Verksamhetsberättelse för Moderata Samlingspartiet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Moderata Samlingspartiet"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Moderata Samlingspartiet Norrköpingskretsen 2013 OBS! Förteckning över förtroendevalda i kommunen kommer att finnas tillgängligt vid årsmötet. 1(12)

2 KRETSSTYRELSEN har bestått av Presidiet: Jirina Klevstigh Roger Åkesson Peter Åbrodd ordförande vice ordförande kassör Ledamöter: Gloria Demir Cicci Nord Jörgen Olofsson Jörgen Rundgren Självskrivna ledamöter: Åke Bjerselius ordf. Borgsföreningen Gunnar Bredin ordf. Kolmårdsföreningen Mattias Thuresson ordf. Kvillingeföreningen Stefan Hagfeldt ordf. Lindöföreningen Anna Sotkasiira Wik ordf. Stadsföreningen Sophia Jarl ordf. Vikbolandsföreningen Olle Ström ordf. Eneby-Svärtingföreningen Edin Maslesa ordförande Muf Päivi Johansson Moderata seniorer Fredrik Bergqvist gruppledare kommunfullmäktigegruppen Revisorer Revisorer har varit Tommy Svensson och Lars Westerholm med Christer Frey och Kurt Ahlborg som ersättare. Valberedning Valberedning har varit Elisabeth Törnqvist (sammankallande), Marianne Wiegert, Viktoria Strömberg, Lars Bredin och Kristoffer Skarstedt (MUF). Sammanträden Kretsstyrelsen har haft 9 sammanträden under år 2013, utöver årsmöte och konstituerande sammanträde. 2(12)

3 Ekonomi Årets resultat är kr och med en balansomslutning på kr. Huset Husgruppen har bestått av Patrik Wik, Christer Frey, Peter Åbrodd och Joakim Eriksson. Under året har huset utrustats med internet och Wi-Fi. Nytt låssystem är på väg in och ska installeras under Systemet är av taggsystem. Renovering har skett i de lediga kontorslokaler som skall hyras ut under Dialog förs med tilltänkta hyresgäster. Utöver detta är installation av elmätare gjort i hela huset och vi kan därmed börja fakturera ut elräkningen till våra hyresgäster. OMT har skött installationen. Verksamhet Kretsårsmötet hölls i förvaltningshuset Rosen den 20 mars På årsmötet utdelades kulturstipendium för trettonde året i rad. Smedby AIS damsektion fick priset för sitt arbete med ungdomsfotbollen och främst då med fokus på bredd och tjejer. Medlem Moderata Samlingspartiet i Norrköpings kommun hade 656 medlemmar varav 195 var MUF-medlemmar. Norrköpingskretsen består av 7 föreningar. Den 25 april anordnade kretsen den årliga och alltid uppskattade jubilarmiddagen för de medlemmar som fyllde jämt under året. Alla som fyllde 90, 80, 70, 60, 50, 40 och 30 år blev inbjudna. Kretsstyrelsen vill på detta sätt uppmärksamma våra medlemmar. Kampanj Kampanjåret har genomsyrats utav dörrknackning. Alla föreningar har varit aktiva och knackat dörr. Totalt har över 2000 samtal förts under året. Samtalen d.v.s. den personliga påverkan har stor betydelse att föra ut den moderata politiken och bygga det moderata varumärket. Utöver samtal har verksamhetsbesök och företagsbesök gjorts. Ett tjugotal personer har flitigt besökt en rad olika företag, offentligverksamhet och en rad olika föreningar. Detta är en metod som uppskattas av både de som blir besökta och dem som besöker. Kampanj i en mycket bra form. 3(12)

4 Media synligheten har funnits via nyhetssidorna men även i form av annonsering. Många förtroendevalda har deltagit på debatt och insändarsidorna. Moderaterna gjorde bla en kampanj med julhälsning genom 24NT som fick många visningar i den lokala tv-kanalen. Flera medier har använts och resultaten har följts upp i samtal med mediet. De sociala medierna har använts och främst via facebook-sidorna. Både Moderaterna i Norrköping och M <3 Norrköping som mer fokuserats på välfärdsfrågorna. Planeringen inför valåret var genomarbetad och färdig i de stora dragen under valåret. Kampanjgruppen har haft fyra möten i större grupp och valledare, Joakim Eriksson, har varit ute hos föreningar, medlemmar och väljare för att lyssna in och hämtat intryck och inspiration. Flertalet av föreningarna har varit aktiva och gjort egna kampanjer med bra genomslag. Kampanj kommer vara avgörande under valrörelsen 2014 då vi vet att många av väljarna är osäkra och de som är mest osäkra är det alliansväljaren 2014, kvinnor, arbetare och bor i hyreshus. Där är målgruppen som moderaterna måste ta sig an för att vinna valet den 14 september Utbildning Under året genomfördes politikerskolan i dubbla uppsättningar. Var av hösten innefattade moderater från flera delar av länet. Politikerskolan genomfördes med Söderköping, Finspång, Valdemarsvik och Åtvidaberg. Resultatet av politikerskolan var uppskattat att politiken fick en större spridning rent geografiskt. Under året genomfördes också en kandidatutbildning där flera av deltagarna sedan efter genomför utbildning fått förtroendeuppdrag vilket är syftet med utbildningarna under mellanvalåren. Seniorerna Seniorverksamheten, alltid en fredag, med start kl och därefter gemensam lunch. Under 2013 bjöds på följande: - Företagsbesök på Strykbrädan ETK-media (ungt filmföretag) och Familjelarm (trygghetssystem) 4(12)

5 - Arbetsterapeututbildningen på Campus - Räddningstjänsten/brandkåren - Ortopedkliniken Vrinnevisjukhuset - Rikspolitik med Gunnar Axén - Symfoniorkestern i Louis de Geerhallen - Socialpolitik i Norrköping Det har varit mycket intressanta besök och föredrag samt efteråt goda luncher med trevliga och vetgiriga seniorer. Vid de tillfällen då seniorträffarna är i M-huset går vi i gemensam tropp till restaurangen i förvaltningshuset Rosen. I övriga fall med studiebesök är besöken nära någon trevlig restaurang så att det lätt och fort går att förflytta sig. Vi brukar vara ett stycken och om glömt anmäla sig är man varmt välkommen att komma ändå! Kommunen Socialdemokraterna har haft makten i Norrköping oavbrutet i snart 20 år. Det märks i kommunpolitiken. Alliansregeringen har genomfört ett flertal reformer sedan 2006 för att minska arbetslösheten, fokusera på arbetslinjen och göra det mer lönsamt att arbeta. Reformer som har gett resultat på riksplan när det gäller arbetslöshet och utanförskap. Trots att hela Europa fortfarande befinner sig i den värsta lågkonjunkturen sedan andra världskriget så har Sverige utvecklats positivt. I Norrköping har dock utvecklingen gått åt motsatt håll. Arbetslösheten ökade under året till ny rekordnivå på över 13 %. Regeringen har gjort mycket för att göra svarta jobb vita och utveckla nya branscher såsom besöksnäring och nya arbetstillfällen på landsbygden. Reformer som inte har uppmärksammats i samma omfattning i Norrköping och med resultatet att utveckling till stora delar har avstannat. För att sänka arbetslösheten behövs ökat företagande med fler och framgångsrika företag i kommun. Andel företagare är lågt i Norrköping om man jämför med rikssnittet. Om Norrköping hade samma antal företagare som rikssnittet skulle Norrköping ha drygt fler arbetstillfällen. Det måste finnas en uppriktig förståelse för företagen och deras behov hos den högsta politiska ledningen. Här har det socialdemokratiska styret lång väg att gå eftersom det i bagaget finns lågt förtroende från näringslivet, hög arbetslöshet, undermåliga resultat i skolan samt kommunala monopol som exempelvis hemtjänsten. Norrköping har bottenplaceringar i olika rankinglistor över företagsklimat och företagarna upplever att vid kontakter med kommunen brister det i bemötande, tillgänglighet och effektivitet. Alliansen har anordnat välbesökta näringslivsseminarier för alla förtroendevalda för att ge kunskap om det förändringsarbete som behöver göras för att förbättra näringslivsklimatet. Det ska vara enkelt att vara företagare i Norrköping. 5(12)

6 En positiv händelse under 2013 var att FKP Scorpio i samarbete med det kommunala bolaget Upplev Norrköping och Norrköpings kommun genomförde Bråvalla festivalen för första gången. Ett arrangemang som spräckte alla förväntningar. Istället för de beräknade besökarna kom det över besökare till Norrköping. Det bådar gott för kommande festivaler när lokala näringslivet också upptäcker vilka affärsmöjligheter som utvecklas i spåret av Bråvalla. Norrköpings kommun inledde också ett eget arbete för att göra Norrköping till Sveriges musikhuvudstad. Med Bråvallafestivalen och Symfoniorkestern har Norrköping goda förutsättningar för att få nya arbetstillfällen till Norrköping som tidigare har hamnat i Stockholm. Det handlar inte bara om att få musiklivet att utvecklas i Norrköping utan även alla kringtjänster såsom ljud- och ljusteknik, eventarrangörer och logistiker. Det är funktioner som ofta glöms bort men där Norrköping kan bli framstående i Sverige. Visualiseringscenter och den teknikutveckling som finns på Campus kommer också att bidra till eventbranschens tillväxt. I slutet av året slog den så kallade Pisa rapporten ner som en bomb i svensk skolpolitik. Kunskapsnivån inom svensk skola fortsätter att sjunka rejält. Att tro att socialdemokratisk skolpolitik skulle göra någon skillnad motbevisas effektivt vid en blick på resultaten på de kommunala skolorna i Norrköping. Vi har från Alliansen sida prioriterat fokus på ökad kunskapsnivå i såväl grund- som gymnasieskola. En viktig aspekt för att klara av det målet är att rekrytera och behålla de bästa lärarna, därför är personalpolitiken viktig. Vi har också här god draghjälp av regeringen som har infört så kallade karriärtjänster i form av lektorer och förste lärare. Norrköpings elever hittar heller inte vidare till universitet och högskolor i samma omfattning som motsvarande elever i andra jämförbara städer. Här har vi en stor utmaning som inte kan lösas av traditionell socialdemokratisk AMS-politik utan kräver att politiken jobbar med frågan. Vi har också arbetet för att stärka de gymnasieutbildningar som leder till arbete. Att Industriprogrammet fick en chans att överleva är till stora delar moderaternas och Alliansens förtjänst. Vi har också medverkat till att behålla den sista spillran av textilutbildning som fortfarande finns kvar i Norrköping. Slutligen har arbetet kring Ostlänken fortsatt och intensifierats under året. Kommunen har riggat en egen organisation enbart kring utformningen av framtida resecentrum samt den kommande järnvägsdragningen. Den nya järnvägen är minst lika mycket ett samhällsbyggnadsprojekt som det är ett infrastrukturprojekt. I kombination med utvecklingen av ett nytt resecentrum kommer det också att utvecklas helt nya innerstadskvarter på det som idag är Butängen respektive norra sidan av inre hamnen. Tidigare år har Norrköping lidit av ett överskott av bostäder och svag befolkningstillväxt. Under 2013 ökade befolkningen med över 1600 personer. Något som är något av en ny situation för Norrköping, men helt normalt för andra städer av 6(12)

7 samma storlek. Det innebär att kommunen måste bli snabbare i att ta fram detaljplaner och hantera bygglov smidigare. Vid årsskiftet var snitthandläggningstiden för detaljplaner 22 månader och då är det många byggherrar som inte ens väljer att gå vidare med att ansöka om detaljplan när de hör vilken tid det kommer att ta. Något som effektivt stoppar utvecklingen av Norrköping. Omsorgsfrågorna är centrala för oss och upplevelsen av god vård hänger samman med egna val, ett gott bemötande och professionalitet. Vi har inte lyckats med att införa valfrihetsreformer medan maten och måltiderna för de äldre och unga är i fokus och valfriheten ökar. Vi verkar för att trygghets- och seniorboenden ska byggas. Oroande är att den grova kriminaliteten och drogmissbruket breder ut sig i Norrköping. Människor ska kunna känna trygghet överallt, alla tider på dygnet. Enskilda företagare ska inte få sin årsomsättning tillintetgjord genom grov skadegörelse eller stölder. Det förebyggande arbetet, för att förhindra att barn och ungdomar hamnar i drogmissbruk och kriminalitet, är primärt. I socialnämnden och arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har moderaterna drivit på frågor om uppföljning och kvalitet. Landstinget 2013 har varit ett händelserikt år för landstinget i Östergötland. Med fortsatt arbete utifrån ledorden tillgänglighet, kvalitet och delaktighet har Landstinget i Östergötland bland den bästa tillgängligheten till vården i landet, liksom är bland de bästa landstingen vad gäller medicinsk kvalitet. Det gångna året har till stor del präglats av regionfrågan och huruvida regeringen skulle låta Östergötland bli en region eller inte, efter att en sådan ansökan hade skickats in. I september kom slutligen regeringens besked om att de kommer föreslå riksdagen att bevilja ansökningen från Östergötland. Därmed kommer Landstinget i Östergötland att från och med den 1 januari 2015 att ha regionstatus och Regionförbundet Östsam kommer att avvecklas. Under året fortsatte även landstingets arbete med de stora fastighetsinvesteringar som nu görs, bland annat med Vision 2020 Vrinnevisjukhuset har även präglats av förberedelser inför att kommunerna tar över hemsjukvårdsansvaret från och med den 20 januari Det sker då en skatteväxling med 25 öre. 7(12)

8 Landstinget har också firat 150 års jubileum. Bland annat anordnades fem konserter för landstingets medarbetare. Dessutom hade landstinget öppet torg i Linköping, Norrköping och Motala för att träffa medborgare och uppmärksamma både att landstinget fyllde 150 år men också att för att visa på landstingets verksamhet. I samband med jubileet skrevs också en jubileumsbok. På Vrinnevisjukhuset fortsätter verksamheten att utvecklas, framför allt med sikte på Vision Som en första del i arbetet med Vision 2020 så har den nya ambulanshallen invigts. Arbetet med att iordningsställa konferenslokaler och lokaler för utbildning har också startat i det som kallas hus 10. Satsningen på läkarutbildningen har nu kommit igång och det har även tillsats akademiska tjänster på Vrinnevi, bland annat med en biträdande professor i kirurgi. Arbetet med det nya PCI-labbet fortskrider och verksamheten kommer att invigas under våren Den satsning som landstingets politiska ledning beslutade om i våras med pengar för fler vårdplatser har också sats i verket på Vrinnevi, bland annat med fler platser på den nystartade geriatriken som nu har totalt 18 vårdplatser. Även infektion och kardiologen har nya vårdplatser. Barnkliniken har också utökats med en intensivvårdsplats för nyfödda barn. Marie Morell har varit gruppledare för landstingsgruppen och varit landstingsråd. Den moderata gruppens ordinarie ledamöter från Norrköping har varit följande personer: Marie Morell, Per Jameson, Peder Drott, Viktoria Strömberg, Claes Hallert, Jan Owe-Larsson, Päivi Johansson. Förste ersättare: Sylvia Nilsson Den moderata landstingsgruppen har haft åtta stycken ordinarie sammanträden, varav ett tillfälle har varit tvådagars internat. Tre stycken gemensamma gruppmöten med (VL), (C), (FP) och (KD) har ägt rum under året. Regionförbundet Östsam Samarbetsklimatet i samstyret om åtta partier har fortsatt varit mycket bra. Det är en bred politisk representation i ledningen, vilket möjliggör en stark politisk drivning inom olika verksamhetsområden. Infrastrukturfrågor har varit ett viktigt område under året. Dels genom arbetet att processa fram ett förslag till LTP (länstransportplan) och dels att påverka och remissbehandla motsvarande Nationella plan. Arbetet har skett i stor enighet. Enda skiljande fråga har varit driftsbidrag/utvecklingsmedel till flygplatserna. Eftersom staten 8(12)

9 inte skjutit till extra medel för detta så finns inget förslag på sådant stöd i LTP:n. Regeringen kommer att ta beslut om planerna våren Östsam har varit med i processledningen för utredningen om skapandet av ett Scenkonstbolag. Det finns många viljor inom och kring institutionerna, men politiken i form av huvudmännen Landstinget, Norrköpings och Linköpings kommuner samt Östsam har varit eniga kring förslagen. Den färdiga utredningen hanteras nu av huvudmännen för beslut under våren I oktober kom regeringens besked om att Landstinget ska få ta över de statliga regionala utvecklingsfrågorna fr.o.m. 1 januari Arbetet med att se över de regionala utvecklingsfrågorna oberoende av regeringens beslut har pågått under hela året. De politiska partierna och Landstinget/kommunerna äger beslutsfrågan, men det är klart att Östsam som organisation är viktig i hela processen. Beslutet om att Ostlänken ska byggas kom efter sommaren Östsam bygger inga spår eller resecentrum, men har ändå en viktig roll. Där finns frågor som kompetensförsörjning och regional utveckling kring detta gigantiska samhällsbyggnadsprojekt. Östsam tog under året fram en prognos, uppdelad på olika yrkeskategorier, om hur många årsarbeten som kommer att behövas under själva produktionstiden. Resultatet visar på ungefär Därtill kommer resurser för byggande av själva kommunerna resecentrum, annan byggnation som blir aktuell och kringtjänster. Regionförbundet har också en viktig roll när det gäller att samverka med kommunerna kring regional utveckling som en följd av satsningen på Ostlänken. Det är viktigt att i god tid förbereda och understödja positiva effekter. Det gäller bland annat samhällsplanering inom samtliga kommuner även för de som inte direkt är berörda av spåren och de nya resecentrumen. I regionfullmäktige representeras partiet av 10 ledamöter och 10 ersättare valda av kommunerna samt 5 ledamöter och 5 ersättare valda av landstinget. Från Norrköpings kommun representeras partiet av Jirina Klevstigh som ordinarie ledamot och Cecilia Drott som ersättare. Per Jamesson och Jan Owe-Larsson är ordinarie ledamöter från landstinget. Jan Owe-Larsson och Fredrik Bergqvist är ledamöter av styrelsen och Per Jameson ersättare. Jan är moderat gruppledare och ordförande i styrelsen. Moderaterna innehar vice ordförandeposten i revisionen genom Peter Åbrodd. 9(12)

10 Riksdagen Gunnar Axén är riksdagsledamot sedan 1998 och sedan 2006 ordförande i Socialförsäkringsutskottet. Därmed är han även ordförande för Alliansgruppen i utskottet respektive den moderata socialförsäkringskommittén. Gunnar har ett övergripande ansvar för utskottets frågor (socialförsäkringar, pensionssystem och migrationspolitik) och den samordning som sker mellan Alliansgruppen i utskottet och berörda statsråd/departement. Vidare är Gunnar ledamot i riksdagsgruppens förtroenderåd, ledamot av riksdagsgruppens kommittéordförandekommitté, ledamot av talmannens ordförandekonferens, ersättare i riksdagens valberedning och ledamot av Krigsdelegationen. Utöver dessa uppdrag är Gunnar ordförande för den Parlamentariska Socialförsäkringsutredningen som fram till januari 2015 har att se över hur sjuk-, arbetslöshets- och arbetsskadeförsäkringarna ska reformeras för att bli långsiktigt hållbara och väl fungerande. Ordförande har ordet Under det gångna året har vi varit med om ett varierat och ett brett utbud av verksamheter arrangerade av kretsen och föreningarna. Handlingsprogram har utarbetats och kampanjplaneringen är gjord. Många har bidragit i en rad olika aktiviteter i syfte att vi ska stå redo det dubbla valåret Avslutningsvis vill jag varmt tacka alla som stött Nya Moderaterna på olika sätt under det gångna året. Varmt tack för det gångna året! Norrköping mars 2014 Jirina Klevstigh Kretsordförande Peter Åbrodd Kassör 10(12)

11 Roger Åkesson Vice ordförande Jörgen Olofsson sekreterare Cicci Nord Medlemsansvarig Jörgen Rundgren Utbildningsansvarig Edin Maslesa ordf. MUF Norrköping Anna Sotkasiira Wik ordf. Stads Stefan Hagfeldt ordf. Lindö Sophia Jarl ordf. Vikbolandet Åke Bjerselius ordf. Borgs Gunnar Bredin ordf. Kolmården 11(12)

12 Olle Ström ordf. Eneby-Svärtinge Mattias Thuresson ordf. Kvillinge Fredrik Bergqvist gruppledare kommunfullmäktigegruppen Päivi Johansson moderata seniorer Norrköping 12(12)

Nya Moderaterna i Norrköping. Verksamhetsberättelse Norrköpingskretsen

Nya Moderaterna i Norrköping. Verksamhetsberättelse Norrköpingskretsen Nya Moderaterna i Norrköping Verksamhetsberättelse Norrköpingskretsen 2015 Kretsstyrelsen har bestått av: Presidiet Jirina Klevstigh Christer Frey Peter Åbrodd Ledamöter Joanna Sjölander Cicci Nord Olle

Läs mer

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET Åke Bjerselius Född: 1943 Fredrik Björkman 1:e ersättare landstinget Ersättare styrelsen för länsmuseet Länsrätten för fastighetstaxeringsmål

Läs mer

Valberedning Mårten Jarl (sammankallande), Ulla Ternström, Christina Blomqvist och Simon Johansson (MUF).

Valberedning Mårten Jarl (sammankallande), Ulla Ternström, Christina Blomqvist och Simon Johansson (MUF). Moderaterna i Norrköping Verksamhetsberättelse 2017 Norrköpingskretsen Nya Moderaternas Norrköpingskrets består av de ingående föreningarna: Borgs Moderatförening Eneby-Svärtinge Moderatförening Lindö

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Valplan för Moderaterna i Södermanland 2014

Valplan för Moderaterna i Södermanland 2014 Förbundsstyrelsen föreslå förbundsrådet att anta nedanstående valplan för Moderaterna i Södermanland 2014 Valplan för Moderaterna i Södermanland 2014 Det övergripande mål för Moderaterna i Södermanland

Läs mer

Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun. Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016

Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun. Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016 Moderata Samlingspartiet i Lunds kommun Handlingar till kretsårsmötet den 10:e april 2016 Verksamhetsberättelse för Moderaterna i Lunds kommunskrets Verksamhetsåret 2015 Styrelsen På Lundakretsens årsmöte

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08. Dagordning

Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08. Dagordning Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08 Dagordning 1. Val av mötesfunktionärer a. mötesordföranden b. sekreterare c. protokolljusterare 2. Godkännande av kallelsen 3. Fastställande av röstlängd 4.

Läs mer

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland

Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland 1(8) Landstingsstyrelsen Förändring av det regionala utvecklingsansvaret i Östergötland Inledning Regionfrågan har diskuterats under lång tid i Sverige och i Östergötland. I mars 2008 undertecknade partidistrikten

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

NORRKÖPINGS KOMMUN KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

NORRKÖPINGS KOMMUN KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET NORRKÖPINGS KOMMUN KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET Lars Ahlm Ledamot kommunfullmäktige Ledamot kommunstyrelsen 2:e vice förbundsordförande Moderaterna Östergötland Skärblacka Född: 1966 Omvärldsanalytiker

Läs mer

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb.

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. 1. Att befästa och stärka S förtroende vad gäller jobbpolitiken. 2. Att stärka S förtroende vad gäller

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Sverigedemokraterna Vingåker

Sverigedemokraterna Vingåker Sverigedemokraterna Vingåker Årsmöteshandlingar 2017 Kallelse 2 Årsmöte för Sverigedemokraterna Vingåker 2017 Datum: Söndag 22 januari 2017 Tid: 13:00 ca 15:00 Plats: Partilokalen. Storgatan 36B (NB),

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Företagarna Stockholm stad är Sveriges största förening inom Företagarna. Vårt mål är att vi i Stockholm stad ska vara en modern och effektiv företagarförening och i samverkan

Läs mer

Kvinnor och män i Östergötland. Könsuppdelad statistik om politisk makt, arbetsmarknad och företagande.

Kvinnor och män i Östergötland. Könsuppdelad statistik om politisk makt, arbetsmarknad och företagande. Kvinnor och män i Östergötland Könsuppdelad statistik om politisk makt, arbetsmarknad och företagande. Vikten av fakta och statistik En könssegregerad arbetsmarknad vad får det för konsekvenser för den

Läs mer

Stadgar för. kretsar i Stockholms län

Stadgar för. kretsar i Stockholms län Stadgar för kretsar i Stockholms län Stadga för kretsar inom Moderaterna i Stockholms län Antagna vid förbundsstämma den 13 maj 2017. Godkända av partistyrelsen den 16 juni 2017. 1 Ändamål Kretsen är ett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Inre foajen kl 13.15 15.45 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Den här redovisningen med bifogat signerat granskningsintyg ska lämnas till Lidköpings kommun senast 1 juni 2016.

Den här redovisningen med bifogat signerat granskningsintyg ska lämnas till Lidköpings kommun senast 1 juni 2016. REDOVISNING AV Lidköpings kommun Syftet med kommunalt partistöd är enligt 2 kap 9 i kommunallagen äatt stärka de politiska partiernas ställning i den kommunala demokratin. Denna redovisning ska ge en rättvisande

Läs mer

Bästa Gärdesmoderat!

Bästa Gärdesmoderat! Gärdesmoderaterna Medlemsbrev nr 4 november 2010 Bästa Gärdesmoderat! Ordförande har ordet. Nu är valet över och det blev en historisk valseger. Den moderatledda Alliansen fortsätter leda politiken i riksdagen,

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETSORGAN I NORRKÖPING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 (20140415-20150415) HSO har under verksamhetsåret haft följande förtroendevalda: Ordförande:

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl (M)ötesplatsen. Moderaterna i Trelleborg

Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl (M)ötesplatsen. Moderaterna i Trelleborg Årsmöte Torsdagen den 17 mars kl 18.00 (M)ötesplatsen Moderaterna i Trelleborg Förslag till föredragningslista Verksamhetsberättelse 2015 Bokslut 2015 Förslag till Budget 2016 Revisionsberättelse 2015

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Ännu bättre vård och hälsa i Norrköping

Ännu bättre vård och hälsa i Norrköping Ännu bättre vård och hälsa i Norrköping Förslag från Moderaterna september 2018 Utveckling kräver idéer och ledarskap! I början av 2000-talet var striderna stora om Vrinnevisjukhuset framtid. Förslag om

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Hudiksvalls Vänner. Årsberättelse. Inbjudan till ÅRSMÖTE 2014. Måndag den 31 mars kl 18.00, på Nordea Storgatan 35. Sedvanliga mötesförhandlingar

Hudiksvalls Vänner. Årsberättelse. Inbjudan till ÅRSMÖTE 2014. Måndag den 31 mars kl 18.00, på Nordea Storgatan 35. Sedvanliga mötesförhandlingar Hudiksvalls Vänner Årsberättelse Inbjudan till ÅRSMÖTE 2014 Måndag den 31 mars kl 18.00, på Nordea Storgatan 35 Sedvanliga mötesförhandlingar Efter årsmötet, ca 18.30, fortsätter vi kvällen med: ------

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Ett gott liv för alla invånare

Ett gott liv för alla invånare Ett gott liv för alla invånare Hej! Det här är Region Östergötland, som arbetar för dig och alla andra invånare i länet. Den skatt du betalar finansierar vården och delar av den regionala utvecklingen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Lokal Rosen 1 kl 13.15-15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget )ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012 Ett öppet parti i takt med tiden SSU:s plan för en öppen process Stockholm 25 januari 2012 Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund Sammanfattning Många kräver att Socialdemokraterna utser sin partiordförande

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer

Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten!

Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten! Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten! Jobbkommissionen Socialdemokraterna i Sörmland SSU i Sörmland Sverige står inför den värsta jobbkrisen på decennier. Hårdast drabbas de som redan

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

Ändring av Regionförbundet Sörmlands politiska organisation

Ändring av Regionförbundet Sörmlands politiska organisation Ändring av Regionförbundet Sörmlands politiska organisation Inledning Regionförbundet Sörmland har funnits sedan 2003. En interrimstyrelse tillsattes för de förberedande aktiviteterna och den 12 juni ägde

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Bild: Malin Forsberg. Det händer i Kinda

Bild: Malin Forsberg. Det händer i Kinda Det händer i Kinda Bokslut 2017 Kommunalrådet har ordet Den politiska majoriteten i kommunen som består av socialdemokrater, moderater samt kristdemokrater har under 2017 fortsatt att intensivt arbeta

Läs mer

Vilka är lokalpolitikerna i Östergötland och hur nöjda är medborgarna?

Vilka är lokalpolitikerna i Östergötland och hur nöjda är medborgarna? Vilka är lokalpolitikerna i Östergötland och hur nöjda är medborgarna? Sveriges Kommuner och Landsting har i den här rapporten, som är baserad på SCB-statistik, tittat på vad som är utmärkande för de lokala

Läs mer

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin

Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Svensk Förening för Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin Stadgar Uppgift och organisation 1. Svensk förening för klinisk immunologi och transfusionsmedicin är en sammanslutning av läkare och andra

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014

Resultat. Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna. Oktober 2014 Resultat Förtroendet för regeringen och de politiska företrädarna Oktober Om undersökningen Undersökningens genomfördes i Demoskops slumpmässigt rekryterade och riksrepresentativa internetpanel, OnlinePanelen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Moderaterna i Stockholms stad Mariaföreningen får härmed överlämna redovisning för verksamhetsåret 2014. Organisationsnummer: 802406-4431 Årsmötet 2014 Årsmötet

Läs mer

Ett gott liv för alla i Östergötland

Ett gott liv för alla i Östergötland Ett gott liv för alla i Östergötland 2014 www.lio.se Hej! Det här är ditt och alla andra länsinvånares landsting. Den skatt du betalar finansierar vården. Vårt uppdrag är att ge dig bästa möjliga hälso-

Läs mer

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel

Läs mer

Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011

Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011 Väljaropinion i samarbete med Metro Maj 2011 Arbetslösheten Moderaternas rysare För första gången har Socialdemokraterna högre förtroende än Moderaterna i den för folket viktigaste frågan nämligen arbetslösheten.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Moderaterna i Tyresö får härmed överlämna redovisningen för verksamhetsåret 2016. Årsmötet 2016 Moderaterna i Tyresö höll årsmöte 2015

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö.

Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö kl i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Organisationsnummer: 827000-8413 Protokoll fört vid årsmöte med HjärtLungföreningen i Nässjö 2019 02 13 kl 16.30 i Parkgårdens lokaler i Nässjö. Öppnande av mötet Ordförande Stig Hild hälsade ett 65-tal

Läs mer

Pressinformation inför omsorgsnämndens sammanträde

Pressinformation inför omsorgsnämndens sammanträde 1 Omsorgsnämnden 2009-03-24 Pressinformation inför omsorgsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta omsorgsnämndens ordförande Linnéa Darell (FP), telefon 013-20 62 51 eller 070-382 47

Läs mer

Övriga Josefina Syssner, Hans Nilsson, Brita Hermelin, Sabrina Thelander, Johan Wänström (sekreterare).

Övriga Josefina Syssner, Hans Nilsson, Brita Hermelin, Sabrina Thelander, Johan Wänström (sekreterare). 2015-04-01 1 (5) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 1, 2015 Datum: 2015-04-01 Närvarande: Ordinarie ledamöter Anders Härnbro, ordförande Eva Andersson Camilla Egberth Paul Lindvall

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte.

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte. Reviderade vid Årsmötet 2015 1 (8) Lunds Arbetarekommun T I L L Ä G G S S T A D G A R F Ö R L U N D S A R B E T A R E K O M M U N Fastställda av årsmötet 2005 Reviderade av årsmötet 2015 Dessa stadgar

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Att stärka det systematiska arbetet för att förebygga och hantera hat och hot mot förtroendevalda

Att stärka det systematiska arbetet för att förebygga och hantera hat och hot mot förtroendevalda Redovisande dokument Rapport Sida 1 (7 Att stärka det systematiska arbetet för att förebygga och hantera hat och hot mot förtroendevalda Region Norrbottens deltagande i Sveriges Kommuner och Landstings

Läs mer

Tack så mycket för den här inbjudan!

Tack så mycket för den här inbjudan! FINANSROTELN SID 1 (17) 2011-02-08 pm DET TALADE ORDET GÄLLER 110219 ANFÖRANDE MODERATA UNGDOMSFÖRBUNDET STORSTOCKHOLM Tack så mycket för den här inbjudan! Det är fantastiskt att se så många mufare här.

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands län Linköping 10581967 2013-07-12 560 000 3 SOLEL Östergötlands

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2013 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 DOMSJÖ S-FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Ersättare Britt Westman Jan-Erik Juhlin Stefan Dahl Torsten Nyman Birgith Mårtenzon Ulla Grundberg

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Välkommen till Sollentunamoderaterna!

Välkommen till Sollentunamoderaterna! Nymedlemsinformation Utgåva 1/2012 Välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi är en del av ett parti som ständigt försöker förnya oss och utveckla

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2010-09-07

Verksamhetsberättelse 2010. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2010-09-07 Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2010-09-07 Innehåll Inledning Medlemmar Verksamhet Hemsidan Styrelsen Omslagsbild: Micke A serverar skumpa under klubbens 10-års jubileum.

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: kl 13.15-15.35 Förvaltningshuset, Lokal Rosen 1 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)ej närvaro Anna Svensson

Läs mer

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi Riksföreningen för klinisk cytologi Sid; 1(5) Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi antagna vid årsmötet den 7 april 1981 och ändrade vid årsmötet 1988, 1990, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005

Läs mer

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Närvarande: Anna-Lena Sörenson, Östergötland, ordf Agneta Jansson, Västra Götaland Ann Lindman, Gävleborg Cecilia Carpelan, Stockholm

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Linköping Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Dokumentet innehåller riktlinjer för hur val bereds, hur arbetarekommunen hanterar valärenden och kandidatnominering. Dokument ersätter alla

Läs mer

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen På väg mot valrörelse Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen 7 juli 2010 Arne Modig David Ahlin Ny situation med två regeringsalternativ 1. Utgångsläget och förutsättningarna 2. Kampen om den politiska

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

Det viktiga är inte vem som diskrimineras utan att vi bekämpar diskriminering i alla dess former och skepnader.

Det viktiga är inte vem som diskrimineras utan att vi bekämpar diskriminering i alla dess former och skepnader. Anf. 33 HILLEVI LARSSON (s): Fru talman! Detta år är det 30 år sedan sjukdomsklassificeringen av homosexualitet togs bort här i Sverige. Varje steg framåt mot diskriminering har varit mödosamt och tagit

Läs mer

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område.

Arbetarekommunen är partiets lokala huvudorganisation i Norrköpings primärkommuns område. RÖTT = strykning GULT = ändring/tillägg Arbetarekommunen ansvarar för opinionsbildning för partiets idéer och politik inom Norrköpings kommun kommunikation med väljare inom Norrköpings kommun valorganisationen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-04-15 Ärendelista Sid nr Justering... 2 62 Mål och resursplan 2015-2018 - kompletterande information. 3 63 Information om framtida hantering av pensionsåtaganden...

Läs mer

Var femte väljare ignoreras tunt med handikappolitiska ambitioner

Var femte väljare ignoreras tunt med handikappolitiska ambitioner Analys av partiernas svar på Handikappförbundens tio krav Var femte väljare ignoreras tunt med handikappolitiska ambitioner Var femte väljare har en funktionsnedsättning. Handikappförbundens 39 medlemsförbund

Läs mer

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta

Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige besluta Landstingsstyrelsen Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet Förslag till beslut LS 2015-0997 Ärende 34 Regionbildning i Stockholms län Landstingsstyrelsen beslutar dels föreslå landstingsfullmäktige

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer