ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 1 (10) Plats och tid Strömsvik/Skutan kl 10,30-12,00 Närvarande ersättare Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Ingela Jansson (C) Per Hollertz (M) Övriga deltagande Lars-Åke Edvardsson t f Sektorschef Ewa Wahlfreds Petersson, Sekreterare Utses att justera Per Hollertz (M) Justeringens plats och tid Strömsvik, kl Underskrift Sekreterare... Paragrafer Ewa Wahlfreds Petersson Ordförande... Helen Johansson Kokkonen (S) Justerande... Per Hollertz (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens barn- och utbildningsutskott Datum för anslagsuppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Sektor barn och utbildning Underskrift... Ewa Wahlfreds Petersson

2 2 (10) KS-BU 11 Information Barn- och utbildningsutskottets beslut 1. Informationen läggs till handlingarna. Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M) Ärendebeskrivning A. Protokoll KS-BU Kort genomgång av föregående månads protokoll. B. Statistik 15 mars 2013; förskola/skola Kort genomgång av månadsstatistik visar antal barn/elever både i och utanför kommunen. Konstateras kan att det fortfarande är många grundskolebarn 46 som har sin skolgång utanför Valdemarsviks kommun. I sammanhanget ges sektor barn och utbildning i uppdrag till kommande KS-BU sammanträde den 15 april att kartlägga de barn/elever som idag har sin skolgång på Waldorfskolan i Söderköping; fördelat på antal per årskurs, hur länge eleven har haft sin skolgång där samt elevens postadress. C. Verksamhetsrapporter Tf sektorschef Lars-Åke Edvardsson rapporterade kring följande; Särvux Särvuxverksamheten på Funkishuset innehåller sju elever. Birgitta Nyman - lärare - inbjuds till kommande KS-BU sammanträde den 15 april för att informerar kring sin verksamhet. Diskussioner finns angående eventuellt samarbete med Söderköpings kommun. Lärlingsprogrammet Det har visat sig att det var ett bra beslut att låta Valdemarsviks gymnasieskola tillhöra Nyströmska gymnasieskolan i Söderköping från och med höstterminen Både personal och elever är överens om att det blivit en kvalitetshöjning genom ökad gemenskap och ökade resurser. Ekonomiska mål och kvalitetsmål är därmed uppnådda!

3 3 (10) Ett sedan tidigare löfte om ersättning för körkort à 5000 kronor/elev gällande åtta före detta gymnasielever i Valdemarsviks kommun har genom överenskommelse utmynnat i att kostnaden delas mellan Valdemarsviks och Söderköpings kommun. Informationsansvaret Det jobbas vidare med det så kallade informationsansvaret vilket gäller kartläggning och åtgärder för de ungdomar/vuxna inte finns med i någon utbildningsinsats eller som inte har något arbete. Projekt PlugIn som finns i Valdemarsvik fungerar mycket bra vilket fått till följd att deltagare inom Östsam kommer att få information kring projektet. Ett beslut ska tas fram gällande en dokumenterad handlingsplan. Karriärtjänster för lärare Regeringen inför två nya karriärtjänster inom skolan från och med 1 juli 2013; förstelärare och lektor (särskilt yrkesskicklig lärare med forskarutbildning). Antal lärare beror på vilket elevunderlag kommunen hade i sin egen grundskola hösten För Valdemarsviks del innebär det 1-3 förstelärare. Tanken är att lärare med karriärtjänster huvudsakligen ska undervisa. Huvudmannen skapar karriärtjänsterna och bestämmer själva om tjänsternas antal, utformning, tillsättning och lön. Ett statsbidrag inrättas som ersätter kostnader för löneökning vilket innebär 5 000kronor/månad för förstelärare och kronor/månad för lektor. Ansökningstid för huvudmannen pågår mellan den 20 mars och 17 april Elevassistenter En översyn gällande behov och antal elevassistenter pågår under vårterminen. Fokus förutom ekonomi är att det ska bli bättre för den enskilde eleven, sett över tid. Kostanden för elevassistenter under 2012 låg omkring 9 miljoner kronor. Resultat och måluppfyllelse Arbete fortsätter kring att finna förbättringar som gynnar ökad måluppfyllelse. När det till exempel gällde behörigheten att söka ett gymnasieprogram inför höstterminen 2012 var det endast 59% av årskurs 9 eleverna som uppnådde detta. Tf sektorschef Lars-Åke Edvardsson menar att mycket redan görs men att vi måste få en styrning när det gäller insatser för att nå bättre resultat. Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

4 4 (10) D. Skolinspektionen angående ärende Vammarskolan Skolinspektionen har begärt in ett yttrande från Valdemarsviks kommun gällande en anmälan angåenden situation för elev vid Vammarskolan. Anmälan avser elev som mottagits vid Vammarskolan utan vårdnadshavarens samtycke samt att skolan inte uppfyllt författningarnas krav avseende samarbete mellan skola och hem. Yttrande i ärendet är undertecknat tf sektorschef Mimmim Trysberg och är skickad i två exemplar till Skolinspektionen den 11 mars E. Skrivelse angående isbanan i Ringarum Skrivelse adresserad till kultur och fritid har inkommit till sektor barn- och utbildning. Skrivställaren vill ha svar på frågan vem som ska sköta isbanan vid Ringarums skola. Skrivelsen innehåller bland annat följande skrivning: idag skötet föräldrarna isbanan. De spolar upp en is, underhåller den samt skottar isen vid behov. Alla deras insatser uppskattas av barn, pedagoger och andra föräldrar, men är det rimligt att behålla nuvarande ordning och förutsätta att det är föräldrar som ska sköta och iordningsställa isbanan på det sätt som sker. Svar på frågan är att den enda isbana som kommunen ansvarar för är ishallen i Valdemarsviks tätort. På andra ställen i kommunen - till exempel isbanan (grusplanen) i Gusum - är det medborgare som ser till att det spolas vatten till isbana. F. Delegationsbeslut myndighetsnämnden Myndighetsnämnden har skickat registreringsbevis gällande livsmedelanläggning för mottagningskök gällande fritidshemmet och förskolan i Gryt. Detta i och med att anläggningen renoverats och nyregistrerats. G. L15 Östsam Ordföranden Helen Johansson Kokkonen (S) informerade kort kring följande; ett eventuellt gemensamt antagningskansli, arbetet kring den regionala modersmålspolen är avblåst. Kommande möte tillsammans med K2 (kulturgruppen i Östsam) blir torsdag den 18 april Beslutsexpediering Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

5 5 (10) KSBUU 12 Ekonomi bokslut 2012/budget 2013 Barn- och utbildningsutskottets beslut 1. Den ekonomiska rapporten läggs till handlingarna. Ärendebeskrivning Bokslut 2012 för sektor barn- och utbildning visar ett positivt reslutat på 4,1 miljoner kronor. De tre största posterna som medverkar till överskottet är: förskolan, flytten av gymnasieskolan samt bidrag från Migrationsverket. Justeringar i bokslutet kommer dock att göras vilket innebär att det slutgiltiga bokslutet låter vänta på sig. Till kommande KS-BU sammanträde den 15 april inbjuds Controller Peter Alexandersson och ekonom Marie Ak Nilsson för genomgång av bokslut 2012 och budget 2013/ Beslutsexpediering Peter Alexandersson Marie Ak Nilsson Rektorer Förskolechefer Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

6 6 (10) KSBUU 13 KS.BU Svar på revisorers granskning och framtagna rutiner för arbetet kring barn med särskilda behov Barn- och utbildningsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. Kommunstyrelsen ställer sig bakom framtagna rutiner för arbete kring barn med särskilda behov, enligt nedan. Sammanfattning av granskningsrapporten Kommunrevisionen har genomfört en fördjupad granskning om skolors arbete med insatser för barn med särskilda behov. Den övergripande revisionsfrågan har varit om dessa insatser är tillräckliga för att verksamheten ska anses fungera ändamålsenligt? Av granskningen framgår att det finns ett likartat arbetssätt kring barn med särskilda behov i samtliga kommunens skolor, inklusive friskolan. Arbetssättet ansluter väl till gällande lagstiftning. Granskningen visar också att kommunen avsätter betydande resurser till grundkolan men att man samtidigt har en stor andel barn som slutar grundskolan utan godkända betyg i alla ämnen. De insatser som sätts in bedöms därför inte vara tillräckligt ändamålsenliga. Kommunstyrelsen behöver i det avseendet se över vilka förändringar som kan vara nödvändiga att vidta. Följande rekommendationer lämnas i granskningen Kommunstyrelsen uppmanas ta beslut om framtagna styrdokument. Analysera effekten av insatta åtgärder i förhållande till uppnådda resultat. Följa upp insatser bättre. I princip ska inte så många som börjar på högstadiet behöva åtgärdsprogram om insatser satts in tidigare och effektivare. Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

7 7 (10) Svar från sektor barn och utbildning För arbetet kring barn med särskilda behov finns framtagna rutiner för insatser där kommunens barn- och ungdomsteam tillsammans med förskolechef/rektor har ett sort ansvar. Beträffande analys och effekt av insats sker detta kontinuerligt vid uppföljningsmöten med vårdnadshavare, förskolechef/rektor, lärare och även ibland expertis från till exempel landstinget. En översiktsplan för kvalitetssäkring är framtagen där det inre arbetet beskrivs utifrån rubriker och rutiner under läsåret. Av dokumentet framgår bland annat att man genomför resursplanering, överlämnande av elevärenden, genomgång av utredningar och aktiva åtgärdsprogram. Rektorer och förskolechefer har också tillsammans med sektorschef tagit fram ett årshjul där bland annat elevgenomgångar och översyn gällande personalbehov för barn med särskilda behov finns med. Att resurser ska riktas till de mindre barnen har under flera år varit ett mål för sektorn. Ett stort arbete har lagts ned på samverkan mellan förskola och grundskola där stadieövergång förskola-förskoleklass, förskoleklass-grundskola årskurs 1, grundskola årskurs 3-grundskola årskurs 4 och grundskola årskurs 6-grundskola årskurs 7- fokuserats extra mycket. En tidig insats är språkpiloterna i förskolan där arbetet med 4- och 5 åringars språkutveckling dokumenteras vilket resulterar i att man som pedagog ser tidiga avvikelser. En gedigen kartläggning gällande resultat av nationella prov i grundskolan har under en 10 årsperiod noggrant följts och föredömligt dokumenterats av sektorns utvecklingsledare. Detta arbete har varje år presenterats för barn- och utbildningsutskottet. Diskussioner pågår gällande ett och samma system inom sektorn för diarieföring av allsköns barn- och elevärenden som kräver dokumentation enligt lagstiftning. En möjlighet skulle kunna vara att använd det centrala systemet Castor även i dessa avseenden. Detta kräver dock rutiner för handläggning, administration och logistik av ärenden. Rutin för arbetet kring barn med särskilda behov Den modell som finns framtagen för arbete kring barn med särskilda behov utgår från samverkan mellan förskola/skola och socialtjänst genom barn- och ungdomsteamet. Ett dokument är framtaget som beskriver rutiner för arbetslaget och elevvården och som även innehåller uppföljning och modell för pedagogisk kartläggning. Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

8 8 (10) En insatskedja sätter igång arbetet kring barn med särskilda behov och har också till uppgift att tydliggöra arbetsgången kring barn/elever i behov av stöd. Sammanfattning av gällande rutiner kring barn med särskilda behov (se bilaga 1-9) Kartläggning Flödesschema Checklista för elevvårdsärenden Dagordning för elevvårdteam och förskoleteam Målformulering Ansökan till barn- och ungdomsteamet Överlämning till råd och stöd Information och medgivande om sekretessgenombrott Beslutsexpediering Kommunstyrelsen Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

9 9 (10) KSBUU 14 KS.BU Dispens gällande busskort utanför kommungränsen Barn- och utbildningsutskottets beslut 1. Avslår dispensförfrågan om busskort utanför kommunen. 2. Rektors yttrande i frågan lämnas skriftligen till KS-BU sammanträde den 15 april. Ärendebeskrivning Sökanden har inkommit till sektor barn- och utbildning angående dispensförfrågan gällande busskort med giltighet över kommungränsen. Som anledning anges missnöje med kommunens högstadieskola varpå familjen tagit beslut om annan skolplacering utanför Valdemarsviks kommun. Av skrivelsen framgår också att man även varit missnöjd med den tidigare grundskolan i kommunen och att det funnits kontakt med socionom inom socialtjänsten i Valdemarsviks kommun. Enligt skollagen har en vårdnadshavare rätt att välja annan skola än den kommunen anvisar. Formellt har inte kommunen någon skyldighet att bekosta ett busskort med giltighet utanför kommunen Beslutsexpediering Sökanden Rektor Vammarskolan Akten Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

10 10 (10) KSBU 15 Meddelanden KS-BU Nedanstående handlingar finns tillgängliga för genomläsning hos sekreteraren 1. Skolinspektionen beslut om godkännande av ansökan från Kunskapsskolan som huvudman för gymnasieskola i Norrköping. 2. Skärgårdsskolor i nätverk. 3. Earth hour 2013 inbjudan till lärare. 4. Kvalitetsmärkelsen Bättre skola 2013 SIQ. 5. Organisera för lärande i skolan konferens i Stockholm den 14 maj Elevhäls 2013 konferens för elevhälsoteam. 7. Brandskydd och säkerhet inom skolan Informationsbolaget. 8. Läs och skriv dyslexiförbundet. 9. Stegehus inbjudan till öppet hus torsdag den 11 april kl 10,00-13, Helen Johansson Kokkonen (S) Per Hollertz (M)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (10) Plats och tid Strömsvik - måndag den 15 april kl 10,30-14,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Ingela Jansson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (8) Plats och tid Strömsvik - måndag den 13 maj 2013 kl 08,00-12,45 Närvarande ersättare Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) ej

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik måndag den 11 februari kl 10,30-12,30 Närvarande ersättare Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Jonas Andersson (V) Mikael L Jonsson (S) Ingela Jansson (C) Per Hollertz (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (13) Plats och tid Strömsvik - måndag den 20 januari 2014 kl 10,30 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Mikael L Jonsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (8) Plats och tid Strömsvik - måndag den 10 juni kl 10,00-12,30 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik måndag den 14 januari kl 10,30-14,30 Närvarande ersättare Beslutande Jonas Andersson (V) Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) vice ordförande Marie Lindh Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (13) Plats och tid Strömsvik Måndag den 11 november kl 08,00 Närvarande ersättare Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Bertil Eklund (NB) 38 C- 45 Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (11) Plats och tid Strömsvik måndag den 25 augusti 2014 kl 10,30 Närvarande ersättare Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Jonas Andersson (V) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik - Måndag den 15 december kl 10,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Jonas Andersson (V) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.40 Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (10) Plats och tid Strömsvik - Måndag den 2 februari 2015 kl 10,00 Närvarande ersättare Beslutande Göran Segergren (S), ordf Ted Starkås (S) Ingemar Gustafsson (S) Jörgen Malmström (NB), vice ordf Stefan

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Annsofi Ramevik (s), ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.00 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg, Barn- och utbildningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10)

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-03-10, kl 13.00-16.05 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Ann-Christine

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Stenbockskolan, kl

Stenbockskolan, kl 1(13) Plats och tid Beslutande Stenbockskolan, kl 13.30-15.00 Hans Sjögren (s), Ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.10

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.10 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.10 Ulf Eriksson, ordförande (s) Annsofi Ramevik (s) Siv Friedmann Björk (c) Sandra Sjöberg (s), tjänstgörande ersättare Therese Leufvén

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsutskottet 2015-03-16 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-03-16 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Margita Åhden (s),

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (14) Plats och tid Strömsvik måndag den 9 december 2013 kl 08,00 Närvarande ersättare Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Bertil Eklund (NB) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz

Läs mer

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg.

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg. Barn- och utbildningsutskottet 2017-05-15 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-05-15 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Ingrid Sundbom (c) ersättare för Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg, Barn- och utbildningschef

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Kommunkontorets sammanträdesrum, kl

Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 13.00-14.25 Ulf Eriksson, Ordförande (s) Annsofi Ramevik (s) Magnus Lundquist (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) ej Linda Pilthammar (SD) 1(9) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2017-01-19 - Skånes Fagerhultrummet i kommunhuset kl. 13.30-16.55. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice

Läs mer

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013.

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-03-28 24 Meddelanden. 25 Anmälan om delegationsbeslut. 26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Skutan Strömsvik,,, 08:15-11:00 Beslutande Erland Olauson (S), ordf Lars Beckman (S) Bertil Eklund (NB) Anders Carlsson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare Helen Johansson Kokkonen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum Fullriggaren Strömsvik måndag, kl. 08:30 11:00 Beslutande Erland Olauson (S) ordf Anna Nilsson (M) Lars Beckman (S) Leif Jonsson (KD) Helen Johansson Kokkonen (S) Närvarande

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik, tisdag kl. 08.15-11:30 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) ordförande Bertil Eklund (NB) Inga Eriksson (S) Anna Nilsson (M) Anders Carlsson (C) Närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 9 februari 2015 1 Godkännande av föredragningslista 2 Information Tundalsskolan åk 7-9 3 Ekonomi 4 Val av representanter till Robertsfors folkhälsoråd

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 22 oktober 2015, kl ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 22 oktober 2015, kl ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog, (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Skive, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 17 april kl 13.00 16.30 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Börje Rytiniemi. Tony Eriksson (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 5 mars 2019, kl 09:00 16:00 ande Övriga deltagande Börje Rytiniemi (C) Magnus Pettersson (SJVP) Yvonne Kangas (SJVP) Johan Taavo (KD) Camilla Mattila

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Valdemarsviks Folkets Hus måndag, kl. 19:00 21:30 Beslutande Lars Beckman (S) Bertil Eklund (NB) Lennart Andersson (M) Torvald Karlsson (C) Tanja Konstantinova (NB) Anders Carlsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 17 februari 2014 kl. 08:15-11:25 (S) Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 17 februari 2014 kl. 08:15-11:25 (S) Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 17 februari 2014 kl. 08:15-11:25 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7 ) Plats och tid Tingssalen, onsdagen den 20 december 2017 kl 08:30-13.30 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-11.05 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Gymnasieskolan expedition Åmotfors kl 13.00 16.40 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Lessebo Vuxenutbildning, kl 17.00 19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Grazyna Dahl.Ringdahl (mp) ersättare Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Lars Altgård (s) Dragomir Zekic

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer