(2) Säffle kommunikation AB (i avtalet kallat SäKom AB), , SÄFFLE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(2) Säffle kommunikation AB (i avtalet kallat SäKom AB), 556716-9841, SÄFFLE"

Transkript

1 D R I F T S A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: en av de tio föreningarna och Bro Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE By Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Gillberga Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Huggenäs Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Kila Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Långserud Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Svanskog Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Södra Ny Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Södra Näset Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE Tveta Fiber Ekonomisk förening, , SÄFFLE (2) Säffle kommunikation AB (i avtalet kallat SäKom AB), , SÄFFLE har idag följande avtal ingåtts avseende samarbete kring förvaltning av gemensamt ägt bredbandsnät (landsbygdsnätet). DRIFTSAVTAL Sida 1 (8)

2 1 AVTALSTID Avtalet träder i kraft och skall gälla i fem (5) år. Avtalet förlängs automatiskt löpande med två (2) år i taget. Om någon av parterna inte önskar förlänga avtalet skall detta meddelas motparten senast tre (3) månader innan avtalets aktuella slutdatum. 2 BAKGRUND Mellan parterna träffades ett samarbetsavtal (se bilaga 1) för att i projektform gemensamt bygga ett modernt och framtidssäkert fibernät på Säffles kommuns landsbygd nedan kallat landsbygdsnätet. Sedan detta avtal tillkom har projektet färdigställts och är i dagsläget ett väl fungerande nät med unikt hög anslutning av kunder. Under och efter projektavslut har parterna haft ett väl fungerande samarbete. Utbyggnaden av stamnätet organiserades i projektet Fibernät i Säffle ett framtidssäkert Bredband med SäKom AB som garant för EU-stöd och projektägare. Landsbygden i Säffle organiserade byggandet av områdesnäten med sin insats (dels en medlemsinsats i pengar samt en stor ideell arbetsinsats) genom tio fiberföreningar som alla är delägare i landsbygdsnätet. Medlemsinsatserna har sedan även kommit att finansiera delar av stamnätet. Fiberföreningarna har tecknat markupplåtelseavtal och fastighetsanslutningsavtal (se bilaga 2 och 3). Avsikten med bygget av fibernätet var att det skall utgöra en infrastruktur för lång tid framöver som skall ses som en resurs för landsbygdens och därmed Säffles konkurrenskraft och utveckling. Ägandet liksom intäkter och kostnader behöver regleras så att Nätdelägarnas insatser i nätet och nätets bevarande som en resurs för landsbygden kan säkerställas under nätets hela livslängd. Intentionerna med detta avtal är att det goda samarbetet skall fortskrida och de erfarenheter som erhållits under projekttiden skall tas tillvara. Det finns ett behov av att ytterligare reglera ägarförhållanden samt ekonomi drift och förvaltning av landsbygdsnätet. Detta avtal reglerar frågor kring ekonomi, drift och underhåll av landsbygdsnätet, ägarfrågorna behandlas i ett separat avtal. 3 DEFINITIONER Avtalet SäKom AB Detta avtal gällande ekonomi, drift och underhåll. Säffle kommunikation AB (kommunalt bolag) Föreningen/Förening Den i avtalet angivna fiberföreningen som tecknat detta avtal. DRIFTSAVTAL Sida 2 (8)

3 Föreningarna De i avtalet angivna föreningarna som tecknat detta avtal. Landsbygdsnätet/Nätet Det nät på Säffle kommuns landsbygd som byggts i projektet Fibernät i Säffle ett framtidssäkert Bredband. Svartfiber Stamnätet Områdesnät Port Tomslang Passiv fiberinfrastruktur som kan uthyras till annan operatör, organisation eller företag Det nät som sammanbinder ett eller flera områdesnät samt ansluter till nationella nätet. Det lokala nätet närmast kunden. Kontakt i nod där abonnent kopplas till nätet. Slang som lagts ned för framtida inblåsning av fiberkabel. 4 BESKRIVNING AV LANDSBYGDSNÄTET Landsbygdsnätets omfattning motsvarar det nät som byggts i samarbete mellan parterna, dels stamnätet i projektet Fibernät i Säffle ett framtidssäkert Bredband, dels de 10 områdesnäten. 5 KOMPLETTERANDE UTBYGGNAD Parterna förpliktar sig att tillåta kompletterande utbyggnad och tillkommande anslutningar som överensstämmer med landsbygdsnätets premisser och intentioner i enlighet med detta avtal. Det innebär att angränsande fastigheter alternativt fastigheter som redan befinner sig inom området motsvarande de ekonomiska föreningarna har rätt att ansluta sig. Utbyggnad i enlighet med stycket ovan bekostas av de tillkommande fastighetsägarna enligt självkostnadsprincipen, dock minst aktuell förenings medlemsinsats kr inklusive moms. Eventuellt överskott tillfaller Föreningen. Föreningen äger rätt att bygga ut områdesnätet med annan existerande eller framtida teknik och tillämpa alternativa affärsmodeller vid sådan utbyggnad. I de fall Säkom och/eller föreningen har behov att komplettera landsbygdsnätet för kunder inom offentlig sektor eller näringsliv skall det ske på kundens bekostnad under marknadsmässiga villkor. Sådan utbyggnad skall genomföras i samverkan mellan parterna. DRIFTSAVTAL Sida 3 (8)

4 6 FÖRVALTNING OCH DRIFT 6.1 SYFTE Syftet med förvaltningen av landsbygdsnätet är att verka för en positiv utveckling av landsbygdsnätet med såväl tjänster, kvalitet och prestanda med hänsyn till att förvaltningen skall vara kostnadseffektiv och för slutkundens bästa. SäKom AB åtar sig ansvaret att sköta teknisk förvaltning och drift av föreningens del av landsbygdsnätet (fibernätet). SäKom AB får tillträde till nätet i den utsträckning som erfordras för att kunna fullgöra uppdraget. Om föreningen går samman med annan förening som har del i landsbygdsnätet och likalydande avtal, skall avtalet fortsätta att gälla den nya/sammanslagna föreningen. Förändringen skall dokumenteras i bilaga till detta avtal. Om Säkom AB säljs, eller Säkom AB säljer hela eller delar av sitt ägande i nätet, skall avtalet fortsätta gälla mot den nya parten. Det åligger Säkom AB och dess ägare att se till att så blir fallet. 6.2 EKONOMISK FÖRVALTNING Parterna i detta avtal delar synen att kundens bästa bör stå i fokus när de ekonomiska villkoren för nätet bestäms vilket innebär att en positiv ekonomisk utveckling ska komma slutkunderna till del. Intäkter i Landsbygdsnätet är alla inkomster som genereras i landsbygdsnätet. Det är idag framförallt dels kickback genom avtal med KO, dels uthyrning av svartfiber och kapacitet i nätet. Alla intäkter i Landsbygdsnätet erläggs oavkortat till föreningarna i förhållande till resp.förenings antal anslutna kunder. Kostnader uppstår i form av teknisk utveckling och uppgradering, administration, drift, förbättrad driftsäkerhet och underhåll. I den mån åtgärder av dessa slag finansieras som investeringar ingår räntor och avskrivningar för detta som driftkostnader framåt i tiden. Föreningarna ersätter, fördelat enligt antal anslutna kunder i resp. förening, driftansvarig vid var tid för specificerade kostnader, enligt ovanstående uppräkning oavsett var de uppstått vid insatser i hela Landsbygdsnätet. Räntor och avskrivningar på 3 miljoner, från tidigare investeringar, betalas av på 20 år. Denna kostnad betalas av föreningarna i förhållande till varje förenings antal anslutna kunder. Ränta på lånet är BARU + 30 punkter. DRIFTSAVTAL Sida 4 (8)

5 Inga andra investeringars räntor eller avskrivningar får belasta driftkostnaderna i Landsbygdsnätet än för de ovan definierade investeringarna. Parterna Säkom AB och Föreningarna är juridiskt självständiga personer. Säkom AB s verksamhet lyder under aktiebolagslagen och kommunallagen. Det finns inget ekonomiskt koncernförhållande mellan parterna. Föreningen ersätter SäKom AB på en skälig nivå för drifts- och förvaltningskostnader som ej kan hänföras till utförda driftsinsatser i nätet. Beloppet fastställs i årliga förhandlingar, efter fullständig redovisning från SäKom AB, tillsammans med övriga delägare i landsbygdsnätet. Senast den 31 mars varje år skall förhandlingen vara genomförd och avslutad. Fakturering mellan parterna skall ske tertialvis (30/4, 31/8 och 31/12). Parterna är överens om att SäKom AB skall ta ansvaret för den ekonomiska förvaltningen och därmed hantera landsbygdsnätets alla inkomster och utgifter som är förenliga med verksamheten. SäKom AB skall göra budget för driften som föreningarna godkänner, genomföra driften enligt budget och löpande redovisa avvikelser och korrigeringsåtgärder som skall godkännas av föreningarna. Principen för landsbygdsnätet är att Föreningen eller SäKom AB inte skall drabbas av några kostnader för investeringen i framtiden. Underskott skall därför alltid betalas av intäkter genererade av slutkunderna. Överskott skall alltid komma slutkunderna till del, till exempel genom utveckling av landsbygdsnätet. SäKom AB har som kommunalt bolag inget vinstintresse i landsbygdsnätet och eventuellt driftsöverskott skall i första hand användas till att utveckla landsbygdsnätet. Nätavgifter: En utgångspunkt för investering i landsbygdsnätet har varit och är att inga nätavgifter skall utgå. Att tillhandahålla nätet för tjänsteleverantörer skall generera intäkter som gör nätet självbärande. Med detta avtal skall följande gälla. Nätavgifter får endast införas efter båda parters godkännande. 6.3 TEKNISK FÖRVALTNING Den tekniska förvaltningen syftar till att landsbygdsnätet skall hålla hög tillgänglighet och höga servicenivåer samt att underhållet verkar för lång livslängd på landsbygdsnätet. Drift och underhåll av landsbygdsnätet skall utföras på professionellt och fackmässigt sätt samt kostnadseffektivt. Drift och underhåll innefattar följande åtaganden: (i) Efterlevnad av servicenivåer både mot 3:e part och mot kunder i landsbygdsnätet. DRIFTSAVTAL Sida 5 (8)

6 (ii) (iii) (iv) (v) Felanmälan och åtgärd avseende nätstruktur, ej aktivt nät eller tjänst Kabelanvisning/utsättning på begäran Materialtillgång Nätdokumentation och uppgifter gentemot myndigheter SäKom AB äger, som förvaltningsansvarig, rätt att handla upp utförandet av drift och underhåll av annan professionell organisation. 6.4 INFORMATIONSANSVAR SäKom AB svarar för den dagliga driften, övervakningen av nätet samt driftinformation enligt en gemensamt beslutad plan. Föreningen har därutöver rätt att på anmodan få den senaste driftinformationen från SäKom. Av den skall framgå efterlevnad av servicenivåer mot 3:e part och föreningens medlemmar. Säkom AB svarar för att informera kunderna (medlemmarna) om telefonnummer för felanmälan och adress till Säkoms hemsida. Uppgifterna skall även finnas lätt åtkomliga på Säkoms hemsida. Säkom AB svarar för information avseende tjänsteutbudet i nätet. Föreningen lämnar på förfrågan allmän information om nätet till ej anslutna fastighetsägare inom föreningens område. Föreningen svarar för att ta fram ekonomiskt och annat underlag för anslutning av nya medlemmar till nätet. 6.5 LEDNINGSRÄTT Kostnader för att upprätta ledningsrätt i landsbygdsnätet skall betalas av Föreningarna, se ägaravtal. 6.5 SAMVERKAN SäKom AB och Föreningen skall årligen följa upp det gångna året driftsmässigt och ekonomiskt. Parterna skall tillsammans göra en verksamhetsplan för kommande år, som dokumenteras i protokoll. Till verksamhetsplanen skall läggas en budget som godkänns av föreningen. Avvikelser skall omgående rapporteras till alla nätdelägare. Uppföljning och verksamhetsplanering samordnas med samtliga föreningar i landsbygdsnätet. Parterna upprättar årligen en mötesplan med tre eller flera möten, efter ordinarie årsbokslut och delårsbokslut, då man behandlar frågor rörande Driftsekonomi, DRIFTSAVTAL Sida 6 (8)

7 Tekniskförvaltning/utveckling, Driftsrapporter och Verksamhetsplan. SäKom AB är sammankallande. Förändringar parterna kommer överens om under verksamhetsplanering och som påverkar detta avtal skall dokumenteras i bilaga till avtalet. Avtal med tredje part (exempelvis kommunikationsoperatör), som påverkar landsbygdsnätets ekonomi, skall godkännas av föreningen. 7 KONTAKTPERSONER AVTALSFRÅGOR Part SäKom AB Föreningen Kontaktperson VD Ordföranden Kontaktpersonerna har inte behörighet att teckna avtalsändring, utan särskild fullmakt från respektive styrelse. 8 FÖRTIDA UPPHÖRANDE Avtalet upphör att gälla om båda parter är överens om det. Överenskommelsen skall precisera den tidpunkt när avvecklingen träder i kraft. Överenskommelsen skall dokumenteras skriftligt. I händelse att endera parten grovt åsidosätter sina åtaganden äger andra parten rätt att häva avtalet och hävda rätt till skadestånd för den skada som åstadkommits av försummelsen. Jurist bör rådfrågas om formulering 9 AVTALSFÖRÄNDRINGAR Ändringar och tillägg till detta avtal skall vara skriftliga och undertecknade av behöriga firmatecknare för att vara giltiga. 10 ÖVERLÅTELSE AV AVTAL Parterna har inte rätt att överlåta, vidareupplåta eller pantsätta sina rättigheter och/eller skyldigheter i enlighet med detta avtal i någon del utan den andra partens skriftliga godkännande i förväg. Denna punkt bör förklaras och utformas av avtalsjurist, så alla parter vet vad den innebär 11 TVISTLÖSNING Tvist skall avgöras vid allmän domstol i parternas hemort. DRIFTSAVTAL Sida 7 (8)

8 12 AVTALSFÖRUTSÄTTNINGAR Detta avtal äger giltighet endast under förutsättning att det godkännes och protokollsförs av Föreningen samt styrelsen i SäKom AB. Säffle den / Säffle den / för SäKom AB för Föreningen Bro Fiber Ekonomisk förening By Fiber Ekonomisk förening Gillberga Fiber Ekonomisk förening Huggenäs Fiber Ekonomisk förening Kila Fiber Ekonomisk förening Långserud Fiber Ekonomisk förening Svanskog Fiber Ekonomisk förening Södra Ny Fiber Ekonomisk förening Södra Näset Fiber Ekonomisk förening -- Tveta Fiber Ekonomisk förening DRIFTSAVTAL Sida 8 (8)

D R I F T S A V T A L

D R I F T S A V T A L D R I F T S A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: och Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970,

Läs mer

D R I F T S A V T A L

D R I F T S A V T A L D R I F T S A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: Bro Fibernät Ekonomisk förening, 769619-5440, SÄFFLE

Läs mer

(2) Säffle kommunikation AB (i avtalet kallat SäKom AB), 556716-9841, SÄFFLE

(2) Säffle kommunikation AB (i avtalet kallat SäKom AB), 556716-9841, SÄFFLE Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: en av de tio föreningarna och Bro Fiber Ekonomisk förening,

Läs mer

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE

Kila Fibernät Ekonomisk förening, 769617-5970, SÄFFLE Svanskog Fibernät Ekonomisk förening, 769618-4451, SÄFFLE Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: en av föreningarna och Kila Fibernät Ekonomisk förening,

Läs mer

Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND. Mellan parterna. (1) I avtalet kallat Föreningen:

Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND. Mellan parterna. (1) I avtalet kallat Föreningen: Ä G A R A V T A L INFRASTRUKTUR MOTSVARANDE PROJEKTET FIBERNÄT I SÄFFLE ETT FRAMTIDSSÄKERT BREDBAND Mellan parterna (1) I avtalet kallat Föreningen: och Bro Fibernät Ekonomisk förening, 769619-5440, SÄFFLE

Läs mer

Avtal med kommentarer av Gunnar Nyrén 2014-02-09

Avtal med kommentarer av Gunnar Nyrén 2014-02-09 Med denna sammanställning vill jag visa hur osäker och otrygg framtiden blir för föreningarna och dess medlemmar om avtalsförslagen som godkänts av SäBy och SäKom blir verklighet. Med tanke på SäKoms ekonomi

Läs mer

behöver avtalen vara extra robusta, tydliga och långsiktiga.

behöver avtalen vara extra robusta, tydliga och långsiktiga. Med denna sammanställning vill jag visa hur säker ch trygg framtiden blir för föreningarna ch dess medlemmar m avtalsförslagen sm gdkänts av SäBy ch SäKm blir verklighet. Med tanke på SäKms eknmi sm överlever

Läs mer

Fibernät i Säffle - ett framtidssäkert Bredband

Fibernät i Säffle - ett framtidssäkert Bredband Fibernät i Säffle - ett framtidssäkert Bredband SÄFFLE KOMMUN 15 500 invånare Tätort 4 900 hush Landsbygd 2 500 hush Näringsliv 1372 företag 400 landsbygd 25 kommunala verks/fast Storlek 1220 kvkm 13 invånare

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal ( Avtalet ) rörande anslutning till fibernät har denna dag ingåtts mellan: Edsleskogs fiber ekonomisk förening med organisationsnummer 769624-7589 (i fortsättningen

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Avtal om fastighetsanslutning Avtalet är upprättat mellan Norra Orust Fiber Ekonomisk Förening med organisationsnummer 769628-6918 (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan Virestad Fiber Ekonomisk förening med organisationsnummer 769626-1648(i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

AVTAL OM ANSLUTNING TILL FIBERNÄT VID FLERA ANSLUTNINGAR TILL EN BYGGNAD

AVTAL OM ANSLUTNING TILL FIBERNÄT VID FLERA ANSLUTNINGAR TILL EN BYGGNAD AVTAL OM ANSLUTNING TILL FIBERNÄT VID FLERA ANSLUTNINGAR TILL EN BYGGNAD 1 PARTER 1.1 Namn Personnummer/Organisationsnummer Adress nedan Medlemmen 1.2 Södra Kinds Fiber ekonomisk förening, 769622-3895,

Läs mer

Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person.

Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person. Sidan 1 av 5 Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person. Avtal Detta avtal är upprättat mellan Namn: Personnummer: Adress: Postnr: Postort: Land:

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten). Föreningen ansvarar för och upprättar gemensamma avtal för samtliga medlemmar.

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten) till Oleby NET fiberoptiska bredbandsnät. Avtalet är upprättat

Läs mer

Torsvi fiber ekonomisk förening, orgnummer 769629-2767. November 1, 2015. Bilaga 1. Utkast till avtal gällande kommunikationsoperatörstjänster samt

Torsvi fiber ekonomisk förening, orgnummer 769629-2767. November 1, 2015. Bilaga 1. Utkast till avtal gällande kommunikationsoperatörstjänster samt Bilaga 1 Utkast till avtal gällande kommunikationsoperatörstjänster samt drift och underhåll av Torsvi fibers bredbandsnät 1 1 AVTALSPARTER Mellan,nedan kallad Kommunikationsoperatören (KO), och Torsvi

Läs mer

Medlem och fakturaadress Personnummer eller organisationsnummer

Medlem och fakturaadress Personnummer eller organisationsnummer 1(5) PFEF_Avtal_FA_150604. Rev:0 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal är upprättat mellan (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (i fortsättningen kallad

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning fibernät

Avtal om fastighetsanslutning fibernät Avtal om fastighetsanslutning fibernät Avtalet är upprättat mellan Lögdö Byfiber ekonomisk förening, organisationsnummer 769629-4011 (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysisk eller juridisk

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning Sida 1 av 5 EXEMPEL 8A Arbetspapper Avtal om fastighetsanslutning 20xx-xx-xx Avtalet är upprättat mellan Bredbys fiberförening med organisationsnummer xxxx (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående

Läs mer

Medlemsansökan Undertecknad ansöker härmed om medlemskap i Föreningen. Personuppgifter och uppgifter om fastighet-en/-erna, se nedan.

Medlemsansökan Undertecknad ansöker härmed om medlemskap i Föreningen. Personuppgifter och uppgifter om fastighet-en/-erna, se nedan. Sida 1 av 5 Ansökan om medlemskap i Fiber i Brunskog-Brunskogs socken ekonomisk förening, organisationsnummer 769631-2458 och Avtal om anslutning till föreningens fibernät för bredband. Medlemsansökan

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Version nr 10 Reviderad 15 juli 2016. Rev 31 juli 2016 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal ( Avtalet ) rörande anslutning till fibernät har denna dag ingåtts mellan: Edsleskogs fiber ekonomisk

Läs mer

Medlemmen Personnummer eller organisationsnummer. Summa anslutningsavgifter: kr, merkostnader för grävning och material utöver byggnad 1 ingår ej.

Medlemmen Personnummer eller organisationsnummer. Summa anslutningsavgifter: kr, merkostnader för grävning och material utöver byggnad 1 ingår ej. Anslutningsavtal v.151004 - Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning 20150801 Avtalet är upprättat mellan Starrkärrs fiber ekonomisk förening med organisationsnummer 769628-4756 (i fortsättningen kallad

Läs mer

Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning.

Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning. Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning. Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL AVSEENDE FIBERNÄT

SAMVERKANSAVTAL AVSEENDE FIBERNÄT SAMVERKANSAVTAL AVSEENDE FIBERNÄT 1. PARTER 1.1 Årjängs nät AB, org.nr. 556892-8591 (hädanefter kallat bolaget) Bolaget har friheten att välja att uppfylla sina skyldigheter och åtaganden enligt detta

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber.

Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber. Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber. Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person

Läs mer

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP

AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP AVTAL om FASTIGHETSANSLUTNING och MEDLEMSKAP Detta avtal gäller anslutning av nedanstående fastighet (i fortsättningen kallad Fastigheten) till Fensbols fiberoptiska bredbandsnät. Avtalet är upprättat

Läs mer

Avtal om anslutning till fibernät

Avtal om anslutning till fibernät Avtal Avtalet är upprättat mellan Rindö Fiber ek. för. fiberförening med organisationsnummer 76 96 27-36 01 (nedan kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (nedan kallad Medlemmen).

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre

Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre -1- Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre Detta avtal är upprättat mellan Växjö East Fibre, organisationsnummer 769627-8121 (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Anslutningsavtal för medlemmar i Långelanda Fiber ekonomisk förening

Anslutningsavtal för medlemmar i Långelanda Fiber ekonomisk förening Anslutningsavtal för medlemmar i Långelanda Fiber ekonomisk förening Fastigheten Fullständig beteckning Postadress till Fastigheten För Medlemmen Ort och datum För Föreningen Ort och datum Medlem, Namn

Läs mer

Informationsmaterial Bredbandsutbyggnad Mariestad och Töreboda kommuner

Informationsmaterial Bredbandsutbyggnad Mariestad och Töreboda kommuner Informationsmaterial Bredbandsutbyggnad Mariestad och Töreboda kommuner Nästa generations bredbandsnät. Kommunerna i Töreboda och Mariestad har tagit initiativ till utbyggnad av ett gemensamt regionnät.

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska

Läs mer

Protokoll extrastämma

Protokoll extrastämma Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings extrastämma 2012-01-10. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 40 medlemmar Lennart Olofsson redogjorde för problemen med att bli fullständigt

Läs mer

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar mellan nedanstående medlem (nedan kallad Medlem) och Östra Gustafs Fibernätverk ekonomisk

Läs mer

Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om ej Sverige)

Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om ej Sverige) 1av5 2015-06-24 Avtal om fastighetsanslutning Aktiv anslutning Aktiv anslutning av extra hus på en och samma fastighetsbeteckning Passiv anslutning (sätt ett X i aktuell ruta) Anslutningsalternativ Med

Läs mer

Idéer om hur vi skall jobba

Idéer om hur vi skall jobba Idéer om hur vi skall jobba BYGGPLAN Hur gör vi det riktiga jobbet! Vi tänker såhär! Hjälp med planering av Kommunen En erfaren och professionell entreprenör som gräver, lägger ner slang och återfyller

Läs mer

Möte för bildande av Bolmsö Fiber ekonomisk förening 2015-01-27. www.bolmsofiber.se

Möte för bildande av Bolmsö Fiber ekonomisk förening 2015-01-27. www.bolmsofiber.se Möte för bildande av Bolmsö Fiber ekonomisk förening 2015-01-27 www.bolmsofiber.se Interimsstyrelsen har bestått av Lars Andersson Carina Bolmblad Claes Gauffin Joachim Gustavsson Henry Tidstrand Jan Starck

Läs mer

Postort. Byggnad 1 (primär byggnad); Byggnad 2 (sekundär byggnad);

Postort. Byggnad 1 (primär byggnad); Byggnad 2 (sekundär byggnad); Avtal om fastighetsanslutning Omtecknande av befintligt avtal 2013-07-28 Avtalet är upprättat mellan Wemboönets ekonomiska förening med organisationsnummer 769621-5651 (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM]

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] Avtal om tillhandhållande av fastigheten Hässleholm Kärråkra 114:19 Detta avtal har denna dag träffats mellan

Läs mer

Skaftö fiber 2015-07-05 Ekonomisk Förening org nr 769625-4106

Skaftö fiber 2015-07-05 Ekonomisk Förening org nr 769625-4106 Till våra medlemmar i Skaftö Fiber Skaftö Fiber har glädjen att informera om att vi tillsammans med Empower ämnar börjar gräva för fiberkabel inom en snar framtid.. För de medlemmar som inte var med på

Läs mer

Handledning avseende användningen av Exempel på investeringskalkyl vid överlåtelse av Byanät

Handledning avseende användningen av Exempel på investeringskalkyl vid överlåtelse av Byanät Handledning avseende användningen av Exempel på investeringskalkyl vid överlåtelse av Byanät 2015-11-25 1. Bakgrund och syfte Bakgrund Det finns många Byanät som redan är klara och befinner sig i en förvaltningsfas

Läs mer

Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband.

Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband. Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband. Detta avtal är upprättat mellan Diö Byanät Södra Ekonomisk förening med organisationsnummer

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(10)

OMMUN PROTOKOLL 1(10) OMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 13-20 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 17:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Avtal om fastighetsanslutning 2013-09-07 Sida 1(5) AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Mellan Siene-Horla-Kärtared Fiber ek. för. organisationsnummer 769626-8502 (i fortsättningen kallad föreningen ) och nedanstående

Läs mer

Björkviks Fiber Ekonomisk Förening Välkommen att delta i vår bygds utveckling

Björkviks Fiber Ekonomisk Förening Välkommen att delta i vår bygds utveckling Björkviks Fiber Ekonomisk Förening Välkommen att delta i vår bygds utveckling En information från Björkviks Fiber Ekonomisk Förening (BFEKF) som planerar för utbyggnad av Bredband i Fibernät Intresseanmälan

Läs mer

Avtal om överlåtelse av ledningsnät (Försäljning)

Avtal om överlåtelse av ledningsnät (Försäljning) Sida 1 av 5 EXEMPEL 5A Arbetspapper Avtal om överlåtelse av ledningsnät (Försäljning) 20xx-xx-xx Mellan X, orgnr. xxxx (nedan kallad Nätägaren) och Bredbys fiberförening ekonomisk förening, orgnr. xxxx,

Läs mer

2010-02-17 - Monterad 15x15 från Erik.indd 2

2010-02-17 - Monterad 15x15 från Erik.indd 2 2009-11-13-15x15 - med Eriks kommentarer.indd 1 2009-11-13 10:48:21 2010-02-17 - Monterad 15x15 från Erik.indd 2 2010-02-19 18:31:19 Den långa fiberresan... Många tycker nog att den här resan har varit

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN - tjänstekoncession Kommunikationsoperatör

ANBUDSFÖRFRÅGAN - tjänstekoncession Kommunikationsoperatör 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN - tjänstekoncession Kommunikationsoperatör 2015-07-16 Växjöbostäder AB Vidingehem AB 2 Anbudsförfrågan Växjöbostäder och Vidingehem infordrar härmed anbud på Kommunikationsoperatör (KO),

Läs mer

1. Byalaget har genomfört en förstudie med marknadsundersökning.

1. Byalaget har genomfört en förstudie med marknadsundersökning. Sida 1 av 1 Scenarier för byanät Inledning Detta scenario avser att beskriva förutsättningarna för de exempel på avtal som har tagits fram för att stödja ekonomiska föreningar vid realisering av lokala

Läs mer

Väskinde Fiber Ekonomisk Förening

Väskinde Fiber Ekonomisk Förening Väskinde Fiber Ekonomisk Förening Blankettsamling Ansökan Överlåtelse Ansökan Medlemskap i Förening Ansökan om Autogiro Handlingarna skickas till Väskinde Fiber /Eva Pettersson Väskinde Lilla Klintegårde

Läs mer

Abonnemangsavtal. Avtal avseende medlems anslutning och access av fibernät med Södra Kinds Fiber Ekonomiska Förening. Postnummer

Abonnemangsavtal. Avtal avseende medlems anslutning och access av fibernät med Södra Kinds Fiber Ekonomiska Förening. Postnummer Namn Abonnemangsavtal Avtal avseende medlems anslutning och access av fibernät med Södra Kinds Fiber Ekonomiska Förening. Anslutningsadress Postnummer Ort Fakturaadress om annan än anslutningsadress Postnummer

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna.

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna. DETTA PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) är dag som nedan träffat mellan: (1) Lomma kommun, organisationsnummer 212000-1066 ( Kommunen ); och (2) [ ], organisationsnummer [ ]

Läs mer

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering

Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering DNR 12SPN/0117 Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering Parter: Värmdö kommun (org.nr 212000-0035) såsom lagfaren ägare till fastigheten Fågelvik 1:274 i Värmdö kommun, nedan kallad kommunen.

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN BREDBANDSTRATEGI

SÄFFLE KOMMUN BREDBANDSTRATEGI SÄFFLE KOMMUN BREDBANDSTRATEGI 2 Innehåll Sida 1 Mål 3 2 Syfte 3 3 Nuläge 3 4 Övergripande handlingsplan 4 4.1 Medverkan/delaktighet 4 4.2 Projektets genomförande 5 5 Definitioner av ord och begrepp 6

Läs mer

Samrådsdokument Överväganden avseende gemensamt utnyttjande av fastighetsnät (PTS-ER-2011:14)

Samrådsdokument Överväganden avseende gemensamt utnyttjande av fastighetsnät (PTS-ER-2011:14) 1 2011-05-31 Till PTS Samrådsdokument Överväganden avseende gemensamt utnyttjande av fastighetsnät (PTS-ER-2011:14) Övergripande synpunkter SABO som intresseorganisation för de ca 300 kommunala bostadsföretagen

Läs mer

Skatteverkets ställningstaganden

Skatteverkets ställningstaganden Skatteverkets ställningstaganden Bredbandsutbyggnad genom lokala fibernät, mervärdesskatt Datum: 2012-05-23 Dnr/målnr/löpnr: 131 367424-12/111 1 Sammanfattning En förening som verkar för att dess medlemmar

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS

AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS mellan Assistansanordnaren och Uppdragsgivaren Namn:.. Adress:.. Org.nr: Pers.nr:.. Telefon:.. Legal företrädare (ifylls i förekommande fall) Namn: Adress: nedan kallad anordnaren

Läs mer

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Torsby kommuns bredbandsstrategi Regeringens mål för år 2020 är att 90 % av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100Mbit/s. Kommunfullmäktige

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

Samverkansavtal med Forum Vänersborg m.fl.

Samverkansavtal med Forum Vänersborg m.fl. Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 01-08 5 Samverkansavtal med Forum Vänersborg m.fl. KS 2017/519 Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1. att godkänna bilagt förslag till samverkansavtal mellan

Läs mer

/: VIKTIG INFORMATION OM FIBER TILL FRILLESÅS ETAPP 2 :/

/: VIKTIG INFORMATION OM FIBER TILL FRILLESÅS ETAPP 2 :/ /: VIKTIG INFORMATION OM FIBER TILL FRILLESÅS ETAPP 2 :/ Hej, Under nästa vecka kommer vi tända upp fibernätet i Frillesås för de första 50st abonnenterna i Etapp 1 (Jägarevägen, Stockenvägen, Stamvägen

Läs mer

Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor.

Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor. Allmänna villkor Mellan Batteriboxen Sverige KB, nedan kallat Batteriboxen, och Återförsäljaren (definierad nedan) gäller dessa villkor. 1. Allmänt Definitioner: Återförsäljare Avser Batteriboxens avtalspart

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 23-27 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:15 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne, suppleant Christer

Läs mer

Samarbetsavtal IDEELL ARENA

Samarbetsavtal IDEELL ARENA Samarbetsavtal IDEELL ARENA 1 Syfte Samarbetet i IDEELL ARENA har till syfte att: initiera och utveckla högkvalitativa utvecklingsprogram för ledande förtroendevalda och tjänstemän inom den ideella sektorn

Läs mer

Medlemsavtal. mars Medlemsorganisation: Organisationsnummer:

Medlemsavtal. mars Medlemsorganisation: Organisationsnummer: Medlemsavtal mars 2017 Medlemsorganisation: Organisationsnummer: 1. INGRESS Detta Medlemsavtal reglerar samarbetet inom det strategiska innovationsprogrammet InfraSweden2030 ( Programmet ), som finansieras

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB 2010-11-11 OMMUN PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 19-22 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14:00 16:55 Beslutande Daniel Bäckström (C) Margareta Bäckström (C) Ulrika Simonsson (M) Christer Andersson (KD)) Jan

Läs mer

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Avtal om fastighetsanslutning 2016-03-03 Rev PB7 Sida 1(5) AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Mellan Siene-Horla-Kärtared Fiber ek. för. organisationsnummer 769626-8502 (i fortsättningen kallad Föreningen )

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Avtal om anslutning till Hardeberga Bredbandsförening EF fibernät

Avtal om anslutning till Hardeberga Bredbandsförening EF fibernät 1(5) Avtal om anslutning till Hardeberga Bredbandsförening EF fibernät Fastigheten Fastighetsbeteckning Avtalet är upprättat mellan Hardeberga Bredbandsförening EF med org nr 769630 2863 ( Föreningen )

Läs mer

Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) Motala kommun

Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) Motala kommun Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) Motala kommun Beslutsinstans: Diarienummer: 19/KS 0167 Kommunstyrelsen Datum:2019-09-03 Paragraf: 141 Reviderande instans: Diarienummer: Datum: Paragraf:

Läs mer

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB 2017-10-27 AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB Detta avtal

Läs mer

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SKL Företag AB. och. [KOMMUN] rörande INERA AB

AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL. mellan. SKL Företag AB. och. [KOMMUN] rörande INERA AB Bilaga 1 AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL mellan SKL Företag AB och [KOMMUN] rörande INERA AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND... 1 2. ÖVERLÅTELSE OCH TILLTRÄDE... 1 3. KÖPESKILLING... 1 4. VILLKOR FÖR TILLTRÄDET

Läs mer

UTHYRNINGSAVTAL. (1) och (2) ovan kallas i fortsättningen var för sig för Part eller tillsammans för Parterna ).

UTHYRNINGSAVTAL. (1) och (2) ovan kallas i fortsättningen var för sig för Part eller tillsammans för Parterna ). UTHYRNINGSAVTAL Mellan (1) ( ) ( Medlemmen ) och (2) Hotel&Resort Norderstrand AB ( Operatören ) har denna dag träffats detta Avtal. (1) och (2) ovan kallas i fortsättningen var för sig för Part eller

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

Torsby kommuns bredbandsstrategi

Torsby kommuns bredbandsstrategi Datum 2012-05-15 Torsby kommuns bredbandsstrategi Peter Lannge IT-chef Besöksadress Nya Torget 8, Torsby Torsby kommun 20. IT-avdelningen 685 80 Torsby 0560-160 56 direkt 070-630 22 34 mobil 0560-160 00

Läs mer

Att bli fiberförening 5 steg

Att bli fiberförening 5 steg Att bli fiberförening 5 steg Hitta entusiaster och utse en interrimsstyrelse Stadgeförslag, låna inte grannens-fråga oss! Kalla till, och håll, en bildandestämma Konstituerande styrelsemöte hålls efter

Läs mer

Informationsmöte Bolmsö Fiber ekonomisk förening 2015-05-16. www.bolmsofiber.se

Informationsmöte Bolmsö Fiber ekonomisk förening 2015-05-16. www.bolmsofiber.se Informationsmöte Bolmsö Fiber ekonomisk förening 2015-05-16 www.bolmsofiber.se Styrelse Claes Gauffin Henry Tidstrand Marie Wallén Björn Larsson Jan Starck Områdesansvariga: Bengt Johansson Lars Andersson

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(4) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Avtal Mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren är följande överenskommelse träffad. Fastighetsägare Namn

Läs mer

Välkommen! Bosarps Fiber Ekonomisk förening. Gya Informationsmöte 2 2015-10-01 www.bosarpsfiber.se

Välkommen! Bosarps Fiber Ekonomisk förening. Gya Informationsmöte 2 2015-10-01 www.bosarpsfiber.se Välkommen! Bosarps Fiber Ekonomisk förening Gya Informationsmöte 2 2015-10-01 www.bosarpsfiber.se Innehåll: Presentation av projektet Presentation av entreprenör Presentation av kommunikationsoperatör

Läs mer

AKTIEÄGARAVTAL FÖR. LENNHEDEN VATTEN AB (org.nr ) MELLAN. FALU ENERGI & VATTEN AB (org.nr ) OCH

AKTIEÄGARAVTAL FÖR. LENNHEDEN VATTEN AB (org.nr ) MELLAN. FALU ENERGI & VATTEN AB (org.nr ) OCH AKTIEÄGARAVTAL FÖR LENNHEDEN VATTEN AB (org.nr 556765-4750) MELLAN FALU ENERGI & VATTEN AB (org.nr 556509-6731) OCH AB BORLÄNGE ENERGI (org.nr 556005-5385) INNEHÅLL 1. PARTER M.M.... 1 2. BAKGRUND OCH

Läs mer

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun Datum 2014-09-18 Mottagare: KS Bredbandsstrategi för Filipstads kommun FILIPSTADS KOMMUN Tel vx: 0590 611 00 Org.nr: 212000-1876 Box 303 Fax: 0590 615 99 Internet: www.filipstad.se 682 27 FILIPSTAD E-post:

Läs mer

Namn. Personnummer, org. nummer. Adress. Postnummer. Postort. Land. Telefon / Mobiltelefon. E- postadress

Namn. Personnummer, org. nummer. Adress. Postnummer. Postort. Land. Telefon / Mobiltelefon. E- postadress Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning 2013-07-08 Avtalet är upprättat mellan International Programming Sweden AB org. nr. 556727-7354 (i fortsättningen kallad Bolaget) och nedanstående fysiska eller

Läs mer

Skatteverkets ställningstaganden

Skatteverkets ställningstaganden Page 1 of 17 Skatteverkets ställningstaganden Bredbandsutbyggnad genom lokala fibernät, mervärdesskatt Datum: 2012-05-23 Område: Mervärdesskatt Dnr/målnr/löpnr: 131 367424-12/111 1 Sammanfattning En förening

Läs mer

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Söderköpings kommun BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Anders Lennartsson 2015-01-12 TSN 2015-18 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Kommuner som så önskar kan enligt

Läs mer

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun

Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2012-03-28 Diarienr: XXXX.XXX 1(5) KOMMUNLEDNING Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 2(5) Innehållsförteckning Bredbandsstrategi för Staffanstorps kommun 1 Förord 3 Mål 3 Extern kommunikationsoperatör

Läs mer

AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE

AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE 5163964-v1 AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE NORTH SWEDEN DATACENTER LOCATIONS AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND 2 2 BOLAGET 3 3 BOLAGSORDNING 3 4 STYRELSE M.M. 3 5 ÖVERLÅTELSE AV AKTIER 3 6 SEKRETESS 4 7 AVTALSBROTT

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Riktlinjer för intraprenader inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsområde

Riktlinjer för intraprenader inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsområde Utbildningsförvaltningen Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2010-03-10 Riktlinjer för intraprenader inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsområde 1 Definition Intraprenaden är en självständig

Läs mer

Uppdragsgivaravtal. mellan. nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts:

Uppdragsgivaravtal. mellan. nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts: Uppdragsgivaravtal mellan Anordnare Org nr Adress Uppdragsgivaren Personnummer Adress nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts: Bakgrund och syfte Uppdragsgivaren, som är

Läs mer

Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun

Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun Avtal om resultatenhet för städenheten inom Piteå Kommun 1. Parter Teknik- och servicenämnden och Elisabeth Caesar-Områdeschef, Cecilia Markstedt- Områdeschef, Ulrica Pettersson- Områdeschef och Margareta

Läs mer

Leverantörens kontaktperson gällande avtalsfrågor/verksamhetsfrågor Christina Sandberg Telefon:

Leverantörens kontaktperson gällande avtalsfrågor/verksamhetsfrågor Christina Sandberg Telefon: Avtal Mellan Mora kommuns Inköpscentral, 792 80 Mora, organisationsnr. 212000-2213 (nedan kallad beställaren) och Orsa Optik, Kyrkogatan 10, 794 30 Orsa, organisationsnr. 556283-1049 (nedan kallad leverantören)

Läs mer

Tomelilla Landsbygds Fibernät Beställning och avtal

Tomelilla Landsbygds Fibernät Beställning och avtal Tomelilla Landsbygds Fibernät Beställning och avtal Anslutning av fastighet till fibernät - Mikroföretag Landsbygdsområde utbyggt med stödmedel Mikroföretag har möjligheten att teckna avtal för anslutning

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr

Aktieägaravtal. för Öresundståg AB, org nr Aktieägaravtal för Öresundståg AB, org nr 556794-3492 Detta avtal har denna dag träffats mellan Region Kronoberg (LTK), org.nr 232100-0065, Landstinget i Kalmar län (KLT), org.nr 232100-0073, Region Blekinge

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer