning 3-dagarsutbildning inom anställning i Malmö stad Krissamtal 1-dagsutbildning inom anställning i Malmö stad Förhandlingsteknik 3-dagarsutbildning inom anställning i Malmö stad Offentlig upphandling, LOU 2-dagarsutbildning som egen företagare Plan B CGI Mannov Räddningsverket Silf Competence Allego Övrigt Engagemang, styrelseuppdrag Styrelseledamot - FMN, Föräldraföreningen Mot Narkotika, Mentor - WILMA (Women In Lund Mentor Association), IT och datakunskaper Mycket god kunskap och användarvana av PC. Google Analytics, SEO sökmotoroptimering. Mjukvaror och program Behärskar med mycket god kunskap; Internet, Windows, Officepaketet, Outlook, InDesign, Acrobat Reader, Photoshop och Illustrator, Raindance (ekonomiprogram), Site Vision, EPI-server, Umbraco och Wordpress (webbverktyg, content management). Körkort B-körkort Civilstånd Gift Familj Lever med min man och två bonusbarn (varannan vecka) födda -00 och -96. Har en egen son, född -92 som flyttat hemifrån. Referenser Björn Olsson, varumärkesstrateg - Marks & Brands Strategi AB, Börje Klingberg - f d fastighetsdirektör, Malmö stad, Ytterligare referenser lämnas vid eventuell intervju.

Verksamhetsplan för avdelningen för externa relationer år 2013-2015

Verksamhetsplan för avdelningen för externa relationer år 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (11) Avdelningen för externa relationer Annie Andréasson 2013-01-14 Jonas Rimbäck Förvaltningschef Verksamhetsplan för avdelningen för externa relationer år 2013-2015

Läs mer

Utbildning. Cathrine Gustavsson Födelsedata: 821003 Mobil: 070-665 23 20 Telefon hem: 054-20 31 393

Utbildning. Cathrine Gustavsson Födelsedata: 821003 Mobil: 070-665 23 20 Telefon hem: 054-20 31 393 Utbildning Universitetsutbildning Multimediaprogrammet (2002 2006) Magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, s Universitet Jag läste här kurser inom medie- och kommunikationsvetenskap där jag

Läs mer

Slutrapport genomförande

Slutrapport genomförande Sid 1 (13) Projektnamn Dalalyft Slutrapport genomförande FRIRPT v.1 [1411476919594] d.frirpt v.1 Sammanfattning Ge en sammanfattande beskrivning av projektidé och framkomna resultat. Sammanfattning En

Läs mer

ATT FÖREBYGGA AVFALL I KARLSKRONA

ATT FÖREBYGGA AVFALL I KARLSKRONA KOMMUNIKATIONSSTRATEGI ATT FÖREBYGGA AVFALL I KARLSKRONA SLUTRAPPORT 2012-12-21 Uppdrag: 242597, Förstudie EU-projekt Prewaste Titel på rapport: Kommunikationsstrategi för att förebygga avfall Status:

Läs mer

Curriculum Vitae. Internal. Relation

Curriculum Vitae. Internal. Relation 2014-08-12 1 (6) Kontaktuppgifter Namn: Peter Aronsson Adress: Liedstrandsgatan 12 416 58 Göteborg Telefon: 070 603 38 10 (mobil) E-post: info@unodatt.se; peter@unodatt.se Yrkesambitioner Mitt mål är att

Läs mer

Aktiviteter för en lång siktig, konkurrenskraftig och uthållig besöksnäring. Varumärket Visit Södra Dalarna

Aktiviteter för en lång siktig, konkurrenskraftig och uthållig besöksnäring. Varumärket Visit Södra Dalarna 2015 AKTIVITETSPLAN Aktiviteter för en lång siktig, konkurrenskraftig och uthållig besöksnäring Aktivitetsplan 2015 beskriver Visit Södra Dalarnas, VSD, planerade aktiviteter för 2015. Aktiviteternas mål

Läs mer

Karriär & utveckling. Sida 1/2

Karriär & utveckling. Sida 1/2 Sida 1/2 Ditt kan se ut på olika sätt. Detta är våra rekommendationer. Det handlar helt enkelt om hur du vill förpacka din kompetens! Nedan följer fyra olika exempel på hur kan se ut. Det är tre kronologiska

Läs mer

Exportguide för Dalarnas besöksnäring

Exportguide för Dalarnas besöksnäring Exportguide för Dalarnas besöksnäring Foto: Nisse Schmidt/ Visit Idre En stark näring med gamla anor Besöksnäringen i Dalarna är en stark och viktig industri med gamla, stolta anor och räknas idag som

Läs mer

ÖVNINGAR & BILAGOR VÄGEN TILL DITT NYA ARBETE HANDBOK OCH KARRIÄRGUIDE FÖR JOBBSÖKARE JOHAN ÅKESSON & JÖRGEN KIHLGREN

ÖVNINGAR & BILAGOR VÄGEN TILL DITT NYA ARBETE HANDBOK OCH KARRIÄRGUIDE FÖR JOBBSÖKARE JOHAN ÅKESSON & JÖRGEN KIHLGREN ÖVNINGAR & BILAGOR VÄGEN TILL DITT NYA ARBETE HANDBOK OCH KARRIÄRGUIDE FÖR JOBBSÖKARE JOHAN ÅKESSON & JÖRGEN KIHLGREN Vägen till ditt nya arbete handbok och karriärguide för jobbsökare Övningar & bilagor

Läs mer

Årsredovisning 2012 Västsvenska Turistrådet AB

Årsredovisning 2012 Västsvenska Turistrådet AB Årsredovisning 2012 Västsvenska Turistrådet AB Västsvenska Turistrådet AB - en del av Årsredovisning 2012 för Västsvenska Turistrådet AB Medborgarperspektivet Kommentar: Ur medborgarperspektiv för boende

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdraget att utveckla den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen (U2011/3939/JÄM)

Redovisning av regeringsuppdraget att utveckla den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen (U2011/3939/JÄM) Redovisning av regeringsuppdraget att utveckla den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen (U2011/3939/JÄM) Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK Uppsala universitet Akademiska sjukhuset 751 85 Uppsala

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

2011/2012 Möjligheter

2011/2012 Möjligheter 2011/2012 Möjligheter för medlemmar som arbetar inom teknik, naturvetenskap eller studerar till ingenjör och är anslutna till Unionen, ST, Vision, Finansförbundet eller Försvarsförbundet och vill utvecklas

Läs mer

VD har ordet. Om Informus. Våra sponsorer och partners

VD har ordet. Om Informus. Våra sponsorer och partners VD har ordet Annie Bengtson vd Informus Mötesplats Snart utses ännu en ametist. Det betyder att det då kommer att finnas totalt åtta hotell och konferensanläggningar i landet som har en stor ametistgrotta

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Smålands Turism AB Smålands Turism AB ägs fr o m 2015 av Region Jönköpings län (50%) och Jönköpings läns tretton kommuner (50%). Ägarnas uppdrag till Smålands

Läs mer

inte bara nollor och ettor

inte bara nollor och ettor inte bara nollor och ettor Entreprenörer inom IKT Power Lake AB a d r e s s Stagneliusvägen 23, 6tr,SE-11259 Stockholm tel+46 (0)8-6562775 mobil +46 (0)70-6730790 www.powerlake.se barbro.fransson@powerlake.se

Läs mer

Innehåll. Förord... 2. Opinionsbildning... 4. Förhandlingsverksamhet... 12. Medlemsservice... 18. Förbundsövergripande... 24. Personal...

Innehåll. Förord... 2. Opinionsbildning... 4. Förhandlingsverksamhet... 12. Medlemsservice... 18. Förbundsövergripande... 24. Personal... Årsredovisning 2012 Innehåll Förord... 2 Opinionsbildning... 4 Förhandlingsverksamhet... 12 Medlemsservice... 18 Förbundsövergripande... 24 Personal... 26 Förvaltningsberättelse... 30 Resultaträkning,

Läs mer

Utbildningsplan för yrkeshögskoleutbildning

Utbildningsplan för yrkeshögskoleutbildning Utbildningens namn: Säljare och marknadsförare B2B Ansvarig utbildningsanordnare: Härryda kommun, Yrkeshögskolan i Mölnlycke Omfattning, poäng: 400 Studieort: Mölnlycke Studieform: Bunden Studietakt: Heltid

Läs mer

Framgångar...sid 3. 2 Stärka kommunernas näringslivsklimat... sid 12. 3 Utveckla verktyg för entreprenörskap... sid 19

Framgångar...sid 3. 2 Stärka kommunernas näringslivsklimat... sid 12. 3 Utveckla verktyg för entreprenörskap... sid 19 Framgångar...sid 3 1 - Samordning och utveckling av stödsystem 1 för entreprenörskap...sid 4 2 Stärka kommunernas näringslivsklimat... sid 12 3 Utveckla verktyg för entreprenörskap... sid 19 4 Förberedelse

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅLAND. visitaland.com. Visit Åland

VERKSAMHETSPLAN ÅLAND. visitaland.com. Visit Åland VERKSAMHETSPLAN ÅLAND visitaland.com Visit Åland 2011 INNEHÅLL 1. INLEDNING... 1 2. VISIT ÅLANDS HUVUDUPPDRAG: DESTINATIONSMARKNADSFÖRING... 2 3. TURISMENS BETYDELSE OCH UTVECKLING... 3 3.1. Ålands turismutveckling...

Läs mer

Webbstrategidagarna 2012

Webbstrategidagarna 2012 Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! Webbstrategidagarna 2012 Att skapa en affärsdrivande helhetsstrategi för digitala kanaler 25-26 april 2012 Scandic Hasselbacken, Stockholm UR INNEHÅLLET

Läs mer

1. Inledning. Varma scouthälsningar, Maria Graner

1. Inledning. Varma scouthälsningar, Maria Graner Verksamhetsrapport För det gemensamma arbetet i Svenska Scoutrådet och Scouterna Riksorganisationen april till augusti 2012 1 1. Inledning Scouthösten är igång, det är full fart ute i landets alla kårer

Läs mer

Förutom alla mervärden så skall det kännas rätt i magen. Välkommen till oss på Vega HR:-)

Förutom alla mervärden så skall det kännas rätt i magen. Välkommen till oss på Vega HR:-) Förutom alla mervärden så skall det kännas rätt i magen. Välkommen till oss på Vega HR:-) Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt, snabbt. Är någon av dessa egenskaper viktiga

Läs mer

Företag och samhällsutveckling i Malmö

Företag och samhällsutveckling i Malmö Företag och samhällsutveckling i Malmö Augusti 2011 Björn Jansson 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Södertälje... 5 3. Göteborg- Gårdstensbostäder... 17 4. Danmark och Köpenhamn... 19 5. Andra internationella

Läs mer

TSL-omställning på Right Management

TSL-omställning på Right Management TSL-omställning på Right Management Om Right Management I nära 30 år har Right Management skapat, utvecklat och förbättrat omställningsprogram till stöd för människor som av olika anledningar befinner

Läs mer

Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö.

Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. Behöver du hjälp att starta eget? En guide till organisationer och nätverk i Malmö. 5 Förord 6 ALMI Företagspartner Skåne 8 ALMI IFS / ALMI Innovation Skåne 10 Arbetsförmedlingen i Malmö 12 Connect Skåne

Läs mer

karriärvägledning.se.nu

karriärvägledning.se.nu karriärvägledning.se.nu Sammanfattning & goda exempel Utbildningsdepartementet SOU 2001:46 Sammanfattning Sammanfattning av huvudbetänkandet karriärvägledning.se.nu (SOU 2001:45) Samhällets syn på kvalifikation,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

RAPPORT. Kunddrivna tjänster för äldre Delrapport 3 Innovationsprocess Lisa Johnsson & Sara Björlin-Lidén. Analys & Strategi.

RAPPORT. Kunddrivna tjänster för äldre Delrapport 3 Innovationsprocess Lisa Johnsson & Sara Björlin-Lidén. Analys & Strategi. RAPPORT Kunddrivna tjänster för äldre Delrapport 3 Innovationsprocess Lisa Johnsson & Sara Björlin-Lidén Oktober 2010 Analys & Strategi Konsulter inom samhällsutveckling WSP Analys & Strategi är en konsultverksamhet

Läs mer

Utvecklingsspår för arbetet med besöksnäringen och kulturella och kreativa näringar

Utvecklingsspår för arbetet med besöksnäringen och kulturella och kreativa näringar Utvecklingsspår för arbetet med besöksnäringen och kulturella och kreativa näringar Uppsala län, december 2014 Sammanfattning Landstinget i Uppsala län, Regionförbundet Uppsala län/visit Uppland, Uppsala

Läs mer