VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003"

Transkript

1 1(5) Bilder, Göran Lundins anförande VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid bolagsstämman 26 mars 2003 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar. Bild 1 Vid föregående års bolagsstämma kunde vi se tillbaka på ett verksamhetsår, som jag i mitt anförande beskrev som mycket bra trots att vikande konjunktur kunde anas mot slutet av Vissa prognoser antydde att en vändning till det bättre skulle komma under 2002, men den svaga konjunkturen blev efterhand allt tydligare. Stor osäkerhet präglade hela året, vilket vi också utgick från i vår planering, och någon påtaglig uppgång i efterfrågan kan inte heller nu ses för våra huvudprodukter. Efterfrågan på tidnings- och journalpapper är alltjämt svag medan en mer stabil situation råder för kartong. Trots denna relativt svaga marknad redovisar Holmen för 2002 ett bra rörelseresultat om miljoner kronor och en vinst per aktie om 24 kronor och 50 öre, vilket motsvarar 14 procents avkastning på det egna kapitalet. Detta är vi med tanke på omständigheterna nöjda med. Även i ett sexårigt perspektiv, det vill säga den senaste konjunkturcykeln, känner vi tillfredsställelse med Holmens resultat. Styrelsen föreslår bolagsstämman att utdelningen skall höjas med en krona, från fjolårets tio till elva kronor per aktie. Vid senaste bolagsstämman redovisade jag en arbetsplan för 2002 i sju punkter. En av punkterna avsåg ett förprojekt för att bygga en ny tidningspappersmaskin i Spanien med beräknad beslutstidpunkt i början av I februari i år beslutade styrelsen emellertid att tills vidare flytta fram beslutet. Skälet till senareläggningen var främst att återhämtningen av marknaden för tidningspapper verkar ta längre tid än vi tidigare räknat med. Vi kan heller inte bortse ifrån att vi nu har två års minskad konsumtion av tidningspapper bakom oss och att vi efter analys funnit det osäkert om marknaden är tillräckligt stark vid den från början tänkta uppstarten av maskinen under andra halvåret Förprojektet kommer dock att slutföras och vi avser även att förvärva den mark som behövs för maskinen med tillhörande infrastruktur. Bild 2 Vi skjuter alltså på det spanska projektet tills vidare men likväl har Holmen som långsiktigt mål att växa inom tidnings- och journalpapper och nyfiberkartong. Målet kan uppnås både genom organisk tillväxt och förvärv. Holmen har huvudsakligen vuxit organiskt genom lyckade egna projekt inom produktområden med tillväxt. Bilden är dock annorlunda för våra stora konkurrenter. Förvärven, som är den grå delen av stapeln, för dessa har under senare år varit mycket omfattande och krävt stora finansiella resurser, nämligen tolv procent av omsättningen medan motsvarande tal för Holmen är fyra procent där förvärvet av Papelera Peninsular och återköp av vattenkraft utgör vardera två procent.

2 2(5) Avseende organisk tillväxt, som är den svarta delen av stapeln, är Holmens siffra tre procent medan berörda konkurrenters siffra är en och en halv procent. Den röda delen är många smärre investeringar av förbättrings- och underhållskaraktär. Jag noterar skillnaderna i investeringsstrategi men drar inga slutsatser. Bild 3 Bild 4 Bild 5 Jag återgår nu till arbetsplanen för 2002 där en annan punkt gällde Hallsta Pappersbruks nya pappersmaskin. Investeringen i den nya maskinen och tillhörande massa- och blekerihantering, uppgick till totalt 1,85 miljarder kronor och maskinen startade planenligt i början av april som jag också rapporterade vid förra årets bolagsstämma. Kapaciteten är ton per år, vilket gör maskinen till världens största för produktion av MF Journalpapper. Efter intrimning under våren och sommaren invigdes den i slutet av september av kung Carl XVI Gustaf. Maskinen är byggd med allra senaste teknik med många komplicerade lösningar. Volymutvecklingen motsvarar hittills inte riktigt våra förväntningar, men kvaliteten på det förbättrade tidningspapperet är vi mycket nöjda med. De nya produkterna har mottagits så pass väl att orderboken nu är välfylld och vi ökar nu våra marknadsandelar inom MF Journal, en ambition som också fanns i vår arbetsplan. I planen ingick även en klart uttalad ambition att öka produktionen och effektiviteten i vårt engelska kartongbruk i Workington. I det avseendet var vi framgångsrika och produktionen kunde höjas med tio procent jämfört med 2001, vilket tillsammans med bland annat en väsentlig minskning av fastkostnaden ledde till klar förbättring av brukets rörelseresultat. Tack vare Workingtons ökade produktion och produkternas allt bättre egenskaper ökade vi särskilt i England vår andel av falskartongmarknaden. Bild 6 Bild 7 Bild 8 Planen upptog också en ambition att i Asien och USA sälja större volymer solidkartong från Iggesunds Bruk. Även i det avseendet nådde vi framgång. Tack vare marknadsinvesteringar och förstärkning av försäljningsorganisationerna i Asien och USA och ökad aktivitet i de forna öststaterna svarar leveranserna utanför Västeuropa nu för drygt 15 procent av Iggesund Paperboards totala leveranser. Kapacitetsutnyttjandet kunde till följd av denna ökade export höjas avsevärt. Vi åtog oss också att förbättra trävarurörelsen med avsikt att göra sågverket i Iggesund till en rationell enhet. Kapaciteten uppgår till drygt kubikmeter per år. Investeringen i ett nytt justerverk har kostat 75 miljoner kronor och är en väsentlig del av rationaliseringen. Justerverket har framgångsrikt tagits i drift och ersätter det uttjänta Håstaholmen. Jag vill inte påstå att vi lyckats med allt vi föresatte oss för ett år sedan, men inom de redovisade områdena har våra egna förbättringsåtgärder haft en påtaglig resultatpåverkan, vilket syns tydligt i Iggesund Paperboards och Iggesund Timbers rörelseresultat för Notera dock de olika skalorna på respektive del.

3 3(5) Detta var en genomgång av den åtgärdsplan, som vi arbetat utifrån under det gångna året, och nu tänker jag liksom förra året redovisa och kommentera rörelseresultaten för våra fem affärsområden. Resultaten för de två större affärsområdena, Holmen Paper och Iggesund Paperboard, gick åt olika håll. Bild 9 Bild 10 Bild 11 Holmen Papers resultat blev miljoner kronor, att jämföra med miljoner kronor Trots resultatfallet låg Holmen Papers intjäning kvar på en bra nivå. Främsta orsak till det sämre resultatet var lägre priser. Minskad efterfrågan kunde ses redan i slutet av 2001 och berodde i huvudsak på lägre annonsingång hos dagspress- och tidskriftsförlagen. Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var svagt under hela året och leveranserna av tidningspapper till Västeuropa sjönk med sex procent jämfört med Efterfrågan är fortfarande svag i Västeuropa och det råder obalans mellan utbud och efterfrågan. Ett resultat av detta är att vi i år tvingats sänka priserna ytterligare. I Nordamerika och Europa steg efterfrågan i början av detta året, från låga nivåer. Det är dock för tidigt att dra några växlar utifrån detta. Iggesund Paperboard kan se tillbaka på ett bra år. Resultatet blev 818 miljoner kronor jämfört med 2001 års 455 miljoner kronor. Högre volymer samt lägre rörliga och fasta kostnader, som jag avseende Workington nyligen redogjort för, ligger bakom uppgången. Inom förpackningsområdet ökade försäljningen av kartong till läkemedelsindustrin. Marknaden för förpackningar till det farmacevtiska området har de senaste åren kännetecknats av hög tillväxt. Bild 12 Efterfrågan inom tobakssegmentet var stabil och lanseringen av de nya kartongkvaliteterna från Iggesunds Bruk var framgångsrik. Produkterna innebär ett förbättrat förhållande mellan ytvikt och styvhet med bättre konverterings- och tryckegenskaper. Den grafiska marknaden var svag som ett resultat av minskad aktivitet i bland annat företagens reklaminvesteringar. Priserna på kartong höjdes något i slutet av Leveranserna till Västeuropa från västeuropeiska producenter har hittills i år varit något högre än under motsvarande tid ifjol. Bild 13 Resultatet för Iggesund Timber förbättrades påtagligt, till minus 6 från minus 79 miljoner kronor Förbättringen beror främst på lägre kostnader. Sista kvartalet ifjol redovisade trävarurörelsen för första gången sedan tredje kvartalet 1997 ett positivt resultat. Vi tror att denna utveckling skall fortsätta under 2003.

4 4(5) Bild 14 Holmen Skogs resultat blev 450 miljoner kronor och var i stort oförändrat jämfört med 2001 trots något lägre virkespriser och högre avverkningskostnader till följd av de skador som stormar och gremmeniellasvamp orsakade på skogarna. Kommande sommar räknar vi med att någorlunda säkert kunna fastställa om svampens fortsatta spridning bromsats upp, eftersom inte bara en kall vinter utan också två varma och relativt torra somrar då ligger bakom oss. I anslutning till beskrivningen av Holmen Skog vill jag peka på ett bekymmer för oss och övrig svensk skogsindustri. Många värmeverk kan vid ersättning av olja med biobränsle betala mer än massa- och pappersindustrin för massaveden och i extrema fall mer än vad sågverken ger för timret. Detta är en följd av höga energiskatter och miljöavgifter samt kommande elcertifikat, vars sammantagna effekter kan leda till oönskad utveckling för vår bransch. Bild 15 Låt mig exemplifiera: En kubikmeter ved, som används för produktion av energi, ersätter en importkostnad motsvarande 250 kronor för olja. Om veden istället används för tillverkning av papper och kartong ger det en tio gånger så stor exportintäkt, det vill säga kronor och dessutom sysselsättning för åtskilliga personer. Jag anser att staten genom orimliga skatter och avgifter medverkar till en felaktig resursanvändning av fiberråvaran. Timret och massaveden skall vidareförädlas till produkter som skapar bäst värdetillväxt. Användningen av skogsbränslen är intressant och skall i princip understödjas, men skall så långt möjligt begränsas till grenar, toppar, torv och avfall. Bild 16 Bild 17 Resultatet för Holmen Kraft blev minus 26 miljoner kronor, vilket kan jämföras med ett positivt resultat om 49 miljoner kronor Minskningen beror främst på lägre volym egenproducerad vattenkraft, som var en följd av den låga tillrinningen till vattenmagasinen under den torra sommaren och hösten och det kan vi inte göra något åt. Det väder som de flesta av oss uppfattar som fint är dåligt väder för Holmen Kraft. Den 31 december 2002 genomförde Holmen ett återköp av vattenkraft med en årlig kapacitet om 0,5 terawattimmar i Umeälven för 1,7 miljarder kronor. Vi räknar med att återköpet från och med 2003 leder till att koncernens rörelseresultat förbättras med cirka 45 miljoner kronor per år genom en billigare finansiering. Vi kontrollerar nu drygt en tredjedel av vårt elbehov. Vi har under året stärkts i vår uppfattning att våra skogs- och krafttillgångar är strategiskt mycket viktiga för Holmen. Detta var min exposé över 2002, ett år som nu läggs till handlingarna. Bild 18 Ett nytt år innebär alltid nya utmaningar och möjligheter. Dessa är beskrivna i vår arbetsplan för 2003 och här ingår en punkt, som är gemensam och särskilt uttalad för de två större affärsområdena, Holmen Paper och Iggesund Paperboard.

5 5(5) Det handlar om att kostnaderna skall minskas och effektiviteten höjas. Dessutom skall, trots rådande konjunktur, nya marknader och potentiella kunder bearbetas och nya produkter etableras. De övriga affärsområdena skall intensifiera sitt arbete för att öka lönsamheten huvudsakligen genom kostnadsbesparingar. Det senare gäller också de centrala enheterna. Detta viktiga arbete går nu som en röd tråd i hela Holmens verksamhet, eftersom vi den närmaste tiden inte räknar med någon draghjälp av yttre faktorer i form av bättre konjunktur. Bild 19 Vi kan i dagsläget inte se någon påtaglig uppgång, varken för den allmänna konjunkturen eller för efterfrågan på våra huvudprodukter. I denna situation utgör Holmens lönsamhet, vår starka balansräkning och de effektiva anläggningarna en god grund att bygga vidare på. Jag är övertygad om att det kommer en ökad efterfrågan för våra produkter och vi står då väl rustade. Tack för uppmärksamheten!

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER Januari-september Mkr

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER Januari-september Mkr DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2002 Kvartal Januari-september Mkr 3-02 2-02 2002 2001 Nettoomsättning 3 996 4 027 11 961 12 312 Rörelseresultat 716 616 2 075 2 275 Resultat efter finansiella poster 676

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 1 809 (motsvarande period 1999: 1 158) Mkr. Resultatet för andra kvartalet var 986 Mkr jämfört med 823

Läs mer

Kvartal Januari-juni Mkr

Kvartal Januari-juni Mkr DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2002 Kvartal Januari-juni Mkr 2-02 1-02 2002 2001 Nettoomsättning 4 027 3 938 7 965 8 213 Rörelseresultat 616 743 1 359 1 366 Resultat efter finansiella poster 572 705 1 277

Läs mer

* Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr.

* Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 823 (första kvartalet 1999: 615) Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet 1999 var 631 Mkr. * Periodens resultat

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma

VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma Bilder, Göran Lundins anförande 1(5) VD och koncernchef Göran Lundins anförande Holmens ordinarie bolagsstämma 2004-03-30 Bild 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Vid fjolårets bolagsstämma

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 317 (motsvarande period 1999: 1 778) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 2 508 (andra kvartalet:

Läs mer

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid Holmens bolagsstämma

VD och koncernchef Göran Lundins anförande vid Holmens bolagsstämma Herr ordförande, ärade aktieägare Bild 1 För Holmen blev 2001 ett mycket bra år. Rörelseresultatet blev drygt 3 miljarder kronor, om man bortser från gjorda nedskrivningar, vilket för nuvarande enheter

Läs mer

Resultatet efter skatt blev (2 186) Mkr. Avkastningen på eget kapital var 13,7 (16,0) procent.

Resultatet efter skatt blev (2 186) Mkr. Avkastningen på eget kapital var 13,7 (16,0) procent. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2002 Mkr Nettoomsättning 4 120 3 996 16 081 16 655 Rörelseresultat 638 716 2 713 2 446 Resultat efter finansiella poster 611 676 2 564 2 294 Resultat efter skatt 436 510 1 959 2 186

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2003 Mkr Nettoomsättning 3 865 4 010 11 876 11 961 16 081 Rörelseresultat 587 609 1 831 2 075 2 713 Resultat efter finansiella poster 532 551 1 664 1 953 2 564 Resultat

Läs mer

* Styrelsen föreslår en utdelning om 69 (11) kronor per aktie, varav 9 kronor utgör ordinarie utdelning och 60 kronor utgör extrautdelning.

* Styrelsen föreslår en utdelning om 69 (11) kronor per aktie, varav 9 kronor utgör ordinarie utdelning och 60 kronor utgör extrautdelning. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 741 (1999: 2 409) Mkr. I resultatet ingår jämförelsestörande poster om 2 023 Mkr. Resultatet för fjärde kvartalet

Läs mer

Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef

Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bild 1 Herr ordförande, bästa aktieägare, mina damer och herrar. Bild 2 Holmens rörelsereresultat för 2005 blev 1 973 mnkr och i stort

Läs mer

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2001 SAMMANFATTNING Resultatet efter finansiella poster (exklusive jämförelsestörande poster och överlåtna verksamheter) uppgick till 2 914 (2000: 2 194) Mkr. Motsvarande resultat för

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999

DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 1999 Sammanfattning

Läs mer

* Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var fortsatt bra och Holmen Papers orderläge var starkt. Priserna höjdes vid årsskiftet.

* Marknadsläget för tidnings- och journalpapper var fortsatt bra och Holmen Papers orderläge var starkt. Priserna höjdes vid årsskiftet. DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2001 SAMMANFATTNING * Rörelseresultatet uppgick till 703 Mkr jämfört med 641 Mkr första kvartalet 2000 exklusive överlåtna verksamheter. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet

Läs mer

Priserna var stabila för såväl tidnings- och journalpapper som för kartong.

Priserna var stabila för såväl tidnings- och journalpapper som för kartong. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2001 SAMMANFATTNING * Rörelseresultatet uppgick till 1 366 Mkr (motsvarande period 2000: 1 186 Mkr exkl. jämförelsestörande poster och överlåtna verksamheter). Rörelseresultatet

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR 1999 Sammanfattning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2001 SAMMANFATTNING KONCERNEN Resultatet efter finansiella poster uppgick till 2 166 (motsvarande period 2000: 1 770*) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 857 Mkr jämfört

Läs mer

MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern med SCA

MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern med SCA MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com MoDos motiv för bildandet av ny finpapperskoncern

Läs mer

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2003 Mkr Nettoomsättning 4 001 4 120 3 938 16 081 Rörelseresultat 635 638 743 2 713 Resultat efter finansiella poster 581 611 705 2 564 Resultat efter skatt 389 436 499 1 959

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till (januari-juni 2002: 7 965) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till (januari-juni 2002: 7 965) Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2003 Mkr Nettoomsättning 4 010 4 001 8 011 7 965 16 081 Rörelseresultat 609 635 1 244 1 359 2 713 Resultat efter finansiella poster 551 581 1 132 1 277 2 564 Resultat efter skatt

Läs mer

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003

PRESSMEDDELANDE BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003 BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2003 Mkr 4-03 3-03 2003 2002 Nettoomsättning 3 940 3 865 15 816 16 081 Rörelseresultat 507 587 2 338 2 713 Resultat efter finansiella poster 462 532 2 126 2 564 Resultat efter skatt

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 7 787 (januari-juni 2003: 8 011) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 7 787 (januari-juni 2003: 8 011) Mkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2004 Mkr 2-04 1-04 2-03 2004 2003 2003 Nettoomsättning 3 884 3 903 4 010 7 787 8 011 15 816 Rörelseresultat 456 534 609 990 1 244 2 338 Resultat efter finansiella poster 403

Läs mer

Delårsrapport. Januari-september 2009. Resultatet efter skatt för januari-september 2009 uppgick till 781 (januari-september 2008: 371) Mkr.

Delårsrapport. Januari-september 2009. Resultatet efter skatt för januari-september 2009 uppgick till 781 (januari-september 2008: 371) Mkr. Delårsrapport 2009 Mkr Nettoomsättning 4 387 4 496 4 591 13 412 14 291 19 334 Rörelseresultat* 442 372 64 1 229 767 1 051 Resultat efter skatt 280 256-24 781 371 642 Resultat per aktie, kr 3,3 3,0-0,3

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999 MoDo Tel 08-666 21 00 (direkt 08-666 21 15) Koncernstab Information Fax 08-666 21 30 Box 5407 http://www.modogroup.com 114 84 STOCKHOLM e-post: info@modogroup.com DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

Läs mer

Vinsten per aktie uppgick till 17,2 (14,8) kr. Avkastningen på eget kapital var 9,0 (8,0) %.

Vinsten per aktie uppgick till 17,2 (14,8) kr. Avkastningen på eget kapital var 9,0 (8,0) %. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2006 Mnkr Nettoomsättning 4 830 4 521 4 235 18 592 16 319 Rörelseresultat 590 610 570 2 303 1 967 Resultat efter skatt 369 382 397 1 459 1 256 Vinst per aktie, kr 4,4 4,5 4,7 17,2 14,8

Läs mer

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004

PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2004 Mkr 1-04 4-03 1-03 2003 Nettoomsättning 3 903 3 940 4 001 15 816 Rörelseresultat 534 507 635 2 338 Resultat efter finansiella poster 492 462 581 2 126 Resultat efter skatt

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

Resultat per aktie blev 8,4 (12,0) kr. Avkastningen på eget kapital var 4,2 (6,4) procent.

Resultat per aktie blev 8,4 (12,0) kr. Avkastningen på eget kapital var 4,2 (6,4) procent. 4-1 3-1 4-9 21 29 Nettoomsättning 4 747 4 25 4 659 17 581 18 71 Rörelseresultat 625 383 392 1 596 1 62 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster * 361 383 392 1 332 1 62 Resultat efter skatt 176 216

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2004 Mkr Nettoomsättning 3 824 3 884 3 865 11 611 11 876 15 816 Rörelseresultat 535 456 587 1 525 1 831 2 338 Resultat efter finansiella poster 478 403 532 1 373 1 664 2

Läs mer

Presentation. Delårsrapport Januari-september Magnus Hall VD och koncernchef. 12 november, 2008

Presentation. Delårsrapport Januari-september Magnus Hall VD och koncernchef. 12 november, 2008 Presentation Delårsrapport Januari-september 28 Magnus Hall VD och koncernchef 12 november, 28 1 The Group Holmen Paper Newsprint & magazine paper sales Share of profit capital Iggesund Paperboard Paperboard

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare,

Herr ordförande, ärade aktieägare, Herr ordförande, ärade aktieägare, Ett år går fort. Det är idag nästan exakt ett år sedan jag tillträdde som VD och koncernchef för Holmen. Det har varit ett spännande och intensivt år, där jag fått möjligheten

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Bokslutsrapport för 2008

Bokslutsrapport för 2008 Mkr Nettoomsättning 5 043 4 591 5 073 19 334 19 159 Rörelseresultat* 284 64 1 039 1 051 2 843 Rörelseresultat exkl jämförelsestörande poster 284 362 482 1 412 2 286 Resultat efter skatt 271-24 341 642

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare!

Herr ordförande, ärade aktieägare! Herr ordförande, ärade aktieägare! Det är ingen hemlighet att Holmen befinner sig i en utmanande situation inom några av våra verksamhetsområden. Samtidigt har vi, trots finanskrisens intåg 2008 och därpå

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-juni 2010 uppgick till 312 (januari-juni 2009: 501) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-juni 2010 uppgick till 312 (januari-juni 2009: 501) Mkr. Kvartal Januari-juni Helår 2-1 1-1 2-9 21 29 29 Nettoomsättning 4 227 4 4 4 496 8 628 9 25 18 71 Rörelseresultat 268 32 372 588 787 1 62 Resultat efter skatt 133 178 256 312 51 1 6 Resultat per aktie,

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

Bolagsstämmoanförande 5 april 2005, Magnus Hall, VD och koncernchef

Bolagsstämmoanförande 5 april 2005, Magnus Hall, VD och koncernchef 1(15) Bolagsstämmoanförande 5 april 2005, Magnus Hall, VD och koncernchef Bild nr 1 Herr ordförande, bästa aktieägare, mina damer och herrar Bild nr 2 2004 var ett år då marknaden för Holmens huvudprodukter

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson Presentation ti från årsstämma 2012 Roger Johansson VD och koncernchef 1 2 Koncernledning BE Group 2011 Viktiga steg framåt 3 Ett ledande stålservicebolag med verksamhet i 10 länder Sverige g Finland Estland

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-juni 2011 uppgick till 672 (januari-juni 2010: 312) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-juni 2011 uppgick till 672 (januari-juni 2010: 312) Mkr. 2-11 1-11 2-1 211 21 21 Nettoomsättning 4 787 4 721 4 227 9 58 8 628 17 581 Resultat före avskrivningar* 88 864 586 1 672 1 214 2 583 Rörelseresultat* 492 558 268 1 5 588 1 332 Resultat efter skatt 32

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1998

ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1998 Pressmeddelande den 29 april ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1997 1) Förändring, % Nettoomsättning, Mkr 28.567 26.345 8,4 Rörelseresultat, Mkr 1.376 1.004 37,1 Resultat efter finansiella poster,

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004 KLIPPAN är en ledande producent av specialpapper för den grafiska industrin med en total kapacitet om 200 000 ton per år. Produktionen sker vid de tre bruken i Klippan, Lessebo och Mölndal. Klippan den

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1996 Sammandrag Efterfrågan på Gevekos viktigaste marknader minskade under 1996. Koncernens fakturering minskade med 13% till 856 (982) Mkr. Rörelseresultatet efter planenliga avskrivningar

Läs mer

Ole Terland. VD s anförande vid bolagsstämma 2013

Ole Terland. VD s anförande vid bolagsstämma 2013 Ole Terland VD s anförande vid bolagsstämma 2013 Året som gick vår försäljning Vallviks Bruk levererade 207 000 ton barrsulfatmassa 8000 ton tallolja 77 000 MWh bark 128 000 elcertifikat 12 000 utsläppsrätter

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2012

Delårsrapport januari-september 2012 Delårsrapport januari-september 212 3-12 2-12 3-11 212 211 211 Nettoomsättning 4 23 4 569 4 518 13 577 14 26 18 656 Resultat före avskrivningar och värdeförändring 615 694 838 2 97 2 511 3 24 Rörelseresultat*

Läs mer

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697).

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697). Press release SKF - Halvårsrapport 1999 Förbättringen fortsätter för SKF SKFs resultatförbättring fortsätter. Rörelsemarginalen för första halvåret 1999 uppgick till 5.3%. Under andra kvartalet var den

Läs mer

* Koncernens rörelseresultat för första kvartalet uppgick till 476 Mkr, jämfört med 678 Mkr för samma period 1998.

* Koncernens rörelseresultat för första kvartalet uppgick till 476 Mkr, jämfört med 678 Mkr för samma period 1998. Press release SKF - kvartalsrapport 1999 SKF går med vinst igen Efter den stora förlusten för 1998 redovisade SKF åter en vinst under första kvartalet i år. Rörelsemarginalen uppgick till 5.1%. Försäljningen

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2012

Delårsrapport januari-mars 2012 Delårsrapport januari-mars 212 1-12 4-11 1-11 211 Nettoomsättning 4 778 4 63 4 721 18 656 Resultat före avskrivningar och värdeförändring 789 729 864 3 24 Rörelseresultat* 56 41 558 1 98 Resultat efter

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997 Sammanfattning Enligt preliminär statistik för 1997 ökade råstålsproduktionen i världen med 6 % jämfört med föregående år. LKABs leveranser av förädlade järnmalmsprodukter

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni 2009 uppgick till (januari-juni 2008: 9 700) Mkr. Resultatet efter skatt blev 501 (395) Mkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni 2009 uppgick till (januari-juni 2008: 9 700) Mkr. Resultatet efter skatt blev 501 (395) Mkr. Mkr Nettoomsättning 4 496 4 529 4 826 9 025 9 700 19 334 Rörelseresultat* 372 415 257 787 704 1 051 Resultat efter skatt 256 245 124 501 395 642 Resultat per aktie, kr 3,0 2,9 1,5 6,0 4,7 7,6 Avkastning

Läs mer

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 Efter ännu ett utmanande år för pappersindustrin redovisar Arctic Paper små men viktiga förbättringar. För 2014 gäller fortsatt starkt fokus på ekonomi och marknadsaktiviteter.

Läs mer

INVESTERARPRESENTATION Kvartal Lennart Eberleh

INVESTERARPRESENTATION Kvartal Lennart Eberleh INVESTERARPRESENTATION Kvartal 3 2017 Lennart Eberleh 1 INNEHÅLL Kort om Rottneros: Hållbar tillväxt i utvalda nischer Marknaden Tredje kvartalet Vägen framåt 2 HÅLLBAR TILLVÄXT I UTVALDA NISCHER 3 ROTTNEROSKONCERNEN

Läs mer

Nolato Medical. Andra kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-07-21. Nolato Telecom. Nolato Industrial

Nolato Medical. Andra kvartalet 2015. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2015-07-21. Nolato Telecom. Nolato Industrial Nolato Medical Andra kvartalet 215 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 215-7-21 Nolato Telecom Nolato Industrial Sammanfattning av Q2 Koncernen Omsättningen ökade till 1 28 MSEK (965) - Justerat för valuta

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 2005

DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 2005 DELÅRSRAPPORT JANUARI-SEPTEMBER 2005 Mnkr 3-05 2-05 3-04 2005 Nettoomsättning 4 082 4 201 3 824 12 084 11 611 15 653 Rörelseresultat 590 449 568 1 403 1 600 1 952 Resultat efter finansiella poster 530

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa,

Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa, 1 Herr ordförande, ärade aktieägare. Skogen är en fantastisk resurs. Därifrån kommer den förnybara råvara som gör att vi kan tillverka högkvalitativa, kostnadseffektiva och inte minst hållbara produkter

Läs mer

AB VOLVO ÅRSSTÄMMA 2013

AB VOLVO ÅRSSTÄMMA 2013 Så når vi Volvokoncernens fulla potential 1999-2011 2012-2015 2016 TILLVÄXT GENOM FÖRVÄRV TRANSFORMATION FÖRBÄTTRAD LÖNSAMHET Omorganisation & strategi Omfattande produktförnyelse Driva organisk tillväxt

Läs mer

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0).

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). D E L Å R S R A P P O R T januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). Vinsten före skatt steg till 11,9 mkr (10,3). Vinsten

Läs mer

Ole Terland. VD s anförande vid bolagsstämma 2012

Ole Terland. VD s anförande vid bolagsstämma 2012 Ole Terland VD s anförande vid bolagsstämma 2012 Välkomna till skogsbolaget! Rottneros sliperi transport till barktrumman Året som gick vår försäljning Vallviks Bruk levererade 200 000 ton barrsulfatmassa,

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Summering av 2011 Ännu ett stabilt år med ökat fokus på att expandera verksamheten Ett starkt resultat - Jämförbar nettoomsättning* ökade med 8% i lokala valutor - Jämförbart

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Alfa Laval Slide 0.

Alfa Laval Slide 0. Alfa Laval Slide 0 Årsstämma 2013 Färs & Frosta Sparbank Arena i Lund den 23 april Lars Renström VD och koncernchef 1 Nya rekordnivåer under 2012 Första halvåret Andra halvåret Helåret 2012 Orderingången

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS Lennart Eberleh

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS Lennart Eberleh DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 Lennart Eberleh 1 INNEHÅLL Kort om Rottneros: Hållbar tillväxt i utvalda nischer Marknaden Q1 2018 Vägen framåt 2 ROTTNEROS- KONCERNEN 3 ROTTNEROSKONCERNEN Vallviks Bruk,

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 218 CEO Christer Wahlquist CFO Per-Ola Holmström 218-1-25 Sammanfattning av Q3 Koncernen Omsättningen ökade till 1 98 (1 749) - Justerat för valuta och avyttring var tillväxten 4 procent

Läs mer

Stort engagemang och handlingskraft är viktigt för Holmen, vilket jag gärna vill understryka ytterligare genom denna redovisning.

Stort engagemang och handlingskraft är viktigt för Holmen, vilket jag gärna vill understryka ytterligare genom denna redovisning. 1 Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar! Så var det dags att summera 2010, som för stora delar av Holmens verksamhet varit ett mycket starkt år. Undantaget utgjordes av tryckpappersverksamheten

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI Lennart Eberleh

DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI Lennart Eberleh DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2018 Lennart Eberleh 1 INNEHÅLL Kort om Rottneros: Hållbar tillväxt i utvalda nischer Marknaden Q2 2018 Vägen framåt 2 ROTTNEROS- KONCERNEN 3 ROTTNEROSKONCERNEN KORTA FAKTA Vallviks

Läs mer

Koncernens nettoomsättning uppgick till (2004: ) mnkr.

Koncernens nettoomsättning uppgick till (2004: ) mnkr. BOKSLUTSRAPPORT FÖR 2005 Mnkr 4-05 3-05 4-04 2005 2004 Nettoomsättning 4 235 4 082 4 042 16 319 15 653 Rörelseresultat 570 590 352 1 973 1 952 Resultat efter skatt 397 371 249 1 256 1 275 Vinst per aktie

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-september 2011 uppgick till (januari-september 2010: 528) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-september 2011 uppgick till (januari-september 2010: 528) Mkr. 3-11 2-11 3-1 211 21 21 Nettoomsättning 4 518 4 787 4 25 14 26 12 833 17 581 Resultat före avskrivningar* 838 88 697 2 511 1 91 2 583 Rörelseresultat* 519 492 383 1 57 971 1 332 Resultat efter skatt 343

Läs mer

GETINGE AB DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2003 PRESSMEDDELANDE. Orderingången uppgick till 4 202,1 Mkr (4 355,9)

GETINGE AB DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2003 PRESSMEDDELANDE. Orderingången uppgick till 4 202,1 Mkr (4 355,9) GETINGE AB PRESSMEDDELANDE DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2003 Orderingången uppgick till 4 202,1 Mkr (4 355,9) Omsättningen uppgick till 4 140,6 Mkr (3 987,4) före skatt ökade med 38 % till 447,7 Mkr (324,6)

Läs mer

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR

ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR PRESSRELEASE Poznań den 1 mars 2013 ARCTIC PAPER 2012: ÖKADE INTÄKTER OCH ÖKAD ANDEL PÅ DEN MOGNA EUROPEISKA MARKNADEN; ARCTIC PAPER EXPANDERAR Arctic Paper S.A., en av Europas ledande tillverkare av bokpapper

Läs mer

WE PACKAGING FOR A. Årsstämma 2016 VD:s anförande Per Lindberg, VD & koncernchef

WE PACKAGING FOR A. Årsstämma 2016 VD:s anförande Per Lindberg, VD & koncernchef WE PACKAGING FOR A Årsstämma 2016 VD:s anförande 2016-05-10 Per Lindberg, VD & koncernchef 2015 2 2015 ETT MYCKET BRA ÅR Vi nådde alla finansiella mål Flera produktions- och leveransrekord Produktionsrekord

Läs mer

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014

Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014 Eckerökoncernen Bokslutskommuniké för 2014 3,0 miljoner passagerare (2,8 milj.) reste med Eckerökoncernens tre passagerarfartyg vilket är fler än någonsin tidigare Ro-ro-verksamheten lider av en svag marknad

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Resultatet efter skatt för januari-september 2010 uppgick till 528 (januari-september 2009: 781) Mkr.

Resultatet efter skatt för januari-september 2010 uppgick till 528 (januari-september 2009: 781) Mkr. Kvartal Januari-september Helår 3-1 2-1 3-9 21 29 29 Nettoomsättning 4 25 4 227 4 387 12 833 13 412 18 71 Rörelseresultat 383 268 442 971 1 229 1 62 Resultat efter skatt 216 133 28 528 781 1 6 Resultat

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2004

Delårsrapport januari - september 2004 Delårsrapport januari - september Nettoomsättning 992 (1 048) MSEK Resultat efter finansnetto 45,9 (80,4) MSEK Resultat efter skatt 31,9 (57,5) MSEK Resultat per aktie 2,57 (4,64) kronor Orderingång 1

Läs mer

Rapport för tre månader (1/1-31/3 2001)

Rapport för tre månader (1/1-31/3 2001) DORO Rapport för tre månader (1/1-31/3 2001) 1/5 Omsättningen uppgick till MKr 278 (347 MKr) Resultatet före skatt uppgick till -26 MKr (12 MKr) Vinst per aktie efter schablonskatt 2,68 Kr (0,82 Kr) Komponentbrist

Läs mer

Skandinaviens största sågverk

Skandinaviens största sågverk Bravikens sågverk Rapport Nr:01 Juni 2008 Om byggandet av Skandinaviens största sågverk i Norrköping Skandinaviens största sågverk Holmen investerar drygt en miljard kronor i det som kommer att bli Skandinaviens

Läs mer

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000 RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 25 april Sid 1 (13) - Nettoresultatet per aktie ökade med 30% jämfört med föregående år - Belopp i Mkr, om ej annat angivits Förändring, % Nettoomsättning 31.229 29.053 7 Rörelseresultat

Läs mer

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 8 002 (januari-juni 2004: 7 787) mnkr.

Koncernens nettoomsättning för januari-juni uppgick till 8 002 (januari-juni 2004: 7 787) mnkr. DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 2005 Mnkr 2-05 1-05 2-04 2005 Nettoomsättning 4 201 3 801 3 884 8 002 7 787 15 653 Rörelseresultat 449 364 460 813 1 032 1 952 Resultat efter finansiella poster 387 307 407 694

Läs mer

Oden Control AB (publ) Bokslutskommuniké 2007

Oden Control AB (publ) Bokslutskommuniké 2007 Oden Control AB (publ) Bokslutskommuniké 2007 År 2007 i korthet Intäkterna uppgick till 6 022 TSEK (4 889 TSEK) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 38 TSEK (118 TSEK) Avskrivningarna uppgick

Läs mer

S Delårsrapport Januari Juni 2003

S Delårsrapport Januari Juni 2003 S 2003 Delårsrapport Januari Juni 2003 Delårsrapport Resultatet efter finansiella poster uppgick till 28,1 MSEK (19,4) Substansvärdet den 30 juni var 152 kronor (270) Substansvärdet den 18 augusti är 167

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS Lennart Eberleh 1

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS Lennart Eberleh 1 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 Lennart Eberleh 1 INNEHÅLL Kort om Rottneros: Hållbar tillväxt i utvalda nischer Marknaden Q1 2018 Vägen framåt 2 ROTTNEROS- KONCERNEN 3 ROTTNEROSKONCERNEN KORTA FAKTA Vallviks

Läs mer

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen 2011 Nettoomsättning 106 miljarder SEK 44 000 anställda och försäljning i mer än 100 länder Världens tredje största hygienföretag TEN och Tork är ledande

Läs mer

Resultatet minskade till mindre än hälften mot året innan och vinsten per aktie blev 3 kronor och 61 öre.

Resultatet minskade till mindre än hälften mot året innan och vinsten per aktie blev 3 kronor och 61 öre. Ärade aktieägare, herr ordförande 2009 var det mest utmanande året för SKF på många, många år. Den kraftiga nedgången i ekonomin påverkade nästan alla verksamheter och regioner i världen, men 2009 var

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Årsstämma Magnus Groth, vd och koncernchef

Årsstämma Magnus Groth, vd och koncernchef Årsstämma 2017 Magnus Groth, vd och koncernchef SCA - två starka verksamheter: Skogsindustri och Hygien och hälsa 5 april 2017 Årsstämma 2017 2 2016 i korthet Nettoomsättning 117 314 MSEK (+2% jämfört

Läs mer

v: :l lf-; Koncernen Försåljning Resultat efter finansiella intåkter och kostnader sig redan under forsta kvartalet, inte har fcirändrats nämnvärt.

v: :l lf-; Koncernen Försåljning Resultat efter finansiella intåkter och kostnader sig redan under forsta kvartalet, inte har fcirändrats nämnvärt. i ': Koncernen SKF-koncernens försälj ning under första halvåret 1987 ökade, jämfört med motsvarande period foregående år, med 9 procent till9 901 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella intäkter

Läs mer

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Ökning av resultatet efter finansnetto med 34 procent till 9,1 (6,8) MSEK Rörelseresultatet ökade med 30 procent och uppgick till 8,2 (6,3) MSEK Resultatet

Läs mer

Årsstämma Christian Berner Tech Trade AB (publ)

Årsstämma Christian Berner Tech Trade AB (publ) Årsstämma 2019-04-24 Christian Berner Tech Trade AB (publ) Dagordning 1. Stämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid stämman. 3. Upprättande och godkännande av röstlängd. 4. Godkännande av dagordningen.

Läs mer

Bokslutsmeddelande 2009 (sammandrag)

Bokslutsmeddelande 2009 (sammandrag) Bokslutsmeddelande 2009 (sammandrag) Ahlstrom Abp, sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE, 3.2.2010 kl. 12.10 Detta är en sammanfattning av bokslutsmeddelandet. Det fullständiga meddelandet för 2009 finns på

Läs mer