FISSCAKADEMIN WORKSHOPPAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FISSCAKADEMIN WORKSHOPPAR"

Transkript

1 FISSCAKADEMIN #fisscakademin #fissc #partioscout

2 WORKSHOPS FÖRMIDDAG KL 10-11:30 Bli eftertraktad på arbetsmarknaden Kompetens från frivilligarbete som trumfkort på arbetsmarknaden Bli en innehållsstrateg Sociala medier och scouting Led projekt som en pro! Bättre ledarskap för framgångsrika projekt Respekt Mobbningsförebyggande ledarskap i scoutverksamheten Är alla välkomna med? Mångfald i scouterna WORKSHOPS EFTERMIDDAG KL 13-14:30 Bli eftertraktad på arbetsmarknaden Kompetens från frivilligarbete som trumfkort på arbetsmarknaden Bli en innehållsstrateg Sociala medier och scouting Må väl och finn balans Hälsa i frivilligarbete Får alla utrymme att vara sig själv? Normkritik och att bryta normer i scouterna och samhället Pappren korrekt, livet perfekt Administration, förvaltning och ekonomi i föreningar Anmälningen till workshopparna kommer att öppna onsdag 5.10 kl 21:00, på varje workshop ryms maximalt 20 personer och platserna delas ut i anmälningsordning. Du anmäler dig på webben: verksamhet.scout.fi/aktuellt/fisscakademin/workshoppar

3 Under lördagen på FiSScAkademin har du möjlighet att ta del av olika workshoppar. Alla workshoppar dras av experter - det här är perfekta tillfället att diskutera, debattera och hitta nya spår. Workshopparna anknyter till ett eller flera av följande teman: Bättre verksamhet och utveckling av kåren: Workshops kring hur du kan förbättra kårens verksamhet; du får konkreta verktyg till hur du kan förbättra kårens vardag. Ledarskap och utveckla dig själv till en bättre ledare: Workshops kring hur du kan utveckla ditt eget ledarskap för att leda bättre inom och utanför scouterna. Öppenhet och världen bästa hobby för alla: Dessa workshoppar fokuserar på scoutingen som en hobby för precis varenda en, vad sägs om teman som normkritik, respekt och inklusion? BLI EFTERTRAKTAD PÅ ARBETSMARKNADEN Kompetens från frivilligarbete som trumfkort på arbetsmarknaden Rekommenderas för: Dig som vill visa upp och använda kompetens från frivilligarbete i arbetslivet Tidpunkt: Förmiddag och eftermiddag Vad? Frivilligarbete och scouting ger dig en enorm kompetens du kan använda till sin fördel också utanför scoutingen, t.ex. i arbetslivet och studier. I denna workshop jobbar vi med att synliggöra kompetenser frivilligarbete utvecklar, och hur kompetenserna kan användas i arbetslivet, till exempel när du söker jobb. Vem? Workshoppen dras av Marjatta Lindholm och Anki Bender. Marjatta Lindholm jobbar på rekryteringsenheten på Esbo stad, och har flera års erfarenhet av rekrytering, att läsa igenom arbetsansökningar och värdera arbetssökandens kompetens. Anki Bender jobbar med Open Badges och kompetens i scoutingen.

4 BLI EN INNEHÅLLSSTRATEG Sociala medier och scouting, men du får mest ut av workshoppen om du är van användare av sociala medier Tidpunkt: Förmiddag och eftermiddag Vad? Har du ambitioner på att förbättra hur din kår ser ut externt? Eller vill du bli bättre på some? Då är den här workshoppen för dig! Under workshoppen bekantar vi oss med verktyg för elektronisk marknadsföring du får konkreta tips på hur du kan ge omvärlden en positiv bild av kåren och scouting. Vi funderar på innehållsstrategi för din kår/grupp, sociala medier och hur man upprätthåller information och social media med frivilliga krafter. LED PROJEKT SOM EN PRO! Bättre ledarskap för framgångsrika projekt Rekommenderas för: Alla, men speciellt dig som leder eller drömmer om att leda någon typ av projekt Tidpunkt: eftermiddag Vad? I scouterna och vardagen jobbar vi konstant med olika projekt - både stora och små. I denna workshop får du en snabbkurs i hur man leder och hanterar projekt snyggt från början till slut med framgång. Vi funderar på hur man lägger upp mål, väljer metoder jobbar mot målen, leder team och följer upp. Efter dessa 90 minuter kommer nästa projekt du tar dig an att vara på en helt ny nivå!

5 ÄR ALLA VÄLKOMNA MED? RESPEKT Mobbningsförebyggande ledarskap i scoutverksamhet Rekommenderas för: dig som leder åldersgrupper, barn och unga Tidpunkt: förmiddag Mångfald och inklusion i scouterna, men speciellt dig som funderar på mångfaldsfrågor inom scoutverksamheten. Tidpunkt: förmiddag Vad? Vi säger att scouting är till för alla, men stämmer det verkligen? Kan vi ta emot specialgrupper och personer som har en annorlunda bakgrund jämfört med oss? Under denna workshop bekantar vi oss med metoder för inkludering och hur man på bästa vis leder en grupp av personer med olika bakgrund. Mångfald är en styrka, och efter denna workshop har du lite bättre färdigheter att ta vara på den styrkan. Vad? Vad kan man göra om man ser någon bli mobbad eller diskriminerad? Vad har vi för roll som åskådare? Vad har fula kommentarer och elaka skämt för konsekvenser i längden. Respekt ger deltagarna en möjlighet att diskutera och fundera på varifrån fördomar, diskriminerande beteende och mobbning kommer ifrån samt vad vi kan göra för att motarbeta det. Workshopen tar upp både teori samt varvas med praktiska övningar. Vem? Mirjam Malik har arbetar med Respekt sedan 2014 och har dragit workshops med över 100 ungdomar i Svenskfinland. Ämnet är något som är viktigt för UngInfos verksamhet och något vi anser bör diskuteras så mycket som möjligt med unga för att motarbeta mobbning och diskriminering i vårt samhälle. Vem? Workshoppen dras av Luckan Integration. Luckan integration erbjuder tjänster som stöder integrationen i huvudstadsregionen, bl.a mentorprogram för invandrare och projektet Frendi som scouterna också är en del av i höst.

6 FÅR ALLA UTRYMME ATT VARA SIG SJÄLV? Normkritik och att bryta normer i scouterna och samhället Rekommenderas: för alla Tidpunkt: eftermiddag Vad? Vet du vad normkritik innebär? När man granskar mångfald fästs uppmärksamheten ofta på undantagen: var och en kan återge beskrivningar av en person som hör till en sexuell minoritet, en invandrare eller en person som är handikappad. Med normkritik vänder vi på det hela fokus ligger inte på minoriteten utan på normen i sig själv. Hurdana uppfattningar har vi om det som anses vara normalt? I denna workshop talar vi om normkritik som ett verktyg för ledarskap och mångfald i scouterna. Du lär dig de grundläggande begreppen inom normkritik och får verktyg till att främja en atmosfär där alla får vara sig själv och bli accepterade som just den man är. Vem? Workshoppen dras av Nicole Stambej. Nicole jobbar på Helsingfors stads ungdomscentral och styrelsemedlem i Regnbågsankan rf, en förening som är experter på jämlikhet och om HBTIQ-frågor.

7 PAPPREN KORREKT, LIVET PERFEKT Administration, förvaltning och ekonomi i föreningar Rekommenderas för: dig som vill bli bättre på förvaltning och ekonomi i en förening Tidpunkt: förmiddag Vad: God ekonomiskötsel och fungerande förvaltning är en grundförutsättning för att en scoutkår ska fungera. Siffor, papper och direktiv kan orsaka huvudbry för många - i denna workshop kommer du att få en ny inställning till dessa! Vi går igenom allmänna principer för förvaltning av en förening, och efter det här är du full koll på budget, protokoll, beslutsprocesser och bokföring! Vem? Otto Långvik har en gedigen bakgrund i olika föreningar och organisationer. Han delar nu med sig av sina erfarenheter och bästa tips gällande föreningar och frivilligorganisationer. Han har varit allt från ordinarie föreningsmedlen till styrelseordförande och känner till betydelsen av orsak och verkan. Professionellt jobbar han bland annat med ansökningar om finansiering och allt där omkring. Matts Blomqvist jobbar som regionombud för Svenska Kulturfonden och vet vad det lönar sig att tänka på när man har ett projekt på kommande som behöver finansering samt vad som lönar sig att tänka på när det kommer till planering, förvaltning och redovisning. Han svarar gärna på frågor och bollar era aktuella projekt på workshoppen! MÅ VÄL OCH FINN BALANS! Hälsa i frivilligarbete, men speciellt dig som har många bollar i luften Tidpunkt: eftermiddag Vad? I dagens hektiska vardag kan det vara svårt att hålla alla bollar i luften, och att balansera arbete, studier, familj, frivilligarbete och annat är ingen lätt grej men något helt möjligt. Forskning visar att främjandet av arbetshälsa, också i frivilligarbete, är en av nycklarna till en framgångsrik organisation. Under den här workshoppen jobbar vi med balans och hälsa i frivilliguppdrag, och du får med dig verktyg som kan underlätta din vardag. Vem? Workshoppen dras av Eva-Lotta Backman-Winquist. Eva- Lotta är ombudsman på Finlands svenska idrott och har brett kunnande inom hälsa och välmående, i sitt arbete drar hon bland annat föreläsningar och workshoppar kring temat.

8 DROP IN WORKSHOPPAR OCH KLINIKER KL 16:30-17 GEMENSAMT ANSVAR KLINIK Rekommenderas för: du som planerar göra en Gemensamt Ansvar satning i kåren Vad? Stöd, tips, råd och inspiration för kårens Gemensamt Ansvarssatsning. Kom med en specifik fråga eller ett molande orosmoln - på kliniken försöker vi räta ut också de minsta frågetecknen. Vem? Sabina Fortelius. Sabina jobbar som projektledare för Finlands Svenska Scouters Gemensamt Ansvar-satsning. NYA KÅRSTÖDSMODELLEN Vad? Målsättningen med modellen är att utveckla stödet till kårerna så att ni har de bästa förutsättningarna för att bedriva scoutverksamhet. Diskussion och information om vad den nya kårstödsmodellen kan föra med sig för gott just till din kår! Vem? Scoutcheferna Miivi Selin-Patel och Malin Lindholm ARBETSFÖRDELNING OCH FÖRVÄNTNINGAR (HANDSLAG) Vad? Vad är ett handslag i bästa fall och hur kan vi hantera den ständiga frågan om förväntningar? Kom med och fundera på arbetsfördelningar och hur vi tillsammans kan bli tydligare om uppdragen i kåren! Vem? FiSSc utbildningsgrupp KUKSA FAQ & KUKSA UTMÄRKELSETECKEN Vad? Stöd, tips, råd och inspiration för kårens Gemensamt Ansvarssatsning. Kom med en specifik fråga eller ett molande orosmoln - på kliniken försöker vi räta ut också de minsta frågetecknen. Vem? Frida Lundberg från kansliet, Titti Edelmann från utmärkelsekommittéen och Eric Jansson från användarsynvinkeln. RAPPORTERA MUNTLIGT FÖR SCOUTLEDARFULLMAKTEN Vad? Under FiSScAkademin kan du muntligt rapportera för scoutledarfullmakten, kom ihåg att anmäla detta i Kuksa! Kontakta Anki om du misstänker att det steget kanske blev ogjort. Vem? Mikaela Korin-Niemi DET UPPDATERADE EXPLORERSCOUT-& ROVERSCOUTPROGRAMMET Vad? Söker du svar på frågorna; Vad är nytt? Vad innebär gruppledarutbildningen för oss? Hur fungerar utlandsprojektet? Eller någon helt annan fråga? Här finns svaren! Vem? Maja Löfgren

9 HÖR MERA OM KOMMANDE SATSNINGAR! VINTERFISSCE Vad? Scoutfärdighetstävling på hemmaplan! Kom och hör om konceptet, bli inspirerad och hör hur du kan hjälpa till. Vem? Melina Weckman, medlem i staben för VinterFiSSce UTEFJÄLL framåt Vad? Tänk dig: toppen av ett fjäll, himlen som sträcker sig så långt ögat kan nå och ett hav av skog som öppnar sig framför dig. En liten bris som svalkar och den oöverträffliga känslan av att du tagit dig upp på höjden och får uppleva vackra Lappland. Kom med på UTEfjäll - en vandringskurs för explorer, rover och ledare NOTHAMN VIII 2018 intresserade av sjöupplevelser Vad? Äntligen är det snart dags för Nothamn igen, kom och bekanta dig med decenniets upplevelse! VI SES PÅ LÄRKKULLA! RÖDA FJÄDERN Vad? Fråga alla dina frågor om Lions och insamlingen Röda Fjädern! Få tips om hur just ni kan samarbeta med Lions på din ort. Vem? Lions representant och insamlingens ambassadör Kaj Kunnas!

#fisscakademin #fissc #partioscout

#fisscakademin #fissc #partioscout FISSCAKADEMIN WORKSHOPPAR Under lördagen på FiSScAkademin har du möjlighet att ta del av olika workshoppar. Alla workshoppar dras av experter - det här är perfekta tillfället att diskutera, debattera och

Läs mer

Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN

Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN Finlands Svenska Scouter r.f. FISSC VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 INLEDNING Finlands Svenska Scouter r.f:s (FiSSc) främsta uppgift är att finnas till för våra medlemmar, d.v.s scoutkårerna. Vår roll är att

Läs mer

KURSPASS LÖRDAG 14/9, FÖRMIDDAG

KURSPASS LÖRDAG 14/9, FÖRMIDDAG Program KURSPASS LÖRDAG 14/9, FÖRMIDDAG WORKSHOP OM SVÅRA SAMTAL I Scouterna jobbar vi med Trygga möten för att skapa en trygg och säker verksamhet. Ibland händer det dock saker som är svåra att hantera

Läs mer

(Observera att denna programpunkt endast riktar sig till för de som definierar sig som kille/man )

(Observera att denna programpunkt endast riktar sig till för de som definierar sig som kille/man ) Val av kurspass lördag 14/9 förmiddag Workshop om svåra samtal I Scouterna jobbar vi med Trygga möten för att skapa en trygg och säker verksamhet. Ibland händer det dock saker som är svåra att hantera

Läs mer

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov Intro för nya utbildare Är du ny som utbildare? På vår workshop får du inspiration och kunskap som gör dig redo för att börja utbilda! Elin Jungevi Fabian Östman En introduktion om vad utbildning handlar

Läs mer

Utbildning FÖR DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN

Utbildning FÖR DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN Utbildning FÖR DEN PERSONLIGA UTVECKLINGEN 1. UTBILDNINGSSYTEMET 1.1. Målsättning 1.2. Begrepp som används i utbildningssystemet 1.3. Utbildningens arbetsfördelning 1.4. Utbildningshelheterna 1.5. Modulkartan

Läs mer

Finlands Scouters landsomfattande svenskspråkiga verksamhet 2015

Finlands Scouters landsomfattande svenskspråkiga verksamhet 2015 Finlands Scouters landsomfattande svenskspråkiga verksamhet 2015 BILAGA TILL FiSSc:S VB2015 Finlands Scouters landsomfattande svenska verksamhet grundar sig på samarbetsavtalet mellan Finlands Svenska

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

Finlands Svenska Scouter r.f. Verksamhetsplan 2015-2016

Finlands Svenska Scouter r.f. Verksamhetsplan 2015-2016 Finlands Svenska Scouter r.f. Verksamhetsplan 2015-2016 Hur verksamhetsplanen blev till Finlands Scouters strategi 2015-2018 Inledning Vår verksamhetsplan baserar sig på Finlands Scouters strategi 2015-2018,

Läs mer

Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM

Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM Stöd och säkerhet VAR INTE ENSAM 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN 1.1. Regioninstruktörens uppdrag 1.2. Personlig kontakt 1.3. Regioninstruktörerna fungerar parvis 1.4. Regioninstruktörens uppgift

Läs mer

Verksamhetsplan: 2017

Verksamhetsplan: 2017 Verksamhetsplan: 2017 Inför 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025. Distriktet har ett stöttande uppdrag till distriktets

Läs mer

Att vara ambassadör i Hjärnkoll

Att vara ambassadör i Hjärnkoll Detta dokument beskriver riktlinjerna för uppgiften som i kampanjen Hjärnkoll. Det utgör grunden för en gemensam överenskommelse som sluts mellan varje enskild och Hjärnkolls projektadministration under

Läs mer

EN BÄTTRE SCOUTKÅR. Kårchefens, uppdragschefens och programchefens UPPDRAGSKORT. FOTO Heikki Laurila

EN BÄTTRE SCOUTKÅR. Kårchefens, uppdragschefens och programchefens UPPDRAGSKORT. FOTO Heikki Laurila EN BÄTTRE SCOUTKÅR Kårchefens, uppdragschefens och programchefens FOTO Heikki Laurila UPPDRAGSKORT S U O M E N PA RT I O LA I S E T F I N LA N D S S C O U T E R R. F. HEJ KÅRCHEF, UPPDRAGSCHEF ELLER PROGRAMCHEF!

Läs mer

Grundutbildning för scoutledare. Del 2, Kårledare. Del 1, Evenemangsledare

Grundutbildning för scoutledare. Del 2, Kårledare. Del 1, Evenemangsledare ÄLDRE LEDARE Grundutbildning för scoutledare Grundutbildningen för scoutledare är en hörnsten i scoututbildningen. Utbildningen i traditionell form omfattar de två kurshelheterna Evenemangsledare och Kårledare

Läs mer

Schema Scouttåget 2015

Schema Scouttåget 2015 Schema Scouttåget 2015 Tid Stora Kyrkosalen Lilla Kyrkosalen Dagisrummet Scoutrummet Kontoret Ute 10:00 10:10 10:10 11:10 Välkommen info - John Möller Personligt Ledarskap - Torkild Sköld 11:10-11:30 Paus

Läs mer

Jämställdhet behövs. Malin Gustavsson, Folkhälsans förbund Ingeborg Rask, Utbildningsstyrelsen

Jämställdhet behövs. Malin Gustavsson, Folkhälsans förbund Ingeborg Rask, Utbildningsstyrelsen Jämställdhet behövs Malin Gustavsson, Folkhälsans förbund Ingeborg Rask, Utbildningsstyrelsen Bakgrund INTRESSE Forskning, intresse och offentliga diskussioner kring ojämställdhet och utbildning har ökat

Läs mer

ANSÖKAN OM UTMÄRKELSETECKEN

ANSÖKAN OM UTMÄRKELSETECKEN Version 22.3.2016 vj Rättigheter: Alla 15 år fyllda ANSÖKAN OM UTMÄRKELSETECKEN Från och med hösten 2016 övergår vi till att ansöka om utmärkesletecken elektroniskt direkt i medlemsregistret Kuksa. Alla

Läs mer

FiSSc målsättningar 2015-2016. Malin Lindholm malin.lindholm@scout.fi @mallulind

FiSSc målsättningar 2015-2016. Malin Lindholm malin.lindholm@scout.fi @mallulind FiSSc målsättningar 2015-2016 Malin Lindholm malin.lindholm@scout.fi @mallulind If you want to walk fast walk alone, if you want to walk far walk together Ordspråk från Afrika If you want to walk fast

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden

Mångfald för ökad konkurrenskraft. Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Mångfald för ökad konkurrenskraft Detta projekt finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden Vår framtid Skåne har väldigt bra förutsättningar att bli en av Europas mest konkurrenskraftiga

Läs mer

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar.

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar. 1 (6) Personalpolicy Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-09-15 145) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-09-15 Dokumentansvarig: HR-chef Senast reviderad: 2015-09-15

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

KULLERBYTTOR OCH DIGISKUTT

KULLERBYTTOR OCH DIGISKUTT INBJUDAN 13.5.2019 Vasa KULLERBYTTOR OCH DIGISKUTT IT-pedagogisk fortbildning för personal inom småbarnspedagogik Välkommen! Regionförvaltningsverket ordnar fortbildning. Under fortbildningsdagen med föreläsningar

Läs mer

Arbeta med resultatet Steg 1: Reflektera över resultat. En förberedande guide inför analys av resultat

Arbeta med resultatet Steg 1: Reflektera över resultat. En förberedande guide inför analys av resultat Arbeta med resultatet Steg 1: Reflektera över resultat En förberedande guide inför analys av resultat Arbeta med resultatet Guide 1 Du är här! Guide 2 Guide 3 Reflektera över resultat Detta är ett förberedande

Läs mer

Se mig som jag är! Steg för Steg rf. Adress: Telefon: E-post: www: Nordenskiöldsgatan 18 A HELSINGFORS. Storalånggatan VASA

Se mig som jag är! Steg för Steg rf. Adress: Telefon: E-post: www: Nordenskiöldsgatan 18 A HELSINGFORS. Storalånggatan VASA Steg för Steg rf:s styrelse från vänster till höger: John Pelkonen, Anja Dennstedt, Niclas Jansson, Jonas Jansson, Tero Määttä, Rex Hartman, Jon Tallberg Målprogram 2018-2020 Steg för Steg rf Adress: Nordenskiöldsgatan

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

KOMMUNALVALSPAKET. Vadå för kommunalval? Vad gör man i kommunfullmäktige? Varför är kommunalvalen speciellt viktiga för scouterna? 26.1.

KOMMUNALVALSPAKET. Vadå för kommunalval? Vad gör man i kommunfullmäktige? Varför är kommunalvalen speciellt viktiga för scouterna? 26.1. 26.1.2017 KOMMUNALVALSPAKET Val erbjuder ett perfekt tillfälle att fostra scouter till aktiva samhällsmedborgare och inget val är lika viktigt för kårerna som kommunalvalen. Genom kommunalvalen väljs de

Läs mer

Mentorskap-ett komplement till vägledning Jenny Asplund, projektledare, FIKA

Mentorskap-ett komplement till vägledning Jenny Asplund, projektledare, FIKA Mentorskap-ett komplement till vägledning 30.10.2014 Jenny Asplund, projektledare, FIKA! Disposition Vad är mentorskap? Luckan Integration Projektet FIKAs mentorskapskoncept Hur stöder mentorskapet vägledningen?

Läs mer

För en rättvis start i. arbetslivet

För en rättvis start i. arbetslivet För en rättvis start i arbetslivet Det här är VI SKA MED VI SKA MED arbetar för att förbättra förutsättningarna för unga döva och unga med hörselskada eller kombinerad syn- och hörselnedsättning på arbetsmarknaden.

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Aktivitetsplanering 10 februari 2014 Ung i Tornedalen Februari 2014 april 2015

Aktivitetsplanering 10 februari 2014 Ung i Tornedalen Februari 2014 april 2015 Aktivitetsplanering 10 februari 2014 Ung i Tornedalen Februari 2014 april 2015 Foto: Lotta Huuskonen You can do anything, but not everything. David Allen Viktiga slutsatser och nuläge Under hösten har

Läs mer

Gör något! Nyckelord: Likabehandling, hbt, glåpord/mobbning, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll

Gör något! Nyckelord: Likabehandling, hbt, glåpord/mobbning, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll 1 Gör något! Material Time Age B11 2x45 min 13-15 Nyckelord: Likabehandling, hbt, glåpord/mobbning, normer/stereotyper, skolmiljö Innehåll Materialet består av ett YouTube-klipp och ett rollspel om homofobiska

Läs mer

Rapport om ungdomsinflytande

Rapport om ungdomsinflytande Rapport om ungdomsinflytande På förbundsstämman 2009 uppdrogs åt Svenska Scoutförbundet styrelse att ta fram en rapport som visar hur ungdomsinflytandet fungerar idag. I rapporten har även tankar om hur

Läs mer

Ledarskap för mångfald och ett. Ett inkluderande arbetsklimat

Ledarskap för mångfald och ett. Ett inkluderande arbetsklimat Ledarskap för mångfald och ett inkluderande arbetsklimat KompoBib2020 Eva Löfgren Diversity AB eva.lofgren@diversity.se 070 211 98 68 Dagens program 8.30 12.00 Våra referensramar/ glasögon g och hur de

Läs mer

HOS OSS ÄR ALLA VÄLKOMNA!

HOS OSS ÄR ALLA VÄLKOMNA! HOS OSS ÄR ALLA VÄLKOMNA! DAGENS UPPLÄGG Om Make Equal Normer Normkritik => Normkreativitet Intersektionalitet Likvärdighet I praktiken?! REFLEKTION Ni kommer få chansen att reflektera och relatera till

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan 2015

Förslag till verksamhetsplan 2015 Distriktet Förslag till verksamhetsplan 2015 Det nya distriktet har börjat hitta sina former och under 2015 fortsätter arbetet. Vi arrangerar minst två träffar i varje krets där vi förutsätter att kårerna

Läs mer

Social Impact Report 2014

Social Impact Report 2014 Social Impact Report 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning... 1. Inledning... 2. Verksamhetsåret 2014... 3. Förändringsteorikarta och vision...... 3.1 Vision 4. Resultat och måluppfyllelse... 4.1 Effektmålet...

Läs mer

Program roverforum 2015

Program roverforum 2015 Program roverforum 2015 Normkritisk scouting - Regnbågsscouterna Funderar du mycket på normer? Eller är det så att du aldrig har skänkt det en tanke? På Regnbågsscouternas workshop kommer vi att vrida

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Rutin för arbete mot kränkande särbehandling i arbetslivet (inklusive diskriminering och trakasserier)

Rutin för arbete mot kränkande särbehandling i arbetslivet (inklusive diskriminering och trakasserier) Rutin för arbete mot kränkande särbehandling i arbetslivet (inklusive diskriminering och trakasserier) Kränkande särbehandling är ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Österåkers kommun tar avstånd från alla

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna

STARTA SCOUTKÅR. Så här startar du en lokalförening i Scouterna STARTA SCOUTKÅR Så här startar du en lokalförening i Scouterna 2016 Hej! Vad roligt att just du är nyfiken på Scouterna! I det här materialet hittar du information om vad Scouterna är och vilka möjligheter

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Värderingar Vision Etiska principer

Värderingar Vision Etiska principer Värderingar Vision Etiska principer Strategiprogrammet fastställer fyra års mål och uppgifter Stadsfullmäktige godkände Helsingfors strategiprogram för åren 2013 2016 vid sitt sammanträde 24.4.2013. I

Läs mer

Välkommen till Sveriges Ingenjörer

Välkommen till Sveriges Ingenjörer Ingenjör och chef Välkommen till Sveriges Ingenjörer Sveriges Ingenjörer är det enda fackförbundet med fullständigt fokus på just ingenjörer. Vi arbetar för att du och dina kollegor ska ha goda arbetsvillkor,

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f.

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Verksamhetsplan 1.1 31.12.2014 Godkänd av höstmötet 24.11.2013 Kårens målsättning är att genom scoutverksamhet utveckla sina medlemmar till goda medborgare, samt tillgodose

Läs mer

För en rättvis start i. arbetslivet

För en rättvis start i. arbetslivet För en rättvis start i arbetslivet Det här är VI SKA MED VI SKA MED arbetar för att förbättra förutsättningarna för unga döva och unga med hörselskada eller kombinerad syn- och hörselnedsättning på arbetsmarknaden.

Läs mer

Det inkluderande och normkritiska biblioteket Rita Paqvalén, Kultur för alla

Det inkluderande och normkritiska biblioteket Rita Paqvalén, Kultur för alla Det inkluderande och normkritiska biblioteket 23.11.2017 Rita Paqvalén, Kultur för alla Biblioteket, en neutral plats? Neutralitet som en styrka > alla är välkomna Neutralitetsbegreppets problematik >

Läs mer

Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015

Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015 Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015 Information om utbildningsdagen kom ut i tid. Instämmer... Helt 75 98,7 Delvis 1 1,3 Inte alls 0 0 Innehållet i utbildningsdagen motsvarade dina förväntningar.

Läs mer

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA

Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA Stöd och säkerhet BLI INTE ALLENA 1. REGIONINSTRUKTÖREN STÖDER KÅRLEDNINGEN Kårchefens närmaste stöd är regioninstruktören. Ibland uppstår det situationer då det känns som om de egna kårkollegerna är lite

Läs mer

Klassföräldra- guiden em och skola i finland h tillsammans för barnen

Klassföräldra- guiden em och skola i finland h tillsammans för barnen Klassföräldraguiden hem och skola i finland tillsammans för barnen Vad säger skolans läroplan om samarbete mellan hem och skola? Utbildningsanordnaren ansvarar för att utveckla förutsättningarna för samarbete

Läs mer

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar

Ett stärkt ledarskap Ny tränarutbildning/utbildningsstruktur hur ligger vi till? Ledarskapsutveckling i föreningarna Mer än bara att gå utbildningar Teman En ny syn på träning och tävling Trygg idrott Vad är vårt ansvar och hur arbetar vi? Samverkan så att barn/ungdomar kan hålla på med fler idrotter längre (SAMSYN) Individen i centrum hur gör vi det

Läs mer

VET DU VAD DU KAN? STÖDMATERIAL #EXPLORERSCOUTPROGRAMMET

VET DU VAD DU KAN? STÖDMATERIAL #EXPLORERSCOUTPROGRAMMET VET DU VAD DU KAN? STÖDMATERIAL #EXPLORERSCOUTPROGRAMMET GÖR SÅ 1 MED HJÄLP AV MATERIALET KAN DU UPPTÄCKA vad allt du lärt dig i scoutingen. Du kan använda dig av materialet när du vill utvärdera vad du

Läs mer

Direktiv för TG-kursdeltagare

Direktiv för TG-kursdeltagare Direktiv för TG-kursdeltagare SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER ry Tölögatan 55, FI-00250 Helsingfors, Finland Tel. +358 9 8865 1100 Fax +358 9 8865 1199 info@partio.fi www.partio.fi www.scout.fi Direktiv

Läs mer

Projektansökan Svenskt friluftsliv 2019

Projektansökan Svenskt friluftsliv 2019 Projektansökan Svenskt friluftsliv 2019 Nakima Ackerhans, 16 augusti 2018 Tillgänglig scoutverksamhet för fler - från flykt till trygg och rolig fritid i hela Sverige, År 4 Innehållsförteckning Innehåll

Läs mer

Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter

Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter I NFOrmationpaket för kontaktperson Bild: Antti Kurkinen Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter Året 2016 är en årslång scoutupplevelse. Förutom lägerdelen hör det också

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR VÄSTERÅS. Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI

KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR VÄSTERÅS. Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI KOSTNADSFRITT FÖR DIG & DINA KOLLEGOR 2018 VÄSTERÅS Välkommen till ELITE STADSHOTELLET FREDAG 9 FEBRUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 9 februari är det dags för HR-Dagen på Elite Stadshotellet

Läs mer

W

W Projektansökan Svenskt f riluf tsliv 2017 Nakima Ackerhans, 29 september 2016 Tillgänglig scoutverksamhet f ör fler - f rån flykt till trygg och rolig fritid i hela Sverige, År 2 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

TREKLÖVER-GILWELL-UTBILDNINGEN ANVISNINGAR FÖR DELTAGARE OCH HANDLEDARE SISÄLLYSLUETTELO

TREKLÖVER-GILWELL-UTBILDNINGEN ANVISNINGAR FÖR DELTAGARE OCH HANDLEDARE SISÄLLYSLUETTELO TREKLÖVER-GILWELL-UTBILDNINGEN ANVISNINGAR FÖR DELTAGARE OCH HANDLEDARE SISÄLLYSLUETTELO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 2016 innehåll... 2 INLEDNING... 3 UPPLÄGGET FÖR SCOUTLEDARENS FORTSÄTTNINGSUTBILDNING...

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas

Läs mer

Intraservice Intro socialarbetare 4 maj 2017

Intraservice Intro socialarbetare 4 maj 2017 Intraservice Intro socialarbetare 4 maj 2017 Seroj Ghazarian Så här ser min vardag ut, när ska jag bedriva min verksamhet då? Mänskliga rättigheter Möten Nationella minoriteter Information Förhållningssätt

Läs mer

Måndag den 30 juni. Magnus har en dubbelexamen i idrottsmedicin samt kostvetenskap med inriktning mot idrottsnutrition.

Måndag den 30 juni. Magnus har en dubbelexamen i idrottsmedicin samt kostvetenskap med inriktning mot idrottsnutrition. Måndag den 30 juni Idrotten vill Atle Johansen och lycka med idrottens vision Svensk idrott - världens bästa som tema. Plats/tid: Knallerian klockan 11.00 och Grand Hotel klockan 13.00 Friskvård och Hälsa

Läs mer

Rutin avseende kränkande särbehandling i arbetslivet

Rutin avseende kränkande särbehandling i arbetslivet Rutin avseende kränkande i arbetslivet Kränkande är ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Österåkers kommun tar avstånd från alla former av kränkande och accepterar inte att det förekommer i våra verksamheter.

Läs mer

Inbjudan till konferens. Barns rätt till en trygg fritid

Inbjudan till konferens. Barns rätt till en trygg fritid Inbjudan till konferens Barns rätt till en trygg fritid - fri från kränkningar och övergrepp 28 januari 2016 INBJUDAN: KONFERENS Barns rätt till en trygg fritid - fri från kränkningar och övergrepp Hur

Läs mer

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun VÄRLDEN I LUND om internationalisering och mänskliga rättigheter Integrationspolitiskt program för Lunds kommun 1. Inledning och syfte Idéernas Lund har sin öppenhet mot omvärlden att tacka för framgång

Läs mer

För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting)

För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting) För nya ledare börjar resan på Ledarskapsön med landstigning på ön via Bryggan. Vilka utbildningar finns här? (Trygga möten och Leda scouting) Genom arbetet med Trygga Möten rustar Scouterna ledare för

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och översättningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas utbildningsansvariga

Läs mer

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6 Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån de hjärtefrågor vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet kan

Läs mer

Mitt Livs Chans. Mentorprogram - Stockholm, Göteborg, Östergötland, Skåne och Online. Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Livs Chans!

Mitt Livs Chans. Mentorprogram - Stockholm, Göteborg, Östergötland, Skåne och Online. Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i Mitt Livs Chans! Mentorprogram - Stockholm, Göteborg, Östergötland, Skåne och Online Vill du göra skillnad på riktigt? Bli mentor i! Foto: Karolina Friberg Mitt Livs vision är att skapa ett inkluderande samhälle och en

Läs mer

Smakprov ur 4 råd, utgiven på Fantasi & Fakta, fantasifakta.se

Smakprov ur 4 råd, utgiven på Fantasi & Fakta, fantasifakta.se O innehåll förord 5 ledarskap, styrelse och strategi 6 4 råd för att bli en bättre ledare 7 4 råd för att skapa framgångsrika team 11 4 råd om att leda i en förändring 14 4 råd för att engagera medarbetare

Läs mer

För inkludering och utveckling i den interna och externa verksamheten

För inkludering och utveckling i den interna och externa verksamheten För inkludering och utveckling i den interna och externa verksamheten Vem och vad? Arbetat i 13 år som gymnasielärare (Sh + Drama) Sexualupplysare för RFSU Jobbat med likabehandlingsfrågor sedan 2007 Utbildare,

Läs mer

Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson

Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson 8 januari 2018 PIK projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden. FOKUSOMRÅDE Lagar, styrdokument

Läs mer

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Det här är programmet för dig som vill vända och vrida på din affärsidé för att skriva en affärsplan - planen

Läs mer

Workshops RUM 103 RUM 105 RUM 107 RUM 108 RUM 109 RUM 110 LUNCH

Workshops RUM 103 RUM 105 RUM 107 RUM 108 RUM 109 RUM 110 LUNCH 10.30-11.30 Pass 1 Free being me Förstår man hur en förändring fungerar, vilka deltar måste vara beredd på att delta aktivt. Så blir ni fler ledare! Med inspiration av hur De Danske Spejdere arbetar med

Läs mer

# $ % & % ' ( ' ) ' * +

# $ % & % ' ( ' ) ' * + !" # $ % & % ' ( ' ) ' * + 2 Inom svensk lagstiftning finns olika bestämmelser till skydd mot olika former av diskriminering för arbetstagare och arbetssökande. Grunden i dessa föreskrifter är att en lag

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Södertälje kommuns chefspolicy omfattar fyra delar Din mission som chef i en demokrati. Förmågor, egenskaper och attityder. Ditt konkreta

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

ATT HITTA RESURSER TID, PENGAR, OCH SAKER

ATT HITTA RESURSER TID, PENGAR, OCH SAKER ATT HITTA RESURSER TID, PENGAR, OCH SAKER FÖR DELTAGANDE I JAMBOREEE17 Det arbete ni gör i scoutkåren är värdefullt! Det ni tycker är självklart och enkelt är många gånger svårt och väldigt mycket värt

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

Framgångsrikt ledarskap i en mångkulturell miljö

Framgångsrikt ledarskap i en mångkulturell miljö Framgångsrikt ledarskap i en mångkulturell miljö Ledarskap och integration från ett kommunikativt perspektiv Solange B. de A. Hamrin, Mittuniversitet Framgångsrikt ledarskap i en mångkulturell miljö Resultatet

Läs mer

Tillsammans för en stark framtid!

Tillsammans för en stark framtid! Syfte Bakgrund Tillsammans för en stark framtid! FAK har en lång tradition av engagemang och viktiga samhällsinsatser. All den erfarenhet och kunskap som finns bland våra medlemmar, utgör grunden för att

Läs mer

Hur kan vi tillsammans skapa en inkluderande arbetsplats? Ethical Spotlight, september 2019

Hur kan vi tillsammans skapa en inkluderande arbetsplats? Ethical Spotlight, september 2019 Hur kan vi tillsammans skapa en inkluderande arbetsplats? Hälsa och välbefinnande inom Stora Enso Hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen FYSISKT INKLUDERING ORGANISATION Fysiskt Relaterat till fysisk

Läs mer

Inkludering och mångfald

Inkludering och mångfald 2018 Inkludering och mångfald Policy Policy för SEB-koncernen, antagen av styrelsen för Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), december 2018. 1 Innehåll Vår VD och koncernchef har ordet 3 Inledning 4

Läs mer

Naturen en väg till integration/mångfald. i Norrtälje kommun

Naturen en väg till integration/mångfald. i Norrtälje kommun Naturen en väg till integration/mångfald i Norrtälje kommun Norrtälje Naturcentrum(Juridiskt namn Norrtälje Naturvårdsstiftelse) utomhuspedagogiska verksamheten Norrtälje Naturcentrum är en resurs för

Läs mer

MÅLPROGRAM Förslag. Steg för Steg rf

MÅLPROGRAM Förslag. Steg för Steg rf MÅLPROGRAM 2018 2020 Förslag Steg för Steg rf Vad är Steg för Steg? Steg för Steg är en förening för och med personer med utvecklingsstörning. Vi arbetar för att personer med utvecklingsstörning ska höras

Läs mer

Friktion och fördelar

Friktion och fördelar En förutsättning för att jobba normutmanade är att bli medveten om de privilegier vi själva har i samhället. När vi passar in på olika normer eller tillhör vissa grupper får vi automatiskt fördelar. Det

Läs mer

Nyfiken på att starta eget? 28 maj 2012 Hilde Z. Frandsen. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Nyfiken på att starta eget? 28 maj 2012 Hilde Z. Frandsen. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Nyfiken på att starta eget? 28 maj 2012 Hilde Z. Frandsen Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Dagens agenda Vad är VentureLab? Varför starta eget? Starta företag 5 faser Inspiration

Läs mer

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi

Verksamhetsplan: Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi Verksamhetsplan: 2018 med tillägg för långsiktiga mål för perioden 2018-2021 Sedan 2017 har distriktstyrelsen valt att koppla samman verksamhetsplanen och distriktets mål med Scouterna strategi 2015-2025.

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer