Release Notes. Fordonsklient 4.16: Multibemanning, Missions, ny modem-firmware och mer. Magnus Gunnergård Version 1.3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Release Notes. Fordonsklient 4.16: Multibemanning, Missions, ny modem-firmware och mer. Magnus Gunnergård Version 1.3"

Transkript

1 Release Notes Fordonsklient 4.16: Multibemanning, Missions, ny modem-firmware och mer Magnus Gunnergård Version 1.3

2 1 Release Notes för Vehco fordonsklient Vehco släpper nu fordonsklientversion Denna ersätter tidigare släppt version 4.14 som var senaste huvudreleasen för både COM4-enheter och Android-enheter, och 4.15 som har distribuerats till kunder med vissa behov. Huvuddragen i 4.16 fordonsklient är: Kör-och vilotider: Stöd för multibemanning Kör-och vilotider: Händelser berikade och andra förbättringar Missions: utökad funktionalitet Navigering: ny Sygicversion för COM4-enheter Order: bättre respons vid tryck på knappar med länkar Serveranslutning : Ny modem-firmware för COM4-enheter Meddelanden: automatisk hantering av korrupta filer Diagnostik: modulen tillgänglig från start för alla användare Användbarhet: standard ljusstyrka höjd till 100% Vehcos interna verktyg: CAN Recorder 2 Kör-och vilotider: Stöd för multibemanning Multibemanning eller Crew-körning betyder att det finns två förare i förarhytten samtidigt som kan turas om att köra. Under dessa omständigheter gäller speciella DRT-regler. Båda förarna har förarkort i färdskrivaren och den som kör har alltid sitt kort i kortplats Definition av multibemanning "Multibemanning ": betyder en situation där, under varje period av körtiden mellan två på varandra följande perioder av dygnsvila eller mellan en period av dygnsvila och veckovila, det finns minst två förare i bilen för att köra. För den första timmen av multibemanning är närvaro av minst två förare frivillig men för resten av perioden är det obligatoriskt timmarsregel gällande multibemanning Inom 30 timmar efter den föregående dygns- eller veckovila måste förare av fordon med multibemanning ta en ny dygnsvila på minst nio timmar. För en ensam förare, är motsvarande tid 24 timmar. Alla andra regler om max rad körning (4,5h), max daglig körning (9 / 10h) och vila är fortfarande giltiga och måste följas. 2.2 Förbättringar gjorda i Mer robust identifiering av multibemanningssessioner I version 4.16 har identifieringen av att vara i Crew-körläge gjorts mer robust: Så snart ett andra kort sätts in i färdskrivaren en kommer ett MultiManningSessionStartedRecord att skapas för bägge av de insatta korten. Version (7)

3 Så snart som ett av korten avlägsnas kommer ett MultiManningSessionEndedRecord skapas för bägge av korten. Start- och slutposter används av en regelmotor för att bestämma gränserna för en multibemanningssession i juridisk mening. En juridisk multibemanningssession kan sträcka sig över flera multibemannings start / slutposter som uppstår när föraren byter kort mellan förar- och co-driver-kortplatserna. För att juridiskt uppfylla multibemanning måste detta var uppfyllt: 1. Det andra kortet måste sättas in inom en timme sedan början av första förarens dagskift. 2. När korten switchas får det inte finnas någon körning mellan uttagandet av något av korten och innan båda korten sitter i igen. Punkt 2 är ett nytt tillskott. Den tidigare juridiska multibemanningsessionen upphörde alltid så snart ett MultiManningSessionEndedRecord påträffades. Med fixen hålls multibemanningsperioden samman över kortswitchar så länge det inte finns någon körning däremellan Multibemanningssession avslutas korrekt även för den passive föraren Tidigare, när multibemanningsessionen avslutades för aktiv förare, avslutades inte sessionen för en passiv förare som fortfarande hade sitt kort i. Från och med 4.16 avslutas även passiv förares multibemanningssession korrekt Borttagning av felaktiga överskridelser av max sammanhängade körning vid multibemanning Anledningen till varför tidigare versioner orsakat att max sammanhängade körning överskridits är att eftersom multibemanningssession i förtid avslutades under en kortswitch, gjorde det att den passive förarens TILLGÄNGLIG-status inte räknades som rast. Om multibemanningssperioden inte hade avbrutits skulle förarens körperiod ha återställts efter 45 minuters TILLGÄNGLIG-status Olika starttider för de involverade förarna Om förarna startar vid olika tidpunkter (inom den tillåtna en-timmesgränsen), beräknas maxgränsen 30h individuellt. Det är också kontrollerat att den nuvarande hanteringen av fallet när andra föraren har kört ett annat fordon (utrustad med Vehco med färdskrivare anslutning) innan en multibemanning session är korrekt: Förare A börjar sitt dagsskift i fordon X och kör fordonet i ett par timmar Förare B börjar sitt dagsskift i fordon Y Inom en timme ansluter förare A till förare B i fordon Y I detta fall har Förare B rätt att använda ett 30h dagsskift så länge han är multibemanning med förare A (eller någon annan förare) tills denne tar en dag / veckovila. Förare A har inte rätt till 30h förlängning på grund av att för honom startade multibemanningen senare än en timme sedan början av sitt dagspass. Version (7)

4 2.2.5 Passive förarens data är alltid tillgänglig via startmenyn Den passiva förarens vy är tillgänglig så länge det finns ett kort i kortplats 2, tillgängligheten har inget att göra med om multibemanningssessionen är giltig i lagens mening. Passiv förardata nås via menyknappen som visas i körvilotidsmodulen. Passive förarens knapp blir klickbar när ett kort sätts in i kortplats 2. 3 Kör-och vilotider: Händelser berikade och andra förbättringar 3.1 Kör- och vilotider: Händelser berikade med mer data I tidigare versioner har färdskrivardata, positioner och fordonsdata sänts in oberoende till servern. För att enkelt kunna visa mer information i kronologi-vyn är färdskrivarhändelser berikade med extra data när de sänds in, extra data är: GPS-positionen för händelsen körsträcka för händelsen totalt bränsle som använts (FMS) vid tidpunkten Kommande WebOffice-release kommer att gynnas av detta extradata som skickas, först synligt i kronologi. 3.2 Kör- vilotid: Popup visas vid överträdelse av veckovila Om körning startar innan en juridisk veckovila är uppfylld, överträds regeln för veckovila. Detta innebär att föraren har inte läst eller förstått varningen i vyn över den nuvarande situationen på skärmen, som uttryckligen anger hur länge veckovila måste vara för att vara godkänd. Tidigare versioner gjorde allt rätt förutom att visa en överträdelspopup för föraren. Föraren har fortfarande varningarna i användargränssnittet, och från 4.16 får han / hon också en popup för att ange orsaken till överträdelsen. 4 Missions: Utökad funktionalitet Första utgåvan av Missions tjänsten kom i version I 4.16 har utvecklingen av Missions fortsatt med cirka 30 förbättringar och nya funktioner. Dessa är värda att separat nämna: 4.1 Säkerställande av korrekt ordersekvens vid uppdateringar I 4,16 kommer förändringar som görs både online och offline att sätts i rätt ordning, och kommer att sändas tillbaka till TMS som de rapporterades. Detta kommer att undvika situationer där ny information kan skrivas över av gammal, särskilt efter att du varit offline medans du gjorde flera förändringar i uppdrag. Version (7)

5 4.2 Editerbara uppdragsparametrar Ett uppdrag kan bestå av 4 nivåer av information: Uppdrag o Stopp Uppgift(er) Uppgiftsparametrar I version 4.16 införs möjligheten att editera den fjärde nivån. Användarutseendet kommer att vara samma som vid inmatning av siffror 4.3 Missions sorterad först i startmenyn För kunder med Missions-tjänsten aktiverad blir den ofta en av de mest använda tjänsterna. Därför visas Missions som första genvägen på startsidan, och även sorteras först i startmenyn. 5 Navigation: Ny Sygic version för Com4-enheter Som ett svar på att vissa kunder påpekat konstiga ruttval som gjorts av navigeringsprogramvaran i Onboard COM4-enheter, har vår leverantör Sygic kommit tillbaka med en ny navigeringsversion kallad 15k. OBS! Förbättringarna i den nya Sygicversionen har inte noga kontrollerats. Återkopplingar från tester har varit splittrade och uppdateringar måste göras med viss försiktighet, helst några fordon åt gången. 5.1 Lägre känslighet för stadsområden och järnvägskorsningar Den nya paketeringen gör också beräkningar mindre känsliga för att undvika stadsområden och järnvägsövergångar. Tidigare versioner hade en inställning som skulle kunna leda till omvägar för att undvika städer eller järnvägskorsningar. Nya känsligheten är inställd på Uppdaterade Truck attributes Standardinställningar storlek och vikt på en lastbil har justerats. De nya värdena är: weighttotal=17999 (kg) weightaxel=7999 (kg) length=9999 (mm) width=2599 (mm) height=3899 (mm) maxspeed=90 (km/h) 5.3 Nytt kartmaterial Den nya versionen innehåller också kartor från mars Observera att det senaste kartmaterialet kanske inte kan lösa alla problem som finns i äldre kartmaterial.. Version (7)

6 5.4 Hur får jag uppdateringen av navigationen? Navigationspaketet är för stort för att vara tillgängligt för fjärruppdatering. Uppdatering sker istället genom att ta emot ett speciellt förberett USB-stick från Vehco. USB-minnet sätts in i Onboard-skärmen och lämnas tills uppdateringen är klar (det kan ta mer än en timme, med tanke på den stora kartmaterialet för hela Norden eller Europa). Systemet kan användas under uppdateringen, men bör inte stängas av. Samma USB-minne kan användas för många lastbilar. Kunder som nyligen köpt navigering med tre års fri uppdatering har rätt till uppdateringen och kan kontakta Vehco på support.se@vehco.com och be om ett USB-minne. Vänligen tydligt ange: kundnamn och leveransadress i begäran. 6 Order: bättre respons vid tryck på knappar med länkar 6.1 Bättre respons vid tryck på knappar med telefonlänkar Kunder som har vissa (inte alla) Android-enheter med en Android-version lägre än 6,0, har upplevt problem när man klickar på knapparna som också visar telefonnummer-länkar som tar användaren till telefonen-appen. Problemupplevelsen var att det ibland tar två klick för att öppna en knapp eller bara fungerar om de yttre kanterna av knapparna klickades. Vehco har isolerat problemet som en brist i Android och har lyckats göra en lösning för att lösa det. 7 Ny modem-firmware för COM4 enheter 7.1 Bakgrund Under en tidsperiod av nästan ett år, har Vehco tillsammans med telekom-operatör och externa experter undersökt fall där COM4-enheter i vissa fall har haft problem att återfå internetuppkoppling automatiskt när de passerar landsgränser. Problemet hade en högre frekvens om lastbilen slutade nära gränserna, eller körde längs gränsen. Ett av resultaten av detta arbete var att identifiera en nyare version av den interna programvaran i modemet Com4 använder, kallat firmware. Den nya firmwaren har testats i laboratorium och i verkligheten, och det är verifierat det nu kan hantera gränsövergångar och vistelse nära landsgränser bättre. Ett fyrsiffrigt antal Com4-or har redan fått nya Firmwaren som en del av kontrollprocessen. Resten av enheterna kommer att få det med uppdateringen till 4.16, även om det inte är relaterat till 4.16-versionen självt. 7.2 Uppdateringen Firmwaren tillhandahålls av modemets leverantör. Vehco har gjort nödvändiga tillägg för att göra det möjligt att uppgradera modemet på distans, i detta fall medföljer uppdateringen Vehcos version När programvaran har laddats ner lokalt till enheten kör uppgraderingen automatiskt vid nästa uppstart av Com4. Föraren visas med ett " Software upgrade in process, do not cut power" -meddelande som fyller hela skärmen. Under uppgraderingen går systemet ej att använda. Version (7)

7 NOTERA! Det är viktigt att strömmen inte stängs av i mitten av uppgraderingsprocessen, eftersom det innehåller ett kritiskt ögonblick, där modemet är utan en fungerande startprocedur och kan därför aldrig fungera som avsett igen. I detta fall måste ett RMA-utbyte göras där Com4 byts till en utbytesenhet. Det finns några kända fall av detta som har hänt under kontrollfasen i 4.16, även om det inte är relaterat till 4,16- versionen självt. 8 Andra förbättringar 8.1 Diagnostikmodulen i COM4 tillgänglig för alla användare För COM4 enheter har en diagnosmodul funnits för internt bruk sedan länge. I version 4.16 har den blivit tillgänglig för alla användare, för att göra installation och felsökning enklare. Diagnosmodulen nås från startmenyn, den diagnostiserar: Serverkoppling GPS-mottagning Fordonskoppling Färdskrivarkoppling, realtidsevents (D8) Färdskrivarkoppling, fjärrkopiering (Tacho-CAN) 8.2 Meddelanden: Automatisk hantering av korrupta filer Under vissa omständigheter, till exempel plötsliga strömavbrott när man har en fil öppen, kan denna fil vara skadad. I 4.16, i meddelandetjänsten kan denna upptäcka en sådan fil, lägga den i karantän och fortsätta att arbeta som vanligt. Meddelandet i den skadade filen ska ses som förlorad. 8.3 Användarvänlighet: Standardljusstyrka satt till 100% Förut var standardljusstyrkan inställd på endast 40%. Detta orsakade problem på vissa enheter där detta blev för mörkt. Därför har standardvärdet höjts till 100% från version Version (7)

Brott mot förordningen (2004:865) om kör- och vilotider samt färdskrivare, m.m.

Brott mot förordningen (2004:865) om kör- och vilotider samt färdskrivare, m.m. Brott mot förordningen (2004:865) om kör- och vilotider samt färdskrivare, m.m. Bilaga 7 Med beteckningarna och EU avses dels Europaparlamentets och Rådets förordning (EG) nr av den 15 mars 2006 om harmonisering

Läs mer

Abelko Terminal. Användarmanual. Giltig för FIRMWARE version 2.4/2.5 och 15, 17 och 19 tums modeller

Abelko Terminal. Användarmanual. Giltig för FIRMWARE version 2.4/2.5 och 15, 17 och 19 tums modeller Abelko Terminal Användarmanual Giltig för FIRMWARE version 2.4/2.5 och 15, 17 och 19 tums modeller Abelko terminalen är en panel pc avsedd att monteras i kontrollpaneller eller skåp som display och gateway

Läs mer

APPLINK MOBILE PROJECTION FÖR NAVIGATIONSAPPAR DIGITALT INNEHÅLL ÄGARMANUAL

APPLINK MOBILE PROJECTION FÖR NAVIGATIONSAPPAR DIGITALT INNEHÅLL ÄGARMANUAL APPLINK MOBILE PROJECTION FÖR NAVIGATIONSAPPAR DIGITALT INNEHÅLL ÄGARMANUAL Anslutning av din enhet Det är enkelt att komma åt AppLink Mobile Projection. Innan du påbörjar din resa startar du din valda

Läs mer

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg Jaktpejl.se Användarmanual Av: Erik Åberg Innehållsförteckning Vad är Jaktpejl?... 3 Vad krävs för att använda Jaktpejl?... 3 Premiumfunktioner... 3 Release noteringar... 4 Version 2.01... 4 Version 2.0...

Läs mer

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Kartuppdatering Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Innehåll Grundläggande förutsättningar...1 Kontrollera om din enhet använder senaste mjukvaruversionerna...1

Läs mer

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Kartuppdatering Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Innehåll Grundläggande förutsättningar... 1 Kolla om din enhet använder senaste mjukvaruversionerna...

Läs mer

SFS 2017: Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 9

SFS 2017: Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 9 Bilaga 4 SFS 2017:1154 1. Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 9 Överträdelser av förordning (EG) nr 561/2006 Nr A A1 B B1 B2 B3 B4 Rättslig grund 5.1 6.1 Typ av överträdelse Besättning Lägsta ålder för konduktörer

Läs mer

Sanktionsavgifter enligt a

Sanktionsavgifter enligt a Sanktionsavgifter enligt 21 22 a 1. Sanktionsavgifter enligt 21 och 22 Överträdelser av AETR Nr Rättslig grund Typ av överträdelse A Besättning A1 Artikel 5 Inte iakttagit regler om lägsta ålder för förare

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

SFS 2017:849 Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 9

SFS 2017:849 Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 9 Bilaga Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 9 1. Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 7 8 Överträdelser av förordning (EG) nr 561/2006 Nr A A1 B B1 B2 B3 Rättslig grund 5.1 6.1 Typ av överträdelse Besättning Lägsta

Läs mer

SFS 2016:1106 Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 6 9

SFS 2016:1106 Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 6 9 Bilaga 29 SFS 2016:1106 Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 6 9 1. Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 6 8 Överträdelser av förordning (EG) nr 516/2006 Nr Rättslig grund Typ av överträdelse Avgift i kronor per

Läs mer

allvarlighetsgrad (*) MAÖ AÖ MÖ Besättning Artikel 5.1 Brott mot lägsta ålder för konduktörer 9 tim 10 tim 11 tim 10 tim 11 tim 12 tim 56 tim 60 tim

allvarlighetsgrad (*) MAÖ AÖ MÖ Besättning Artikel 5.1 Brott mot lägsta ålder för konduktörer 9 tim 10 tim 11 tim 10 tim 11 tim 12 tim 56 tim 60 tim Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 6 9 1. Sanktionsavgifter enligt 9 kap. 6 8 Överträdelser av förordning (EG) nr 561/2006 Bilaga Nr Rättslig grund Typ av överträdelse Avgift i kronor per allvarlighetsgrad

Läs mer

TomTom WEBFLEET Tachograph Manager Installation

TomTom WEBFLEET Tachograph Manager Installation TomTom WEBFLEET Tachograph Manager Installation Välkommen Välkommen Med TomTom WEBFLEET Tachograph Manager tillsammans med TomTom LINK 510 kan du via fjärråtkomst hämta information från de digitala färdskrivare

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Uppdatera firmware för kommunikationsenheter UT-1

Uppdatera firmware för kommunikationsenheter UT-1 Uppdatera firmware för kommunikationsenheter UT-1 Tack för att du valde en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur man uppdaterar firmware för kommunikationsenheter UT-1. Om du inte är säker på att du

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones

Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones Innehåll Innan du startar...1 Komma igång med programmet MobiTime...1 Ladda ned tidtabeller... 4 Uppdatera tidtabeller...7

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01

KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 KARLSBORGS ENERGI AB INTERNET KABEL-TV INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2011.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. ANSLUT KABELMODEMET... 4 2. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING... 5 OM DU VILL ANVÄNDA DIN

Läs mer

Rekonditionering. MEMOplanner Medium 2. Art.nr Rev A2 SE

Rekonditionering. MEMOplanner Medium 2. Art.nr Rev A2 SE Instruktion Rekonditionering MEMOplanner Medium 2 Art.nr 462856 Rev A2 SE 2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 1.1 Viktig information... 4 1.2 Memoplanner-licens... 4 2 Medföljande delar... 4 3. Rekonditioneringsförfarande...

Läs mer

Kör- och vilotider Regler och vägledning 1 november 2013

Kör- och vilotider Regler och vägledning 1 november 2013 Kör- och vilotider Regler och vägledning november 2013 1 Denna broschyr innehåller Kortfattad information och vägledning om regler för kör- och vilotider. De fullständiga författningstexterna och den promemoria

Läs mer

Kör- och vilotider Regler och vägledning mars 2009

Kör- och vilotider Regler och vägledning mars 2009 Kör- och vilotider Regler och vägledning mars 2009 Denna broschyr innehåller Kortfattad information och vägledning om regler för kör- och vilotider. De fullständiga författningstexterna och den promemoria

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå

Läs mer

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter

Vad finns i paketet. Detta bör finnas i paketet: Ett trådlöst modem, E5 Ett batteri Denna manual samt säkerhetsinformation En USB-kabel En nätadapter Innehåll Vad finns i paketet. 2 Lär känna ditt modem.. 3 Förbered modemet för användning 5 Starta modemet första gången. 6 Koppla upp en dator via USB.. 8 Koppla upp en eller flera enheter via WiFi.. 9

Läs mer

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning Kundportal Kundportal - Användarhandledning Version 1.0 Status Preliminär Datum 2014-12-07 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen... 3 Support - Time Care Support Team... 3 Begränsat

Läs mer

Uppdatera firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1/WR-R10

Uppdatera firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1/WR-R10 Uppdatera firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1/WR-R10 Tack för att du valt en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur man uppdaterar firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1 och WR-R10. Om du

Läs mer

Mki9100 UPPDATERING. Ladda ned uppdateringsfiler

Mki9100 UPPDATERING. Ladda ned uppdateringsfiler Mki9100 UPPDATERING Detta dokument beskriver hur man uppdaterar handsfreesatsen via USB porten. Uppdateringar är nödvändiga för att förbättra kompabiliteten för Parrot enheten mot nya telefoner på marknaden.

Läs mer

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Installation av Windows XP och Vista. LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex trådlös LAN cardbus-adapter 54 Mbps Inledning Utsätt inte Sweex trådlösa LAN cardbus-adapter 54 Mbps för extrema temperaturer. Placera inte enheten i direkt solljus eller nära värmekällor.

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Kartuppdatering Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Innehåll Grundläggande förutsättningar... 1 Kolla om din enhet använder senaste mjukvaruversionerna...

Läs mer

MANUAL SENTAX AB.

MANUAL SENTAX AB. MANUAL SENTAX AB www.sentax.se Innehåll Sentax Glide... 2 Hemsida och Mobilapplikation... 2 Förbereda test (Mobilenhet)... 7 Förbereda test (Skidspår)... 10 Utföra test... 11 Testdagboken... 17 Batteri...

Läs mer

Uppdatera firmware för Trådlösa fjärrkontroller WR-R10

Uppdatera firmware för Trådlösa fjärrkontroller WR-R10 Uppdatera firmware för Trådlösa fjärrkontroller WR-R10 Tack för att du valde en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur man uppdaterar firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-R10. Om du inte är säker

Läs mer

Uppdatera firmware för trådlös sändare WT 7

Uppdatera firmware för trådlös sändare WT 7 Uppdatera firmware för trådlös sändare WT 7 Tack för att du valt en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur man uppdaterar firmware för en trådlös sändare WT 7. Om du inte är säker på att du kan utföra

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Uppdatera firmware för Trådlösa fjärrkontroller WR-R10

Uppdatera firmware för Trådlösa fjärrkontroller WR-R10 Uppdatera firmware för Trådlösa fjärrkontroller WR-R10 Tack för att du valde en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur man uppdaterar firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-R10. Om du inte är säker

Läs mer

2. Ta av skyddslocket (grått) från Downloadkeys 6-pin-kontakt.

2. Ta av skyddslocket (grått) från Downloadkeys 6-pin-kontakt. Guide TIS-Compact TIS-Compact är ett verktyg för kopiering och utvärdering av data från alla digitala färdskrivare och förarkort. På förarkortet finns ca 28 dagar sparade och i färdskrivaren ca 365 dagar.

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12 Manual Lead tracking Version 1.0 2013-12-12 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Om manualen... 3 1.2 Om tjänsten... 3 2 Använd tjänsten för första gången... 4 2.1 Installera applikationen... 4 2.2

Läs mer

Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning. Version 0.4, tulli.fi. Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering

Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning. Version 0.4, tulli.fi. Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering Testningstjänst för meddelandedeklarering Kundanvisning Version 0.4, 30.10.2018 tulli.fi Anvisning för testningstjänsten för meddelandedeklarering 2 (11) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Nödvändiga

Läs mer

Uppdatera firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1/WR-R10

Uppdatera firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1/WR-R10 Uppdatera firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1/WR-R10 Tack för att du valt en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur man uppdaterar firmware för trådlösa fjärrkontroller WR-1 och WR-R10. Om du

Läs mer

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE Oderup 9267, 24297 Hörby, 0415-40025, info@datalogisk.se Montering mojomini Allmänt Denna instruktion beskriver kortfattat installation av mojomini. Smart AG antennen Smart

Läs mer

Provkörning på väg i samband med reparation eller service av en traktor som har färdskrivare är också undantaget reglerna.

Provkörning på väg i samband med reparation eller service av en traktor som har färdskrivare är också undantaget reglerna. Färdskrivare Traktor b (50km/h traktor) omfattas av reglerna för färdskrivare och kör-/vilotid. Undantag är om traktorn (b) används i jordbruks och skogsbruksverksamhet, inom en radie av 100 km från den

Läs mer

Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key

Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key AirKey Snabbguide Skapa smarttelefon och registrera med Send a Key På startsidan Home väljer du rutan Send a Key. Ange ett personnamn, en kod eller liknande i sökfältet. Om du vet att denna person ännu

Läs mer

Strömsparhantering. Dario Freddi Översättare: Stefan Asserhäll

Strömsparhantering. Dario Freddi Översättare: Stefan Asserhäll Dario Freddi Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Powerdevil, en strömhanteringsdemon 4 1.1 Strömsparinställningar................................... 4 1.2 Aktivitetsinställningar...................................

Läs mer

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Innehållsförteckning 3 Innehåll Kapitel 1: Installation...5 Installation...6 Aktivering...7 Kapitel 2: Skyddar konfidentiell information...9 Börja

Läs mer

Kontrollmetoder MSE12-10 Stoneridge SE5000 med MKII enhet

Kontrollmetoder MSE12-10 Stoneridge SE5000 med MKII enhet Kontrollmetoder MSE12-10 med MKII enhet Första installationen av en SE5000 sid 3 Nyinstallation (även byte från analog eller till en ny digital) Förinstallerad från fabrik Periodisk kontroll av en SE5000

Läs mer

Aktivering av xfill Trimble CFX-750 RTK

Aktivering av xfill Trimble CFX-750 RTK Aktivering av xfill Trimble CFX-750 RTK Manual ID GPS-12 Rev dat. 2013-06-24 DataVäxt AB Tel: 0514-650200 www.datavaxt.se Hedåkers Säteri 3 Fax: 0514-650201 info@datavaxt.se 467 95 Grästorp Följande beskrivning

Läs mer

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version kontorsinstallation

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version kontorsinstallation Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version 03.05 kontorsinstallation Enklast är om det går att sända in filerna till SDC direkt från maskinen ute i skogen. Det finns dock fall när det är nödvändigt

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for Windows Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET

Läs mer

Konfigurationsdokument M1

Konfigurationsdokument M1 Filename: Konfigurationsdokument M1 Page: 1(15) Konfigurationsdokument M1 Revision history Date Version Changes Changed by 2014-10-24 0.1 First draft AB 2015-01-21 0.2 Uppdaterad AB 2015-01-29 0.3 Uppdaterad

Läs mer

Installationsmanual DLD Wide Range (GPRS) www.vdo.se. Remote Download Device (DLD) gör överföringar av färdskrivardata kostnadseffektiv 2012-01-11

Installationsmanual DLD Wide Range (GPRS) www.vdo.se. Remote Download Device (DLD) gör överföringar av färdskrivardata kostnadseffektiv 2012-01-11 Installationsmanual DLD Wide Range (GPRS) Remote Download Device (DLD) gör överföringar av färdskrivardata kostnadseffektiv och enkel. www.vdo.se Installation av DLD Wide range (GPRS) DTCO DLD Den nya

Läs mer

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 HPC002 User Manual Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 Huvudfunktioner 1. Kontroll av lagrade data och radering 2. Låsning av tryckknapparna 3. Klocka 4. Inställningar 5. Inställningstips

Läs mer

PROGES PLUS THERMOSCAN RF. Instruktionsmanual V. 061115

PROGES PLUS THERMOSCAN RF. Instruktionsmanual V. 061115 ThermoScan RF användarinstruktioner 1 PROGES PLUS THERMOSCAN RF Instruktionsmanual V. 061115 Viktigt! Den här manualen innehåller ett antal lösenord som endast är avsedda för administratörerna. Glöm inte

Läs mer

R-LINK Evolution Installationsguide för programvaran. Hur gör jag uppdateringarna?

R-LINK Evolution Installationsguide för programvaran. Hur gör jag uppdateringarna? R-LINK Evolution Installationsguide för programvaran Den här uppdateringen fungerar endast för Renault-fordon med R-LINK vars chassinummer har verifierats på webbplatsen. Använd endast denna programvara

Läs mer

Manual digipostpro. samt digivu. WAN och LAN. Sätt i kort... Ansluten 192.168.1.10

Manual digipostpro. samt digivu. WAN och LAN. Sätt i kort... Ansluten 192.168.1.10 Manual WAN och LAN 15:41 192.168.1.10 samt digivu Menystruktur i Med ansluten digivu 15:41 15:41 192.168.1.10 () TELIA S Grunddisplay LAN Ansluter via lokalt nätverk Grunddisplay WAN Ansluter via GPRS

Läs mer

Manuellt fordonsspårnings/ tidrapporterningssystem

Manuellt fordonsspårnings/ tidrapporterningssystem Manuellt fordonsspårnings/ tidrapporterningssystem Racetiming Sweden Johan Forsman 0734-183529 Racetiming MPS Racetiming MPS är ett fordonsspårning/resultatrapporteringssystem som består av två parallella

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Riksåklagarens föreskrifter om ändring i Riksåklagarens föreskrifter (1999:178) om ordningsbot för vissa brott Publicerad den 17 maj 2018 Utfärdad den 23 april 2018 Riksåklagaren

Läs mer

Information till användaren att han/hon måste aktivera mjukvaran.

Information till användaren att han/hon måste aktivera mjukvaran. Produktaktivering Startfönster Information till användaren att han/hon måste aktivera mjukvaran. Denna guide visas efter att installationen avslutats och first time setup är slutförd. Guiden kommer att

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN VER 1.0 ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN 2015-04-20 1 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 2 1.1 App-version... 2 2 2.1 ANVÄNDARE OCH BESÄTTNING... 2 Inloggning... 2 2.2

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet. 3 års fri kartuppdatering

Kartuppdatering. Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet. 3 års fri kartuppdatering Kartuppdatering Manual för 3 års fri kartuppdatering av din Kenwood enhet 3 års fri kartuppdatering Innehåll Grundläggande förutsättningar... 2 Kolla om din enhet använder senaste mjukvaruversionerna...

Läs mer

MANUAL SENTAX AB.

MANUAL SENTAX AB. MANUAL SENTAX AB www.sentax.se Innehåll Sentax Glide... 2 Hemsida och Mobilapplikation... 2 Förbereda test (Mobilenhet)... 5 Förbereda test (Skidspår)... 8 Utföra test... 8 Testdagboken... 14 SENTAX AB

Läs mer

Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET

Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET skapad version reviderad godkänd: 23.04.09 1.4 31.08.09 31.08.09 2 Innehåll 1. FÖRPACKNINGENS INNEHÅLL... 3 2. INTRODUKTION... 3 2.1. VARNING... 3 2.2. TYP C... 3 3.

Läs mer

Kontrollmetoder MCV12-10 VDO DTCO1381 med MKII enhet

Kontrollmetoder MCV12-10 VDO DTCO1381 med MKII enhet Kontrollmetoder MCV12-10 med MKII enhet Första installationen av en DTCO1381 sid 3 Nyinstallation (även byte från analog eller till en ny digital) Förinstallerad från fabrik Periodisk kontroll av en DTCO1381

Läs mer

Konfigurering och driftsättning

Konfigurering och driftsättning 1 (40) Ladok Nouveau Ändringshistorik Av Kommentar Granskare/Godk ännare 2010-03-15 sbm Utkast 2010-04-27 sbm Uppdaterat inför majleveransen 2010-06-10 2010-09-02 sbm sbm Visual C++ Runtime kräver Windows

Läs mer

Exempel. Vinterväghållning vad gäller?

Exempel. Vinterväghållning vad gäller? Vinterväghållning vad gäller? November 2013 Här hittar du aktuell information om hur lagar och regleringar styr vinterväghållningen, inklusive alla undantag. Sveriges Åkeriföretag har analyserat hur regelverken

Läs mer

Release Höjdpunkter

Release Höjdpunkter Introduktion Huvudsakligt innehåll I Release 2.5 är: POWER PROFIL ( % FTP) 1. En Powerprofil i Watt (% FTP) är nu tillgänglig i DesiQner och Cardio Training. Power Wattprofil och Pulsprofil kan definieras

Läs mer

Mobilt Bredband Turbo 3G+ Manual

Mobilt Bredband Turbo 3G+ Manual Mobilt Bredband Turbo 3G+ Manual Manual_MobiltBredband_E1820.indd 1 09-11-11 11.33.15 Välkommen! Vårt Mobila Bredband Turbo 3G+ erbjuder det enklaste sättet att ansluta till Internet någonsin. Sätt in

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1 BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5 Version 1.00 Utgåva 1 Revision: 2016-09-29 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN TEL. +46 435 77 95 00 FAX +46 435 77 95 29 www.daab.se Innehåll Allmän information...3

Läs mer

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Vid installation kommer programmet att automatiskt att sparas på datorns C-enhet. Det går inte att ändra

Läs mer

UPPDATERING MJUKVARA FÖR PALTRONIC SYSTEMS

UPPDATERING MJUKVARA FÖR PALTRONIC SYSTEMS Tekniska anvisningar UPPDATERING MJUKVARA FÖR PALTRONIC SYSTEMS Version 1.0 / GwB / 06-2009 Följande information beskriver hur man utför en fält uppdatering på PALTRONIC system. Krav: PALDIAG.NET Version

Läs mer

SOCIALLAGSTIFTNING PÅ VÄGTRANSPORTOMRÅDET Förordning (EG) nr 561/2006, direktiv 2006/22/EG, förordning (EU) nr 165/2014

SOCIALLAGSTIFTNING PÅ VÄGTRANSPORTOMRÅDET Förordning (EG) nr 561/2006, direktiv 2006/22/EG, förordning (EU) nr 165/2014 VÄGLEDNING 7 Fråga: Innebörden av varje Artikel: Artikel 8.2 och 8.5 i förordning (EG) nr 56/2006. Metod som ska tillämpas: I linje med artikel 8.2 i förordningen ska en ny dygnsvila tas inom varje efter

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

Sirius II Installation och Bruksanvisning

Sirius II Installation och Bruksanvisning Sirius II Installation och Bruksanvisning Innehåll 1. Introduktion... 2. Installation av Sirius II programvara... 3. Anslutning Data Linker interface.... 4. Sirius II funktioner.... 5. Bruksanvisning....

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

(7) Neptune Version release information. Copyright Visma. Med ensamrätt.

(7) Neptune Version release information. Copyright Visma. Med ensamrätt. 2015-02-10 1 (7) Neptune 7.8.0. Version release information Innehållsförteckning 2015-02-10 2 (7) 1 Allmän information om versionen... 3 1.1 Förkrav... 3 2 Förändringar i denna version... 4 2.1 Ändrad

Läs mer

Säkerheten först. Säkerhetskopiera dina plånböcker innan uppgraderingen

Säkerheten först. Säkerhetskopiera dina plånböcker innan uppgraderingen Säkerheten först. Säkerhetskopiera dina plånböcker innan uppgraderingen Om du håller några LEOcoins på en extern skrivbordsplånbok eller en mobil plånbok, se till att du säkerhetskopierar alla dina plånböcker,

Läs mer

Kontrollmetoder ASE14-03 Analoga färdskrivare med OPTIMO

Kontrollmetoder ASE14-03 Analoga färdskrivare med OPTIMO Kontrollmetoder ASE14-03 Analoga färdskrivare med OPTIMO Kablar och adaptrar Provförutsättning samt kabel/adapter lista sid 2 Metod för uppmätning av W-värde 20-meterssträcka sid 3 Bromsprovare sid 4 Kontroll

Läs mer

MegTax CardCenterPro

MegTax CardCenterPro 09-09-25 n 1 1 (7) MegTax CardCenterPro 1. Installation... 2 2. Hantering... 3 2.1. Tömning... 3 2.2. Fliken Kortrutiner... 4 2.3. Visa logg & Visa ej tömda... 5 2.4. Fliken Fakturafil... 5 2.5. Fliken

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Användarmanual För skatteverket

Användarmanual För skatteverket Användarmanual För skatteverket BOXEN KONTROLLENHET skapad version reviderad godkänd: 23.04.09 1.4 31.08.09 31.08.09 2 Innehåll 1. INTRODUKTION... 3 1.1. TYP C... 3 2. ANSLUTNINGAR... 3 2.1. STRÖMFÖRSÖRJNING...

Läs mer

Installationsguide data v1.0 MFD8/12/BB

Installationsguide data v1.0 MFD8/12/BB Installationsguide data v1.0 MFD8/12/BB Innehåll 1. Datakatalog... 2 1.1. SystemID... 2 1.2. Minnesplatser... 2 1.3. Datalista... 3 1.3.1. Referens... 3 1.3.2. Status... 3 1.3.3. Utgåva... 3 2. Installera

Läs mer

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga Handbok för AirPrint Information om AirPrint Tillvägagångssätt för inställning Utskrift Bilaga Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Information om

Läs mer

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom.

Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Bruksanvisning M-ANY PreMium MP3 Art 100043 I kartongen: Fjärrkontroll, hörlurar, batterier, USB-kabel, Audiokabel, väska, halssnodd, CD-Rom. Komma igång: Stoppa in den medföljande CD-Rom skivan M-ANY

Läs mer

1. ActiveGPS 2.00 by TJ

1. ActiveGPS 2.00 by TJ 1.1 Inställningar 1. ActiveGPS 2.00 by TJ För att ändra inställningarna i ActiveGPS så måste man först trycka på Hämta inställningar först då tänds alla rutor upp. Istället för att visa avstånd fram till

Läs mer

Manual digipostpro. samt digivu. v.1.16. WAN och LAN 15:41. digipostpro Sätt i kort... Ansluten 192.168.1.10

Manual digipostpro. samt digivu. v.1.16. WAN och LAN 15:41. digipostpro Sätt i kort... Ansluten 192.168.1.10 Manual WAN och LAN v.1.16 192.168.1.10 samt digivu Montering och anslutning Båda sidorna kan lyftas av för att kunna montera och ansluta. Respektive sida lyfts rakt upp när terminalen ligger platt. LAN

Läs mer

Instruktioner för att uppdatera mjukvara i Amazone Amatron 3 monitorn

Instruktioner för att uppdatera mjukvara i Amazone Amatron 3 monitorn SERVICEINFO Intern kod Utskriv. Av Datum Tillverkare Modell Sidan Ers. Info Nr Grupp/Flik Nr 2015-02 SM 2015-04-30 Amazone Amatron 3 1 av 12 Innehållet i denna information tjänar endast som underlag för

Läs mer

Förbättringar i Jämförelsedialogen Sammanställningen visar kalkylens alla rader

Förbättringar i Jämförelsedialogen Sammanställningen visar kalkylens alla rader Release Notes 5.3 CSP Push notiser Till release 5.2 införde vi vår nya meddelandefunktion, som baseras på att vi kan pusha ut notiser till alla användare. När inte pushtjänsten kund ansluta visades en

Läs mer

Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur.

Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur. Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur. Klicka på ikonen för att läsa mer och ladda ner. Klicka på installera så börjar appen att hämtas på din ipads startsida.

Läs mer

Nyheter i Handi v5.3.3 och Handi Web v1.4

Nyheter i Handi v5.3.3 och Handi Web v1.4 Nyheter i Handi v5.3.3 och Handi Web v1.4 (Gäller Handi5 SW, Handi Defy+, Handi Xcover 2) 2015-04-13 Fungerar på Android-baserad surfplatta Alla Handi-funktioner är nu anpassade för stående skärm. Kopiera

Läs mer

Så här gör du en reklamation!

Så här gör du en reklamation! Så här gör du en reklamation! Innehåll: 1.1 Inledning 1.2 Så här hittar du till reklamationsformuläret 1.3 Översikt reklamationsformuläret 2.1 Kund 2.2 Fordon 2.3 Artikel 2.4 Utfört arbete och arbetsrelaterat

Läs mer

KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16)

KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16) KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16) I samband med en kalibrering av en färdskrivare tillverkad enligt bilaga 1C till Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2016/799 måste funktionen av dess

Läs mer

DATA CIRKEL VÅREN 2014

DATA CIRKEL VÅREN 2014 DATA CIRKEL VÅREN 2014 Ledare: Birger Höglund och Sten Halvarsson Sida:1 av 6 Kursdag 22 januari 2014 Olika kablar: Sten berättade och visade upp olika möjligheter att ansluta kablar till dator och telefoner.

Läs mer

Public. Smart Link + App

Public. Smart Link + App Smart Link + App Vad är en SmartLink? DTCO SmartLink är en effektiv och smart lösning för kommunikation mellan färdskrivaren och en Smart Phone. Det är en Bluetooth-modul som du själv ansluter till nedlddningsuttaget

Läs mer

Uppdatera firmware för Nikon 1-kameror med avancerat utbytbart objektiv, 1 NIKKORobjektiv och Nikon 1-tillbehör

Uppdatera firmware för Nikon 1-kameror med avancerat utbytbart objektiv, 1 NIKKORobjektiv och Nikon 1-tillbehör Uppdatera firmware för Nikon 1-kameror med avancerat utbytbart objektiv, 1 NIKKORobjektiv och Nikon 1-tillbehör Tack för att du valt en Nikon-produkt. Denna guide beskriver hur du uppdaterar fast program

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSSTOLENS 1 (8) meddelad i Stockholm den 1 juli 2019 KLAGANDE JTW Transport Aktiebolag, 556351-1228 Ombud: AA och BB Sveriges Åkeriföretag Juridik Fiskhamnsgatan 2 414 58 Göteborg MOTPART

Läs mer