datum Detaljplan för fastigheten HAMNEN 22:186 i Hamnen i Malmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "datum 2014-02-04 Detaljplan för fastigheten HAMNEN 22:186 i Hamnen i Malmö"

Transkript

1 datum diarienummer Dp 5345 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten HAMNEN 22:186 i Hamnen i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt för befintliga verksamheter att finnas kvar inom fastigheten Hamnen 22:186. Byggnaden inrymmer idag kontor för logistikföretaget Schenker AB och en lunchrestaurang. Det tidsbegränsade bygglovet avseende ändring av industrikontor till kontor går snart ut, varför fastighetsägaren har ansökt om en ny detaljplan som skulle tillåta även annan än hamnrelaterad kontorsverksamhet i de befintliga byggnaderna. Motiveringen är att nuvarande hamnverksamhets behov av kontorslokaler har minskat drastiskt sedan den gällande detaljplanen författades. SAMMANFATTNING AV PLANFÖRSLAGET Detaljplanen medger kontorsbebyggelse (K) med högsta byggnadshöjd om 12 meter. Gällande byggrätt i fastigheten avses inte utökas och användning inte ändras från dagens situation. Planförslaget är upprättat i enlighet med gällande översiktsplan, i vilken anges service (butiker, vård, hantverk, kontor mm) för området. Planförslaget avviker dock från den pågående översiktsplanen ÖP2012, i vilken föreslås park för aktuellt planområde. Arbetet med en fördjupad översiktsplan för Nyhamnen påbörjades vinter PLANHANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser och denna planbeskrivning. V (10)

2 PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med förenklat planförfarande enligt 5 kap 27 plan- och bygglagen och kommer att antas av Stadsbyggnadsnämnden i Kommunfullmäktiges ställe. Detaljplanen har bedömts sakna intresse för en bredare allmänhet och är förenligt med översiktsplanen samt Länsstyrelsen granskningsyttrande över översiktsplanen. Genomförandet bedöms inte heller medföra en betydande miljöpåverkan och därför finns förutsättningar för enkelt planförfarande. PLANDATA Planområdet ligger i Frihamnen i Centrum, norr om bangården till Malmö Central. Området begränsas i norr av Kinagatan, i väster av fastighet Hamnen 22:185, i öster av fastighet Hamnen 22:198 och i söder av Grimsbygatan. Planområdets area är 3575 m 2. Marken omfattas av fastigheten Hamnen 22:186. Fastigheten ägs av KB Malmö Hamnen 22. Inom området finns ledningsrätter för vatten och avlopp samt starkström. 2 (10)

3 BETYDANDE MILJÖPÅVERKAN Detaljplanens genomförande bedöms inte medföra en sådan betydande miljöpåverkan som avses i 6 kap 11 miljöbalken. Därför har ingen miljökonsekvensbeskrivning upprättats. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN RIKSINTRESSEN ENLIGT 3 ELLER 4 KAP MILJÖBALKEN Detaljplanen berör område av riksintresse för kustzonen. Bedömningen har gjorts att planförslaget inte riskerar att påtagligt skada riksintresset. Gränsen för riksintresseområdet för Malmö hamn går precis norr om planområdet. Vid omvandling av mark i riksintressets närhet ska hänsyn tas till hamnens funktionalitet, buller, vibrationer, säkerhetskrav med mera. ÖVERSIKTSPLAN Området redovisas i den gällande översiktsplanen 2005 som område för service (butiker, vård, hantverk, kontor mm). I den nya översiktsplanen ÖP2012, som är under arbete och i nuläget godkänd i kommunstyrelsen, föreslås markanvändningen park. Till södra sidan av parken föreslås blandad stadsbebyggelse och till norra sidan verksamhetsområde. Parken skulle fungera som en stadsdelspark och vara minst 5 ha stor. Parkens exakta placering har dock inte fastställts. Därmed har bedömningen gjorts att så länge det inte finns några konkreta planer för området måste verksamheterna kunna fungera i fastigheten. Området ingår även i utredningsområdet för kustskydd samt i utredningsområdet för Nyhamnen. Arbetet med en fördjupad översiktsplan för Nyhamnen påbörjades vinter Målet är att omvandla området till en integrerad stadsdel där bostäder, arbetsplatser, utbildning, service, kultur, fritid, grönska och rekreation blandas. Hamnfunktioner och industriella verksamheter i Nyhamnen har delvis redan avvecklats till förmån för en utbyggnad med blandad stadsbebyggelse. Ny bebyggelse, gator, parker och stråk ska tillsammans kunna skapa en tät innerstadsmiljö med stor variation av bl. a. mötesplatser och publika rum. Plats för samhällservice av olika slag ska säkerställas tidigt i planeringsprocessen. GÄLLANDE DETALJPLANER OCH OMRÅDESBESTÄMMELSER Området är tidigare planlagt. Gällande detaljplan är Pl 1657, upprättad Den gällande detaljplan anger användningen Hamn (Th). Gällande detaljplan upphör att gälla inom planområdets gränser i samband med att denna detaljplan vinner laga kraft. BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN BAKGRUND/HISTORIK Planområdet ligger i Frihamnen, som öppnade 1922 som en tullfri enklav inom hamnväsendet. I samband med inrättandet av Frihamnen uppfördes magasinsbyggnaden M1, kontorsbyggnaden vid Frihamnsallén och andra mindre verksamhetsbyggnader. Verksamheten ökades sedan successivt och ytterligare magasin tillkom. Frihamnen expanderade under 1960-talet med områden norr om Frihamnskajen och flera byggnader tillkom. Dessa lagerhus och magasin uppfördes i 3 (10)

4 egen regi och har därefter hyrts ut. Flera kallmagasin för uppställning av bilar anlades på detta sätt och hyrdes ut till olika bilimportörer. Den formella frihamnsstatusen avvecklades under 1980-talet. Frihamnen i Malmö var då en av tre i Sverige, de båda andra fanns i Stockholm och Göteborg. Frihamnen BEFINTLIG BEBYGGELSE På fastigheten Hamnen 22:186 ligger en kontorsbyggnad, byggd 1988 för transportföretaget Scansped AB. Fasaderna är utförda i rött tegel med inslag av plåt i ljus terracotta färg. År 2008 tillkom en påbyggnad på en del av takvåningen (våning 4). Byggnaden inrymmer idag kontorslokaler för logistikföretaget Schenker AB samt lunchrestaurangen Hamn och peppar i bottenvåningen. Byggnaden ligger i gatulinje vid fastighetens norra gräns. På östra, södra och västra delar av fastigheten finns asfalterade ytor för parkering, angöring och planteringar. Byggnaden är en av fem kontorsbyggnader som idag ligger runt om Frihamnsplatsen. Den äldsta kontorsbyggnaden, Frihamnskontoret, tillkom 1922 och ligger vid infarten till den tidigare Frihamnen, väster om aktuellt planområde. Frihamnskontoret är på tre våningar och har röda tegelfasader samt ett svart valmat sadeltak. De senare tillkomna kontorsbyggnaderna följer Frihamnskontorets utformning och utseende med tegelfasader i rött eller brunt, strikt placerade fönster och ett svart valmat sadeltak. 4 (10)

5 Bebyggelse i planområdet sett från Kinagatan, från öster (t.v.) och från väster (t.h.). TOPOGRAFI OCH LANDSKAP Planområdet är beläget lägre än +3,0 m över havsnivån och hör till utredningsområdet för kustskydd. För att i framtiden skydda Malmös bebyggelse från höga havsnivåer kommer någon form av kustskydd att behövas. En övergripande strategi ska tas fram för att skapa ett långsiktigt skydd för befintlig bebyggelse. +3,0 meter över havet är miniminivå för färdigt golv vid ny bebyggelse, såvida inte andra lämpliga åtgärder vidtas till skydd mot översvämning och grundvatten. Golvet i den befintliga byggnaden ligger på +2,85 m. Planområdet är så gott som platt och hårdgjort nästan i sin helhet, med undantag för små gräsytor, buskar och träd mest på byggnadens södra sida. Söder om planområdet, utmed Grimsbygatan finns större buskar och medelstora träd. Grimsbygatan ligger högre upp än marknivån inom planområdet. Landskapet runtom planområdet domineras av relativt låg och gles kontors- och lagerbebyggelse samt asfalterade kör- och parkeringsytor med inslag av träd- och buskplanteringar. Fastigheten öster om planområdet är till största delen obebyggd och gräsbevuxen. Nordväster om planområdet finns en liten gröning, Frihamnsplan, med en rad av större träd utmed Kinagatan. KOLLEKTIVTRAFIK Närmaste busshållplatserna för stadsbusslinje 35 finns på Jörgen Kocksgatan ca. 300 m sydväst om planområdet. Busslinjen trafikeras mellan Östra Hamnen och Kvarnby via Centralen. Även linje 31stannar vid samma hållplats och trafikeras vardagar från Centralen till Mellersta Hamnen på morgnar och från Mellersta Hamnen till Centralen på eftermiddagar. Malmö Central ligger drygt 1 km sydväst om planområdet och Värnhems bussknutpunkt drygt 1 km sydost om planområdet. BILTRAFIK, GÅNG- OCH CYKELTRAFIK Planområdet ligger i närheten av Västkustvägen, som är huvudvägen till Norra och Mellersta hamnen. Även Grimsbygatan söder om planområdet är en högt trafikerad gata med stor andel tung trafik. Trafiken i de andra närliggande gatorna är inte lika hög men det finns mycket tung trafik på grund av funktioner som lager och godshantering som finns i området. Kinagatan är en återvändsgata som saknar en ordentlig vändplats i öster. 5 (10)

6 Det finns inga cykelvägar i närliggande gator förutom på Grimsbygatan. Gångbanor finns på båda sidor av närliggande gator. TEKNISK INFRASTRUKTUR Fastigheten är ansluten till va-ledningar och till elnätet. VA Syd har en stor befintlig vattenledning inom planområdet som ligger under parkeringsytan i planområdets södra del. Under parkeringsytan finns även en starkströmskabel. Ledningarna är säkrade med en ledningsrätt. BEFINTLIG KOMMUNAL OCH KOMMERSIELL SERVICE Inom Frihamnen finns ingen kommunal service. De närmaste skolorna, förskolorna, vårdcentral etc. finns i centrum eller i Västra Hamnen. Utöver lunchrestaurang inom planområdet finns det ingen kommersiell service i Frihamnen. PLANFÖRSLAG BEBYGGELSESTRUKTUR Bebyggelse i kvarteret avses inte utökas och användning inte ändras från dagens situation. Den befintliga byggnaden innehåller kontorslokaler i fyra våningsplan och en lunchrestaurang/catering i bottenvåningen. I den aktuella detaljplanen förses kvarterets byggnader med användningsbestämmelsen K (kontor) för att medge även annan än hamnrelaterad kontorsverksamhet inom fastigheten. Lunchrestaurangen utgör ett komplement till kontorsverksamhet och inryms i användningen kontor. Högsta byggnadshöjd är som i den tidigare detaljplanen 12,0 m. De södra och västra delarna av planområdet förses med prickmark och de befintliga vatten- och starkströmledningarna säkras med ett u-område. LANDSKAP OCH VEGETATION Mer än hälften av planområdets areal är obebyggd och används i huvudsak för angöring och parkering. Det är viktigt att bevara befintlig vegetation och inte öka hårdgjorda ytor inom fastigheten. FASTIGHETER OCH MARKRESERVAT FASTIGHETSINDELNINGSBESTÄMMELSER Detaljplanen innehåller inga bestämmelser om fastighetsindelning. Fastighetsindelningsbestämmelser kan dock vid behov, genom en ny planprocess, införas för att styra det fastighetsrättsliga genomförandet av detaljplanen. TRAFIK KOLLEKTIVTRAFIK Planförslaget innebär ingen förändring till kollektivtrafiken. BILTRAFIK, GÅNG- OCH CYKELTRAFIK Befintligt gatunät och infarter till planområdet påverkas inte av planförslaget. PARKERING Malmö stads parkeringsnorm för bil och cykel ska följas och exploatören ansvarar för att antalet bil och cykelplatser är i enlighet med den. 6 (10)

7 Fastigheten omfattar totalt ca 3150 kvm BTA kontor. Idag finns totalt ca 35 parkeringsplatser inom fastigheten. Utöver dessa använder anställda i Hamnen 22:186 även parkeringsplatser i fastigheten Hamnen 22:181 som har samma fastighetsägare som Hamnen 22:186. Därmed bedöms de parkeringsplatserna för bilar som finns till förfogande idag täcka behovet enligt parkeringsnorm för kontor som är ca. 12 bpl/1000 m 2 kontorsyta eller 0,3 bpl/anställd (zon 2). För besökande gäller 2 bpl/1000 m 2. Totalt blir behovet av bilplatser därmed ca. 44 bpl. Verksamheternas parkeringsbehov ska redovisas i bygglovsskedet. Om det visar sig att det finns underskott av parkeringsplatser får underskott i parkeringsbehovet lösas genom p- avtal eller p-köp. Parkeringsnorm för cykel är 13 cpl/1000 m 2 kontorsyta eller 0,3 cpl/anställd och besökande (zon 2). De parkeringsplatserna för cyklar som finns idag, ca. 15 stycken, täcker inte behovet enligt parkeringsnorm för kontor, som ger ett behov av ca. 40 cpl. Det finns dock möjligheter att anordna fler platser inom fastigheten, exempelvis vid den västra fastighetsgränsen genom att använda flera och mer yteffektiva cykelställ. Verksamheternas cykelparkeringsbehov ska redovisas i bygglovsskedet. Behovet av bil- och cykelparkeringsplatser är beräknat på 40 anställda/1000 m 2. ANGÖRING Angöring och varumottagning sker inom egen fastighet. Varuintag till restaurangen finns på byggnadens södra sida. Det är möjligt att köra runt byggnaden utan att behöva backa. TEKNISK FÖRSÖRJNING Byggnaderna är befintliga och har därmed anslutningar till teknisk försörjning. Ledningar för vatten och avlopp samt starkström, som ligger inom fastigheten under parkeringsytan, säkras med ett u-område. DAGVATTEN Dagvattenhantering ska ske till det befintliga nätet i området. AVFALLSHANTERING Avfallshanteringen skall lösas i enlighet med Avfallsplan för Malmö stad och Burlövs kommun. Avfallshantering utformas i samråd med VA Syds avfallsavdelning. Utrymmena för avfallshanteringen ska ha erforderlig dimensionering så att avfallet kan sorteras. Hämtningsplatsen bör vara belägen så nära uppställningsplats för hämtningsfordon som möjligt och backning ska undvikas. GENOMFÖRANDET AV DETALJPLANEN ORGANISATORISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Planområdet är redan utbyggt. Exploatören ansvarar för de ombyggnader som kan krävas för eventuell ny verksamhet i byggnaderna. TIDPLAN Detaljplanen beräknas bli antagen av stadsbyggnadsnämnden under maj Normalt vinner planen laga kraft fem veckor efter antagandet. TEKNISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Planområdet är beläget inom normal insatstid (10 min) för räddningstjänsten. 7 (10)

8 Brandvattenförsörjning ska anordnas i området i samråd med VA-Syd. Flödet i brandposterna ska dimensioneras enligt VAV-normen p-83, tabell 2.3. Avståndet mellan brandposterna ska vara max 150 meter. Byggherre ska redovisa att brandvattenförsörjningen är säkerställd i samband med bygglov. Tillträde för räddningstjänstens fordon ska anordnas inom området. Avståndet mellan brandpost och uppställningsplats ska vara max 75 meter. Byggherre ska redovisa att åtkomligheten är säkerställd i samband med bygglovansökan. EKONOMISKA GENOMFÖRANDEFRÅGOR Kostnaden för utarbetandet regleras i taxa för stadsbyggnadskontorets verksamhet, antagen av kommunfullmäktige Kostnaden består av en startavgift och en planavgift. Avgifterna regleras i startavtal respektive planavtal. Eventuell nödvändig flytt eller ombyggnad av fjärrvärme-, gas-, va-, tele-, eller elledningar bekostas av exploatören. FASTIGHETSRÄTTSLIGA GENOMFÖRANDEFRÅGOR FASTIGHETSBILDNING Nya fastigheter inom området kan bildas genom avstyckning. Övriga förändringar av fastighetsindelningen kan ske genom fastighetsreglering. Om kvartersmarken delas in i ett antal fastigheter kan gemensamhetsanläggningar för fastigheternas gemensamma behov bildas inom kvartersmark, t.ex. körytor. Fastighetsägare ansöker om fastighetsbildning och anläggningsförrättning. Ledningar som kommer att förläggas eller finnas kvar inom kvartersmark säkras lämpligen genom att servitut eller ledningsrätter bildas för dess ändamål. Initiativ till bildande av ledningsrätt tas av berörd ledningshavare. Ansökningar om förändringar av fastigheter, gemensamhetsanläggningar och ledningsrätter ska lämnas till Lantmäterimyndigheten Malmö stad. DETALJPLANENS KONSEKVENSER MILJÖKONSEKVENSER STADSBILD Planen medför inga förändringar i stadsbilden. RISKER OCH SÄKERHET Planområdet är beläget i närheten av godsbangården till Malmö Centralen som har klassats av länsstyrelsen som farlig verksamhet enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor samt av Västkustvägen som är en rekommenderad farled för farligt gods. Avståndet till både godsbangården och Västkustvägen överstiger dock i översiktsplanen definierade uppmärksamhetsavståndet och riskerna behöver därmed inte utredas vidare. Inga åtgärder bedöms vara nödvändiga med hänsyn till säkerhet och risker. LUFTKVALITET Enligt Malmö stads översiktliga kartering är de befintliga luftföroreningarna inom området måttliga. Planförslaget förväntas inte bidra till förändring av luftkvaliteten. 8 (10)

9 VATTENKVALITET Denna detaljplan medför ingen ökad byggrätt och ingen ökad andel hårdgjord yta, i förhållande till dagsläget. Därav påverkas inte miljökvalitetsnormen (MKN) för vatten, av denna detaljplaneändring. MARKFÖRORENINGAR Enligt en inventering utifrån MIFO-metodiken, utförd av Länsstyrelsen, antas marken inom planområdet inte vara förorenad. TRAFIKBULLER Enligt Malmö stads översiktliga mätning är bullernivåerna från vägtrafik vid fasader mot norr, väster och söder mellan db. Vid fasaden mot öster ligger bullernivåerna mellan db. Bullervärden från tågtrafik ligger mellan db vid fasader mot öster, söder och väster och mellan db vid fasad mot norr. Riktvärdet 40 dba ekvivalentljudnivå inomhus, ska hållas vid nybyggnad av kontor och verksamheter. KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER Detaljplanen innebär inga konsekvenser för fastigheten Hamnen 22:186 förutom förändrad markanvändning. Byggrätten är densamma. Det finns möjlighet att stycka av fastigheten till mindre fastigheter. SAMHÄLLSKONSEKVENSER TILLGÄNGLIGHET Planområdet ligger i en central del av Malmö och är relativt väl försörjt med kollektivtrafik. Planområdet är platt och huvudentrén till byggnaden är handikappanpassad, inga nivåskillnader finns. ADMINISTRATIVA FRÅGOR GENOMFÖRANDETID Genomförandetiden är 5 år från det datum då beslutet att anta detaljplanen vinner laga kraft. UNDERLAG TILL PLANARBETET PROGRAM OCH UTREDNINGAR HANDLINGSPROGRAM FÖR ARKITEKTUR OCH STADSBYGGANDE Planområdet ingår i karaktären Verksamhetsområden och närmare sagt Hamnar enligt Handlingsprogram för arkitektur och stadsbyggande (antaget av kommunfullmäktige 2005). Enligt programmets rekommendationer ska värdefulla byggnader, anläggningar och andra minnen från tidigare epoker bevaras och vittna om områdets historia. Karaktärsdanande platser, skala och anläggningar bör tas som utgångspunkt vid gestaltning av ny bebyggelse. MILJÖPROGRAM FÖR MALMÖ STAD Miljöprogrammet fungerar som en gemensam utgångspunkt för miljöarbetet i Malmö stad. För att nå miljöprogrammets mål måste varje projekt i sitt genomförande bidra till den hållbara utveckling som eftersträvas. 9 (10)

10 ENERGISTRATEGI FÖR MALMÖ Energistrategin är Malmö stads handlingsprogram för energifrågor och är samordnat med miljöprogrammet. Såväl miljöprogram som energistrategi har antagits av kommunfullmäktige. TRAFIKSTRATEGI FÖR MALMÖ Trafikstrategin, antagen av kommunfullmäktige 2004, redovisar en målmedveten strategi för ett trafiksystem som bidrar till att skapa framtidens Malmö med tre huvudmål: trygg och tillgänglig stad för Malmöborna, en starkare region och effektivare transporter. TRAFIKMILJÖPROGRAM FÖR MALMÖ STAD Trafikmiljöprogrammet, antaget av tekniska nämnden, har som övergripande målsättning att Malmö stad ska arbeta i riktning mot ett miljöanpassar transportsystem. PARKERINGSPOLICY OCH PARKERINGSNORM Behov av bil- och cykelparkering för bostäder och olika verksamheter regleras i Parkeringspolicy och Parkeringsnorm för bil, mc och cykel i Malmö, Pr 3087, antagen av KF september Parkeringsnormen gäller som vägledning vid detaljplaneläggning och som krav vid bygglovgivning. AVFALLSPLAN FÖR MALMÖ STAD OCH BURLÖVS KOMMUN Avfallsplanen innehåller mål och strategier för avfallshanteringen. MEDVERKANDE Detaljplanen har handlagts av stadsbyggnadskontoret. Josephine Nellerup Planchef Kati Søndergaard Planhandläggare 10 (10)

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten HAMNEN 22:186 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten HAMNEN 22:186 i Hamnen i Malmö datum 2014-08-12 diarienummer 2013-00146 Dp 5345 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten HAMNEN 22:186 i Hamnen i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö

datum 2014-10-27 Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö datum 2014-10-27 diarienummer 2014-884 Dp 5402 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Tusculanum 10 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att utreda möjligheten

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö

datum 2015-02-27 Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö V 150101 datum 2015-02-27 diarienummer 2014-1425 ÄDp 5418 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VINTRIE 17:2 mfl i Vintrie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen

Läs mer

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum 2014-09-08 Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-09-08 diarienummer SBN-2014-281 Dp 5342 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att göra det möjligt att

Läs mer

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö

datum 2015-02-25 Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö V 140513 datum 2015-02-25 diarienummer 2014-1531 ÄDp 5416 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kv. ÖKNEN i norra Sofielund, Södra Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2012-03-26 diarienummer 2012-00974 Dp 5245 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RIDHUSET 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

datum 2014-03-03 Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö

datum 2014-03-03 Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö datum 2014-03-03 diarienummer 2013-00965 Dp 5340 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKOGHOLM 2 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att planbestämmelserna ändras så

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING datum 2015-03-09 diarienummer 2013-01096 ÄDp 5372 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Dp 5149 för Käglinge 5:214 i Käglinge i Malmö INLEDNING Då planförslaget bedöms sakna intresse

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö datum 2014-10-29 diarienummer 2013-01247 Dp 5381 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:37 och 6:95 i Bunkeflostrand i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö datum 2013-11-05 diarienummer 2012-00991 Dp 5285 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten STUDENTEN 1 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att tillåta en utökad

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö

datum PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2013-00346 ÄDp 5375 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av DP 4136 för södra delen av Toftanäs industriområde i Husie i Malmö INLEDNING Då planförslaget

Läs mer

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö datum 2012-10-10 justerad 2012-10-31 diarienummer 2010-00245 Dp 5248 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten SÖDERHAVET 4 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten SÖDERHAVET 4 i Hamnen i Malmö datum 2014-03-11 diarienummer 2013-00696 Dp 5346 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÖDERHAVET 4 i Hamnen i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt för

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö V 150831 datum 2016-04-22 diarienummer 2014-658 Dp 5442 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö

datum 2013-02-06 Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö datum 2013-02-06 diarienummer 2012-01058 Dp 5287 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Kirseberg 30:22 i Järnvägen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten SADELBOMMEN 1 i Rosengård i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten SADELBOMMEN 1 i Rosengård i Malmö datum 2015-12-07 diarienummer 2015-1541 Dp 5444 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SADELBOMMEN 1 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att

Läs mer

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö datum 2013-05-15 diarienummer 2012-01049 Dp 5300 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö

datum Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö V 150831 datum 2016-02-11 diarienummer 2014-658 Dp 5442 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RUDAN 9 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är att

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING

PLANBESKRIVNING UNDERRÄTTELSEHANDLING datum 2012-02-10 diarienummer 2011-01022 Dp 5227 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten GÄDDAN 10 mm i Hamnen i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM. Planbeskrivning. Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän

DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM. Planbeskrivning. Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-22 DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM Planbeskrivning Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän Granskningstid:

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/13.318 Dp 1-C-0:8 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skogsbo 32:115 och 32:116 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2014-01-07. Ingalis Morfeldt Plan- och byggchef /Stadsarkitekt

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö

BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö 2011-04-26 Dp 5155 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för HEMSÖGATANS FÖRLÄNGNING i Hamnen i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

detaljplan för Pentagonen 1 m.fl.

detaljplan för Pentagonen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011-109 Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Särskilt utlåtande efter samråd och granskning Ändring av

Läs mer

Planbeskrivning. Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2015-01-15 DNR: 14BMN96 HANDLÄGGARE: JOSEF WÅRDSÄTER Planbeskrivning Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö datum 2014-11-10 diarienummer 2014-281 Dp 5342 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten ZEBRAN 6 i Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

2015-02-20 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 13BMN46 Handläggare: Emma Olofsson. Detaljplanen antogs av Byggnads- och miljönämnden den 21 januari 2015.

2015-02-20 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 13BMN46 Handläggare: Emma Olofsson. Detaljplanen antogs av Byggnads- och miljönämnden den 21 januari 2015. Sid 1 (1) 2015-02-20 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 13BMN46 Handläggare: Emma Olofsson Lagakraftbevis Strömsbro 15:1, kv Systern Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

PLANBESKRIVNING Diarienummer S Plan nr 452

PLANBESKRIVNING Diarienummer S Plan nr 452 LAGA KRAFT 2018-05-18 PLANBESKRIVNING Diarienummer S-2017-1005 Plan nr 452 ANTAGANDEHANDLING 2018-05-18 Ändring av detaljplan genom tillägg till detaljplan, upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGEN BMN: 2014-04-23 LAGA KRAFT: 2014-05-23 2013-11-06, REV. 2014-01-07 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun,

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheterna BOGTRÄT 4 och RYKTBORSTEN 3 i Rosengård i Malmö INLEDNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheterna BOGTRÄT 4 och RYKTBORSTEN 3 i Rosengård i Malmö INLEDNING V 150831 datum 2015-12-10 diarienummer 2014-393 Dp 5425 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheterna BOGTRÄT 4 och RYKTBORSTEN 3 i Rosengård i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Planförslaget

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Tillägg till Plan- och genomförandebeskrivning

Tillägg till Plan- och genomförandebeskrivning Tillägg till Plan- och genomförandebeskrivning För detaljplan del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313 i Vimmerby stad, Vimmerby kommun, Kalmar län MOB 2016-423 Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-14

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning)

Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-01-07 Samhällsbyggnadskontoret Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för kvarteret Segelmakaren (Upphävande av tomtindelning) Dnr: 2015-02488-214 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Upprättad Arkivnummer 0181K-P1697A. Reviderad LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft

Upprättad Arkivnummer 0181K-P1697A. Reviderad LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft Samhällsbyggnadskontoret Dnr 2015 02488-214 Upprättad 2016-01-07 Arkivnummer 0181K-P1697A Reviderad 2016-02-22 LAGA KRAFTHANDLING Laga Kraft 2016-04-13 Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

PILEN 2. SAMRÅDSHANDLING Planförfattare: Hans Bååthe Arkitekt SAR/MSA I: FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten

PILEN 2. SAMRÅDSHANDLING Planförfattare: Hans Bååthe Arkitekt SAR/MSA I: FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten FE-arkitekter AB Växelgatan 11 826 40 SÖDERHAMN Planenheten KUS/2012/0121 Enkelt planförfarande Befintlig bebyggelse mot Kungsgatan. Ändring genom tillägg till detaljplanen I:381 för fastigheten PILEN

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten. Detaljplan för utökning av fastighet Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

Planbeskrivning. Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten. Detaljplan för utökning av fastighet Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE 2012-11-30 ANTAGEN AV BMN: 2013-12-11 DNR: 12BMN90 LAGA KRAFT: 2014-01-10 HANDLÄGGARE: HENRY GREW Planbeskrivning Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten Detaljplan för utökning av fastighet

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010 10 08 Dp 5061 UT S T ÄLLNINGS HANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för detaljplan för kvarteret TYFONEN mm i Hamnen i Malmö ORGANISATORISKA FRÅGOR TIDSPLAN Detaljplanen beräknas bli godkänd av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer