Lathund o ver sto rre fo ra ndringar vid o verga ngen fra n LUP till LUCRIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund o ver sto rre fo ra ndringar vid o verga ngen fra n LUP till LUCRIS"

Transkript

1 Lathund o ver sto rre fo ra ndringar vid o verga ngen fra n LUP till LUCRIS /Jörgen Eriksson, Hanna Voog Det här dokumentet ger en kortfattad genomgång av förändringar i beskrivningen av publikationer i LUCRIS jämfört med i LUP. Utförligare information om dokumenttyper och publikationsregistrering finns på Frågor skickas till servicedesk@lu.se 1. Ändrade/nya dokumenttyper Bidrag till tidskrifter och konferenser har en ny indelning baserad på vetenskaplig, populärvetenskaplig, formell eller informell publicering. Tidskriftsbidrag/Contribution to journal har delats upp i följande. Vetenskapliga tidskrifter o Artikel/article motsvarar Original article i LUP o Letter ingick i Letter/Note i LUP o Debatt/notis/ledare /Debate/Note/Editorial-ingick i Letter/Note i LUP o Recension av bok/film/utställning etc./ Review (Book/Film/Exhibition/etc.) Motsvarar Review of book i LUP men begränsad till recensioner I vetenskapliga tidskrifter jämfört med tidigare. Recensioner i populärvetenskapliga tidskrifter och dagstidningar har en egen kategori. o Forskningsöversiktsartikel/Scientific review Motsvarar Review i LUP o Temanummer (redaktör)/special issue (editor) - används om man är (gäst)-redaktör för ett temanummer i en tidskrift. I LUCRIS registrerar man det specifika numret. Populärvetenskapliga tidskrifter och dagstidningar/contribution to specialist publication or newspaper. Hit artiklar vars målgrupp främst ligger utanför vetenskapssamhället, t. ex. Forskning och Framsteg. o Artikel/ Specialist publication Article o Dagstidnings- /Nyhetsartikel/ Newspaper article o Recension av bok/film/utställning etc./ Review (Book/Film/Exhibition/etc.) Preprint finns inte längre som egen dokumenttyp utan läggs in som t. ex. tidskriftsartikel med status unpublished. Bidrag till konferens har nu följande indelning. Konferensinformationen registreras för sig under Events i LUCRIS och länkas sedan samman med posten genom att man gör en sökning efter konferensinformationen i fältet Event i publikationsposten.

2 Formellt publicerade bidrag hamnar under bidrag till tidskrift respektive bidrag till antologi, rapport, konferensskrift o Publicerat konferensabstrakt/ Published Meeting Abstract Konferens abstrakts har delats upp i formellt publicerade, som hamnar här och i icke formellt publicerade som har en egen kategori. o Konferenspaper i proceeding / Paper in conference proceeding motsvarar Conference proceeding/paper med status published och bibliografiska uppgifter I LUP o Förord till konferenspublikation/ Preface to conference proceeding o Konferenspublikation (redaktör)/ Conference proceeding (editor) Bidrag som inte är formellt publicerade har följande indelning o Konferenspaper, ej i proceeding / Paper, not in proceeding Konferensbidrag som inte har fått någon formell publicering o Poster Möjligt att registrera posterpresentationer som inte har fått någon formell publicering. o Abstrakt/Abstract Kanferensabstrakts som inte fått någon formell publicering. o Bidrag till konferens:annat/contribution to conference:other används om man vill registrera ett bidrag till en konferens som inte är ett paper, abstract eller poster. Böcker, antologier har ett nytt val vid sidan av bok, bokkapitel, förord, bidrag till encyklopedi/referensverk och redaktör. Textkritisk utgåva / Scholarly edition - Textkritisk översättningsarbete/utgåva av bok eller artikel, samt exempelvis nytt eller reviderat förord. Dokumenttypen translation försvinner. I stället väljer man rollen Translator när man registrerar en översättning av t. ex. en bok. Nu är det också möjligt att registrera kapitel eller del i rapport, inte bara hela rapporter som tidigare. Kapitel i rapport / Chapter in Report En helt ny avdelning är icke-textbaserade bidrag/non-textual form. Hit konstnärliga uttryck, programvara, webbpublicering. Konstnärligt arbete / Artistic work - Konstnärligt arbete där upphovspersonen är knuten till LU. Kurerad/ producerad utställning/ event/ Curated/produced exhibition/event - Hit kurerade/producerade utställningar och event, exempelvis tematiskt organiserade musikfestivaler, där upphovspersonen är knuten till LU. Det är också möjligt att markera alla andra dokumenttyper som konstnärligt arbete genom att välja fältet Artistic work i posten. Programvara/Software - Mjukvara eller datorprogram definieras som organiserade samlingar av data och maskininstruktioner avsedda att utföra vissa uppgifter i ett datorsystem. Webbpublikation/bloggpost/site /Web publication/blog post/site Möjligt att registrera webbpublicering av olika slag. Skall innehålla länk.

3 2. Förändringar vad gäller projekt, forskargrupp och finansiärsinformation. I LUP fanns tre listor över forskargrupper, projekt och finansiärer vilka kunde kopplas till enskilda publikationer. I LUCRIS fungerar det på följande sätt: 2.1 Projekt Projekt registreras under vänsterfliken Projects i LUCRIS. Läs mer på För att knyta en publikationspost till ett projekt så söker man fram projektet i Projects under Relations i publikationsposten. 2.2 Forskargrupper Forskargrupper läggs till på ett av följande två sätt: 1) Genom att forskargruppen finns eller upprättas i LUCAT via fakultetens organisationsadministratör för LUCAT enligt lokal praxis. 2) Genom att skicka ett ärende till LUCRIS-supporten (forskaren kan inte uppdatera uppgifterna själv). Detta gäller om forskargruppen inte ska finnas i LUCAT eller om den har flera moderenheter. Forskargrupper som läggs till i LUCAT administreras via LUCAT (är synkade). Forskargrupper som läggs till direkt i LUCRIS administreras via LUCRIS (uppdateringar läggs som supportärenden). Benämningen på forskargruppen ska vara förklarande. Om du som forskargruppsledare önskar att ditt namn ska ingå i benämningen, läggs detta i så fall alltid sist och inom parentes. När forskare i forskargruppen sedan lägger till annat material i LUCRIS, t ex en publikation, kan forskaren ange om det tillagda materialet har anknytning till forskargruppen. OBS! Forskargrupper kan enbart innehålla interna personer. Om du som forskare vill ange att externa personer ingår, görs detta i beskrivningsfältet. Projekt i LUCRIS läggs till och administreras av forskaren själv, förslagsvis av projektledaren. Deltagarna i projektet kan koppla finansiering till ett projekt (koppling till resp kontrakt från awards ), och även annan forskningsinformation, som projektdeltagare, publikationer, aktiviteter, andra projekt osv. Det är därför bra att göra upp internt vem som ska ha huvudansvaret för projektinformationen för varje enskilt projekt. Både interna och externa personer kan knytas till ett projekt. För att knyta en publikationspost till en forskagrupp väljer man i publikationsposten Add organizational unit under avdelningen Authors and affiliations 2.3 Finansiärer Du kan inte koppla en specifik finansiär direkt till en publikation utan du kopplar ett beviljat kontrakt ( Award ) till ett specifikt projekt som du sedan (under Relations ) kopplar till publikationen. Läs mer på )

4 3. Förändringar av fält Det finns ett antal fält som ändrats i sin karaktär, här följer diskussion kring beslut kring dessa: LUBs ledningsgrupp ( , Samt beslutsdatum ) beslutade följande: 3.1 Peer-review kontra Qualty Controlled Endast material som genomgått sakkunniggranskning enligt den striktare definitionen (SwePubs riktlinjer) ska markeras som peer-review. Detta blir en skillnad från LUP där termen Qualty controlled använts i LUP. Beslutet betyder konkret att endast material som genomgått sakkunniggranskning enligt den strikta definition som SwePub har, ska markeras om Peer-review i Pure framöver. Definitionen av sakkunniggranskat är enligt SwePub: att publikationen genomgått granskning av oberoende sakkunniga vars samlade bedömning avgör om publikationen uppfyller tillräckliga krav på vetenskaplig kvalitet för att accepteras för publicering. 3.2 Publicerat/opublicerat LUB:s ledningsgrupp beslutar att välja följande policy för status publicerat/opublicerat: Offentliggjort material räknas om publicerat. Definitionen av dokumenttyperna avgör om beständiga bibliografiska uppgifter behövs. Policyn utgår ifrån att material som är offentliggjort på olika sätt får status publicerat. Man tar i den definitionen inte ställning till om utgivning eller beständiga bibliografiska uppgifter behovs. För att avgöra det vänder man sig till definitionerna av dokumenttyper. Om beständiga uppgifter behövs men inte finns för det aktuella materialet, måste en annan dokumenttyp väljas. Vi ger två exempel på hur det fungerar i praktiken. Om en forskare har ett bokmanus som hen lägger in i LUCRIS i fulltext är det offentliggjort. Men om det inte ska publiceras på något förlag kan det enligt definitionen av vad en bok är inte registreras under den dokumenttypen. Forskaren får då till exempel välja Miscellanous istället och väljer status Published. Ett annat exempel är ett konferenspaper som inte är publicerat i någon proceeding men som finns på konferensens webbplats. Paperet registreras enligt riktlinjerna för LUCRIS som Paper, not in proceeding och behöver inte vara förlagsutgivet, dvs. ha beständiga bibliografiska uppgifter. Status published kan väljas. Valet av dokumenttyp vid registreringen blir därför viktigt. Status Published Alla typer av dokument som är offentliggjorda räknas som publicerade. Offentliggjort är det som är förlagsutgivet, finns på webbsidan hos till exempel en konferens eller en myndighet, i LUCRIS, på ett USB-minne eller liknande. Textbaserad konstnärlig output räknas i enlighet med SwePubs riktlinjer som publicerad. Konstnärlig output i form av till exempel inspelningar och liveframträdanden, lämnas till den Konstnärliga fakulteten att utforma en praxis kring när LUCRIS börjar användas. Status Unpublished Om texten inte är offentliggjord, det vill säga inte finns tillgänglig på annat sätt än genom författaren, får den status Unpublished. Men ledningsgruppen efterlyser en konsekvensanalys av det valda alternativet samt betonar vikten av att fortsätta omvärldsbevaka hur man arbetar med denna fråga vid andra lärosäten.

5 Besluten innebär konkret att alla typer av dokument som är offentliggjorda får status Published. Offentliggjort är det som är förlagsutgivet, finns på webbsidan hos till exempel en konferens eller en myndighet, i LUCRIS, på ett USB-minne eller liknande. Om texten inte är offentliggjord, det vill säga inte finns tillgänglig på annat sätt än genom författaren, får den status Unpublished. 3.3 Klassificering UKÄ Till skillnad från i LUP är UKÄ-klassificeringen i LUCRIS inte ovillkorlig i den meningen att det inte går att godkänna en post som saknar UKÄ-klassificering. Däremot är klassningen obligatorisk som ett fält som ALLTID SKALL ha ett värde i en validerad LUCRIS-post enligt beslut om praxis. Fältet är obligatoriskt i SwePub Analytics. 3.4 Extern affiliering Externa affilieringar skall ligga på nivån lärosäte eller huvudorganisation, inte på underavdelningar av olika slag. Exempel: En författare med affilieringen Department of clinical genetics, Harvard Medical School I en artikel skall affilieras till Harvard University i LUCRIS.

Riktlinjer för indelning av Research Output i LUCRIS

Riktlinjer för indelning av Research Output i LUCRIS 2018 Riktlinjer för indelning av Research Output i LUCRIS 2018-05-04, VERSION 6 LUB:S ARBETSGRUPP FÖR UTVECKLING AV FORSKNINGSOUTPUT I LUCRIS, LUNDS UNIVERSITET Indelning av Research Output Detta dokument

Läs mer

Manual till LUCRIS lägga till avhandlingsprojekt och avhandling

Manual till LUCRIS lägga till avhandlingsprojekt och avhandling 2017 Manual till LUCRIS lägga till avhandlingsprojekt och avhandling 2017-03-30 Denna manual syftar till att beskriva hur du lägger upp ditt avhandlingsprojekt och i senare skede även din avhandling i

Läs mer

Manual till LUCRIS lägga till avhandlingsprojekt och avhandling

Manual till LUCRIS lägga till avhandlingsprojekt och avhandling 2018 Manual till LUCRIS lägga till avhandlingsprojekt och avhandling 2018-11-12 Denna manual syftar till att beskriva hur du lägger upp ditt avhandlingsprojekt och i senare skede även din avhandling i

Läs mer

Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt.

Studentuppsatser/Examensarbeten registreras men fulltextpublicering sker frivilligt. Vem får registrera poster i DiVA Alla forskare och anställda vid Karlstads universitet bör registrera sina vetenskapliga publikationer i DIVA. Även tidigare anställda, t.ex. professor emeritus, som arvoderas

Läs mer

Lathund för validering av Research Output i LUCRIS

Lathund för validering av Research Output i LUCRIS 2016 Lathund för validering av Research Output i LUCRIS uppdaterad 160509 Ett komplement till LUB:s policy för registrering och validering av Forskningsoutput i LUCRIS. Lathund för validering av Research

Läs mer

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS 2018 Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS Version 7, uppdaterad 181112 Denna lathund vänder sig till dig som validerar och publicerar avhandlingar i Lunds universitets institutionella arkiv.

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://mdh.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://mdh.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering (Uppdaterad 2013-06-14) Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats

Läs mer

Lathund för validering av Research Output i LUCRIS

Lathund för validering av Research Output i LUCRIS 2018 Lathund för validering av Research Output i LUCRIS uppdaterad 180528 Ett komplement till LUB:s policy för registrering och validering av Forskningsoutput i LUCRIS. Lathund för validering av Research

Läs mer

Datum 2015-09-10 Dnr 1.4.1-2015-821. Svensk indelning av vetenskaplig output 2015

Datum 2015-09-10 Dnr 1.4.1-2015-821. Svensk indelning av vetenskaplig output 2015 Datum 2015-09-10 Dnr 1.4.1-2015-821 Svensk indelning av vetenskaplig output 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 4 1.1. Bakgrund 4 1.2. Ansvarig myndighet 4 1.3. Förlaga 4 1.4. Riktlinjer för klassificering

Läs mer

Aktiviteter i LUCRIS

Aktiviteter i LUCRIS 2018 Aktiviteter i LUCRIS Hur du lägger till forskningsrelaterade aktiviteter i LUCRIS, uppdaterad 2018-05-09 En kort instruktion av hur man lägger till och vilka aktiviteter som kan väljas i LUCRIS. Aktiviteter

Läs mer

Riktlinjer för indelning av Research Output i LUCRIS

Riktlinjer för indelning av Research Output i LUCRIS 2016 Riktlinjer för indelning av Research Output i LUCRIS 20160307 LUB:S ARBETSGRUPP FÖR UTVECKLING AV FORSKNINGSOUTPUT I LUCRIS, LUNDS UNIVERSITIET Indelning av Research Output 2016-03-07 Detta dokument

Läs mer

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA Uppdaterad 2016-11-12 Registrera/publicera i DiVA En lathund för manuell registrering Registrera en publikation manuellt: 1. Sök i DiVA: http://ltu.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen

Läs mer

SwePub praxis och format. Presentation på uppstartsmöte för praxisgruppen Tuija Drake, Kungliga biblioteket

SwePub praxis och format. Presentation på uppstartsmöte för praxisgruppen Tuija Drake, Kungliga biblioteket SwePub praxis och format Presentation på uppstartsmöte för praxisgruppen 2016-08-23 Tuija Drake, Kungliga biblioteket Agenda Fika med presentationsrunda Bakgrund, syfte Genomgång av dokument Lunch ca 12:00

Läs mer

Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA

Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA 1 av 9 Högskolebiblioteket i Halmstad Manual för registrering/publicering i DiVA Tänk på att:!! Innan du registrerar en publikation, sök i DiVA och kontrollera om den redan finns inlagd. Om publikationen

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Uppsala universitetsbibliotek Uppdaterad februari 2019 Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA

Registrera och publicera i DiVA Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera referenser istället för att registrera manuellt Istället för att registrera uppgifter manuellt kan du importera referenser

Läs mer

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA

Uppdaterad Registrera/publicera i DiVA Uppdaterad 2017-06-14 Registrera/publicera i DiVA En lathund för manuell registrering Registrera en publikation manuellt: 1. Sök i DiVA: http://ltu.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA manuell registrering

Registrera och publicera i DiVA manuell registrering Registrera och publicera i DiVA manuell registrering För att registrera en publikation manuellt gör så här 1. Sök i DiVA http://oru.diva-portal.org/ för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Läs mer

Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera uppgifter

Ja: Ändra i den befintliga registreringen om du vill redigera eller komplettera uppgifter Registrera och publicera i DiVA en manual för manuell registrering Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats istället för att registrera

Läs mer

Policy för vetenskaplig publicering

Policy för vetenskaplig publicering STYRDOKUMENT Dokumenttyp: Policy Ärendenummer: HIG-STYR 2018/51 Samlingsnummer: HIG-STYR 2016/10 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2013-06-17 Reviderad: 2018-04-27 Giltighetstid: Tillsvidare Policy för

Läs mer

Informationssökning Liberal Arts LIB40 V17

Informationssökning Liberal Arts LIB40 V17 Informationssökning Liberal Arts LIB40 V17 GÖTEBORGS UNIVERSITETSBIBLIOTEK HUMANISTISKA BIBLIOTEKET Vetenskapliga informationskällor Välja sökord, ämnesord Sökteknik (trunkering, booleska operatorer )

Läs mer

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://hig.diva-portal.org/smash/search.jsf för att kontrollera om publikationen redan är registrerad.

Registrera och publicera i DiVA. 1. Sök i DiVA http://hig.diva-portal.org/smash/search.jsf för att kontrollera om publikationen redan är registrerad. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats istället för att registrera

Läs mer

LUCRIS. Lathund

LUCRIS. Lathund LUCRIS Lathund Denna manual är baserad på Juridiska fakultetens beslut om miniminivå när det gäller registrering av information i LUCRIS. Merparten av informationen blir synlig i Forskningsportalen och

Läs mer

Arbeta med Selected Works en lathund

Arbeta med Selected Works en lathund Arbeta med Selected Works en lathund Att redigera din egen Selected Works-sida Ta fram din sida och logga in via My Account längts ner på sidan. Klicka på Edit My Site för att redigera sidan. Gå nu vidare

Läs mer

Publikationstyp Artikel i tidskrift, Artikel, forskningsöversikt och Artikel, recension

Publikationstyp Artikel i tidskrift, Artikel, forskningsöversikt och Artikel, recension Publikationstyp Artikel i tidskrift, Artikel, forskningsöversikt och Artikel, recension 1. Underkategori Underkategori finns för publikationstypen Artikel i tidskrift, och används till exempel för artiklar

Läs mer

Uppdaterad Naturvetenskapliga fakulteten 1

Uppdaterad Naturvetenskapliga fakulteten 1 Uppdaterad 160408 Naturvetenskapliga fakulteten 1 1. Logga in Du loggar in i LUCRIS registreringsgränssnitt med hjälp av din LUCAT-id@lu.se och tillhörande lösenord på http://lucris.lu.se LUCRIS består

Läs mer

Lathund till LUCRIS. Uppdaterad

Lathund till LUCRIS. Uppdaterad 2016 Lathund till LUCRIS Uppdaterad 160901 Detta är en kortare lathund till LUCRIS, Lunds universitets forskningsinformationsdatabas. För mer utvecklad manual se www.medarbetarwebben.lu.se/lucris Lathund

Läs mer

Om publikationen inte är registerad: Registrera den enligt nedan.

Om publikationen inte är registerad: Registrera den enligt nedan. Registrera och publicera i DiVA en lathund för manuell registrering (Uppdaterad 2014 11 26) Importera istället för att registrera manuellt Importera referenser från en databas eller tidskriftswebbplats

Läs mer

Publikationstyp Konferensbidrag

Publikationstyp Konferensbidrag Publikationstyp Konferensbidrag 1. Underkategori Underkategori är ett obligatoriskt fält för forskaren att fylla i. Fältet kontrolleras av granskare på biblioteket och ändring görs om kategorin inte stämmer

Läs mer

LUP = Mer pengar till forskning?

LUP = Mer pengar till forskning? LUP = Mer pengar till forskning? LUP är som livet... Tomt och innehållslöst,... om man inte fyller det med något! Vad finns i LUP? Hänvisningar och fulltexter till: Tidskriftsartiklar Konferensbidrag»

Läs mer

SwePub praxis och format. Presentation på avslutande möte i praxisgruppen Tuija Drake, SwePub-projektet, Kungliga biblioteket

SwePub praxis och format. Presentation på avslutande möte i praxisgruppen Tuija Drake, SwePub-projektet, Kungliga biblioteket SwePub praxis och format Presentation på avslutande möte i praxisgruppen 2016-12-07 Tuija Drake, SwePub-projektet, Kungliga biblioteket Agenda Information om status för SwePub Rapportering av uppdragen

Läs mer

Hur du kopplar LUCRIS till ORCID och på så sätt får en automatiskt uppdaterad ORCID-profil

Hur du kopplar LUCRIS till ORCID och på så sätt får en automatiskt uppdaterad ORCID-profil 2018-03-05 ORCID + LUCRIS = sant Hur du kopplar LUCRIS till ORCID och på så sätt får en automatiskt uppdaterad ORCID-profil ORCID är ett internationellt forskar-id som används som identifikator av många

Läs mer

LnuOpen Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet

LnuOpen Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet LnuOpen Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet 25 oktober 2018 Viveka Svensson, Universitetsbiblioteket Mattias Rieloff, Universitetsbiblioteket Upplägg Vi tittar närmare

Läs mer

Registrera konstnärlig output i DiVA. Uppdaterad

Registrera konstnärlig output i DiVA. Uppdaterad Registrera konstnärlig output i DiVA Uppdaterad 2018-01-29 Allmän information om konstnärlig output Konstnärliga publikationer/produktioner bedöms av Filosofisk fakultetsnämnds konstnärliga utskott. Utskottet

Läs mer

Parallellpublicering av konferensartiklar ett projekt Mötesplats Open Access i Norrköping mars 2012

Parallellpublicering av konferensartiklar ett projekt Mötesplats Open Access i Norrköping mars 2012 Parallellpublicering av konferensartiklar ett projekt Mötesplats Open Access i Norrköping mars 2012 Deltagare feb. 2011 feb.2012 BTH Peter Linde (projektledare) Chalmers Lars Kullman KTH Margareta Fathli

Läs mer

Registrera konstnärlig produktion i DiVA. Uppdaterad

Registrera konstnärlig produktion i DiVA. Uppdaterad Registrera konstnärlig produktion i DiVA Uppdaterad 2019-01-04 Allmän information om konstnärlig produktion Konstnärliga publikationer/produktioner bedöms av Filosofisk fakultetsnämnds konstnärliga utskott.

Läs mer

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Ändra i tidigare registreringar... 2 Gör så här...

Läs mer

LUCRIS. Avancerad manual

LUCRIS. Avancerad manual LUCRIS Avancerad manual Denna manual är baserad på funktioner i LUCRIS som du som forskare kan använda dig av för att lägga till information om dig och din forskning utöver fakultetens beslut om miniminivå

Läs mer

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA Uppdaterad 2018-09-19 Doktorsavhandling och Licentiatavhandling Registrera avhandling Viktigt! Om din avhandling är en sammanläggning, gå först igenom punkt 1-3. Om din avhandling är en monografi kan du

Läs mer

K2:s publiceringspolicy

K2:s publiceringspolicy K2:s publiceringspolicy Syftet med denna policy är att visa hur publicering av forskningsresultat fungerar på K2 genom att tydliggöra riktlinjer och kriterier samt processen. K2:s publiceringspolicy riktar

Läs mer

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad Att tänka på innan du börjar Importera om möjligt referenser från en databas istället för att registrera uppgifter manuellt. Se Manual för att importera referenser - http://www.ub.umu.se/publicera/manualer

Läs mer

Riktlinjer för registrering och tillgängliggörande av fulltext i DiVA vid Ersta Sköndal Bräcke högskola

Riktlinjer för registrering och tillgängliggörande av fulltext i DiVA vid Ersta Sköndal Bräcke högskola Riktlinjer för registrering och tillgängliggörande av fulltext i DiVA vid Ersta Sköndal Bräcke högskola Innehåll Inledning... 4 1. Registrering i DiVA... 4 Forskare... 4 Studenter... 5 Kvalitetsgranskning...

Läs mer

Registrera konstnärlig output i DiVA. Uppdaterad

Registrera konstnärlig output i DiVA. Uppdaterad Registrera konstnärlig output i DiVA Uppdaterad 2017-10-27 Allmän information om konstnärlig output Konstnärliga publikationer/produktioner bedöms av Filosofisk fakultetsnämnds konstnärliga utskott. Granskning

Läs mer

SwePub konstnärlig output. Presentation på uppstartsmöte för arbetsgruppen för konstnärlig output Tuija Drake, Kungliga biblioteket

SwePub konstnärlig output. Presentation på uppstartsmöte för arbetsgruppen för konstnärlig output Tuija Drake, Kungliga biblioteket SwePub konstnärlig output Presentation på uppstartsmöte för arbetsgruppen för konstnärlig output 2016-08-24 Tuija Drake, Kungliga biblioteket Agenda Lunch med presentationsrunda ca 12:00 Bakgrund, syfte

Läs mer

LUPregistration. Manual för registrering av avhandlingar 1:

LUPregistration. Manual för registrering av avhandlingar 1: LUPregistration Manual för registrering av avhandlingar 1:1 2010-05-31 1 Skapa konto Logga in i LUP med ditt LUCAT-id och lösenord: http://lup.lub.lu.se/. Om du aldrig har loggat in I LUP tidigare klicka

Läs mer

Handledning Sherpa/RoMEO

Handledning Sherpa/RoMEO Handledning Sherpa/RoMEO 1. När får jag lov att göra min artikel fritt tillgänglig?... 2 2. Förklaring av ord & begrepp i Sherpa/RoMEO... 3 Pre-print... 3 Restrictions (restriktioner)... 3 Post-print...

Läs mer

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad

Manual för manuell publicering i DiVA Uppdaterad Att tänka på innan du börjar Importera om möjligt referenser från en databas istället för att registrera uppgifter manuellt. Se Manual för att importera referenser i DiVA - http://www.ub.umu.se/publicera/forskningspublikationer/importera-till-diva

Läs mer

Publikationsstatistik för BTH

Publikationsstatistik för BTH Publikationsstatistik för BTH 9 Rapport för årsredovisningen Förutsättningar Som ett underlag för publiceringsredovisningen i årsberättelsen vid BTH har jag tagit fram ny publiceringsstatistik ur BTHs

Läs mer

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA

Uppdaterad Registrera avhandling i DiVA Uppdaterad 2017-01-31 Doktorsavhandling och Licentiatavhandling Registrera avhandling Viktigt! Om din avhandling är en sammanläggning, gå först igenom punkt 1-4. Om din avhandling är en monografi kan du

Läs mer

LUPregistration. Manual för registrering. av avhandlingar 1:

LUPregistration. Manual för registrering. av avhandlingar 1: LUPregistration Manual för registrering av avhandlingar 1:3 2015-06-15 1 Skapa konto Logga in i LUP med ditt LUCAT-id och lösenord: http://lup.lub.lu.se/. Om du är en extern användare som ska disputera

Läs mer

Registrera/publicera i DiVA

Registrera/publicera i DiVA Registrera/publicera i DiVA Du kan importera referenser från många olika databaser (t ex Web of Science, PubMed, Libris, EndNote) till DiVA istället för att registrera uppgifterna manuellt. För instruktioner

Läs mer

Registrera konstnärliga arbeten i publikationsdatabasen

Registrera konstnärliga arbeten i publikationsdatabasen Lathund Registrera konstnärliga arbeten i publikationsdatabasen Luleå tekniska universitet, 971 87 Luleå Telefon 0920-49 10 00 www.ltu.se Du loggar in i DiVA med din personalanvändare här: http://ltu.se/publikationer

Läs mer

DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola

DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola Innehåll Vad är DiVA? 2 Registrera publikationer i DiVA 2 Tänk på att 2 Ändra i tidigare registreringar 2 Gör så här 2 Steg 1. Välj

Läs mer

Synliggör din forskning! Luleå universitetsbibliotek

Synliggör din forskning! Luleå universitetsbibliotek Synliggör din forskning! Luleå universitetsbibliotek Varför denna guide? Att maximera forskningens synlighet och genomslag blir allt viktigare inom akademin där allt tuffare konkurrens råder och där forskare

Läs mer

Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA

Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA Manual för registrering av konferensbidrag i DiVA Uppdaterad 20111108 Enheten för Publiceringens infrastruktur Skolan för teknikvetenskaplig kommunikation och lärande (ECE) Vid frågor: pi-support@lib.kth.se

Läs mer

En databas över förlagens policies

En databas över förlagens policies 1 av 7 Högskolebiblioteket i Halmstad Sherpa/RomEO manual En databas över förlagens policies Innehållsförteckning 1. Vad innebär parallellpublicering? (sid.2) 2. Sherpa/RoMEO begrepp och färger (sid.2)

Läs mer

UKÄ:s övergripande beställarunderlag SwePub

UKÄ:s övergripande beställarunderlag SwePub PM 1(17) Avdelning Analysavdelningen Handläggare Martin Söderhäll 08-563 088 72 martin.soderhall@uka.se Kungliga biblioteket s övergripande beställarunderlag SwePub 190118 Inledning Universitetskanslersämbetet

Läs mer

Registrera konferenspublikationer i DiVA

Registrera konferenspublikationer i DiVA Registrera konferenspublikationer i DiVA Senast uppdaterad: 2011-05-27 Vad är en konferenspublikation? Det finns flera typer av konferenspublikationer. Konferensbidrag kan exempelvis vara publicerade:

Läs mer

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent STYRDOKUMENT 1 / 6 dnr P2012/178 Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent Publicerad: http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/ Beslutsfattare: Humanistiska fakultetsstyrelsens lärarförslagsnämnd

Läs mer

Detta dokument innehåller anvisningar för upprättande av en sökplan i kursen TDDD39 Perspektiv på informationsteknologi.

Detta dokument innehåller anvisningar för upprättande av en sökplan i kursen TDDD39 Perspektiv på informationsteknologi. Sökplan TDDD39 Perspektiv på informationsteknologi Detta dokument innehåller anvisningar för upprättande av en sökplan i kursen TDDD39 Perspektiv på informationsteknologi. Anvisningar Sökplanen påbörjas

Läs mer

Registrera forskningspublikation i DiVA

Registrera forskningspublikation i DiVA Registrera forskningspublikation i DiVA Om möjligt, importera uppgifter från en databas istället för att registrera manuellt. Det går att importera från många olika databaser. Se manual om att importera

Läs mer

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS

Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS 2016 Lathund för validering av avhandlingar i LUCRIS Version 1.2, uppdaterad 160527 Denna lathund vänder sig till dig som validerar och publicerar avhandlingar i Lunds universitets institutionella arkiv.

Läs mer

K2:s publiceringspolicy

K2:s publiceringspolicy Uppdaterad 2018-06-05 K2:s publiceringspolicy Syftet med denna policy är att visa hur publicering av forskningsresultat fungerar på K2 genom att tydliggöra själva processen samt vilka riktlinjer och kriterier

Läs mer

Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi

Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi Publikationstyp Kapitel i bok, del av antologi 1. Författare Fyll i lokalt användarid. ORCID-id är ett internationellt, unikt forskar-id. Ett ORCID-id innehåller 16 siffror: 0000-0002-1825-0097. Organisationstillhörighet

Läs mer

Manual för infrastrukturansvariga att redigera och förbättra information om infrastrukturer på LU i LUCRIS LUCRIS förvaltningen

Manual för infrastrukturansvariga att redigera och förbättra information om infrastrukturer på LU i LUCRIS LUCRIS förvaltningen Manual för infrastrukturansvariga att redigera och förbättra information om infrastrukturer på LU i LUCRIS LUCRIS förvaltningen 181012 Modulen Infrastrukturer i LUCRIS Syftet med infrastrukturmodulen är

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA

POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA POLICY FÖR REGISTRERING AV PUBLIKATION I DIVA Denna policy antogs vid avdelningen för Publiceringens Infrastrukturs (PI)möte 2012-02-20. Senas uppdaterad 2015-06-16. Frågor om registrering i DiVA: ep@ep.liu.se

Läs mer

Manual till LUCRIS. uppdaterad 160527

Manual till LUCRIS. uppdaterad 160527 2016 Manual till LUCRIS uppdaterad 160527 Denna manual syftar till att beskriva grundläggande funktioner i LUCRIS. LUCRIS är LU:s installation av Elseviers mjukvara PURE. Tekniska manualer till PURE:s

Läs mer

Utvärdering Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) Information och instruktioner till prefekter angående Units of Assessment (UoA)

Utvärdering Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) Information och instruktioner till prefekter angående Units of Assessment (UoA) Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) 2017-06-21 Utvärdering Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) Information och instruktioner till prefekter angående Units of Assessment (UoA) 1. Planeringsläget 2. Uppdrag

Läs mer

Vision och strategisk inriktning för Swepub

Vision och strategisk inriktning för Swepub Vision och strategisk inriktning för Swepub Denna vision är framtagen för att lyfta Swepub som en del av forskningens infrastruktur. Visionen tydliggör vad Kungliga biblioteket (KB) tillsammans med lärosätena

Läs mer

Informationssökning inför uppsatsen

Informationssökning inför uppsatsen Informationssökning inför uppsatsen Vetenskapliga förhållningssätt, 2010-05-19 Anna Prymka, Högskolebiblioteket 1 Vi har två timmar för: Informationskompetens ett komplext begrepp Vetenskaplig information

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18

DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18 DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18 Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Manuell registrering i DiVA... 2 Gör så här... 2 Steg 1. Välj

Läs mer

Anvisningar för ansökan om befordran eller anställning som professor

Anvisningar för ansökan om befordran eller anställning som professor STYRDOKUMENT 1 / 7 dnr P2012/178 Anvisningar för ansökan om befordran eller anställning som professor Publicerad: http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/ Beslutsfattare: Humanistiska fakultetsstyrelsens

Läs mer

I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med.

I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med. CINAHL Vad innehåller CINAHL? I CINAHL hittar du referenser till artiklar inom omvårdnad och hälsa. Även en del böcker och avhandlingar finns med. Fritextsökning Fritextsökning innebär att du söker i alla

Läs mer

Publikationsstatistik för BTH

Publikationsstatistik för BTH Publikationsstatistik för BTH Rapport för årsredovisningen Förutsättningar Som ett underlag för publiceringsredovisningen i årsberättelsen vid BTH har jag tagit fram ny publiceringsstatistik ur BTHs forskningsdatabas

Läs mer

Kort introduktion till bibliometri samt huvuddragen i den norska modellen. Per Ahlgren

Kort introduktion till bibliometri samt huvuddragen i den norska modellen. Per Ahlgren Kort introduktion till bibliometri samt huvuddragen i den norska modellen Per Ahlgren per.ahlgren@sub.su.se Introduktion Bibliometri det kvantitativa studiet av publikationssamlingar Bibliometri är främst

Läs mer

Open Access-policy på Chalmers

Open Access-policy på Chalmers Open Access-policy på Chalmers Mötesplats OA 2010 Jonas Gilbert Chalmers bibliotek Chalmers verksamhet och publicering Rektorsbeslut om Open Access-policy i januari 2010 Bakgrund & förutsättningar Policyns

Läs mer

Registrera/publicera avhandling (sammanläggningsavhandling)

Registrera/publicera avhandling (sammanläggningsavhandling) Registrera/publicera avhandling (sammanläggningsavhandling) Inför spikningen ska både avhandlingens delarbeten (artiklar och manuskript) och ramberättelsen (kappan) registreras i DiVA. Registreringen sker

Läs mer

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent STYRDOKUMENT 1 / 7 dnr P2012/178 Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent Publicerad: http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/ Beslutsfattare: Humanistiska fakultetsstyrelsens lärarförslagsnämnd

Läs mer

Att administrera publiceringsavgifter: erfarenheter från Lund JÖRGEN ERIKSSON, LUNDS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

Att administrera publiceringsavgifter: erfarenheter från Lund JÖRGEN ERIKSSON, LUNDS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Att administrera publiceringsavgifter: erfarenheter från Lund JÖRGEN ERIKSSON, LUNDS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Innehåll APC vad är det? Modell I -2012 Modell II 2013- Användning Spaning Article Processing

Läs mer

Registrera i DiVA. en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket

Registrera i DiVA. en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket Registrera i DiVA en lathund för rapportering inom Miljöövervakningen till Naturvårdsverket Detta är en manual kring vilka uppgifter vi vill att du som utförare ska registrera i DiVA-konsortiets gemensamma

Läs mer

Open access och innovation

Open access och innovation Open access och innovation Innovation by Collaboration 180918 Jonas Gilbert, bibliotekschef Södertörns högskola jonas.gilbert@sh.se Upplägg Några milstolpar kring utvecklingen av open access. (En intressant

Läs mer

Undervisningsministeriets klassificering av publikationstyper. Handbook 2010

Undervisningsministeriets klassificering av publikationstyper. Handbook 2010 Handbook 2010 Index: INLEDNING 3 DEFINITIONER FÖR INSAMLINGEN AV PUBLIKATIONERNA 4 Definition av en vetenskaplig publikation 4 Definition av konstnärlig och konstindustriell verksamhet 4 Referentgranskning

Läs mer

Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor

Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor Helena Francke UH bibliotekkonferansen 2015 Bergen, 18 juni 2015 helena.francke@hb.se Bakgrund och perspektiv 1 Publicera! (2013) Belysa bakgrunden

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

Bibliotekens bibliometriarbete FREDRIK ÅSTRÖM LUNDS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

Bibliotekens bibliometriarbete FREDRIK ÅSTRÖM LUNDS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Bibliotekens bibliometriarbete FREDRIK ÅSTRÖM LUNDS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Bibliometri the application of mathematical and statistical methods to books and other media of communication. - (Pritchard, 1969)

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer

Publicera open access utan avgift en guide till förbetalda publiceringsavgifter

Publicera open access utan avgift en guide till förbetalda publiceringsavgifter Publicera open access utan avgift en guide till förbetalda publiceringsavgifter Ted Gunnarsson Universitetsbiblioteket Sektionen för Forskningsstöd 2018-10-24 Bakgrund Lärosäten, vars forskare publicerar

Läs mer

STYRDOKUMENT 1 / 7 dnr P2012/178

STYRDOKUMENT 1 / 7 dnr P2012/178 STYRDOKUMENT 1 / 7 dnr P2012/178 Anvisningar för ansökan om befordran eller anställning som annan vetenskapligt kompetent lärare än professor (t.ex. biträdande universitetslektor, universitetslektor) Publicerad:

Läs mer

Etapprapport kulturella hjärnan, hösten 2013 - hösten 2014. Anslag har erhållits från SLL för att i ett treårigt projekt skapa en webbportal, som ska förmedla kunskap från forskningsfronten i det tvärvetenskaplig

Läs mer

LUPstudentpapers. Manual Reviewer

LUPstudentpapers. Manual Reviewer LUPstudentpapers Manual Reviewer 1:1 10/3 2009 Manual Reviewer Om du vill granska uppsatser vid din institution men ännu inte är registrerad som Reviewer, vänligen kontakta Publicera@lub.lu.se. Om du redan

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling i DiVA

Registrera sammanläggningsavhandling i DiVA Registrera sammanläggningsavhandling i DiVA Allmän information om publicering av doktorsavhandlingar: http://www.ub.umu.se/publicera/avhandlingar Manualen kan i tillämpliga delar även användas för licentiatavhandlingar

Läs mer

Manual för projektledare

Manual för projektledare Manual för projektledare FoU i VGR är en databas innehållande Västra Götalandsregionens FoU-produktion: Forsknings- och utvecklingsprojekt Forskares akademiska grad och anställning Vetenskapliga publikationer

Läs mer

Lathund för studenter

Lathund för studenter Uppdaterad 2005-09-07 Lathund för studenter vid inläggning av uppsatser i Xerxes Xerxes: http://theses.lub.lu.se/undergrad/ INLÄGGNING AV UPPSATS I XERXES 1. Inloggning Gå in i Publicera i Xerxes i menyn

Läs mer

KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1

KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1 KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1 KB:s regleringsbrev 2017 Samordning av arbete kring öppen tillgång Kungl. biblioteket ska samordna arbetet med införande

Läs mer

Sök artiklar i databaser för Vård- och hälsovetenskap

Sök artiklar i databaser för Vård- och hälsovetenskap Sök artiklar i databaser för Vård- och hälsovetenskap Bibliografiska databaser eller referensdatabaser ger hänvisningar (referenser) till artiklar och/eller rapporter och böcker. Ibland innehåller referensen

Läs mer

Registrera sammanläggningsavhandling

Registrera sammanläggningsavhandling Registrera sammanläggningsavhandling registrera spikningsuppgifter i DiVA Alla sammanläggningsavhandlingar ska arkiveras digitalt i DiVA. Rektor vid Stockholms universitet har dessutom bestämt att doktorsavhandlingar

Läs mer

Anvisningar vid ansökan om läraranställning vid den samhällsvetenskapliga fakulteten

Anvisningar vid ansökan om läraranställning vid den samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet, 901 87 Umeå Kansliet för samhällsvetenskap Telefon: 090-786 57 93 E-post: monica.sunden@umu.se Anvisningar 2015-02-27 Sid 1 (5) Anvisningar vid ansökan om läraranställning vid den samhällsvetenskapliga

Läs mer