Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur."

Transkript

1

2

3 Öppna Företagsportalen. Skriv LexMeeting i sökfältet och tryck på sök eller retur.

4 Klicka på ikonen för att läsa mer och ladda ner. Klicka på installera så börjar appen att hämtas på din ipads startsida. Stäng nu företagsportalen.

5 Klicka på ikonen LexMeeting på din ipad. Första gången du ska logga in behöver du klicka på Gå till inställningar.

6 Här ska du fylla i partnerid:et i det markerade fältet (LASPLKUNG010). Här finns ingen spara knapp utan du tar dig tillbaka till startsidan genom att klicka på Ipadens hemknapp. När du startar appen kommer det en inloggningsruta. Där uppger du ditt användarnamn + lösenord och trycker på Logga in.

7 I appen klickar du på Sammanträden i vänsterkanten. (Du kan dra fram den från vänsterkant om den är gömd). Nytt är att du kan välja att visa dina sammanträden i Datumordning eller Bokstavsordning, nu ser du alla sammanträden i den följd du önskat. Klicka på > i högerkanten på respektive sammanträde för att starta nedladdningen av alla dokument i sammanträdet. Det gör att du kan läsa handlingarna även när du inte är uppkopplad mot internet. Det är dock viktigt att du är uppkopplad mot internet under tiden du hämtar handlingarna. När du trycker på ett sammanträde hämtas alla dess handlingar till din ipad. Svarta sammanträdespunkter innehåller handlingar. Vita sammanträdespunkter innehåller inte några handlingar. Tryck på en svart sammanträdespunkt för att se handlingarna som finns på den punkten.

8 För att läsa handlingarna i ett sammanträde klickar du på sammanträdet i listan. Då flyttas listan med tillgängliga sammanträden till vänster, i högra bilden visas nu sammanträdets kallelse och under det listan över punkterna som ska tas upp på sammanträdet. För att inte lagringsutrymmet i din ipad inte ska bli för fullt kan du välja att ta bort hämtade sammanträden. Vi rekommenderar främst att du gör detta med avklarade sammanträden, och om du har många och stora handlingar på sin ipad. Tänk på att dina anteckningar kommer försvinna när du tar bort sammanträdet. Ta bort alla handlingar från ett sammanträde genom att trycka länge på sammanträdesnamnet och välja Ta bort nedladdade handlingar.

9 Du kan ta bort en enskild handling genom att trycka länge på handlingsnamnet och välja Ta bort nedladdning. Klicka på den punkt du vill titta på. Då flyttas listan med punkterna på sammanträdet till vänster och de handlingar som hör till den aktuella punkten visas till höger. Klicka sedan på den handling du vill läsa för att öppna den.

10 När du öppnar en handling så flyttas listan över punktens handlingar till dold meny till vänster och handlingen visas på helskärm. Om det finns flera handlingar i ärendet så visas de alltså i listan till vänster och du kan hoppa mellan dem. För att gå tillbaka till listan över sammanträdets punkter klickar du på tillbaka uppe i verktygsfältet. Läs handling - Tryck på en handling för att läsa den. Om handlingen har flera sidor bläddrar du genom att svepa sidorna från höger till vänster eller från vänster till höger.

11 Du kan göra noteringar på handlingarna genom att klicka på anteckningsikonen uppe till höger i fönstret. Då får du upp ett verktygsfält där du kan välja att markera text på olika sätt, skriva en anteckning eller rita någonting. Du kan anteckna på flera olika sätt: Markera text Tunn penna Tjockare genomskinlig penna Ångra Gör om Stäng För att ta bort alla anteckningar i en specifik handling: Tryck länge på handlingsnamnet och välj Rensa anteckningar. För att hitta anteckningarna inne i en handling: Tryck på Bok-knappen i toppmenyn.

12 Du hittar alla dina handlingar med anteckningar under Med anteckningar i vänstermenyn. OBS! Dina anteckningar försvinner om: Du hämtar alla handlingar igen, Du tar bort hämtade sammanträden eller handlingar, En annan användare loggar in i LexMeeting på din ipad, Sekreteraren avpublicerar sammanträdet eller handlingen, Du byter partnerid, Du avinstallerar LexMeeting

13 Om du vill dela dina handlingar kan du göra detta genom att trycka på Dela-knappen i toppmenyn. Du kan dela handlingar till ett många olika applikationer som finns på din ipad. Detta är en funktion som ofta används om man vill dela med sig av sina anteckningar till sina partikamrater. Om du har antecknat i en handling och en ny version av handlingen publiceras vill vi inte att du ska tappa dina anteckningar. Den nya handlingen publiceras därför som en ny version, och den gamla handlingen med anteckningar ligger kvar som en äldre version. Om du vill kan du kopiera anteckningarna från den tidigare versionen och klistra in dem i den nyare versionen. Om sekreteraren avpublicerar handlingen där du har gjort anteckningar kommer samtliga versioner att plockas bort från din ipad utan förvarning. LexMeeting hanterar upp till tio versioner av en handling. Observera att det är bara handlingar du gjort anteckningar på som kommer läggas till som nya versioner. Om inga anteckningar görs kommer handlingen bara att ersättas av den senaste versionen. Ibland uppstår något fel när en handling hämtas till din ipad. Du kan trycka på handlingen igen för att göra ett nytt försök att hämta handlingen. Om det inte fungerar när du försöker igen vänta ett litet tag och försök sedan igen. Om du har försökt hämta handlingen flera gånger och låtit det gå ett litet tag mellan hämtningarna, men fortfarande har problem: ta kontakt med sekreteraren eller den person som har publicerat handlingen.

14 Ipad har en inbyggd funktion för uppläsning av text. Markera den text du vill ha uppläst genom att trycka länge på den och eventuellt dra i markeringshandtagen. Välj alternativet Tala i menyn. När du loggar in i LexMeeting hämtar appen automatiskt information om de sammanträden, sammanträdespunkter och handlingar som har förändrats sedan förra gången du loggade in. För att hämta senaste ändringarna manuellt: svep med fingret från överkanten av skärmen och neråt när du befinner dig i startmenyn i appen. Du får då upp en meny. Välj alternativet Hämta senaste ändringarna. Detta kan vara ett alternativ om du vet att sekreteraren har publicerat en ny handling som du ännu inte har fått eftersom du inte har varit utloggad sedan handlingen publicerades. För att hämta alla sammanträden och handlingar igen: svep med fingret från överkanten av skärmen och neråt. Du får då upp en meny. Välj alternativet Hämta allt igen Hämta allt igen rekommenderas om du vill börja om från början och tömma appen på de sammanträden som du har hämtat till ipaden. Var medveten om att dina anteckningar kommer att försvinna från handlingar.

15 Du kan även se vilka anteckningar som finns genom att klicka på bokikonen. Om du klickar på någon av anteckningarna i listan så hoppar du direkt till dem i dokumentet. Du kan även välja att titta på om det finns några bokmärken inlagda i dokumenten genom att klicka där det står bokmärken. Du kan välja att lägga till egna bokmärken genom att trycka på Bokmärken och sen +.

16 Till höger i verktygsfältet får du upp alla sidorna i dokumentet där du antingen har gjort anteckningar eller bokmärken. Om du klickar på förstoringsglaset kan du söka i texten i ett enskilt dokument. Skriv in ett eller flera ord eller namn och klicka på sökresultatet så hamnar du direkt på rätt plats.

17 Du kan också söka i alla dokument du har i appen. Det gör du genom att trycka på sökfunktionen som finns på startsidan i appen. Skriv in det ord du letar efter i fältet som kommer fram överst i bild.

18 För att uppdatera appen med de senaste handlingarna/sammanträden görs enklast genom att dra ett eller två fingrar från markeringen och ner på Ipaden. Hämta senaste ändringarna - Appen laddar ner de kompletterade handlingarna. Hämta allt igen (handlingarna återställs) Appen laddar ner alla hämtningar på nytt. Observera att vid detta valet skrivs eventuella anteckningar eller färgmarkeringar över.

19 Om du vill skicka en handling via mail eller spara på något annat sätt finns ikonen skicka i verktygsraden. Här kan du välja vad du vill göra med dokumentet. Om du skickar ett dokument som du gjort anteckningar i kan du välja hur/ om du vill skicka med dem.

20 Sammanträde Sammanträde med nedladdade handlingar. Prenumeration finns Sammanträde vars lokalt nedladdade handlingar tagits bort men prenumeration finns Sammanträdespunkt som inte har några handlingar Sammanträdespunkt som har handlingar Handling som ej har laddats ned Handling som har laddats ned Handling med anteckningar Handling som är märkt som Favorit Sekretesshandling Stjärnan indikerar att handlingen Kallelse ännu inte har öppnats

21 Tryck på Användarhandbok i vänstermenyn för att läsa användarhandboken. Gå tillbaka till LexMeeting genom att trycka på LexMeeting längst upp till vänster I vänstermenyn hittar du alternativet Transaktioner. Här kan den som är intresserad se det som händer när ipaden hämtar nya sammanträden och handlingar från Lex. Vid felanmälningar till Solarplexus kan vi be er att titta i transaktionslistan för att se om alla hämtningar är klara.

22 Felmeddelande: Nätverksproblem. Kunde inte ansluta till licensservern, kontrollera din internetuppkoppling och försök igen. Meddelandet kommer när: Du inte får kontakt med licensservern. Detta kan bero på att du inte har någon uppkoppling till internet eller att din organisation har problem med sin server. Det kan också komma när du precis har ställt in nytt PartnerID. Vad kan du göra: Kontrollera att du har uppkoppling mot internet. Prova igen. Om problemet fortsätter: kontakta din organisation. Felmeddelande: Offline-läge. Ipaden befinner sig i offline-läge. Handlingarna kommer inte laddas ner. Meddelandet kommer när: Du inte har uppkoppling mot internet och du trycker på ett sammanträde eller handling som inte tidigare är hämtat. Vad kan du göra: Om du vill hämta handlingar behöver du en uppkoppling till internet. Felmeddelande: Problem med minne. Minnet på ipaden är på väg att bli fullt. Rensa bort filer eller avinstallera appar för att frigöra utrymme. Meddelandet kommer när: Det är mindre än 10 % kvar av lagringsutrymmet på din ipad. Vad kan du göra: Du behöver rensa i din ipad. När lagringsutrymmet är helt fullt kommer du inte att kunna läsa nya handlingar. I LexMeeting kan du rensa bort hämtade sammanträden. Men du

23 kan också frigöra utrymme genom att avinstallera andra appar eller ta bort filer. Exempelvis kan filmer, foton och spel ta upp mycket plats på din ipad. Vänd dig gärna till någon inom din organisation om du behöver hjälp. Felmeddelande: Lagringsutrymmet i ipaden är för lågt för att kunna ladda ner sammanträdet. Meddelandet kommer när: Du inte har tillräckligt med plats på din ipad för att hämta sammanträdet du trycker på. Vad kan du göra: Rensa din ipad. Läs under föregående rubrik Problem med minne. Felmeddelande: Fel i filhämtning. Den önskade raden gick inte att hämta. Meddelandet kommer när: Du trycker på ett sammanträde eller handling som har avpublicerats, men rubriken har ännu inte tagits bort i din ipad. Vad kan du göra: Du kommer inte kunna läsa sammanträdet eller handlingen. Hör av dig till sekreteraren om du undrar varför det är avpublicerat.

Innehåll Lex Meeting version 1.4.0

Innehåll Lex Meeting version 1.4.0 1 Innehåll Lex Meeting version 1.4.0 Ladda ner LexMeeting... 3 Ställ in LexMeeting... 5 Använda LexMeeting... 6 Anteckna i LexMeeting... 11 Söka i LexMeeting... 14 Tvinga hämtning av handlingar... 15 Skicka

Läs mer

Ladda ner LexMeeting. Öppna App Store. Skriv in lexmeeting i sökfältet och tryck på Sök

Ladda ner LexMeeting. Öppna App Store. Skriv in lexmeeting i sökfältet och tryck på Sök Innehåll Ladda ner LexMeeting... 3 Ställ in LexMeeting... 5 Använda LexMeeting... 7 Anteckna i LexMeeting... 11 Söka i LexMeeting... 13 Skicka information från LexMeeting... 14 Ladda ner LexMeeting Öppna

Läs mer

LexMeeting för IOS. En användarintroduktion (version 1.2)

LexMeeting för IOS. En användarintroduktion (version 1.2) LexMeeting för IOS En användarintroduktion (version 1.2) Innehåll 1 Att komma igång... 3 1.1 Inställningar... 3 1.2 Hämtning av sammanträden och sammanträdespunkter... 4 1.3 Fortsatta hämtningar... 5 2

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Vad är Insyn App? ipad App för läsning av de dokument som finns publicerade i Insyn på www.insynsverige.se. Stöd för anteckningar. Läsning Online och Offline.

Läs mer

Kaltura MediaSpace Go

Kaltura MediaSpace Go Kaltura MediaSpace Go Kom igång med appen MediaSpace Go LnuPlay är baserat på mediasystemet Kaltura som erbjuder applikationer för både ios och Android (kommer inom kort). Med en sådan app på din mobila

Läs mer

Utbildning i Meetings

Utbildning i Meetings Digitala handlingar till politiska samanträden VÄLKOMMEN! Elisabeth Jarborn, KLK/kansli Utbildning i Meetings Genomgång av Ipad och appar. Genomgång av Meetings. Kom ihåg att våga prova, plattan går inte

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad)

Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad) Sidan 1 av 7 App-release: 1.0 Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad) Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionaliteten i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version...

Läs mer

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad

Appen Legimus. Användarmanual för IPhone och IPad Appen Legimus Användarmanual för IPhone och IPad Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Logga in offline... 3 Hitta i appen... 3 Söka efter böcker... 4 Söka i legimus.se... 4 Ladda ner och läs offline...

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Lathund för emeetings. att läsa styrelsehandlingar i din ipad

Lathund för emeetings. att läsa styrelsehandlingar i din ipad Lathund för emeetings att läsa styrelsehandlingar i din ipad 2 Innehåll Lathund för emeetings... 1 att läsa styrelsehandlingar i din ipad... 1 Logga in i emeetings... 3 Välj instans och möte... 4 Läsa

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.6

Användarmanual. Meetings 1.6 Användarmanual Meetings 1.6 Revisionsnummer: 2 Dokumentnamn: Meetings by Formpipe 1.6 - Användarmanual ipad Datum: 2014-03-30 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (24) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Användarmanual. Meetings app 1.7

Användarmanual. Meetings app 1.7 Användarmanual Meetings app 1.7 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: Meetings App 1.7 Datum: 2012-12-19 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (27) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar

MeetingDocs. Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar MeetingDocs Tjörns kommuns distribution av kallelser och möteshandlingar 1. Bakgrund Tjörns kommun har, i ett led att i större utsträckning effektivisera och digitalisera, börjat arbeta i ett nytt dokument

Läs mer

Användarmanual Insyn Stockholm App App version 1.5.x

Användarmanual Insyn Stockholm App App version 1.5.x Användarmanual Insyn Stockholm App App version 1.5.x Vad är Insyn App? ipad App för läsning av de dokument som finns publicerade i Insyn på www.insynsverige.se/stockholm. Stöd för anteckningar. Läsning

Läs mer

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad

Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Så här använder du Legimus app för Iphone och Ipad Innehåll Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 5 Så här söker du en talbok... 5 Ladda ner

Läs mer

Användarmanual Legimus för

Användarmanual Legimus för Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 3 Innehåll Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 1.0 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Bokhyllan... 4 Ta bort en bok... 4 Appens

Läs mer

Komma igång med Widgit Writer

Komma igång med Widgit Writer Symbolbruket Hargdata 013-712 70 info@symbolbruket.se www.symbolbruket.se Komma igång med Widgit Writer Widgit Writer är en app för ipad där du kan skriva enkla symboldokument med ljudning och talat stöd

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (Android)

Manual - Inläsningstjänsts App (Android) Sidan 1 av 7 Manual - Inläsningstjänsts App (Android) App-release: Beta Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionalitet i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version... 2 2 Var hittar

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android

Version lättläst. Så här använder du Legimus app. för Android Så här använder du Legimus app för Android Innehåll Vad är Legimus?... 3 Talsyntes... 3 Legimus webb... 3 Kom igång med appen Legimus... 4 Logga in... 4 Bokhyllan... 4 Så här söker du en talbok... 5 Ladda

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

Användarinstruktion för appen Styrelsemöte.se

Användarinstruktion för appen Styrelsemöte.se Användarinstruktion för appen Version 0.8 THE 2018-01-15 Denna instruktion beskriver hur appen fungerar. Det är primärt inte en instruktion hur en ipad fungerar. Instruktioner för hur en ipad fungerar

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 0.9 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 0.9 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Införande... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Hur laddar jag ner böcker?... 3 Hur hittar jag mina böcker?... 4 Hur tar

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Användarmanual Legimus för. Android

Användarmanual Legimus för. Android Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Legimus webb... 3 Kom igång... 4 Inloggning... 4 Bokhyllan... 4 Sök en talbok... 4 Ladda ner taltidningar...

Läs mer

Kom igång med lånad ipad

Kom igång med lånad ipad Kom igång med lånad ipad Denna instruktionsmanual beskriver hur du: 1. Förbereder och ställer in din ipad innan du kan använda den 2. Rensar din lånade ipad innan du lämnar tillbaka den OBS! Notera att

Läs mer

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad

Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad 1 av 13 v. 1.7 Lathund för emeetings nämndshandlingar på ipad Innehåll Att använda appen... 2 Ifall appen laddar långsamt eller hänger sig... 9 Vid problem med uppkopplingen till kommunens nät... 10 Byte

Läs mer

Användarmanual för läsplattor

Användarmanual för läsplattor Användarmanual för läsplattor Allmän information Funktioner i läsplattan Denna information beskriver i korthet vissa allmänna funktioner som finns i din läsplatta. Vilo-/väckningsknappen När du håller

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ANDROID Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator

Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ärendesamordning och kansli Västra Götalandsregionen 2018-11-27 Nedladdning av applikation för sammanträdeshandlingar via Netpublicator Ladda ned Sammanträdeshandlingar för nämnder/styrelser kan nås via

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Användarhjälp till Adobe Reader. Förtroendevalda i Strömstads kommun 2014

Användarhjälp till Adobe Reader. Förtroendevalda i Strömstads kommun 2014 Användarhjälp till Adobe Reader Förtroendevalda i Strömstads kommun 2014 Applikation för att läsa och hantera handlingar Som ledamot i Strömstads kommun når du kallelser till KS och KsAu på webbadressen:

Läs mer

Handhavande manual problemhantering

Handhavande manual problemhantering av Handhavande manual problemhantering 1(9) av Flytta dina dokument från H: till OneDrive I och med att Norrtälje kommun går över till Office 365 för skolverksamheten så kommer den egna lagringsplatsen

Läs mer

Instruktioner för användare av Meetings Plus app

Instruktioner för användare av Meetings Plus app Instruktioner för användare av Meetings Plus app Revisionsnummer: Dokument-ID: 007433 Datum:08--7 08--7 Formpipe Software AB. All rights reserved. (9) Innehåll Introduktion...4 Registrera organisation

Läs mer

Användarmanual Legimus för Android. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Android. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Android Innehåll Användarmanual Legimus för Android... 1 Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Ladda ner tidningar...

Läs mer

Windows Store. Det krävs ett Microsoft-konto för att kunna hämta appar i Store. Du kan ta bort (avinstallera) appar som du inte vill ha kvar.

Windows Store. Det krävs ett Microsoft-konto för att kunna hämta appar i Store. Du kan ta bort (avinstallera) appar som du inte vill ha kvar. 6. Mera om appar Vi har hittills bekantat oss med några av de appar som finns med i Windows 10, bl.a. Kalkylatorn, Wordpad, webbläsaren Edge, och E- post. (Till viss del blir därför följande avsnitt repetition.)

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Part of Vitec Software Group. Kom igång med IntoWords för ipad

Part of Vitec Software Group. Kom igång med IntoWords för ipad Part of Vitec Software Group Kom igång med IntoWords för ipad Kom igång med IntoWords för ipad I det här dokumentet så får du en kort genomgång om hur IntoWords för ipad fungerar. Innehållsförteckning

Läs mer

Innehåll. Omslagsfoto: Daniel Sahlberg. Liber AB Version 2.1 Sida 1

Innehåll. Omslagsfoto: Daniel Sahlberg. Liber AB Version 2.1 Sida 1 ONLINEBOKEN MANUAL Innehåll Om onlineboken...2 Onlinebok på dator och surfplatta...2 Kom igång med onlineboken... 3 Öppna onlineboken... 3 Läsa i onlineboken... 3 Hitta i onlineboken... 3 Lyssna på onlineboken...

Läs mer

Användarmanual. Meetings App 2.0

Användarmanual. Meetings App 2.0 Användarmanual Meetings App 2.0 Revisionsnummer: 1 Dokument-ID: 10052141 Datum: 2015-06-15 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (28) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 2 FÖRKRAV OCH INSTALLATION...5

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

Användarmanual Legimus för Android. Version 0.9

Användarmanual Legimus för Android. Version 0.9 Användarmanual Legimus för Android Version 0.9 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Införande... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Hur laddar jag ner böcker?... 3 Hur hittar jag mina böcker?... 3 Hur tar jag bort

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2015 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS ANVÄNDARMANUAL CIRCUS Introduktion CIRCUS är en webbsida som stödjer det sociala samspelet mellan en person som har svårt att kommunicera och hens omgivning. På webbsidan kan du ladda upp personligt material

Läs mer

Grid Player. Komma igång

Grid Player. Komma igång gp Grid Player Komma igång För support, video och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Välkommen till gp Grid Player Grid Player är en Alternativ och Kompletterande Kommunications (AKK) App

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

SGH-A400 WAP Browser Användarhandbok

SGH-A400 WAP Browser Användarhandbok * Vissa innehåll i denna handbok kan skilja sig från din telefon beroende på mjukvaran som installerats eller din operatör. SGH-A400 WAP Browser Användarhandbok ELECTRONICS Behöver du hjälp eller har frågor,

Läs mer

Digitala nämndhandlingar

Digitala nämndhandlingar 2014-10-13 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Digitala nämndhandlingar Lathund för användare Inledning Sedan 2013 publiceras alla handlingar till kommunfullmäktige och nämnde digitalt.

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Högskola och universitet Användarhandbok

Högskola och universitet Användarhandbok Högskola och universitet Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning Användarmanual Utbildningsportalen 1 Innehållsförteckning Sid 1. Logga in 3 1.1 Registrera dig 4 1.2 Logga in på startsidan 7 1.3 Om du glömt ditt lösenord 8 2. Startsidan 9 3. Utbildningar 10 4. Tester

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

I.site Webbsidesverktyg handledning

I.site Webbsidesverktyg handledning I.site Webbsidesverktyg handledning Ingela Ek IT-pedagogisk utveckling Barn- och ungdomsförvaltningen Botkyrka kommun Senast uppdaterad 2007 Välkommen som webbredaktör till Botkyrka kommuns hemsidor Logga

Läs mer

Windows 10 systemverktyg

Windows 10 systemverktyg Windows 10 systemverktyg Version 2017 / www.utb.marber.se Sida 1 Innehållsförteckning 1 Systemverktyg... 3 1.1 Energialternativ... 3 1.2 Avinstallera program... 3 1.3 Skapa en återställningspunkt... 5

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR...

Läs mer

ipad och AdobeReader

ipad och AdobeReader ipad och AdobeReader Innehållsförteckning Så använder du din ipad.1-2 Inställningar, SIM-kort, Wi-Fi, lösenkodlås 3 Internet..4 E-post..5 Adobe Reader.6-8 Övrigt om ipad..9 Vilo-/väckningsknapp, av-/påknapp

Läs mer

Lathund - Redaktörer

Lathund - Redaktörer Lathund - Redaktörer 1. Logga in sid 3 2. Ladda upp/publicera dokument...sid 4-6 2.1 Att lägga till ett dokument...sid 5 2.2 Var publiceras mitt dokument...sid 6 3. Jobba i befintligt dokument...sid 7

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Starta Egenrapportering automatiskt i Windows

Starta Egenrapportering automatiskt i Windows EGENRAPPORTERING WINDOWS Starta Egenrapportering automatiskt i Windows En förutsättning för att starta Egenrapportering är att man har Java installerat på sin dator. Vi rekommenderar av säkerhetsskäl att

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Guide till användande av interaktiv bok på ipad

Guide till användande av interaktiv bok på ipad Guide till användande av interaktiv bok på ipad Logga in på N&K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel i din ipad och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i Biblioteket.

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Innehållsförteckning Om Akila Inloggning och konto Prova appen Logga in Logga ut Glömt lösenord

Innehållsförteckning Om Akila Inloggning och konto Prova appen Logga in Logga ut Glömt lösenord 1 Innehållsförteckning Om Akila... 3 1. Inloggning och konto... 4 1.1 Prova appen... 4 1.2 Logga in... 4 1.3 Logga ut... 4 1.4 Glömt lösenord... 4 1.5 Få tillgång till din tidning... 4 2. Använda appen...

Läs mer

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv Manual för ehp och HP:s digitala arkiv På www.hallandsposten.se/kundservice kan du hitta svar på många frågor gällande din prenumeration och hur du gör att aktivera ditt digitala konto och mycket mera.

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

FOLKHÄLSAN SYD AB RESURSCENTRET/DATATEKET

FOLKHÄLSAN SYD AB RESURSCENTRET/DATATEKET ipad Användartips FOLKHÄLSAN SYD AB RESURSCENTRET/DATATEKET 09 315 5312 Sammanställning: Johan Palmén I denna guide finns samlat en del information som kan hjälpa till vid ipadanvändning. Guiden är sammansatt

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

Guide till användande av Interaktiv bok på iphone

Guide till användande av Interaktiv bok på iphone Guide till användande av Interaktiv bok på iphone Logga in på N&K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel i din iphone och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter.

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Användarmanual 88 SEA för iphone OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Välkommen! Grattis och välkommen till världen kring 88 SEA. 88 SEA är en komplett sjökortsnavigator

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer