Studiehandledning Pedagogisk och didaktisk forskning I (7,5 hp) Vårterminen 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studiehandledning Pedagogisk och didaktisk forskning I (7,5 hp) Vårterminen 2014"

Transkript

1 1 (5) Studiehandledning Pedagogisk och didaktisk forskning I (7,5 hp) Vårterminen 2014 Kursadministration och organisation Lärplattformen Mondo används i kursen för information kring uppgifter och ev. schemaförändringar, vilket innebär att du måste skaffa användarnamn och lösenord för Mondo. o All information läggs under fliken anslagstavla och då ny information läggs ut får du ett meddelande via din student e-post. Under fliken Resultat synliggörs och betygsätts examinerande moment. Därför är det viktigt att du håller dig uppdaterad både via kursens hemsida på Mondo och via din student e- post. o Om du behöver hjälp eller får problem med Mondo kontaktar du studentsupport antingen via e- post: studentsupport@it.su.se eller via telefon: Kursansvarig Ulrika Bennerstedt ulrika.bennerstedt@edu.su.se Föreläsare och lärare på kursen: Corrado Matta Ulrika Bennerstedt Kursens syfte Kursen är det första steget i utbildningen i forskningsmetod i pedagogik. Detta moment är det första av tre kurser i Pedagogisk forskning, där ämnet gradvis fördjupas. Syftet med pedagogisk och didaktisk forskning I är att deltagarna ska tillägna sig en grundläggande förståelse för olika forskningsansatser och forskningsområden inom ämnena pedagogik och didaktik, samt forskningsetik. Kursinnehåll I kursen presenteras pedagogiska och didaktiska metodansatser samt mer metodinriktade aspekter, i betydelsen datainsamlingstekniker. Kursen introducerar även grundläggande kunskaper i vetenskapsteori, forskningsprocessen, vetenskapligt förhållningssätt och forskningsetik. Även datainsamling och databearbetning berörs. Frågor som tas upp är till exempel: Vad är en vetenskaplig studie? Vad kännetecknar kvalitativ respektive kvantitativ forskning? Hur planerar och genomför man ett forskningsprojekt? Hur formulerar man forskningsfrågor? Vilken metodansats lämpar sig för olika forskningsfrågor? Vilken typ av kunskap kan olika frågor leda till? Vilken typ av slutsatser kan man dra utifrån sina data? Grundläggande för momentet är att belysa hur pedagogiska och didaktiska forskningsfrågor bildar utgångspunkt för datainsamling- och analys som kan bidra till att ge upphov till ny kunskap inom olika forskningsdomäner.

2 Förväntade studieresultat Efter genomgången kurs förväntas studenten kunna: Redogöra för grundläggande begrepp inom pedagogisk och didaktisk forskning. Redogöra för några vanliga pedagogiska metodansatser. Ha insikt i hur forskningsprocessen ser ut i relation till vald metodansats. Resonera kring hur olika vetenskapliga förhållningssätt och datainsamlingsmetoder bidrar till olika kunskapsanspråk. Urskilja forskningsfrågor och redogöra för lämpliga forskningsmetoder. 2 (5) Kursupplägg Under kursen används undervisningsformer som är aktiverande och involverar kursdeltagarna i form av föreläsningar, lärarledda interaktiva seminarier och gruppaktiviteter/övningar, samt självstudier och enskilt skrivarbete (hemtentamen). Vi har strävat efter att hitta former för att undervisning skall fungera som ett stöd för att du skall nå kursens lärandemål. Föreläsningar Föreläsningarna med Corrado Matta och Ulrika Bennerstedt ger dels en historisk tillbakablick på den kvalitativa och kvantitativa forskningens framväxt, dels en introduktion till kvalitativa och kvantitativa forskningsansatserna med utgångspunkt i det pedagogiska och didaktiska fältet. Tyngdpunkt i kursen är på kvalitativa metodansatser. Seminarier I kursen ingår tre seminarietillfällen. De tre seminarierna är uppbyggda kring kurslitteraturen och föreläsningarna. Seminarierna baseras på olika uppgifter som tar sin utgångspunkt i litteraturen. Som student förbereder du dig inför seminariet genom att läsa anvisad litteratur, vilket betyder den litteratur som finns angiven för föreläsningen på samma vecka som seminariet. Seminarierna är obligatoriska vilket innebär att de studenter som inte är närvarande får en kompletteringsuppgift. På Mondo under fliken Resultat synliggörs deltagandet på seminarier. Workshop & gruppexamination En gruppuppgift ingår som handlar om att arbeta kring olika metodansatser genom att plocka isär forskningsstudier. I detta moment ingår en workshop kring en analys av ett givet forskningscase som ni arbetar kring och utvecklar i en kortare text. Se separat gruppexaminationsuppgiftsdokument på Mondo.

3 3 (5) Examination Examinationen består av två delar; en gruppexamination och en individuell hemskrivning. 1. Gruppexaminationen läggs ut på Mondo under fliken filsamling tisdagen den 20 maj i samband med Föreläsning 4 och skall lämnas in senast på Mondo Tisdagen den 27 maj, kl under fliken Uppgifter, i mappen Inlämning av Gruppexamination. En i gruppen lämnar in på Mondo. Döp er fil (word eller PDF) till ert gruppnamn. Ange för och efternamn på de som deltagit. 2. Den individuella hemskrivningen publiceras onsdagen den 28 maj på Mondo, kl. 9.00, under fliken uppgifter samt filsamling. Den skall lämnas in tisdagen den 3 juni, kl på Mondo under fliken Uppgifter i mappen Individuell examination. Meddelande om båda examinationerna kommer också att anslås på Mondos anslagstavla då datum för respektive examination närmar sig. Pedagogiska institutionen följer s riktlinjer vid misstänkt fusk i samband med examination. Läs mer om regler, förfarande och konsekvenser i samband med disciplinärenden på Betyg På gruppexaminationens ges betyget Godkänd alternativt komplettering. Om man inte deltar blir man underkänd. På den individuella examinationen ges betyg A F. Vid betyget Fx kan komplettering göras enligt givna instruktioner inom sju (7) dagar. Omtentamen individuell examination Omtentamen 1 Omtentamen 2 Publicering 12 augusti, kl Publicering 23 september, kl.9.00 Inlämning 15 augusti, kl Inlämning 26 september, kl

4 4 (5) Betygskriterier använder en sjugradig betygsskala. A är det högsta godkända betyget och E är det lägsta. Underkända betyg är F och Fx. Betyget F innebär omtentamen och betyget Fx, komplettering. Följande prestationer förväntas för respektive betyg: A B C Studenten skall behärska de grundläggande begrepp inom pedagogisk forskning som behandlats i kursen på självständigt sätt, samt kunna tillämpa dem på egna exempel. Studenten skall på ett tydligt, självständigt och strukturerat sätt göra åtskillnad på det författaren skriver, tolkningen av detta samt den egna åsikten. Studenten skall också på ett självständigt, tydligt och strukturerat sätt kunna tillämpa forskningsprocessens olika steg i relation till olika forskningsmetoder. Studenten skall ha kunskap om den historiska framväxt av de vetenskapsteorier som presenterats i kursen samt likheter och skillnader mellan dessa teoribildningar. Studenten skall på ett självständigt och tydligt sätt kunna reflektera över relationen mellan forskningsfråga och forskningsdesign samt vilken typ av kunskap olika frågor kan leda till. Studenten skall behärska huvuddelen av de grundläggande begrepp inom pedagogisk forskning som behandlats i kursen på självständigt sätt, samt kunna tillämpa dem på egna exempel. Studenten skall på ett tydligt, självständigt och strukturerat sätt göra åtskillnad på det författaren skriver och den egna tolkningen av detta. Studenten skall också på ett självständigt, tydligt och strukturerat sätt kunna tillämpa forskningsprocessens olika steg i relation till olika forskningsmetoder. Studenten skall ha kunskap om den historiska framväxt några av de vetenskapsteorier som presenterats i kursen samt likheter och skillnader mellan dessa teoribildningar. Studenten skall i vissa delar kunna reflektera över relationen mellan forskningsfråga och forskningsdesign och i dessa fall kunna redogöra för vilken kunskap frågorna kan leda till. Studenten skall på ett självständigt sätt behärska huvuddelen av de grundläggande begrepp inom pedagogisk forskning som behandlats i kursen, samt delvis kunna tillämpa dem på egna exempel. Studenten skall till övervägande del. självständigt och på ett strukturerat sätt göra åtskillnad på det författaren skriver och den egna tolkningen av detta. Studenten skall också till övervägande del kunna tillämpa forskningsprocessens olika steg i relation till olika forskningsmetoder. vetenskapsteorier som presenterats i kursen samt likheter och skillnader mellan dessa teoribildningar. Studenten skall i stora drag kunna redogöra för relationen mellan forskningsfråga och forskningsdesign samt vilken kunskap frågorna kan leda till.

5 D E Studenten skall på ett självständigt sätt behärska några av de grundläggande begrepp inom pedagogisk forskning som behandlats i kursen, samt delvis kunna tillämpa dem på egna exempel. Studenten skall till viss del göra åtskillnad på det författaren skriver och den egna tolkningen av detta. Studenten skall i stora drag kunna tillämpa forskningsprocessens olika steg i relation till olika forskningsmetoder. vetenskapsteorier som presenterats i kursen samt likheter och skillnader mellan dessa teoribildningar. Studenten skall kunna redogöra för antingen relationen mellan forskningsfråga och forskningsdesign eller forskningsfråga och vilken kunskap frågan kan leda till. Studenten skall delvis behärska några av de grundläggande begrepp inom pedagogisk forskning som behandlats i kursen. Studenten skall delvis kunna tillämpa forskningsprocessens olika steg i relation till olika forskningsmetoder. vetenskapsteorier som presenterats i kursen. Studenten skall delvis kunna redogöra för antingen relationen mellan forskningsfråga och forskningsdesign eller forskningsfråga och vilken kunskap frågan kan leda till. Fx Betyget Fx ges om studenten genom komplettering med ett utvecklat resonemang kan nå upp till betyget E. F Studenten kan inte redogöra för centrala begrepp som behandlats i kursen. Studenten har fragmentarisk kunskap om forskningsprocessens och den historiska framväxten av de vetenskapsteorier som behandlat i kursen. Studenten kan inte heller på ett förståeligt och sammanhängande sätt relationen mellan forskningsfrågor, design och vilken kunskap som forskningsfrågan kan generera. 5 (5) Kurslitteratur Fejes, A., & Thornborg, R. (Red.) (2009). Handbok i kvalitativ analys. Stockholm: Liber AB. Bryman, A. (2011). Samhällsvetenskapliga metoder. Stockholm: Liber AB (Utvalda delar) Thurén, T. (2007). Vetenskapsteori för nybörjare. 2.a upplagan. Malmö: Liber AB

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2014

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2014 1 (4) Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2014 Kursadministration och organisation Lärplattformen Mondo används i kursen för information kring uppgifter och

Läs mer

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för vårterminen 2015

Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för vårterminen 2015 1 (4) Uppdaterad 2015-03-12 Pedagogisk och didaktisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för vårterminen 2015 Kursadministration och organisation I kursen används den digitala plattformen Mondo för information

Läs mer

Studiehandledning. Kursens syfte. Kursinnehåll

Studiehandledning. Kursens syfte. Kursinnehåll 1 (6) Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Åsa Broberg, asa.broberg@edu.su.se Kursadministratör: Emmi-Lotta Fagerlund, emmi.fagerlund@edu.su.se Studiehandledning VPG01F Hälsopedagogik

Läs mer

Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18

Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18 20180914 Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod I (VPG01F) 7.5 hp (distans, helfart) HT-18 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Katarina Lagercrantz All katarina.lagercrantz@edu.su.se

Läs mer

Pedagogisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2015

Pedagogisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2015 1 (4) Uppdaterad 2015-11-02 Pedagogisk forskning I, 7,5 hp Studiehandledning för höstterminen 2015 Kursadministration och organisation I kursen används den digitala plattformen Mondo för information kring

Läs mer

Studiehandledning Pedagogisk forskning II, 7,5 hp Vårterminen 2015

Studiehandledning Pedagogisk forskning II, 7,5 hp Vårterminen 2015 Sida 1 av (5) Studiehandledning Pedagogisk forskning II, 7,5 hp Vårterminen 2015 Kursens syfte Kursen syftar till att vidareutveckla kunskaper i vetenskapliga och metodologiska förhållningssätt. I kursen

Läs mer

Studiehandledning. Pedagogisk forskning I 7,5hp (PEG100) Kursansvarig: Anneli Öljarstrand. Kursadministration och organisation

Studiehandledning. Pedagogisk forskning I 7,5hp (PEG100) Kursansvarig: Anneli Öljarstrand. Kursadministration och organisation 1 (10) Datum 2016-03-30 Institutionen för pedagogik och didaktik Vårterminen 2016 Studiehandledning Pedagogisk forskning I 7,5hp (PEG100) Kursansvarig: Anneli Öljarstrand Kursadministration och organisation

Läs mer

Studiehandledning. Pedagogisk forskning I 7,5hp (PEG100) Kursansvarig: Carina Carlhed. Kursadministration och organisation

Studiehandledning. Pedagogisk forskning I 7,5hp (PEG100) Kursansvarig: Carina Carlhed. Kursadministration och organisation 1 (6) 2016-10-17 Institutionen för pedagogik och didaktik Höstterminen 2016 Studiehandledning Pedagogisk forskning I 7,5hp (PEG100) Kursansvarig: Carina Carlhed Kursadministration och organisation I kursen

Läs mer

Förväntade studieresultat Efter genomgången delkurs förväntas studenten kunna:

Förväntade studieresultat Efter genomgången delkurs förväntas studenten kunna: 1 (9) 2015-11-30 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Åsa Broberg, asa.broberg@edu.su.se Kursadministratör: Emmi Lotta Fagerlund, emmi.fagerlund@edu.su.se Studiehandledning Pedagogisk

Läs mer

Vetenskaplig teori och metod I 7,5hp (PEG100) länk till kursplan:

Vetenskaplig teori och metod I 7,5hp (PEG100) länk till kursplan: 1 (8) 2018-09-10 Institutionen för pedagogik och didaktik Höstterminen 2018 Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod I 7,5hp (PEG100) länk till kursplan: https://sisu.it.su.se/pdf_creator/8364/39643

Läs mer

Studiehandledning. UCG120 Vetenskaplig teori och metod II (7,5hp) VT2018. Lärare

Studiehandledning. UCG120 Vetenskaplig teori och metod II (7,5hp) VT2018. Lärare Datum den 22 december 2017 Studiehandledning UCG120 Vetenskaplig teori och metod II (7,5hp) VT2018 Kontaktuppgifter Kursansvarig Anneli Öljarstrand anneli.oljarstrand@edu.su.se Kursadministration grundnivapedagogik.edu@su.se

Läs mer

Studiehandledning Pedagogisk forskning III

Studiehandledning Pedagogisk forskning III Stockholms universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Pedagogisk forskning III Vårterminen 2014 Inledning Vetenskapsteori kan definieras som ett ämne inom filosofin: läran om

Läs mer

jämföra vetenskapsteoretiska förhållningssätt och dess återspegling i empirisk forskning,

jämföra vetenskapsteoretiska förhållningssätt och dess återspegling i empirisk forskning, 1 (10) 2018-08-10 Institutionen för pedagogik och didaktik Kursansvarig: Katarina Lagercrantz All katarina.lagercrantz@edu.su.se Kursadministratör: Ian Henshaw Ian.henshaw@edu.su.se Studiehandledning Vetenskaplig

Läs mer

Studiehandledning. Utbildning och arbetsmarknad i förändring, 7, 5 hp VT 2015 Kursansvariga: Christian Lundahl

Studiehandledning. Utbildning och arbetsmarknad i förändring, 7, 5 hp VT 2015 Kursansvariga: Christian Lundahl 1(5) Studiehandledning Utbildning och arbetsmarknad i förändring, 7, 5 hp VT 2015 Kursansvariga: Christian Lundahl Kursens huvudsakliga innehåll Kursen behandlar utbildningsväsendets och utbildningspolitikens

Läs mer

Studiehandledning Pedagogisk forskning III, 7.5 hp Ingår som delkurs i VPG11F Vårdpedagogik III, 30 hp VPG10F Hälsopedagogik III, 30 hp

Studiehandledning Pedagogisk forskning III, 7.5 hp Ingår som delkurs i VPG11F Vårdpedagogik III, 30 hp VPG10F Hälsopedagogik III, 30 hp Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Pedagogisk forskning III, 7.5 hp Ingår som delkurs i VPG11F Vårdpedagogik III, 30 hp VPG10F Hälsopedagogik III, 30 hp Höstterminen 2014 Inledning

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING Metod och design i pedagogisk forskning (7,5hp), Ht 2013

STUDIEHANDLEDNING Metod och design i pedagogisk forskning (7,5hp), Ht 2013 1 (6) STUDIEHANDLEDNING Metod och design i pedagogisk forskning (7,5hp), Ht 2013 Kursansvarig:, Professor i högskolepedagogik vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet (max.scheja@edu.su.se)

Läs mer

Socialisation och utveckling, 7,5 hp

Socialisation och utveckling, 7,5 hp 1(6) 2010-06-14 Studiehandledning för delkursen Socialisation och utveckling, 7,5 hp Socialisation and development, 7,5 ECTS credits Ht 2010 Kursansvarig: Petra Roll Bennet petra@ped.su.se Kursens syfte

Läs mer

Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp

Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp Sida 1 av (13) Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp Höstterminen 2018 Kursansvarig: Susanne Andersson Sida 2 av (13) Innehåll Kursens syfte... 3 Kursadministration och organisation...

Läs mer

Samspel mellan individ och samhälle 7,5 hp HT-15

Samspel mellan individ och samhälle 7,5 hp HT-15 1(5) 2015-11-13 Studie- och yrkesvägledarprogrammet Beteendevetenskapliga grunder Studiehandledning Samspel mellan individ och samhälle 7,5 hp HT-15 Kursansvarig: Petra Roll Bennet petra@edu.su.se Kursens

Läs mer

Institutionen för pedagogik och didaktik Vårterminen Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I 7,5hp PEG100, VT19

Institutionen för pedagogik och didaktik Vårterminen Studiehandledning. Vetenskaplig teori och metod I 7,5hp PEG100, VT19 1 (8) 2019-01-30 Institutionen för pedagogik och didaktik Vårterminen 2019 Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod I 7,5hp PEG100, VT19 Kursansvarig: Anneli Öljarstrand anneli.oljarstrand@edu.su.se

Läs mer

Kursplan för kurs på grundnivå

Kursplan för kurs på grundnivå Kursplan för kurs på grundnivå Socialt arbete 6: Fördjupning i forskningsmetod och självständigt arbete Social Work 6: Advancement in research methodology and independent project Kurskod: SUARB6 Gäller

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Fastställande. Allmänna uppgifter. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SIMM41, Samhällsvetenskap: Samhällsvetenskaplig forskningsmetod, 15 högskolepoäng Social Science: Methods for Research in the Social Sciences, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

Studiehandledning Hälsopedagogik III och Vårdpedagogik III VPG10F och VPG11F HT 2015

Studiehandledning Hälsopedagogik III och Vårdpedagogik III VPG10F och VPG11F HT 2015 Studiehandledning Hälsopedagogik III och Vårdpedagogik III VPG10F och VPG11F HT 2015 Kursansvarig: Ulf Olsson ulf.olsson@edu.su.se Kursadministratörer: Hälsopedagogik - Emmi Fagerlund emmi.fagerlund@edu.su.se

Läs mer

Studiehandledning. VPG10F Hälsopedagogik III (30 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. Delkurs 1: Pedagogikens forskningsfält

Studiehandledning. VPG10F Hälsopedagogik III (30 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik. Delkurs 1: Pedagogikens forskningsfält Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30 hp) Delkurs 1: Pedagogikens forskningsfält Delkurs 2: Vetenskaplig teori och metod III Hösttermin 2018 Kursansvarig: Marianne Teräs Institutionen för pedagogik

Läs mer

Institutionen för pedagogik och didaktik. Studiehandledning. Vårdpedagogik/Hälsopedagogik III VPG10F/VPG11F

Institutionen för pedagogik och didaktik. Studiehandledning. Vårdpedagogik/Hälsopedagogik III VPG10F/VPG11F Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning Vårdpedagogik/Hälsopedagogik III VPG10F/VPG11F Höstterminen 2016 Kursansvarig: ulf.olsson@edu.su.se Kursadministratör: emmi.fagerlund@edu.su.se

Läs mer

4. Kunna tolka och bedöma resultaten i enklare studier.

4. Kunna tolka och bedöma resultaten i enklare studier. PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2012 Kursens uppläggning Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om principer och tillvägagångssätt

Läs mer

1(5) Studiehandledning. Pedagogikens utopier. Vårterminen Institutionen för pedagogik och didaktik

1(5) Studiehandledning. Pedagogikens utopier. Vårterminen Institutionen för pedagogik och didaktik 1(5) Studiehandledning Pedagogikens utopier Vårterminen 2019 Institutionen för pedagogik och didaktik www.edu.su.se Välkommen till kursen Pedagogikens utopier, (7,5 hp). Den ingår som valbar kurs i masterprogrammet

Läs mer

PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2013

PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2013 PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, HT 2013 Kursens upplägg Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om principer och tillvägagångssätt i samhällsvetenskapligt

Läs mer

GNVA20, Genusvetenskap: Grundkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVA20, Genusvetenskap: Grundkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVA20, Genusvetenskap: Grundkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Styrelsen för

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till momentet Ekonomisk sociologi (6 p.), Sociologi I, HT11 Delkursansvarig lärare Reza Azarian Rum B972 Tel. 16 31 91 Reza.azarian@sociology.su.se

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen vid institutionen för psykologi att gälla från och med , höstterminen 2015.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen vid institutionen för psykologi att gälla från och med , höstterminen 2015. Samhällsvetenskapliga fakulteten PSPR12, Kurs 12: Vetenskapsteori, forskningsmetod och statistik, 15 högskolepoäng Course 12: Scientific Theory, Research Methods and Statistics, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

4. Kunna tolka och bedöma resultaten i enklare studier.

4. Kunna tolka och bedöma resultaten i enklare studier. PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, VT 2013 Kursens uppläggning Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om principer och tillvägagångssätt

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till momentet Ekonomisk sociologi (6 p.), HT-15 Kursansvarig lärare Tiziana Sardiello Rum B944 Tel: 163164 E-mail: tiziana.sardiello@sociology.su.se

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING Metod och design i pedagogisk forskning (7,5hp), Ht 2012

STUDIEHANDLEDNING Metod och design i pedagogisk forskning (7,5hp), Ht 2012 1 (6) STUDIEHANDLEDNING Metod och design i pedagogisk forskning (7,5hp), Ht 2012 Kursansvarig: Max Scheja, Docent och universitetslektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet

Läs mer

4. Kunna tolka och bedöma resultaten i enklare studier.

4. Kunna tolka och bedöma resultaten i enklare studier. PM för delkurs Grundläggande metod (4,5 + 3 högskolepoäng), Beteendevetenskaplig kurs PAO, VT 2014 Kursens upplägg Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om principer och tillvägagångssätt i samhällsvetenskapligt

Läs mer

Socialisation och utveckling, 7,5 hp

Socialisation och utveckling, 7,5 hp 2010-12-02 Studiehandledning för delkursen Socialisation och utveckling, 7,5 hp Socialisation and development, 7,5 ECTS credits Vt 2011 Kursansvarig: Petra Roll Bennet petra@ped.su.se. Kursassistent: Diana

Läs mer

Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp

Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp Sida 1 av (12) Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp Vårterminen 2017 Kursansvarig: Susanne Andersson Sida 2 av (12) Innehåll Kursens syfte... 3 Kursadministration och organisation...

Läs mer

Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp

Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp 1 (5) Kursplan för: Pedagogik GR (C), Pedagogik, 30 hp Education BA (C) Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression Inriktning (namn) Högskolepoäng PE014G Pedagogik Grundnivå (C)

Läs mer

Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I

Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I Kursbeskrivning VT 2011 Denna delkurs syftar till att du som student ska få grundläggande kännedom om principer

Läs mer

Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp

Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp Sida 1 av (13) Studiehandledning Vetenskaplig teori och metod II, 7,5 hp Vårterminen 2018 Kursansvarig: Susanne Andersson Sida 2 av (13) Innehåll Kursens syfte... 3 Kursadministration och organisation...

Läs mer

Studiehandledning. Pedagogikens idéhistoria. Höstterminen (6) Institutionen för pedagogik och didaktik

Studiehandledning. Pedagogikens idéhistoria. Höstterminen (6) Institutionen för pedagogik och didaktik 1(6) Studiehandledning Pedagogikens idéhistoria Höstterminen 2018 Bilden tagen av Picography, licens under Creative commons Institutionen för pedagogik och didaktik www.edu.su.se Välkommen till kursen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LGRE40 Religionskunskap 4 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng Religious Studies 4 for Teachers in Upper Secondary School, 15 higher education credits

Läs mer

Introduktion i vetenskapsteori och metodologi (7,5 hp) DIA11F

Introduktion i vetenskapsteori och metodologi (7,5 hp) DIA11F 2018-10-03 Studiehandledning Introduktion i vetenskapsteori och metodologi (7,5 hp) DIA11F Höstterminen 2018 Kursansvarig: Jonas von Reybekiel Trostek Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms

Läs mer

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN31, Socialt arbete som forskningsområde och kunskapsfält, 15 högskolepoäng Perspectives on Social Work Research and Field of Knowledge, 15 credits Avancerad nivå /

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Stockholms Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Avancerad nivå Ht 14. Studiehandledning. Vårdpedagogik, AN.

Stockholms Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Avancerad nivå Ht 14. Studiehandledning. Vårdpedagogik, AN. Stockholms Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Avancerad nivå Ht 14 Studiehandledning Vårdpedagogik, AN 7,5 högskolepoäng Ht 2014 1 Kursens innehåll I kursen behandlas samhällsvetenskapliga

Läs mer

Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I

Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I Kursbeskrivning VT 2010 Denna delkurs syftar till att du som student ska få grundläggande kännedom om principer

Läs mer

Anvisningar för kursen Vetenskapsteori och forskningsmetodik i psykoterapi, 10 hp. Kursanvisningar och schema för Vecka 2, vårterminen 2016 PTU14

Anvisningar för kursen Vetenskapsteori och forskningsmetodik i psykoterapi, 10 hp. Kursanvisningar och schema för Vecka 2, vårterminen 2016 PTU14 STOCKHOLMS UNIVERSITET Psykologiska institutionen Psykoterapeutprogrammet Anvisningar för kursen Vetenskapsteori och forskningsmetodik i psykoterapi, 10 hp Kursanvisningar och schema för Vecka 2, vårterminen

Läs mer

Teorier om lärande och individens utveckling kompletterande pedagogisk utbildning (5 hp)

Teorier om lärande och individens utveckling kompletterande pedagogisk utbildning (5 hp) 2016-06-14 Studiehandledning Teorier om lärande och individens utveckling kompletterande pedagogisk utbildning (5 hp) DIG11K Höstterminen 2016 Kursansvarig: Jonas von Reybekiel Trostek Institutionen för

Läs mer

Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I

Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Sociologisk Analys I, 7,5 hp, Sociologi I Kursbeskrivning HT 2010 Denna delkurs syftar till att du som student ska få grundläggande kännedom om principer

Läs mer

Kursen är obligatorisk på sjätte terminen på kandidatprogrammet Ekonomi och samhälle.

Kursen är obligatorisk på sjätte terminen på kandidatprogrammet Ekonomi och samhälle. Ekonomihögskolan EOSE11, Ekonomi och samhälle: Forskningsdesign, metoder och datainsamling, 15 högskolepoäng Economy and Society: Research Design, Methods and Data Collection, 15 credits Grundnivå / First

Läs mer

Sociologi I, Grundläggande sociologi, 7,5 hp., GN VT-15 Senast uppdaterad

Sociologi I, Grundläggande sociologi, 7,5 hp., GN VT-15 Senast uppdaterad STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till delkursen Grundläggande sociologi (7,5 hp.), Sociologi I, VT15 Momentansvarig lärare (nås lättast via epost): Elias le Grand, rum B994,

Läs mer

Studiehandledning Pedagogiskt ledarskap, 7,5 hp

Studiehandledning Pedagogiskt ledarskap, 7,5 hp Sida 1 av (12) Studiehandledning Pedagogiskt ledarskap, 7,5 hp Vårterminen 2017 Kurskod PEG 220 och 210 Sida 2 av (12) Innehåll Kursens syfte... 3 Förväntat studieresultat... 3 Kursadministration och organisation...

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till momentet Grundläggande sociologi (7,5 p.) Sociologi I, VT09 Innehåll Kursen har som mål att ge studenten en översikt av och förståelse

Läs mer

Studiehandledning. Vt 15 vecka 13-22

Studiehandledning. Vt 15 vecka 13-22 1(11) 2014-02-12 Studiehandledning Coachande samtal: karriärutveckling och vägledning II, 7,5 hp avancerad nivå Coaching Conversations: Career development and Career Counselling II, 7,5 ects Vt 15 vecka

Läs mer

SOCK05, Sociologi: Kandidatkurs, distans, 30 högskolepoäng Sociology: Bachelor Course, Distance education, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SOCK05, Sociologi: Kandidatkurs, distans, 30 högskolepoäng Sociology: Bachelor Course, Distance education, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOCK05, Sociologi: Kandidatkurs, distans, 30 högskolepoäng Sociology: Bachelor Course, Distance education, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

Social media: From social identity to human becoming

Social media: From social identity to human becoming Sociala Medier: Från social identitet till människa i tillblivelse HT- 2012, 7,5 hp Social media: From social identity to human becoming 7.5 ECTS credits Inledning Kursen Sociala Medier från social identitet

Läs mer

Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp

Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp 1 (5) Kursplan för: Folkhälsovetenskap GR (C), 30 hp Public Health Science, BA (C), 30 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression FH015G Folkhälsovetenskap Grundnivå (C)

Läs mer

EKHK30, Ekonomisk historia: Teori och metod, 15 högskolepoäng Economic History: Theories and Methods, 15 credits Grundnivå / First Cycle

EKHK30, Ekonomisk historia: Teori och metod, 15 högskolepoäng Economic History: Theories and Methods, 15 credits Grundnivå / First Cycle Ekonomihögskolan EKHK30, Ekonomisk historia: Teori och metod, 15 högskolepoäng Economic History: Theories and Methods, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionsstyrelsen

Läs mer

Lärarprofessionens samhällsuppdrag, 20 poäng The Teaching Profession and Society

Lärarprofessionens samhällsuppdrag, 20 poäng The Teaching Profession and Society Lärarprofessionens samhällsuppdrag, 20 poäng The Teaching Profession and Society Kursnivå: Grundnivå, 1-20p, Introductory level KURSENS FASTSTÄLLANDE Kursplanen gäller interimistiskt fr.o.m. höstterminen

Läs mer

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JAMR41, Internationella mänskliga rättigheter II, 15 högskolepoäng International Human Rights Law II, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Kursplan Vetenskaplig design och metod, 5 poäng

Kursplan Vetenskaplig design och metod, 5 poäng Kursplan Vetenskaplig design och metod, 5 poäng Kurskod HARS22 Kursansvarig institution Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) Kursens benämning Vetenskaplig design och metod

Läs mer

Kursens livsloppsperspektiv syftar till att öka förståelsen kring hur ohälsa förs över generationer och hur ohälsa ackumuleras över livet.

Kursens livsloppsperspektiv syftar till att öka förståelsen kring hur ohälsa förs över generationer och hur ohälsa ackumuleras över livet. 1(6) Kursbeskrivning Kursnamn: Vanliga folkhälsoproblem vägar till (o)hälsa Högskolepoäng: 7.5 hp Kursens innehåll Kursen syftar till att introducera våra vanligaste folkhälsoproblem och folksjukdomar

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG301 Marknadsföring, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Marketing, Bachelor Course, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

Sociologisk analys, Sociologi III, 7,5 hp GN. Del II: Kvalitativ del (3 hp)

Sociologisk analys, Sociologi III, 7,5 hp GN. Del II: Kvalitativ del (3 hp) 1(1) Sociologiska institutionen Sociologisk analys, Sociologi III, 7,5 hp GN (Sociological Analysis, Sociology III, 7,5 hp) Del II: Kvalitativ del (3 hp) Höstterminen 2010 BESKRIVNING AV KURSEN Detta delmoment

Läs mer

Studiehandledning. Metod, design och analys (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: PEA410

Studiehandledning. Metod, design och analys (7,5 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Kurskod: PEA410 2017-09-20 Studiehandledning Metod, design och analys (7,5 hp) Kurskod: PEA410 Höst 2017 Kursansvariga: Katarina Sipos & Marianne Teräs Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

SOPA11, Socialt arbete som ämne och profession, 30 högskolepoäng Social Work as a field of study and a profession, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SOPA11, Socialt arbete som ämne och profession, 30 högskolepoäng Social Work as a field of study and a profession, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOPA11, Socialt arbete som ämne och profession, 30 högskolepoäng Social Work as a field of study and a profession, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING för kursen

STUDIEHANDLEDNING för kursen Institutionen för Beteendevetenskap och lärande STUDIEHANDLEDNING för kursen 15 högskolepoäng (LATVB7) Halvfart/distans Vårterminen 2015 Leif Mideklint - 1 - INLEDNING Denna studiehandledning är avsedd

Läs mer

Studiehandledning. Forskningsspecialisering (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Research Specialization (15 ECTS)

Studiehandledning. Forskningsspecialisering (15 hp) Institutionen för pedagogik och didaktik Research Specialization (15 ECTS) 1(7) 2018-05-29 Studiehandledning Forskningsspecialisering (15 hp) Research Specialization (15 ECTS) Kurskod: PEA459 Höstterminen 2018 Kursansvarig: Robert Ohlsson Institutionen för pedagogik och didaktik

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen. 1. Innehåll. 2. Lärandemål

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen. 1. Innehåll. 2. Lärandemål STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen 2011-12-13 Anvisningar till momentet Grundläggande sociologi (7,5 p.), Sociologi I, VT12 1. Innehåll Kursen har som mål att ge studenten en introduktion

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp

Organisation och förändring, 7,5 hp 2013-06-10 Kursbeskrivning Organisation och förändring, 7,5 hp Organization and Change, 7,5 ECTS Höstterminen 2013. Kurskod PEG 200, PEG 210, PEA 251 VÄLKOMMEN TILL KURSEN ORGANISATION OCH FÖRÄNDRING!

Läs mer

Rehabiliteringsvetenskap GR (C), 30 hp

Rehabiliteringsvetenskap GR (C), 30 hp 1 (5) Kursplan för: Rehabiliteringsvetenskap GR (C), 30 hp Rehabilitation Science BA (C), 30 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå Progression RH009G Rehabiliteringsvetenskap Grundnivå

Läs mer

KURSPLAN Pedagogik II, 30 högskolepoäng

KURSPLAN Pedagogik II, 30 högskolepoäng 1(6) KURSPLAN Pedagogik II, 30 högskolepoäng Education II, 30 credits Kurskod: LP2K16 Fastställd av: Utbildningschef 2015-09-09 Gäller fr.o.m.: Hösten 2015 Version: 1 Diarienummer: HLK 2015/3073-313 Utbildningsnivå:

Läs mer

Kursplan. Pedagogik, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Education, Intermediate Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå

Kursplan. Pedagogik, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Education, Intermediate Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå 1(5) Denna kursplan är nedlagd eller ersatt av ny kursplan. Kursplan Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap Pedagogik, fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Education, Intermediate

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till momentet Ekonomisk sociologi (6 p.), Sociologi I och Sociologi II, VT-14 Kursansvarig lärare Tiziana Sardiello Rum B944 Tel: 163164 E-mail:

Läs mer

Karriärvägledningens pedagogiska praktik, 15 hp, avancerad nivå.

Karriärvägledningens pedagogiska praktik, 15 hp, avancerad nivå. Kurskod: PEA409 Vårterminen 2018 20171215 Vt 2018 Studiehandledning Karriärvägledningens pedagogiska praktik, 15 hp, avancerad nivå. Pedagogical Practice of Career Counselling, 15 ECTS, advanced level.

Läs mer

Studiehandledning. Socialpsykologi 1, SOGA30 Delkurs 3: Att undersöka människors samspel, 7,5 hp. Höstterminen 2016

Studiehandledning. Socialpsykologi 1, SOGA30 Delkurs 3: Att undersöka människors samspel, 7,5 hp. Höstterminen 2016 Studiehandledning Socialpsykologi 1, SOGA30 Delkurs 3: Att undersöka människors samspel, 7,5 hp Höstterminen 2016 Lärandemål för kursen: identifiera och beskriva olika faser, problem och valsituationer

Läs mer

Sociologisk analys, Sociologi III, VT 2015 Kvalitativ del (3 hp)

Sociologisk analys, Sociologi III, VT 2015 Kvalitativ del (3 hp) Sociologisk analys, Sociologi III, VT 2015 Kvalitativ del (3 hp) Detta kursmoment syftar till att ge fördjupad förståelse av olika sätt att samla in och analysera kvalitativ empiri. Momentet är inriktat

Läs mer

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten PSYP13, Psykologi: Avancerade vetenskapliga metoder i psykologin, 15 högskolepoäng Psychology: Advanced Scientific Methods in Psychology, 15 credits Avancerad nivå / Second

Läs mer

Kursbeskrivning för kursen

Kursbeskrivning för kursen Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik 1(6) 2013 02-20 Kursbeskrivning för kursen Analys, bedömning och betygssättning av matematikkunskaper - ingår i Lärarlyftet 7,5 hp

Läs mer

SOCA13, Sociologi: Socialpsykologi, 30 högskolepoäng Sociology: Social Psychology, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SOCA13, Sociologi: Socialpsykologi, 30 högskolepoäng Sociology: Social Psychology, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOCA13, Sociologi: Socialpsykologi, 30 högskolepoäng Sociology: Social Psychology, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

Undervisningsspråk: Svenska moment på andra skandinaviska språk och engelska kan förekomma. G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav

Undervisningsspråk: Svenska moment på andra skandinaviska språk och engelska kan förekomma. G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten SOCA63, Sociologi: Organisationer och sociologisk omvärldsanalys, 30 högskolepoäng Sociology: Organisations and Sociological Analysis, 30 credits Grundnivå / First Cycle

Läs mer

Delkursplan för Sociologi I, Introduktion, 3 hp, GN

Delkursplan för Sociologi I, Introduktion, 3 hp, GN Delkursplan för Sociologi I, Introduktion, 3 hp, GN (engelsk benämning Introduction, FL, 3 ECTS) Utbildningsnivå: Delkursen ges i kursen Sociologi I Giltig fr o m: Vårterminen 2009 Poäng: Delkursen omfattar

Läs mer

SOCIOLOGISK ANALYS (7,5 hp) ( ) Sociologi I, VT 2009

SOCIOLOGISK ANALYS (7,5 hp) ( ) Sociologi I, VT 2009 SOCIOLOGISK ANALYS (7,5 hp) (2009-01-15) Sociologi I, VT 2009 Målsättning Kursen i sociologisk analys syftar till att du som student ska få grundläggande kännedom om principer och tillvägagångssätt för

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Sociologiska institutionens styrelse att gälla från och med , höstterminen 2019.

Kursplanen är fastställd av Sociologiska institutionens styrelse att gälla från och med , höstterminen 2019. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOCA30, Sociologi: Socialpsykologi, Introduktion till studier av sociala interaktioner, 30 högskolepoäng Sociology: Social Psychology, Introduction to Studies of Social

Läs mer

Delkursplan för PAO Grundläggande metod, 4,5 + 3 högskolepoäng.

Delkursplan för PAO Grundläggande metod, 4,5 + 3 högskolepoäng. STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Delkursplan för PAO Grundläggande metod, 4,5 + 3 högskolepoäng. Delkursens innehåll Delkursen syftar till att ge grundläggande kunskap om principer och

Läs mer

BUSR31 är en kurs i företagsekonomi som ges på avancerad nivå. A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

BUSR31 är en kurs i företagsekonomi som ges på avancerad nivå. A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Ekonomihögskolan BUSR31, Företagsekonomi: Kvalitativa metoder, 5 högskolepoäng Business Administration: Qualitative Research Methods, 5 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen. 1. Innehåll. 2. Lärandemål /

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen. 1. Innehåll. 2. Lärandemål / 1 2010-12-06/2011-01-24 STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till momentet Grundläggande sociologi (7,5 p.), Sociologi I, VT11 1. Innehåll Kursen har som mål att ge studenten en

Läs mer

Kursplan. Kriminologi II, 30 högskolepoäng Criminology II, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. Kursens mål

Kursplan. Kriminologi II, 30 högskolepoäng Criminology II, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. Kursens mål 1(5) Denna kursplan har ersatts av en nyare version. Den nya versionen gäller fr.o.m. Vårterminen 2017 Kursplan Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete Kriminologi II, 30 högskolepoäng

Läs mer

Studiehandledning. Delkursens huvudsakliga innehåll. Delkursens innehåll och upplägg. Innehåll. Förväntade studieresultat.

Studiehandledning. Delkursens huvudsakliga innehåll. Delkursens innehåll och upplägg. Innehåll. Förväntade studieresultat. 1(6) Studiehandledning Delkurs: Politik och samhälle (SYV8) Kurs: Samhälle, politik och utbildning (UCG103) Studie- och yrkesvägledarprogrammet Campus Vårterminen 2016 Kursansvarig: Karin Fransson och

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING Fysiskt funktionshinder och långtidssjukdom - livsvillkor och sociala sammanhang SQ1135 7,5 högskolepoäng Vårterminen 2011

STUDIEHANDLEDNING Fysiskt funktionshinder och långtidssjukdom - livsvillkor och sociala sammanhang SQ1135 7,5 högskolepoäng Vårterminen 2011 GÖTEBORGS UNIVERSITET Institutionen för socialt arbete Socionomprogrammet STUDIEHANDLEDNING Fysiskt - livsvillkor och sociala sammanhang SQ1135 7,5 högskolepoäng Vårterminen 2011 Upprättad i januari 2011

Läs mer

Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs: Examensarbete

Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs: Examensarbete 2017-12-15 Studiehandledning VPG10F Hälsopedagogik III (30hp) Delkurs: Examensarbete Vårtermin 2018 Kursansvarig: Marianne Teräs Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

Studiehandledning. Vt 14 vecka 13-22

Studiehandledning. Vt 14 vecka 13-22 2014-02-05 Studiehandledning Coachande samtal: karriärutveckling och vägledning II, 7,5 hp avancerad nivå Coaching Conversations: Career development and Career Counselling II, 7,5 ects Vt 14 vecka 13-22

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LV1212 Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Comparative Literature, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis Kurskod: 1OP302 Gäller från: VT 2016 Fastställd: Denna kursplan

Läs mer

Didaktik 1 Skolans kunskapsuppdrag (7,5 hp)

Didaktik 1 Skolans kunskapsuppdrag (7,5 hp) HT 2018 Studiehandledning Didaktik 1 Skolans kunskapsuppdrag (7,5 hp) DIG05U UDG05L Höstterminen 2018 Kursansvarig: Larissa Mickwitz Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS

Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS 1. 2012-11-26 Studiehandledning för kursen Organisation och förändring, 7,5 hp Organisation and Change, 7,5 ECTS Vårterminen 2013 Kurskod Peg210 / PEG200 / PEA251 Lärare: Thomas Backlund & Pär Larsson

Läs mer

Studiehandledning. Campus, HT2018. Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101

Studiehandledning. Campus, HT2018. Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101 Den 24 augusti 2018 Studiehandledning Campus, HT2018 Sociologiska perspektiv på studie- och yrkesval, 11hp KURSKOD: UCG101 Institutionen för pedagogik och didaktik Stockholms universitet Besöksadress:

Läs mer

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer