Tid: Lördagen den 22 augusti 2009, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid: Lördagen den 22 augusti 2009, kl. 12.30 16.15"

Transkript

1 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: /2010 Tid: Lördagen den 22 augusti 2009, kl Plats: Sorbon. Kvarnbacksvägen 135, Stockholm Ledamöter: Rick Gordon Lindqvist, ordförande Lars Karlsson Sussi Wickström Mats Waldenström Anders Holmskär Gunnar H Eriksson Lars Ringdén, sekreterare förhet Styrelsen är beslutför hela sammanträdet. Justering Gunnar H Eriksson utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Dagordning Dagordningen godkänns sedan den kompletterats med följande punkter 19 Övriga ärenden a. Hemsidan uppdatering av kalender och publista b. Julöl mottagning, sortering och distribution c. Visitkort d. EBCU:s manifest information och distribution 1. Ekonomi Ann-Charlotte Ekberg, kassör, har skickat ut balans- och resultaträkning, som visar en god ekonomi. SÖ är sedan momsregistrerat med momsregnr SE Detta nummer bör finnas med på våra brev och dylikt. SNI-kod 1 är SÖ är sedan redovisningsskyldigt för reklamskatt (annons i trycksak). Ny anmälan av annonser i Maltesen kan behöva göras om de når upp till beloppsgränsen. Medlemstillströmningen har hittills varit lägre i år än de två föregående åren. Rick Gordon Lindqvist har försökt värva medlemmar i samband med ölprovningar. Adresser saknas till fem ständiga medlemmar då kassören ska skicka ut nya årskort. Om de saknat information från SÖ, bland annat Maltesen, borde de ha hört av sig. De bör nu kunna betraktas som icke-medlemmar. 1 SNI betyder Svensk Näringsgrensindelning och bygger på EU:s standard pr doc

2 Nyckelhållarna som tagits fram med SÖ logga föreslår kassören ska kosta 20: inkl porto vid beställning på mässor eller liknande delar vi ut dem. 2. Inkommen post Det har kommit tidskrifter som delas ut till dem som är intresserade. 3. Rapporter Lars Ringdén rapporterar kring den debatt som pågått i media om gårdsförsäljning i anslutning till förslaget till ny alkohollag. I betänkandet konstateras bara utan motivering att det inte är förenligt med EU:s regler och Systembolagets monopol. Lars Karlsson som varit på GBBF Great British Beer Festival rapporterar därifrån. Gunnar H Eriksson rapporterar från provningarna för att utse bästa öl till surströmming. 4. Maltesen a. Utgivning Ärendet utgår och tas upp nästa gång. b. Maltesen # Mats rapporterar att det bland annat blir en ölskoleartikel och de övriga artiklar som ännu inte lämnats in kan innebära ett för stort # om det mesta trots allt kommer in. Anders Holmskär påpekar att annons om julölsprovning ska vara med. 5. SÖ Råd och anvisningar Vid sammanträdet föreligger ett förslag till ändring av Råd och anvisningar. Förslaget avser dels ändring i fråga om beslut i brådskande ärenden och dels komplettering med råd för personer som representerar SÖ. Förslaget diskuteras. Efter diskussion yrkar ordföranden att frågan om beslut i brådskande ärenden bordläggs och att styrelsen endast tar ställning till kompletteringen med råd för personer som representerar SÖ. Handlingar: Svenska Ölfrämjandet råd och anvisningar, godkända Svenska Ölfrämjandet råd och anvisningar, förslag till revidering Förslaget till revidering godkänns i den del det avser råd för personer som representerar SÖ kapitel Delegation till ordförande 2(6)

3 Ärendet utgår med hänvisning till beslut i föregående ärende. 7. Pubcertifiering Rick Gordon Lindqvist informerar. I Svenska Ölfrämjandet Certifiering av ölkrogar, (sista sidan) har poängsystemet kommenterats. I poängbedömningsmallen har en rättelse gjorts för att överensstämma med poängsystemet i huvuddokumentet: Handling: Svenska Ölfrämjandet Certifiering av ölkrogar, Svenska Ölfrämjandets poängbedömningsmall för krogcertifiering, Pubcertifiering kan starta med nämnda handlingar som underlag. 8. Pubguide Christer Leivo har påbörjat arbetet med en guide för Stockholm. Mats Waldenström rapporterar att logga och textunderlag fortfarande saknas från ett antal pubar. Det framhålls under diskussionen att texten ska vara övergripande och fungera i ett längre perspektiv. Övrigt. Guideställ med SÖ-logga tas eventuellt fram. I Göteborg kommer fyra personer att samla information, Rick Gordon Lindqvist kontaktperson. Pubarna ska skicka in logga utifrån Christers krav. Lars Karlsson är kontaktperson i Malmö/Lund. Mats Waldenström svarar för att guiden distribueras till medverkande pubar och SB&WF (Gino Spagnolatti och Lars Ringdén). Övrig distribution tas upp vid nästa sammanträde. Christer Leivo skickar till Rick Gordon Lindqvist och Lars Karlsson uppgifter om bildkrav på logga, textunderlag m.m. När antalet deltagande pubar i Göteborg respektive Malmö/Lund klarlagts beräknar Ann-Charlotte Ekberg den kostnad pubarna ska stå för. 9. Maltesens provarpanel Vid föregående styrelsesammanträde uppdrogs åt Rick Gordon Lindqvist och Mats Waldenström att utarbeta ett förslag. 3(6)

4 Rick rapporterar att Maltesens provarpanel fortsätter sina provningar. Formen för detta diskuteras. Under hösten kommer temaprovningar att genomföras av en provarpanel i Göteborg, som även bör författa en artikel för Maltesen om hur man provar öl. 10. Projekt Paraply Lars Karlsson rapporterar att han kommer att vara på SB&WF andra omgången (24 26 september) för att knyta kontakter med så många ölklubbar som möjligt. Klubbarna får svara på en enkät om bland annat vad de önskar att SÖ kan erbjuda. Ett förslag till enkät skickas till styrelsen för sypunkter inför användning. Till klubbarna finns e-postadresser på SÖ:s hemsida. SÖ har en e-postadress till Lars K för projektet paraply@svenskaolframjandet.se. 11. Inköp av rollups Lars Karlsson rapporterar att av de leverantörer som undersökts ger RollUp-Kungen det lägsta priset på det vi efterfrågar. Rollup med belysning (väska ingår) från RollUp- Kungen kostar 995: + 375: totalt 1 370: /styck exkl. moms. Ordföranden föreslår att två rollups beställs och de ska vara klara för användning på SB&WF. Christer Leivo bör kunna bistå med grafisk hjälp så att vi inte behöver anlita RollUp- Kungen, vilket innebär högre kostnad. Lars Karlsson får i uppdrag att beställa två rollups med belysning (väska ingår) från RollUp-Kungen pris 995: + 375: / styck. Totalkostnad 2 740: exkl moms. Mats Waldenström kontaktar Christer Leivo om behov av grafisk hjälp. 12. Aktiviteter Angående SMÖF Söderbärke ölfestival rapporterar Mats Waldenström att endast fyra hittills anmält sig till bussresan. Under diskussion föreslås att notisen på hemsidan förnyas så att folk lägger märke till den och att även icke-medlemmar är välkomna att åka med. Vid nästa sammanträde tas beslut om bussbeställning och eventuell sponsring. Anders Holmskär har tidigare föreslagit att SÖ sponsrar lunchen. SMÖF Söderbärke ölfestival tas åter upp vid nästa sammanträde för beslut om bussbeställning, sponsring m.m. 13. SB&WF Stockholm Beer & Whisky Festival 2009 SÖ kommer liksom tidigare år att delta i festivalen med en bemannad monter. I år har SHBF Svenska Hembryggareföreningen aktualiserat att tillsammans med oss bemanna en monter. Ett möte vid vilket Patrik Lekberg, SHBF, Gino Spagnolatti, SÖ, och Lars Ringdén, SÖ, deltog har därför ägt rum. SHBF har därefter inkommit med en ansökan om att tillsammans med SÖ bemanna SÖ:s monter. 4(6)

5 Gino Spagnolatti och Lars Ringdén har diskuterat frågor kopplade till SÖ:s deltagande i SB&WF. Dessa finns redovisade i Mötesanteckningar från möte om SÖ inför SB&WF. Ett informationsmöte planeras för monterfunktionärer och SÖ föreslås bjuda på ett glas öl till deltagarna. Ordföranden föreslår att han tillsammans med Gunnar H Eriksson ska stolpa upp några (~ 10) punkter, dock inte abstrakta mål. De blir vårt budskap på festivalen. Punkterna bollas med styrelsen inom10 dagar. Punkterna ska vara klara senast 7 september. Några punkter skrivs ut som små affischer, vilket Mats Waldenström kan ordna. Ordföranden föreslår också att monterfunktionärer ska bära T-skirt med pilsneretiketten. Den delas ut och får behållas som tack (de som redan har kan väl använda dem). Vid ett eventuellt infomöte för monterfunktionärer kan SÖ bjuda på ett glas öl (kostnaden delas med SHBF). Handlingar: SHBF, Ansökan om delad monter Mötesanteckningar från möte med SHBF inför SB&WF delad monter Mötesanteckningar från möte om SÖ inför SB&WF SÖ och SHBF delar monter vid SB&WF i huvudsaklig enlighet med handlingarna. SÖfunktionärer ska bära T-tröja med pilsneretiketten. Material enligt förslag utarbetas. Vid eventuellt informationsmöte svarar SÖ med SHBF för ett glas öl per deltagare. 14. Örebro Öl & Whisky Festival Ordföranden har haft e-postkontakt med Stanley Wong, festivalansvarig. Vi får en monterplats om 6 m 2 till elkostnadspris på ett villkor. Vi gör något snyggt i vår monter. Senast var det tydligen inte så mycket utsmyckning. SÖ är nu anmält till ÖBWF. Några ska ansvara för att villkoren efterlevs. Lars Karlsson ansvarar för SÖ:s monter vid festivalen. 15. SÖ som konsumentorganisation 16 EBCU-möte i Liverpool den 6 7 november Reception i Bryssel den 18 november 2009, release av EBCU:s manifest 5(6)

6 18. Kommande styrelsesammanträden har fattats om styrelsesammanträden följande datum lördagen den 22 augusti 2009 i Stockholm samt lördagen den 26 september 2009 i Stockholm. Anders Holmskär bokar tid och lokal för dessa sammanträden. har även fattats om styrelsesammanträde lördagen dagen den 24 oktober 2009 kl i Maltes (Söderbärkes ölvänner) klubblokaler. Efter diskussion föreslås ett sammanträde i Lund den 14 november Ytterligare ett sammanträde äger rum lördagen den 14 november Lars Karlsson bokar tid och lokal för detta sammanträde. 19. Övriga ärenden a. Hemsidan uppdatering av kalender och publista b. Julöl mottagning, sortering och distribution c. Visitkort d. EBCU:s manifest information och distribution Vid protokollet: Lars Ringdén Justering: 1-19 Rick Gordon Lindqvist Gunnar H Eriksson 6(6)

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 6 2010/2011. Tid: Lördagen den 23 oktober 2010, kl. 13.00 16.10.

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 6 2010/2011. Tid: Lördagen den 23 oktober 2010, kl. 13.00 16.10. Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 6 2010/2011 Tid: Lördagen den 23 oktober 2010, kl. 13.00 16.10. Plats: De Klomp, S:t Larsgatan 13, Linköping. Ledamöter: Rick Gordon Lindqvist, ordförande

Läs mer

Tid: Lördagen den 14 augusti 2010, kl. 10.00 11.50. Plats: Sigtuna Brygghus, Pionjärvägen 2, Arlanda Stad

Tid: Lördagen den 14 augusti 2010, kl. 10.00 11.50. Plats: Sigtuna Brygghus, Pionjärvägen 2, Arlanda Stad Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 4 2010/2011 Tid: Lördagen den 14 augusti 2010, kl. 10.00 11.50. Plats: Sigtuna Brygghus, Pionjärvägen 2, Arlanda Stad Ledamöter: Rick Gordon Lindqvist,

Läs mer

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 4 2009/2010. Tid: Lördagen den 27 juni 2009, kl. 13.50 17.35

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 4 2009/2010. Tid: Lördagen den 27 juni 2009, kl. 13.50 17.35 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 4 2009/2010 Tid: Lördagen den 27 juni 2009, kl. 13.50 17.35 Plats: Hos Peter Ragnar, Stenmursgatan 12, Norrköping Ledamöter: Rick Gordon Lindqvist, ordförande

Läs mer

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00

Protokoll. Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen. Nr: 7 2010/2011. Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 7 2010/2011 Tid: Lördagen den 11 december 2010, kl. 13.00 17.00 Ajournering: Matpaus kl. 15.10 15.35. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg. Ledamöter:

Läs mer

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 9 2009/2010 Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55 Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Ledamöter:

Läs mer

Plats: Rick Gordon Lindqvist, Västra Skansgatan 13B, samt efter ajournering Haket, 1:a Långgatan 32, Göteborg

Plats: Rick Gordon Lindqvist, Västra Skansgatan 13B, samt efter ajournering Haket, 1:a Långgatan 32, Göteborg Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 2 2009/2010 Tid: Lördagen den 18 april 2009, kl. 12.00 18.40 med ajournering för deltagande i månadsmöte kl. 14.40 17.00 Plats: Rick Gordon Lindqvist, Västra

Läs mer

På grund av det låga antalet närvarande styrelseledamöter kunde vi konstatera att mötet inte var beslutsmässigt.

På grund av det låga antalet närvarande styrelseledamöter kunde vi konstatera att mötet inte var beslutsmässigt. Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 4 2008/2009 Tid: Lördagen den 23 augusti 2008, kl. 13.00 17.20 Plats: Glorias, Sankt Petri Kyrkogata 9, Lund. Ledamöter: Thomas Nilsson, ordförande Lars

Läs mer

Årsberättelse för Svenska Ölfrämjandet Verksamhetsåret 2008

Årsberättelse för Svenska Ölfrämjandet Verksamhetsåret 2008 Årsberättelse för Svenska Ölfrämjandet Verksamhetsåret 2008 Svenska Ölfrämjandet hade 2008 sitt första årsmöte utanför Stockholm, närmare bestämt i Göteborg den 15/2. De senaste åren har alla möten varit

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 4-2011 Fört vid möte i 2011-02-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 6b. Lena Svangren May Hilland Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Lennart Roth, Deltog ej under 16a. Susanne

Läs mer

Leif Falkenstedt Ordförande

Leif Falkenstedt Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 5 November 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 136 150 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid1 (10) Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Pernilla Fagerlönn Ordförande Per-Erik Tina Tornedalingar i Gällivare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna.

71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar alla välkomna. Närvarande: Bo Lindgren, Bertil Johansson, Johnny Nilsson, Roland Svensson, Åsa Mood och Wide Hellman Frånvarande: Ingen 71 Mötets öppnande Ordföranden Bo Lindgren förklarar mötet för öppnat och hälsar

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar

ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Sid 1(5) PROTOKOLL NUMMER 5 Avdelningsstyrelsens sammanträde i Nyköping 22-24 augusti 2017 Närvarande: Anette Jellve, Britt-Marie Brattsell, Marie Gustafsson, Veronica Wetterhag

Läs mer

Styrelsemöte SRRS mellan 100805

Styrelsemöte SRRS mellan 100805 Styrelsemöte SRRS mellan 100805 Närvarande: Ulrika Törnqvist, Sophia Greek, Karin Selin, Anna Liljenbring, Camilla Bergström. Meddelat förhinder: Karin Karlsson Plats: Ulrika Törnqvist, Lindesberg 1 Mötet

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 18 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 150226 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Lena Torstensson LT Emelie Carlsson

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05 Sid 1 av 7 Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1. Sammanträdet öppnas

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes. 15 delegater var närvarande. 2. Val av ordförande och vice ordförande

Läs mer

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 2004-03-26 Nr 4 / 2006 Sid 1 av 8 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 Paragrafer 36-53 Närvarande ledamöter Håkan

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Närvarande ledamöter. ansvarig förhandlingsverksamhet Svenska Bostäder. ansvarig förhandlingsverksamhet Familjebostäder

Närvarande ledamöter. ansvarig förhandlingsverksamhet Svenska Bostäder. ansvarig förhandlingsverksamhet Familjebostäder 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Kastanjegården måndagen den 11 juni 2007 kl 17,00 18,30 Paragrafer 44-56 Närvarande ledamöter

Läs mer

Mötesdatum 2011-04-05

Mötesdatum 2011-04-05 (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), (ledamot), 252. Mötets öppnande 252.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 252.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Protokoll 8-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 30 augusti 2014, SPK Mellansvenskas lokal, Gubbängen

Protokoll 8-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 30 augusti 2014, SPK Mellansvenskas lokal, Gubbängen Protokoll 8-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 30 augusti 2014, SPK Mellansvenskas lokal, Gubbängen Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Sammanträde hos Ernst & Young, Stockholm Tid: 2006-05-18. 10.00 15.30 Ledamöter:, ordförande, (medverkande till kl.12.00), Micaela Hedin, och. 69 Sammanträdet

Läs mer

Protokoll! Styrelsemöte nr 3/2014! 2014-05-04 SCANDIC HOTEL, UPPLANDS VÄSBY!

Protokoll! Styrelsemöte nr 3/2014! 2014-05-04 SCANDIC HOTEL, UPPLANDS VÄSBY! NÄRVARANDE: Agneta "Teta" Karlsson, ordförande Maria Pettersson, vice ordförande Jonas Bygdén, sekreterare PiaMaria "Pim" Wenklo-Westlund, kassör Susanne "Sussie" Signell, ledamot Carina Larsson, ledamot

Läs mer

Protokoll för SKYREVs informationskommitté

Protokoll för SKYREVs informationskommitté Protokoll för SKYREVs informationskommitté Plats: Torsgatan 21, Stockholm Tid: 2018-05-14 klockan 10.00-16.00 Närvarande: Maria Jäger, ordförande, Ulf Rubensson, Teodora Heim och Malin W Blom 812 Sammanträdets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Datum: 2016-06-21 Plats: Drottninggatan 50A, hos Peter Hedman Tid: 18:00 Närvarande: Deraed, Mona Hellman, Peter Hedman, Patricia Mutschke, Emelie Järlid, Christian Velin Adjungerande: Frånvarande: Patrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21.

Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21. Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 122-135 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: Styrelseprotokoll- : 2014-08- 24 Möte nr 7/2014 143-169 Plats och tid: Scandic Hotel Star, Sollentuna Centrum 12:00 Beslutande: Suppleanter: Maria Pettersson, Jonas Bygdén, PiaMaria Pim Wenklo- Westlund, Sussie Signell,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00-10.50 Beslutande Susanne Stenlund, s Katarina Hansson, s Per Holm, kd Christina Johansson, s Calill Ohlson, m Solveig Samuelsson, s Björn Eriksson, s Ulf

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2006-03-10 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2006-03-10 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15. 2006-03-10 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Fredag 10 mars 2006, klockan 13.15 15.30 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträde med Sjukvårdsutskott norr

Sammanträde med Sjukvårdsutskott norr 1 ( 17) Sammanträde med Datum för justering: Hans Andersson (L) Christina Enocson-Mårtensson (S) Plats Mälarsalen Närvarande ledamöter Hans Andersson (L) (ordförande) Lotta Lindblad Söderman (M) (vice

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2013-10-2708 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-09-08, kl. 13.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 14 april 2015

Överförmyndarnämnden Mitt 14 april 2015 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 14 april 2015 Sid Justering... 3 24 Fastställande av ärendelistans... 4 25 Ekonomi... 5 26 Information från ordförande och överförmyndarchef... 6 27

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen torsdagen den 11 mars 2004 kl 18,30 21,15

Läs mer

Nils Gunnar Westerberg (M)

Nils Gunnar Westerberg (M) 1/13 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-19:25 Paragrafer 6-13 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Protokoll Sv 302/2017

Protokoll Sv 302/2017 Protokoll Sv 302/2017 Socialnämnd väster Datum: 2018-01-18 Klockan: 08:45-11:40 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Eva Eriksson (S) Anders Olsson (C) Azita Iranipour (L) utgår efter

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Ingrid Andersson (S), tjänstgör för Sixten Nylin (S) Christer Persson (S) Torsdagen den 14 juni 2018, Kommunhuset, Bålsta

Ingrid Andersson (S), tjänstgör för Sixten Nylin (S) Christer Persson (S) Torsdagen den 14 juni 2018, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 18:00 torsdagen den 14 juni 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Bertil Brifors (M), Ordförande Robert Kohlström

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2012-10-05 Tid och plats: fredagen den 5 oktober 2012, kl. 8.30 12 i Stadshuset i Södertälje 17-25 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting,

Läs mer

Protokoll. Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer, Marina Eklund.

Protokoll. Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer, Marina Eklund. Protokoll Datum: Tisdag 29 mars, kl. 10.00-15.30 Plats: Hundstallet Stockholm Närvarande ledamöter: Bo Edoff, Johanna Johnsson, Marie Fogelquist, Katrin Idås, Adam Hübinette (avvek 14.00), Lotta Bauer,

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Sidan 1 av 4 RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Utskriftsdatum 040714 Protokoll As-möte 040529 på SBK's Stockholms-avdelning: Närvarande: Kerstin Hjelm Birgit

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Datum: 17 september 2007

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Datum: 17 september 2007 Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Datum: 17 september 2007 Närvaro: Tina Kauppinen, Olle Carlsson, Barbro Collin, Johan Eriksson, Mikael Eriksson, adjungerad jaktansvarig

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45

Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00. Martin Fransson, sekreterare Göran Nydahl, förvaltningschef Sven Weitner, kl. 16.50 17.45 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.50 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00.

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00. 2006-11-11 Nr 1 / 2006 Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00 Paragrafer 1-13 Närvarande ledamöter Håkan Norrgård

Läs mer

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna.

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. 1. Justering av röstlängd Kikki Tiestö,Ida Björklun, Maria Thim, Renée Östrand, Eva Arnell, Carola Selin Sabel,, Stefan Svennefelt,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat.

Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01. Lena Ekelius förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid sammanträde med SYLF:s styrelse 2011-11-01 Deltagare: Lena Ekelius (ordf.) Martin Sandelin Emma Spak Johanna Sandlund Adina Welander Harald Strömberg Åsa Bratt Förhinder: Vid protokollet:

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

vidarebefordrad till Mayvor.

vidarebefordrad till Mayvor. Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Irländsk setterklubbens styrelse 2010-12-02 Närvarande: Britt- Marie Dornell, Jan- Olov Daniels, Mayvor Jonsson, Per Henriksson och Marita Andersson. Mötets öppnande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Plats och tid Pastoratsgården Örslösa kl. 19.00 21.15 ande Kerstin Hennersten, ordförande Sture Eliasson Göran Kjörk Christina Fredriksson Inger Nyqvist Urban Sand Lennart

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro

Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti City Konferenscenter, Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: Torsdagen den 29 augusti 2013. City Konferenscenter, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Ärende Ansvarig Klar 1 Mötets öppnande Ordföranden, RF, öppnade mötet

Ärende Ansvarig Klar 1 Mötets öppnande Ordföranden, RF, öppnade mötet Svampkonsulenternas Riksförbund Styrelsemöte via Lync Protokoll 1, 2016 Datum: 10 januari 2016 kl. 19:00-21:30 Närvarande: Rut Folke [RF], Dicte Helmersson [DH], Sandra Holmblad [SH], Suzanne Kolare [SK],

Läs mer

Anmält förhinder: Thomas Johansson, Eva Norberg, och Bertil Karlsson,

Anmält förhinder: Thomas Johansson, Eva Norberg, och Bertil Karlsson, PROTOKOLL 2009-10-19 Protokoll fört vid möte med styrelsen för Gamleby OK i Klubbstugan, Heda den 19 oktober 2009 kl.18.30 20.45. Närvarande: Tomas Holgersson ordf., Solvig Petersson, Lena Persson, Hans

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Tid; Onsdag 23-24 januari 2013 Plats; Quality Hotel Haninge Närvarande Elisabeth Strömberg Lotta Loshammar Pär Gustavsson Mats Svensson Håkan Gillberg Ulla-Karin Solum

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Linda Fredholm (ledamot) fr.o.m 174.1, Mari Levänen (ledamot), Linda Johansson (suppleant), Ann-Sophie Lindman (suppleant) och (suppleant). 164. Mötets

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-04-10 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-04-10, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Personalavdelningens smtr, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet ska

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1 STYRELSEN 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 16 mars 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 FORSKNINGSRÅDET I SYDÖSTRA SVERIGE

PROTOKOLL 1 FORSKNINGSRÅDET I SYDÖSTRA SVERIGE PROTOKOLL 1 Kl 10.00-13.00 36-47/96 Sammanträdesplats Närvarande Landstingets kansli, Jönköping. Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län Stig Berg Pk 3 Lars Brattström H län Per Carlsson Pk 4 Håkan Eriksson

Läs mer

Protokoll Svenska Working Kelpie Klubben

Protokoll Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Styrelsemöte Datum: 2013-05-21 kl 19.00 Registreringsnummer: 2013-3 Antal sidor: 2 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius Närvarande: Elin Akinci, Veronica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-18 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OXELÖSUNDS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-18 1 STYRELSEN 2006-09-18 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Måndag 18 september 2006, klockan 13.15-16.00 Beslutande Styrelseledamöterna Emil Carlsson, ordförande Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-03-16 1

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-03-16 1 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunbolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund onsdag 16 mars 2005, klockan 09.00 11.00 Beslutande Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar

ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Sid 1 (4) PROTOKOLL NUMMER 4 avdelningsstyrelsens sammanträde i Alingsås den 16-17 juni 2015 Närvarande: Anette Jellve, Marie Gustafsson, Britt-Marie Brattsell, Lena Andersson,

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN Protokoll 6-13, fört vid styrelsemöte 18 april 2013, Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, hörsalen andra våningen. Närvarande: Pelle Bratell Anna Johansson Gerty

Läs mer

Svenska Squaredansförbundet

Svenska Squaredansförbundet Protokoll 2014:1 fört vid styrelsemöte 20140126 (webbmöte) Närvarande: Tommy Hansson, ordförande Gunnar Bodmar Henrik Kjellgren, vice ordförande Maria Keinänen Iris Åkerberg, sekreterare Göran Wetterqvist

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Tid Plats 10:00-11:45 Vargavidderna ande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Reidun Hannerz-Zita (M) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Göran Parmling (S) ersätter Solveig Widstrand (S) Lennart

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte

Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen. Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndag den 17 oktober 2011 kl. 20.00 Svenska lapphundklubben - Centralstyrelsen Sekreterare Plats: Telefonmöte Närvarande ledamöter Stig Berndtsson Bengt-Ove Bergquist Ulrika

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 3/2019 Datum: Onsdag 20 februari Tid: Kl. 18.30-20.30 Plats: Villan Närvarande: Styrelsen ÅGK Anders Visell Ordförande Hildelise Karlman Kassör Lotta Gylling Sekreterare Jan-Erik

Läs mer