UPPSALA UNIVERSITET Juridiska fakulteten Juridiska institutionen V 1.1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UPPSALA UNIVERSITET Juridiska fakulteten Juridiska institutionen V 1.1"

Transkript

1 UPPSALA UNIVERSITET Juridiska fakulteten Juridiska institutionen V 1.1 Undervisningsplan Kommersiell kontraktsrätt På kursen studeras avtalsslutningsmekanismer, tolkning av avtal i en kommersiell kontext, ansvar vid havererade avtalsförhandlingar, bundenhet vid långvariga avtal, utfyllning av ofullständiga kontrakt samt strategier för skydd mot kreditförluster. I denna undervisningsplan ges närmare anvisning i anslutning till kursplanen för fördjupningskursen Kommersiell kontraktsrätt 30 högskolepoäng. Ytterligare information om kursen finns på Studentportalen: < Tag för vana att regelbundet besöka Studentportalen för senaste nytt. Kursens uppläggning Kursen syftar till att kursdeltagarna efter avslutad kurs skall ha förvärvat fördjupade kunskaper i kommersiell avtals- och kontraktsrätt. Kursdeltagarna skall ha förbättrat sin förmåga till praktisk avtalstolkning, ha utvecklat en större förtrogenhet med de metoder som krävs för avancerad juridisk analys på förmögenhetsrättens område samt stärkt sin medvetenhet om spänningen mellan obligationsrättens allmänna principer och olika kontraktstypers särdrag. Det är även ett uttalat mål att kursdeltagarna efter avslutad kurs skall ha förmåga att tillämpa olika teorier om avtalsslut i verkliga situationer och tillämpa teorier om avtalsutfyllnad så att avtalet blir funktionellt i den kontext det slutits. Kursdeltagarna skall efter kursen kunna analysera brister i ett avtal och föreslå förbättringar av avtalstexten. Inom kursen behandlas även frågor om avtalets förstadier och vilka förpliktelser som avtalsförhandlingar som inte lett till avtalsbundenhet kan ge upphov till. En bärande del av kursen är även att förstå vilka strategier som kan användas för att minimera kreditförluster vid motpartens insolvens. Under kursen skall såväl förmågan att skriva juridiska texter och förmågan att argumentera övas. Kursen inleds med en introduktion till kursens ämnen. Avsikten är att ge en allmän orientering om de frågor som kommer att behandlas under kursens gång. Vid introduktionen presenteras därför några huvudfrågeställningar och vilka förhållningssätt som kommer att vara vägledande för kursen.

2 Under seminarierna behandlas såväl teoretiska som praktiska frågor om avtal i kommersiell kontext. De flesta seminarier är problemorienterade, men undantagsvis kan det förekomma att undervisningstillfället ligger närmre föreläsningsformen. Det har varit vår strävan att finna så goda föreläsare som möjligt som kan bidra med specialistkompetens som kompletterar de allmänna framställningarna. Läsanvisningar Litteraturen på området är inte särskilt omfattande. Eftersom detta är en fördjupningskurs, är det få arbeten som är tänkta att läsas från pärm till pärm. Kursdeltagarna avgör själva i vilken omfattning de läser anvisad litteratur, men samtliga förväntas ha förberett sig inför undervisningen i enlighet med anvisningar som ges inför varje tillfälle. Praxis utgör en viktig källa på alla obligationsrättens områden och detta gäller även för dessa områden. Äldre praxis är ofta av relevans på kursens område, men den bör självklart läsas med försiktighet och med medvetenhet om lagändringar och samhällsförändringar i stort som kan ha påverkat utgången. Resonemang som stödjer sig på äldre praxis kan därmed i vissa fall vara helt aktuella, medan andra fall kan vara helt överspelade. Rättslikheten i Norden gör att även fall från de övriga nordiska ländernas högsta domstolar kan stödja resonemang, även om de självklart inte kan anses vara bindande. Rättsfall både från Sverige och övriga nordiska länder kommer att anvisas i viss omfattning. Kursdeltagarna förväntas självständigt söka upp och tillgodogöra sig svensk praxis utöver anvisade fall. Undervisningsformer och förberedelser inför undervisningen Undervisningen består av studentdrivna material- och problembaserade seminarier. Utöver seminarierna ingår även författande, under viss handledning, av ett större skriftligt arbete. Arbetet skall läggas fram och försvaras vid ett oppositionsseminarium i slutet av kursen. Försvar vid oppositionsseminariet och opposition på annan students arbete är obligatoriska moment. Därutöver är det obligatoriskt att delta i minst 80 procent av seminarieundervisningen. Kursföreståndarna kan meddela dispens från närvarokravet om särskilda skäl föreligger. Skrivuppgifter och oppositioner Författandet av en promemoria utgör en stor del av examinationen. Promemorian skrivs huvudsakligen som enskilt arbete. Förslag till ämnen för skrivande av promemoria kommer att presenteras i samband med introduktionen till skrivandet. Studenterna har möjlighet att i samråd med examinator själva utforma ämne för promemorian inom ramarna för nedanstående huvudrubriker.

3 a) Avtalsslut i kommersiell kontext b) Företrädare och mellanmän c) Kreditsäkring d) Långvariga avtal och förändrade förhållanden e) Tolkning och utfyllnad av kommersiella avtal f) Påföljder, reklamation och hävning g) Avtalets subjektiva begränsningar Var basgrupp arbetar med samma tema, men olika individuella ämnen inom temat. Det är tillåtet för deltagarna i en basgrupp att föreslå egna ämnen inom temat, men dessa måste godkännas av kursföreståndarna. Vid den individuella handledningen i början i mars ges var och en 30 minuters individuell handledning. Ingen inlämning krävs på förhand, men pm-författaren måste givetvis ha förberett sig för att handledning skall bli givande. Inför grupphandledningen den 24 mars skall alla kursdeltagare lämna in underlag på Studentportalen. Underlagen skall vara uppladdade på Studentportalen senast kl den 20 mars. Deltagande vid grupphandledningen är obligatoriskt för samtliga gruppens medlemmar. Deltagande vid grupphandledningen är obligatoriskt för samtliga gruppens medlemmar. Målet med grupphandledningen är dels att finna det gemensamma som senare kan läggas till grund för den kappa som basgruppen senare skall skriva gemensamt till de enskilda promemoriorna, dels att få en enklare återkoppling på arbetet så hittills utförts. Promemoriorna utgör på detta sätt underlag för mer generella slutsatser om ämnet. Inlämningen inför oppositionerna i vecka 19 (4-8 maj) skall ske senast kl den 28 april genom att underlagen laddas upp på Studentportalen. Vid denna opposition tilldelas en annan basgrupp uppdraget att opponera på det samlade materialet. Arbetsfördelningen och oppositionens uppläggning svarar basgruppen själv för. Närmare instruktioner för oppositionsseminarierna lämnas separat. Slutinlämning av de individuella promemoriorna och kappan skall ha skett senast kl den 13 maj. Genom att ladda upp promemorian på anvisat sätt på Studentportalen, godkänner den studerande även att texten granskas i Urkund. Såväl den individuella promemorian som den gemensamma kappan kommer att passera Urkund efter inlämning.

4 Vid författandet av promemoriorna får grupperna eller gruppdeltagarna inte använda källor utan att hänvisa till dem. Text som skrivits av från annan framställning skall förses med hänvisning och om det är fråga om direkta citat skall citationstecken sättas kring det citerade. Även i övrigt skall sedvanliga regler för källhantering iakttas. Det är vars och ens ansvar att kontrollera att den gemensamma text som författats av gruppen tillsammans och som lämnas in i form av en kappa till de individuella promemoriorna är författad av gruppens medlemmar. Samtliga medlemmar svarar också för att källor anges på samma sätt som i individuella promemorior. Även i övrigt skall sedvanliga regler för källhantering iakttas även vid författandet av kappan. Det är viktigt att notera att promemorian utgör en viktig del av examinationen på kursen. Momentet kan ge sammanlagt 40 poäng. När den individuella prestationen bedöms, vägs den enskildas insatser vid opposition, försvar och andra muntliga moment in. För att kursobligatoriet skall vara uppfyllt, skall även den av basgruppen gemensamt författade kappan lämnas in och godkännas. Hur lång promemorian slutligen blir är mycket beroende på ämne och sättet som framställningen läggs upp. Vissa skriver kargt och ordknappt, medan andra skriver mer flödande. De enskilda promemoriorna bör dock inte vara under 20 sidor och kappan bör omfatta minst 10 sidor. Tentamen Avsikten med tentamen är att alla skall läsa mer än bara sådant som är omedelbart till nytt för det egna pm-skrivandet. Frågorna kommer att baseras på kurslitteraturen, gällande lagtext, rättsfall och de ämnen som diskuterats under föreläsningar och seminarier. Tentamen kan som mest ge 40 poäng. Vid den skriftliga tentamen finns inga begränsningar vad gäller tillåtet material. De givna frågorna skall lösas av tentanden själv och kommunikation med andra tentander eller utomstående är inte tillåten under tentamen. Omtentamen och möjlighet att komplettera underkänd promemoria ges efter det att kursen i övrigt är avslutad. Omtentamen erbjuds endast för dem som underkänts vid ordinarie tentamen. Omtentamen ges endast en gång efter avslutad kurs och åter under omtentamensperioden i augusti.

5 Basgruppsarbete Under kursen utgör basgruppsarbetet en förutsättning för examinationen. Kursdeltagarna förväntas ha förberett sig inför föreläsningar och seminarier genom att läsa och diskutera kurslitteratur och relevanta rättsfall. Indelningen i basgrupper sker vid kursintroduktionen Närvaro All undervisning och handledning är obligatorisk. Deltagande i minst 80 procent av undervisningen är obligatorisk. Kursföreståndaren får meddela dispens från undervisningen om särskilda skäl föreligger. Eventuella anvisningar om komplettering ges av kursföreståndaren. Examination De betygsgrundande momenten utgörs av en skriftlig tentamen, ett individuellt pm och en av basgruppen gemensamt författad kappa. Poäng ges för både den skriftliga tentamen och den individuella promemorian. Den gemensamma kappan måste lämnas in och godkännas för att kursbetygs skall kunna ges. Sammanlagt kan 80 poäng erhållas på kursens examinerade moment. På tentamen ges maximalt 40 poäng och för promemorian och oppositionerna ges maximalt 40 poäng. För betyget B krävs 50 % av den totala poängen, för betyget Ba 65 %, och för betyget AB 80 %. Omprövning av betygsbeslut Betygen sätts med stor omsorg. Självklart kan ändå misstag förekomma och om du anser att ditt betyg blivit felaktigt kan du vända dig till antingen Torbjörn Ingvarsson eller Laila Zackariasson och begära omprövning av ditt betyg. Omprövningen följer de regler som ges i 6 kap. 24 högskoleförordningen, Uppsala universitets riktlinjer och Juridiska institutionens riktlinjer. Omprövningen avser själva betygsbeslutet och inte bedömningen av enskilda moment. Det finns enligt uttrycklig bestämmelse i högskoleförordningen 12 kap. 4 ingen möjlighet att överklaga beslutet till annan instans. Det finns inga tidsfrister för en omprövning, men du bör av praktiska skäl påtala eventuella fel så snart som möjligt och helst redan inom en vecka från det att betyg meddelats. Ju längre tid som går desto svårare får examinator att göra en bra omprövning. En begäran om omprövning bör göras skriftligen. En begäran kan också göras muntligen, men eftersom begäran bör motiveras noggrant är en skriftlig begäran att föredra. I motiveringen skall tentanden ange varför betyget bör höjas.

6 Kursvärdering Kursen kommer att utvärderas efter avslutad kurs. Samtliga kursdeltagare bör besvara den enkät med frågor som kommer att finnas tillgänglig. Ju fler som fyller i enkäten, desto bättre möjligheter har kursledningen att förändra och förbättra kursen. Studerandeinflytande Studieutskottet, som är det övergripande organet för studerandeinflytande avseende utbildningsfrågor vid institutionen, utser representanter i olika arbetsgrupper. Information om studiebevakare lämnas av studieutskottet. Information om studentärenden Såväl kursledning som lärarna på kursen strävar efter att skapa så god studiemiljö som möjligt. Vi är mycket måna om att ta dessa frågor på allvar och vi välkomnar alla synpunkter och idéer, såväl positiva som eventuella negativa. Om du eller några studenter i din grupp har synpunkter eller kritik mot kursen, vissa detaljer i undervisningen eller liknande är du alltid välkommen att framföra dessa synpunkter till kursföreståndarna. Vidare betonas att alla studenter vid Juridicum omfattas av institutionens jämställdhetsplan och likabehandlingsplan. För det fall du upplever att du eller någon annan på kursen behandlas på ett kränkande sätt, till exempel i samband med undervisningen, bör du kontakta någon av kursföreståndarna eller studierektorn för grundutbildningen på Juridicum. Ändringar i detta dokument sedan kursstart Nedan anges de ändringar som gjorts i detta dokument sedan det första gången lades ut på Studentportalen. För tydlighetens skull anges ändringarna jämfört med tidigare versioner. Detta är version 1.1. Ändringar sedan V 1.0 Några skrivfel utan betydelse har rättats. Därutöver har även det avsnitt som beskriver ansvaret för innehållet i kappan förtydligats.

Makt och Rätt konstitutionell normgivning, kontrollmakt och rättighetsskydd 15 hp

Makt och Rätt konstitutionell normgivning, kontrollmakt och rättighetsskydd 15 hp Makt och Rätt konstitutionell normgivning, kontrollmakt och rättighetsskydd 15 hp KURSINFORMATION Undervisningsplan JURIDISKA INSTITUTIONEN Makt och rätt 15 hp VT 2015 Kursinformation Makt och Rätt I Din

Läs mer

KURSPLAN. Dnr J 2010/

KURSPLAN. Dnr J 2010/ KURSPLAN 1 2012-05-15 Dnr J 2010/172 Juridiska fakultetsstyrelsens utbildningsnämnd Kursplan för Individuell arbetsrätt (Individual Labour Law), 15 högskolepoäng (15 ECTS), Avancerad nivå JUCN20 A1N Fastställd

Läs mer

JUCN20, Individuell arbetsrätt, 15 högskolepoäng Individual Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUCN20, Individuell arbetsrätt, 15 högskolepoäng Individual Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUCN20, Individuell arbetsrätt, 15 högskolepoäng Individual Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd

Läs mer

Dina rättigheter som student. En praktisk översiktsguide för dig som är student vid Stockholms universitet

Dina rättigheter som student. En praktisk översiktsguide för dig som är student vid Stockholms universitet Dina rättigheter som student En praktisk översiktsguide för dig som är student Studenträttigheter Det är inte alltid lätt att hålla reda på vilka rättigheter du har som student. Därför har Stockholms universitets

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN. Avancerad nivå/second Cycle

HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN. Avancerad nivå/second Cycle HUMANISTISKA FAKULTETSNÄMNDEN FR2505, Franska: Självständigt arbete, litteraturvetenskaplig inriktning, 15,0 högskolepoäng French: Degree Project, Literary Option, 15.0 higher education credits Avancerad

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Juridiska fakulteten

Fastställande. Allmänna uppgifter. Juridiska fakulteten Juridiska fakulteten Fastställande JUZN12, Hur forskning går till - rättsvetenskapens utmaningar i teori och praktik, 15 högskolepoäng Preparations for Legal Research, 15 credits Avancerad nivå / Second

Läs mer

Undervisningsspråk: Svenska Undervisningen sker på svenska, men engelskspråkigt textmaterial kan förekomma.

Undervisningsspråk: Svenska Undervisningen sker på svenska, men engelskspråkigt textmaterial kan förekomma. Juridiska fakulteten JUCN22, Praktisk process och tvistelösning i den sociala dimensionen - familjerätt/socialrätt, 15 högskolepoäng Legal Procedure and Dispute Resolution in the Social Dimension - Family

Läs mer

PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng

PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng Avancerad nivå Cognitive behaviour therapy, 30 credits, Second Cycle 1. Fastställande Kursplanen har fastställts

Läs mer

JUCN24, Generationskonflikter i rätten, 15 högskolepoäng Intergenerational Conflicts in Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUCN24, Generationskonflikter i rätten, 15 högskolepoäng Intergenerational Conflicts in Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUCN24, Generationskonflikter i rätten, 15 högskolepoäng Intergenerational Conflicts in Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN SK1523 Examensarbete i statsvetenskap, 15 högskolepoäng Dissertation, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhälls fakultetsnämnden 2006-11-14

Läs mer

Utvärdering av fördjupningskurs i rättssociologi

Utvärdering av fördjupningskurs i rättssociologi Bilaga 1 Utvärdering av fördjupningskurs i rättssociologi Kursen gavs för andra gången hösten 2015. Studenterna har gett feedback genom en kursvärdering. Därutöver har det hållits ett kursråd. Studenternas

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LGRE40 Religionskunskap 4 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng Religious Studies 4 for Teachers in Upper Secondary School, 15 higher education credits

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET NS1231 Danska, fortsättningskurs 2, 15 högskolepoäng Danish, Intermediate Course 2, 15 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

REGEL FÖR EXAMINATION

REGEL FÖR EXAMINATION DNR: REGEL FÖR EXAMINATION Publicerad: 2016-12-06 Beslutsfattare: Rektor Handläggare: Erika Tegström Beslutsdatum: 2016-12-06 Giltighetstid: Klicka här för att ange text. Sammanfattning: Regler för examination

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LV1212 Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Comparative Literature, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

LAGM01, Examensarbete, 30 högskolepoäng Graduate Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle

LAGM01, Examensarbete, 30 högskolepoäng Graduate Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten LAGM01, Examensarbete, 30 högskolepoäng Graduate Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd för utbildningen

Läs mer

JUBN14, Kollektiv arbetsrätt, 15 högskolepoäng Collective Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUBN14, Kollektiv arbetsrätt, 15 högskolepoäng Collective Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUBN14, Kollektiv arbetsrätt, 15 högskolepoäng Collective Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd

Läs mer

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Barnrätt 15 högskolepoäng

Barnrätt 15 högskolepoäng UPPSALA UNIVERSITET Juridiska institutionen Kursrapport för fördjupningskursen Barnrätt 15 högskolepoäng Höstterminen 2015 Anna Singer UPPSALA UNIVERSITET Juridiska institutionen Anna Singer 2016-01-14

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION RKT135 Nya testamentet med grekiska, fördjupningskurs, 15 högskolepoäng The New Testament in Greek, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

LAGF03, Rättsvetenskaplig uppsats, 15 högskolepoäng Essay in Legal Science, 15 credits Grundnivå / First Cycle

LAGF03, Rättsvetenskaplig uppsats, 15 högskolepoäng Essay in Legal Science, 15 credits Grundnivå / First Cycle Juridiska fakulteten LAGF03, Rättsvetenskaplig uppsats, 15 högskolepoäng Essay in Legal Science, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetsstyrelsens

Läs mer

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle

HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan HARH13, Handelsrätt: Affärsjuridisk kandidatuppsats, 15 högskolepoäng Business Law: Bachelor Thesis, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng

PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Avancerad nivå Cognitive behaviour therapy, 45 credits, Second

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

- A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. För godkänd examination på kursen skall studenten kunna visa

- A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. För godkänd examination på kursen skall studenten kunna visa Juridiska fakulteten JUCN19, Familjerätt i ett komparativt och EU-rättsligt perspektiv, 15 högskolepoäng Family Law in a Comparative and EC-legal Perspective, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 högskolepoäng Inledning Introduktion till ekonomistyrning är den första av fyra kurser i ekonomistyrning. Mål och innehåll utgörs av tre områden:

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1133 Retorik, grundkurs, 30 högskolepoäng Rhetoric, Introductory Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2011-10-19

Läs mer

Undervisningsplan för Termin 5

Undervisningsplan för Termin 5 UNDERVISNINGSPLAN 1(10) 2015-01-07 Termin 5 Juridiska institutionen Box 512 751 20 Uppsala www.jur.uu.se Undervisningsplan för Termin 5 1. Författningsstöd Fastställd med stöd av Juridiska fakultetsnämndens

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PX1500 Psykologi: Forskningsmetod och kandidatuppsats, 30 högskolepoäng Psychology: Research Methods and Bachelor Thesis in Psychology, 30 higher education credits Fastställande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1133 Retorik, grundkurs, 30 högskolepoäng Rhetoric, Introductory Course, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

Familjerätt i ett komparativt och EU-rättsligt perspektiv är en fördjupningskurs i juristutbildningen.

Familjerätt i ett komparativt och EU-rättsligt perspektiv är en fördjupningskurs i juristutbildningen. Juridiska fakulteten JUCN19, Familjerätt i ett komparativt och EU-rättsligt perspektiv, 15 högskolepoäng Family Law in a Comparative and EC-legal Perspective, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SW2250 Handledning i psykosocialt arbete, 45 högskolepoäng Supervision in Psychosocial Work, 45 higher Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Information och Rätt (IoR)

Information och Rätt (IoR) Information och Rätt (IoR) Immaterialrätt, yttranderätt och Internet 30 hp KURSINFORMATION JURIDISKA INSTITUTIONEN Information och rätt - Immaterialrätt, yttranderätt och Internet, 30 hp HT 2012 Kursinformation

Läs mer

Telefonnummer Mailadress Påbörjade juristprogrammet

Telefonnummer Mailadress Påbörjade juristprogrammet ANSÖKAN OM TILLGODORÄKNANDE PÅ JURISTPROGRAMMET Inkom: Dnr: Gatuadress Postnummer Ort Telefonnummer Mailadress Påbörjade juristprogrammet BESLUT PROGRAMANSVARIG Ansökan beviljas Ansökan avslås För motivering

Läs mer

Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå

Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå Mall Kursplan Här anges om kursen är på grund eller avancerad nivå Kursens benämning: Max 120 tecken Engelsk benämning: Max 120 tecken, observera att varje ord utom prepositioner ska inledas med versal.

Läs mer

Introduktion till informatik - människa, teknik, organisation

Introduktion till informatik - människa, teknik, organisation KURSINFORMATION Introduktion till informatik - människa, teknik, organisation KANDIDATPROGRAMMET I SYSTEMVETENSKAP Sida 1 av 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Kursinnehåll... 3 2. Lärandemål... 4 3. Arbetsformer

Läs mer

JUFN21, Svensk migrationsrätt, 7,5 högskolepoäng Swedish Migration Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUFN21, Svensk migrationsrätt, 7,5 högskolepoäng Swedish Migration Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten Fastställande JUFN21, Svensk migrationsrätt, 7,5 högskolepoäng Swedish Migration Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Kursplanen är en historisk, äldre version, faställd

Läs mer

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr G2011/323 1 / 5 Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Publicerad Beslutsfattare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Beslutsdatum 130408 Giltighetstid Revideringsdatum Från och med

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PT2410 Handledarutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Psychotherapy Supervision, focusing on cognitive behavioural therapy, 45 higher

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1245 Personlighet, hälsa och socialpsykologi, 30 högskolepoäng Psychology, Intermediate Course with Emphasis on Personality, Health and Social Psychology, 30 higher education

Läs mer

TYSK02, Tyska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng German: BA Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

TYSK02, Tyska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng German: BA Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna TYSK02, Tyska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng German: BA Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer Engelsk benämning: International Law of Military Operations Kurskod: 1FR005 Gäller från: HT 2017 Fastställd: Denna kursplan är fastställd

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten Gäller from 1 juli 2013 ALLMÄN STUDIEPLAN 2013 06 05 Dnr 512 1030 13 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi 1. Mål för utbildningen

Läs mer

Välkommen till terminskurs 3!

Välkommen till terminskurs 3! Välkommen till terminskurs 3! Kursledning och administratörer Kursföreståndare: Stojan Arnerstål och Bengt Domeij stojan.arnerstal@jur.uu.se bengt.domeij@jur.uu.se Mottagning enligt överenskommelse per

Läs mer

Avtalstolkning: Teori och praktik

Avtalstolkning: Teori och praktik JURIDISKA INSTITUTIONEN UPPSALA UNIVERSITET Kursrapport för fördjupningskursen Avtalstolkning: Teori och praktik 30 högskolepoäng Höstterminen 2013 Joel Samuelsson 1. Kursens innehåll Kursen behandlar

Läs mer

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna Fastställande ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Föreskrifter för examination vid Juridiska institutionen

Föreskrifter för examination vid Juridiska institutionen 1 (5) PM 2014-09-03 Föreskrifter för examination vid Juridiska institutionen Föreskrifterna har antagits av Juridiska fakultetens utbildningsutskott den 3 september 2014. Vilka kursmoment utgör examination?

Läs mer

Utvärderingsrapport ang. kursen European Tax Law, 15 poäng, VT 2012 (Bperioden)

Utvärderingsrapport ang. kursen European Tax Law, 15 poäng, VT 2012 (Bperioden) Uppsala Universitet Juridiska Institutionen Jr dr Jérôme Monsenego, gästlärare Utbildningsutskottet Utvärderingsrapport ang. kursen European Tax Law, 15 poäng, VT 2012 (Bperioden) Inledning Under vårterminen

Läs mer

Institutionen för ekonomi och IT Kurskod LED100. Fastställandedatum Utbildningsnivå Grundnivå Reviderad senast

Institutionen för ekonomi och IT Kurskod LED100. Fastställandedatum Utbildningsnivå Grundnivå Reviderad senast KURSPLAN Kursens mål Kursen syftar till att studenten ska uppnå grundläggande kunskaper inom området ledarskap. Efter avslutad kurs ska studenten kunna: Kunskap och förståelse 1.förklara och illustrera

Läs mer

Gemensamma riktlinjer för examination vid Högskolan i Gävle

Gemensamma riktlinjer för examination vid Högskolan i Gävle Gemensamma riktlinjer för examination vid Högskolan i Gävle Fastställd av Grundutbildningsnämnden 2001-01-30 Revidering fastställd av rektor 2008-11-03 Revidering fastställd av Utbildnings- och forskningsnämnden

Läs mer

JUDN09, Allmän företagsbeskattning, 15 högskolepoäng General Business Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUDN09, Allmän företagsbeskattning, 15 högskolepoäng General Business Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUDN09, Allmän företagsbeskattning, 15 högskolepoäng General Business Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetsstyrelsens

Läs mer

Barn- och skolhälsovård

Barn- och skolhälsovård DNR LIU-2015-01371 1(5) Barn- och skolhälsovård Programkurs 9 hp Child and Youth Health Care 8HSB12 Gäller från: 2017 VT Fastställd av Fakultetsstyrelsen för medicinska fakulteten Fastställandedatum 2015-08-17

Läs mer

Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Sida 1(8) Riktlinjer för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Fastställd av FoUN 2001-01-09, reviderad 2013-09-11 och 2015-06-09. Tidigare versioner upphör att gälla. Se även

Läs mer

Kursrapport Redovisningsrätt och företagsekonomi (15 hp, halvfart)

Kursrapport Redovisningsrätt och företagsekonomi (15 hp, halvfart) Kursrapport Redovisningsrätt och företagsekonomi (15 hp, halvfart) Höstterminen 2013 Jan Bjuvberg 1. Kursens innehåll Delmomentet redovisningsrätt omfattar en genomgång av det redovisningsrättsliga normsystemet

Läs mer

JFVA02, Juridik: Affärsjuridik, 15 högskolepoäng Business Law, 15 credits Grundnivå / First Cycle

JFVA02, Juridik: Affärsjuridik, 15 högskolepoäng Business Law, 15 credits Grundnivå / First Cycle Juridiska fakulteten JFVA02, Juridik: Affärsjuridik, 15 högskolepoäng Business Law, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd för utbildningen

Läs mer

JAMM07, Masteruppsats, 30 högskolepoäng Master Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMM07, Masteruppsats, 30 högskolepoäng Master Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMM07, Masteruppsats, 30 högskolepoäng Master Thesis, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd för utbildningen

Läs mer

JUDN18, Internationell beskattning, 15 högskolepoäng International Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUDN18, Internationell beskattning, 15 högskolepoäng International Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUDN18, Internationell beskattning, 15 högskolepoäng International Taxation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens

Läs mer

Undervisningsspråk: Svenska All undervisning sker på svenska, men det kan förekomma undervisningsmaterial på engelska.

Undervisningsspråk: Svenska All undervisning sker på svenska, men det kan förekomma undervisningsmaterial på engelska. Juridiska fakulteten JUFN31, Professionell rättsutredning och föredragning, 15 högskolepoäng Professional Judicial Enquiry and Presentation, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH49, Företagsekonomi: Examensarbete i organisation på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration: Bachelor Degree Project in Organization Undergraduate Level, 15 credits

Läs mer

JAMR35, Internationell straffrätt, 7,5 högskolepoäng International Criminal Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMR35, Internationell straffrätt, 7,5 högskolepoäng International Criminal Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMR35, Internationell straffrätt, 7,5 högskolepoäng International Criminal Law, 7.5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens

Läs mer

JAEN61, Europeisk patenträtt, 15 högskolepoäng European Patent Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAEN61, Europeisk patenträtt, 15 högskolepoäng European Patent Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAEN61, Europeisk patenträtt, 15 högskolepoäng European Patent Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd för

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRO400 Straff- och processrätt, 30 högskolepoäng Criminal Law and Procedural Law, 30 higher education Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SPK040 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 högskolepoäng Language Consultancy Programme, Course 4, Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska språket

Läs mer

Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18

Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18 20180914 Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Katarina Lagercrantz All katarina.lagercrantz@edu.su.se

Läs mer

Studiehandledning. Kursens syfte. Kursinnehåll

Studiehandledning. Kursens syfte. Kursinnehåll 1 (6) Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Åsa Broberg, asa.broberg@edu.su.se Kursadministratör: Emmi-Lotta Fagerlund, emmi.fagerlund@edu.su.se Studiehandledning VPG01F Hälsopedagogik

Läs mer

Studiehandledning Pedagogisk och didaktisk forskning I (7,5 hp) Vårterminen 2014

Studiehandledning Pedagogisk och didaktisk forskning I (7,5 hp) Vårterminen 2014 1 (5) 7 2014-01-17 Studiehandledning Pedagogisk och didaktisk forskning I (7,5 hp) Vårterminen 2014 Kursadministration och organisation Lärplattformen Mondo används i kursen för information kring uppgifter

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics)

Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics) 2017-06-21 BESLUT Dnr LiU-2017-00810 Sida 1 av 5 Allmän studieplan för forskarutbildningen i nationalekonomi (Economics) Studieplanen gäller för studerande som avslutar utbildningen med doktorsexamen och

Läs mer

Lokala regler för examinationer på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet

Lokala regler för examinationer på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Dnr: 2018/590-1.1.1 för examinationer på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Beslutat av Rektor Gäller från 2018-03-19 Beslutsdatum: 2018-03-05 Dnr: 2018/590-1.1.1 Innehåll Inledning 3

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PX1500 Psykologi: Forskningsmetod och kandidatuppsats, 30 högskolepoäng Psychology: Research Methods and Bachelor Thesis in Psychology, 30 higher education credits Fastställande

Läs mer

Kurs 5:2 Barn* i grupp, 7,5 poäng

Kurs 5:2 Barn* i grupp, 7,5 poäng Kurs 5:2 Barn* i grupp, 7,5 poäng Delkursbeskrivning Välkomna till kursen Barn i grupp. I den övergripande kursplanen beskrivs momentet på följande sätt: Delkursen skall ge grundläggande kunskaper om barns

Läs mer

LOGB41, Klinisk undervisning och färdighet, 6 högskolepoäng Clinical and Generic Skills, 6 credits Grundnivå / First Cycle

LOGB41, Klinisk undervisning och färdighet, 6 högskolepoäng Clinical and Generic Skills, 6 credits Grundnivå / First Cycle Medicinska fakulteten LOGB41, Klinisk undervisning och färdighet, 6 högskolepoäng Clinical and Generic Skills, 6 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Programnämnden

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN LGSH40 Samhällskunskap för gymnasielärare 4. Individ, grupp, samhälle och politik, 15 högskolepoäng Fastställande Kursplanen är fastställd av Statsvetenskapliga institutionen

Läs mer

PC2309, Kurs 9: Metod 1 i psykologi, 15,0 högskolepoäng Research Method 1 in Psychology, 15.0 higher education credits

PC2309, Kurs 9: Metod 1 i psykologi, 15,0 högskolepoäng Research Method 1 in Psychology, 15.0 higher education credits SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN PC2309, Kurs 9: Metod 1 i psykologi, 15,0 högskolepoäng Research Method 1 in Psychology, 15.0 higher education credits Avancerad nivå/second Cycle 1. Fastställande

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS360 Förvaltningsprocess, 15 högskolepoäng Administrative Procedure, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd 2012-01-11 och senast

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS010 Ersättningsrätt, 15 högskolepoäng Tort and Insurance Law, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd 2007-05-28

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för centrum för genusvetenskap att gälla från och med , höstterminen 2016.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för centrum för genusvetenskap att gälla från och med , höstterminen 2016. Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVA61, Genusvetenskap: Juridik i teori och praktik ur ett genusperspektiv, 30 högskolepoäng Gender Studies: Law in Theory and Practice - a Gender Perspective, 30 credits

Läs mer

Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp

Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp 1 (5) Kursplan för: Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp Education BA (C) Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression Inriktning (namn) Högskolepoäng PE014G Pedagogik Grundnivå (C)

Läs mer

RHIK03, Religionshistoria: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng History of Religions: Level 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle

RHIK03, Religionshistoria: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng History of Religions: Level 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna RHIK03, Religionshistoria: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng History of Religions: Level 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Kursens mål. Juridiska fakulteten. Undervisningsspråk: Svenska och Engelska. Introduktion till juristutbildningen

Kursens mål. Juridiska fakulteten. Undervisningsspråk: Svenska och Engelska. Introduktion till juristutbildningen Juridiska fakulteten LAGA01, Introduktion till juridiken, allmän rättslära och konstitutionell rätt, 30,0 högskolepoäng Introduction to Law, Legal Theory and Constitutional Law, 30.0 credits Grundnivå

Läs mer

Modevetenskap II. Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista. Kursansvarig: Louise Wallenberg

Modevetenskap II. Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista. Kursansvarig: Louise Wallenberg 1 (5) Modevetenskap II Vetenskapligt skrivande, 7,5 hp, VT-16 Kursbeskrivning och Litteraturlista Kursansvarig: Louise Wallenberg Kursens innehåll och syften Kursen i vetenskapligt skrivande ger dig övning

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH69, Företagsekonomi: Examensarbete i redovisning på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration:Bachelor Degree Project in Financial and Management Accounting Undergraduate

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER

INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER HU1232 Hållbar utveckling - Historia och nuvarande kontext, 15 högskolepoäng The History of Sustainable Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC2139 Neuropsykologi med inriktning mot utvecklingsrelaterade funktionsbegränsningar hos barn: teoretisk del, 15 högskolepoäng Neuropsychological Perspectives on Developmental

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER LGFR40 Franska 4 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng French 4 in Teacher Education for upper secondary school, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen

Läs mer

Information och Rätt (IoR)

Information och Rätt (IoR) Information och Rätt (IoR) Immaterialrätt, yttranderätt och Internet 30 hp KURSINFORMATION JURIDISKA INSTITUTIONEN Information och rätt - Immaterialrätt, yttranderätt och Internet, 30 hp HT 2016 Kursinformation

Läs mer

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp. Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp. Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits 1(5) 8MM235 Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen 2019 Kursplan Fastställd

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION

INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION MK2202 Politisk kriskommunikation, 15 högskolepoäng The Politics of Crisis Communication, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen

Läs mer

Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology

Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Psykologiska institutionen KURSPLAN PC1508 Psykologi PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology

Läs mer

PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng

PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC1508, kurs 8: Fördjupningsarbete i psykologi, 15 högskolepoäng Bachelor Thesis in Psychology, 15 higher education credits Grundnivå (First Cycle) 1. Fastställande

Läs mer

Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp

Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp 1 (5) Kursplan för: Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp Public Health Science, BA (C), 30 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression FH015G Folkhälsovetenskap Grundnivå (C)

Läs mer

ENGA04, Engelska: Grundkurs, 30 högskolepoäng English: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ENGA04, Engelska: Grundkurs, 30 högskolepoäng English: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ENGA04, Engelska: Grundkurs, 30 högskolepoäng English: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar

Läs mer

Barnrätt 15 högskolepoäng HT 2016

Barnrätt 15 högskolepoäng HT 2016 UPPSALA UNIVERSITET Juridiska institutionen Anna Singer 2016-03-01 Rapport avseende fördjupningskursen Barnrätt 15 högskolepoäng HT 2016 1 Kursens innehåll Kursens innehåll framgår av bilagda kursplan,

Läs mer

Rehabiliteringsvetenskap GR (C), 30 hp

Rehabiliteringsvetenskap GR (C), 30 hp 1 (5) Kursplan för: Rehabiliteringsvetenskap GR (C), 30 hp Rehabilitation Science BA (C), 30 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression RH009G Rehabiliteringsvetenskap Grundnivå

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS010 Ersättningsrätt, 15 högskolepoäng Tort and Insurance Law, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd 2007-05-28

Läs mer

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer