Presentation av våra nämnder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av våra nämnder"

Transkript

1 Presentation av våra nämnder

2 Demokratiberedningen Utveckling av medborgarinflytande och dialog Stärka förtroendet för det demokratiska systemet Stimulera ungas deltagande i det demokratiska samtalet och i utvecklingsarbete Ordförande Tomas Marklund (s) Vice ordförande Sture Andersson (c) Beredningen består av tio ledamöter.

3 Kommunstyrelsen Leda och samordna planeringen och uppföljningen av kommunkoncernens ekonomi och verksamhet Ansvar Hela kommunens utveckling och ekonomiska ställning. Viktiga områden Demokrati Näringsliv Tillväxt Infrastruktur Internationella frågor Strategier för platsens utveckling Strategier för att nå de mål som sätts av kommunfullmäktige Översiktlig och strategisk planering av mark och bostäder Ordförande Lorents Burman (s) Förste vice ordförande Maria Marklund (s) Andre vice ordförande Andreas Löwenhöök (m) Nämnden består av femton ledamöter och nio ersättare.

4 Valnämnden Valnämndens uppdrag är att möjliggöra genomförande av demokratiska och rättssäkra val för de röstberättigade. Vart fjärde år genomförs val till riksdag, landsting och kommun och vart femte år är det val till Europaparlamentet. Valnämnden har också som uppdrag att genomföra folkomröstningar. Ordförande Siv Brännström (s) Vice ordförande Per-Erik Skogqvist (kd) Nämnden består av sju ledamöter och sju ersättare.

5 Gymnasienämnden Gymnasieskola Gymnasiesärskola Kommunal vuxenutbildning grundläggande och gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna, yrkeshögskoleutbildning (Yh), SFI, validering Ansvar Gymnasieskolans program Gymnasiesärskolans program APL (arbetsplatsförlagt lärande) Antagning gymnasieskola och gymnasiesärskola Skolskjuts/inackorderingstillägg Studievägledning Elevhälsa Ordförande Bertil Almgren (s) Vice ordförande Stina Engström (l) Nämnden består av elva ledamöter och sju ersättare.

6 Fritidsnämnden Fritidsgårdar Badhus Föreningar Idrottsanläggningar Friluftsliv och fiske Folkhälsa Ungdomens hus FRIS Camping Ordförande Daniel Ådin (s) Vice ordförande Joakim Wallström (v) Nämnden består av elva ledamöter och sju ersättare.

7 För- och grundskolenämnden Förskolor, fritidshem, pedagogisk omsorg och förskoleklass Grundskolor, grundsärskolor, kulturskola och administration Ordförande Maria Marklund (s) Vice ordförande Jeanette Velander (v) Nämnden består av elva ledamöter och sju ersättare.

8 Bygg- och miljönämnden Ansvarar för den detaljerade planeringen av allt som byggs i kommunen. Det är också vi som avgör om och hur företag och privatpersoner får bygga. Vi jobbar med kartor, fastigheter och geografisk verksamhet. På miljösidan ser vi till att vi inom hela kommunen tar hänsyn till natur och miljö. Vi kontrollerar även att butiker och restauranger har bra livsmedel och håller rent. Ordförande Ann-Christin Westerlund (s) Vice ordförande Håkan Lindh (l) Nämnden består av elva ledamöter och sju ersättare.

9 Tekniska nämnden Ge medborgare och näringsliv en god teknisk försörjning till så låg kostnad som möjligt inom områdena trafik, vägar, parker, vatten och avlopp, avfall samt sotning Verka för att industrier i regionen och andra användare erhåller fördelaktiga transporter via en väl fungerande hamnanläggning Via räddningstjänsten förhindra och begränsa olyckor samt förbereda och genomföra räddningsinsatser. Ordförande Ola Burström (s) Vice ordförande Rune Wästerby (mp) Nämnden består av elva ledamöter och sju ersättare.

10 Konsumentnämnden Konsumentvägledning Ger råd och tips före köp. Ger råd vid problem efter köp. Föreläser och informerar i skolor till exempel. Gör undersökningar om till exempel prismärkning i skyltfönster. Ordförande Valter Stenberg (s) Vice ordförande Lillian Nilsson (s) Nämnden består av fem ledamöter och fem ersättare.

11 Gemensam Överförmyndarnämnd Överförmyndarnämnden ansvarar för tillsyn av gode män, förvaltare och förmyndare. Nämnden är gemensam för Skellefteå kommun, Norsjö kommun, Malå kommun och Arjeplogs kommun Ordförande Valter Stenberg (s) Vice ordförande Lilian Nilsson (v) Nämnden består av åtta ledamöter och åtta ersättare.

12 Nämnden för support och lokaler Vårt uppdrag är att ge service till andra kommunala verksamheter för att de ska kunna fokusera på sina uppdrag. Vi bygger och sköter om kommunens fastigheter, jobbar med att skapa bra miljöer, serverar mat på skolor och till äldre, fixar datauppkopplingar och It- system. Vi hjälper till med ekonomi- och personalfrågor, ansvarar för kommunens hemsida och hjälper till med annan information. Det är oss du möter i kundtjänst när du ringer eller mejlar till kommunen eller om du besöker stadshuset. Ordförande Tomas Teglund (s) Vice ordförande Hans Brettschneider (mp) Nämnden består av nio ledamöter och fem ersättare.

13 För kallt eller för varmt i skolan? Kommunfullmäktige har bestämt att temperaturen i kommunens arbetslokaler ska vara enligt arbetsmiljöverkets bestämmelser. Vi upplever rumstemperatur väldigt olika. En del fryser lätt medan andra tycker att det blir för varmt. Support och lokaler arbetar utifrån bestämmelserna men ibland kan det bli fel och då är det viktigt att man säger till sin lärare eller mentor som kan göra en felanmälan. Då rättas felet till. Smutsiga toaletter? Toaletterna på skolan ska städas minst en gång per dag. Det är skolans rektor som tillsammans med support och lokaler bestämmer vad som är viktigast att städa på skolan. Om du tycker att städningen inte fungerar som den ska så säg det gärna till dem som städar på skolan. Du kan också säga till din lärare eller mentor så kan de göra en anmälan. Sen hjälps vi ju alla åt att hålla toaletterna så rena som möjligt! Hur smakar skolmaten? Maten är viktig för oss alla varje dag! Genom måltidsappen kan du direkt berätta vad du tycker om den. Då ser support och lokaler om det är många som gillar maten eller många som inte gillar den och på så sätt kan de göra förbättringar. Skolans elevråd/matråd är viktiga mötesplatser där ni elever kan påverka maten och matsituationen.

14 Socialnämnden Vi ansvarar för utredningar, bedömningar och beslut som rör enskilda medborgares rättigheter och skyldigheter inom det sociala området; äldreomsorg, individ- och familjeomsorg samt stöd och service för personer med funktionsnedsättningar. I vår verksamhet hjälper vi äldre personer och personer med funktionsnedsättningar med hemtjänst, särskilt stöd, boende. Vi finns till för dem som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller av andra orsaker behöver hjälp att reda ut sin livssituation, exempelvis med försörjningsstöd och/eller samtalskontakter och vi ansvarar för boenden för ensamkommande barn. Verksamheter vi ansvarar för är bland annat Solkraft, familjehem, hemsjukvård, Centrum för kvinnofrid och Centrum för män, färdtjänst och särskilda boenden för äldre. Ordförande Kenneth Fahlesson (s) Vice ordförande Åsa Karlsson (s) Nämnden består av elva ledamöter och sju ersättare.

15 Personalnämnden Skellefteå kommun är en arbetsgivare som genomsyras av en positiv människosyn med arbetsglädje och tillit med motiverade medarbetare och chefer. Det är självklart att medborgaren/kunden står i centrum och att vårt arbete gör nytta. Kommunen har tydliga mål och en stark värdegrund. Vi är stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb. Skellefteå kommun som arbetsgivare erbjuder en väl fungerande kommunal verksamhet där lagarbetet med professionella, framsynta och engagerade medarbetare är viktigaste tillgången. Personalnämndens arbetsgivarpolitik synliggörs genom tydliga policydokument som beskriver viljeinriktning och ambition för personal, lön samt pensioner. Det kan betyda tecknande av kollektivavtal, utvecklingsfrågor som berör medarbetare och kompetens-utveckling. Ordförande Maria Marklund (s) Vice ordförande Johan Söderberg (m)

16 Kulturnämnden Bibliotek Dans Teater Slöjd Hantverk Musik Konst/bild Föreningsliv Offentlig utsmyckning med mera. Ordförande Emilia Hallin (s) Vice ordförande Christina Nyström (v)

17 Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteåoch Norsjöområdet Bedöma hälsoläget bland befolkningen i Skellefteåoch Norsjöområdet Skatta behovet av primärvård (vård vid hälsocentraler) och vilka folkhälsoinsatser som behövs i området Arbetsuppgifter Rapporterar om befolkningens behov samt föreslår åtgärder till landstingsstyrelsen/fullmäktige För en aktiv medborgardialog Träffar årligen patient- och pensionärsföreningar Samverkar med Skellefteå och Norsjö kommuner i olika forum Exempel Psykiska hälsan Sexuella hälsan Livsstil fysisk inaktivitet/aktivitet, övervikt/fetma riskbruk alkohol, bruk av narkotika, tobak Våld i nära relationer Utsatta grupper Ordförande Janeth Lundberg (s) Förste vice ordförande Andreas Löwenhöök (m) Andre vice ordförande Malin Wikström (mp) Nämnden består av nio ledamöter och sju ersättare.

18

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Datum Torsdagen den 2 februari 2017 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Maria Marklund Kommunstyrelsen Christina Nyström Kulturnämnden

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Rosengård Onsdag 1 juni 2011, klockan 08.15-12.00 Beslutande: Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen, 08.15-11.00

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2013-04-24 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.30-18.50 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare Paragrafer

Läs mer

Norsjö Kommunförvaltning

Norsjö Kommunförvaltning Allmänna Utskottet Skol och Omsorgsutskottet Teknik och Fritidsutskottet Norsjö Kommunförvaltning Kommunchef Kommunchefens STAB - Personalchef - Ekonomichef - Kanslichef - Utredningschef Förvaltningens

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2016-04-26 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.30, 13.15-18.35. Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Johan Forssell, sekreterare Justerare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2012-11-06 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-12.25, 13.25-18.00 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Justerare

Läs mer

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Vi gör skillnad och har Sveriges viktigaste jobb. Genom jämställd verksamhet, öppenhet och att ge varandras idéer en självklar plats i vardagen bidrar vi till att Skellefteå når målet att bli 80 000 invånare

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2015-09-28 Datum Fredag 28 september 2015 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Monica Vidman-Lundmark ordf. Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Vi gör skillnad och har Sveriges viktigaste jobb. Genom jämställd verksamhet, öppenhet och att ge varandras idéer en självklar plats i vardagen bidrar vi till att Skellefteå når målet att bli 80 000 invånare

Läs mer

Vision: Skellefteå en framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i, med målet att ha 80 000 invånare år 2030.

Vision: Skellefteå en framsynt och jämställd tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i, med målet att ha 80 000 invånare år 2030. Kommunfullmäktiges styrkort 2015 Andra viktiga områden: Utveckla demokratin Nya mötesplatser Andra viktiga områden: Underlätta för näringsliv och nyföretagande Ungdomar i arbete, företagande och utbildning

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) FRIS gemensamt möte

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) FRIS gemensamt möte FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Campus, Arenan Torsdag 1 december 2011, klockan 11:30 17:00 Ledamöter Bertil Almgren Ordförande FRIS Hans-Erik Wallin Kommunstyrelsen Maria Marklund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3 PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum Plats och tid 2016-05-10 kl 14.00-16.00 Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Sture Andersson (C) Kjell Bergmark (C) Caroline Cercio (S) Daniela D Angelo Wikström (MP)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2015-04-21 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, klockan 10.00-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Lotta Fahlgren Lidman, sekreterare Justerare Hans

Läs mer

Organisationsskisser

Organisationsskisser 2011 Organisationsskisser Delegationsbeslut 2011-06-17 gällande tjänstemannaorganisationen Björn Clasinder Politisk organisation 2011 01 01 KF 31 ordinarie + 17 ersättare BEREDNINGAR Frågestyrd Mål, visioner,

Läs mer

Organisationen. Kommunfullmäktige. Socialnämnd. Bygg- och miljönämnd Teknisk nämnd Överförmyndarnämnd Konsumentnämnd. Fritidsnämnd

Organisationen. Kommunfullmäktige. Socialnämnd. Bygg- och miljönämnd Teknisk nämnd Överförmyndarnämnd Konsumentnämnd. Fritidsnämnd Organisationen Kommunfullmäktige Revision Valberedning Socialnämnd Bygg- och miljönämnd Teknisk nämnd Överförmyndarnämnd Konsumentnämnd Kulturnämnd För- och grundskolenämnd Fritidsnämnd Kommunstyrelse

Läs mer

Vårt Skellefteå Verksamhetsberättelse för demokratiberednigens arbete 2013 och handlingsplan 2014

Vårt Skellefteå Verksamhetsberättelse för demokratiberednigens arbete 2013 och handlingsplan 2014 -03-04 Vårt Skellefteå Verksamhetsberättelse för demokratiberednigens arbete 2013 och handlingsplan Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Demokratiberedningens uppdrag... 3 3 Mål och syfte... 3 4 Aktiviteter...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2013-06-10 1 (12) Plats och tid: Skellefteå lasarett, patienthotellet 13.00 15.50 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, ordförande FRIS Kajsa From-Rundblad, skol- och kulturkontoret

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Gunilla Lundström, fritidsnämnden. Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Gunilla Lundström, fritidsnämnden. Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) Datum Fredag den 21 september 2018 Plats och tid Eddahallens konferensrum klockan 08:15 11:00 Beslutande Jeanette Velander För- och grundskolenämnden Stina Engström

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Elizabeth Westerlund Kommunstyrelsen FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) _ Datum Fredag den 25 maj 2018 Plats och tid Hörsalen Nordanå klockan 08:15 11:45 Beslutande Jeanette Velander För- och grundskolenämnden Stina Engström Gymnasienämnden

Läs mer

Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål

Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål Bilaga 9, övergripande mål och inriktningsmål Av denna bilaga framgår vilka inriktningsmål respektive nämnd föreslår Kommunfullmäktige att fastställa inför kommande planeringsperiod. För respektive inriktningsmål

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Genom våra skolinvesteringar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 ande Valter Stenberg (S), ordförande Inger Lundqvist (FP) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Eric Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

C 5 FP-LIB 2 KD 2 MP 2 400

C 5 FP-LIB 2 KD 2 MP 2 400 KOMMUNFAKTA ANTAL INVÅNARE 1 JANUARI (antal) 12000 11900 11800 11700 11600 11500 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 PERSONAL 1 JANUARI (antal) POLITISK STÄLLNING 2014 Parti Mandat 1200 1000 800 600 Antal

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Två nämnder; barn-

Läs mer

BILAGA 7 Målbilaga Delår 2018

BILAGA 7 Målbilaga Delår 2018 BILAGA 7 Målbilaga Delår 2018 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Målredovisning... 3 Kommunfullmäktige, Målbilaga Delår 2018 2(8) 1 Inledning 2 Målredovisning Övergripande mål Danderyd

Läs mer

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete 2012-02-14 Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete Innehåll Sida 1 Inledning 3 2 Demokratiberedningens uppdrag 3 3 Mål och syfte 3 4 Åtgärder och aktiviteter 2012 4 4.1 Utvecklad medborgardialog

Läs mer

Vision: Skellefteå en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i.

Vision: Skellefteå en framsynt tillväxtkommun, attraktiv att bo och verka i. Kommunfullmäktiges styrkort 2013 Fokusområden: Medborgar-/kunddialog Medborgar-/kundstyrda satsningar Fokusområden: Underlätta för näringsliv och nyföretagande Energi och miljö Ungdomar i arbete, företagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2015-01-13 Kulturnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 ande Emilia Hallin (S) ordförande Christina Nyström (V) Martin Hedqvist (S) Anna Nyström (S) Örjan Fredriksson (S) Jasmine Ravaghi

Läs mer

Programområde... 3. Vägledande idé och tanke... 4. Perspektiv... 5. Elevens perspektiv.. 5. Föräldrarnas perspektiv... 5

Programområde... 3. Vägledande idé och tanke... 4. Perspektiv... 5. Elevens perspektiv.. 5. Föräldrarnas perspektiv... 5 Programområde... 3 Vägledande idé och tanke... 4 Perspektiv.... 5 Elevens perspektiv.. 5 Föräldrarnas perspektiv... 5 Det pedagogiska perspektivet.. 6 Hälso perspektiv.. 6 Rektors och förskolechefers perspektiv..

Läs mer

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d Mötesplats Varberg Information till dig som är nyinflyttad 1 Välkommen t Hej! Jag heter Ann-Charlotte Stenkil och är kommunstyrelsens ordförande här i Varberg. Vi är en kommun som växer och du är en av

Läs mer

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare Malmö stad Kommunstyrelsens ordförande Malmö 2018-12-18 Till kommunfullmäktige i Malmö Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare I det följande lämnas förslag till utformning av

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (6) 52 62 Plats Beslutande Åkerbäret, Personalhotell Skellefteå Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Maalin Wikström (MP) 2:e vice ordförande Marie-Louise Bystedt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

Bilaga 1. Tabeller. är kostnadsmåtten tillförlitliga? RiR 2018:7 Räkenskapssammandraget som underlag för kommunjämförelser

Bilaga 1. Tabeller. är kostnadsmåtten tillförlitliga? RiR 2018:7 Räkenskapssammandraget som underlag för kommunjämförelser BILAGA TILL GRANSKNINGSRAPPORT DNR: 3.1.1-2016- 1568 Bilaga 1. Tabeller RiR 2018:7 Räkenskapssammandraget som underlag för kommunjämförelser är kostnadsmåtten tillförlitliga? RIKSREVISIONEN 1 BILAGA 1.

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

Skolkontoret. en sammanfattning

Skolkontoret. en sammanfattning Skolkontoret en sammanfattning Skolkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet. Genom våra skolinvesteringar lägger vi grunden för att klara framtidens krav. Investeringar

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-02-16 1 (13) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.05 Ledamöter: Bertil Almgren Gymnasienämnden Janeth Lundberg Nämnden för folkhälsa och primärvård i Sk-å och Norsjö Andreas Löwenhöök

Läs mer

8. Interpellation av Carina Sundbom (C) om testanläggning för spårbunden teknik inom Skellefteå kommun (22/15)

8. Interpellation av Carina Sundbom (C) om testanläggning för spårbunden teknik inom Skellefteå kommun (22/15) Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 15 september 2015, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Klockan 10.00-10.30 Gunnar Landsell, Luleå tekniska universitet, berättar

Läs mer

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur DNR 9.4-14903/13 Sida 1 (7) 2013-10-01 Arkivmyndighetens beslut 2013:26 Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Nämnd Utbildningsnämnden Beslutets omfattning Enligt Arkivregler för Stockholms

Läs mer

Organisationen. Kommunfullmäktige. Socialnämnd. Bygg- och miljönämnd Teknisk nämnd Överförmyndarnämnd Konsumentnämnd. Kulturnämnd Fritidsnämnd

Organisationen. Kommunfullmäktige. Socialnämnd. Bygg- och miljönämnd Teknisk nämnd Överförmyndarnämnd Konsumentnämnd. Kulturnämnd Fritidsnämnd Organisationen Kommunfullmäktige Revision Valberedning Socialnämnd Bygg- och miljönämnd Teknisk nämnd Överförmyndarnämnd Konsumentnämnd För- och grundskolenämnd Kulturnämnd Fritidsnämnd Kommunstyrelse

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

Kommunstyrelsen, Ekonomi, Information, Näringsliv, IT, Personal, Översiktsplanering, Utredning, Kultur och fritid, Folkhälsa

Kommunstyrelsen, Ekonomi, Information, Näringsliv, IT, Personal, Översiktsplanering, Utredning, Kultur och fritid, Folkhälsa Så styrs kommunen Strömstads kommunfullmäktige, som består av 39 politiker, är kommunens högsta beslutande organ. Där beslutas om de viktigaste frågorna för kommunen till exempel om hur kommunens pengar

Läs mer

Kostnadsberäkningar i kommun RS för uppgifter i SSD Barnomsorg

Kostnadsberäkningar i kommun RS för uppgifter i SSD Barnomsorg 1 (6) Kostnadsberäkningar i kommun RS för uppgifter i SSD Barnomsorg barnomsorg, kostnad totalt för hemkommun Öppen förskola, kostnad totalt + öppen fritids, kostnad totalt + pedagogisk omsorg, kostnad

Läs mer

Utredning av gemensamma verksamheter

Utredning av gemensamma verksamheter Utkast/Version Sida Rapport 1 (8) 2016-05-11 OE0107_Räkenskapssammandrag för kommuner NR/OEM Anita Brandt Håkan Wilén Elisabeth Siegrist Utredning av gemensamma verksamheter Inledning Driftredovisningens

Läs mer

Bilaga C. Radnummer 275 i RS

Bilaga C. Radnummer 275 i RS Bilaga C Verksamhetsindelning för kommuner Om en anställning utgör resurs för flera olika verksamheter och någon fördelning inte är möjlig förs den till den verksamhet där anställningen har sin huvudsakliga

Läs mer

290 Övrigt inom infrastruktur och skydd Hit räknas personal som arbetar inom följande verksamheter; Fysisk och teknisk planering och

290 Övrigt inom infrastruktur och skydd Hit räknas personal som arbetar inom följande verksamheter; Fysisk och teknisk planering och 1 (8) Bilaga C Verksamhetsindelning för kommuner Om en anställning utgör resurs för flera olika verksamheter och någon fördelning inte är möjlig förs den till den verksamhet där anställningen har sin huvudsakliga

Läs mer

Ungdomsfullmäktige 2017

Ungdomsfullmäktige 2017 Ungdomsfullmäktige 2017 Är du kär? 1. Ooo Ja 2. Ååå Nej 47% 3. Hmmm vet ej 4. Igår var jag det 5. Bry dig inte 13% 11% 13% 16% Ooo Ja Ååå Nej Hmmm vet ej Igår var jag det Bry dig inte Hur många människor

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (13)

I SKELLEFTEÅ FRIS (13) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-02-10 1 (13) Plats och tid: Gymnasiekontoret kl. 13.00 16.25 Ledamöter Bertil Almgren, gymnasienämnden Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen Daniel Ådin, fritidsnämnden, 14.30-16.25

Läs mer

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Rapport nr 33/2013 Mars 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 1.1 Tillfredsställande måluppfyllelse...

Läs mer

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG Kommunfullmäktige 2014-10-14 232 Dnr KS 2014-000480 101 Riktlinjer för en utvecklad invånardialog Sammanfattning Skellefteå kommun har arbetat med invånardialoger under

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Två nämnder; barn-

Läs mer

ÅRSREDOVISNING i korthet VAD ÄR GISLAVEDS KOMMUN? SUCCÉ FÖR KVÄLLSÖPPET BIBLIOTEK I SMÅLANDSSTENAR UPPRUSTAT HÖRSJÖBAD

ÅRSREDOVISNING i korthet VAD ÄR GISLAVEDS KOMMUN? SUCCÉ FÖR KVÄLLSÖPPET BIBLIOTEK I SMÅLANDSSTENAR UPPRUSTAT HÖRSJÖBAD ÅRSREDOVISNING 2018 i korthet VAD ÄR GISLAVEDS KOMMUN? SUCCÉ FÖR KVÄLLSÖPPET BIBLIOTEK I SMÅLANDSSTENAR Vi är snart 30 000 invånare. Vi har ett aktivt kultur- och föreningsliv. I kommunen finns mer än

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

Vad hände 2016? folkhälsorådets årliga uppföljning

Vad hände 2016? folkhälsorådets årliga uppföljning Vad hände 2016? folkhälsorådets årliga uppföljning Nämndernas svar Från ord till handling och från handling till ord Vilka nämnder svarade? Kommunstyrelsen bygg och miljönämnden fritidsnämnden för- och

Läs mer

Norrtälje kommuns politiska organisation

Norrtälje kommuns politiska organisation Norrtälje kommuns politiska organisation 2015-2018 Kommunrevision (5) Valberedning (9) Överförmyndare Kommunfullmäktige (61+34) Norrtälje kommunhus AB Campus Roslagen AB (7) Norrtälje Sportcentrum AB (7)

Läs mer

Stadshuset, Sessionssalen, Borlänge

Stadshuset, Sessionssalen, Borlänge 1 (6) BORLÄNGE KOMMUN KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats: Stadshuset, Sessionssalen, Borlänge Tid: Tisdag den 20 november klockan 13:30 Arbetsordning - Kaffe och smörgås serveras ca kl.

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2014-02-21 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 08.30-11.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Ulla Bråndahl (FP) Agneta

Läs mer

NÄSSJÖ KOMMUN KORTA FAKTA 2018

NÄSSJÖ KOMMUN KORTA FAKTA 2018 NÄSSJÖ KOMMUN KORTA FAKTA 2018 NÄSSJÖ KOMMUN ligger i Jönköpings län och omfattar 990 kvadratkilometer. Nässjöbygden har en cirka 4 000 år gammal historia. Järnvägens ankomst under 1800-talets andra hälft

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Nämndernas styrkort år 2016

Nämndernas styrkort år 2016 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 69 Kommunfullmäktige 2015-09-15 223 Dnr KS 2015-000636 100 Nämndernas styrkort år 2016 Sammanfattning Budgetberedningen lämnar förslag till nämndernas styrkort för år 2016,

Läs mer

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen

Arkivbeskrivning för kommunstyrelsen Kommunledningskontoret, kanslienheten Lina Rådegård, 0531-526013 lina.radegard@bengtsfors.se ARKIVBESKRIVNING Antagen av Kommunstyrelsen 1(7) Arkivbeskrivning för c:\users\annsan\appdata\local\microsoft\windows\temporary

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum. Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum. Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (7) 95 106 Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga Blåbäret, Skellefteå lasarett samt Åkerbäret, Personalhotell Skellefteå Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M) vice ordförande

Läs mer

Utredning av Mobackenskolan och område väst

Utredning av Mobackenskolan och område väst SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 531 Dnr KS 2015-000831 291 Utredning av Mobackenskolan och område väst Sammanfattning Nämnden för support och lokalers arbetsutskott anför att i samband med att inomhusmiljöproblemen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid: Odenrummet, Tekniska kontoret Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Iosif Karambotis (SN) Stina Engström (SN) Kenneth Fahlesson (KS) Maria Bernsson (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSPLAN för Ystads kommun

BARN- OCH UTBILDNINGSPLAN för Ystads kommun arkivbild.se BARN- OCH UTBILDNINGSPLAN för Ystads kommun 2010-2014 Antagen av Kommunfullmäktige 2010-04-15-1 - 123 456 Aa Hej! - 2 - Vi ska uppfattas som regionens bästa alternativ för barns och vuxnas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (49)

PROTOKOLL 1 (49) PROTOKOLL 1 (49) 2016-11-15 Kommunfullmäktige Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, tisdag 2016-11-15 kl. 10.00 12.15, 13.15 14.40 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Johan Forssell, sekreterare

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (11)

I SKELLEFTEÅ FRIS (11) I SKELLEFTEÅ FRIS 2011-09-29 1 (11) Plats och tid: Efyran kl. 13.00 16.45 Ledamöter Övriga deltagande Bertil Almgren, gymnasienämnden Håkan Lundberg, KLK Johan Söderberg, fritidsnämnden Karin Häggmark,

Läs mer

I SKELLEFTEÅ FRIS (12)

I SKELLEFTEÅ FRIS (12) I SKELLEFTEÅ FRIS 2012-05-09 1 (12) Plats och tid: E-fyran kl. 13.00 16.25 LEDAMÖTER ÖVRIGA DELTAGANDE Bertil Almgren, ordförande FRIS Jan Söderström, skol- och kulturkontoret Rickard Carlstedt, kommunstyrelsen

Läs mer

Sala kommun Kommunstyrelsens förvaltning

Sala kommun Kommunstyrelsens förvaltning 2015-10-29 Sala kommun Kommunstyrelsens förvaltning Gustav II Adolf 2015-10-29 Sala kommun Kommunstyrelsens förvaltning 2015-10-29 Sala kommun Kommunstyrelsens förvaltning 2015-10-29 Sala kommun Kommunstyrelsens

Läs mer

Kortversion av Årsredovisning

Kortversion av Årsredovisning Kortversion av Årsredovisning 2015 Förenklad årsredovisning Ängelholm kommuns årsredovisning är en redogörelse av den verksamhet som har bedrivits under året och hur väl verksamhetens utförande stämmer

Läs mer

Solna stad EN INTRODUKTION SVENSKA

Solna stad EN INTRODUKTION SVENSKA Solna stad EN INTRODUKTION SVENSKA 2 Så styrs Solna De förtroendevalda i staden har stor frihet att besluta hur Solna ska styras inom ramen för lagar och förordningar. Den politiska visionen är att Solna

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2007-05-25 Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 25 maj 2007, klockan 08.15-12.00 Beslutande Harriet Classon Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Erik Wallin

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Hur fungerar det egentligen?

Hur fungerar det egentligen? Budget 2008 Hur fungerar det egentligen? Kommunens budget delas i två delar; en driftsbudget och en investeringsbudget. Driftsbudget är de pengar som behövs för att den löpande verksamheten och servicen

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 9 december 2004, klockan 13.00-16.15 Jupiter Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Eric Wallin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

Tillsammans för en god och jämlik hälsa

Tillsammans för en god och jämlik hälsa Folkhälsopolitisk plan för Kalmar län 2013-2016 Tillsammans för en god och jämlik hälsa Hälsa brukar för den enskilda människan vara en av de mest värdefulla sakerna i livet. Det finns ett nära samband

Läs mer

Innehåll. De politiska partierna...30 Repetitionsfrågor De politiska partierna...31

Innehåll. De politiska partierna...30 Repetitionsfrågor De politiska partierna...31 Innehåll Riksdagen...5 Var finns riksdagen?...6 Vad gör riksdagen?...7 Hur arbetar riksdagen?...8 Repetitionsfrågor Riksdagen...11 Regeringen...13 Vad gör regeringen?...14 Hur arbetar regeringen?...15

Läs mer

POPULÄRVERSION Ängelholms Folkhälsoplan

POPULÄRVERSION Ängelholms Folkhälsoplan POPULÄRVERSION Ängelholms Folkhälsoplan 2014-2019 Varför har vi en folkhälsoplan? Att människor mår bra är centralt för att samhället ska fungera både socialt och ekonomiskt. Därför är folkhälsoarbete

Läs mer

Rutiner för synpunkter och klagomål och hur beslut kan överklagas

Rutiner för synpunkter och klagomål och hur beslut kan överklagas 2018-10-10 Finspångs Kommun - sektor utbildning Rutiner för synpunkter och klagomål och hur beslut kan överklagas Rutiner för synpunkter och klagomål Enligt skollagen 4 kap. 8 och 25 kap. 8 har du som

Läs mer

Kommunens strategiska mål

Kommunens strategiska mål Kommunens strategiska mål Nya mål har tagits fram för perioden 2012 2015. Strukturen är indelad i yttre respektive inre mål: Hållbar utveckling En hållbar utveckling förutsätter aktiva åtgärder för att

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Barn och ungas inflytande

Barn och ungas inflytande Barn och ungas inflytande Det bästa med sportlovet är! 1. Sova länge på morgonen 2. Läsa böcker hela dagen 3. Vara ute i friska luften 4. Umgås med kompisar 5. Träffa släktingar 41% 9% 19% 27% 4% Sova

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan 2014-2018. Antagen av Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-14 80 Reviderad 2014-12-18 110

Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan 2014-2018. Antagen av Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-14 80 Reviderad 2014-12-18 110 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2014-2018 Antagen av Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-14 80 Reviderad 2014-12-18 110 Innehåll Inledning... 3 Lagstiftning, mål och riktlinjer... 3

Läs mer

Nämndsplan för valnämnden Antagen

Nämndsplan för valnämnden Antagen Nämndsplan för valnämnden Antagen 2011-08-22 1. Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunens övergripande styrdokument, verksamhetsplan 2011-2014. I planen finns, förutom den långsiktiga visionen,

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun

Verksamhetsplan 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun Verksamhetsplan 2014 Folkhälsorådet Mariestads kommun 1 Inledning Kommunstyrelsen har beslutat om att ta fram en Folkhälsostrategi för Mariestads kommun 2014-2017. Syftet med folkhälsostrategin är att

Läs mer

Hälsoplan för Årjängs kommun

Hälsoplan för Årjängs kommun Kommunfullmäktige Birgitta Evensson, 0573-141 32 birgitta.evensson@arjang.se PLAN Antagen av KF 2018-06-18 211.10 Paragraf 94 1(8) Hälsoplan för Årjängs kommun 2(8) Inledning Befolkningens hälsa är en

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Samhällstjänster av högsta kvalitet Det är människorna i Hudiksvalls kommun som är i fokus för de samhällstjänster som kommunen erbjuder.

Läs mer

Ny tjänstemannaorganisation

Ny tjänstemannaorganisation Ny tjänstemannaorganisation Chefsnivåer Förvaltningschef Barn- och utbildningschef Socialchef Samhällsbyggnadschef er er er Kommunchef Ekonomiavdelningen Ekonomichef Personalavdelningen Kommunchef = Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Barn och ungas inflytande

Barn och ungas inflytande Barn och ungas inflytande Det bästa med sportlovet är! 1. Sova länge på morgonen 2. Läsa böcker hela dagen 3. Vara ute i friska luften 4. Umgås med kompisar 5. Träffa släktingar 35% 17% 41% 3% 3% Sova

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Trollhättan så användes dina pengar

Trollhättan så användes dina pengar Trollhättan 2016 så användes dina pengar Trollhättan fortsätter att växa Under 2016 ökade invånarantalet i Trollhättan för trettonde året i rad med 661 personer till 57 753 invånare. Det är positivt att

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Christofer Nilsson kommunsekreterare

Kommunala pensionärsrådet Christofer Nilsson kommunsekreterare Kommunala pensionärsrådet 2015-09-11 Christofer Nilsson kommunsekreterare Upplägg: Introduktion Genomgång av den politiska organisationen Ärenden för politiska beslut Lagar som styr oss Kommunallagen Förvaltningslagen

Läs mer

Så gick det. för Håbo 2010. Håbo kommun sammanfattning av årsredovisningen 2010. Hur mycket kostade kommunens verksamheter? Har Håbo en bra ekonomi?

Så gick det. för Håbo 2010. Håbo kommun sammanfattning av årsredovisningen 2010. Hur mycket kostade kommunens verksamheter? Har Håbo en bra ekonomi? Så gick det för Håbo 2010 Håbo kommun sammanfattning av årsredovisningen 2010 Hur mycket kostade kommunens verksamheter? Har Håbo en bra ekonomi? Uppfyllde kommunen sina mål? Detta är en sammanfattning

Läs mer