PANTAENIUS. Försäkring för motorbåtar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PANTAENIUS. Försäkring för motorbåtar"

Transkript

1 Försäkring för motorbåtar

2

3 Bästa båtägare Som motorbåtsägare har du självklart speciella krav på din försäkring. Pantaenius idé är, att erbjuda det bästa möjliga försäkringsskyddet för dig och din båt och att ha tydliga villkor utan finstilta undantag. Du skall inte drabbas av otrevliga överraskningar när du verkligen behöver hjälp. Våra villkor är skrivna så att du i värsta fall har en självrisk och ofta inte ens det. Vi har alltid ett fast överenskommet försäkringsvärde och vi gör aldrig någonsin åldersavskrivningar. Vi skall hjälpa dig med ditt problem, vi skall inte vara problemet. När man hamnar i en situation där man behöver sin försäkring skall det fungera klanderfritt. Därför är det så otroligt viktigt, att man sätter sig in i vad man kan råka ut för och vad man kan förvänta sig i form av hjälp och ersättning från sitt försäkringsbolag. Vad händer om t ex blixten slår ner i min eller grannens båt? Vad kostar det mig i slutänden och vad står mitt försäkringsbolag för? Det är också vår övertygelse, att personlig service betyder att du alltid kan nå oss och få snabb hjälp när och där du behöver det. Hos oss talar du alltid direkt med en person som kan hjälpa dig, oavsett om det bara är en ändring av din försäkring eller en skada. Tack vare vår internationella spridning med egna kontor i 10 länder och att vi funnits på marknaden sedan 1899, har vi ett oslagbart kontaktnät till vårt förfogande och vår slogan Pantaenius, alltid vid din sida får en verklig betydelse. Vi har som ingen annan på marknaden möjligheter att hjälpa dig vad som än händer och var du än befinner dig. Vårt förslag till dig som båtägare är, att du tar en liten stund och funderar på, vilken hjälp och ersättning du vill ha från ditt försäkringsbolag om du skulle råka illa ut. Vi är övertygade om att vi kan matcha dina krav eller kanske till och med överträffa dom!

4

5 Vad kännetecknar en bra båtförsäkring? Okunskap kan bli en dyrköpt erfarenhet vilket många försäkringstagare bittert får erfara när skadan redan inträffat. Problemet är att folk inte alltid vet vad man bör titta på när de jämför olika försäkringserbjudanden. Vad kännetecknar en bra båtförsäkring? Ta exemplet fast försäkringsvärde. Trots att ett fast försäkringsvärde tack vare Pantaenius borde vara standard idag, arbetar de flesta försäkringsbolag med mer eller mindre dolda avskrivningar där försäkringsbeloppet fastläggs enligt rådande värde och betecknas som fast försäkringsbelopp. Vid skadefall undersöker sedan försäkringsgivaren om det finns betydande skillnader mellan dagsvärdet och försäkringsvärdet som kan påverka ersättningen. Först vid totalskada görs exempelvis en värdering av båten och det försäkringsvärde som försäkringstagaren betalat premie för under alla år, reduceras allt för ofta. Vad som ligger bakom avdragen kan därtill vara svårt att kontrollera efter en totalskada. Så vad tjänar en försäkring till som ser bra ut på pappret, men som i många fall inte täcker förlusten så att en likvärdig båt kan anskaffas? Våra kunder ska kunna ta sig en titt i försäkringsbrevet och direkt få reda på vilken ersättning de får vid en totalskada. Vi garanterar ersättningsbeloppets omfattning redan från början. Men fast försäkringsvärde innebär också att värdet kan behöva justeras så att båten inte är felaktigt försäkrad. Försäkringstagaren bör därför kontrollera båtens marknadsvärde med jämna mellanrum och anpassa försäkringsvärdet så att båten varken är över- eller underförsäkrad. Har exempelvis navigationselektronik byggts in, kan detta ha omfattande betydelse för båtens sammanlagda värde. Pantaenius erbjuder i detta och liknande fall kompetent värderingshjälp. Värderingshjälpen är en del av vår service, men också en förutsättning för att kunna erbjuda stabila försäkringspremier. Pantaenius har en lång lista på försäkringstekniska krux som kan lägga krokben för båtägare i valet av båtförsäkring. Det kan handla om allt från hur en delskada regleras till båttransport över land, försäkring av personliga föremål eller ansvarsförsäkring. Därför är det viktigt, att ha en försäkringspartner som inte bara kan försäkringsbranschen utan även har ett genuint intresse och kunskap om båtar och båtliv. Erfarenhet och intresse är förutsättningar för kompetent rådgivning och service. För vilken allround-försäkrare kan upplysa dig om hur båten till exempel skall hanteras, förvaras eller servas om dom aldrig haft en båt själva?

6 Alltid vid din sida

7 Marstrand 2014 öppnade vi vårt Marstrandskontor. Vi har sneglat både på västkusten och på ostkusten för att hitta ett bra läge. Tanken var, att komma ännu närmare våra kunder och partners och när tillfället kom på Marstrand, slog vi till direkt. Med nya kontoret fick vi dom bästa tänkbara förutsättningarna att träffa dig mitt i säsongen, då vi behövs som mest. Detta slog otroligt väl ut och vi har i flera fall kunnat reglera skador direkt utanför dörren. I en internetbaserad värld, blir den personliga kontakten allt viktigare och vi tycker att försäkring bygger på förtroende och personlig service, inte bara på villkor och klausuler. Välkommen att hälsa på när du har vägarna förbi eller besök en av våra regelbundna informationsträffar på kontoret där du kan träffa oss och informera dig om sjösäkerhet, båtliv och självklart försäkringar. Ute i skärgården Eftersom Pantaenius har en stor internationell spridning, har vi en hel del intressant statistik från våra olika kontor. I hela Pantaeniusgruppen är kollisioner den största skadeorsaken med storm, blixtnedslag, is och oväder som god tvåa och först på tredje plats kommer grundstötningar, strax före stöld, inbrott och vandalism. I Sverige ser det lite annorlunda ut. Här är det grundstötningar som är etta i statistiken. Att det är just så beror knappast på att vi svenskar är sämre än andra när det gäller navigering. Men varför leder vi då statistiken när det gäller grundstötningar? Ofta litar man för mycket på sin plotter och navigerar utan marginaler. Framförallt i våra skärgårdar är detta ett stort problem. Sjökorten i plottern är inte heller lika exakta som våra papperskort och en hel del grund och stenar som finns med i båtsportkorten, har helt enkelt trillat bort någonstans på vägen. Krasst skulle man kunna säga, att plottrar över huvud taget inte är gjorda för svenska skärgårdar men rätt använd är den ett utmärkt hjälpmedel som kan hjälpa till att minska grundstötningar. Ett tips för att undvika grundstötning är, att använda samma avstånd till grund som man gjorde innan plottern kom ombord, gärna 100 meter där det är möjligt. Grundstötning är ju faktiskt en skadetyp som man själv kan påverka. Så gott folk och med andra ord, håll goda marginaler, använd sunt förnuft och skäms inte för att dra av lite på farten om du är osäker, så ökar chansen för en skön och bekymmersfri sommar! Skulle oturen ändå vara framme, så finns vi där.

8 Dina fördelar när det gäller Pantaenius båtförsäkring Fast försäkringsvärde Tillsammans med ägaren kommer vi överens om ett fast försäkringsbelopp som betalas utan avdrag vid en totalförlust. Nytt för gammalt Vi har inga avskrivningstabeller. Delskador och delförluster ersätts fullt ut, utan åldersavdrag. Assistans Bogsering till närmaste varv eller leverans av drivmedel, olja, batterier och reservdelar, står Pantaenius för kostnader upp till sek Transport och förvaring Land- och vattentransport inom avtalat farvatten, samt inom Europa, täcks av försäkringen, liksom slip- och kranförflyttningar. Även vinter-, varvs- och reparationsförvaring omfattas. Konstruktions- och materialfel Skador genom konstruktions- eller materialfel och slitage genom normalt bruk utesluts bara för den direkt drabbade delen. De ofta dyra följdskadorna täcks däremot helt, om det rör sig om en försäkrad risk. Använd båten året runt utan tillägg Du kan ligga i vattnet året runt utan att det påverkar premie eller självrisk. Självrisk, inte nödvändigtvis Du har ingen självrisk vid till exempel totalförlust, inbrott, brand, blixtnedslag, förlust eller skada under transport, förlust eller skada på personlig egendom eller vid kollisionskada orsakad av tredje part då din båt varit fast förtöjd.

9 Tvist med motpart En tredje part har vållat skada på din båt men du får inga pengar på grund av dennes insolvens? Pantaenius erbjuder automatiskt försäkringsskydd. Utlösning av räddningssystem Har du av misstag löst ut ett av dina räddningssystem, t.ex. EPIRB eller GMDSS? Pantaenius ersätter de uppkomna sök- och assistanskostnaderna. Beslagtagen båt Har din båt beslagtagits på order av myndigheterna? Pantaenius står för borgensbelopp upp till kr. Skepparansvar Med Pantaenius ansvarsförsäkring är du automatiskt försäkrad även som skeppare på en lånad eller chartrad motor- eller segelbåt. Ytterligare sportutrustning Omfattas en dinge eller surfbräda av båtförsäkringen? Skador som uppkommer genom användning av dingen och vattensportutrustning täcks av försäkringen. Täckningsomfång Person-, sak- och förmögenhetsskador täcks av försäkringen. Anspråk från besättning och gäster Anspråk från besättningsmedlemmar, t.ex. gentemot skepparen eller inom besättningen, täcks också av försäkringen. Miljöskador Skador som exempelvis uppkommer genom förorening av vatten, inklusive grundvatten, täcks av försäkringen. Globalt försäkringsskydd Pantaenius försäkringsskydd gäller globalt, om det inte regleras separat i försäkringsavtalet. Maskinförsäkring Full täckning för huvudmaskin och maskinell utrustning möjlig.

10 Pantaenius jorden runt Sverige Pantaenius AB Föreningsgatan Malmö Pantaenius AB Hamngatan Marstrand Tel Fax pantaenius.se Tyskland Hamburg Tel pantaenius.de Spanien Palma de Mallorca Tel pantaenius.es Storbritannien Plymouth Tel pantaenius.co.uk Monaco Monaco Tel pantaenius.fr USA New York Tel. +1(914) Newport Tel. +1(401) Annapolis Tel. +1(443) pantaenius.com Österrike Wien Tel pantaenius.at Australien Sydney Tel. +61-(0) pantaenius.au Danmark Skive Tel pantaenius.dk

11 Våra produkter och service överträffar förväntningar Världsledande Skadeservice Inga dolda avgifter Extra fördelar Utmärkt service Högsta betyg för Pantaenius Båtnytt 5/2012, Vi Båtägare 4/2012, Segling 2/2012, På Kryss 9/2010 och 1/2011 När det är akut Pantaenius dygnet runt: Pantaenius AB ( ) är registrerat som försäkringsförmedlare och står under tillsyn av Finansinspektionen. SWE /2015

12 Kontakt Har du frågor angående din försäkring eller önskar en offert? Kontakta oss gärna måndag fredag mellan klockan 9:00 och Tel: pantaenius.se

Rätt försäkring för tv:n

Rätt försäkring för tv:n RAPPORT 23 december 2008 FI DNR 08-10495-000 KOV DNR 2008/1179 2008:21 Rätt försäkring för tv:n EN GRANSKNING AV ELEKTRONIKBRANSCHENS PRODUKTFÖRSÄKRINGAR OCH KONSUMENTVERKET Sammanfattning Konsumenter

Läs mer

HEM- OCH VILLAFÖRSÄKRING

HEM- OCH VILLAFÖRSÄKRING HEM- OCH VILLAFÖRSÄKRING Villaägarnas Riksförbund 2013 Detta informationsmaterial är upphovsrättsligt skyddat enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Varje eftertryck

Läs mer

Försäkring för bokförings- och redovisningsverksamhet

Försäkring för bokförings- och redovisningsverksamhet Försäkring för bokförings- och redovisningsverksamhet Det här är en branschanpassad försäkring för bokförings- och redovisningsföretag. Försäkringen ger ett väl anpassat försäkringsskydd för ditt företag

Läs mer

trygghetsavtal Skydda dina produkter mot olyckshändelser... Vi erbjuder dig extra trygghet

trygghetsavtal Skydda dina produkter mot olyckshändelser... Vi erbjuder dig extra trygghet Skydda dina produkter mot olyckshändelser... Vi erbjuder dig extra trygghet VARFÖR TRYGGHETSAVTAL? En trygghet för din nya produkt som innebär: SKYDD MOT OLYCKSHÄNDELSER Tappskador, vätskeskador, otur

Läs mer

Försäkring för bygg- och anläggningsbranschen

Försäkring för bygg- och anläggningsbranschen Försäkring för bygg- och anläggningsbranschen Det här är en branschanpassad försäkring för bygg- och anläggningsbranschen. Försäkringen ger ett väl anpassat skydd för ditt företag och dina anställda och

Läs mer

Bolån steg för steg när du köper bostad

Bolån steg för steg när du köper bostad Bolån steg för steg när du köper bostad Innehåll Bolån hos SEB enkelt, flexibelt och tryggt!... 4 Att tänka på när du köper bostad... 6 Tips från Jens... 7 Bolån steg för steg... 10 Så här sätter vi bolåneräntan...

Läs mer

Försäkring för serviceverksamhet

Försäkring för serviceverksamhet Försäkring för serviceverksamhet Det här är en branschanpassad försäkring för serviceverksamhet. Försäkringen ger ett väl anpassat skydd för ditt företag och dina anställda och kan byggas på med olika

Läs mer

Happy CARE - Produktförsäkring. Skydd vid olyckshändelser & funktionsfel. extra trygghet för din produkt

Happy CARE - Produktförsäkring. Skydd vid olyckshändelser & funktionsfel. extra trygghet för din produkt Happy CARE - Produktförsäkring Skydd vid olyckshändelser & funktionsfel extra trygghet för din produkt Giganttis Produktförsäkring Din räddning när oturen är framme Varför Produktförsäkring? En trygghet

Läs mer

Av Lina Gustafsson, Institutet för Privatekonomi Redaktör: Viveca Svenander Produktion: S.A.M. Reklam Tryck: NRS Tryckeri Första upplagan (1) Best

Av Lina Gustafsson, Institutet för Privatekonomi Redaktör: Viveca Svenander Produktion: S.A.M. Reklam Tryck: NRS Tryckeri Första upplagan (1) Best Bo-ekonomen Av Lina Gustafsson, Institutet för Privatekonomi Redaktör: Viveca Svenander Produktion: S.A.M. Reklam Tryck: NRS Tryckeri Första upplagan (1) Best nr: 94901004 FöreningsSparbanken/Institutet

Läs mer

T I L L k o n s u m e n t. anlita hantverkare

T I L L k o n s u m e n t. anlita hantverkare T I L L k o n s u m e n t tips till dig som ska anlita hantverkare Checklista Jag har undersökt om jag behöver bygganmälan eller bygglov Jag har tagit in och jämfört offerter Jag har kontrollerat vad som

Läs mer

Bo-ekonomen Innehåll Förord...3 Kan samhällsekonomin påverka dina boendekostnader?...4 Inflation...4 Hög- och lågkonjunktur...4 Räntemarknaden...5 Vilka lån ska jag ta?... 7 Lånelöfte... 7 Kontantinsats...

Läs mer

Bo-ekonomen 2 Innehåll Förord...3 Kan samhällsekonomin påverka dina boendekostnader?...4 Inflation...4 Hög- och lågkonjunktur...4 Räntemarknaden...5 Vilka lån ska jag ta?... 7 Lånelöfte... 7 Kontantinsats...

Läs mer

TILL hantverkare. hantverkare

TILL hantverkare. hantverkare TILL hantverkare tips till dig som är hantverkare Checklista Jag har visat kunden att jag har F-skatt behörighet försäkringar Jag och kunden har kommit överens om arbetets omfattning när arbetet ska påbörjas

Läs mer

Bo-ekonomen Innehåll Förord...3 Kan samhällsekonomin påverka dina boendekostnader?...4 Inflation...4 Hög- och lågkonjunktur...4 Räntemarknaden...5 Vilka lån ska jag ta?...5 Lånelöfte... 7 Kontantinsats...

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer

Köpguide - Bostadsrätt

Köpguide - Bostadsrätt Köpguide - Bostadsrätt Innehåll Hur fungerar sidan BotillBo.se... 2 Hur fungerar lånelöfte... 2 Pant... 3 Lagfart... 3 Planritning... 3 Visning... 3 Begär föreningens årsredovisning:... 4 Undersökningsplikt...

Läs mer

Ett erbjudande om Stor Hemförsäkring till dig som bor i Amlövs fastigheter.

Ett erbjudande om Stor Hemförsäkring till dig som bor i Amlövs fastigheter. Prisinformation 10 2014-03-01 Ett erbjudande om Stor Hemförsäkring till dig som bor i Amlövs fastigheter. Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän erbjuder dig som bor i Amlövs fastigheter en förmånlig hemförsäkring.

Läs mer

Välkommen till Svea Ekonomis. skola. för privatekonomi

Välkommen till Svea Ekonomis. skola. för privatekonomi Välkommen till Svea Ekonomis skola för privatekonomi 1. Del 1. Ungdomsdel 4 Första inkomsten 8 Hemförsäkring 10 Ibland måste man låna 18 Skaffa en sparbuffert Del 2. Föräldradel. Sidan 25 2 välkommen Här

Läs mer

Ett tryggt sätt för dig att få ett rikare liv.

Ett tryggt sätt för dig att få ett rikare liv. Ett tryggt sätt för dig att få ett rikare liv. Hypotekspension så fungerar det. Med Hypotekspension kan du få loss pengar ur värdestegringen på din bostad och ändå bo kvar. Ing-Britt är äntligen på väg

Läs mer

Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If?

Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If? Klagomål en guldgruva av möjligheter för försäkringsbranschen och If? - En artikel om klagomålshantering och beskrivning av If Skadeförsäkrings klagomålshantering. Johan Ohlsson - Klagomålsansvarig för

Läs mer

TRYGGHETSPAKET SOLID OTURSFÖRSÄKRING OCH SIBA UTÖKAD GARANTI. Lägre priser bättre service. I samarbete med

TRYGGHETSPAKET SOLID OTURSFÖRSÄKRING OCH SIBA UTÖKAD GARANTI. Lägre priser bättre service. I samarbete med TRYGGHETSPAKET SOLID OTURSFÖRSÄKRING OCH SIBA UTÖKAD GARANTI Lägre priser bättre service I samarbete med FÖRMÅNLIGT TRYGGHETSPAKET När du köper en produkt av SIBA rekommenderar vi att du tecknar ett förmånligt

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

Nordisk försäkringstidskrift 3/2014. Barnförsäkringens tillkomst och framväxt i Sverige. www.nft.nu. Barnförsäkring i ett historiskt perspektiv

Nordisk försäkringstidskrift 3/2014. Barnförsäkringens tillkomst och framväxt i Sverige. www.nft.nu. Barnförsäkring i ett historiskt perspektiv Barnförsäkringens tillkomst och framväxt i Sverige Att sjuk - och olycksfallsförsäkra barn har en gammal tradition i Sverige. Det finns många skäl till detta men tidigt spelade en medvetenhet in om att

Läs mer

Vad är rättshjälp? Innehåll

Vad är rättshjälp? Innehåll Rättshjälp 1 Innehåll Vad är rättshjälp? Vad är rättshjälp?... 3 Rättsskydd i din försäkring... 5 Rådgivning... 6 Ung i rättssamhället... 7 Ny i Sverige... 7 Snabbguide till rättshjälp... 8 Vem kan få

Läs mer

FÖRBEREDELSE INFÖR DIN BOSTADSFÖRSÄLJNING

FÖRBEREDELSE INFÖR DIN BOSTADSFÖRSÄLJNING FÖRBEREDELSE INFÖR DIN BOSTADSFÖRSÄLJNING Är det rätt tidpunkt att sälja nu? Hur mycket är bostaden värd? Ska jag sälja först och köpa sen eller tvärtom? Det är många aspekter att ta hänsyn till när man

Läs mer

PÅ LÄTTLÄST SVENSKA. Extra kraft DET HÄR ÄR SIUS, SÄRSKILT INTRODUKTIONS- OCH UPPFÖLJNINGSSTÖD

PÅ LÄTTLÄST SVENSKA. Extra kraft DET HÄR ÄR SIUS, SÄRSKILT INTRODUKTIONS- OCH UPPFÖLJNINGSSTÖD PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Extra kraft DET HÄR ÄR SIUS, SÄRSKILT INTRODUKTIONS- OCH UPPFÖLJNINGSSTÖD 1 Ibland behövs det extra kraft för att rätt person och rätt arbetsgivare ska hitta varandra och komma igång

Läs mer

Så kan du spara 15 000 kr per år! Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10

Så kan du spara 15 000 kr per år! Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10 ANNONS Hela denna bilaga är en annons från Compricer i samarbete med Newsfactory AB ANNONS DistribuerasiExpressenseptember2009 Så sänker du din bolåneränta! Här får du råd med ditt livs affär. 10 Börja

Läs mer

gruppförsäkring Ger dig som anställd ett omfattande försäkringsskydd för en tryggare tillvaro.

gruppförsäkring Ger dig som anställd ett omfattande försäkringsskydd för en tryggare tillvaro. gruppförsäkring Ger dig som anställd ett omfattande försäkringsskydd för en tryggare tillvaro. Ifs gruppförsäkring erbjuder en förmånlig försäkring till flera Principen med Ifs gruppförsäkring är att flera

Läs mer