Inbjudan till föreläsningen Shamanens sång - om en oundviklig människa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inbjudan till föreläsningen Shamanens sång - om en oundviklig människa"

Transkript

1 Nyhetsbrev september/oktober 2013 Det är härligt med sommar och avbrott. Minst lika gott är det att få rutiner och bra livstilsvanor igen. Varmt välkommen till Hälsohuset, så hjälper vi dig att komma igång! Läs mer om vad vi erbjuder på Inbjudan till föreläsningen Shamanens sång - om en oundviklig människa Varmt välkommen till föreläsningen Shamanens sång - om en oundviklig människa. Föreläsare är Jan Lidbeck, med. dr. och smärtläkare, tid. enhetschef för Smärtrehab på Helsingborgs lasarett och överläkare vid Sektionen för specialiserad smärtrehabilitering, Skånes universitetssjukhus, Lund. Jan kommer att berätta om sin bok med samma namn. Det är en verklighetsgrundad berättelse om de svårt smärtsjuka, läkares ångest, sjukvårdens oförmåga och samhällets utstötning. Det är en samhälls- och systemkritik av hur illa omhändertagandet av de smärtsjuka har fungerat och den traumatisering detta lett till i många fall. Införandet av MMS, multimodal smärtrehabilitering, som vi erbjuder i Hälsohuset, har förbättrat situationen för många. Under kvällen kan du köpa Jans bok till reducerat pris. Tid och plats: 26 sept kl i Båstad Företagsby, lokal Trasten, ingång intill restaurang Eneman. 100 kr inklusive fika betalas vid entrén. Möjlighet till frågor om MMS och visning av Hälsohuset efter föreläsningen. Anmälan till katarina@kenosis.se, , senast 23 sept.

2 MMS smärtrehabilitering Vid smärta har du genom rehabiliteringsgarantin och vårt avtal med Region Skåne möjlighet att erhålla MMS, s. k. multimodal smärtbehandling, vilket innebär att man arbetar i ett team med flera professioner med deltagaren/patienten i centrum. Förutsättningarna för att erhålla smärtrehabiliteringen inom ramen för vårdavtalet är att du har haft långvarig smärta i minst tre månader från nacke, skuldror och/eller ländrygg eller generaliserad smärta, att du är i yrkesför ålder (16-70 år) och att din husläkare där du är listad skickar en remiss till oss. Du behöver inte vara sjukskriven, men vid behov kan du erhålla förebyggande sjukskrivning under själva rehabiliteringstimmarna. OBS! Region Skåne tillåter nu att samma patient får MMS en gång till, förutsatt att man blir remitterad med annan diagnos än vid första tillfället och att det gått minst 3 månader sedan utskrivning (3 månads uppföljningen ska med andra ord vara utförd före man kan skivas in igen). Rehabiliteringen pågår i ca 6-8 veckor med minst 2-3 besök i veckan samt uppföljning 3 månader senare och efter ett år. Du betalar 160 kr/besök eller max kr upp till frikort för hela rehabiliteringen, har du redan frikort kostar det dig inget. Läs mer på vår hemsida under Smärtrehabilitering eller kontakta verksamhetschef Katarina, katarina@kenosis.se, tel MMSare 10 % rabatt på medicinsk fotvård Om du deltar i MMS, smärtrehabiliteringen, får du 10 % rabatt på fotvårdsbehandling. Du bokar tid hos Prima Fot och Janet Andersson, medicinsk fotvårdsterapeut på tel Kursstarter i MediYoga PROVA EN GÅNG: 160 KR MediYoga (grundkurs) Denna kurs passar dig som vill lära dig grunderna i MediYoga, detta "verktyg för självläkning". Alla övningar går att utföra sittande på stol. Fredagar kl , start 13/9, kr/10 ggr. MediYoga (för alla) Denna kurs passar både dig som aldrig har provar MediYoga innan och dig som utövat det tidigare. Temat varierar från kurs till kurs och höstens tema kommer att vara Vardagsyoga

3 Onsdagar kl , start 4/9, kr/11 gg. Torsdagar kl , start 12/9, 1.250/10 ggr. MediYoga (fördjupning) Denna kurs passar dig som gått på MediYoga tidigare och kan grunderna, som vill ha mer kunskap och lite mer fysiskt utmanande pass. Temat för hösten kommer att vara Ayurveda. Måndagar kl , start 2/9, kr/11 ggr. Feedback från tidigare deltagare: "Jag sover bättre nu!" "Jag har blivit mycket bättre i kroppen och i själen." "Kursen har varit mycket bra för min rygg, jag har inte haft ont. Jag har även lärt mig att andas rätt. Jag kan mycket väl rekommendera medicinsk yoga för den var mycket bra för kroppen. Gravidyoga Torsdagar kl , start 12/9, kr /8 ggr. GRATIS PROVA PÅ 12/9! Gravidyogan är lämplig att börja med efter v. 14 i din graviditet. Feedback från tidigare deltagare:" "Tusen tack för all hjälp med yogapass och inspiration och tankebilder och dylikt, det gjorde att jag fick en helt fantastisk förlossning! "Jag hade jättestor nytta av andningen under förlossningen! Mamma-bebisyoga Fredagar kl , start 13/9, 550 kr/5 ggr GRATIS PROVA PÅ 13/9! En stund för nyblivna mammor och deras bebisar, ca 2-9 månader. Feedback från tidigare deltagare: "Jag är mycket nöjd med kursen. Bra fördelning mellan mammaoch bebisyogan. Mycket bra övningar för återhämtning efter förlossningen, har absolut blivit bättre gällande kroppsliga besvär (rygg och underliv)". Ryggympa, drop-in GRATIS PROVA PÅ 2/9! Måndagar kl , start 2/9, kr/10 ggr alt. 130 kr/ gång. Ett skönt pass, utan hopp, med fokus på hela din rygg. Vi mjukar upp, jobbar med sittande- och stående balans, rörlighet samt styrka och uthållighet i framförallt ryggen, men hela kroppen är givetvis med. Passet avslutas med lite längre stretch.

4 För anmälan och frågor om ovanstående kontakta Kristin Nööjd, Leg. Sjukgymnast, Lärare- och terapeut i Medicinsk Yoga/ MediYoga, Instruktör i Medicinsk Yoga för Gravida / Mammabebis, tel , info@halsotrim.se. Bungy Pump Bungy pump stavar med (4 kg s) motstånd är ett roligt sätt att träna kondition för dig som redan är igång med din träning. Stavarna är fjädrande och när du går tränar du 90% av kroppens muskler. Gunilla bjuder på 30 minuters intro och ser till att du använder stavarna ergonomiskt riktigt. Bungy Pump stavarna kostar 950 kr/par. Är du eller har du varit MMS deltagare erbjuds du att köpa dem för 850 kr/par. Sports Pro Fitness är en gåstav av hög kvalitet med kraftiga gummifötter. När du tar av gummifötterna finns det en stavspets som är bra vid isiga och hala förhållanden. En truga ingår också om du går på sandigt underlag. Dessa stavar kostar 280 kr/par. Kontakta gärna Gunilla Werner, Klippt&Skuret, tel Meditation Meditation är ett av de absoult bästa verktygen för stress/smärt/ livshantering och utveckling. Är du intresserad av att lära dig en enkel kraftfull teknik, kontakta katarina@kenosis.se. Medicinsk yoga mot ryggbesvär Medicinsk yoga är den mest kostnadseffektiva insatsen som tidig insats för ryggbesvär, visar en studie vid Karolinska institutet. 162 deltagare i åldern år medverkande i studien, som genomfördes med treolika inslag: medicinsk yoga, funktionell träning på friskvårdsanläggning samt råd om aktivitet hos ryggspecialist. Resultatet visar att både medicinsk yoga och funktionell träning är kostnadseffektiva insatser mot ryggbesvär, jämfört med att endast ge råd om fysisk aktivitet. Slappna av med vågbrus och lövsus på jobbet Vi störs av olika sorters ljud på våra arbetsplatser, inte minst stressande fläktsystem. I stället för att försöka få bort de oönskade ljuden kan vi lägga till positiva ljud, som vi mår bra av, och på det sättet kan vi skapa en bättre arbetsmiljö.

5 Ljuddesignern Martin Ljungdahl Eri delar upp ljudet i signalljud, bakgrundsljud och förgrundsljud. Signalljuden fungerar som kroppens alarmsystem. Därför kan vi höra också när vi sover, så att vi kan vakna om en fara dyker upp. Varje gång vi hör ett kraftigt ljud nära oss utsöndrar kroppen stresshormonet kortisol. Om vi hela tiden utsätts för kraftiga ljud leder det till stressjukdomar. Man kan till och med koppla förekomsten av stroke till dåliga ljudmiljöer. Ljudet av vågor som sakta slår mot en strand en vårdag på kusten, skapar lugn och ro. Rinnande vatten i ett rör smälter oavsiktligt in i ljudbilden och känslan av hav. Fågelsången har också en lugnande effekt. När vi hör kvittret vet vi att ingen fara hotar. Däremot blir vi rädda om det blir helt tyst, något som varenda skräckfilmsproducent har insett. På många arbetsplatser blir medarbetarna stressade av ljudet från fläktar och datorer. För att lindra den negativa effekten kan man i använda sig av så kallad uppmärksamhetsmaskering (attention masking) som går ut på att få oss att lägga märke till positiva ljud, som naturljud. Man flätar helt enkelt in det positiva ljudet med det befintliga ljudet. Om man till exempel lägger till ljudet av en vind till ett irriterande fläktljud, så stör vi oss inte lika mycket på det. Ljudet av en fors ligger också i samma frekvensområde som fläktljudet, men medan fläktljudet påverkar oss negativt, upplever vi forsens brus som positivt. Att just fläktljud skapar stress beror på att det är ett helt platt och oföränderligt ljud. I de rum där Martin utformar ljudmiljön ser han till att förändra ljuden över tid, till skillnad från fläktsystemet som låter likadant ända tills man stänger av det på kvällen och allas axlar sjunker ner. Det som är precis framför ögonen är många gånger allra svårast att se. Goethe Din hälsa är det allra viktigaste, ge dig själv det allra bästa! Varmt välkommen till oss i Hälsohuset! På kan du läsa mer om oss och få kontaktuppgifter för tidsbokning. Under Kalendern har du aktuellt aktivitets- och träningsprogram. Varmt välkomna till Hälsohuset i Båstad Företagsby med engagemang erbjuder vi hälsa, personlig utveckling, friskoch egenvård lokalt för dig i en rogivande miljö.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered 27 Januari 28 Maj 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

Hälsolots finns också på Facebook och Instagram!

Hälsolots finns också på Facebook och Instagram! VÅREN 2014 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M VI N T E R Hälsoteket i Angered September 5 December 204 VÅ R H Ö S T S O M M A R Vi som jobbar på Hälsoteket Drop-in hälsa och FaR (Fysisk aktivitet på recept) Emma Helena

Läs mer

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se REHABKURSER Tel:031-919600 Adress Göteborg: Järntorgsgatan 8 (Järnhälsans lokaler. Vån 3) Adress Landvetter: Milstensvägen 2 (Hälsans Hus lokaler) info@active-rehab.se Artrosskola Artrosskola enl BOA (Bättre

Läs mer

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se

REHABKURSER. Välkomna till Active REHAB. Tel:031-919600. info@active-rehab.se REHABKURSER Välkomna till Active REHAB Tel:031-919600 Adress Göteborg: Järntorgsgatan 8 (Järnhälsans lokaler. Vån 3) Adress Landvetter: Milstensvägen 2 (Hälsans Hus lokaler) info@active-rehab.se Artrosskola

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Friteko Balans Anttila 5 070-941 59

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Friteko Balans Anttila 5 070-941 59

Läs mer

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1

YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 MEDICINSK YOGA MEDIYOGA YOGA 3 MINUTER (Y3) # 1 ETT CD-HÄFTE I SERIEN - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm Tel: 08

Läs mer

www.halsolots.se Hälsolots finns också på Facebook och Instagram!

www.halsolots.se Hälsolots finns också på Facebook och Instagram! HÖSTEN 2014 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

FÖR DIG MED PARKINSON

FÖR DIG MED PARKINSON MEDICINSK YOGA MEDIYOGA FÖR DIG MED PARKINSON ETT CD-HÄFTE I SERIEN: - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - ENKLA SJÄLVTRÄNINGSPROGRAM FÖR ALLA SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL - UTVECKLAT PÅ: IMY - Institutet för Medicinsk

Läs mer

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa...

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa... Sommarkursen ~ 2014 Inbjudan Till Den Nya Människan ~ Ett med Kroppen och Själsresan Hej och välkommen, Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande

Läs mer

INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA

INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA KLASSISK KUNDALINIYOGA INTRODUKTION TILL KUNDALINIYOGA ETT CD-HÄFTE I SERIEN - YOGA & MEDITATION PÅ EGEN HAND - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2014 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix

Läs mer

Preliminärt Schema Vår 2012

Preliminärt Schema Vår 2012 Preliminärt Schema Vår 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Pågår MÅNDAG 10.15 11.45 Yoga, Stresshantering & God Sömn** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie v 10 21 16.45

Läs mer

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga.

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga. NYHET! Introduktionskurs under en halvdag För dig som vill ha en kort, men ändå gedigen introduktion i iyengaryoga. Du lär dig grunderna, så du sedan kan fortsätta på nivå 1 2, om du önskar. Kursen består

Läs mer

Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga

Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga Vägledning till filmen Må bra med medicinsk yoga hjart-lung.se Vad är medicinsk yoga? Medicinsk yoga har sina rötter i kundaliniyoga och har en bevisat välgörande effekt. Fokus ligger på mjuka yogaövningar

Läs mer

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13

Eva Ekström Ergonom, sjukgymnast 0515-852 15. Malin Ljus Friskvårdskonsulent 0515-852 13 Den här foldern är till för dig som är anställd i Falköpings kommun. Vi vill ge dig inspiration till aktiv friskvård och bättre hälsa. Basprogrammen är helt kostnadsfria och vi hoppas att du ska hitta

Läs mer

Om stress och hämtningsstrategier

Om stress och hämtningsstrategier Om stress och åter erhämtningsstrat hämtningsstrategier Av Christina Halfor ord Specialistläkare vid CEOS Att tala inför en grupp personer man inte känner är något som kan kännas obehagligt för de allra

Läs mer

Gravid 2. Stärk höfter och bäcken. Forskning - Kunskap - Utbildning

Gravid 2. Stärk höfter och bäcken. Forskning - Kunskap - Utbildning Gravid 2 Stärk höfter och bäcken Forskning - Kunskap - Utbildning Innehållsförteckning I häftet: Att tänka på innan du börjar. Sid 4 Vad betyder det? Sid 4 Allmänna tips. Sid 5 Om Yoga. Sid 6 Om Meditation.

Läs mer

Yogaövningar. för mer. Energi

Yogaövningar. för mer. Energi Yogaövningar för mer Energi Livet är som att cykla. För att hålla balansen, måste du fortsätta röra dig. Albert Einstein Stå upprätt med armarna utsträckta, horisontellt med axlarna. Snurra medsols, precis

Läs mer

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota.

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Pausgympa Rygg: Övning 1. Stå upp med fötterna en bit isär. Böj dig ner med armarna hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Övning 2. Sträck

Läs mer

CORE 7 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL

CORE 7 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL CORE 7 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL IMY Medicinsk Yoga utgår från ett energitänkande som säger att de flesta obalanser, krämpor och sjukdomar vi drabbas av har sitt ursprung i präglingar och blockeringar

Läs mer

Ett gott liv för alla. Hälsoteket i Angered VÅ R. 31 augusti 4 december HÖST 2015

Ett gott liv för alla. Hälsoteket i Angered VÅ R. 31 augusti 4 december HÖST 2015 K ITE V TI TSPRO GR VINTER VÅ R Hälsoteket i Angered 3 augusti 4 december O M T S HÖST 205 MA R HÖ S www.goteborg.se A M A Ett gott liv för alla Lina Helena Jennie Jennifer Mageda Ulrika INNEHÅLL SID Välkommen

Läs mer

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen MIMY är en kombination av Mindfulness och MediYoga, två flertusenåriga metoder som i forskning pekar på ökat

Läs mer

www.halsolots.se Samtliga lokaler i programmet är tillgängliga för dig som använder rullstol. Samtliga föreläsningar i programmet teckenspråkstolkas.

www.halsolots.se Samtliga lokaler i programmet är tillgängliga för dig som använder rullstol. Samtliga föreläsningar i programmet teckenspråkstolkas. HÖSTEN 2015 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné.

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Arbetsterapi KURSKATALOG NEUROPSYKIATRISKA MOTTAGNINGEN

Arbetsterapi KURSKATALOG NEUROPSYKIATRISKA MOTTAGNINGEN Arbetsterapi KURSKATALOG NEUROPSYKIATRISKA MOTTAGNINGEN Höstterminen 2016 Information De grupper som vi på neuropsykiatriska mottagningen erbjuder är riktade till dig som har en ADHD/ADDdiagnos. Anmälan

Läs mer

HÄLSOLOTS VÅRPROGRAM 2013

HÄLSOLOTS VÅRPROGRAM 2013 HÄLSOLOTS VÅRPROGRAM 2013 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna Centrum

Läs mer

Välkommen till oss! Aktivitetsprogram 14 JANUARI 24 MAJ 2013. Hälsoteket Östra Göteborg. Hälsoteket Östra Göteborg

Välkommen till oss! Aktivitetsprogram 14 JANUARI 24 MAJ 2013. Hälsoteket Östra Göteborg. Hälsoteket Östra Göteborg Östra Göteborg Bergsjön Ivelind Design Aktivitetsprogram 14 JANUARI 24 MAJ 2013 Kontakt Samordnare/Hälsoinformatör anna.laursdotter.garpvall@ostra.goteborg.se 031-365 44 70 Kortedala GÖTEBORG Hälsoinformatör

Läs mer

Holistisk YogaTerapi i samband med bipolär sjukdom, depression, ångest och liknande, enligt Ulrica Gulz

Holistisk YogaTerapi i samband med bipolär sjukdom, depression, ångest och liknande, enligt Ulrica Gulz Holistisk YogaTerapi i samband med bipolär sjukdom, depression, ångest och liknande, enligt Ulrica Gulz sida 1 Holistisk YogaTerapi enligt Ulrica Gulz Vad menas med Holistisk Yogaterapi? HYT är en holistisk

Läs mer

Gravid 1. Sträck ut och släpp på spänningar. Forskning - Kunskap - Utbildning

Gravid 1. Sträck ut och släpp på spänningar. Forskning - Kunskap - Utbildning Gravid 1 Sträck ut och släpp på spänningar Forskning - Kunskap - Utbildning Innehållsförteckning I häftet: Att tänka på innan du börjar. Sid 4 Vad betyder det? Sid 4 Allmänna tips. Sid 5 Om Yoga. Sid 6

Läs mer

Copyright 2007 Team Lars Massage

Copyright 2007 Team Lars Massage 1 Sveriges största utvärdering av massage på jobbet! Äntligen bevis för att massage fungerar! Var? Utvärdering är gjord genom en webbenkät på telekomföretaget TeliaSonera i Sverige När? Utvärderingen gjordes

Läs mer

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR

KURS 1 SHRI YOGA DYNAMISKT TISDAGAR NYA KURSER HÖSTEN 2015 Här följer nu ett förslag på kursprogram med många nya kurs kombinationer. Beroende på intresse kommer jag återkoppla till dig efter anmälan om kursen blir av. Du kan också köpa

Läs mer

Träna upp din styrka på ett roligt och effektivt sätt med. Inspirationsguide med 6 (givande/effektiva/bra) basövningar

Träna upp din styrka på ett roligt och effektivt sätt med. Inspirationsguide med 6 (givande/effektiva/bra) basövningar Träna upp din styrka på ett roligt och effektivt sätt med GYMBOLLEN Inspirationsguide med 6 (givande/effektiva/bra) basövningar Viktigt att tänka på innan träning Det är väldigt viktigt att du andas normalt

Läs mer

Lugn och ro i harmoni...

Lugn och ro i harmoni... Lugn och ro i harmoni... Välkommen till Harmonigården! Vi vill vara Din inspiration och hjälp till ett mer harmoniskt och hälsosamt liv. SPA Vi erbjuder Dig vår kompetens, unika miljö och möjligheter till

Läs mer

Kroppen och hälsan efter graviditet - Hur kan jag hålla mig fysiskt aktiv och må bra? Anna Orwallius leg.sjukgymnast

Kroppen och hälsan efter graviditet - Hur kan jag hålla mig fysiskt aktiv och må bra? Anna Orwallius leg.sjukgymnast Kroppen och hälsan efter graviditet - Hur kan jag hålla mig fysiskt aktiv och må bra? Anna Orwallius leg.sjukgymnast BEBISLYCKA!! Men även lite besvär Smärta i underliv Amningsbekymmer Inkontinens Rygg/bäckensmärta

Läs mer

Välkommen till oss! Hälsoteket Östra Göteborg. Hälsoteket Östra Göteborg. Gamlestaden, Kviberg, Kortedala, Utby och Bergsjön

Välkommen till oss! Hälsoteket Östra Göteborg. Hälsoteket Östra Göteborg. Gamlestaden, Kviberg, Kortedala, Utby och Bergsjön Hälsoteket Östra Göteborg Bergsjön Ivelind Design Aktivitetsprogram 27 AUGUSTI 7 DECEMBER 2012 Kontakt Samordnare/Hälsoinformatör anna.laursdotter.garpvall@ostra.goteborg.se 031-365 44 70 Kortedala GÖTEBORG

Läs mer

Om MediYoga - Medicinsk Yoga

Om MediYoga - Medicinsk Yoga Om MediYoga - Medicinsk Yoga MediYoga är en terapeutisk yogaform Varje år utbildas hundratals sjuksköterskor, sjukgymnaster, terapeuter och läkare i MediYoga. De lär sig långa, djupa andetag och andra

Läs mer

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr)

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr) KURS RADIANT MORNING YOGA Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: The Five Elements of Yoga. Each week looks at a different element (Fire, Earth, WInd, Water and Sky). How each

Läs mer

PRELIMINÄRT Schema VÅREN 2018

PRELIMINÄRT Schema VÅREN 2018 PRELIMINÄRT Schema VÅREN 2018 Dagar MÅN Tider Pass & Kurser Vem kan komma? 9.45 11.00 Yoga Senior** För alla + 65 ingen yogaerfarenhet krävs 11.30 12.30 Yoga för personer med svår värk** För alla ingen

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2015 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se Kalix Gymnastikklubb Hästholmsv. 15 0923-67 00 76 952 95 Båtskärsnäs

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 8 9 oktober Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer, vara med på något av de

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA Kvarteret Kronoberg våren 2011 Gäller vecka 2-22. Med reservation för förändringar. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 YOGA 45 min * * * * 09.00 PILATES 55 min 10.00 PUMP 55

Läs mer

MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL

MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL CORE 8 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL IMY Medicinsk Yoga utgår från ett energitänkande som säger att de flesta obalanser, krämpor och sjukdomar vi drabbas av har sitt ursprung i präglingar och blockeringar

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2013 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se everybody Strandgatan 33 070-471 45 20 953 31

Läs mer

Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012

Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012 Yoga Nu Göteborg KURSER HÖSTEN 2012 För att du ska få mer personlig undervisning, undviker vi på Yoga Nu stort antal deltagare i klasserna. Det innebär att kursledaren får större möjlighet att se varje

Läs mer

Information till remitterande läkare om KBT, PTSD och MMS-behandling i Malmö

Information till remitterande läkare om KBT, PTSD och MMS-behandling i Malmö Information till remitterande läkare om, PTSD och MMS-behandling i Malmö BEDÖMNINGSSAMTAL Samtalet resulterar i en gemensam behandlingsplan. - kognitiv beteendeterapi Kognitiv beteendeterapi () är en effektiv

Läs mer

Binjurar/Hormonbalans

Binjurar/Hormonbalans Binjurar/Hormonbalans 2 korta pass Forskning - Kunskap - Utbildning Innehållsförteckning I häftet: Att tänka på innan du börjar. Sid 4 Vad betyder det? Sid 4-5 Om Yoga Sid. 6 Om Meditation. Sid 7 Det långa

Läs mer

Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016!

Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016! Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016! Sommarerbjudande: 10 klasser t.o.m. 14 aug: 1 200kr Obegränsad träning i 30 dagar: 995kr Tack för att vi får utvecklas med dig! Flow - Passar alla Vår grundläggande

Läs mer

Patienters upplevelser av den perioperativa dialogen i samband med operation för övervikt. Karin Backrud och Jenny Källman. Nyköpings lasarett

Patienters upplevelser av den perioperativa dialogen i samband med operation för övervikt. Karin Backrud och Jenny Källman. Nyköpings lasarett Patienters upplevelser av den perioperativa dialogen i samband med operation för övervikt Karin Backrud och Jenny Källman Nyköpings lasarett Syfte med studien var att beskriva patienters upplevelse av

Läs mer

REHABTRÄNING. fibromyalgi. Träningsprogram framtaget av BungyPump i samarbete med leg. sjukgymnast Rovena Westberg

REHABTRÄNING. fibromyalgi. Träningsprogram framtaget av BungyPump i samarbete med leg. sjukgymnast Rovena Westberg REHABTRÄNING fibromyalgi Träningsprogram framtaget av BungyPump i samarbete med leg. sjukgymnast Rovena Westberg Fibromyalgi är en livslång sjukdom som oftast drabbar kvinnor. Symtom på sjukdomen är smärta

Läs mer

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Höst 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅNDAG 13.00 14.15 Yoga, Fibromyalgi & RA** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie V 40 16.45 18.15 Mjuk Yoga & Avspänning*

Läs mer

Egenvård vid hjärtsvikt

Egenvård vid hjärtsvikt Egenvård vid hjärtsvikt Enkla råd till dig med hjärtsvikt Kontrollera din vikt två till tre gånger per vecka. Väg dig vid samma tidpunkt på dagen, lämpligast på morgonen. Observera! Om du ökar mer än två

Läs mer

1 Är du man eller kvinna? 2 Hur gammal är du?

1 Är du man eller kvinna? 2 Hur gammal är du? Ugglapraktiken har genomfört Sveriges mest omfattande undersökning av massagens effekter på personalens hälsa. 2,835 personer på 67 av våra kundföretag har besvarat enkäten och svaren visar att företagsmassage

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered V I N T ER A K T I V I T E T S P R O G R A M Hälsoteket i Angered 28 augusti 7 december 207 VÅ R H Ö S T S O M M A R Innehåll Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet på recept... 4 Lina Helena Mageda Julia

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

Meditativ Balans. Gör alla övningar extremt långsamt. Helén Kåselöv.

Meditativ Balans. Gör alla övningar extremt långsamt. Helén Kåselöv. Meditativ Balans Meditation är det centrala i all form av traditionell yoga. Detta pass som är ämnat att skapa en fördjupad lugn-och-ro-respons och meditativ upplevelse i sig, syftar framförallt till att

Läs mer

Att hantera oro. Alla oroar sig! Översikt. Vad är oro? Vad är ett orosbeteende? Att lägga märke till sin oro Praktiska tekniker Exempel

Att hantera oro. Alla oroar sig! Översikt. Vad är oro? Vad är ett orosbeteende? Att lägga märke till sin oro Praktiska tekniker Exempel Att hantera oro Robert Johansson Leg. psykolog Forskare i klinisk psykologi, Linköpings universitet Alla oroar sig! Översikt Vad är oro? Vad är ett orosbeteende? Att lägga märke till sin oro Praktiska

Läs mer

Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta

Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta Ida Flink, Sofia Bergbom & Steven J. Linton Är du en av de personer som lider av smärta i rygg, axlar eller nacke? Ryggsmärta är mycket vanligt men också mycket

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad september En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad september 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered 29 augusti 9 december 206 VÅ R H Ö S T S O M M A R INNEHÅLL SID Lina Helena Jennifer Mageda Julia Hanna Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Information från sjukgymnasten BB-avdelningen Kvinnokliniken. Till dig som är nyförlöst

Information från sjukgymnasten BB-avdelningen Kvinnokliniken. Till dig som är nyförlöst Information från sjukgymnasten BB-avdelningen Kvinnokliniken Till dig som är nyförlöst Efter förlossningen Tanken med detta häfte är att du med hjälp av dessa övningar, råd och tips ska kunna få kroppen

Läs mer

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat

ZHelhet. Program. entaio m. Motion Motivation Möten Mat ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Program Turkiet / Side 8 oktober 2011 Vår idé om helhetstänk / Zentaio: ZHelhet entaio m 4e Motion Motivation Möten Mat Alla gör vi vår egen resa, ensam

Läs mer

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm. Hösten 2017

Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm. Hösten 2017 Aktivitetskalender Feelgood Region Stockholm Hösten 2017 Seminarium. sid 2-3 Utbildningar sid 4-5 Program. sid 6-7 Chefsutbildningar halv dag. sid 8-9 Välkommen med din anmälan! Stockholm i juni 2017 www.feelgood.se

Läs mer

HEALINGMASSAGE FÖR PAR

HEALINGMASSAGE FÖR PAR MEDICINSK YOGA MEDIYOGA HEALINGMASSAGE FÖR PAR ETT CD-HÄFTE I SERIEN - VERKTYG FÖR SJÄLVLÄKNING - SAMMANSTÄLLT AV GÖRAN BOLL IMY - Institutet för Medicinsk Yoga Värtavägen 35 115 29 Stockholm Tel: 08 21

Läs mer

Idrott och hälsa. Emma Holström Borås

Idrott och hälsa. Emma Holström Borås Idrott och hälsa Emma Holström Borås Dylan Williams fem nyckelsstrategier 1. Tydliggör mål och kunskapskrav 2. Skapa aktiviteter som synliggör lärandet 3. Återkoppling som för lärandet framåt 4. Aktivera

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

MåBra läger. Läger 2 29 maj 2 juni För dig som är motionär och inte vill missa en ny upplevelse.

MåBra läger. Läger 2 29 maj 2 juni För dig som är motionär och inte vill missa en ny upplevelse. MåBra läger på Hornsjöns Pensionat 2013 4 dagar Se vårt detaljerade program Läger 1 22 26 maj För dig som inte vill gå miste om en bättre hälsa. Hur börjar jag? Läger 2 29 maj 2 juni För dig som är motionär

Läs mer

www.halsolots.se Samtliga lokaler i programmet är tillgängliga för dig som använder rullstol. Samtliga föreläsningar i programmet teckenspråkstolkas.

www.halsolots.se Samtliga lokaler i programmet är tillgängliga för dig som använder rullstol. Samtliga föreläsningar i programmet teckenspråkstolkas. VÅREN 2016 OM HÄLSOLOTS Hälsolots ger dig som är 18 år och uppåt inspiration, motivation och redskap att leva hälsosamt. Aktiviteter och arrangemang ordnas i samarbete med olika verksamheter i stadsdelarna

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Vad erbjuder Gunilla och G-kraft Akupressur? Jag gör behandlingar utifrån traditionell kinesisk medicin. Akupressur Öronakupunktur Koppning/koppningsmassage

Läs mer

En onlinekurs med Mediyoga

En onlinekurs med Mediyoga 14 dagar med GRATIS yoga En onlinekurs med Mediyoga en Ebok med alla videos och texter Välkommen I denna ebok så får du alla 14 dagarna samlade på ett och samma ställe. Spara denna pdf på ett ställe som

Läs mer

att andas lite fel under en längre period kan framkalla likartade symptom som vid hyperventilering,

att andas lite fel under en längre period kan framkalla likartade symptom som vid hyperventilering, Naturlig hälsa Andas dig frisk och Andas rätt det ökar din energi och fettförbränning och håller dig friskare. Jag vill att folk ska bli medvetna om sin andning i vardagen, inte bara när de går på yoga,

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Efter artroskopin. www.medcentrum.se

Efter artroskopin. www.medcentrum.se Efter artroskopin www.medcentrum.se Du har i dag genomgått en knäledsartroskopi på grund av dina besvär. De fynd som gjordes vid ingreppet kan du se och läsa om på andra sidan. Du får också där beskrivet

Läs mer

Höstprogram 2015 ANHÖRIGLOTS. - För dig som stödjer en person som är äldre, funktionsnedsatt eller långvarigt sjuk och själv är i behov av stöd.

Höstprogram 2015 ANHÖRIGLOTS. - För dig som stödjer en person som är äldre, funktionsnedsatt eller långvarigt sjuk och själv är i behov av stöd. - För dig som stödjer en person som är äldre, funktionsnedsatt eller långvarigt sjuk och själv är i behov av stöd. ANHÖRIGLOTS Höstprogram 2015 Vård- och omsorgsförvaltningen, Mölndals stad Anhörig? En

Läs mer

Sjukgymnast. Att hjälpa människor när de behöver det som mest

Sjukgymnast. Att hjälpa människor när de behöver det som mest Westerlundska Gymnasiet Samhällsvetenskapligaprogrammet 2012 svenska kurs 2 Amanda Vesterberg SA2B Sjukgymnast Att hjälpa människor när de behöver det som mest Inledning Jag har valt att fördjupa mig i

Läs mer

Behandlingsguide Sov gott!

Behandlingsguide Sov gott! Behandlingsguide Sov gott! V älkommen till Primärvårdens gruppbehandling för sömnproblem! Denna behandling utgår från KBT kognitiv beteendeterapi, som är en behandlingsform som visat sig vara en effektiv

Läs mer

Nära till Höllviken och Kämpinges natur och stränder

Nära till Höllviken och Kämpinges natur och stränder Ett presentkort är en välkommen gåva! Härliga SPA-bad inne och ute Harmonigården är till för dig, din hälsa och ditt välbefinnande. Stig in i en behaglig atmosfär, låt stressen rinna av och vardagsbekymren

Läs mer

MediYoga. Om metoden, patientfall samt prova på-pass i sittande. Tove Vaugarny

MediYoga. Om metoden, patientfall samt prova på-pass i sittande. Tove Vaugarny MediYoga Om metoden, patientfall samt prova på-pass i sittande. Tove Vaugarny Terapeutisk yogaform, utvecklades på 90-talet av Göran Boll. Inspiration från kundaliniyoga, ayurveda och traditionell kinesisk

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Styrketräning... 5 Mat, fysisk aktivitet och beteendeförändring

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Vårterminen 2014 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se Friteko Balans Anttila 5 070-941 59 68 952 96 Lappträsk

Läs mer

Tips på sommaraktiviteter 2017

Tips på sommaraktiviteter 2017 Tips på sommaraktiviteter 2017 Eftersom Hälsolots aktiviteter är slut för terminen och inte pågår under sommaren har vi satt ihop några tips på aktiviteter som sker i sommar. Hoppas du hittar något som

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Hormonbalans 4. Forskning - Kunskap - Utbildning

Hormonbalans 4. Forskning - Kunskap - Utbildning Hormonbalans 4 Forskning - Kunskap - Utbildning Innehållsförteckning I häftet: Att tänka på innan du börjar. Sid 4 Vad betyder det? Sid 4-5 Om Yoga Sid. 6 Om Meditation. Sid 7 Det långa djupa andetaget.

Läs mer

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+

Träffpunkt Årsta. Månadsblad oktober En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad oktober 2019 Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds.

Läs mer

24 yogaövningar som lugnar

24 yogaövningar som lugnar En yogisk julkalender 24 yogaövningar som lugnar www.yogakosthalsa.se Välkommen I denna ebok så får du alla yogaövningar och meditationer som vi gjorde i den yogiska julkalendern 1-24 December 2018. Nedan

Läs mer

PÅ MALLORCA OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: MAJ Micael Bindefeld Pr-guru och Mallorca fantast.

PÅ MALLORCA OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: MAJ Micael Bindefeld Pr-guru och Mallorca fantast. TRÄNINGSVECKA PÅ MALLORCA 19-26 MAJ 2018 Vi bor på Sunprime Waterfront Hotel, Playa de Palma, Mallorca. OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: Martina Bonnier Damernas Världs chefredaktör. Micael Bindefeld

Läs mer

Lär dig qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa och tekniker för att uppnå Röstnärvaro.

Lär dig qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa och tekniker för att uppnå Röstnärvaro. Lär dig qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa och tekniker för att uppnå Röstnärvaro. med Carolina Friberg, sångerska & sångpedagog och lärare från European Zhineng Qigong (EZQ) KURSINNEHÅLL

Läs mer

28-dagars Medveten andningsträning

28-dagars Medveten andningsträning 28-dagars Medveten andningsträning Andas bättre - må bättre Medveten andningsträning steg 1 AndningsINDEX 18 FRÅGOR Nedanstående frågor handlar om dina andningsvanor och hur fria eller blockerade dina

Läs mer

Carina Hammarstrand leg sjukgymnast Hälsoutvecklingscoach. www.physiochraft.se

Carina Hammarstrand leg sjukgymnast Hälsoutvecklingscoach. www.physiochraft.se Carina Hammarstrand leg sjukgymnast Hälsoutvecklingscoach www.physiochraft.se Alla kan må bra av vardagsmotion! Alla mår bra av vardagsmotion!!! Hitta genvägarna! Använda tiden på ett för kroppen smart

Läs mer

CORE 1 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL

CORE 1 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL CORE 1 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL IMY Medicinsk Yoga utgår från ett energitänkande som säger att de flesta obalanser, krämpor och sjukdomar vi drabbas av har sitt ursprung i präglingar och blockeringar

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Hälsa och alkohol Alkohol i Sverige Förr i tiden drack

Läs mer