POSICA. Version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POSICA. Version 11.03.01"

Transkript

1 Version

2 Page 2 / Allmänt om POSICA Nyheter i Kassan Inloggning Inmatning av bokstäver för rekvisitionsreferens Automatisk retur av EPP artiklar vid kvittotrassel, ny dialog Nyheter i Självbetalning och Snabbkassa Förbättrad Kassörmeny Kassörmeny Kassörmeny Kassörmeny Kvittoutskrift vid avbrutet köp Minskat antal samt tydligare dialogrutor vid ålderskontroll Övrigt 11

3 Page 3 / Allmänt om POSICA I denna version av POSICA har det skett en hel del förändringar i Självbetalning- en/snabbkassan för de butiker som har dessa kassor. Så det är viktigt att ni skriver ut detta dokument och distribuerar till kassalinjen/kassörerna. Även punkt 2.1. nedan är viktig att uppmärksamma. 2. Nyheter i Kassan 2.1. Inloggning Sedan utrullningen av nya POSICA förra året, har vi rekommenderat att det är viktigt att ni jobbar med personliga inloggningar i kassan. Det finns många positiva argument för detta och vi hoppas att de flesta av er har gått över till detta arbetssätt. Det är både på grund av säkerhet och spårbarhet, och ett bra sätt att jobba med behörigheter. Till denna version av POSICA har vi haft många önskemål gällande att det inte ska gå att använda samma inloggning i flera kassor. Detta har vi nu spärrat och är man inlogdetta när kassören loggar in i gad i en annan kassa, kommer nedan dialog att visas. För butiker med självbetalning i självscanningen, så gäller inte Kassörmenyn. Skulle det vara så att ni inte har startat med personliga inloggningar rekommenderar vi att detta införs, en lathund finns tillgänglig på intranätet. Butiksdrift IT informerar POSICA POSICA Handböcker

4 Page 4 / Inmatning av bokstäver för rekvisitionsreferens Vid inköp på kredit finns idag en dialog för rekvisitionsnummer, denna är inte ett krav att fylla i. Dock är det många kommuner och skolor som har med sig en rekvisition och önskar att detta nummer ska finnas med på kvittot och sedermera fakturan. Då rekvisitionen kan innehålla både bokstäver och siffror har vi anpassat dialogen så även bokstäver kan matas in. Då vi inte har några bokstäver på våra POS tangentbord, har vi gjort på samma sätt som med bokstäverna på exempelvis en mobiltelefon. Alltså att vi använder de numeriska tangenterna. Rutin Vid registrering av en kredit, är det viktigt att kunden har registrerat ett eventuellt ICA kort innan kassören trycker Kredit. När denna dialog väl är framme, kommer inga rabatter som ligger på ICA kortet att behandlas. Endast bonus kommer att registreras. När kundens köp är klart, tryck Kredit. Ange kundnummer och tryck Enter Ange legitimationsnummer och kontrollera att det är rätt kreditkund, tryck Enter. Nu visas nedan dialog. Om kunden har en rekvisition med endast ett numeriskt rekvisitionsnummer görs ingen skillnad från tidigare. Mata in rekvisitionsnumret och tryck En- ter. Bredvid inmatningsfältet finns ett nytt fält, som visar om det är bokstäver eller siffror som kan matas in. Pilarna anger att du antingen trycker pil upp eller pil ner,, för att växla mellan bokstäver och siffror. När du trycker på någon av pilarna för att växla till bokstäver, kommer det att visas en karta över vilka siffertangenter som motsvarar varje grupp av bokstäver.

5 Page 5 / 11 När du använder bokstäverna på tangent- bordet är det uppbyggt så att först visas stora bokstäver och sedan de små. Genom att exempelvis trycka på tangent 2 upprepade gånger, kan man se att den går runt ABCabcABCabc o.s.v. Så exempelvis för att få fram A, så tryck en gång på tangent 2. För att få fram B, tryck två gånger på tangent 2. För att välja en ny bokstav som ligger på samma tangent, vänta 2 sek emellan tryckningarna, så flyttar sig markören framåt och man kan trycka fram en ny bokstav. För att växla tillbaka till siffror tryck på någon av piltangenterna, upp eller ner. När inmatningen av rekvisitionsnummer är klart tryck Enter. Nu kommer detta att både vara med på kvittot till kund och skickas in till StoreOffice Automatisk retur av EPP artiklar vid kvittotrassel, ny dialog. När det sker kvittotrassel (kvittot tar slut) i samband med försäljning av EPP artiklar (telefonkort, Harry Boy, Lotto), backas dessa med automatik mot de centrala systemen och koden återgår till försäljning. Detta är dock ingen nyhet, men har orsakat en del problem som vi nu försöker att minimera. Om exempelvis ett telefonkort har sålts och kvittopappret tar slut precis efter det att koden skrivits ut, men kvittot ännu inte klippts av, ska denna inte ges ut till kund. Kas- san känner av att det skett ett kvittofel mitt under utskriften och EPP artikeln backa till- baka mot ICA:s centrala system per automatik.

6 Page 6 / 11 Den utskrivna koden kommer dock gå att ladda, men eftersom telefonkortet(koden) har backats och skickats tillbaka till ICA centralt för att återgå till försäljning, kan samma telefonkort(kod) säljas i en annan butik. Har kunden i den första butiken nu redan laddat sin telefon, så kommer ju en annan butik att sälja ett redan utnyttjat telefonatt en backning kort(kod). Därför har en dialog lagts till som informeras kassör om skett. Som nämnt tidigare, är den automatiska backningen inte någon nyhet utan fanns även i gamla POSICA. Dock på grund av ett flertal fall, där våra konsumenter påver- kats under förra året såg vi ett behov att lägga till en dialog. Rutin 1. Ta eventuellt tillbaka kvittot med koden från kund om denna har fått det och kassera den. 2. Tryck Retur och scanna EAN koden för telefonkortet 3. Tryck kontant 4. Gör en ny försäljning på samma EAN kod, så att en nykod hämtas upp centralt. 5. Tryck kontant 6. Ge den nya koden till kund Förslaget att trycka kontant på både retur och ny försäljning, är ju för att dessa tar ut varandra. Har kunden betalat med kort, är det kanske onödigt att först returnera 100kr och sedan dra 100kr igen på kortet. OBS! Betalningsrutinen är något som varje butik/kassaledare får sätta rutiner för, detta är endast ett förslag för att visa hur rutinen kan se ut.

7 Page 7 / Nyheter i Självbetalning och Snabbkassa 3.1. Förbättrad Kassörmeny Kassörmenyn har förändrats och utökats med några fler val, då vi bl.a. saknade möj- ligheter att starta om m.m Kassörmeny 1 I denna meny har valet avstämningsintervall flytbort. Detta på grund av att man som kassör ofta har en kund bredvid sig, när man går in på menyn. Just valet avstämningsintervall har ifrågasatts av våra kunder, när de har sett att detta finns som ett val i meny, då vi informerar om att avstämningen utförs tas slumpmässig. Därför innehåller första menyn sådant som är akbar med en kund, och även tuell när man jobbar öppna samt stäng kassan. Återlämna kuponger Har fått ett förbättrat utseende, så att det ska vara tydligare vilket kvitto som ska plockas upp. (bild när det finns) Kvittokopia Skriver ut senaste kvittot Supportfunktioner Många kan känna igen namnet på knappen, då den funnits på en annan del av kassörmenyn tidigare. Dock har nu funktionaliteten för knappen utgått och namnet på knappen har återanvänts. Nu går knappen vidare till nästa meny, som gäller support av programmet. Omstart, initiering o.s.v. Stäng kassan Stänger kassan Åter/Öppna kassan Knappen har inte någon ny funktion dock endast ny text. Då synpunkter framkommit om att det varit otydligt över hur man öppnar kassan ifrån stängt läge.

8 Page 8 / Kassörmeny 2 Initiera kringutrustning trustning Denna knapp leder vidare till de olika valen för kringutrustning, precis som i kassan (paletten) Starta om kassan Startar om applikationen endast, detta tar ca 1-2 minuter. Starta om datorn Startar om hela kassadatorn och tar lite längre tid beroende på hårdvara, ca 5 min. Valet att stänga av datorn har inte tagits med, då ni oftast inte kommer åt maskinerna. Vilket gör att om ni av misstag väljer det valet, så måste skåpen skruvas upp för att kunna starta upp kasdet viktigt att om ni har planerade ström- san manuellt, Dock är avbrott i butiken, att ringa till IT support för att få hjälp att stänga av datorn. Applikationen är känsligare idag, när det gäller hårda avstängningar och dessa kan medföra många följdproblem i kassan. Detta gäller egentligen för alla kassor och kassaserver, stäng inte av på knappen. Avstämningsintervall Detta val är endast till för butiker som inte har Självscanning, utan endast Snabbkassa. Då ställer man in hur hög grad avstämning man ska ha förutom den slumpmässiga. Åter Återgår till föregående meny Kassörmeny 3 Initiering av kringutrustning fungerar precis som i kassan. Det som har lagt till är Scanner och EPP. I självbetalningen/snabbkassan finns inte aktivitetslisten som i kassan, där man enkelt kan se om det finns kontakt med EPP eller inte (Röd, gul, grön boll). Genom att trycka på EPP kan kontrollera att kassan har kontakt med ICAs centrala system, för bl.a. upphämtning av Personliga erbjudanden m.m. Scannern har lagts till för att täcka behovet av att kunna scanna en av de två koderna som finns på personliga KI-kuponger. Skulle scannern av någon anledning sluta lysa, kan man initiera om den.

9 Page 9 / Kvittoutskrift vid avbrutet köp På grund av ökade bedrägerier vid våra Självbetalningar/Snabbkassor, har behovet uppkommit att begränsa kundens möjligheter till att ta ut ett kvitto på avbrutet köp. En del oärliga personer har satt i system att ta ut ett kvitto, för att det ska se ut som att de har avslutat och betalt sitt köp. För att minska detta har ett krav på kassör inloggning sats in. Det som sker är följande: Kund väljer Avbryt köp och sedan i nästa dialog Kvittoutskrift. Dialog visas om att köpet måste hanteras av personal, tryck Fortsätt för att logga in. Efter inloggning kommer direkt en ruta visas för kvittoutskrift, tryck Kvittoutskrift.

10 Page 10 / Minskat antal samt tydligare dialogrutor vid ålderskontroll Tidigare vid ålderskontroll, har man endast sett den första varan som har den högsta åldersgränsen i dialogrutan. En förändring har gjorts för att få lite mer överskådlig kontroll, om det finns flera artiklar med åldersgräns. I Exempled nedan ser man att kunden köpt två trisslotter och två paket cigaretter. Även raderna för att välja Känd kund (för de som har det valet) eller Ålderskontroll är lite högre (tjockare rad) för att enklare kunna göra sitt val. Om nu kunden inte skulle uppfylla kraven så kommer det visas ett antal dialoger om att kund inte uppfyller ålderskravet och att varan ska återtas. Tidigare visades minst en dialogruta per artikel, även om det var identiska artiklar. Nu har även artiklarna här sammanställs per åldersgrupp. Säg att kund handlat fyra produkter, två som har 18-års gräns och två som har 15-års gräns. Uppfyller kunden då inte kravet kommer, tre dialoger att visas. 1.

11 Page 11 / Övrigt Kom ihåg att ni kan mejla önskemål och funderingar till butiksdata@ica.se eller kontakta er re- presentant i butiksdatarådet. Se intranätet under Butiksforum/Råd & Utskott/Butiksdataråd.

Användarhandbok PRS Kassa Polygon Communications AB

Användarhandbok PRS Kassa Polygon Communications AB Användarhandbok PRS Kassa Polygon Communications AB 2011-12-27 Innehåll Att komma igång... 3 Allmän information.... 3 Start av programmet... 3 Växelkassa.... 4 Kassabilden.... 4 Försäljning... 5 Prisfråga...

Läs mer

Manual. OpenSolution Mobile System Fristående kassa. OpenSolution Nordic AB. Växel: 0304 66 77 36 Jour: 0200 56 78 91

Manual. OpenSolution Mobile System Fristående kassa. OpenSolution Nordic AB. Växel: 0304 66 77 36 Jour: 0200 56 78 91 VERSION 1.1 Manual OpenSolution Mobile System Fristående kassa OpenSolution Nordic AB Växel: 0304 66 77 36 Jour: 0200 56 78 1 info@opensolution.se www.opensolution.se Innehåll M4100 Fristående kassa...

Läs mer

Vop handledning. Användarhandledning till Vop applikationen. UPPGJORD: Mattias Gyllsdorff GODKÄND:Mattias Gyllsdorff REV: A DATUM: 2010-12-08

Vop handledning. Användarhandledning till Vop applikationen. UPPGJORD: Mattias Gyllsdorff GODKÄND:Mattias Gyllsdorff REV: A DATUM: 2010-12-08 UPPGJORD: Mattias Gyllsdorff GODKÄND:Mattias Gyllsdorff REV: A DATUM: 2010-12-08 Vop handledning Användarhandledning till Vop applikationen Bring Technologies AB Innehållsförteckning 1 Introduktion...1

Läs mer

Hogia Small Office Kassa

Hogia Small Office Kassa Hogia Small Office Kassa Innehållsförteckning Försäljning...................................2 Logga in........................................... 2 Registrera växelkassa............................5 Registrera

Läs mer

ISUPOS KASSA 3. Manual för användning av kassan. Denna manual beskriver dagliga användning av ISUPOS KASSA 3

ISUPOS KASSA 3. Manual för användning av kassan. Denna manual beskriver dagliga användning av ISUPOS KASSA 3 ISUPOS KASSA 3 Manual för användning av kassan Denna manual beskriver dagliga användning av ISUPOS KASSA 3 AffärsIT i Skandinavien AB, Ramgatan 11 653 41 Karlstad Innehållsförteckning S2 Logga in S3 Ställa

Läs mer

Inventering med NordicID - handdator

Inventering med NordicID - handdator Inventering med NordicID - handdator 1. Kontrollera kontakten till datorn. Nätverkskopplad: Detta kontrollerar du under Inställningar på handdatorn. IP-adressen står i fältet IP adress. Står det 127.0.0.1

Läs mer

Confidence ticket 1.2

Confidence ticket 1.2 Confidence ticket 1.2 FÖR KASSAPERSONAL INNEHÅLL Starta programmet och logga in Beskrivning av kassafönstret 2 3 Inställningar 6 Personliga biljetter 7 Rabatter 8 Allotment 8 Dagsavslut 9 sida 1 Confidence

Läs mer

Handledning för Exder Mobile

Handledning för Exder Mobile Handledning för Exder Mobile ReadSoft 2010 ReadSofts kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 15-06-09 Exder Mobile Sida 2 av 37 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning...

Läs mer

Dokumentation. CashOnCash Box Kassa program Version: 1.1.1.864 Datum: 2009-10-15 Författare: John Richard Jacobsson

Dokumentation. CashOnCash Box Kassa program Version: 1.1.1.864 Datum: 2009-10-15 Författare: John Richard Jacobsson Dokumentation CashOnCash Box Kassa program Version: 1.1.1.864 Datum: 2009-10-15 Författare: John Richard Jacobsson Sid 1 / 11 Innehållsförteckning Sid. 1. Introduktion... 3 2. Funktioner i kassaregister...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1 MANUAL DPST INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att logga in...2 Kund vill lämna in (förregistrerat paket)... 3 Kund vill lämna in paket (ej förregistrerat)... 7 Kund hämtar ut paket (ej VaruEfterKrav)... 12 Kund hämtar

Läs mer

Dokumentation - Fälthanteraren

Dokumentation - Fälthanteraren BITNET Skapad av: Ramtin Aslani Dokumentation - Fälthanteraren Fälthanteraren och den sidopanel som aktiveras i samband med den kan användas för allt från att föra anteckningar och se ärendets faktura

Läs mer

Euro-50TE Mini. Snabbguide. Origum Distribution AB Rosersbergsvägen 28 195 71 Rosersberg origum@origum.se 08-410 509 50. www.origum.

Euro-50TE Mini. Snabbguide. Origum Distribution AB Rosersbergsvägen 28 195 71 Rosersberg origum@origum.se 08-410 509 50. www.origum. Euro-50TE Mini Snabbguide Origum Distribution AB Rosersbergsvägen 28 195 71 Rosersberg origum@origum.se 08-410 509 50 www.origum.se Z-mode - Z Rapportering. Alla försäljningsrapporter som skrivs ut i Z-mode

Läs mer

Euro-50TE Mini. Snabbguide

Euro-50TE Mini. Snabbguide Euro-50TE Mini Snabbguide Version 1.1. Utgiven i december 2009. Får ej kopieras eller mångfaldigas utan utgivarens tillstånd. Origum Distribution AB. INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDHAVANDE I REGISTRERINGSLÄGET...

Läs mer

Manual. Mobilkassan MobilePOS 1.1

Manual. Mobilkassan MobilePOS 1.1 Manual Mobilkassan MobilePOS 1.1 Innehållsförteckning Inledning...3 Användarhandledning...3 Startvy...3 Menyalternativ...3 Inställningar...4 Tangentbord...4 Tangentbord (individuella)...5 Ändra elementens

Läs mer

Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point

Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point Handbok för kortbetalningar med Babs Paylink/Point Integration med butiksdatasystem från Flexicon Flexicon Support, Enköping 2008 Kortbetalningsfunktionen finns integrerad med följande butiksdatasystem

Läs mer

Klarna in-store. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ

Klarna in-store. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ Klarna in-store Excellence Retail Copyright 2018 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet

Läs mer

Starta Liftkortsprogrammet Passera genom att dubbelklicka på ikonen Passera på skrivbordet.

Starta Liftkortsprogrammet Passera genom att dubbelklicka på ikonen Passera på skrivbordet. Starta Liftkortsprogrammet Starta Liftkortsprogrammet Passera genom att dubbelklicka på ikonen Passera på skrivbordet. Inloggning När programmet startas eller efter utloggning kommer man till denna skärm.

Läs mer

Användarmanual ismp. 2013-09-04 ismp v1.5.7. OpenSolution Nordic AB. 556328-9577 Svanvik 240 471 72 Hjälteby

Användarmanual ismp. 2013-09-04 ismp v1.5.7. OpenSolution Nordic AB. 556328-9577 Svanvik 240 471 72 Hjälteby Användarmanual ismp 2013-09-04 ismp v1.5.7 OpenSolution Nordic AB 556328-9577 Svanvik 240 471 72 Hjälteby Telefon: 0304-66 77 36 Fax: 0304-80 90 15 Web: www.opensolution.se E-post: info@opensolution.se

Läs mer

1. Visning av försäljningsläge/returläge samt ruta för manuell inmatning av streckkod.

1. Visning av försäljningsläge/returläge samt ruta för manuell inmatning av streckkod. Översikt Huvudbild 1. Visning av försäljningsläge/returläge samt ruta för manuell inmatning av streckkod. 2. Kvittoruta med försäljningsrader. Vid markering av kvantitetsantalet kan man ändra antal artiklar

Läs mer

Euro-500TE Handy Snabbguide

Euro-500TE Handy Snabbguide Euro-500TE Handy Snabbguide Version 1.1. Utgiven i januari 2010. Får ej kopieras eller mångfaldigas utan utgivarens tillstånd. Origum Distribution AB. INNEHÅLLSFÖRTECKNING ARBETE I REGISTRERINGSLÄGET...

Läs mer

LETTER OF NET CHANGES 150112 RELEASE 6.3. Beställning E-post: support_se@egretail.se. FACKTA Point of Sale V6R2

LETTER OF NET CHANGES 150112 RELEASE 6.3. Beställning E-post: support_se@egretail.se. FACKTA Point of Sale V6R2 LETTER OF NET CHANGES 150112 RELEASE 6.3 Beställning E-post: support_se@egretail.se FACKTA Point of Sale V6R2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Bakgrund/Generell Information... 4 2 Nya och

Läs mer

MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3. Sida 1

MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3. Sida 1 MOBILT INKÖP MANUAL VERSION 3 Sida 1 Allmän beskrivning... 3 Orderprocess... 3 Ute i butiken... 3 På kontoret/vid datorn... 3 Mobilt inköp handdator... 5 Användande... 5 Order översikt... 5 1. Ny order...

Läs mer

DdD pos. Snabbmanual

DdD pos. Snabbmanual DdD pos Snabbmanual INNEHÅLL Innehåll... 2 Inledning... 4 Morgonrutin... 4 Försäljning (normal) kontant/ /betalkort... 4 Kontant betalning... 4 Kortbetalning..................... 4 Försäljning på varugrupp...

Läs mer

KASSAKOPPLADE ARBETSPLATSER

KASSAKOPPLADE ARBETSPLATSER KASSAKOPPLADE ARBETSPLATSER Lathund 2018-10-01 ver 0.7 Var extra uppmärksam på att följa samtliga steg i beskrivningen. Det är nya rutiner och om inte manualen följs kan det bli fel All hantering gällande

Läs mer

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne 2016-03-01 Tips! Skriv ut de lathundar ni vill ha lätt tillgängliga och häfta ihop dem som egna häften. Innehåll Lathund 1 - Översikt kassabilden... 3 Lathund

Läs mer

Lathund- POS kassaläge

Lathund- POS kassaläge Lathund- POS kassaläge Innehållsförteckning Startbild POS- kassaläge - kontrollbox... 2 Startbild POS- kassaläge- ange växelkassa... 3 Försäljningsbild- sälja varor... 4 Försäljningsbild- välja betalslag...

Läs mer

Retur av lektionssaldo

Retur av lektionssaldo Retur av lektionssaldo INNEHÅLL 1 RETUR LEKTIONSSALDO... 3 1.1 Backa debitering mot lektionssaldo...3 1.2 Returnera återstående lektionssaldo...4 1.3 Exempel på kvitton...6 2 ÖVNINGSLÄGE... 7 2 1 RETUR

Läs mer

PROGRAMERING OCH HAND HAVANDE. Scanning CASIO QT- 6100

PROGRAMERING OCH HAND HAVANDE. Scanning CASIO QT- 6100 PROGRAMERING OCH HAND HAVANDE Scanning CASIO QT- 6100 1 INNEHÅLL Kassans olika menyer sida 3 Försäljning sida 5 Hantering av felslag sida 10 Lägga upp nya artiklar sida 13 Övriga scanningfunktioner sida

Läs mer

Användarmanual WestInt 8006

Användarmanual WestInt 8006 Filename: Användarmanual WestInt 8006 Page: 1(11) Användarmanual WestInt 8006 Revision history Date Version Changes Changed by 2013-01-17 0.1 First draft AB 2013-02-04 1.0 Korrigeringar i upplägget AB

Läs mer

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Hej alla ÅF! Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Börja med att använda din vanliga inloggning

Läs mer

Klarna in-store. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ

Klarna in-store. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ Klarna in-store Excellence Retail Copyright 2017 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet

Läs mer

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Inställningar och användartips för INFOFLEX Kassaregister med inkopplad kontrollenhet och användning enligt kassalagen. 2 Innehåll... 4 Aktivering kassainloggning...

Läs mer

Kassarutiner Chalmers Studentkårs kassor

Kassarutiner Chalmers Studentkårs kassor Kassarutiner Chalmers Studentkårs kassor Dessa rutiner uppdateras ständigt och det är kontaktpersonen för bokningen som är skyldig att kolla upp så att rätt rutiner följs. Uppdaterade rutiner finns på

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Kortbetalning PENGVIN kontokort

Kortbetalning PENGVIN kontokort Kortbetalning PENGVIN kontokort Frågor som rör kortköpet Ring Nets direkt tel. 08-609 92 00 Ha ert kund- och organisationsnummer tillgängligt! Bruksanvisning för kortterminaler http://www.nets.eu/se-sv/support/bruksanvisningar/documents/bruksanvisning-ict220,-ipp350-och-iwl220.pdf

Läs mer

Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare (år 2001, Artikelnr. 13-006), utgiven av Svensk Handel: Handpenning i Pyramid, modul Kassa

Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare (år 2001, Artikelnr. 13-006), utgiven av Svensk Handel: Handpenning i Pyramid, modul Kassa Handpenning i PBS Gäller Pyramid Business Studio, från version 3.40A sp12 (2011-01-03) Vad är handpenning? Följande utdrag är hämtat ur Handbok för handlare (år 2001, Artikelnr. 13-006), utgiven av Svensk

Läs mer

SAMSUNG. Bruksanvisning ER 290

SAMSUNG. Bruksanvisning ER 290 SAMSUNG Bruksanvisning ER 290 INNEHÅLL MONTERING OCH BYTE AV KVITTO/ JOURNALPAPPER... 4 MONTERING OCH BYTE AV FÄRGBAND... 6 FÖRKLARING AV TANGENTER OCH FUNKTIONER... 7 NYCKELLÄGEN... 8 FÖRKLARING AV FELMEDDELANDEN...

Läs mer

Börja med lektionssaldo

Börja med lektionssaldo Börja med lektionssaldo INNEHÅLL 1 ELEVSALDO OCH LEKTIONSSALDO... 3 1.1 Lektionssaldo...3 1.2 Skapa lektionssaldo...4 1.2.1 Skapa lektionssaldotyp...4 1.2.2 Artiklar för lektionssaldo...4 2 LEKTIONSSALDORESKONTRA...

Läs mer

Kampanj. ButikPE. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax

Kampanj. ButikPE. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax Kampanj ButikPE Copyright 2016 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

MoreFlo ios. Snabbstartsguide. MoreFlo AB.

MoreFlo ios. Snabbstartsguide. MoreFlo AB. MoreFlo ios Snabbstartsguide MoreFlo AB www.moreflo.com 1 Tack för att du valt MoreFlo Några få steg för att komma igång I den här snabbstartsguiden går vi igenom de inställningar du behöver göra och det

Läs mer

INSTALLATIONS MANUAL

INSTALLATIONS MANUAL INSTALLATIONS MANUAL www.caddirekt.se 2013-03-01 1 Innehåll CADdirekt VVS Installation... 3 CADdirekt VVS Registrering... 5 CADdirekt VVS Reparera installation... 7 CADdirekt VVS Flytta licens... 7 CADdirekt

Läs mer

Manual WestPOS snabbstart

Manual WestPOS snabbstart Manual WestPOS snabbstart Manual WestPOS snabbstart Modell 8006 WEST INTERNATIONAL AB Modell T103 Modell T103P Innehållsförteckning Manual WestPOS snabbstart... 1 Dokumenthistorik... 2 1. Terminalens olika

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Installationsanvisning och snabbguide för Vx510, fleranvändare!

Installationsanvisning och snabbguide för Vx510, fleranvändare! Installationsanvisning och snabbguide för Vx510, fleranvändare! Varmt välkommen till Point! Tack för att du valt en kortterminal från oss! Point Transaction Systems AB är den ledande leverantören av kortterminaler

Läs mer

1. Utställa/aktivera onecard

1. Utställa/aktivera onecard 1. Utställa/aktivera onecard 1. Ange in ditt säljarnummer 2. Tryck Sälgernummer 3. Tryck Kontant Insättning 4. Tryck Typ 5. Markera 0011 Sälj onecard (Flytta markören i menyn uppåt och nedåt med pilarna

Läs mer

Samarbete Paxess PayZone

Samarbete Paxess PayZone Sida 1 av 5 Samarbete Paxess PayZone Fr.o.m. 1 januari 2011 kommer betalningar med betalkort i Turbo, att förmedlas via PayZone s Spectracard. Därmed upphör samarbetet med Strålfors och integreringen med

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Dokumentation av kassaregister XCPOS

Dokumentation av kassaregister XCPOS Version.0.00 00 Med reservation för tryckfel samt tidigare / kommande ändringar. Vi förbehåller oss rätten att ändra utförande eller specifikation utan föregående meddelande. Vissa av funktionerna som

Läs mer

P1 Datakassa. Lathund

P1 Datakassa. Lathund P1 Datakassa Lathund Innehåll 1 Beskrivning...5 2 Starta kassan...5 3 Stänga kassan...5 4 Tillverkningsnummer, versionsnummer mm...5 5 OBS!..6 6 Försäljning...6 6.1 Försäljning, en vara...7 6.2 Försäljning,

Läs mer

excellence PRO Butiksdatasystem

excellence PRO Butiksdatasystem excellence PRO Butiksdatasystem Handbok för kassahanteringen Flexicon, Enköping 2001-1 - Innehållsförteckning Punkt Innehåll Sida 1 Kassabildens utseende 3 2 Inloggning 3 3 Att sälja en artikel med streckkodsläsare

Läs mer

Quorion CR 1040/1240. Kassaregistermanual ANVÄNDARMANUAL CR 1240 CR Cashpoint AB

Quorion CR 1040/1240. Kassaregistermanual ANVÄNDARMANUAL CR 1240 CR Cashpoint AB Quorion CR 1040/1240 Kassaregistermanual Cashpoint AB 2009-10-08 CR 1240 CR 1040 ANVÄNDARMANUAL Det här QUORION kassaregistret överensstämmer med EU s EMV 2004/108 direktiv. Kassaregistret uppfyller följande

Läs mer

kundportal.treeofpets.se

kundportal.treeofpets.se MANUAL KUNDPORTAL kundportal.treeofpets.se Linjalvägen 3 1 87 6 6 T äby T el: 0 8-630 7 3 0 0 F ax: 0 8-756 3 5 9 8 i nfo@treeofpets.se w ww.treeofpets.se Sida 3 Logga in i systemet Glömt lösenord? 4 Lägga

Läs mer

RAHAXI Hypercom T4220. Bruksanvisning

RAHAXI Hypercom T4220. Bruksanvisning RAHAXI Hypercom T4220 Bruksanvisning 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. RAHAXI PROCESSING OY... 3 1.1. Rahaxi-tjänsten... 3 1.2. Kontaktuppgifter... 3 2. HYPERCOM T4220 BETALTERMINAL... 4 2.1. Uppackning...

Läs mer

Skapa en mall. Första steget till att lägga upp presentkort i BeX Online är att skapa en presentkortsmall, Försäljning/Värdebevis/Mallar.

Skapa en mall. Första steget till att lägga upp presentkort i BeX Online är att skapa en presentkortsmall, Försäljning/Värdebevis/Mallar. Inledning BeX har utvecklat en ny generation av presentkort som bygger på vår onlineplattform. Korten går att köpa både i butik och webbshop precis som vanliga artiklar. Presentkortet laddas med önskat

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Hantverksdata Kassa Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... - 1 - SKÄRMBILDER... - 2 - Registreringssidan... - 2 - Betalsidan... - 3 - Betalsidan/kontokort... - 4 - Administrera betalsätt... - 5 -

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Manual för kortterminalen. Hypercom M4230

Manual för kortterminalen. Hypercom M4230 Manual för kortterminalen Hypercom M4230 Innehåll: Installation av kortterminalen Hypercom M4230...3 1. Kontrollera leveransen... 3 2. Detta krävs för en installation... 3 3. Sätt i kvittorullen... 3 4.

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer

Att skriva på datorn

Att skriva på datorn Att skriva på datorn Innehåll: Inledning 1 Tangentbordet 2 Att skriva i Word 4 Att skriva på Internet 7 Övningar 8 2 Inledning Välkommen till steg 2 av Internetkursen för nybörjare! Vid detta kurstillfälle

Läs mer

INFORMATION TILL WEBBUTIKER

INFORMATION TILL WEBBUTIKER i INFORMATION TILL WEBBUTIKER crescent.se & monark.se 20181108 VÄLKOMMEN SOM WEBBUTIK - Utlämningsställe för Crescent & Monark Din butik är nu påkopplad som partner till Monark och/eller Crescents webbutiker.

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

Mobil lagerhantering med streckkodsskanner

Mobil lagerhantering med streckkodsskanner Mobil lagerhantering med streckkodsskanner Innehåll: Konfigurering; skanner och Bluetooth 3 Inventering 4-7 Inleverans 8-10 Plock och Pack 11-12 Hyllplatshantering 13 2 Konfigurering Tänk på att denna

Läs mer

Manual. Kom igång med Menigo Leverantörsorder. Version 1.4 2015-06-01

Manual. Kom igång med Menigo Leverantörsorder. Version 1.4 2015-06-01 Manual Kom igång med Menigo Leverantörsorder Version 1.4 2015-06-01 Innehållsförteckning: Hur får jag tillgång till Leverantörsorder på webben? Viktig information! Logga in Startsida Välj leveransdatum

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Kassarutiner Mat&Kalas

Kassarutiner Mat&Kalas Kassarutiner Mat&Kalas Dessa rutiner uppdateras ständigt och det är serveringsansvarig som är skyldig att kolla upp så att rätt rutiner följs. Uppdaterade rutiner läggs upp här: http://www.chs.chalmers.se/sv/dokument-rutinerregler.

Läs mer

Confidence ticket 1.2

Confidence ticket 1.2 Confidence ticket 1.2 FÖR KASSAPERSONAL 1 INNEHÅLL Starta programmet och logga in 2 Beskrivning av kassafönstret 3 Inställningar 6 Anpassa kassavyn 7 Personliga biljetter 10 Rabatter 11 Allotment 11 Dagsavslut

Läs mer

OS PAY MANUAL OS MOBILE SMART T103P VERSION 2.2

OS PAY MANUAL OS MOBILE SMART T103P VERSION 2.2 OS PAY MANUAL OS MOBILE SMART T103P VERSION 2.2 OPENSOLUTION NORDIC AB Lindholmspiren 3A, SE-417 56 Gothenburg, Sweden 010-410 2000 support@opensolution.se Välkommen till OpenSolution Tack för att ni har

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

origum@origum.se www.origum.se Euro-50TE Mini Snabbguide

origum@origum.se www.origum.se Euro-50TE Mini Snabbguide origum@origum.se www.origum.se Euro-50TE Mini Snabbguide ANTECKNINGAR Version 1.3. Utgiven i december 2010. Får ej kopieras eller mångfaldigas utan utgivarens tillstånd. Origum Distribution AB. ANVÄNDNING

Läs mer

Telia Touchpoint Plus. Användare

Telia Touchpoint Plus. Användare Telia Touchpoint Plus Unified För valfrihet av terminal och samlad kommunikation. Användare Mål: Efter genomgången utbildning ska du förstå hur du kan använda din Touchpoint app och din Touchpoint softphone

Läs mer

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier.

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier. överkurs denna översta del kan överhoppas Genom att markera rutan Markören går vidare till rabattkolumnen bestämmer du hur markören ska förflytta sig när du trycker på (enter)-tangenten efter det att du

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

[INVENTERINGSMANUAL]

[INVENTERINGSMANUAL] DdD [INVENTERINGSMANUAL] Summerande manual i förberedande syfte innan inventering, handhavande av inventeringsscanner, samt hantering i backoffice i samband med inventering. Inledning För att genomföra

Läs mer

CashGuard. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax

CashGuard. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ. Försäljning Support Fax CashGuard Excellence Retail Copyright 2017 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna

Läs mer

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Kassaavstämning Gäller Pyramid Business Studio från och med version 3.40B (2012-10-24) Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Detta dokument riktar sig till dig som vill veta mer om

Läs mer

NYHET - SÄKERHET - TRYGGHET

NYHET - SÄKERHET - TRYGGHET Manual Megtax EMV 1 NYHET - SÄKERHET - TRYGGHET BAKGRUND För att öka säkerheten i hanteringen av kreditkort har kortföretag och banker infört en så kallad EMV-standard. Detta är ett led i att stoppa kontokortsbedrägerier

Läs mer

Euro-2100TE Snabbguide. origum@origum.se www.origum.se

Euro-2100TE Snabbguide. origum@origum.se www.origum.se Euro-2100TE Snabbguide 20 origum@origum.se www.origum.se Vid problem med kassaregistret kontakta den återförsäljare som du köpt kassan av. Är man inte nöjd med den support återförsäljaren ger, kan man

Läs mer

Hur kommer jag igång?

Hur kommer jag igång? 2015-01-12 Hur kommer jag igång? Hej och välkommen till Eftermarknadsutbildningen inom Konsumenträtt! Börja med att läsa igenom denna instruktion (i utskriftslayout). Den är till hjälp för att du snabbt

Läs mer

Manual. Komma igång med Menigo webbshop. Version 3.4 2013-09-25

Manual. Komma igång med Menigo webbshop. Version 3.4 2013-09-25 Manual Komma igång med Menigo webbshop Version 3.4 2013-09-25 Innehållsförteckning: Logga in Startsida Handla via sortimentslista via snabborder Menigos kampanjer Favoritlistor handla via favoritlistor

Läs mer

AdmiPro Deposition/Lojalitet

AdmiPro Deposition/Lojalitet AdmiPro Deposition/Lojalitet Copyright 2015 AdmiPro 2 Innehållsförteckning Registrera inbetalning... 3 Registrera inbetalning... 3 Välj kund från listan... 3 Registrera ny kund... 3 Registrera betalning

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer

Programinställningar. Kapitel 5 Inställningar-Program

Programinställningar. Kapitel 5 Inställningar-Program Kapitel 5 Inställningar-Program Inställningar finns för att styra hur ZoomTexts ska starta, avsluta och visas på skrivbordet när det är Igång. Du kan också aktivera automatisk uppdatering, vilket gör att

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Rahaxi Thyron betalterminal bruksanvisning

Rahaxi Thyron betalterminal bruksanvisning bruksanvisning Rahaxi Processing Oy Kundbetjäning tel. 09-612 0730 Version 1.0, 12.10.2006 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 1 2 Startande av betalterminalen... 2 3 Allmänna funktioner...

Läs mer

Releasedokument för astra WEB 2015-01-27

Releasedokument för astra WEB 2015-01-27 Releasedokument för astra WEB 2015-01-27 1 Nya Funktioner astra WEB Anteckningar - Nu kan man göra anteckningar på eleven som syns både i astra WEB och i utbkort.str.se. Väljer man att anteckningen är

Läs mer

Babs Micro. Användarhandbok

Babs Micro. Användarhandbok Babs Micro Användarhandbok Innehållsförteckning Inledning Tack för att du har valt en kortläsare från Babs Paylink! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL TILL IZETTLE- KASSASYSTEM I LUNDS ISHALL

ANVÄNDARMANUAL TILL IZETTLE- KASSASYSTEM I LUNDS ISHALL ANVÄNDARMANUAL TILL IZETTLE- KASSASYSTEM I LUNDS ISHALL Denna manual är till för användare av izettle kassaregister i Lunds ishall. Alla som tjänstgör i kiosken har rätt att ta del av denna information.

Läs mer

Installationsanvisning och snabbguide för Vx familjen!

Installationsanvisning och snabbguide för Vx familjen! Installationsanvisning och snabbguide för Vx familjen! Varmt välkommen till Point! Point Transaction Systems AB är den ledande leverantören av kortterminaler i Sverige och ingår i en internationell koncern

Läs mer

Lathund för er som kör ICAs grossistflöde

Lathund för er som kör ICAs grossistflöde Lathund för er som kör ICAs grossistflöde I denna lathund förklarar vi hur ni som leverantör använder Exder EDI för ICAs grossistflöde. För att få tillgång till Exder EDI krävs det att ni har fått ett

Läs mer

Sverigekassans hemsida

Sverigekassans hemsida Manual Sverigekassans hemsida I denna manual får du lära dig hur du själv på ett mycket enkelt sätt kan lägga in ditt sortiment mm. i ett kassaregister från Sverigekassan. Först måste du skaffa dig en

Läs mer

M E D D E L A N D E!

M E D D E L A N D E! Till alla lägenhetsinnehavare. M E D D E L A N D E! Vi har i alla år haft det så att den vanliga källarnyckeln också har passat till tvättstugan. Detta har inneburit att alla har haft tillträde till tvättstugan.

Läs mer

Det virtuella tangentbordet

Det virtuella tangentbordet Kapitel tre Det virtuella tangentbordet I det här kapitlet ska vi titta närmare på tangentbordet i ipad och hur det används i olika sammanhang. Som du kanske har märkt öppnas tangentbordet automatiskt

Läs mer

OS PAY MANUAL OS MOBILE SMART T103P VERSION 2.0

OS PAY MANUAL OS MOBILE SMART T103P VERSION 2.0 OS PAY MANUAL OS MOBILE SMART T103P VERSION 2.0 OPENSOLUTION NORDIC AB Lindholmspiren 3A, SE-417 56 Gothenburg, Sweden 010-410 2000 support@opensolution.se VÄLKOMMEN TILL OPENSOLUTION Tack för att ni har

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Snabbstartsmanual Fristående kortterminal (WestPOS - STANDALONE)

Snabbstartsmanual Fristående kortterminal (WestPOS - STANDALONE) Snabbstartsmanual Fristående kortterminal (WestPOS - STANDALONE) Version: 1.20.6.8 WEST INTERNATIONAL AB 1. Dokumenthistorik... 2 2. Terminalens olika komponenter... 3 3. Komma igång... 4 3.1. Grundinställningar...

Läs mer

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader.

Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Försäljningsorder reservdelar Försäljningsordern finns under Försäljning och marknadsföring Orderbearbetning Order. Orderbilden består av orderhuvud och rader. Nederst på försäljningsordern finns 6 knappar

Läs mer

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film.

BTJ PRESENTERAR NYFIKET. Upptäck det nya sättet att låna film. BTJ PRESENTERAR NYFIKET Upptäck det nya sättet att låna film. STARTSIDAN MENYN Enkel och överskådlig meny: START, FILMER, ARTIKLAR och INFO. SPRÅKSTÖD Information på både svenska och engelska. SÖK Sök

Läs mer

Instruktioner för analys- appen

Instruktioner för analys- appen Instruktioner för analys- appen 1. Inledning 2. Inloggning (behöver bara göras 1 gång eller vid omstart av telefonen) 3. Select (välj butik och sortiment) 4. Scan (läs streckkoder) 5. Analysera (vad saknas/vad

Läs mer