I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I SKELLEFTEÅ FRIS (12)"

Transkript

1 I SKELLEFTEÅ FRIS (12) Plats och tid: Statshuset, kl Ledamöter Bertil Almgren, ordförande FRIS Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Kenneth Fahlesson, socialnämnden Stina Engström, gymnasienämnen Joakim Wallström, fritidsnämnden Anna Nyström, kulturnämnden Agneta Hansson, socialkontoret Anette Lindgren, socialnämnden Johan Söderberg, fritidsnämnden Toseef Javaid, barn- och grundskolenämnden Maria Wiksten, socialnämnden Övriga deltagande Jan Söderström, skol- och kulturkontoret Lars Pettersson, polisen Karin Häggmark, bygg- och miljökontoret Magnus Karlsson, bygg- och miljökontoret Vida Tavakoli, socialkontoret Pia Broman Lindberg, socialkontoret Hans-Göran Boström, socialkontoret Mattias Käller, FRIS Jörgen Svedberg, FRIS Stig Berggren, FRIS Sara Mattson, KLK/arbetsmarknad Erik Lundgren, KLK/arbetsmarknad Lisa Nilsson, KLK/arbetsmarknad Utses att justera: Anna Nyström Paragrafer: Underskrifter _ Bertil Almgren, ordförande _ Mattias Käller, sekreterare _ Anna Nyström, protokollsjusterare

2 29 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. att godkänna dagordningen.

3 30 Godkännande av föregående protokoll Gick igenom protokollet från FRIS mötet att godkänna protokollet och lägga det till handlingarna.

4 31 Information från KLK arbetsmarknad. Lisa Nilsson ansvarig för kommunens feriearbeten, redovisade hur årets feriearbete fortlöpt. Totalt antal ungdomar som ansökte om feriearbete 2013 uppgick till Könsfördelningen mellan de sökande var i stort sett jämn, med 10 fler flickor som sökt. Av de som sökt feriepraktik var det 119 som tackade nej till platsen. Totalt kunde 998 ungdomar erbjudas en ferieplats Erik Lundgren, informatör på KLK/arbetsmarknad, redogjorde för den projektkatalog som kommunen sammanställt tillsammans med samordningsförbundet. Syftet med katalogen är att underlätta rehabarbetet. Katalogen finns i sin helhet på samordningsförbundets hemsida. att notera informationen.

5 32 Demokratilots rapport Jörgen Svedberg började med att påminna mötesdeltagarna om att Ungdomsfullmäktigedagen infaller den 13 februari Jörgen kommer att delta i en kommuntäckande turné där man ska prata om ung kraft i landsbygd, turnén kommer att pågå under oktober och november. En delvis ny ungdomspolitik har presenterats, där man säger att ungdomar ska ha makt att forma sina liv och ha inflytande över samhällsutvecklingen. Idag finns personer i vår kommun som klassas som ungdomar och ungdomar i hela landet gjordes en undersökning om hur delaktiga dessa ungdomar var i det svenska samhället. Undersökningen visade att endast 36 % av ungdomarna var delaktiga i det svenska samhället. I denna undersökning fastslogs även att unga vill påverka och att de är underrepresenterade. Var fjärde ungdom tyckte inte det var viktigt att leva i en demokrati utan kunde förlika sig med att en stark individ kunde lika gärna styra landet. Var femte åring kunde tänka sig att sälja sin röst vid ett val. att notera informationen

6 33 Sommaren utifrån ett ungdomsperspektiv Hans-Göran Boström och Pia Broman Lindberg från socialkontorets fältverksamhet, redogjorde för hur sommaren varit utifrån ett ungdomsperspektiv. På Stadsfesten kunde man märka att det var något fler yngre ungdomar på plats. Däremot blev det endast ett par ärenden där grundskoleungdomar var inblandade. Trästocksfestivalen drog som vanligt en hel del ungdomar. 85 ärenden där man tvingades till åtgärder blev resultatet av helgen. De flesta ärenden rörde minderåriga och alkohol. Av dessa var 12 ärenden relaterade till vår kommun, något högre siffra än föregående år. På festivalens campingplats var det betydligt färre tält detta år. Hösten har startat upp på ett mer negativt sätt. Man har påträffat ett flertal fester där minderåriga och alkohol förekommit. Minderåriga i detta sammanhang är de ungdomar som inte uppnått laglig ålder att handskas med alkohol, det vill säga att man är under 18 år. Det man kan konstatera är att fler ungdomar tycks befinna sig i riskmiljöer där alkohol förekommer. Lars Person från Polisen inflikade att man från Polisens håll tycker att det varit en lugn sommar vad gäller ungdomar, samt att de under de festivaler som tidigare nämnts begicks ytterst få brott. att notera informationen.

7 34 ANDT-enkät frågor 2013 Stig Berggren redogjorde för hur arbetet inför ANDT -undersökningen 2013 fortskrider (ANDT står för alkohol, narkotika, droger, tobak). Tillsammans med folk från Umeå, Malå och Norsjö har man sett över de frågeställningar som CAN (centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) har i sin årliga ANDT-undersökning. Man har enats om ca 15 frågor som kommer att vara gemensamma med CAN. Det är viktigt för oss att kunna jämföra vårt resultat av vår ANDT-undersökning med resultat från hela landet. Detta för att kunna se hur vår ungdomssituation ser ut vad gäller alkohol och droger. Sedan tidigare genomför förebyggande rådet i Skellefteå ANDT-undersökningar åt Sorsele, Malå, Norsjö, Vilhelmina samt Lycksele kommun. Arjeplog och Arvidsjaur har också hört av sig för att få delta i nästa års ANDT-undersökning. att notera informationen.

8 35 Verksamhetsrapporter Gymnasiekontoret: Maria Lindgren Tuoma informerade mötet att det genomförs en storsatsning inom gymnasieskolan med att åk 1:or erhåller datorer som studiehjälpmedel. I samband med detta så informeras elever om hur dessa ska hanteras och det förs många diskussioner vilket förhållningssätt man ska ha kring dessa för att i möjligaste mån minimera kränkningar via nätet. De har köpt in föreställningar och kringliggande arbete av Unghästen för personal och elever. Den föreställning som Unghästen spelar upp heter Nätkärlek. Varje klass ska arbeta fram en policy för vad som ska gälla i klassen. Kommunen ska ansvara för att följa upp ungdomar upp till 20 års ålder. CV är ansvariga för detta och ska skapa rutiner och struktur för detta tillsammans med KLK/arbetsmarknad och Arbetsförmedlingen. Maria berättade om de olika projekt som bedrivs inom gymnasieskolan som riktar sig till de elever som riskerar att hoppa av sina gymnasiestudier. Syftet med dessa projekt är att eleverna ska färdigställa och slutföra sina studier. Skol- och kulturkontoret: Jan Söderström berättade att det är på gång att starta upp familjecentral i Byske och Skelleftehamn. Via medel från sociala investeringsfonden så har man anställt en specialpedagog som ska ge ökat stöd för gruppen familjehemsplacerade barn. Barn- och grundskolekontoret arbetar med att hitta en lösning för ett antal barn inom 6-9 skolan som är kraftigt utåtagerande. Liknande arbete görs i Umeå. De ska titta på deras upplägg och hitta en lösning för Skellefteå. Syftet med denna insats är att bryta en negativ trend där målet är att dessa individer ska tillbaka till sin skola och klass.

9 Kulturkontoret: Kulturskolans styrgrupp arbetar för att organisationen runt kulturskolan ska liknande struktur som FRIS. De arbetar för att det ska finnas lokala kulturgrupper bestående av olika yrkesgrupper i varje område. En förhoppning är att, vid större arrangemang, ska dessa kunna samverka med den lokala FRIS-gruppen i ett område. Agneta Hansson berättade att i Nordanås café så finns det en scen för de som vill framträda. Det kan handla om musik, föreläsa med mera. Är man intresserad av detta ska man höra av sig till Elisabeth Boman som är kultursekreterare på skol och kulturkontoret. Socialkontoret: Kenneth Fahlesson berättade att socialnämnden har tagit fram en barncheck-lista som ska bevaka barnets bästa vid beslut i nämnden. Vida Tavakoli informerade om SKOLPLUS som handlar om extra stöd i skolan för de barn som är familjehemsplacerade. En projektledare är anställd under en fem årsperiod med anledning av de familjecentraler som ska startas upp i Byske och Skelleftehamn. Sommaren har varit lugn på samtliga socialdistrikt. Däremot i samband med skolstarten så har det kommit in ganska många sociala anmälningar, främst gällande yngre barn. Att det är boendebrist i kommunen känner även individ- och familjeomsorgen av. De ansöker om förtur för hjälpsökande men får ofta avslag på sin ansökan. Bostadsbristen drabbar även våra kvotflyktingar som får bo i bostäder som inte är anpassade då anhöriga ansluter till familjen. Vida berättade om att psykiska hälsans huvudstad 2014 är Skellefteå. Solkraft ska leda detta arbete. Individ- och familjeomsorgen håller på och arbeta fram informationsappar. Det sker i samarbete med en konsultfirma där även ungdomar är tillfrågade om vad de vill ha med i sådana appar. Det är fortsatt stort behov av familjehem i kommunen. Polisen: Lars Persson informerade mötet om att, ur en polisiär synvinkel, så har sommaren varit lugn. Det har inte varit några enskilt större händelser som hänt. Få har blivit frihetsberövade.

10 Det område i kommunen som har varit värst drabbat är de västra delarna av kommunen och då i form av skadegörelser, djurplågeri, mordbrand i Bonnstan med mera. De flesta brotten minskar. Det finns en viss oro kring narkotikaproblematiken. Preparatet Spice påträffas alltför ofta ska polismyndigheten bli en myndighet och i Skellefteå polisområde så pågår rekrytering gällande ny polischef. Västerbottens läns landsting: Fanns ingen representant på mötet. Fritidskontoret: Joakim Wallström informerade att badhuset i Byske renoveras. För att lösa skolans simundervisning så har man byggt ett tält över utebadets bassäng. Detta ska sitta uppe under en sex veckors period. Det finns ett förslag om att köpa Rovön med syfte att öka möjligheten till aktiviteter i området och på så sätt bidra till bättre folkhälsa i kommunen. Bygg- och miljökontoret, tillsynsenheten: Karin Häggmark berättade att tillsynsarbetet i butiker är i full gång. Det kommer många signaler om två utförsäljningsställen där minderåriga har kunnat köpa tobak. Karin Häggmark tillsammans med polisen har besökt dessa utförsäljningsställen och konfronterat dem med dessa uppgifter. Har börjat vara ute på 6-9 skolorna för att göra tobakstillsyn. Magnus Karlsson tyckte att det var en aning högre berusningsnivå i år på stadsfesten. Det var cirka 400 personer som nekades inträde på området. De har bedrivit tillsyns arbete under stadsfesten, matfesten och under V75. Kommunledningskontoret, arbetsmarknad: Hänvisade till tidigare information. att notera informationen

11 36 Övriga rapporter Arbete i lokala FRIS-grupperna: Protokoll från dessa grupper fanns med i kallelsen till mötet. Få protokoll utifrån att grupperna inte genomfört de första mötena för hösten. Trygghetsforum: En föräldrastödsutbildning för föräldrar som ingår i arbetsförmedlingens etableringssatsning och som har barn mellan 3-15 år kommer att starta den 22 oktober. Det material som kommer att användas i detta arbete är Att vara förälder i det mångkulturella Sverige. Ett antal trygghetsvandringar kommer att genomföras under hösten. ANDT-arbetet i gymnasiets årskurs 1: Då inte alla FRIS-grupper på gymnasiet genomfört sina första möten för hösten, återkommer vi i denna fråga. Revidering folkhälsopolitiska programmet: Arbetet med att revidera det folkhälsopolitiska programmet är i full gång. Arbetsgruppen som är ansvariga för att arbeta fram ett förslag för målområde 11 funderar på att föreslå att kommunens alkohol och drogpolitiska program implementeras i det folkhälsopolitiska programmet under mål 11. Främlingsfientlighet: Man kan konstatera att det klottrats en del rasistiska budskap, något som oroar. att notera informationen

12 37 Övriga frågor Möteordningen 2014: Mötesordningen för 2014 lades fram på mötet. Efter en kort diskussion föreslogs följande mötesordning. Beredning 16 januari torsdag Fritidskontoret 13 mars torsdag Fritidskontoret 15 maj torsdag Fritidskontoret 21 augusti torsdag Fritidskontoret 16 oktober torsdag Fritidskontoret FRIS möten 20 februari torsdag april torsdag juni onsdag september torsdag december torsdag (redovisning ANDT enkät + FRIS/Folkhälsorådet) att godkänna mötesordningen för 2014

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2013-06-10 1 (12) Plats och tid: Skellefteå lasarett, patienthotellet 13.00 15.50 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, ordförande FRIS Kajsa From-Rundblad, skol- och kulturkontoret

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-02-16 1 (13) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.05 Ledamöter: Bertil Almgren Gymnasienämnden Janeth Lundberg Nämnden för folkhälsa och primärvård i Sk-å och Norsjö Andreas Löwenhöök

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-02-10 1 (13) Plats och tid: Gymnasiekontoret kl. 13.00 16.25 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Daniel Ådin, fritidsnämnden, 14.30-16.25

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-06-14 1 (12) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.00 Ledamöter Bertil Almgren, ordförande FRIS Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Karin Andersson, gymnasienämnden Joseph Karambotis,

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-09-29 1 (11) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.45 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Håkan Lundberg, KLK Johan Söderberg, fritidsnämnden Karin Häggmark,

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) FRIS gemensamt möte

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) FRIS gemensamt möte FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Campus, Arenan Torsdag 1 december 2011, klockan 11:30 17:00 Ledamöter Bertil Almgren Ordförande FRIS Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen Maria Marklund

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-06-18 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-06-18 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-06-18 1 (12) Plats och tid: Fritidskontoret, kl. 13.00 16.25 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Kenneth Fahlesson, socialnämnden Stina Engström, gymnasienämnden Lena Forsman,

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-05-09 1 (12) Plats och tid: E-fyran kl. 13.00 16.25 LEDAMÖTER ÖVRIGA DELTAGANDE Bertil Almgren, ordförande FRIS Jan Söderström, skol- och kulturkontoret Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2009-02-18 1 (13) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.45 Ledamöter Leif Öberg, fritidsnämnden Joakim Wallström, fritidsnämnd Anette Lindgren, socialnämnden Maria Marklund, barn och grundskolenämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-04-23 1 (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-04-23 1 (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-04-23 1 (11) Plats och tid: 51:an, 13.00 16.20 Ledamöter Övriga deltagande Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Lars Westermark, polisen Dennis Lindmark, gymnasienämnden Berith

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-04-12 1 (12) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.10 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Johan Söderberg, fritidsnämnden Karin Andersson, gymnasienämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 9 december 2004, klockan 13.00-16.15 Jupiter Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Eric Wallin

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-06-23 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-06-23 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-06-23 1 (12) Plats och tid: 51:an, kl. 13.00 16.35 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Lars Westermark, polisen Maria Marklund, barn och grundskolenämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-10-23 1 (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-10-23 1 (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-10-23 1 (12) Plats och tid: Fritidskontoret kl. 13.00 16.30 Ledamöter Leif Öberg, fritidsnämnden Joakim Wallström, fritidsnämnd Gunilla Åström, socialnämnden Anette Lindgren, socialnämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (9)

I SKELLEFTEÅ FRIS (9) I SKELLEFTEÅ FRIS 2018-06-20 1 (9) Plats och tid: Anderstorps gymnasium sal 51 13.00 16.00 Ledamöter Bertil Almgren, FRIS/Gymnasienämnden Ewa Eriksson, Fritidsnämnden Lenita Hellman, För- och grundskolenämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Rosengård Onsdag 1 juni 2011, klockan 08.15-12.00 Beslutande: Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen, 08.15-11.00

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2010-08-19 1 (11) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.00 Ledamöter Leif Öberg, fritidsnämnden Joakim Wallström, fritidsnämnden Maria Marklund, barn- och grundskolenämnden Bertil Almgren,

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-04-10 1 (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-04-10 1 (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2014-04-10 1 (13) Plats och tid: 51:an 13.00 16.20 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Anders Bergström, skol- och kulturkontoret Rickard Carstedt, kommunstyrelsen

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2015-09-28 Datum Fredag 28 september 2015 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Monica Vidman-Lundmark ordf. Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Datum Torsdagen den 2 februari 2017 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Maria Marklund Kommunstyrelsen Christina Nyström Kulturnämnden

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (14)

I SKELLEFTEÅ FRIS (14) I SKELLEFTEÅ FRIS 2009-09-11 1 (14) Plats och tid: Fritidskontoret kl. 08.15 12.00 Ledamöter Övriga deltagande Leif Öberg, fritidsnämnden Maria Lindgren Tuoma gymnasiekontoret Joakim Wallström, fritidsnämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Onsdag 17 juni 2009, klockan 08.15-11.35 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2007-05-25 Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 25 maj 2007, klockan 08.15-12.00 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2017-09-21 1 (12) Plats och tid: Eddahallens konferens 13.00 16.00 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Jasmine Ravaghi, kulturnämnden Lenita Hellman, för- och grundskolenämnden

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 21 september 2007, klockan 08.15-11.45 Beslutande Harriet Classon Hans-Erik Wallin Åsa Stenlund Björk Joakim Wallström

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun

Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2016-02-12 SN 2016/0083.11.01 0480-450885 Socialnämnden Remiss Drogpolitiskt program för Kalmar kommun 2016-2020 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

SMÅKOMMUNPROJEKTET BD & AC-LÄN 2012-2014 FRAMGÅNGSRIKT PREVENTIONSARBETE I SMÅ KOMMUNER

SMÅKOMMUNPROJEKTET BD & AC-LÄN 2012-2014 FRAMGÅNGSRIKT PREVENTIONSARBETE I SMÅ KOMMUNER FRAMGÅNGSRIKT PREVENTIONSARBETE I SMÅ KOMMUNER VÄSTERBOTTEN: NORSJÖ SORSELE MALÅ NORRBOTTEN: ARVIDSJAUR ARJEPLOG i samarbete med Polismyndigheterna och Länsstyrelserna i Norr- och Västerbotten Konferens

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Klinth Ärende: Remiss, Förslag till Drogpolitiskt program

Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Klinth Ärende: Remiss, Förslag till Drogpolitiskt program Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Klinth 2016-03-01 2016-1056 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Ärende: Remiss, Förslag till Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

DROGPOLITISKT PROGRAM

DROGPOLITISKT PROGRAM DROGPOLITISKT PROGRAM 2016 2020 Beskrivning av Kalmar kommuns delmål utifrån nationella och regionala ANDT-strategier. Tfn. 0480-45 00 00 (kontaktcenter) kommun@kalmar.se www.kalmar.se INLEDNING Kalmar

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2015-09-24 1 (11) Plats och tid: Ungdomens hus, Femtioettan Kl. 13.00 16.10 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Ewa Eriksson, fritidsnämnden Maria Marklund, barn och grundskolenämnden

Läs mer

DROGPOLITISKT PROGRAM Antaget av Kommunfullmäktige 20 juni 2016

DROGPOLITISKT PROGRAM Antaget av Kommunfullmäktige 20 juni 2016 DROGPOLITISKT PROGRAM Antaget av Kommunfullmäktige 20 juni 2016 2016 2020 Beskrivning av Kalmar kommuns delmål utifrån nationella och regionala ANDT-strategier. Tfn. 0480-45 00 00 (kontaktcenter) kommun@kalmar.se

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-05-25 KS 2016/0279 Kommunfullmäktige Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar förslag till Drogpolitiskt program

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun träffar följande överenskommelse avseende samverkan

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) _ Datum Fredag den 25 maj 2018 Plats och tid Hörsalen Nordanå klockan 08:15 11:45 Beslutande Jeanette Velander För- och grundskolenämnden Stina Engström Gymnasienämnden

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-06 Innehållsförteckning 24 Föregående protokoll... 28 25 Brottsförebyggande... 29 26 Verksamhetsplan - utkast... 31 27 Rapport från konferens...

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2008-08-21 1 (12) Plats och tid: Fritidskontoret kl. 13.00 16.00 Ledamöter Övriga deltagande Leif Öberg, fritidsnämnden Håkan Lundberg, kommunledningskontoret Joakim Wallström, fritidsnämnd

Läs mer

Remiss - Drogpolitiskt program

Remiss - Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Linus Hellman 2016-03-10 SKDN 2016/0029 52904 Södermöre kommundelsnämnd Remiss - Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen Folkhälsorådet 2015-09-22 1(14) Plats och tid Musikskolan, stora salen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) FÖREBYGGANDE RÅDET I SKELLEFTEÅ

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) FÖREBYGGANDE RÅDET I SKELLEFTEÅ FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(12) Datum Torsdagen den 5 december 2013 Plats och tid Medlefors Sjunde våningen kl. 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon, ordf. Kommunstyrelsen Hans Erik Wallin

Läs mer

Maria Lindgren-Tuoma, förbundschef, Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö. Styrelse Övriga För kännedom. Kansli Maria Lindgren-Tuoma

Maria Lindgren-Tuoma, förbundschef, Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö. Styrelse Övriga För kännedom. Kansli Maria Lindgren-Tuoma 1 (5) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-04-03 Kallelse Styrelsemöte Tid/Plats Dag: fredag den 6 april 2018 Tid: kl. 09:00 12:30 Plats: Skellefteå, Hörnellgatan 17, vån 3 Detaljer: Sammankallande: Maria Lindgren-Tuoma,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Remiss - Förslag till Drogpolitiskt program

Remiss - Förslag till Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2016-03-07 ON 2016/0047 0480-453515 Omsorgsnämnden Remiss - Förslag till Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) 2004-02-02

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) 2004-02-02 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Måndag 2 februari 2004, klockan 13.00-16.15 Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Gunilla Åström Hälso-

Läs mer

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida

Innehållsförteckning. Ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Lokal samverkansgrupp... 5 4 Drogpolitiskt program... 6

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris kongresscenter Torsdag 4 september 2003, klockan 13.00-15.50 Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program Drogpolitiskt program Hudiksvalls kommun 2009-2013 Förord Det drogförebyggande arbetet i Hudiksvalls kommun utgår från ett folkhälsoperspektiv och syftar till att främja alla medborgares rätt till en

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2012-06-01

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2012-06-01 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Datum Fredag 1 juni 2012 Plats och tid Kontorshuset Hjorten, Älgen kl. 08.15-11.10 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Jeanette Velander Barn-

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-01-23 Demokratiberedningen Plats och tid 2018-01-23 kl. 13.00-16.30, Medlefors folkhögskola Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Gabriella Rymark (C) till kl. 15.00 Kjell Bergmark

Läs mer

Slutredovisning av utvecklingsmedel för förebyggandeinsatser i Sollentuna kommun under 2009-07-01 2010-06-30

Slutredovisning av utvecklingsmedel för förebyggandeinsatser i Sollentuna kommun under 2009-07-01 2010-06-30 Socialkontoret Elisabeth Bengtsson Avdelningschef 08-57921257 Redovisning 2011-04-11 Sida 1 av 5 Länsstyrelsen i Stockholms län Slutredovisning av utvecklingsmedel för förebyggandeinsatser i Sollentuna

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s) Ordförande Petra

Läs mer

1 (10) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2013-02-21

1 (10) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2013-02-21 1 (10) Tid och plats Torsdag 21 februari 2013, kl. 13.15-16.00 Sammanträdesrummet Tjädern, Gymnasieförvaltningen. Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Per-Inge Lidén (MP) kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Synpunkter på Revidering av Kalmar kommuns drogpolitiska

Synpunkter på Revidering av Kalmar kommuns drogpolitiska Handläggare Datum Mats Linde 2011-06-30 0480-45 30 02, 070-273 39 47 Barn- och ungdomsnämnden Synpunkter på Revidering av Kalmar kommuns drogpolitiska program 2011-2012 Bakgrund En arbetsgrupp med Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Arbete och välfärdsnämnden, vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Polisen, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Joakim Thuresson Maria Asklund Agneta Ekner Carlsson Ulf Stenåsen Margareta Melin Lars

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program Drogpolitiskt program Föreslaget av Rådet för folkhälsa och trygghet Antaget av Kommunfullmäktige den 16 februari 2015 KS/2014/639 Sidan 1(7) Datum Sidan 2(7) INLEDNING Med droger avses tobak, alkohol,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) 2003-02-13

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) 2003-02-13 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris kongresscenter Torsdag, kl.13.00-16.00 Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa. Folkhälsoplan 2015-2018. Vimmerby kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249

Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa. Folkhälsoplan 2015-2018. Vimmerby kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249 Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa Folkhälsoplan 2015-2018 Vimmerby kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249 Folkhälsoplanen 2015-2018 Folkhälsoplanens mål och därmed handlingsplan bygger

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2019-05-17 Gymnasienämnden Plats och tid Urkrafts lokaler, Campusområdet, Odenrummet, kl 08.00-12.00, 13.00-15.30 ande Felicia Lundmark (S), ordförande Torbjörn Häggmark (V), vice ordförande

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden Sammanträdesdatum 1/19 2004-06-02 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-16.45 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s)

Läs mer

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken.

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. sid 1 (10) Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Per-Inge Lidén

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2017-09-27 Gemensam nämnd Plats och tid Kommunhuset, Arvidsjaur, 2017-09-27, kl. 11.00 12.15 ande Maria Marklund (S), ordförande Mikael Lindfors (S) Ylva Olofsson (S) Tjänstemän Lars Ekberg,

Läs mer

LUPP -lokal uppföljning av ungdomspolitiken elever har besvarat LUPP enkäten av totalt 3578 elever Svarsfrekvens: 75%

LUPP -lokal uppföljning av ungdomspolitiken elever har besvarat LUPP enkäten av totalt 3578 elever Svarsfrekvens: 75% LUPP -lokal uppföljning av ungdomspolitiken 2678 elever har besvarat LUPP enkäten av totalt 3578 elever Svarsfrekvens: 75% Svarsfrekvens: Högstadiet 84,7% (1383 av totalt 1632) Åk 7, 692 elever (354 tjejer

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föregående protokoll... 2 2... 3 3 Presentation Jesper Ekberg, folkhälsochef... 5 4 Livsmedelsverket besöker Salemkyrkan 27 februari... 6 5 Datum för årets hälsovecka... 7 6 Prioriteringar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(10)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(10) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(10) Datum Fredagen den 15 mars 2013 Plats och tid Gamla stadshuset rum Älgen kl. 08.15 11.35 Beslutande Janet Lundberg, mötesordf. VLL, folkhälso- och primärvårdsnämnden

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen Drogförebyggande. Nyhetsbrev nr 4, Till dig som är förälder i Vimmerby kommun

Kommunstyrelseförvaltningen Drogförebyggande. Nyhetsbrev nr 4, Till dig som är förälder i Vimmerby kommun Drogförebyggande Nyhetsbrev nr 4, 216 Till dig som är förälder i Vimmerby kommun Nyhetsbrev nr 4, 216 Nyhetsbrevet till dig som är förälder i Vimmerby kommun. Syftet är att informera och stötta dig i arbetet

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2013-02-20

PROTOKOLL 1 (18) 2013-02-20 PROTOKOLL 1 (18) 2013-02-20 Fritidsnämnden Plats och tid Skellefteå Kraft Arena kl. 09.00 16.40 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V) Gunilla Lundström (S) Rickard

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2016-12-12 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 december 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Kenneth Gustavsson (C) Hälso- och sjukvårdsnämnden Anette

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-09-21 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Redovisning av prioriterade enkäter 2015 och tillsvidare 4 Regional ANDT-strategi Jämtlands län

Läs mer

REVIDERING AV KALMAR KOMMUNS DROGPOLITISKA PROGRAM 2011 2014

REVIDERING AV KALMAR KOMMUNS DROGPOLITISKA PROGRAM 2011 2014 REVIDERING AV KALMAR KOMMUNS DROGPOLITISKA PROGRAM 2011 2014 Tobak, alkohol och övriga droger Inledning Många, både vuxna och barn, har det bra i Sverige. De flesta ungdomar är friska och har god kontakt

Läs mer

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Kommunala Folkhälsorådet

Kommunala Folkhälsorådet 1 (9) KOMMUNALA FOLKHÄLSORÅDET MÖTESANTECKNING 2016-02-10 Kommunala Folkhälsorådet Tid och plats Orbadenrummet, 2016-02-10, kl. 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 Närvarande Erika Engberg (S) KS Johan Toll (MP)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 12 Föregående protokoll... 14 13 Samverkansplan-eventuellt utkast... 15 14 Inbjudan till nätverk... 16 15 Ansökan om medel-stiftelsen ungdom mot våld... 17 16 Anhörigdagen i Habo...

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-03-21. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C)

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-03-21. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Lokal strategi för det drogförebyggande arbetet 2015-2016 Vänersborgs kommun

Lokal strategi för det drogförebyggande arbetet 2015-2016 Vänersborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-10-29 6 (xx) Dnr SN 2015/217 Lokal strategi för det drogförebyggande arbetet 2015-2016 Vänersborgs kommun Sammanfattning Arbetsgruppen för det drogförebyggande

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Presentation av våra nämnder

Presentation av våra nämnder Presentation av våra nämnder Demokratiberedningen Utveckling av medborgarinflytande och dialog Stärka förtroendet för det demokratiska systemet Stimulera ungas deltagande i det demokratiska samtalet och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Polishuset, kl 13.00-14.35 Beslutande iga delt Övriga deltagande Ann-Christine Myrgren, t.f. ordförande Marita Skog, kommunchef Göran Albertsson, Härnösandshus Mats

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-02-26

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-02-26 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-26 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Hälsosamtal... 4 4 Uppföljning skidresa... 5 5 Hälsoveckan

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Mall: Drogpolitisk plan 2015-2020

Mall: Drogpolitisk plan 2015-2020 Mall: Drogpolitisk plan 2015-2020 Upprättad: 2014-06-02 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-09-29, 82 Kontaktperson: Mikael Lundgren Innehållsförteckning VISION... 3 VÄRDEGRUND... 3

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21 Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer