Sjukgymnastprogrammet, 180 högskolepoäng

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sjukgymnastprogrammet, 180 högskolepoäng"

Transkript

1 Utbildningsplan Sida 1 av 6 Sjukgymnastprogrammet, 180 högskolepoäng Physiotherapy program, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls och vårdvetenskap och reviderad gäller för utbildning som ges efter Mål Efter fullgjorda studier på sjukgymnastprogrammet ska studenten visa sådan kunskap, färdighet och värderingsförmåga som krävs för behörighet som sjukgymnast och för filosofie kandidatexamen med huvudområdet sjukgymnastik. Studenten ska tillägna sig ett beteendemedicinskt synsätt som innebär fokus på samspelet mellan människors vardagsbeteende och medicinska/biologiska faktorer i alla faser av sjukdomsutvecklingen. Kunskap och förståelse Efter fullgjorda studier på programmet ska studenten: - visa kunskap om områdets vetenskapliga grund och kännedom om aktuellt forskningsoch utvecklingsarbete samt kunskap om sambandet mellan vetenskap och beprövad erfarenhet och sambandets betydelse för yrkesutövningen, - visa kunskap om förhållanden i samhället som påverkar individers och gruppers hälsa, - visa kunskap om relevanta författningar, och - visa kunskap och förståelse inom huvudområdet för utbildningen, inbegripet kunskap om områdets vetenskapliga grund, kunskap om tillämpliga metoder inom området, fördjupning inom någon del av området samt orientering om aktuella forskningsfrågor. Färdighet och förmåga Efter fullgjorda studier på programmet ska studenten: - visa förmåga att självständigt och i samverkan med individen genomföra sjukgymnastiska åtgärder samt förmåga att initiera och medverka i hälsofrämjande, behandlande, habiliterande och rehabiliterande arbete på individ-, grupp- eller samhällsnivå, - visa förmåga att tillämpa sitt kunnande för att hantera olika situationer, företeelser och frågeställningar utifrån individers och gruppers behov, - visa förmåga att informera och undervisa olika grupper samt att genomföra vägledande uppgifter, - visa förmåga att muntligt och skriftligt redogöra för och diskutera åtgärder och behandlingsresultat med berörda parter samt i enlighet med relevanta författningar dokumentera dessa, - visa förmåga till lagarbete och samverkan med andra yrkesgrupper,

2 Sida 2 av 6 - visa förmåga att kritiskt granska, bedöma och använda relevant information samt att diskutera nya fakta, företeelser och frågeställningar med olika grupper och därmed bidra till utveckling av yrket och verksamheten, - visa förmåga att söka, samla, värdera och kritiskt tolka relevant information i en problemställning samt att kritiskt diskutera företeelser, frågeställningar och situationer, - visa förmåga att självständigt identifiera, formulera och lösa problem samt att genomföra uppgifter inom givna tidsramar, - visa förmåga att muntligt och skriftligt redogöra för och diskutera information, problem och lösningar i dialog med olika grupper, och - visa sådan färdighet som fordras för att självständigt arbeta inom det område som utbildningen avser. Värderingsförmåga och förhållningssätt Efter fullgjorda studier på programmet ska studenten: - visa självkännedom och empatisk förmåga, - visa förmåga att med helhetssyn på människan göra åtgärdsbedömningar utifrån relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter med särskilt beaktande av de mänskliga rättigheterna, - visa förmåga till ett professionellt förhållningssätt gentemot klienter eller patienter, deras närstående och andra grupper, - visa förmåga att inom huvudområdet för utbildningen göra bedömningar med hänsyn till relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter, - visa insikt om kunskapens roll i samhället och om människors ansvar för hur den används, och - visa förmåga att identifiera sitt behov av ytterligare kunskap och att fortlöpande utveckla sin kompetens. Undervisningsspråk Det huvudsakliga undervisningsspråket är svenska, vilket innebär att undervisning och examination sker på svenska men del av kurslitteraturen är på engelska. Särskild behörighet Områdesbehörighet 17: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A och Idrott A. Idrott kan även ersättas med intyg på deltagande i gymnastik- eller idrottsverksamhet omfattande minst en gång per vecka under minst ett år. Urval Betygsurval 60 %, provurval 40 %.

3 Sida 3 av 6 Innehåll Sjukgymnastprogrammet består av både teoretiska och kliniska studier. Programmets huvudområde är sjukgymnastik som handlar om att förebygga, undersöka och behandla funktionsstörningar som begränsar eller hotar att begränsa människans rörelseförmåga. Programmet har en beteendemedicinsk profil, vilket innebär fokus på samspelet mellan människors vardagsbeteenden och medicinska/biologiska faktorer i alla faser av sjukdomsutveckling. Inom detta synsätt beaktas såväl biologiska som psykologiska och sociala aspekter på hälsa och sjukdom. Huvudområdet sjukgymnastik läser man under alla årskurser, totalt omfattande 120 hp. År ett inleds med studier om lärande, sjukgymnastik som ämne och profession samt vetenskaplig metodik. Under första läsåret studeras även rörelsevetenskap relaterat till biomekanik, motorisk utveckling och kontroll samt beteendeinlärning och avslutningsvis det friska åldrandet. År två fokuserar på sjukgymnastiska/beteendemedicinska metoder för undersökning och år tre på sjukgymnastiska/beteendemedicinska metoder för åtgärder och utvärdering. Under det tredje året genomförs ett självständigt arbete (examensarbete) i sjukgymnastik omfattande 15hp. I år tre ingår också en valbar kurs i sjukgymnastik omfattande 7,5 hp. Kliniska studier ingår som en betydande del i utbildningen. De omfattar 45 hp där största delen är verksamhetsförlagd utbildning som bedrivs i samverkan med kommuner, landsting och privat regi. I år ett och två ingår även medicinsk vetenskap (30 hp) där man studerar den friska människans uppbyggnad och funktion, sjukliga tillstånd, diagnostik och behandling med fokus på rörelsefunktion. Under år ett och två ingår psykologi (15 hp) där man studerar varseblivning, tänkande, vilja och känsloliv, medvetande och individens livscykel med fokus på rörelsefunktion. Sociologi (7,5 hp) ingår i år tre och innebär studier av relationen mellan människan och det samhälle hon lever i med fokus på dess inverkan på rörelsefunktion. I slutet av utbildningen studeras vårdpedagogik (7,5 hp) med fokus på ledning, styrning och samarbete. Studierna är omväxlande med föreläsningar, seminarier, laborationer, övningar, fältstudier samt studiehandledningsstyrda kliniska studier och syftar till att stimulera ett aktivt lärande och förmåga till eget ansvar för personlig och professionell utveckling. Mälardalens högskola är miljöcertifierad enligt ISO Studenterna får en introduktion till begreppet hållbar utveckling för att kunna analysera och prioritera åtgärder som gynnar en ekologiskt hållbar utveckling.

4 Sida 4 av 6 Termin 1 Termin 2 Profession och vetenskaplig metodik, 15 hp Medicinsk vetenskap Fysiologi och anatomi, 15hp Rörelsevetenskap, 15 hp Det friska åldrandet, 7,5 hp Psykologi Individens upplevelse och beteende, introduktion till psykologi, 7,5 hp Termin 3 Termin 4 Rörelse och funktion, preklinisk kurs, 7,5 hp Medicinsk vetenskap Sjukdomslära, 15 hp Psykologi Hälsopsykologi, 7,5 hp Metoder för undersökning, klinisk kurs 30 hp Termin 5 Metoder för åtgärder, preklinisk kurs, 7,5 hp Metoder för åtgärder och utvärdering, klinisk kurs, 15hp Examensarbete, 15 hp (påbörjas i termin 5 och fortsätter i termin 6) Termin6 Examensarbete, 15 hp (påbörjas i termin 5 och fortsätter i termin 6) Sociologi Hälsosociologi, 7,5 hp Vårdpedagogik Ledning, styrning och samarbete, 7,5 hp Valbart 7,5 hp: Valbar verksamhetsförlagd kurs, 7,5 hp Specifik undersökning och behandling, 7,5 hp motsvarande kurs i sjukgymnastik 7,5hp med fördjupning G2F Val inom programmet Du har möjlighet att välja mellan två kurser i sjukgymnastik i slutet av år tre. I tabellen ovan framgår vilka kurser som utgör valalternativ. Alternativt kan du läsa motsvarande kurs i sjukgymnastik vid annat lärosäte. Bedömning för tillgodoräknande ska då göras i samråd med programansvarig. Värdakademi eller motsvarande Akademin för hälsa, vård och välfärd är värdakademi för Sjukgymnastprogrammet. Examen Utbildningsprogrammet är upplagt så att studierna ska leda fram till att man uppfyller fordringarna för följande examen/examina: - Sjukgymnastexamen (Bachelor of Science in Physiotherapy)

5 Sida 5 av 6 - Filosofie kandidatexamen med huvudområdet (Bachelor of Science in Physiotherapy) Om programmet innehåller valbara eller valfria delar, eller om man som student väljer att inte slutföra en viss kurs, kan de val man gör påverka möjligheterna att uppfylla examensfordringarna. För mer information om examina och examensfordringar hänvisas till den lokala examensordningen som finns publicerad på högskolans webbplats. Kvalitetssäkring Vid Akademin för hälsa, vård och välfärd följer kvalitetsarbetet en utarbetad kvalitetsplan. Programmet utvecklas med hjälp av återkommande kurs- och programutvärderingar. Kursutvärderingar görs regelmässigt i varje kurs. I slutet av varje läsår görs en läsårsutvärdering och en övergripande programutvärdering görs i slutet av utbildningen. Utvärderingarna diskuteras i lärarlag, programråd och studentråd och återkopplas till studenterna med förslag till förändringar och utveckling av kursen/programmet. Studentmedverkan Studenterna har genom sin linjeförening tillträde till alla arbetsgrupper som arbetar med utveckling av programmet. Studenterna är representerade i programråd, branschråd samt ledningsråd. Ett studentråd har till huvuduppgift att utvärdera och diskutera utbildningen i ett helhetsperspektiv och utgör ett komplement till kurs- och programutvärderingar. I studentrådet har studenterna majoritet och kan i princip ta upp alla frågor som rör programmets upplägg och undervisning. Forskningsbas Högskolans forskning bedrivs inom sex prioriterade inriktningar: Didaktik- och interkulturell kommunikation, Inbyggda system, Innovation och produktrealisering, Miljö, energi och resursoptimering, Hållbar utveckling, arbetsliv och styrning samt Hälsa och välfärd. Sjukgymnastprogrammet knyter an till inriktningen Hälsa och välfärd. Sjukgymnastprogrammets profilområde beteendemedicin är ett tvärvetenskapligt område där syftet är att undersöka hur biologiska, psykologiska och sociala faktorer samverkar vid sjukdom och ohälsa. Del av forskningen inom inriktningen Hälsa och välfärd innebär studier om människans beteende och levnadsvillkor som grundläggande faktorer vid behandling av ohälsa, vilket direkt anknyter till programmets profil. Vi bedriver forskning där människans beteende integreras i analys och behandling av olika sjukdomstillstånd och hälsoproblem. I centrum står individens möjlighet att fungera i vardagen på bästa sätt vid olika sjukdomstillstånd. Syftet är att förbättra människans hälsa. Samverkan Sjukgymnastprogrammet bedrivs i nära samverkan med landsting, kommuner och andra aktörer inom verksamhetsområdet. Utbildningen planeras och följs upp i det branschråd som är knutna till utbildningsprogrammet. I samverkan genomförs även verksamhetsförlagd

6 Sida 6 av 6 utbildning/fältstudier inom programmet. Den aktiva samverkan med avnämarna är en av de åtgärder som ökar möjligheter för studenten att få jobb efter avslutad utbildning. Internationalisering Mälardalens högskola har sedan länge ansett internationalisering vara en av de viktigaste faktorerna för att utbildning och forskning ska hålla god kvalitet. Som student är det bra att exponeras för internationella inslag under studietiden. Detta bidrar till att öka kompetens och förståelse, bägge mycket viktiga egenskaper på dagen arbetsmarknad. Att som student välja uppgifter med internationell profil eller medverka i Studentkårens fadderverksamhet kan tillföra lika mycket som en vistelse utomlands. Interkulturell kompetens är verkligen viktig oavsett om det framtida arbetet finns i Sverige eller någon annanstans i världen. Akademin för hälsa, vård och välfärd har samarbete med universitet/högskolor i Norden, Europa, USA, Afrika, Thailand och Kina. Kontakta den internationaliseringsansvarige på akademin för mer information. Mer information om utlandsstudier finns också på högskolans webbplats. Jämlikhet Med jämlikhet avses rättvisa förhållanden mellan individer och grupper i samhället, när det gäller ålder, kön, social bakgrund, hudfärg, etniskt och kulturellt ursprung, trosbekännelse, funktionsnedsättning eller sexuell läggning. Med jämställdhet avses förhållandet mellan män och kvinnor. Akademins arbete med jämlikhet och jämställdhetsfrågor skall vara välkänt bland studenter. Studenter ska ha kunskap om att det finns en handlingsplan i jämställdhets- och jämlikhetsfrågor och denna ska finnas tillgänglig via akademins webbplats. Information om vad kränkande särbehandling är och hur det kan förebyggas finns tillgänglig för varje student. Mångfaldsaspekter beaktas i utvecklingen av det pedagogiska arbetet vid akademin. Relationen mellan personal och studenter kännetecknas av ett förhållningssätt som utmärks av demokratiska värderingar och rätten att vara olika.

Sjukgymnastprogrammet, 180 högskolepoäng

Sjukgymnastprogrammet, 180 högskolepoäng UTBILDNINGSPLAN Sida 1 av 6 MDH 2.1.2-43/10 Sjukgymnastprogrammet, 180 högskolepoäng Physiotherapy program, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges efter 2012-07-01 och är fastställd

Läs mer

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot intensivvård, 60 högskolepoäng

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot intensivvård, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: ZOJ23 Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot intensivvård, 60 högskolepoäng Specialist Nurse Education with focus on Intensive Care, 60 Credits Denna

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng

Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 7 Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Nursing program, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls och vårdvetenskap 2009-12-15

Läs mer

Barnmorskeprogrammet, 90 högskolepoäng

Barnmorskeprogrammet, 90 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: ZOJ20 Barnmorskeprogrammet, 90 högskolepoäng Midwifery program, 90 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls och vårdvetenskap

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng

Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng UTBILDNINGSPLAN Sida 1 av 6 2011-10-19 MDH 2.1.2-20/10 Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Nursing program, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges efter 2012-07-01 och är

Läs mer

Folkhälsoprogrammet, 180 högskolepoäng

Folkhälsoprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 7 Programkod: GKV01 Folkhälsoprogrammet, 180 högskolepoäng Program on Public Health, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls

Läs mer

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 högskolepoäng

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: ZOJ24 Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 högskolepoäng Specialist Nurse Education with focus on Psychiatric Care, 60 Credits

Läs mer

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot distriktssköterska, 75 högskolepoäng

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot distriktssköterska, 75 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot distriktssköterska, 75 högskolepoäng Specialist Nurse Education with focus on Primary Health Care, 75 Credits Denna utbildningsplan

Läs mer

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: ZOJ22 Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Specialist Nurse Education with focus on Anesthetic Nursing Care, 60

Läs mer

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 2012-01-19 Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Specialist Nurse Education with focus on Anesthetic Nursing Care, 60 Credits

Läs mer

Ekonomprogrammet, Management, 180 högskolepoäng

Ekonomprogrammet, Management, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: SEV24 MANA Ekonomprogrammet, Management, 180 högskolepoäng Business studies, Management, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för

Läs mer

Magisterprogrammet i ledarskap och arbetsliv, 60 högskolepoäng

Magisterprogrammet i ledarskap och arbetsliv, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: AGM03 MDH 2.1.2-389/11 Magisterprogrammet i ledarskap och arbetsliv, 60 högskolepoäng Master Program (One Year) in Leadership and Work Life Studies, 60 Credits Denna

Läs mer

Ekonomprogrammet, Redovisning och revision, 180 högskolepoäng

Ekonomprogrammet, Redovisning och revision, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: SEV24 REDO Ekonomprogrammet, Redovisning och revision, 180 högskolepoäng Business studies, Accounting and Auditing, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd

Läs mer

Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 2012-02-22 Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng B.A. In Modern Languages and Humanities, General Studies, 180 Credits Denna utbildningsplan

Läs mer

Magisterprogram i miljö- och hälsoskydd, 60 högskolepoäng

Magisterprogram i miljö- och hälsoskydd, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: ZWG22 Magisterprogram i miljö- och hälsoskydd, 60 högskolepoäng Master Program in Environmental and Health Protection (One Year), 60 Credits Denna utbildningsplan

Läs mer

Mastersprogram i innovation och design, 120 högskolepoäng

Mastersprogram i innovation och design, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 2012-09-27 Mastersprogram i innovation och design, 120 högskolepoäng Master Program in Innovation and Design, 120 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges

Läs mer

Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng B.A. In Modern Languages and Humanities, General Studies, 180 Credits Denna utbildningsplan är

Läs mer

Kandidatprogram i miljövetenskap miljö, hälsa, arbete, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i miljövetenskap miljö, hälsa, arbete, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Kandidatprogram i miljövetenskap miljö, hälsa, arbete, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Environmental Science Environment, Health and Working life, 180 Credits Denna utbildningsplan

Läs mer

Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: HHV20 OINR Kandidatprogram i språk och humaniora med allmän inriktning, 180 högskolepoäng B.A. In Modern Languages and Humanities, General Studies, 180 Credits Denna

Läs mer

Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng B.A. In Modern Languages and Humanities, Communication Studies, 180 Credits Denna utbildningsplan

Läs mer

Beteendevetenskapliga programmet, 180-210 högskolepoäng

Beteendevetenskapliga programmet, 180-210 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 7 Beteendevetenskapliga programmet, 180-210 högskolepoäng Behavioral and Social Sciences, 180-210 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora,

Läs mer

Magisterprogram i folkhälsovetenskap med inriktning mot hållbar utveckling, 60 högskolepoäng

Magisterprogram i folkhälsovetenskap med inriktning mot hållbar utveckling, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: ZOG21 Magisterprogram i folkhälsovetenskap med inriktning mot hållbar utveckling, 60 högskolepoäng Master Program (One Year) in Public Health Sciences with focus

Läs mer

Sjukgymnastprogrammet

Sjukgymnastprogrammet 1 Medicinska fakultetsstyrelsen Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGSJG Programbeskrivning Sjukgymnastyrket Sjukgymnastutbildningen är riktad mot sjukgymnastikens olika kunskaps- och

Läs mer

Ekonomprogrammet, Allmän inriktning, 180 högskolepoäng

Ekonomprogrammet, Allmän inriktning, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: SEV24 OINR Ekonomprogrammet, Allmän inriktning, 180 högskolepoäng Business studies, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora,

Läs mer

Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Programkod: HHV20 KOMM Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng B.A. In Modern Languages and Humanities, Communication Studies,

Läs mer

Ekonomprogrammet, 180 högskolepoäng

Ekonomprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Dnr: MDH 2.1.2-997/10 Programkod: GKE02/GKV02 Ekonomprogrammet, 180 högskolepoäng Business studies, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora,

Läs mer

Arbetsterapeutprogrammet

Arbetsterapeutprogrammet 1 Medicinska fakultetsstyrelsen Arbetsterapeutprogrammet 180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGARB Programbeskrivning Arbetsterapeutprogrammet leder till både en yrkesexamen och en kandidatexamen. Arbetsterapi

Läs mer

Magisterprogrammet i ledarskap, 60 högskolepoäng

Magisterprogrammet i ledarskap, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Magisterprogrammet i ledarskap, 60 högskolepoäng Master Program (One Year) in Leadership, 60 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls

Läs mer

Mycket hög kvalitet av utbildning i sjukgymnastik vid Umeå universitet

Mycket hög kvalitet av utbildning i sjukgymnastik vid Umeå universitet Sid 1 (6) kvalitet av utbildning i sjukgymnastik vid Umeå universitet Sjukgymnastexamen Sjukgymnastik Sjukgymnastexamen och kandidat, magister- och masterexamen i sjukgymnastik vid Umeå universitet fick

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Biomedicinska analytikerprogrammet, 180 högskolepoäng. Biomedical Scientist Programme, 180 Higher Education Credits MÅL

UTBILDNINGSPLAN. Biomedicinska analytikerprogrammet, 180 högskolepoäng. Biomedical Scientist Programme, 180 Higher Education Credits MÅL UTBILDNINGSPLAN Biomedicinska analytikerprogrammet, 180 Biomedical Scientist Programme, 180 Higher Education Credits Programkod: VBA1Y Utbildningsnivå: Grundnivå Inrättat: 2010-06-08 (dnr 52-315/2010)

Läs mer

Byggnadsingenjörsprogrammet, 180 högskolepoäng

Byggnadsingenjörsprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: YHT02 Byggnadsingenjörsprogrammet, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Building Engineering, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

Magisterprogram med inriktning mot utvärdering och styrning, 60 högskolepoäng

Magisterprogram med inriktning mot utvärdering och styrning, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: GGV01 Magisterprogram med inriktning mot utvärdering och styrning, 60 högskolepoäng Master Program (One Year) with focus on Evaluation and Organizational Management,

Läs mer

Magisterprogram i hälsa och vård

Magisterprogram i hälsa och vård UTBILDNINGSPLAN Sida 1 av 5 2011-10-19 MDH: 2.1.2-535/11 Magisterprogram i hälsa och vård Master s Programme (60 credits) in Health and Care Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges efter 2012-07-01

Läs mer

IT Management, 60 högskolepoäng

IT Management, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: ZEG24 IT Management, 60 högskolepoäng IT Management, 60 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls och vårdvetenskap

Läs mer

Masterprogram i vattenkvalitetsbedömning, 120 högskolepoäng

Masterprogram i vattenkvalitetsbedömning, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: ZWS20 Masterprogram i vattenkvalitetsbedömning, 120 högskolepoäng Master Program in Inland Water Quality Assessment, 120 Credits Denna utbildningsplan är fastställd

Läs mer

Datavetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng

Datavetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 2013-04-18 Dnr: MDH 2.1.2-178/13 liga programmet, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Computer Science, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges efter

Läs mer

Bilaga 1. Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård

Bilaga 1. Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård Bilaga 1 Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Nuvarande text: Innehåll Anestesisjuksköterskans

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Tandhygienistprogrammet, 180 högskolepoäng

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Tandhygienistprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/542 SAHLGRENSKA AKADEMIN Tandhygienistprogrammet, 180 högskolepoäng Programme in Dental Hygiene, 180 credits Programkod: O1THN 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Datavetenskapliga programmet, Mjukvaruutveckling 180 högskolepoäng

Datavetenskapliga programmet, Mjukvaruutveckling 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 2012-01-20 liga programmet, Mjukvaruutveckling 180 högskolepoäng Bachelor Program in Computer Science, Software Development, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

Innovationsprogrammet-MTO, Industridesign, 180 högskolepoäng

Innovationsprogrammet-MTO, Industridesign, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 2012-01-20 Innovationsprogrammet-MTO, Industridesign, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Innovation, Industrial Design, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGAUD

180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGAUD 1 Audionomprogrammet 180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGAUD Programbeskrivning Audionomprogrammet leder till både kandidat- och audionomexamen. Huvudområdet audiologi är vetenskapen om hörsel och hörande.

Läs mer

Innovationsprogrammet-MTO, Företagsekonomi, 180 högskolepoäng

Innovationsprogrammet-MTO, Företagsekonomi, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: RKE20 FEKO Innovationsprogrammet-MTO,, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Innovation, Business Administration, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd

Läs mer

Utbildningsplan för kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Utbildningsplan för kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz Utbildningsplan för kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 7KS15 Inrättad av Rektor 2014-12-09 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2014-12-18

Läs mer

Datavetenskapliga programmet, Spel, 180 högskolepoäng

Datavetenskapliga programmet, Spel, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 2012-01-20 liga programmet, Spel, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Computer Science, Computer Games Development, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng

Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 MDH 2.1.2-68/13 Kandidatprogram i språk och humaniora med inriktning kommunikation, 180 högskolepoäng B.A. In Modern Languages and Humanities, Communication Studies, 180 Credits

Läs mer

Utbildningsplan för Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Physiotherapy

Utbildningsplan för Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Physiotherapy Sahlgrenska akademin Dnr G217 4713/06 Utbildningsplan för Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Physiotherapy Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006 11 24 1. Beslut om fastställande

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp. Physiotherapy Programme, 180 credits MGFY3. Gäller från: vårterminen Utbildningsplan

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp. Physiotherapy Programme, 180 credits MGFY3. Gäller från: vårterminen Utbildningsplan p56, FSM-5, 1(8) Fysioterapeutprogrammet, 180 hp Physiotherapy Programme, 180 credits MGFY3 Gäller från: vårterminen 2019 Utbildningsplan Fastställd av Fakultetsstyrelsen vid medicinska fakulteten Reviderad

Läs mer

Innovationsprogrammet-MTO, Psykologi, 180 högskolepoäng

Innovationsprogrammet-MTO, Psykologi, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: RKE20 PSYK Innovationsprogrammet-MTO,, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Innovation, Psychology, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, 300 högskolepoäng

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, 300 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, 300 högskolepoäng Master Program in Industrial Engineering and Management, 300 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

Innovationsprogrammet - MTO, Företagsekonomi, 180 högskolepoäng

Innovationsprogrammet - MTO, Företagsekonomi, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Innovationsprogrammet - MTO,, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Innovation, Business Administration, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges efter

Läs mer

Utbildningsplan. Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård. 60 högskolepoäng

Utbildningsplan. Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård. 60 högskolepoäng Utbildningsplan Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård 60 högskolepoäng Specialist Nursing Education Program - Psychiatric Care 60 Higher Education Credits *) Fastställd

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i högskoleförordningen (1993:100); SFS 2017:857 Utkom från trycket den 29 augusti 2017 utfärdad den 17 augusti 2017. Regeringen föreskriver att bilaga 2

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, 75 högskolepoäng

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, 75 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G2018/317 SAHLGRENSKA AKADEMIN Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, 75 högskolepoäng Programkod: V2DIS 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Masterprogram i Mark- och vattensystem, 120 högskolepoäng

Masterprogram i Mark- och vattensystem, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 MDH 2.1.2-390/11 Programkod: AMM03 Masterprogram i Mark- och vattensystem, 120 högskolepoäng Master of Science in Soil and Water Systems, 120 Credits Denna utbildningsplan är

Läs mer

Specialpedagogprogrammet, 90 högskolepoäng

Specialpedagogprogrammet, 90 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 2012-02-22 Specialpedagogprogrammet, 90 högskolepoäng Programme in Special Educational Needs, 90 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges efter 2012-07-01

Läs mer

Högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, 180 högskolepoäng

Högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Computer Network Engineering, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

SAPSP, Psykologprogrammet, 300 högskolepoäng Master of Science Programme in Psychology, 300 credits

SAPSP, Psykologprogrammet, 300 högskolepoäng Master of Science Programme in Psychology, 300 credits U 2018/345 Samhällsvetenskapliga fakulteten SAPSP, Psykologprogrammet, 300 högskolepoäng Master of Science Programme in Psychology, 300 credits Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen

Läs mer

Utbildningsplan för Arbetsterapeutprogrammet 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Arbetsterapeutprogrammet 180 högskolepoäng Dnr G217 4711/06 Utbildningsplan för Arbetsterapeutprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Occupational Therapy Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-24 Reviderad 2007-06-27, 2010-06-30

Läs mer

Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng

Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Dnr 2.1.2-1233/10 Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng Social Work Programme, 210 credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och

Läs mer

Barnmorskeprogram, 90 hp

Barnmorskeprogram, 90 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Barnmorskeprogram, 90 hp Graduate programme in Midwifery, 90 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VBAMA Avancerad MIUN 2010/688 Högskolepoäng

Läs mer

Civilingenjörsprogrammet i samhällsbyggnad, 300 högskolepoäng

Civilingenjörsprogrammet i samhällsbyggnad, 300 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 7 Civilingenjörsprogrammet i samhällsbyggnad, 300 högskolepoäng Master Program in Civil Engineering and Urban Development, 300 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp 1(9) Fysioterapeutprogrammet, 180 hp Physiotherapy Programme, 180 credits MGFY2 Gäller från: höstterminen 2016 Utbildningsplan Fastställd av Fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten Fastställandedatum

Läs mer

Innovationsprogrammet-MTO, IT-entreprenör, 180 högskolepoäng

Innovationsprogrammet-MTO, IT-entreprenör, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 2012-01-20 Innovationsprogrammet-MTO, IT-entreprenör, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Innovation, IT-Entrepreneur, 180 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng

SAHLGRENSKA AKADEMIN. Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G2018/316 SAHLGRENSKA AKADEMIN Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot anestesisjukvård, 60 högskolepoäng Programkod: V2ANV 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Datavetenskapliga programmet, Allmän inriktning 180 högskolepoäng

Datavetenskapliga programmet, Allmän inriktning 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 5 Programkod: TCV20 OINR liga programmet, Allmän inriktning 180 högskolepoäng Bachelor Program in Computer Science, General Profile 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SPECIALISTSJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET PSYKIATRISK VÅRD 60 HÖGSKOLEPOÄNG

UTBILDNINGSPLAN FÖR SPECIALISTSJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET PSYKIATRISK VÅRD 60 HÖGSKOLEPOÄNG UTBILDNINGSPLAN FÖR SPECIALISTSJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET PSYKIATRISK VÅRD 60 HÖGSKOLEPOÄNG 1 UTBILDNINGSPLAN FÖR SPECIALISTSJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET, PSYKIATRISK VÅRD, 60hp Graduate Diploma in Specialist Nursing

Läs mer

Utbildningsplan för Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng = G 217 47 13/06 Utbildningsplan för Sjukgymnastprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Physiotherapy Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-24 Reviderad av dekanus 2010-09-29 1. Beslut om

Läs mer

Samhällsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng

Samhällsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 7 Programkod: SSV21 Samhällsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Bachelor s Program in Social Science, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

Civilingenjörsprogrammet i energisystem, 300 högskolepoäng

Civilingenjörsprogrammet i energisystem, 300 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 2012-11-22 Civilingenjörsprogrammet i energisystem, 300 högskolepoäng Energy Systems - Master Program in Engineering, 300 Credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning

Läs mer

Arbetsterapeutprogrammet

Arbetsterapeutprogrammet 1 Medicinska fakultetsstyrelsen Arbetsterapeutprogrammet 180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGART Programbeskrivning Yrkesbeskrivning Arbetsterapeutens yrkesområde omfattar habiliterande, rehabiliterande och

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet

Fysioterapeutprogrammet 1 Medicinska fakultetsstyrelsen Fysioterapeutprogrammet 180 högskolepoäng (hp) Nivå G VGFYT Programbeskrivning Fysioterapeutyrket Fysioterapeuter är den tredje största professionen inom hälso- och sjukvården

Läs mer

Utbildningsplan för psykologprogrammet

Utbildningsplan för psykologprogrammet Utbildningsplan för psykologprogrammet 2PS13 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2006-11-08. Fastställd av Styrelsen för utbildning 2012-11-26 Reviderad av Styrelsen för utbildning 2015-06-16 Sid 2(8)

Läs mer

LOGOPEDEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN SPEECH AND LANGUAGE PATHOLOGY

LOGOPEDEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN SPEECH AND LANGUAGE PATHOLOGY Lokal examensbeskrivning Dnr: FS 3.1.5-1740-14 Sid 1 (5) LOGOPEDEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN SPEECH AND LANGUAGE PATHOLOGY 1 Fastställande Denna examensbeskrivning är fastställd av rektor 2014-12-23

Läs mer

Fakulteten för hälso och livsvetenskap. Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Nursing Programme, 180 credits

Fakulteten för hälso och livsvetenskap. Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Nursing Programme, 180 credits Dnr: 2014/3472 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för hälso och livsvetenskap Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Nursing Programme, 180 credits Nivå Grundnivå Fastställande av utbildningsplan Fastställd

Läs mer

Sammanställning av enkät: Utvärdering av Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 hp

Sammanställning av enkät: Utvärdering av Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 hp Umeå Universitet Medicinska fakulteten Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Programutvärdering, vt 2016 Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård, 60 hp Sammanställning

Läs mer

Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning barnsjukvård

Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning barnsjukvård 1 (5) Medicinska fakultetsstyrelsen Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning barnsjukvård 60 högskolepoäng (hp) Avancerad nivå (A) VASBS Programbeskrivning Utbildningen syftar till att utbilda specialistsjuksköterskor

Läs mer

Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp

Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp Occupational Therapy Programme, 180 credits MGAT2 Gäller från: höstterminen 2016 Fastställd av Fakultetsstyrelsen vid medicinska fakulteten Fastställandedatum 2016-01-28

Läs mer

Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp

Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp Public Health, Society and Project Management, 180 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VFOLG

Läs mer

Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet

Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet 1SY13 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2006-11-08 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2012-11-12 Reviderad av Styrelsen för utbildning 2014-03-26 Sid 2

Läs mer

Specialpedagogprogrammet, 90 högskolepoäng

Specialpedagogprogrammet, 90 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 8 Programkod: AVM01 Specialpedagogprogrammet, 90 högskolepoäng Programme in Special Educational Needs, 90 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden 2011-05-26

Läs mer

Programme in Biomedical Laboratory Science 180 higher education credits

Programme in Biomedical Laboratory Science 180 higher education credits Utbildningsplan för Biomedicinska analytikerprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Biomedical Laboratory Science 180 higher education credits Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-24 Reviderad:

Läs mer

Utbildningsplan för biomedicinska analytikerprogrammet

Utbildningsplan för biomedicinska analytikerprogrammet Utbildningsplan för biomedicinska analytikerprogrammet 1BA10 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2007-01-24 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2009-10-09 Sid 2 (7) 1. Basdata 1.1. Programkod 1BA10

Läs mer

VGSSK, Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Bachelor of Science in Nursing, 180 credits

VGSSK, Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Bachelor of Science in Nursing, 180 credits Medicinska fakulteten VGSSK, Sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Bachelor of Science in Nursing, 180 credits Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på grundnivå / First cycle

Läs mer

Textdesign - informationsdesign, 180 högskolepoäng

Textdesign - informationsdesign, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Textdesign - informationsdesign, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Text Design - Information Design, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

Magisterprogram i hälsa och vård, 60 högskolepoäng

Magisterprogram i hälsa och vård, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 2012-11-22 Magisterprogram i hälsa och vård, 60 högskolepoäng Master's programme in Health and Care (One Year), 60 credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges

Läs mer

Högskoleverkets ger hög kvalitet till biomedicinsk analytikerexamen, biomedicinsk laboratorievetenskap och genusvetenskap, våren 2012

Högskoleverkets ger hög kvalitet till biomedicinsk analytikerexamen, biomedicinsk laboratorievetenskap och genusvetenskap, våren 2012 Sid 1 (5) skoleverkets ger hög kvalitet till biomedicinsk analytikerexamen, biomedicinsk laboratorievetenskap och genusvetenskap, våren 2012 Biomedicinsk analytikerexamen Biomedicinsk laboratorievetenskap

Läs mer

Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp

Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp Programme in Public Health Science, 180 credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VFOHG Grundnivå MIUN

Läs mer

Utbildningsplan för fysioterapeutprogrammet

Utbildningsplan för fysioterapeutprogrammet Utbildningsplan för fysioterapeutprogrammet 1FY14 Inrättad av Rektor 2014-02-11 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2014-03-11 Sid 2 (8) 1. Basdata 1.1. Programkod 1FY14 1.2. Programmets namn Fysioterapeutprogrammet

Läs mer

Masterprogrammet i teknisk matematik, 120 högskolepoäng

Masterprogrammet i teknisk matematik, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 2012-03-05 Masterprogrammet i teknisk matematik, 120 högskolepoäng Master programme in Engineering Mathematics, 120 credits Denna utbildningsplan gäller för utbildning som ges

Läs mer

Masterprogrammet i didaktik, 120 högskolepoäng

Masterprogrammet i didaktik, 120 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 10 Programkod: GSL01 Masterprogrammet i didaktik, 120 högskolepoäng Master Program in Didactics, 120 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Utbildningsvetenskapliga nämnden

Läs mer

SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Kompletterande socionomutbildning för personer med utländsk examen, 90 högskolepoäng

SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Kompletterande socionomutbildning för personer med utländsk examen, 90 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/289 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Kompletterande socionomutbildning för personer med utländsk examen, 90 högskolepoäng Programkod: S1KSO 1. Fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Informativ illustration - informationsdesign, 180 högskolepoäng

Informativ illustration - informationsdesign, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 6 Informativ - informationsdesign, 180 högskolepoäng Bachelor Program in Informative Illustration - Information Design, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits Dnr: 943/2006-510 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng The Business Administration and Economics Program On-Line, 180

Läs mer

Sjukgymnastprogrammet T6 V12

Sjukgymnastprogrammet T6 V12 Sjukgymnastprogrammet T6 V12 Antal studieterminer Language 1. Svenska 23 (100%) 2. English 0 (0%) Genomförande av programutvärdering Programutvärderingen skickades ut via studenternas e- post under de

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp 1(8) Sjuksköterskeprogrammet 180 hp Nursing Programme, 180 credits MGSK2 Gäller från: höstterminen 2016 Utbildningsplan Fastställd av Fakultetsstyrelsen vid medicinska fakulteten Fastställandedatum 2016-01-28

Läs mer

Internationella Marknadsföringsprogrammet, 180 högskolepoäng

Internationella Marknadsföringsprogrammet, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Sida 1 av 8 Programkod: GKS02 Internationella Marknadsföringsprogrammet, 180 högskolepoäng International Marketing Program, 180 Credits Denna utbildningsplan är fastställd av Fakultetsnämnden

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN

SAHLGRENSKA AKADEMIN Utbildningsplan Dnr G2018/318 SAHLGRENSKA AKADEMIN Barnmorskeprogrammet, 90 högskolepoäng Postgraduate Programme in Midwifery, 90 credits Programkod: V2BMP 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Programme in Dietetics

Programme in Dietetics d-nr G2174714/06 Utbildningsplan för Dietistprogrammet 180/240 högskolepoäng Programme in Dietetics Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-24 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan för

Läs mer

Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet 120 poäng (180 högskolepoäng)

Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet 120 poäng (180 högskolepoäng) Utbildningsplan för sjukgymnastprogrammet 120 poäng (180 högskolepoäng) Study programme in Physiotherapy, 120 credits (180 ECTS credits) Fastställd av linjenämnden för sjukgymnastutbildning vid Karolinska

Läs mer