I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-06-18 1 (12)"

Transkript

1 I SKELLEFTEÅ FRIS (12) Plats och tid: Fritidskontoret, kl Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Kenneth Fahlesson, socialnämnden Stina Engström, gymnasienämnden Lena Forsman, socialnämnden Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Helmi Berggård, kulturnämnden Joseph Karambotis, socialnämnden Mari L Hedström, barn och grundskolenämnden Övriga deltagande Susanna Granlund, socialkontoret Karin Häggmark, bygg och miljökontoret Magnus Karlsson, bygg och miljökontoret Lars Persson, polisen Ewa Öberg Öström, polisen Lars Hällgren VLL Jan Söderström skol- och kulturkontoret Pia Broman Lindberg Fältverksamheten Hans-Göran Boström Fältverksamheten Anton Långdahl Fältverksamheten Michaela Norlund, FRIS Anton Wiberg, FRIS Jörgen Svedberg, FRIS Mias Käller, FRIS Utses justera: Kenneth Fahlesson Paragrafer: Bertil Almgren, ordförande Mias Käller, sekreterare Kenneth Fahlesson, protokollsjusterare

2 18 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. godkänna dagordningen.

3 19 Godkännande av föregående protokoll Protokollet, från FRIS mötet daterat , gås igenom. godkänna protokollet och lägga det till handlingarna.

4 20 Information från Socialkontoret Kenneth Fahlesson informerade det är forts behov av familjehem inom Skellefteå kommun. Vid jul använde sig familjehemsgruppen av tv-reklam för rekrytera nya familjehem vilket gav resultat men behovet är forts stort. Stödet för familjehemen ska utvecklas ytterligare inom kommunen. Susanna Granlund berättade ungdomsrådgivningsappen har startat. Varje vecka har det kommit in frågor, uteslutande via sms. Handläggarna inom Individ- och familjeomsorgen har under senare delen av våren fått ökad arbetsbelastning. Verksamheter är på väg in i semester vilket leder till lägre bemanning som i sin tur ökar ärendehanteringen inom Individ- och familjeomsorgen. De har dock ökat bemanningen denna sommar jämfört med tidigare år. Oden öppenvård har flyttat till samma byggnad, Nygatan 39, som KLARA öppenvård. En tjejjour är på gång starta upp tack vare en motion via Ungdomsfullmäktige. Kvinnojouren och Centrum för kvinnofrid ska fungera som stöd för den nya tjejjouren. I dagsläget är det viktigt försöka ta reda på hur situationen ser ut när det handlar om våld mot unga tjejer. Hur ser brottsstatistiken ut? Kan vi med hjälp av den årliga ANDT-undersökningen få fram ett underlag för ungdomars utshet för hot och våld? De tre senaste årens ANDT-undersökningar i år 9 och årskurs 2 i gymnasiet har åtta frågor handlat om hot och våld. Resultatet för dessa frågor kommer presenteras till hösten.

5 21 Lägesrapport fältverksamheten Pia Broman Lindberg, Hans-Göran Boström och Anton Långdahl informerade mötet om sedan årsskiftet har de varit fyra fältare. De kommer vara fyra personer fram till mitten av juli då de åter blir tre. Det har varit lugna kvällar under perioden valborgsmässoafton fram till dags datum. Det finns dock oro för en del individer i högstadieålder som har en multiproblematik. Bemanningen under Stadsfesten och Trästocksfestivalen kommer vara god. De områden som fältarna har valt prioritera i sitt uppsökande arbete är Anderstorp, Skelleftehamn och Bureå.

6 22 Skolfritidsledartjänsterna Barn och grundskolan har ett sparkrav på 20 miljoner. Det innebär ofta man sparar på verksamheter som inte är lagstadgade. Jan Söderström har haft en dialog med grundskolornas skolledare och kommit överens om skolfritidsledartjänsterna ska vara kvar. Däremot kan de kombineras med andra arbetsuppgifter beroende på behov. Utifrån de omfande lokalförändringar som sker försöker de integrera skolfritidsledare, fritidsgårdsföreståndare och bibliotekarier och deras verksamheter med varandra.

7 22 Central Helpdesk Jan Söderström berättade om Antwerpens arbete med barn som är i behov av extra mycket stöd och hjälp. Ett liknande arbete/ upplägg i Skellefteå skulle kunna kallas Central Helpdesk. Det ska vara en instans som blir aktuell för individen när man har provat ett antal insatser men inte nått ett önskvärt resultat. Central Helpdesk skulle bestå av intressenter som det aktuella barnet har runt omkring sig. De som berörs skulle efter kartläggning av barnets behov inom en kort tidsperiod besluta om en åtgärdsplan/handlingsprogram för hjälpa och stötta ungdomen. Det ska vara kontinuerliga uppföljningar och är det någonting som behöver justeras så ska man snabbt kunna göra det. Jan Söderström vill, efter sommaren, sammankalla en arbetsgrupp som planerar hur en sådan här insats skulle kunna se ut i Skellefteå kommun. Han informerade också om ett förslag, Fryshuset Norr, som ligger hos barn- och grundskolenämnden för beslut. Det är en skolverksamhet för de barn i grundskolan som är på väg straffa ut sig från skolan. Parallellt som barnen får stödinsatser så ska också deras föräldrar ta del av föräldrastödsinsatser. Det pedagogiska stödteamet ska samtidigt arbeta med elevens hemskola för utbilda och förbereda för elevens återkomst vilket är ett av målen.

8 23 Polisens nya organisation Lars Persson, Skellefteåpolisen, berättade om polisens nya organisation som ska vara klar Sveriges 21 polismyndigheter ska bli en enda. Målen med denna omorganisation är polisen ska närma sig medborgarna, ha ett mer likartat sätt arbeta och samverkan med landets kommuner ska bli bättre. Landet kommer indelas i sju regioner där vi tillsammans med de fyra nordligaste länen tillhör region 7. Umeå kommer bli regionens huvudsäte. Den nya regionschefen blir Claes Johansson och biträdande regionschef, Michael Lindahl. Antalet chefer ska minska i den nya organisationen. I Skellefteå kommer det bli en sektionschef och några underordnade chefer och Skellefteå sektionschef ska tillsättas efter sommaren. Administrationen inom polisen ska centraliseras vilket kan innebära Skellefteå tappar den personalen. Under hösten kommer mer information som berör Skellefteå lokalt.

9 24 Ungdomsfullmäktige Jörgen Svedberg visade hur de tänker utveckla arbetet med Ungdomsfullmäktige genom motionerna kommande år ska skrivas digitalt. I och med det så ska det bli lättare säkerställa det har skett en återkoppling på motionerna, bättre överblick på vad andra tycker om motionerna. Den 12 februari kommer Ungdomsfullmäktige dagen äga rum. På hemsidan finns en rapport som sammanställer de viktigaste frågorna enligt Skellefteå kommuns ungdomar. Anton Wiberg berättade de har utbildat 10 valinspiratörer inför EU-valet och kommande riksdagsval. Mötet fick information hur valdeltagandet har ökat under perioden I Skellefteå har valdeltagandet ökat med 11,3% under denna period. Jämfört med likvärdiga kommuner, som Luleå och Örnsköldsvik, så har deras valdeltagande ökat med 9,1 % respektive 5,2 % under samma tidsperiod. Inför Riksdagsvalet så gör de en strategiplan för vilka områden som ska prioriteras av valinspiratörerna vilket grundar sig på de olika valdistriktens valdeltagande.

10 25 Verksamhetsrapporter Gymnasiekontoret Bertil Almgren berättade byggnationerna i Anderstorpskolan och Balderskolan är i full gång. Elevhälsan på skolorna kommer få egna ingångar för underlätta för elever som söker stöd och hjälp via elevhälsan. Examen har avlöpt fantastiskt bra, god ordning och bra stämning har kännetecknat sista veckorna. Skol- och kulturkontoret Jan Söderström berättade om arbetet med hemmasittare. Under året så är det 17 elever i grundskolan som har mer än 50 % frånvaro. De har försökt skapa ett team som ska jobba med dessa elever men har haft svårt rekrytera en psykolog till teamet. Från och med augusti så kommer de istället utöka övriga yrkens professioner i teamet så som socialsekreterare och specialpedagoger. Socialkontoret Hänvisade till tidigare information. Kommunledningskontoret Ingen representant på mötet. Fritidskontoret Arbetar med hitta en ny lokal för fritidsgården Söder och en förhoppning är de från och med oktober ska kunna öppna i Tipshusets lokaler. Det har framkommit det, i aktivitetsparken, förtärs alkoholhaltiga drycker vilket känns olämpligt då det finns många barn som nyttjar anläggningen. I samråd med ABF:s ledning så kommer vi sätta upp skyltar med texten ALKOHOLFÖRTÄRING FÖRBJUDEN. Bygg- och miljökontoret Karin Häggmark informerade mötet om hon, tillsammans med polisen Anna Lundmark, gör tobak-, folköl- och läkemedelskontroller. Karin tycker det är förvånansvärt många handlare som säljer långa cigarett papper vilka oftast används för rulla jointar. Även fler handlare säljer råtobak som ofta används i framställan av Spice. När de är ute på kontroller så upplyser de handlarna om detta.

11 I början på juni har de tillsammans med Länsstyrelsen haft två utbildningsdagar för länets tobakshandläggare. Magnus Karlsson informerade mötet det har kommit in en förfrågan om sätta upp ett öltält under beachfotbollen i sommar än har dock inte en officiell ansökan kommit in. Västerbottens läns landsting Lars Hellgren informerade om beroendeenheten reducerar sin bemanning under perioden 12 juni - 12 augusti vilket innebär tre avdelningar blir en under denna period. Endast akut verksamhet kommer kunna bedrivas under den tiden. Kulturkontoret Helmi Berggård uttryckte sin oro över den kommande kulturskolan inte får det stöd i det förebyggande arbetet som dess verksamhet borde. Kulturskolan kommer ha en viktig roll i stärka individer. Styrgruppen för kulturskolan har föreslagit den ska organiseras upp på ett liknande sätt som FRIS, kulturskolan ska ha lokala kulturgrupper runt om i Skellefteå kommun. Polisen Ewa Öberg Öström undrade om åldersindelningen på 51:an, år, är lämplig. Ewa känner en oro för de kontakter som kan skapas på stället. En förklaring är de verksamheter som ingår i 51:an har en ålderindelning upp till 25 år. Majoriteten som besöker 51:an i deras öppna verksamhet är i åldern år. Lars Persson informerade lägesbilden, när det handlar om brott, är väldigt positiv inom Skellefteå kommun. Stölder har minskat med 200 ärenden jämfört med samma period i fjol. Det förkommer inte lika många resande grupperingar just nu som är ute och bryter. Under 2013 var det 88 färre våldbrott jämfört med året innan. En förklaring är våra gemensamma insatser för stävja detta. Det finns en oro för Spice. De som har omhändertagits för narkotikabrott har 40 % varit positiva på spice.

12 26 Övriga rapporter Arbete i lokala FRIS-grupperna Protokoll från dessa grupper fanns med i kallelsen till mötet. Det som ofta återkommer i mötesprotokollen är oro i 51:an. De kvällar som är öppna ska fler vuxna arbeta för ha en lugnande effekt. Trygghetsforum Protokoll från senaste mötet fanns med i kallelsen. Ewa Öberg Öström berättade om ett initiativ som heter TILLSAMMANS som har ett antirasistiskt syfte. Det handlar om visa sitt motstånd mot rasistiska krafter genom icke våldsamma utryck. Detta initiativ kan vara en kommande arbetsinsats inom Trygghetsforum. Varannan ven kommer genoföras även i år under Stadsfesten och Trästocksfestivalen i syfte minska berusningsnivån på festivaldeltagarna och med det minska alkoholrelaterat våld. Frivilliga resursgruppen samordnar detta arbete och frivilliga ombeds anmäla sig för delta i denna insats. Tobaksprevention på gymnasiet Information om detta kommer på FRIS möte i september. Främlingsfientlighet Inför EU-valet förekom det flygbladsutdelning från rasistiska grupperingar på stan. I övrigt har de haft låg aktivitet. Joseph Karambotis ställde fråga till polisen om deras beredskap för rasistiska grupper inför valet i höst. Lars Persson berättade det finns en ansvarig inom polisen för Västerbottens län som ska samordna och ha en beredskap i fall det uppstår oroligheter.

I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-04-10 1 (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-04-10 1 (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-04-10 1 (13) Plats och tid: 51:an 13.00 16.20 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Anders Bergström, skol- och kulturkontoret Rickard Carstedt, kommunstyrelsen

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-06-14 1 (12) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.00 Ledamöter Bertil Almgren, ordförande FRIS Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Karin Andersson, gymnasienämnden Joseph Karambotis,

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.10 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Johan Söderberg, fritidsnämnden Karin Andersson, gymnasienämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-02-10 1 (13) Plats och tid: Gymnasiekontoret kl. 13.00 16.25 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Daniel Ådin, fritidsnämnden, 14.30-16.25

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2013-06-10 1 (12) Plats och tid: Skellefteå lasarett, patienthotellet 13.00 15.50 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, ordförande FRIS Kajsa From-Rundblad, skol- och kulturkontoret

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (9)

I SKELLEFTEÅ FRIS (9) I SKELLEFTEÅ FRIS 2018-06-20 1 (9) Plats och tid: Anderstorps gymnasium sal 51 13.00 16.00 Ledamöter Bertil Almgren, FRIS/Gymnasienämnden Ewa Eriksson, Fritidsnämnden Lenita Hellman, För- och grundskolenämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-09-29 1 (11) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.45 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Håkan Lundberg, KLK Johan Söderberg, fritidsnämnden Karin Häggmark,

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-04-23 1 (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-04-23 1 (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-04-23 1 (11) Plats och tid: 51:an, 13.00 16.20 Ledamöter Övriga deltagande Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Lars Westermark, polisen Dennis Lindmark, gymnasienämnden Berith

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) FRIS gemensamt möte

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) FRIS gemensamt möte FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Campus, Arenan Torsdag 1 december 2011, klockan 11:30 17:00 Ledamöter Bertil Almgren Ordförande FRIS Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen Maria Marklund

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2013-09-12 1 (12) Plats och tid: Statshuset, kl. 13.00 16.10 Ledamöter Bertil Almgren, ordförande FRIS Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Kenneth Fahlesson, socialnämnden Stina

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-05-09 1 (12) Plats och tid: E-fyran kl. 13.00 16.25 LEDAMÖTER ÖVRIGA DELTAGANDE Bertil Almgren, ordförande FRIS Jan Söderström, skol- och kulturkontoret Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2010-08-19 1 (11) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.00 Ledamöter Leif Öberg, fritidsnämnden Joakim Wallström, fritidsnämnden Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Bertil Almgren,

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-06-23 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-06-23 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-06-23 1 (12) Plats och tid: 51:an, kl. 13.00 16.35 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Lars Westermark, polisen Maria Marklund, barn och grundskolenämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2009-02-18 1 (13) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.45 Ledamöter Leif Öberg, fritidsnämnden Joakim Wallström, fritidsnämnd Anette Lindgren, socialnämnden Maria Marklund, barn och grundskolenämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-02-16 1 (13) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.05 Ledamöter: Bertil Almgren Gymnasienämnden Janeth Lundberg Nämnden för folkhälsa och primärvård i Sk-å och Norsjö Andreas Löwenhöök

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2015-09-28 Datum Fredag 28 september 2015 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Monica Vidman-Lundmark ordf. Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (14)

I SKELLEFTEÅ FRIS (14) I SKELLEFTEÅ FRIS 2009-09-11 1 (14) Plats och tid: Fritidskontoret kl. 08.15 12.00 Ledamöter Övriga deltagande Leif Öberg, fritidsnämnden Maria Lindgren Tuoma gymnasiekontoret Joakim Wallström, fritidsnämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 9 december 2004, klockan 13.00-16.15 Jupiter Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Eric Wallin

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2017-09-21 1 (12) Plats och tid: Eddahallens konferens 13.00 16.00 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Jasmine Ravaghi, kulturnämnden Lenita Hellman, för- och grundskolenämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-10-23 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-10-23 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-10-23 1 (12) Plats och tid: Fritidskontoret kl. 13.00 16.30 Ledamöter Leif Öberg, fritidsnämnden Joakim Wallström, fritidsnämnd Gunilla Åström, socialnämnden Anette Lindgren, socialnämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-09-24 1 (11) Plats och tid: Ungdomens hus, Femtioettan Kl. 13.00 16.10 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Ewa Eriksson, fritidsnämnden Maria Marklund, barn och grundskolenämnden

Läs mer

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Datum Torsdagen den 2 februari 2017 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Maria Marklund Kommunstyrelsen Christina Nyström Kulturnämnden

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-01-23 Demokratiberedningen Plats och tid 2018-01-23 kl. 13.00-16.30, Medlefors folkhögskola Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Gabriella Rymark (C) till kl. 15.00 Kjell Bergmark

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

Samarbetsrutin vid placering av barn och unga i annan kommun

Samarbetsrutin vid placering av barn och unga i annan kommun Samarbetsrutin vid placering av barn och unga i annan kommun Placeringskommunens ansvar vid förskoleverksamhet, förskoleklass, skolbarnsomsorg och skola 1 Barn- och ungdomsförvaltningen Gymnasieförvaltningen

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-08-21 1 (12) Plats och tid: Fritidskontoret kl. 13.00 16.00 Ledamöter Övriga deltagande Leif Öberg, fritidsnämnden Håkan Lundberg, kommunledningskontoret Joakim Wallström, fritidsnämnd

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Gunilla Lundström, fritidsnämnden. Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Gunilla Lundström, fritidsnämnden. Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Datum Fredag den 21 september 2018 Plats och tid Eddahallens konferensrum klockan 08:15 11:00 Beslutande Jeanette Velander För- och grundskolenämnden Stina Engström

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Rosengård Onsdag 1 juni 2011, klockan 08.15-12.00 Beslutande: Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen, 08.15-11.00

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Genom våra skolinvesteringar

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2007-05-25 Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 25 maj 2007, klockan 08.15-12.00 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

Skolkontoret. en sammanfattning

Skolkontoret. en sammanfattning Skolkontoret en sammanfattning Skolkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet. Genom våra skolinvesteringar lägger vi grunden för att klara framtidens krav. Investeringar

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Onsdag 17 juni 2009, klockan 08.15-11.35 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen

Läs mer

2015-06-17. Justerare Kamel Mnad Paragrafer 153-167. Kamel Mnad, justerare BEVIS OM ANSLAG

2015-06-17. Justerare Kamel Mnad Paragrafer 153-167. Kamel Mnad, justerare BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (18) Barn- och grundskolenämnden 2015-06-17 Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 08.15-10.40, 13.00-15.10 ande Maria Marklund (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Fredrik

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Två nämnder; barn-

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) FÖREBYGGANDE RÅDET I SKELLEFTEÅ

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) FÖREBYGGANDE RÅDET I SKELLEFTEÅ FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) Datum Torsdagen den 5 december 2013 Plats och tid Medlefors Sjunde våningen kl. 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon, ordf. Kommunstyrelsen Hans Erik Wallin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) _ Datum Fredag den 25 maj 2018 Plats och tid Hörsalen Nordanå klockan 08:15 11:45 Beslutande Jeanette Velander För- och grundskolenämnden Stina Engström Gymnasienämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 21 september 2007, klockan 08.15-11.45 Beslutande Harriet Classon Hans-Erik Wallin Åsa Stenlund Björk Joakim Wallström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen 10.05-11.40 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Pia Risán Rob Eriksson

Läs mer

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU)

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Nyköpings Ungdomsfullmäktige har som uppgift Att ge ungdomar möjligheter att påverka i Nyköpings kommun. Att göra politiken mer levande och öka kvaliteten

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) 2004-02-02

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) 2004-02-02 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Måndag 2 februari 2004, klockan 13.00-16.15 Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Gunilla Åström Hälso-

Läs mer

Revisionsrapport Barn och unga som far illa eller riskerar att fara illa - granskning av samverkan

Revisionsrapport Barn och unga som far illa eller riskerar att fara illa - granskning av samverkan www.pwc.se Revisionsrapport Linda Marklund Robert Bergman Barn och unga som far illa eller riskerar att fara illa - granskning av samverkan Skellefteå kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Barnhälsa. Fjärås-Gällinge förskolor. Kungsbacka kommun. Verksamhetsår 2014/15

Barnhälsa. Fjärås-Gällinge förskolor. Kungsbacka kommun. Verksamhetsår 2014/15 Barnhälsa Fjärås-Gällinge förskolor Kungsbacka kommun Verksamhetsår 2014/15 1 Arbetet med barnhälsa utgår från förskolans vision; Verksamheten ska genomsyras av en barnsyn med tilltro till barnets egen

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN. Hemmasittarprogrammet (HSP) för arbetet kring elever med hög frånvaro i skolan 2013-02-08

LUDVIKA KOMMUN. Hemmasittarprogrammet (HSP) för arbetet kring elever med hög frånvaro i skolan 2013-02-08 2013-02-08 LUDVIKA KOMMUN Hemmasittarprogrammet (HSP) för arbetet kring elever med hög frånvaro i skolan Främja närvaro och förebygga och åtgärda frånvaro Hemmasittarprogrammet (HSP) fo r arbetet kring

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2015-02-16 1 (60) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset Vingåker, måndagen den 16 februari 2015, kl.08:30-10:20 Timo Granetin, ordförande Roger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll torsdag 14 december 2017, kl. 13:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S) Margareta Ivarsson (C) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola Jonsson (M) Lena Lindström (KD) Jan Jansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.15 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Stina Engström Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2012-06-01

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2012-06-01 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Datum Fredag 1 juni 2012 Plats och tid Kontorshuset Hjorten, Älgen kl. 08.15-11.10 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Jeanette Velander Barn-

Läs mer

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige den 12 november 2003, 137 med ändring den 9 mars 2005, 48, med ändring den 13 februari 2008, 36 och med ändring 14 april 2010, 70 Uddevalla

Läs mer

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken.

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. sid 1 (10) Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Per-Inge Lidén

Läs mer

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014

Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Handlingsplan utifrån samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten Gävleborgs län och Ljusdals kommun 2014 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Överenskommelsen bygger på fem steg... 3 Inledning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 57 Kommunfullmäktige 2015-09-15 217 Dnr KS 2015-000246 600 Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera Sammanfattning I samband med behandling av en motion

Läs mer

Drogpolicy. Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning

Drogpolicy. Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning Drogpolicy Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning Reviderad juni 2016 Förebyggande arbete samt handlingsplan vid misstänkt eller bekräftad användning av droger Älvsbyns Gymnasium och vuxenutbildning ska

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer

Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer Uppföljningsrapport av handlingsplanen- våld i nära relationer 2014 1. Inledning Arbetet med våld i nära relationer är ett högt prioriterat område utifrån regeringens skrivelse 2007/08:39. Familjefridssamordnarens

Läs mer

Projektplan En skola för alla Mariestad

Projektplan En skola för alla Mariestad Projektplan En skola för alla Mariestad Sektor utbildning 2018-02-23 Inledning Barn och unga i Mariestads kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden. Alla barn och unga ska ges möjlighet till

Läs mer

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 31 maj 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

Psykisk hälsa - barn och unga

Psykisk hälsa - barn och unga MISSIV 2013-03-15 LK11-0388 Landstingets kansli Landstingsstyrelsen Psykisk hälsa - barn och unga I samband med projektet med modellområdesarbete omkring psykisk hälsa hos barn och unga i Jönköping antogs

Läs mer

Vettiga vuxna En utbildningsinsats med personal på fritidsgårdarna

Vettiga vuxna En utbildningsinsats med personal på fritidsgårdarna Vettiga vuxna En utbildningsinsats med personal på fritidsgårdarna Spridningskonferensen 26 januari 2017 Sofia Haby, Koordinator för drogförebyggande arbete Malle M. Bergkvist, Fritidsledare Lillsjögården

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) 2003-02-13

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) 2003-02-13 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris kongresscenter Torsdag, kl.13.00-16.00 Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2015-01-13 Kulturnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 ande Emilia Hallin (S) ordförande Christina Nyström (V) Martin Hedqvist (S) Anna Nyström (S) Örjan Fredriksson (S) Jasmine Ravaghi

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2011-10-03 Gymnasienämnden Plats och tid Balderskolan, Nordlandergatan 10, Skellefteå kl 08.00 16.20 ande Bertil Almgren (S) ordförande Karin Andersson (S) Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) 2003-05-08

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) 2003-05-08 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 8 maj 2003, klockan 08.15-11.45 Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Gunilla Åström Hälso- och

Läs mer

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L)

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 12.00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Harriet Hedlund (s),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2017-12-05 Demokratiberedningen Plats och tid 2017-12-05 kl. 14.00-15.30, rum E1, stadshuset Deltagare Annica Bray (S), ordförande Kjell Bergmark (C) Daniela D Angelo Wikström (MP) Thomas

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg. Monica Westhoff, Växjö Fria Gymnasium icf/\{\~~rs\a~vcæ,l:t,0 s~f~

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg. Monica Westhoff, Växjö Fria Gymnasium icf/\{\~~rs\a~vcæ,l:t,0 s~f~ Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg S' Datum: 2016-üf-23 Plats: Alvesta omsorgsförvaltning Närvarande: Anneli Hamegård, ordförande, Alvesta kommun Helene Tapper,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-11-07 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 13:45 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

. ~~. L,J,1... Eva österlu d Hjort

. ~~. L,J,1... Eva österlu d Hjort ~ Närvårdssamverkan Säd ra Älvsborg Närvårdsområde Herrljunga Ledningsgruppsmöte Datum/Tid Plats Omfattning 2014-12-18, kl. 8.15-10.00 Kommunhuset, Stensjön 25-31 Närvarande Elisabeth Skarnehall Eva österlund

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C) Sida 1/9 Plats och tid Lokal Strået, kl. 14.15 15.25 (ajournering kl. 14.15 14.30) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Sara Norén 2018-12-06 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Torsdag den 6 december

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Policy. för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

Policy. för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Policy för barn- och elevhälsa MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Detta dokument har tagits fram för att beskriva arbetet med att stödja alla barn och elever i Härryda kommun i deras

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Polishuset, kl 13.00-14.35 Beslutande iga delt Övriga deltagande Ann-Christine Myrgren, t.f. ordförande Marita Skog, kommunchef Göran Albertsson, Härnösandshus Mats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2011-01-10 Ärendelista Sid nr Justering...2 1 Information om Skönsmohuset - förändringar i lokalerna...3 2 Projektet Lika Värda...4 3 Referensgrupp för

Läs mer

ELEVHÄLSOPLAN FÖR ODENSLUNDSSKOLAN

ELEVHÄLSOPLAN FÖR ODENSLUNDSSKOLAN ELEVHÄLSOPLAN FÖR ODENSLUNDSSKOLAN Odenslundsskolan, reviderad, februari 2013 1 Målsättning med elevhälsoarbetet. Vi vill främja varje elevs hälsa, utveckling och lärande. Vi vill skapa en trygg och god

Läs mer

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Erfarenhet från ett långsiktigt brotts och drogförebyggande arbete i Skellefteå kommun

Erfarenhet från ett långsiktigt brotts och drogförebyggande arbete i Skellefteå kommun Erfarenhet från ett långsiktigt brotts och drogförebyggande arbete i Skellefteå kommun Överenskommelse Polisen - Kommunen Prioritering för verksamhetsåret 2013-2015 Öka den upplevda tryggheten för de

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden Sammanträdesdatum 1/19 2004-06-02 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-16.45 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00. Arbete och välfärdsnämnden,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00. Arbete och välfärdsnämnden, Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Alexandra Björkhem Joakim Thuresson Agneta Ekner Carlsson Thom Nilsson Roland Prommersberger

Läs mer

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Plats Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Kennerth Björn,

Läs mer