Verksamhetsberättelse för 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för 2012"

Transkript

1 1 Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsen för ProLiv Väst Prostatacancerförening lämnar följande verksamhetsberättelse för 2012 års verksamhet. Föreningens styrelse m.m. Följande personer har ingått i styrelsen eller varit funktionärer i föreningen: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Ledamöter: Ersättare: Revisor: Valberedning: Christer Petersson Jan Trönsdal Åke Lindgren Eric Johansson Styrbjörn Olsson Bertil Sahlin Lars Fernqvist Birgitta Johansson Carl-Åke Ahlqvist Bengt Ljunggren Rune Larsson, sammankallande Göran Zettergren Claes Rasmusson Styrelsen har under året haft nio protokollförda möten. Styrelsen har haft sina sammanträden på Dalheimers Hus under första halvåret. Efter sommaruppehållet har sammanträdena varit förlagda till ProLiv Väst nya administrativa lokal i ett kontorshotell på E A Rosengrens gata 32 i Högsbo industriområde. Under året har ledamoten Rolf Andersson lämnat styrelsen. Vidare har Berit Adolfsson avsagt sig uppdraget som revisorssuppleant. ProLiv Väst har hyrt en kanslilokal ProLiv Väst har under sina nära 20-åriga historia aldrig haft en egen kanslilokal. Men från och med i höst har vi en liten kontorslokal som vi hyr i ett företagshotell i Högsbo industriområde. Adressen är E A Rosengrens gata 32. I denna kanslilokal sitter vår kansliansvarige Jörgen Börjesson, som föreningen har anställt på halvtid. Meningen är att han successivt ska ta över ansvaret för all föreningsadministration, såsom medlemsregister, utskick till medlemmarna m.m., m.m. Temadag om föreningens framtid Den 7 juni samlades styrelsen för en temadag om föreningens framtid. Syfte var att komma överens om arbetssätt, organisation och tydliga mål för föreningens verksamhet. Dagen följdes upp med en heldag på Dalheimers Hus den 8 november.

2 2 Diskussionerna kan sammanfattas i följande punkter: Ekonomi - hur kan vi öka våra intäkter? Hur utvecklar vi föreningens varumärke? Medlemsvärvning och hur aktiverar vi medlemmarna Förnyelse av våra träffar/möten Hur får vi information om aktuell forskning och hur vidarebefordrar vi den informationen till våra medlemmar? Medlemmar Föreningen hade per den 31 december betalande medlemmar, av vilka 151 är s.k. anhörigmedlemmar (d.v.s. anhöriga som sammanbor med en ordinarie medlem) och 24 är stödjande medlemmar. Motsvarande siffra för 2011 var 970, vilket innebär en nettoökning av antalet medlemmar under året med 14 medlemmar. Men samtidigt bör noteras att drygt ett 80- tal medlemmar av olika skäl har lämnat föreningen under det gångna året. Detta uppvägs av att vi under året har fått 98 nya medlemmar i föreningen. Nya medlemmar rekryteras i första hand genom att nydiagnosticerade patienter tar kontakt med föreningen via föreningens hemsida eller via föreningens kontakttelefon Varje person som tar kontakt med föreningen och som önskar bli medlem får ett introduktionsbrev med information om föreningen och dess verksamhet och några broschyrer om prostatacancer. Under året har gjorts ett 80-tal sådana utskick. Föreningens medlemsmatrikel har skötts av föreningen sekreterare Åke Lindgren med bistånd av tidigare ordföranden Lars G Eliason. Medlemsmöten ProLiv Väst har under året anordnat ett antal medlemsmöten med inbjudna föreläsare. Den 10 mars hade föreningen sitt årsmöte på Dalheimers Hus. Till mötet hade vi bjudit in kostspecialisten och forskaren Maria Hedelin, som skulle ha föreläst om kostens betydelse för utvecklingen av prostatacancer. Tyvärr fick hon förhinder och kunde inte medverka. I hennes ställe höll Lars Eliason en improviserad föreläsning om sin långa resa som prostatacancerpatient sedan 1996, då han fick sin diagnos. Efter detta fick vi lyssna på trubadurerna Lars-Eric Frendberg och hans son Johan, som underhöll oss med kända visor av Evert Taube, Olle Adolfsson, Cornelius Vreeswijk m.fl. Därefter var det dags för årsmötesförhandlingarna. Vid kvartalsmötet den 19 maj höll överläkaren Karin Braide från Jubileumskliniken en föreläsning över ämnet Modern prostatacancerbehandling. Årets tredje medlemsmöte, som var den 13 oktober, handlade om anhörigfrågor. Anledningen var att föreningens anhöriggrupp, som leds av Barbro Eliason, hade haft sitt 10-årsjubileum. Som föreläsare hade vi bjudit in Yvonne Brandberg, professor i vårdvetenskap vid Karolinska

3 3 Institutet, Brita Hedefalk från Cancerfondens informations- och stödlinje samt Prostatacancerförbundets ordförande Alf Carlsson, som vid sin sida hade Christina Örum, som ansvarar för anhöriggruppen vid ProLiv Stockholm. På årets sista kvartalsmöte den 24 november fick vi lyssna på två föreläsare, professor Jan- Erik Damber och professor Mattias Lorentzon. Temat för dagen var prostatacancer och benhälsa respektive skelettsjukdomen osteoporos vilka drabbas och hur förebygga frakturerna? Mötena har varit på Dalheimers Hus i Göteborg utom mötet i november, som var förlagt till Folkets Hus i Göteborg. Samtliga möten har varit öppna för allmänheten. Samtalsgrupper Under året har medlemmarna också kunnat delta i s.k. samtalsgrupper, där ett mindre antal medlemmar träffas för erfarenhetsutbyte om prostatacancer och de behandlingar som erbjuds. Gruppen i Göteborg brukar ha sina träffar på Dalheimers Hus. Det finns också en särskild anhöriggrupp inom föreningen. Dessa möten har varit förlagda till Bröstcancerföreningen Johannas lokal på Stampgatan. Samordnare av mötena har varit Barbro Eliason. Under 2012 firade gruppen sitt 10-årsjubileum. Vid flera tillfällen har de två urologsköterskorna vid Sahlgrenska sjukhuset, Christina Hansson och Marianne Sanderoth, medverkat i grupperna. Det finns också en samtalsgrupp i Borås, där medlemmen Bengt Lidén svarar för samordningen, samt en samtalsgrupp i Anderstorp med medlemmen Magnus Heige som samordnare. Alla grupperna är öppna. Man börjar och slutar när man själv känner för det. Offentlig debatt om framtidens prostatacancervård Torsdagen den 20 september anordnade ProLiv Väst i samarbete med läkemedelsföretaget Janssen en debatt om prostatacancervården på Folkets Hus i Göteborg. Vi hade lyckats samla en mycket kompetent panel som bestod av företrädare för både politik och profession. Från Västra Götalandsregionen deltog Helen Eliasson, ordförande i regionens Hälso- och sjukvårdsutskott. Vidare fanns på plats professor Jan-Erik Damber, urologen och verksamhetschefen Ali Khatami, onkologen Ingela Brandt Lissbrant samt chefen för Regionala Cancercenter Väst Nils Conradi. På podiet fanns också vår ordförande Christer Petersson samt Lars Eliason, som tidigare har varit ordförande i föreningen. Det hela leddes på ett mycket kompetent sätt av moderatorn Karin Klingenstierna. Debatten ingick i en rikstäckande kampanj på temat Framtidens prostatacancervård: Är sjukvården redo? som Prostatacancerförbundet, Svensk Urologisk Förening och Svensk Onkologisk Förening arrangerat i samarbete med läkemedelsföretagen Janssen och Sanofi samt Cancerfonden. Innan själva debatten i Göteborg tog vid fick vi titta på en webb-sänd konferens från Berns i Stockholm på detta tema.

4 4 Medlemsutflykt Lördagen den 26 maj bar det i väg till Läckö slott i strålande sol och behaglig sommarvärme. Vi var ett drygt 50-tal medlemmar som hade mött upp vid Exercishuset på Heden, där de två bussarna som vi hade beställt infann sig i god tid före avresan kl Efter rundvandringen på slottet var det dags för lunch i Café Stallet alldeles vid ingången till slottet. Resan avslutades med ett besök på Rörstrands gamla fabriker. Studiebesök Under året har föreningen anordnat tre studiebesök för medlemmarna: den 29 mars på Göteborgsoperan, den 5 oktober IFK Göteborgs anläggning Kamratgården och den 26 oktober Sjöräddningens lokaler i Långedrag. ProLivNytt Medlemstidningen ProLivNytt har utkommit i planerade fyra nummer. Tidningen skickas regelmässigt ut tillsammans med kallelse till föreningens kvartalsmöten. Den har under året haft en genomsnittlig upplaga av cirka exemplar. ProLivNytt har även distribuerats till medlemmarna i ProLiv Wermlandia i Karlstad samt till CaPriN i Halmstad mot att föreningarna betalar självkostnaden för distribution och tryckning av tidningen. Dessa föreningar bidrar också med artiklar till tidningen. ProLivNytt skickas dessutom ut till personer inom vården och till föreningens sponsorer m.fl. Christer Petersson är ansvarig utgivare för ProLivNytt. Åke Lindgren har fungerat som redaktör för tidningen. Hasse Sjölund har svarat för layout och tryckning samt har, tillsammans med dottern Ylva, svarat för distribution av tidningen. Hemsidan Föreningen har en hemsida som har adressen Hemsidan innehåller information om kvartalsmöten och samtalsgruppsträffar samt de senaste numren av ProLivNytt. Dessutom finns ett antal referat från tidigare föreläsningar utlagda på hemsidan. Den innehåller också information om föreningen och dess verksamhet, aktuella frågor samt tips om länkar och litteratur med information om prostatacancer. Den har gett oss ett flertal nya medlemmar. Hemsidan hade under året över 5083 besök, varav 3467 var helt unika besökare. Kontakttelefonen Föreningens kontakttelefon fyller en viktig funktion när det gäller att nå ut till människor som nyligen har drabbats av prostatacancer. Telefonen är alltid bemannad. Passningen av telefonen cirkulerar bland styrelsens ledamöter och ett antal s.k. kontaktpersoner. Utöver att den som ringer får ställa frågor om prostatacancer och de behandlingsmöjligheter som står till buds informeras han eller hon om föreningens verksamhet samt erbjuds medlemskap i föreningen. Kontakttelefonen är också till för våra medlemmar, som har frågor om sin sjukdom, om olika behandlingsalternativ och om biverkningar efter behandling.

5 5 Den 26 september inbjöds föreningens kontaktpersoner till en utbildningsdag på Dalheimers Hus. Syftet med träffen var att deltagarna skulle få tillfälle att reflektera över sin roll som kontaktperson och hur man får till stånd ett gott och förtroendefullt samtal med de som ringer. Till mötet hade vi bjudit in urologsköterskorna Christina Hansson och Marianne Sanderoth, Sahlgrenska sjukhuset, som informerade om den patient- och närståendeutbildning, som man skulle starta under hösten. Med på mötet var också Magnus Rehmar och Jeanette Adolfsson från läkemedelsföretaget Janssen. De berättade om en ny interaktiv hemsida för prostatacancerpatienter, icope, som finns på hemsidan och som kan hjälpa prostatacancerpatienten att följa utvecklingen av sin sjukdom. Regionalt Cancercentrum Väst På nationell nivå kom för några år sedan en sammanhållen cancerstrategi. Som följd av denna har det inrättats sex regionala cancercentra som ett sätt att förbättra och utveckla den svenska cancervården. I Västra Sjukvårdsregionen, som består av Västra Götalandsregionen och delar av region Halland, finns sedan 2011 Regionalt Cancercentrum Väst (RCC Väst). Det är inte en byggnad eller institution utan en stödorganisation, som ska stödja den västsvenska cancervårdens utveckling med kunskaps- och metodutveckling i nära samverkan med sjukvården och dess ledningar. ProLiv Väst är engagerad i detta arbete och har deltagit i ett antal möten under Föreningen samarbetar också med Prostatacancerförbundet i denna fråga. Stöd till prostatacancerforskningen ProLiv Väst har under åren fonderat medel som får användas för att ge ekonomiskt stöd till forskare på prostatacancerområdet. Dessa medel har tillkommit dels genom överskottet från de artistgalor till stöd för forskningen om prostatacancer som föreningen anordnat, dels genom donationer från Fonden för Rehabilitering och Medicinsk Forskning. Till detta kommer gåvor som föreningen fått motta till minne av avlidna, intäkter från försäljningen av Blå Bandet-pins m.m. Styrelsen för ProLiv Väst har under 2012 valt att stödja överläkare Karin Braide samt onkologen Ingela Franck Lissbrant, båda verksamma vid Jubileumskliniken. Karin Braide har beviljats ett forskningsbidrag om kronor för sin forskning om behandlingsoptimering av postoperativ strålbehandling vid prostatacancer. Ingela Franck Lissbrant har beviljats samma belopp för sin forskning om behandlingsstrategier vid kastrationsresistent prostatacancer, speciellt avseende angiogenes (blodkärlsnybildning) och metastasering. Stipendier för kompetensutveckling av vårdpersonal ProLiv Väst stödjer sedan några år tillbaka forskningen på prostatacancerområdet i Västra Sverige. Under året bestämdes att också bidra till att understödja kompetensutvecklingen inom prostatacancervården genom att dela ut ett eller flera stipendier till personer som är verksamma på detta område inom Västra Götalandsregionen. Stipendiet är avsett att helt eller delvis finansiera deltagande i kurser och konferenser inom och utom Sverige, där forskningsrön och nya behandlingsmetoder presenteras. Inga ansökningar kom in under 2012.

6 6 Bidrag till rehabilitering ProLiv Väst har sedan en tid tillbaka fonderat medel som får användas för att ge bidrag till medlemmar som har behov av rehabilitering. Det kan handla om någon tids vistelse på ett hälsohem för vila och återhämtning. Närmare information finns på föreningens hemsida Föreningen annonserar också fortlöpande i ProLivNytt om möjligheten att söka bidrag till rehabilitering. Under året har bidrag beviljats med sammanlagt kronor. Seminarier m.m. Under året har ProLiv Väst deltagit i följande seminarier och andra aktiviteter: Besök hos Rotary Vinga den 4 maj och hos druidorden Excalibur i Borås den 5 september för information om föreningen och om prostatacancer till klubbens medlemmar Torsdag den 10 maj var ProLiv Väst inbjuden till Åby travbana. Det var en stor tävlingskväll med chans till Kungapokalen, Drottning Silvias Pokal och V75. ProLiv Väst hade ett eget stånd i entrén med information, broschyrer och tidningar samt våra pins med Blå Bandet. Alla vara iförda vita T-shirts med ProLiv Västs logga på ryggen och med Blå Bandet och texten Det kan drabba dig! på framsidan. Sammanlagt såldes 98 pins, alltså en rejäl summa till forskningen. För femte året i rad deltog Pro Liv Väst på Seniordagen på Fregatten i Stenungsund. Där fanns utställningar, informationsbord, musikunderhållning och mycket annat. ProLiv hade ett utställningsbord alldeles vid entrén. Riksorganisationen Prostatacancerförbundet Prostatacancerförbundet är prostatacancerföreningarna riksorganisation. Totalt finns det nu 26 lokala prostatacancerföreningar i Sverige. Prostatacancerförbundet ger ut tidningen Prostata-nytt. Den kommer ut i fyra nummer per år och distribueras till samtliga medlemmar i de föreningar som ingår i Prostatacancerförbundet. ProLiv Väst deltog på förbundets ordförandemöte den april genom sin ordförande Christer Petersson och styrelsens sekreterare Åke Lindgren. Medlemskap i Handikappföreningarnas Samarbetsorganisation (HSO) ProLiv Väst är medlem i Handikappföreningarnas samarbetsorgan (HSO). Ledamoten Rolf Andersson har företrätt föreningen i kontakterna med HSO fram till sin avgång. Därefter har Jörgen Börjesson tagit över detta uppdrag. Bidrag Föreningen har som under tidigare år beviljats bidrag från Västra Götalandsregionen. Vi har också stötts av sponsorer när det gäller våra medlemsmöten. Mötet i maj genomfördes med stöd av läkemedelsföretaget Janssen. För mötet i november fick vi ekonomiskt stöd av läkemedelsföretaget Amgen. Även debatten i september om framtidens prostatacancervård

7 7 genomfördes i samarbete med läkemedelsföretaget Janssen, som också till stor del finansierade mötet. Ekonomisk årssammanställning Till denna verksamhetsberättelse bifogas en ekonomisk årssammanställning med balans- och resultatrapporter (Bifogas inte här). Göteborg i februari 2013 Christer Petersson Jan Trönsdal Åke Lindgren Ordförande Vice ordförande Sekreterare Eric Johansson Styrbjörn Olsson Bertil Sahlin Ledamot Ledamot Ledamot

Verksamhetsberättelse för 2014

Verksamhetsberättelse för 2014 1 Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen för ProLiv Väst Prostatacancerförening lämnar följande verksamhetsberättelse för 2014 års verksamhet. Föreningens styrelse m.m. Följande personer har under året

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 1 Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för ProLiv Väst Prostatacancerförening lämnar följande verksamhetsberättelse för 2011 års verksamhet. Föreningens styrelse m.m. Följande personer har ingått i

Läs mer

att förmedla information och kunskap till allmänheten och till patienter och deras anhöriga om sjukdomen.

att förmedla information och kunskap till allmänheten och till patienter och deras anhöriga om sjukdomen. 1 ProLiv Väst 20 år en tillbakablick och en blick framåt Föreningen ProLiv kommer till 2013 fyllde ProLiv Väst 20 år. Det har alltså gått hela två decennier sedan föreningen kom till. Med anledning av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för ProLiv Kronoberg avger följande berättelse över föreningens verksamhet 2015. STYRELSE Sedan årsmötet den 24 mars och styrelsens konstituering den 9 april har styrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007 2008-02-04 1 Verksamhetsberättelse 2007 Styrelsen för ProLiv Kronoberg får härmed avge följande berättelse över föreningens verksamhet 2007. STYRELSE Efter årsmötet den 23 april och styrelsens konstituering

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsplan 2014 Blodcancerföreningen i Stockholms Län Blodcancerföreningen i Stockholm Län har för närvarande 526 medlemmar. Medlemmar är blodcancersjuka och deras anhöriga och närstående. Sedan hösten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg en patientförening med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är en ideell förening med eget organisationsnummer som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 1 Verksamhetsberättelse 2008 Styrelsen för ProLiv Kronoberg får härmed avge följande berättelse över föreningens verksamhet 2008. STYRELSE Efter årsmötet den 3 mars och styrelsens konstituering den 6 mars

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 INLEDNING Prostatacancerförbundet (PCF) är en riksorganisation med regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer, driver påverkansarbete

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl

Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl Länsföreningens HjärtLung Uppsala dagordning för årsmötet den 14 mars 2018 kl. 13.00 1 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Prostatacancer och osteoporos. ett temanummer om skeletthälsa. Informationsblad från ProLiv Väst Nr 72 Mars 2013 Årg 19.

Prostatacancer och osteoporos. ett temanummer om skeletthälsa. Informationsblad från ProLiv Väst Nr 72 Mars 2013 Årg 19. PROLIVNYTT Informationsblad från ProLiv Väst Nr 72 Mars 2013 Årg 19 ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg Kontakttelefon: 0302-46768 E-post: Info@proliv.com Hemsida: www.proliv.com Plusgironummer: 9209234-5

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster.

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster. Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare * * Suppleant Suppleant Revisor Revisor Revisorssuppleant Valberedning: Özge Özen Zink Catarina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2012 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Informationsblad från ProLiv Väst Nr 70 September 2012 Årg 18. ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg. Foto: Anita Lindgren

Informationsblad från ProLiv Väst Nr 70 September 2012 Årg 18. ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg. Foto: Anita Lindgren PROLIVNYTT Informationsblad från ProLiv Väst Nr 70 September 2012 Årg 18 ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg Kontakttelefon: 0302-46768 E-post: Info@proliv.com Hemsida: www.proliv.com Plusgironummer:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2010 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2013

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2013 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2013 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 1 Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för ProLiv Kronoberg får härmed avge följande berättelse över föreningens verksamhet 2009. STYRELSE Efter årsmötet den 2 mars och styrelsens konstituering den 24

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2006

Verksamhetsberättelse för 2006 2007-04-02 1 Verksamhetsberättelse för 2006 ProLiv Kronoberg bildas formellt vid det första årsmötet den 25 april 2006. STYRELSE Efter årsmötet den 25 april och styrelsens konstituering den 4 maj har styrelsen

Läs mer

Sveriges Naturistförbund, SNF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012

Sveriges Naturistförbund, SNF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 Naturiståret 1 maj 2011 30 april 2012. Verksamhetsberättelse 2011/2012 för SVERIGES NATURISTFÖRBUND Under det gångna verksamhetsåret har styrelsen haft 7 st. protokollförda

Läs mer

Verksamhetsberättelse. För 2018

Verksamhetsberättelse. För 2018 Verksamhetsberättelse För 2018 Styrelsen för Föreningen Bollnäs-Ovanåker HjärtLung får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2018 Målsättning Vårt övergripande mål är att alla som drabbats av

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2014 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2014 hade föreningen totalt 617 (561) medlemmar, 371 (344) kvinnor och 239 (217) män. Av dessa var 147 (122) familjemedlemmar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Vår nyvalde ordförande Christer Petersson med Blå Bandet-fotboll utanför Gamla Ullevi. Till höger fotbollsikonen Gunnar Gren.

Vår nyvalde ordförande Christer Petersson med Blå Bandet-fotboll utanför Gamla Ullevi. Till höger fotbollsikonen Gunnar Gren. PROLIVNYTT Informationsblad från ProLiv Väst Nr 69 Maj 2012 Årg 18 ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg Kontakttelefon: 0302-46768 E-post: Info@proliv.com Hemsida: www.proliv.com Plusgironummer: 9209234-5

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Årsredovisning. Årets verksamhet i sammandrag

Årsredovisning. Årets verksamhet i sammandrag Årsredovisning 2010 01 22 2011 06 30 Årets verksamhet i sammandrag Summa inbetalningar och räntor kr 1 304 954:51 Avsatt till forskningen kr 1 100 000:- Uppstartskostnader kr 23 914:- = 1,83 % Information

Läs mer

I kallelsen till årsmötet fanns en broschyr från FENIX om rehabilitering. Här kan Du anmäla Dig.

I kallelsen till årsmötet fanns en broschyr från FENIX om rehabilitering. Här kan Du anmäla Dig. I kallelsen till årsmötet fanns en broschyr från FENIX om rehabilitering Här kan Du anmäla Dig. 1. Välkommen till årsmöte. 2.Fråga om kallelse skett enligt stadgarna (Två veckor före, alla dokument på

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016

Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Verksamhetsberättelse för Länsbygderådet i Blekinge 2016 Inledning Länsbygderådet i Blekinge arbetar övergripande med frågor som rör hela länet. Styrelsen har kontakt med myndigheter och andra organisationer

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2013 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2013 hade föreningen 561 (504) medlemmar, 344 (308) kvinnor och 217 (196) män. 2012 års siffror inom parentes. Av dessa var 122

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 1/5 Verksamhetsberättelse 2008 Medlemmar Vid årets slut var medlemsantalet i föreningen 3 524. Styrelsearbetet Styrelsen bestod fram till årsmötet av Mats Hansson (ordförande), Ulf Stridsberg (vice ordförande),

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601 7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2018 samt verksamhetsplan för 2019-2020 Vi räddar liv 2(6) Styrelsen har haft följande sammansättning år 2018 Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734)

Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) 1/6 Bogemenskapen Sjöfarten KHR (org. nr 769616-9734) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2010 Styrelsen för Bogemenskapen Sjöfarten KHR lämnar härmed följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari 31december

Läs mer

Följ med på vårens resa till Läckö slott! Foto: Fabbe. Informationsblad från ProLiv Väst Nr 68 Februari 2012 Årg 18

Följ med på vårens resa till Läckö slott! Foto: Fabbe. Informationsblad från ProLiv Väst Nr 68 Februari 2012 Årg 18 PROLIVNYTT Informationsblad från ProLiv Väst Nr 68 Februari 2012 Årg 18 ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg Kontakttelefon: 0302-46768 E-post: Info@proliv.com Hemsida: www.proliv.com Plusgironummer:

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015.

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015. Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015. Inledning Föreningens ändamål är fram för allt att genom stödpersoner, brottsofferstödjare och vittnesstödjare, lämna stöd och hjälp till brottsoffer,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017 2018 Inledning Prostatacancerförbundet (PCF) är en riksorganisation med regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer, driver påverkansarbete

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Informationsblad från ProLiv Väst Nr 76 Februari 2014 Årg 20. ProLiv Väst. Foto: Torsten Sundberg. Basargatan 6 411 17 Göteborg

Informationsblad från ProLiv Väst Nr 76 Februari 2014 Årg 20. ProLiv Väst. Foto: Torsten Sundberg. Basargatan 6 411 17 Göteborg PROLIVNYTT Informationsblad från ProLiv Väst Nr 76 Februari 2014 Årg 20 ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg Kontakttelefon: 0302-46768 E-post: Info@proliv.com Hemsida: www.proliv.com Plusgironummer:

Läs mer

Rundabordssamtal. är vården redo för framtidens prostatacancerpatient? Janssen-Cilag AB

Rundabordssamtal. är vården redo för framtidens prostatacancerpatient? Janssen-Cilag AB Rundabordssamtal är vården redo för framtidens prostatacancerpatient? Janssen-Cilag AB Rundabordssamtal: Är vården redo för framtidens prostatacancerpatient? Prostatacancer är den vanligaste cancerform

Läs mer

Janssen Nyhetsbrev maj 2012. Individuellt ansvar är det tanken med framtidens vård? Janssen-Cilag AB

Janssen Nyhetsbrev maj 2012. Individuellt ansvar är det tanken med framtidens vård? Janssen-Cilag AB Janssen Nyhetsbrev maj 2012 Individuellt ansvar är det tanken med framtidens vård? Janssen-Cilag AB Förord Cancervården i Sverige fungerar bra om man gör en internationell jämförelse och vi har höga överlevnadstal.

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

Satsa på Dig själv Satsa på Tidig Upptäckt.

Satsa på Dig själv Satsa på Tidig Upptäckt. Satsa på Dig själv Satsa på Tidig Upptäckt. Bra att veta inför presentationen Pro Vitae är en patientförening. Vi är inga läkare. Vi talar utifrån egna vunna erfarenheter. Vi diskuterar inga enskilda diagnoser.

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna med ett inledningsanförande. Landshövding Lars Bäckström håller ett hälsningsanförande.

Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna med ett inledningsanförande. Landshövding Lars Bäckström håller ett hälsningsanförande. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 3 mars 2012 kl. 9.00 11.50 Länsrättens hörsal, Södra Hamngatan 3, Göteborg Närvarande: se bilaga Ordföranden Anders Björnsson öppnar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2015. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Bengt Könberg, vice ordförande

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

2014 1 (8) Historik. Ing-Marie Nilsson

2014 1 (8) Historik. Ing-Marie Nilsson Örnsköldsviks SeniorUniversitet 2014 1 (8) Innehållsförteckning Starten... 2 Interimsstyrelse... 2 Programförklaring... 3 Stadgar... 3 Den första styrelsen... 3 Ordförandeklubba... 4 Programråd... 4 Namn

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Ett samarbete i Västra sjukvårdsregionen. PNP-rådet. Verksamhetsberättelse 2015

Ett samarbete i Västra sjukvårdsregionen. PNP-rådet. Verksamhetsberättelse 2015 Ett samarbete i Västra sjukvårdsregionen Verksamhetsberättelse 2015 Mars 2016 2 Förord Denna verksamhetsberättelse sammanfattar vad som hänt i Patient- och Närstående Perspektiv-rådet () inom (RCC väst)

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Effektrapport FRII år 2016

Effektrapport FRII år 2016 Effektrapport FRII år 2016 Tillsammans kan vi besegra prostatacancern! Prostatacancerförbundet Plusgiro 24 49 47-8 Fonden mot prostatacancer Barks väg 14, 170 73 Solna, Stockholm Bankgiro 573-4884 Din

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2016

Protokoll Årsmöte 2016 Protokoll Årsmöte 2016 Tid: 2016-04-15, 9.00-12.00 Plats: Uddevalla Museum, Uddevalla Beslutande Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Elin Ruist (Sportfiskarna), Göran Ohlsson (Öckerö kommun),

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Södra borg lokalavdelning februari 2017 (Sida 1 av 5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2016 Den 31 december 2016 hade föreningen 62 huvudmedlemmar och 25 familjemedlemmar/ stödjande = 87 Den 31 december 2015

Läs mer

Till ideella organisationer Del 1.

Till ideella organisationer Del 1. Sidan 1 av 7 Till ideella organisationer Del Föreningens namn: Blodcancerföreningen i Stockholms Län Adress: c/o Lise-lott Eriksson Marielundsvägen 16A 17892 Adelsö Föreningen startade år: 1982 Telefon:

Läs mer

Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna kl i klubblokalen, Hedefors Bruk.

Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna kl i klubblokalen, Hedefors Bruk. Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna 170908 kl. 17.45 i klubblokalen, Hedefors Bruk. Mötets öppnande Lerums BK:s ordförande Britt-Marie Wahlgren hälsade samtliga närvarande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2016

Verksamhetsberättelse för 2016 Verksamhetsberättelse för 2016 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Inledning Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka arbetar för att förbättra villkoren för människor med mag- och tarmsjukdomar. Vi har genom utåtriktat arbete försökt öka förståelsen

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Onkologisk omvårdnad för sjuksköterskan i cancervården

Onkologisk omvårdnad för sjuksköterskan i cancervården De 10 först anmälda erhåller boken Perspektiv på onkologisk vård av Maria Hellbom och Bibbi Thomé. Gå 4 betala för 3! Onkologisk omvårdnad för sjuksköterskan i cancervården Cancerrelaterad smärta symtomkontroll

Läs mer

Lotta Billgert höll en föreläsning för styrelsen om MPD ( Myelo Proliferative Diseases )

Lotta Billgert höll en föreläsning för styrelsen om MPD ( Myelo Proliferative Diseases ) BLCS SM 7 2011 09-26 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 7 2011-09 -26, kl 1800 1945. Möteslokal: Sturegatan 4 5tr, Sundbyberg Närvarande: Lena Zetterlund,, Gunnie Aalmo,, Kurt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer