Verksamhetsplan Falkenbergs Fontänhus 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Falkenbergs Fontänhus 2013"

Transkript

1 Verksamhetsplan Falkenbergs Fontänhus 2013 Vision Falkenbergs Fontänhus ska möta varje individ på den nivå som hon/han befinner sig på. Verksamheten ska anpassas efter de som använder den. Vi ska identifiera de behov som finns hos medlemmar som inte är aktiva i huset. Arbeta med att öka kunskapen om psykisk ohälsa i samhället.

2

3 Verksamhetsmål Målgruppen, människor med psykisk ohälsa ska få en meningsfull sysselsättning i en verksamhet som ser till medlemmens individuella behov. Detta ska vi göra genom att: Tillhandahålla en individanpassad verksamhet. Ge medlemmar och handledare en trygg arbetsmiljö. Erbjuda att upprätta en målplanering för alla deltagare. Öka insatser för att fånga upp ungdomar och unga vuxna. Öka samhällets förståelse och kunskap om Fontänhusets verksamhet och dess betydelse för målgruppen. Skapa en hållbar grund inför framtiden och en långsiktig varaktighet för Falkenbergs Fontänhus. Etablera och vidmakthålla goda kontakter med företag, myndigheter och andra verksamheter som gynnar medlemmens möjligheter att återta makten över sitt eget liv, empowerment. Erbjuda utgångspunkter åt kommuninvånare som är i behov av vårt stöd för att nå egen försörjning och skapa struktur på sin vardag. Vi ska uppnå målen genom att: Möta medlemmen utifrån dennes bakgrund, förmåga, kunskap och erbjuda relevanta insatser och aktiviteter Förhindra utanförskap och bryta social isolering. Uppdatera oss med ny information som kan vara behjälplig för medlemmen. Förebygga psykisk ohälsa och arbeta för att förhindra sjukhusvård. Medverka till en trygg kontakt mellan medlemmar och myndigheter på kommunal och statlig nivå. Arbeta för att vidmakthålla, förbättra samt utveckla kontakter med företag och näringsliv. Skapa en grundtrygghet i basverksamheten med långsiktig finansiell planering Aktivt coacha och lotsa medlemmar ut i arbete eller studier.. Arbeta med attitydförändringar både hos målgruppen själv och i samhället. Utveckla vår marknadsföring för att nå ut till fler aktörer i samhället såsom företag, myndigheter och privatpersoner samt kommunicera och informera i syfte att öka kunskap och kännedom kring psykisk ohälsa.

4 Basverksamheten Falkenbergs Fontänhus erbjuder individer med psykisk ohälsa en social och arbetsrehabiliterande verksamhet som innefattar fyra ledord; att sig känna väntad, bli sedd, behövd och saknad. Allt deltagande bygger på frivillighet och medbestämmande. Arbetet utförs av anställda och medlemmar gemensamt och utgår ifrån den arbetsinriktade dagen med relevanta arbetsuppgifter, rutiner och struktur för att driva och utveckla Fontänhuset. Vi eftersträvar att arbeta efter de 36 evidensbaserade riktlinjerna och Sveriges Fontänhus programförklaring. Genom att följa dessa kvalitetssäkrar vi vår verksamhet och stärker Fontänhusets varumärke. Reach out är en av de viktigaste grundstenarna i vårt arbete. Det innebär att medlemmar som uteblir från Fontänhuset kontaktas och tillfrågas; Behöver Du hjälp eller stöd med något? Vad händer? Kan vi göra något för att medlemmen blir aktiv igen. Vi kan hämta med bil, besök hemma, besök på sjukhus eller kontakta anhörig. Utvägen /ESF (Europeiska social fonden) Utvägen ESF projektet Samverkan för Rehabilitering. Under 2013 kommer projektet Samverkan för Rehabilitering att avslutas. Tanken är att de företag som engagerats i projektet ska bilda ett varaktigt nätverk för att stötta varandra i att ta emot praktikanter och erbjuda arbetstillfällen. Vi kommer att anordna företagsträffar både för att hitta fler företagare och att inspirera medlemmar till att söka sig ut i arbetslivet. Ungdomar/ unga vuxna Vid årsskiftet ansökte vi om medel för att bedriva ett projekt för ungdomar/unga vuxna genom Finsam, där vi hoppas på ett positivt svar. I år ska vi satsa mer på uppsökande verksamhet bland ungdomar genom att skapa kontakter med andra ungdomsverksamheter för att tillsammans skapa bättre förutsättningar för våra ungdomar i Falkenberg. Vi har märkt att ungdomar helst vill arbeta med större projekt som har ett tydligt inriktat mål och ett avslut. Vi ska möta ungdomar i de situationer där han eller hon befinner sig i livet. Planeringen för torsdagsaktiveter kommer att göras halvårsvis, det är ungdomarna som planerar och styr dessa träffar. I februari kommer fem ungdomar att åka till Stora Sköndals Fontänhus i Stockholm på en nätverksträff. Friskvård Vi har sökt ett projekt hos Allmänna arvsfonden. Syftet med projektet är att det skall generera kunskap och medvetandegöra hur fysisk och psykisk hälsa påvekar sinnestämningen. Genom fysiska aktiviteter och föreläsningar från specialister såsom dietister och sjukgymnaster ska projektet bidra till att bryta osunda beteenden.

5 Kultur/sociala aktiviteter Vårt mål är att ha öppet för skapande varje fredagseftermiddag i Barnakademins lokaler. Verksamheten leds av en professionell konstnär Astrid Öbrink. Fontänhusen i Sydsverige och Köpenhamn kommer att ha ett kulturläger i maj, där vi ska delta. Det arbetas även gemensamt med att bygga upp en kulturhemsida för dessa Fontänhus. Vi ska även medverka i en vandringsutställning vid namn Visioner. Besök på teater, konserter och andra evenemang beroende på programutbud. Fontänhuset kommer att fortsätta vara positiv till att starta studiecirklar utifrån medlemmars intresse och som kan verka utvecklande för medlemmen i sökande av kunskap. Det kommer att anordnas fyra trivseldagar/temadagar under året. Tidningen Under 2013 har vi planerat att ge ut sex åtta nummer av Fontänhuskällan. Datum för utgivning av varje nummer ska fastställas av tidningsredaktionen och med veckovis uppföljning i form av redaktionsmöten. Marknadsföring/sponsring Vi är mycket nöjda och tacksamma för våra sponsorers insatser och i år kommer vi ytterligare att arbeta för att öka antalet samt att vidmakthålla goda kontakter med de vi har. Det ska göras besök på nya och gamla företag. Det kommer även anordnas en sponsorkväll som tack till våra sponsorer Samverkan Vi kommer utveckla former för en varaktig samverkan mellan myndigheter, näringslivet och Falkenbergs Fontänhus, så att personer med psykisk ohälsa blir delaktiga i samhället och kommer ut på arbetsmarknaden. Målgruppen befinner sig på olika stadier i livet, därmed kommer de olika stegen vara individanpassade. Tillsammans ska vi skapa hållbara broar och Fontänhuset vara som en länk mellan aktörerna och därmed underlätta för vår målgrupp och förebygga att människor hamnar mellan stolarna. Det viktiga är att förändra attityder, både hos myndigheter, näringsliv och hos målgruppen själv. Vi kommer under året fortsätta vara aktiva i brukarråden både inom psykiatrin och beroendevård och vara länk mellan olika föreningar samt verksamheter i länet. Kompetensutveckling Fontänhusskolan är ett projekt som leds av Lotta Bergström (fd klubbhuschef på Göteborgs Fontänhus) och finansieras av Allmänna arvsfonden. Fontänhusskolan är ett samarbete mellan socionomprogrammen i Malmö, Göteborg och Stockholm och Sveriges Fontänhus. I vår kommer två handledare och tre medlemmar från Falkenberg att medverka i Malmö respektive Göteborg sida vid sida med socionomstudenterna. Vi har fortsatt samarbete med högskolor, då studenter väljer att förlägga sin praktik på Falkenbergs Fontänhus vilket också ger poäng i deras utbildning.

6 Klubbhuschefen kommer att medverka på två veckors chefutbildning i New York. Vi kommer även 2013 att delta i TC-3 utbildning. En medlem och en handledare går utbildningen i tre veckor och under den tredje veckan deltar även en styrelserepresentant. tre veckors utbildning i Fontänhusets verksamhet och dess ideologi. Utbildningen är förlagd på ett Fontänhus som är utbildade i att hålla TC-3 utbildning. Vi kommer under året att arbeta med en ICCD-certifiering i vårt hus. En självstudie föregår certifieringsprocessen som kommer att bli en positiv upplevelse för hela klubbhuset och ett användbart verktyg för att lära sig om sina styrkor och svagheter. Det blir en också kvalitetssäkring för verksamheten; Gör vi det som vi säger att vi gör? Konferens/nätverk I år kommer Sverigekonferensen att anordnas av Nyköpings Fontänhus där vi kommer att delta ca fem personer. Världskonferensen kommer hållas i St. Louis USA oktober, där vi valt att inte deltaga utan satsar på det som sker i Sverige. Sveriges Fontänhus nätverk kommer under året arbeta för att starta upp ett rikstäckande kansli. Utmaningar 2013 Fortsätta vårt arbete enligt LOV:en (Lagen om valfrihet). Arbeta för att bli ett certifierat klubbhus enligt ICCD. Att varje individ som deltar i verksamheten ska upprätta en målplanering, som ett stöd för ett mer fokuserat och målmedvetet arbete för varje medlem. Fortsatt arbete med utveckling i köket då vi nu lyder under miljö och hälsovårdsnämndens bestämmelser. Fortsätta arbeta för en varaktig och stabil finansiering.

7

8 Falkenbergs Fontänhus Lasarettsvägen 11, Falkenberg Tel: , e-post: Hemsida:

Verksamhetsplan Falkenbergs Fontänhus 2012

Verksamhetsplan Falkenbergs Fontänhus 2012 Verksamhetsplan Falkenbergs Fontänhus 2012 Vision Falkenbergs Fontänhus erbjuder medlemmen en möjlighet att ingå i en gemenskap som den arbetsinriktade dagen innebär. Fontänhusideologi innebär att individen

Läs mer

Det finns inga piller för meningsfullhet.

Det finns inga piller för meningsfullhet. Det finns inga piller för meningsfullhet. Ett Fontänhus är en plats för och med människor som lever med psykisk ohälsa. Med hjälp av en psykosocial och arbetsinriktad rehabilitering tar vi tillvara på

Läs mer

ÅLANDS FOUNTAINHOUSE FÖRENING R.F. Verksamhetsplan 2016

ÅLANDS FOUNTAINHOUSE FÖRENING R.F. Verksamhetsplan 2016 ÅLANDS FOUNTAINHOUSE FÖRENING R.F Verksamhetsplan 2016 1 Vision Vår vision är att alla människor med psykisk sjukdom skall få möjlighet att uppnå sin fulla potential och respekteras som medarbetare, grannar

Läs mer

Falkenbergs Fontänhus Verksamhetsberättelse

Falkenbergs Fontänhus Verksamhetsberättelse Falkenbergs Fontänhus Verksamhetsberättelse Inledning Första kvartalet av 2011 var det ekonomiska läget ostabilt och vi var tvungna att säga upp 1.5 handledartjänst. Andra halvan av 2011 såg allt ljusare

Läs mer

Ung Aktiv Kraft startade i juni 2014 och är finansierade av Arvsfonden. Fullfölja studiegång eller hitta annan meningsfull sysselsättning

Ung Aktiv Kraft startade i juni 2014 och är finansierade av Arvsfonden. Fullfölja studiegång eller hitta annan meningsfull sysselsättning S AMMA NSTÄ LLNING 14/15 INFO Ung Aktiv Kraft är ett samverkansprojekt mellan Falkenbergs Fontänhus Och Falkenbergs Gymnasieskola. Projektets målgrupp är personer i åldern 16-25 med erfarenhet av psykisk

Läs mer

Valfrihet inom sysselsättning

Valfrihet inom sysselsättning Valfrihet inom sysselsättning Hjälp till sysselsättning Kommunen har ansvar för att ge hjälp till sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning som har betydande svårigheter i sin livsföring,

Läs mer

Var och en som kommer till Klubbhuset bidrar och återfår självkänsla samt får framtidshopp i en verksamhet som kännetecknas av respekt, värdighet och

Var och en som kommer till Klubbhuset bidrar och återfår självkänsla samt får framtidshopp i en verksamhet som kännetecknas av respekt, värdighet och Var och en som kommer till Klubbhuset bidrar och återfår självkänsla samt får framtidshopp i en verksamhet som kännetecknas av respekt, värdighet och frihet! Inledning Internationella riktlinjer för Fontänhus

Läs mer

Vår tidningsredaktion Fontänhuskällan gav 2012 ut 6 nummer av tidningen.

Vår tidningsredaktion Fontänhuskällan gav 2012 ut 6 nummer av tidningen. Inledning 2012 har präglats av en positiv anda och det ekonomiska läget är stabilt för det kommande året. Men arbetet fortgår för att skapa en varaktighet och stabilitet i ekonomin. Det har varit mycket

Läs mer

ATT SAMMANLÄNKA IPS-MODELLEN MED FONTÄNHUSMODELLEN

ATT SAMMANLÄNKA IPS-MODELLEN MED FONTÄNHUSMODELLEN En presentation från Lunds Fontänhus som sedan 2012 arbetat med SEd (Supported education) riktat till studenter och sedan 2017 med IPS (individual placement and support) kombinerat med Fontänhusmodellen.

Läs mer

Valfrihet inom sysselsättning

Valfrihet inom sysselsättning Valfrihet inom sysselsättning Hjälp till sysselsättning Kommunen har ansvar för att ge hjälp till sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning som har betydande svårigheter i sin livsföring,

Läs mer

Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering

Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering Är du drabbad av psykisk ohälsa? Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering FONTÄNHUSET NYKÖPING Medlem i Clubhouse Interna onal Ring oss: 0155-26 81 40 Mail: fontanhuset@nykoping.nu

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i

Läs mer

Hållbar. personlig. utveckling ETT PROJEKT SOM GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT

Hållbar. personlig. utveckling ETT PROJEKT SOM GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT Hållbar personlig utveckling ETT PROJEKT SOM GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT Att stötta unga människor i deras personliga utveckling Det är ett faktum att psykisk ohälsa ökar bland unga människor. Individer som

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap eptember 2012 eptember 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar att en process

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap LUNDS FONTÄNHUS Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Falkenbergs Fontänhus

Verksamhetsberättelse 2014 Falkenbergs Fontänhus Verksamhetsberättelse 2014 Falkenbergs Fontänhus Att finnas på riktigt Verksamhetsplan 2015 S.21-23 Innehållsförteckning 2. Innehållsförteckning/stödmedlem 3. Coachen har ordet/medlemmar berättar 4-5.

Läs mer

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018

Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018 Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2018 Styrelsen för Internationella Kvinnoföreningen i Malmö avger följande verksamhetsplanering för verksamhetsåret 2018 Inledning Internationella Kvinnoföreningen i

Läs mer

Motion från Pia Steensland (KD), m.fl. om fontänhus i Strängnäs kommun

Motion från Pia Steensland (KD), m.fl. om fontänhus i Strängnäs kommun Kommunstyrelsen KS 115 Dnr KS/2018:594-034 2019-05-29 1/3 Motion från Pia Steensland (KD), m.fl. om fontänhus i Strängnäs kommun Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Falkenbergs Fontänhus. Verksamhetsplan 2016 S.21-23

Verksamhetsberättelse 2015 Falkenbergs Fontänhus. Verksamhetsplan 2016 S.21-23 Verksamhetsberättelse 2015 Falkenbergs Fontänhus Verksamhetsplan 2016 S.21-23 Innehållsförteckning 2. Innehållsförteckning/stödmedlem 3. Coachen har ordet/medlemmar berättar 4-5. Medlemmar berättar 6-7.

Läs mer

Riksförbundet Ångestsyndromsällskapet ÅSS

Riksförbundet Ångestsyndromsällskapet ÅSS Intressepolitiskt Program Antaget av ÅSS Förbundstyrelse i februari 2013 Riksförbundet Ångestsyndromsällskapet ÅSS Inledning Förbundet ÅSS är en rikstäckande organisation. Medlemmar är lokalföreningar

Läs mer

Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag

Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag POLICY 1 (5) Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag Den här policyn vänder sig till chefer och medarbetare som kommer i kontakt med arbetsintegrerande sociala företag

Läs mer

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!...

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... INNEHÅLL Inledning... 2 Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål... 2 På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... 2 Ett hållbart Varberg... 2 Socialnämndens mål- och inriktning...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Slutrapport. Sounds and Voices digital delaktighet via. webradio. Fanzingo/Radio Totalnormal. Mobiltelefon 0736 70 72 48

Slutrapport. Sounds and Voices digital delaktighet via. webradio. Fanzingo/Radio Totalnormal. Mobiltelefon 0736 70 72 48 Slutrapport Sounds and Voices digital delaktighet via webradio Projekttitel Sökande Projektledare E-postadress Sounds and Voices digital delaktighet via webradio Fanzingo/Radio Totalnormal Bodil Lundmark

Läs mer

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12)

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12) 3 (12) Detta dokument är en projektplan avseende Stockholms delprojekt inom - minskat utanförskap genom samverkan. Projektägare är Kulturskolerådet, riksföreningen för Sveriges musik- och kulturskolor,

Läs mer

En samarbetsorganisation för patient-, brukar- och anhörigföreningar inom det psykiatriska området.

En samarbetsorganisation för patient-, brukar- och anhörigföreningar inom det psykiatriska området. En samarbetsorganisation för patient-, brukar- och anhörigföreningar inom det psykiatriska området. VAD ÄR NSPHiG? Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg/Västra Götaland, startade 2008 och är

Läs mer

Stiftelsen Fontänhuset Malmö för Vänskap och arbete ansöker om organisationsstöd 2019 FSN

Stiftelsen Fontänhuset Malmö för Vänskap och arbete ansöker om organisationsstöd 2019 FSN Malmö stad Funktionsstödsförvaltningen 1 (7) Datum 2018-11-14 Vår referens Nidal Aish Utvecklingssekreterare nidal.aish@malmo.se Tjänsteskrivelse Stiftelsen Fontänhuset Malmö för Vänskap och arbete ansöker

Läs mer

Tjänsteskrivelse Datum. Ansökan från Falkenbergs Fontänhus om verksamhetsbidrag

Tjänsteskrivelse Datum. Ansökan från Falkenbergs Fontänhus om verksamhetsbidrag G Landstinget Halland Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2007-02-21 Ls060240-1 _ a 0(5 01312 Konsult & stöd Kristian Samuelsson, utvecklare Planerings- och utvecklingsavdelningen Tfn 035-13 48 90 kristia

Läs mer

Projektplan för ansökan om statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Projektplan för ansökan om statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Projektplan för ansökan om statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Bakgrund Sedan flera år tillbaka har det funnits en tydlig politisk

Läs mer

Strategisk plan för Sotenäs kommuns folkhälsoarbete

Strategisk plan för Sotenäs kommuns folkhälsoarbete Strategisk plan för s folkhälsoarbete 2016-2019 SOTENÄS KOMMUN Strategisk plan för s folkhälsoarbete 2016-2019 1. Inledning Folkhälsoarbete är ett långsiktigt arbete för att stärka och utveckla livsvillkor

Läs mer

Lunds Fontänhus. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Lunds Fontänhus. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Lunds Fontänhus Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

LUNDS FONTÄNHUS REGISTER ÖVER BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

LUNDS FONTÄNHUS REGISTER ÖVER BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LUNDS FONTÄNHUS REGISTER ÖVER BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Namn och kontaktuppgifter för den personuppgiftsansvarige och den personuppgiftsansvariges företrädare Föreningen Lunds Fontänhus (802456-4893)

Läs mer

Tjörns Måltids AB BUDGET Beslutad Tjörn Möjligheternas ö

Tjörns Måltids AB BUDGET Beslutad Tjörn Möjligheternas ö Tjörns tids AB BUDGET Beslutad 2018-12-20 25 Tjörn Möjligheternas ö Inledning Tjörns tids AB ska bedriva måltidsverksamhet och på uppdrag av Orust kommun och Tjörns kommun producera, servera och leverera

Läs mer

Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser

Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser Breddad rekrytering genom attraktiva arbetsplatser Falu kommun ESF-projekt 2017-2020 Karin Rosenberg 023-87915 23 november 2017 29 Bakgrund till projektet Kompetensförsörjning i välfärden Kvalitetsbrister

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2017.09.25 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 20 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium Innehåll 1 Inledning 4 2 Framtidsbilder för klimat och miljö 5 3 Framtidsbilder för infrastruktur och boende 6 4 Framtidsbilder för näringsliv och turism

Läs mer

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet BEDÖMNINGSGRUNDER Följande dokument beskriver hur LAG bedömer era projekt utifrån urvalskriterier och poängsättning. Grundvillkor Dessa villkor bedöms lika för alla projekt och alla fonder. Villkor Projektet

Läs mer

UPPDRAG OCH YRKESROLL DAGLIG VERKSAMHET

UPPDRAG OCH YRKESROLL DAGLIG VERKSAMHET UPPDRAG & YRKESROLL UPPDRAG OCH YRKESROLL DAGLIG VERKSAMHET Läsanvisning och bakgrund Uppdrag och yrkesroll - daglig verksamhet är en beskrivning av vad det innebär att arbeta med stöd och service till

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2017 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF, är sedan 1970 en väletablerad ideell förening

Läs mer

Internationella kvinnor. En Malmögemensam insats för stadens kvinnor, födda utanför EU/OECD finansierad av FINSAM Malmö

Internationella kvinnor. En Malmögemensam insats för stadens kvinnor, födda utanför EU/OECD finansierad av FINSAM Malmö En Malmögemensam insats för stadens kvinnor, födda utanför EU/OECD finansierad av FINSAM Malmö Bakgrund Generellt sjunkande sysselsättning och en ökande arbetslöshet bland utrikes födda kvinnor Lågt arbetskraftsdeltagande

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Org.nr 222000-2774 Innehåll Uppdrag... 3 Samordningsförbundet Välfärd i Nacka ska verka för att...

Läs mer

More to life-samtalscafé. Projekt Unga vuxna år

More to life-samtalscafé. Projekt Unga vuxna år More to life-samtalscafé Projekt Unga vuxna 20-29 år Utgångspunkt Minskat psykiskt välbefinnande Sjukskrivningar ökar Förebyggande Hur hänger allt ihop? Fysisk, psykisk, social och existentiell hälsa Unga

Läs mer

Ansökan till FINSAM Lund

Ansökan till FINSAM Lund Kommunkontoret HR-strategiska enheten Ansökan 1(6) Jacob Fridblom 046-359 56 73 Jacob.fridblom@lund.se Ansökan till FINSAM Lund 1. Projektnamn Intern koordinering av arbetsmarknadsåtgärder 2. Projektägare

Läs mer

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM

ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM ARBETS- MARKNADS- POLITISKT PROGRAM Utbildning och kompetensutveckling Socialtjänst KOMMUNAL ARBETSMARKNADS- POLITIK Kommunfinansierad verksamhet och bolag Näringsliv Kommunfullmäktige februari 2010 VISION

Läs mer

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård

Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård Emelie Sundén Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 29 emelie.sunden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-02-20 Dnr 1500023 1 (5) Beredningen för psykiatri,

Läs mer

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Dagens innehåll Historia Verksamheter - Ungdomstorget - Duveholmsgymnasiet - #jagmed (projekt) - Ung KOMP (projekt) - Vinka IN (projekt) - Resurscenter -

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2018.09.28 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Vill du arbeta som själverfaren stödperson inom hälso- och sjukvården?

Vill du arbeta som själverfaren stödperson inom hälso- och sjukvården? Vill du arbeta som själverfaren stödperson inom hälso- och sjukvården? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta som peer supporter inom psykiatrin. Peer support innebär att du som har egen erfarenhet

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Friskvårdsklubben Social resursnämnd Innehåll Bakgrund och förutsättningar för avtalet... 3 Värdegrund... 3 Friskvårdsklubbens värdegrund:... 4 Insatser...

Läs mer

Kaj Gustafsson Utredare, utvecklare & följeforskare Följeforskning i anslutning till IPS-projektet i Hudiksvall

Kaj Gustafsson Utredare, utvecklare & följeforskare Följeforskning i anslutning till IPS-projektet i Hudiksvall Kaj Gustafsson Utredare, utvecklare & följeforskare kaj.gustafsson@regiongavleborg.se Följeforskning i anslutning till IPS-projektet i Hudiksvall Kort om projektet Projektid: September 2016- december 2018.

Läs mer

Hur kan vi stötta unga vuxna med psykisk sjukdom till ökad aktivitet, studier och arbete?

Hur kan vi stötta unga vuxna med psykisk sjukdom till ökad aktivitet, studier och arbete? Hur kan vi stötta unga vuxna med psykisk sjukdom till ökad aktivitet, studier och arbete? Samordningsförbundet DELTA bjöd tillsammans med FoU i Väst/GR in till dialogmöte den 12 maj 2015 Samordningsförbundet

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Merservice inom LSS och särskilda boenden

Merservice inom LSS och särskilda boenden Merservice inom LSS och särskilda boenden Anställningsenheten, JobbMalmö Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2015-01-22 1.2 Jahangir Hosseinkhah Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Läs mer

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-12 Sida 1(2) 24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef-

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet ÖVERENSKOMMELSE KOMMUNLEDNINGSKANSLIET

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet ÖVERENSKOMMELSE KOMMUNLEDNINGSKANSLIET Bilaga 2 Redovisning av befintlig verksamhet Höörs kommun: Box 53 243 21 Höör Besöksadress: Södergatan 28 Höör Tel: 0413-280 00 Fax: 0413-207 41 kommun@hoor.se www.hoor.se www.facebook.com/hoorskommun

Läs mer

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun.

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun. Huvudsammanställare Ann-Sofi Ringkvist Datum:2009-02-19 PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN Projektbenämning: STEGET till arbete Projektledare och projektägare Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala)

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 3 Medlemsvård,

Läs mer

Utvärdering Fontänhuset

Utvärdering Fontänhuset Utvärdering Fontänhuset Sammanfattning Fontänhuset i Nyköping får sedan flera år bidrag från Landstinget Sörmland. Sedan 2008 har bidraget varit på 600 000 kronor per år. I 78 2011-12-29 beslutade Hälso-

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag s SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2010 O R G A N I S A T I O N S - O C H Sammanträdesdag 2010-05-17 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Justerat 26 / 5 2010 Jonas Nilsson Jackie

Läs mer

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Praktikkartläggning Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Projektperiod: 1 februari 2017 30 september 2018 Projektägare: Uppsala

Läs mer

Västra Nylands Fountain House förening r.f. Klubbhus Fontana Verksamhetsplan för år 2017

Västra Nylands Fountain House förening r.f. Klubbhus Fontana Verksamhetsplan för år 2017 Västra Nylands Fountain House förening r.f. Klubbhus Fontana Verksamhetsplan för år 2017 1. ALLMÄNT Västra Nylands Fountain House förening r.f. är grundad år 1998 och föreningen öppnade Klubbhus Fontana

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018

Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 Sveriges elevråd SVEAs Verksamhetsplan 2018 ÖVERGRIPANDE PRIORITERING Sveriges elevråd - SVEA är en organisation av och för elevråd. För att uppnå sina syften, och se till att Sveriges elever är en tung

Läs mer

Första frågan: Hur kan vi, genom en överenskommelse, gemensamt vara till nytta och glädje för kommuninvånare?

Första frågan: Hur kan vi, genom en överenskommelse, gemensamt vara till nytta och glädje för kommuninvånare? Utskrift från workshop den 29 september 2017 kring frågan Hur kan vi, genom en överenskommelse, gemensamt vara till nytta och glädje för kommuninvånare? Första frågan: Vilka samverkansområden som är till

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen

FINSAM och Utvägen. Information den 30 maj Karina Andersson Monica Malmqvist. Social sektor Individ- och familjeomsorgen FINSAM och Utvägen Information den 30 maj 2012 Karina Andersson Monica Malmqvist vill arbetar för att skapa ett samhälle där alla har möjlighet till en meningsfull vardag med arbete och gemenskap, trots

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb

Verksamhetsplan 2016/17. Lerums Konståkningsklubb Verksamhetsplan 2016/17 Lerums Konståkningsklubb VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på: - medlemmarnas personliga utveckling

Läs mer

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(1) 86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef- och ledarskap i

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Södermanland

Verksamhetsplan 2015 Södermanland Datum 150422 Verksamhetsplan 2015 Södermanland MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 2 Frivilliga resursgrupper sid. 2 Medlemsvård, information

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Minds effektrapport 2018

Minds effektrapport 2018 Minds effektrapport 2018 Mind är en ideell förening och har organisationsnummer 802002-7291. 1. Vad vill Mind uppnå? Minds övergripande mål för verksamheten är en förbättrad psykisk hälsa hos befolkningen

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsår 2017

Verksamhetsplan Verksamhetsår 2017 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2017 RSMH Trelleborg c/o Loes Vollenbroek Hallasvängen 37A 231 65 Trelleborg Org nr 847000-4386 www.rsmhtrelleborg.se rsmhtrelleborg@gmail.com Organisation Riksförbundet för

Läs mer

Välkommen till Svenska ESF-rådet

Välkommen till Svenska ESF-rådet Välkommen till Svenska ESF-rådet ESF-rådet i korthet Cirka 130 medarbetare i åtta regioner Huvudkontor i Stockholm Myndigheten förvaltar: Europeiska Socialfonden Fead fonden för dem som har det sämst ställt

Läs mer

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD Arbetsmarknads - och socialförvaltningen Vuxenavdelningen 2018-07-02 Arbetsmarknads- och socialnämnden ser civilsamhället (frivilliga organisationer,

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Trivas och växa Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Att vara här är lärorikt och har utvecklat mig som människa. Martina Eriksson, folkhälsoutvecklare som efter fem veckors praktik fick jobb i Landstinget

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2015-2016 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

På väg till jobbet. ESF Projekt 2012-2014. Samverkansprojekt Avesta Hedemora arbetsförmedlingen. 300 deltagare

På väg till jobbet. ESF Projekt 2012-2014. Samverkansprojekt Avesta Hedemora arbetsförmedlingen. 300 deltagare På väg till jobbet På väg till jobbet ESF Projekt 2012-2014 Samverkansprojekt Avesta Hedemora arbetsförmedlingen. 300 deltagare På väg till jobbet Syfte och Mål Minska utanförskap och förhindra bidragsberoende

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Riksorganisationen Reacta Reacta är en ideell riksorganisation bestående av ca 20 lokalföreningar & hälsoråd, med totalt 2000 unga medlemmar. Föreningar som ansluter sig till

Läs mer

FIA, Fler i Arbete ett EU-projekt i Skåne Nordost Skåne Nordost

FIA, Fler i Arbete ett EU-projekt i Skåne Nordost Skåne Nordost FIA, Fler i Arbete ett EU-projekt i Skåne Nordost Skåne Nordost Tillsammans är vi starka Med fokus på samarbete Vi verkar i ett sammanhang som är större än den enskilda kommunen. I Skåne Nordost identifierar

Läs mer

Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronobergs län

Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronobergs län Utveckling av regional samverkan för fler och växande arbetsintegrerande sociala företag i Kronobergs län Uppdrag från Region Kronoberg via Tillväxtverket från Regeringen Arbetsmarknadsdepartementet Näringslivsdepartementet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2017 2018 1 Verksamhetsplan för Friskvården i Värmland 2017 2018 Kroniska konsekvenser till följd av ohälsosamma levnadsvanor går ner i åldrarna. Störst är denna utveckling i regioner med

Läs mer

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd Stellan Berglund Skellefteå carina.cannertoft@skl.se Förstudie - Finsam Uppdrag Skapa underlag för en strategisk diskussion hur

Läs mer

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Sida 1 VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Förbundsstämman 2011 antog värdegrunden för Civilförsvarsförbundets verksamhet på lokal, regional och nationell nivå med där ingående värden rangordnade i den

Läs mer

Psykisk funktionsnedsättning

Psykisk funktionsnedsättning Ärendenr 1 (6) Handlingstyp Överenskommelse Psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och avseende samverkan kring barn, unga och vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Friskvårdsklubben Social resursnämnd Innehåll Bakgrund och förutsättningar för avtalet... 3 Värdegrund... 3 Friskvårdsklubbens värdegrund:... 4 Insatser...

Läs mer

Blivande akademiker har rätt till jämförbar information och bättre vägledning till arbetslivet

Blivande akademiker har rätt till jämförbar information och bättre vägledning till arbetslivet Juseks undersökning bland nyexaminerade jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare år 2007! Bara hälften av alla nyexaminerade upplevde att de fick tillräcklig information

Läs mer