VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid Holmens bolagsstämma

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid Holmens bolagsstämma"

Transkript

1 Herr ordförande, ärade aktieägare Bild 1 För Holmen blev 2001 ett mycket bra år. Rörelseresultatet blev drygt 3 miljarder kronor, om man bortser från gjorda nedskrivningar, vilket för nuvarande enheter inom bolaget är det bästa hittills. Det motsvarar en avkastning på 14 procent på det operativa kapitalet. Ser man tillbaka på de senaste 6 åren så har motsvarande avkastning uppgått till 15 procent i snitt. Bild 2 Vinsten per aktie uppgick till 27,30 kronor och motsvarar en avkastning på det egna kapitalet på 16 procent. Som framgår av diagrammet utmärker sig året 2000 med reavinsten från försäljningen av aktierna i Modo Paper och åren 1998 och 2000 genom extrautdelningarna. I år har styrelsen valt att föreslå stämman en utdelning på 10 kronor per aktie, en ökning av ordinarie utdelning med 1 krona per aktie. För mig som ny verkställande direktör känns det stimulerande att leda ett företag som är ett av de mest lönsamma i branschen, med stark finansiell ställning och med offensiva planer. Tidigare beslutad strategi ligger fast med starkt fokus på tillväxt inom våra kärnområden tidnings- och journalpapper och nyfiberkartong. Strategin i sin helhet finns beskriven på sidan 1 i Årsredovisningen. 1(9)

2 Bild 3 Koncernledningen, som bär ansvaret för strategins genomförande, är delvis ny sedan föregående bolagsstämma. Den består förutom av mig av cheferna för staber och affärsområden. Medarbetare på nya befattningar är markerade med rött på den här bilden. Magnus Hall är ny VD för Holmen Paper och Björn Kvick ny VD för Iggesund Paperboard. Holmen Kraft - med Åke Eklöf som VD - är numera ett eget affärsområde i koncernen. Två staber har fått nya chefer. Anders Almgren är chef för Ekonomi och Finans och Thommy Haglund är chef för koncernstab Personal. Goda medarbetare, och det gäller alla och inte bara koncernledning, är av stor betydelse för företagets utveckling och Holmen har ambitionen att upplevas som en attraktiv arbetsgivare. Vi markerar också detta tydligt i vår strategi. Med hjälp av resultatbilder från respektive affärsområde skall jag göra en exposé över 2001 och dessutom ge en aktuell lägesbeskrivning. Jag börjar med Holmen Kraft som alltså från 1 januari 2002 är ett eget affärsområde i Holmen. Min redovisning här görs i omvänd ordning jämfört med hur vi brukar presentera koncernen. Bild 4 Holmen Krafts rörelseresultat uppgick förra året till 49 miljoner kronor. Resultatet genereras huvudsakligen från produktionen av vattenkraft. I resultatet ingår finansieringskostnader för de kraftverk som ägs tillsammans med finansiella delägare. 2(9)

3 Bild 5 Eftersom det handlar om vattenkraft är produktionen nederbördsberoende. Man kan säga att dåligt semesterväder för oss är bra väder för Holmen Kraft. Under 2001, som var ett nederbördsrikt år i Sverige, producerade vi i våra vattenkraftverk, som är lokaliserade vid några av de stora älvarna och i våra bruksanknutna turbiner, cirka 1,6 TWh och eftersom Holmens egen förbrukning var 4 TWh (för övrigt lika mycket som nedlagda Barsebäck 1 producerade) hade vi en självförsörjningsgrad på cirka 40 procent. Holmen, som är en av de största elkonsumenterna i landet, är mycket beroende av god tillgång till och konkurrenskraftigt pris på el. En svensk kärnkraftsavveckling i kombination med låg utbyggnad av kostnadseffektiva alternativ leder till en försämrad balans mellan utbud och efterfrågan och kan leda till högre priser. Denna energipolitik är inte förenlig med god konkurrenskraft för svensk basindustri. Bild 6 Bild 7 Holmen Skogs rörelseresultat, 455 Mkr, är bra och kan på sikt förbättras något. En ny avverkningsberäkning indikerar att avverkningen på vår skogsareal, som totalt omfattar 1 miljon hektar, uthålligt kan öka jämfört med den plan som gällt under 90-talet. Holmen Skogs resultat kommer i huvudsak från avverkning av egen skog. Genom avyttringen av industrierna i Örnsköldsviksområdet har våra nordliga skogar kommit relativt längre bort från våra nuvarande 3(9)

4 fabriker. En viktig uppgift för Holmen Skog är därför att bevaka eventuella möjligheter till markbyten. Onormalt stora skador i form av svampangrepp och stormfällning har drabbat de egna skogarna under Omfattningen av Gremenniellasvampens skador är ett nytt och oroväckande inslag i det svenska skogsbruket. För Holmens del rör det sig om cirka kubikmeter tallskog som i förtid måste avverkas för att kunna utnyttjas som fullgod råvara. Gemensamt för Holmen Skog och Holmen Kraft är att de förser koncernens enheter med strategiskt viktiga råvaror. För Iggesund Timber har vi en åtgärdsplan som innebär att vi skall uppnå en kraftig resultatförbättring under 2003 och ambitionen är att göra sågverket lönsamt. Åtgärderna består av betydande kostnadsbesparingar, som dessvärre kommer att drabba en del av våra anställda. Bild 8 Bild 9 Vi avser också genom den nyligen aviserade investeringen om 75 Mkr i en ny anläggning för virkessortering färdigställa sågverket och därmed åstadkomma en effektivitetsförbättring. Rörelseresultatet, minus 79 Mkr för 2001 tillsammans med tidigare förluster gör att vi skrivit ned värdet på sågverket med 120 Mkr. Även om trävarurörelsen utgör en liten del av Holmen är det viktigt att komma till rätta med problemen och generellt behöver Sverige effektiva och konkurrenskraftiga sågverk för att rotnettot i 4(9)

5 Bild 10 skogsbruket skall bevaras. Iggesund Paperboards rörelseresultat blev 455 Mkr. Den svenska delen uppvisade god lönsamhet. Verksamheten i England gick med förlust. Vi ser möjligheter till förbättringar i både Sverige och England. Under fjolåret fick Iggesunds Bruk begränsa produktionen av marknadsskäl. Vi hade också ett stort och väl genomfört ombyggnadsstopp för den ena kartongmaskinen vilket sammantaget ledde till lågt kapacitetsutnyttjande. Ombyggnaden har dock gjort det möjligt för oss att utveckla en ny generation kartong med lägre ytvikt och bättre kör- och tryckegenskaper och som kommer att lanseras i år. Kartongbruket i Workington har haft problem. Det starka pundet slår naturligtvis mot all tillverkande och exporterande industri i England. Samtidigt måste jag medge, att vi därutöver har andra problem som vi nu tagit itu med. Vi har ännu inte lyckats dra full nytta av de stora investeringarna som gjordes 1999 i massafabriken och på den större kartongmaskinen. Vi tog konsekvenserna av detta genom att i årets bokslut skriva ned värdet på fabriken med 500 Mkr. Ett nytt och brett åtgärdsprogram har nu inletts. Det omfattar en kraftig reduktion av bemanningen, ändrad organisation, kompetensförstärkning och allmän trimning av fabriken. Jag räknar med att resultatet av dessa åtgärder kommer att bli synligt under året. Bild 11 5(9)

6 Workington har också glädjeämnen. Under 2001 genomfördes en marknadslansering av den helt nya produktfamiljen, INCADA. Produkterna kännetecknas bland annat av hög ljushet och förbättrade tryckegenskaper och lanseringen har stärkt våra marknadspositioner och ger nu förutsättningar för fortsatt tillväxt. För att bättre kunna utnyttja vår kapacitet ökar vi också ansträngningarna att sälja mera kartong på marknader i Asien och Nordamerika. Hittills i år har orderingången varit bättre än väntat för både solidkartong och falskartong. Bild 12 För Holmen Paper var 2001 ett mycket bra år och rörelseresultatet Mkr är det särklassigt bästa hittills. En stark marknad i början av 2001 medförde prisökningar. Kapacitetsutnyttjandet var för de tre första kvartalen högt och bruken fungerade produktionsmässigt bra med rekord i Braviken på ton. Vårt spanska nyförvärv Papelera Peninsular fick en fin start under sitt första hela år i vår ägo. Under slutet av året minskade efterfrågan påtagligt beroende på en försämrad annonsmarknad för både dagstidningar och tidskrifter. Därtill kom att kunderna genom förväntningar på prissänkningar från 1 januari 2002 avvaktade avrop i det längsta. Nu är prisförhandlingarna avslutade och priset har i snitt sänkts med mellan 2 och 10 procent beroende på produkt och marknad. Efterfrågan har fortsatt vara på en låg nivå i början av året. Bild 13 6(9)

7 Videofilm (ca 5 min) I ett längre perspektiv är marknadsförutsättningarna för tidningsoch journalpapper goda och vi utesluter inte att knapphet kan uppstå för åtminstone tidningspapper och så kallat MF-Journalpapper också i nästa högkonjunktur. I väntan på denna har vi två expansionsprojekt på programmet. Det ena i Hallsta Pappersbruk som jag besökte i förra veckan och då spelades den här filmen in. Det andra stora projektet i Holmen Paper är bara på förprojektstadiet men icke desto mindre spännande eftersom det gäller en ny stor tidningspappersmaskin. Vid vårt spanska bruk Papelera Peninsular undersöker vi nu förutsättningarna för ytterligare en pappersmaskin vid sidan av den befintliga. Om projektet realiseras, blir det här inte bara fråga om teknik utan också att bryta barriärer mellan olika kulturer, språk och traditioner. Det vet vi av erfarenhet efter att ha ägt Papelera Peninsular i snart två år. Förprojektet drivs så att ett investeringsunderlag kan föreläggas styrelsen för definitivt beslut under hösten. Även detta projekt innehåller förutom ett kapacitetstillskott på ton per år av tidningspapper, också en produktförädling som bland annat innebär att befintlig maskin i Papelera Peninsular ställs om för lättviktigt, bestruket journalpapper. Nytillskottet av standard tidningspapper blir därmed endast ton per år och vi tar på så sätt ansvar för en balanserad marknadsintroduktion av den nya kapaciteten. Dessa båda projekt, de nya maskinerna i Hallsta och Papelera Peninsular, är helt i linje med vår tillväxtstrategi. 7(9)

8 I vår omvärld pågår en konsolidering inom vår industri både i Europa och Nordamerika. Som färska exempel kan nämnas fusionen mellan UPM och Haindl inom tryckpappersområdet och mellan Westvaco och Mead inom bl a kartong. Som följd av detta blir vissa bolag globala och mycket stora. Med vår i huvudsak regionala strategi räds vi inte denna utveckling. För oss är det viktigast att ha tillräcklig storlek och effektiva anläggningar för att vara en bra partner till våra kunder och dessutom med tillräckliga resurser för bland annat kvalitetsinvesteringar och produktutveckling. Jag anser att vi har det. Att en konsolidering pågår är allmänt fördelaktigt också för Holmen. Vi tror att det ger en bättre balans mellan tillgång och efterfrågan inom respektive produktområde i kort perspektiv och balanserade investeringar i ett längre perspektiv. Bild 14 Efterfrågan på våra huvudprodukter är i stor utsträckning relaterad till den allmänna konjunkturen. Rådande osäkerhet gör utvecklingen för året svårbedömd. Det känns emellertid bra att veta att vår konkurrenskraft är god bland annat tack vare överlag mycket rationella produktionsenheter inom våra huvudproduktområden. Detta gäller oberoende av vilket konjunkturläge vi går in i. Den här schematiska bilden visar strukturen på Holmens pappers- och kartong maskiner i förhållande till branschen totalt. Bild 15 Konjunkturen kan vi inte påverka men vi har en arbetsplan för 2002 som innehåller viktiga arbetsuppgifter. 8(9)

9 Planen upptar bland annat detta: Ny pappersmaskin i Hallsta Förprojekt, ny pappersmaskin i Spanien Tillväxt i Europa genom ny produktfamilj för falskartong Tillväxt i Asien och USA för solidkartong Öka marknadsandelen för MF Journal Förbättra effektiviteten i Englandsfabriken Förbättra trävarurörelsen Herr ordförande, ärade aktieägare. Jag sade inledningsvis att Holmen är ett företag med god lönsamhet och sunda finanser. Jag upprepar gärna det och ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare genomföra den arbetsplan som jag nyss redogjort för med syfte att ytterligare förbättra verksamheten. Jag återkommer med avrapportering i kommande delårsrapporter. Tack för ordet. 9(9)

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER Januari-september Mkr

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER Januari-september Mkr DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 Kvartal Januari-september Mkr 3-02 2-02 2002 2001 Nettoomsättning 3 996 4 027 11 961 12 312 Rörelseresultat 716 616 2 075 2 275 Resultat efter finansiella poster 676

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003 1(5) Bilder, Göran Lundins anförande VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar. Bild 1 Vid föregående års bolagsstämma

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 1 809 (motsvarande period 1999: 1 158) Mkr. Resultatet för andra kvartalet var 986 Mkr jämfört med 823

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 317 (motsvarande period 1999: 1 778) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 2 508 (andra kvartalet:

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma

VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma Bilder, Göran Lundins anförande 1(5) VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma 2004-03-30 Bild 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Vid fjolårets bolagsstämma

Läs mer

* Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr.

* Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr. * Periodens resultat

Läs mer

Kvartal Januari-juni Mkr

Kvartal Januari-juni Mkr DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2002 Kvartal Januari-juni Mkr 2-02 1-02 2002 2001 Nettoomsättning 4 027 3 938 7 965 8 213 Rörelseresultat 616 743 1 359 1 366 Resultat efter finansiella poster 572 705 1 277

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 Mkr Nettoomsättning 3 865 4 010 11 876 11 961 16 081 Rörelseresultat 587 609 1 831 2 075 2 713 Resultat efter finansiella poster 532 551 1 664 1 953 2 564 Resultat

Läs mer

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING Resultatet efter finansiella poster (exklusive jämförelsestörande poster och överlåtna verksamheter) uppgick till 2 914 (2000: 2 194) Mkr. Motsvarande resultat för

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999 Sammanfattning

Läs mer

* Styrelsen föreslår en utdelning om 69 (11) kronor per aktie, varav 9 kronor utgör ordinarie utdelning och 60 kronor utgör extrautdelning.

* Styrelsen föreslår en utdelning om 69 (11) kronor per aktie, varav 9 kronor utgör ordinarie utdelning och 60 kronor utgör extrautdelning. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 741 (1999: 2 409) Mkr. I resultatet ingår jämförelsestörande poster om 2 023 Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 SAMMANFATTNING KONCERNEN Resultatet efter finansiella poster uppgick till 2 166 (motsvarande period 2000: 1 770*) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 857 Mkr jämfört

Läs mer

* Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var fortsatt bra och Holmen Papers orderläge var starkt. Priserna höjdes vid årsskiftet.

* Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var fortsatt bra och Holmen Papers orderläge var starkt. Priserna höjdes vid årsskiftet. DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2001 SAMMANFATTNING * Rörelseresultatet uppgick till 703 Mkr jämfört med 641 Mkr första kvartalet 2000 exklusive överlåtna verksamheter. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet

Läs mer

Resultatet efter skatt blev (2 186) Mkr. Avkastningen på eget kapital var 13,7 (16,0) procent.

Resultatet efter skatt blev (2 186) Mkr. Avkastningen på eget kapital var 13,7 (16,0) procent. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2002 Mkr Nettoomsättning 4 120 3 996 16 081 16 655 Rörelseresultat 638 716 2 713 2 446 Resultat efter finansiella poster 611 676 2 564 2 294 Resultat efter skatt 436 510 1 959 2 186

Läs mer

Priserna var stabila för såväl tidnings- och journalpapper som för kartong.

Priserna var stabila för såväl tidnings- och journalpapper som för kartong. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2001 SAMMANFATTNING * Rörelseresultatet uppgick till 1 366 Mkr (motsvarande period 2000: 1 186 Mkr exkl. jämförelsestörande poster och överlåtna verksamheter). Rörelseresultatet

Läs mer

MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern med SCA

MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern med SCA MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern

Läs mer

Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef

Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bild 1 Herr ordförande, bästa aktieägare, mina damer och herrar. Bild 2 Holmens rörelsereresultat för 2005 blev 1 973 mnkr och i stort

Läs mer

Delårsrapport. Januari-september 2009. Resultatet efter skatt för januari-september 2009 uppgick till 781 (januari-september 2008: 371) Mkr.

Delårsrapport. Januari-september 2009. Resultatet efter skatt för januari-september 2009 uppgick till 781 (januari-september 2008: 371) Mkr. Delårsrapport 2009 Mkr Nettoomsättning 4 387 4 496 4 591 13 412 14 291 19 334 Rörelseresultat* 442 372 64 1 229 767 1 051 Resultat efter skatt 280 256-24 781 371 642 Resultat per aktie, kr 3,3 3,0-0,3

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999

DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999 Sammanfattning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004 Mkr Nettoomsättning 3 824 3 884 3 865 11 611 11 876 15 816 Rörelseresultat 535 456 587 1 525 1 831 2 338 Resultat efter finansiella poster 478 403 532 1 373 1 664 2

Läs mer

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003 Mkr Nettoomsättning 4 001 4 120 3 938 16 081 Rörelseresultat 635 638 743 2 713 Resultat efter finansiella poster 581 611 705 2 564 Resultat efter skatt 389 436 499 1 959

Läs mer

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003 BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003 Mkr 4-03 3-03 2003 2002 Nettoomsättning 3 940 3 865 15 816 16 081 Rörelseresultat 507 587 2 338 2 713 Resultat efter finansiella poster 462 532 2 126 2 564 Resultat efter skatt

Läs mer

Vinsten per aktie uppgick till 17,2 (14,8) kr. Avkastningen på eget kapital var 9,0 (8,0) %.

Vinsten per aktie uppgick till 17,2 (14,8) kr. Avkastningen på eget kapital var 9,0 (8,0) %. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2006 Mnkr Nettoomsättning 4 830 4 521 4 235 18 592 16 319 Rörelseresultat 590 610 570 2 303 1 967 Resultat efter skatt 369 382 397 1 459 1 256 Vinst per aktie, kr 4,4 4,5 4,7 17,2 14,8

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 7 787 (januari-juni 2003: 8 011) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 7 787 (januari-juni 2003: 8 011) Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2004 Mkr 2-04 1-04 2-03 2004 2003 2003 Nettoomsättning 3 884 3 903 4 010 7 787 8 011 15 816 Rörelseresultat 456 534 609 990 1 244 2 338 Resultat efter finansiella poster 403

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare,

Herr ordförande, ärade aktieägare, Herr ordförande, ärade aktieägare, Ett år går fort. Det är idag nästan exakt ett år sedan jag tillträdde som VD och koncernchef för Holmen. Det har varit ett spännande och intensivt år, där jag fått möjligheten

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till (januari-juni 2002: 7 965) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till (januari-juni 2002: 7 965) Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2003 Mkr Nettoomsättning 4 010 4 001 8 011 7 965 16 081 Rörelseresultat 609 635 1 244 1 359 2 713 Resultat efter finansiella poster 551 581 1 132 1 277 2 564 Resultat efter skatt

Läs mer

Resultat per aktie blev 8,4 (12,0) kr. Avkastningen på eget kapital var 4,2 (6,4) procent.

Resultat per aktie blev 8,4 (12,0) kr. Avkastningen på eget kapital var 4,2 (6,4) procent. 4-1 3-1 4-9 21 29 Nettoomsättning 4 747 4 25 4 659 17 581 18 71 Rörelseresultat 625 383 392 1 596 1 62 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster * 361 383 392 1 332 1 62 Resultat efter skatt 176 216

Läs mer

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004 Mkr 1-04 4-03 1-03 2003 Nettoomsättning 3 903 3 940 4 001 15 816 Rörelseresultat 534 507 635 2 338 Resultat efter finansiella poster 492 462 581 2 126 Resultat efter skatt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare!

Herr ordförande, ärade aktieägare! Herr ordförande, ärade aktieägare! Det är ingen hemlighet att Holmen befinner sig i en utmanande situation inom några av våra verksamhetsområden. Samtidigt har vi, trots finanskrisens intåg 2008 och därpå

Läs mer

Bokslutsrapport för 2008

Bokslutsrapport för 2008 Mkr Nettoomsättning 5 043 4 591 5 073 19 334 19 159 Rörelseresultat* 284 64 1 039 1 051 2 843 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster 284 362 482 1 412 2 286 Resultat efter skatt 271-24 341 642

Läs mer

Presentation. Delårsrapport Januari-september Magnus Hall VD och koncernchef. 12 november, 2008

Presentation. Delårsrapport Januari-september Magnus Hall VD och koncernchef. 12 november, 2008 Presentation Delårsrapport Januari-september 28 Magnus Hall VD och koncernchef 12 november, 28 1 The Group Holmen Paper Newsprint & magazine paper sales Share of profit capital Iggesund Paperboard Paperboard

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29

Första kvartalet 2014. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Första kvartalet 2014 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2014-04-29 Sammanfattning av Q1 Koncernen Omsättningen uppgick till 932 MSEK (1 254) - Justerat för valuta och struktur minskade omsättningen

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

Räcker Skogen? Per Olsson

Räcker Skogen? Per Olsson Räcker Skogen? Per Olsson Affärsområden Råvaruinriktade Produktinriktade Produktion och kapacitet Holmen Paper 8 pappersmaskiner 1 940 000 ton tryckpapper/år Iggesund Paperboard 3 kartongmaskiner 530 000

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Sammandrag Efterfrågan på Gevekos viktigaste marknader minskade under 1996. Koncernens fakturering minskade med 13% till 856 (982) Mkr. Rörelseresultatet efter planenliga avskrivningar

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-juni 2010 uppgick till 312 (januari-juni 2009: 501) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-juni 2010 uppgick till 312 (januari-juni 2009: 501) Mkr. Kvartal Januari-juni Helår 2-1 1-1 2-9 21 29 29 Nettoomsättning 4 227 4 4 4 496 8 628 9 25 18 71 Rörelseresultat 268 32 372 588 787 1 62 Resultat efter skatt 133 178 256 312 51 1 6 Resultat per aktie,

Läs mer

Stort engagemang och handlingskraft är viktigt för Holmen, vilket jag gärna vill understryka ytterligare genom denna redovisning.

Stort engagemang och handlingskraft är viktigt för Holmen, vilket jag gärna vill understryka ytterligare genom denna redovisning. 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Så var det dags att summera 2010, som för stora delar av Holmens verksamhet varit ett mycket starkt år. Undantaget utgjordes av tryckpappersverksamheten

Läs mer

Bokslutsrapport för 2007

Bokslutsrapport för 2007 Mkr 4-07 3-07 4-06 2007 2006 Nettoomsättning 5 073 4 637 4 830 19 159 18 592 Rörelseresultat 1 039 642 590 2 843 2 303 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster * 482 642 590 2 286 2 303 Resultat

Läs mer

Sekab rapport för tertial 3 samt. preliminär årsrapport Tertial 3: Helår 2012:

Sekab rapport för tertial 3 samt. preliminär årsrapport Tertial 3: Helår 2012: Sekab rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2012 Tertial 3: Nettoomsättningen är 264 Mkr (416) Bruttovinsten uppgick till 42 Mkr (42) Rörelseresultatet (EBIT) 18 Mkr (-15) Resultat efter finansiella

Läs mer

JULI - SEPTEMBER 2018

JULI - SEPTEMBER 2018 EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (publ.) (EVERY A) Org. Nr: 556739-8143 DELÅRSRAPPORT JULI - SEPTEMBER 2018 25 oktober 2018 Denna information är sådan information som Everysport Media Group AB (publ.) är skyldig

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

Scandinavian PC Systems AB (publ) (SPCS)

Scandinavian PC Systems AB (publ) (SPCS) (SPCS) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 1998 Nettoomsättningen ökade med 25 procent och uppgick till 158,8 (127,3) Mkr. Resultat efter finansiella poster på 14,0 (24,2) Mkr. Resultat i fjärde kvartalet

Läs mer

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL. Pressinformation den 14 augusti

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL. Pressinformation den 14 augusti VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL Pressinformation den 14 augusti Poolia AB Vid extra bolagsstämma efter periodens slut fattades beslut om inlösen av aktier. Därmed överförs 137,0 MSEK till

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa,

Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa, 1 Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa, kostnadseffektiva och inte minst hållbara produkter

Läs mer

Välkommen till årsstämma 2009

Välkommen till årsstämma 2009 Välkommen till årsstämma 2009 1 /2009-03-24 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar. Som ni förhoppningsvis alla har märkt så bär vår stämma en viss prägel av det jubileum som vi firar

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari 2013 31 december 2013

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari 2013 31 december 2013 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 januari 2013 31 december 2013 - Oktober December 2013 Nettoomsättningen uppgick till 0,1 (71,8) MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -0,8 (1,5) MSEK. Resultat

Läs mer

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 2014 Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen Ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag Nettoomsättning: 93* miljarder SEK Idag 44 000 medarbetare Försäljning i cirka 100 länder

Läs mer

Holmen i korthet AFFÄRSOMRÅDEN: PRODUKTER AFFÄRSOMRÅDEN: RÅVAROR HOLMEN PAPER IGGESUND PAPERBOARD HOLMEN TIMBER HOLMEN SKOG HOLMEN ENERGI

Holmen i korthet AFFÄRSOMRÅDEN: PRODUKTER AFFÄRSOMRÅDEN: RÅVAROR HOLMEN PAPER IGGESUND PAPERBOARD HOLMEN TIMBER HOLMEN SKOG HOLMEN ENERGI AFFÄRSVERKSAMHET / HOLMEN I KORTHET Holmen i korthet AFFÄRSOMRÅDEN: PRODUKTER HOLMEN PAPER Produkter: Tryckpapper för magasin, produktkataloger, direktreklam, böcker och dagstidningar. Kunder: Magasin-,

Läs mer

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson Presentation ti från årsstämma 2012 Roger Johansson VD och koncernchef 1 2 Koncernledning BE Group 2011 Viktiga steg framåt 3 Ett ledande stålservicebolag med verksamhet i 10 länder Sverige g Finland Estland

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni 2009 uppgick till (januari-juni 2008: 9 700) Mkr. Resultatet efter skatt blev 501 (395) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni 2009 uppgick till (januari-juni 2008: 9 700) Mkr. Resultatet efter skatt blev 501 (395) Mkr. Mkr Nettoomsättning 4 496 4 529 4 826 9 025 9 700 19 334 Rörelseresultat* 372 415 257 787 704 1 051 Resultat efter skatt 256 245 124 501 395 642 Resultat per aktie, kr 3,0 2,9 1,5 6,0 4,7 7,6 Avkastning

Läs mer

Finansiella rapporter

Finansiella rapporter Finansiella rapporter Resultaträkning KONCERNEN, MKR NOT 2012 2011 Nettoomsättning 2 17 852 18 656 Övriga rörelseintäkter 3 621 661 Förändring varulager -34 176 Råvaror och förnödenheter -9 802-10 280

Läs mer

Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september 2000

Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september 2000 Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september Omsättningen ökade under januari-september med 62 procent till 90 (56) miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 72 procent till 36 (21) miljoner

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-juni 2011 uppgick till 672 (januari-juni 2010: 312) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-juni 2011 uppgick till 672 (januari-juni 2010: 312) Mkr. 2-11 1-11 2-1 211 21 21 Nettoomsättning 4 787 4 721 4 227 9 58 8 628 17 581 Resultat före avskrivningar* 88 864 586 1 672 1 214 2 583 Rörelseresultat* 492 558 268 1 5 588 1 332 Resultat efter skatt 32

Läs mer

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR PRESSRELEASE Poznań den 1 mars 2013 ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR Arctic Paper S.A., en av Europas ledande tillverkare av bokpapper

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2016 STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT Finansiell utveckling januari mars 2016 Orderingången ökade med 7 % till 45,7 mkr (42,9 mkr) Orderstocken

Läs mer

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie.

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie. FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 STABIL INLEDNING PÅ ÅRET Finansiell utveckling januari mars 2018 Orderingången minskade med 2 % till 56,3 mkr (57,2 mkr) Orderstocken ökade med 3 % under

Läs mer

Förslag på dagordning

Förslag på dagordning Förslag på dagordning Syfte med detta samråd Presentation av Holmen Förutsättningar Teknik Tidplan Lagstiftning Genomgång av specifika förutsättningar för respektive delprojekt Frågestund Fika Koncernen

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004 KLIPPAN är en ledande producent av specialpapper för den grafiska industrin med en total kapacitet om 200 000 ton per år. Produktionen sker vid de tre bruken i Klippan, Lessebo och Mölndal. Klippan den

Läs mer

SCA Forest Products. Mats Sandgren, Tømmer & Marked 2017,

SCA Forest Products. Mats Sandgren, Tømmer & Marked 2017, SCA Forest Products Mats Sandgren, Tømmer & Marked 2017, 2017.02.16 SCA s förändringsresa 1929 1975-2006 SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag Förvärv: Wausau, mjukpapper för storförbrukare,

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26 Första kvartalet 213 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 213-4-26 Sammanfattning av Q1 Koncernen! Mycket stark utveckling för samtliga affärsområden! Omsättningen ökade med 5 procent till 1 254 MSEK (837)

Läs mer

Bokslutsrapport 2002

Bokslutsrapport 2002 Bokslutsrapport 2002 Bokslutsrapport 2002 för Consilium AB (publ) Kraftig resultatförbättring Nettoomsättning för kärnverksamheten ökade med 15 procent till 555,6 MSEK Rörelseresultat för kärnverksamheten

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-september 2010 uppgick till 528 (januari-september 2009: 781) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-september 2010 uppgick till 528 (januari-september 2009: 781) Mkr. Kvartal Januari-september Helår 3-1 2-1 3-9 21 29 29 Nettoomsättning 4 25 4 227 4 387 12 833 13 412 18 71 Rörelseresultat 383 268 442 971 1 229 1 62 Resultat efter skatt 216 133 28 528 781 1 6 Resultat

Läs mer

Finansiella rapporter

Finansiella rapporter Finansiella rapporter Resultaträkning KONCERNEN, MKR NOT 2011 2010 Nettoomsättning 2 18 656 17 581 Övriga rörelseintäkter 3 661 862 Förändring varulager 176 0 Råvaror och förnödenheter -10 280-9 800 Personalkostnader

Läs mer

Delårsrapport. TiTANA. Januari - juni ( )

Delårsrapport. TiTANA. Januari - juni ( ) Delårsrapport Januari - juni (2011-01-01 2011-06-30) TiTANA Sammanfattning av delårsrapport 2011-01-01 2011-06-30 (6 mån) Nettoomsättning uppgick till 321 227 SEK Rörelseresultatet uppgick till 1 347 896

Läs mer

Herr ordförande, bäste aktieägare

Herr ordförande, bäste aktieägare Herr ordförande, bäste aktieägare Holmen har sedan en tid befunnit sig i ett omfattande förändringskede. Vid sådana tillfällen är det viktigare än någonsin att skapa sig en tydlig identitet och riktning

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997 Sammanfattning Enligt preliminär statistik för 1997 ökade råstålsproduktionen i världen med 6 % jämfört med föregående år. LKABs leveranser av förädlade järnmalmsprodukter

Läs mer

Delårsrapport januari september 2005

Delårsrapport januari september 2005 Delårsrapport januari september 2005 Januari-september 2005 Nettoomsättningen ökade med 32 % till 29,5 (22,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 1,5 (-2,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,47

Läs mer

Förbättrad omsättningsökning och rörelsemarginal. Perioden januari mars Vd:s kommentar. Januari mars 2017

Förbättrad omsättningsökning och rörelsemarginal. Perioden januari mars Vd:s kommentar. Januari mars 2017 Förbättrad omsättningsökning och rörelsemarginal Perioden januari mars 2017 Omsättningen uppgick till 99,2 MSEK (84,7), vilket motsvarar en tillväxt om 17,2 % (0,7) Rörelseresultatet uppgick till 10,5

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

Rapport för första halvåret (1/1-30/6 2007)

Rapport för första halvåret (1/1-30/6 2007) Fortsatt förbättring för DORO: Rapport för första halvåret (1/1-30/6 2007) Omsättningen uppgick till 151 MKr (208 MKr) Resultatet efter skatt uppgick till 1,1 MKr (-20 MKr) Resultat per aktie efter skatt

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2008

Delårsrapport januari-september 2008 Kvartal Mkr Nettoomsättning 4 591 4 826 4 637 14 291 14 086 19 159 Rörelseresultat 64 257 642 767 1 804 2 843 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster* 362 320 642 1 128 1 804 2 286 Resultat efter

Läs mer

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef "En starkare, lättare och mer hållbar värld" Tillsammans med våra kunder kommer vi gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av

Läs mer

Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014

Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014 Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014 Ökad tillväxt och lönsamhet, +120% under perioden januari till mars Sammanfattning Delårsrapport januari- mars 2014 Nettoomsättning: 5 741 tkr (2 404 tkr),

Läs mer

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014 Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 79,0 MSEK (70,3), vilket motsvarar en tillväxt med 12,4 % Rörelseresultatet uppgick till 7,5 MSEK (8,2)

Läs mer

Delårsrapport Januari september 2015

Delårsrapport Januari september 2015 Delårsrapport Januari september 2015 Org. Nr 556475 5519 Denna delårsrapport har ej varit föremål för extern revision. Sammanfattning januari september 2015 Nettoomsättningen för SenseAir koncernen uppgick

Läs mer

Årsstämma Kentima Holding AB (publ) Verksamhetsåret 2015/2016 Staffanstorp den 10 november 2016

Årsstämma Kentima Holding AB (publ) Verksamhetsåret 2015/2016 Staffanstorp den 10 november 2016 Årsstämma Kentima Holding AB (publ) Verksamhetsåret 2015/2016 Staffanstorp den 10 november 2016 Kent Nilsson VD Årsstämma Kentima Holding AB (publ) Verksamhetsåret 2015/2016 Staffanstorp den 10 november

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Bokslutskommuniké 2003

Bokslutskommuniké 2003 Pressmeddelande från Expanda AB (publ), 556541-2094 Bokslutskommuniké 2003 Omsättning Koncernomsättningen för 2003 uppgick till 626.4 mkr ( 697.8 ). Resultat Rörelseresultatet uppgick till 1.1 mkr och

Läs mer

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS FÖRSTA KVARTAL. Pressinformation den 8 maj

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS FÖRSTA KVARTAL. Pressinformation den 8 maj VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS FÖRSTA KVARTAL Pressinformation den 8 maj Poolia Professionals Under första kvartalet har ett förvärv av rekryteringsbolaget Nilesco Search stärkt vårt fokus på kvalificerade

Läs mer

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011 SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport Tertial 3: Nettoomsättningen är 415 Mkr (617) Bruttovinsten uppgick till 41 Mkr (67) Rörelseresultat (EBIT) exkl. intressebolag 6 (-10) Rörelseresultatet

Läs mer

PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000. Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5)

PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000. Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5) PRESSMEDDELANDE FRÅN GETINGE INDUSTRIER AB KVARTALSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Orderingången uppgick till 2.518,7 Mkr (2.447,5) Nettoomsättningen uppgick till 2.419,5 Mkr (2.381,0) Rörelseresultatet uppgick

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

Sida 1(5) - Resultat efter skatt blev 1,7 (0,9) mkr vilket gav ett resultat per aktie med 0,36 (0,18) kronor per aktie.

Sida 1(5) - Resultat efter skatt blev 1,7 (0,9) mkr vilket gav ett resultat per aktie med 0,36 (0,18) kronor per aktie. Sida 1(5) Tremånadersrapport 1 september, 2003 30 november, 2003 för AB CF BERG & CO (publ) Sammanfattning - Nettoomsättningen uppgick till 78,2 (85,8) mkr, rörelseresultatet blev 2,8 (1,8) mkr vilket

Läs mer

Tryckindustri Kvartalsrapport 98/99

Tryckindustri Kvartalsrapport 98/99 Tryckindustri Kvartalsrapport 98/99 Fortsatt positiv utveckling för koncernen Resultatet efter finansnetto ökade med 19 procent till 13 Mkr (11) Avkastning på sysselsatt kapital uppgick till 32 procent

Läs mer

VIDA Hållbarhetsrapport 2018

VIDA Hållbarhetsrapport 2018 VIDA Hållbarhetsrapport 2018 Hållbarhetsrapport Vida är Sveriges största privatägda sågverkskoncern med ca 1050 anställda på 18 produktionsanläggningar, varav 9 sågverk, i södra Sverige. Produktionen är

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

Skandinaviens största sågverk

Skandinaviens största sågverk Bravikens sågverk Rapport Nr:01 Juni 2008 Om byggandet av Skandinaviens största sågverk i Norrköping Skandinaviens största sågverk Holmen investerar drygt en miljard kronor i det som kommer att bli Skandinaviens

Läs mer

Årsstämma Magnus Groth, vd och koncernchef

Årsstämma Magnus Groth, vd och koncernchef Årsstämma 2017 Magnus Groth, vd och koncernchef SCA - två starka verksamheter: Skogsindustri och Hygien och hälsa 5 april 2017 Årsstämma 2017 2 2016 i korthet Nettoomsättning 117 314 MSEK (+2% jämfört

Läs mer

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012

Ökad orderingång noteras. Perioden oktober-december. Perioden januari december. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2012 Ökad orderingång noteras Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 58,2 MSEK (60,4), vilket motsvarar en minskning med -3 % Rörelseresultatet uppgick till 4,3 MSEK (6,2) vilket ger en rörelsemarginal

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar!

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Idag ska vi sammanfatta och lägga år 2009 till handlingarna. Ett år då Holmen firade 400 år, men också ett år som kom att präglas av den globala

Läs mer