favma {vutr cla/h,/2t_,l

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "favma {vutr cla/h,/2t_,l"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ljungskile Folkhögskola 8:30-12:30 Sven Bassler (MP) ordförande, kommunstyrelsen Kerstin Wallsby (V) kommunstyrelsen Angelica Lundgren-Bielinski (M) vice ordf. Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Ulla Bö1:jesson (S) Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Lena-Maria Vinberg, avdelningschef barn och utbildning Christer Fransson, avdelningschef socialtjänsten Katarina Hansson, förvaltningschef kultur och fritid Paula Nyman, stabcheftekniska kontoret Bernt Eriksson, förbundschef Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän Ylva Bryngelsson, folkhälsoutvecklare kommunledningskontoret Anna-Lena Lundin, sekreterare kommunledningskontoret Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreterare Underskrift ordförande favma {vutr cla/h,/2t_,l l~ Anna-Lt;11a'Lug(!jl}'.. A::(...,,;"f?fi!.:::... Sven Bassler Paragrafer Sammanträde Förvaras hos Anslaget sätts upp Anslaget tas ner BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande O Underskrift

2 11 Dnr KS 2750/75 Upprop samt val av justerande Ordförande hälsade välkommen och förrättade upprop.

3 12 D nr KS 2707/43 Rundan - aktuella frågor/reflektioner och information som berör folkhälsa/trygghet & säkerhet Lena-Maria Vinberg, avdelningsch~fbarn och utbildning Fått två revisionsrapporter, Granskning av rutiner för barn och elever i behov av särskilt stöd och Granskning av rektors roll som pedagogisk ledare. Christer Frans son, avdelningschef socialtjänsten Socialtjänsten håller på med en omorganisation, som skall vara tardig till sommaren för att startas i höst. Man kommer att ha fyra verksamhetsområden: äldreomsorg, individ-och familjeomsorg, hälso-och sjukvård samt stöd och service. Kersin Wallsby (V) Vill understryka att det förbebyggande arbetet är oerhört viktigt. Paula Nyman, stabcheftekniska kontoret Det pågår ett stort förändringsarbete då tekniska kontoret och miljö och stadsbyggnad skall slås samman till en förvaltning. 13 avdelningar skall bli till 5-6 stycken. Tekniska kontoret har en praktikant som jobbar fram en modell när det gäller utegym. Håller just nu på att beställa redskap till ett utegym på Bodelid. Informerade också om problematiken kring otillåten camping som gäller EU medborgare. tycker att denna fråga är väldigt viktig och att det är viktigt att den lyfts och diskuteras i olika sammanhang, över förvaltnings gränserna. Förvaltningarna behöver kunskap av varandra för att kunna lösa problemen på bästa sätt. Ä ven samarbeta tillsammans med Västra Götalandsregionen när det gäller frågor som akut sjuk-och tandvård. Frågan behöver också lyftas i de olika politiska organen. Katarina Hansson, förvaltningsch~fkultur ochfi'itid Håller just nu på med ett stort uppdrag, kring nytt badhus. I det arbetet har de jobbat mycket med medborgardialog, enkäter och fokusgrupper. Enkäter har skickats ut till alla skolbarn, till Mötesplatserna och till fritidsgårdarna. Flera fokusgrupper med olika inriktningar har funnits, bl. a. personer med funktionsnedsättning, primärvården samt personal. När det gäller Mötesplatserna på Dalaberg och Tureborg så har en konsult tittat på dessa, hur de skall bemannas, hur de organisatoriskt skall placeras m.m. Rapporten är nu fårdig och har presenterats för kommunstyrelsens beredning. Kommundirektören och kultur och fritids förvaltningschef skall nu komma med ett förslag till beslut.

4 Bernt Eriksson, förbundsch~f Räddningstjänstforbundet Mitt Bohuslän Är inne i en process med att jobba ihop struktur och system för det nystartade Räddningstjänstförbundet, där Lysekil, Munkedal och Uddevalla kommun ingår. Direktionen består av två ledamöter från vmje kommun, där Uddevalla kommun har ordförandeposten. Stort fokus är på det förebyggande arbetet och förbundets ledord är: Trygghet Säkerhet Omtanke Angelica Lundgren-Bielinski (M) vice ordf Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Ännu är inga beslut tagna när det gäller styrdokumentet, mål och inriktning för Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden. Informerade om Dalabergs vårdcentral där lokalerna behöver renoveras, men Närhälsan vill fortfarande vara kvar på Dalaberg och hoppas hitta lokaler i samverkan med kommunen. Hälso-och sjukvårdsnämndens presidium har genomfört kommundialoger i Fyrbodals kommuner kring områden som berörs av samverkan kommun/region.

5 13 Dnr KS 2692/49 Summering av 9 april Kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S) inledde utvecklingsdagen "Från politik till social hållbarhet" den 9 april med att ställa frågan- Hur mycket livskvalile har du producerat idag? Sen fortsatte programmet med att Jörgen I-Iansson från Västra Götalandsregionen berättade lite grundläggande om folkhälsa och hur man skall tänka inom det ämnet. Tomas Rydsmo från Ljungskile Folkhögskola, berättade om deras verksamhet, vuxna som kompletterar sin skolgång. Camilla Karlsson, ekonomiavdelningen kommunledningskontoret, informerade om strategisk plan och vad de olika nämnderna skall förhålla sig till. Eftermiddagen innehöll föredragningar och diskussioner om jämlikhet och hälsa fcir Uddevallas befolkning samt generellt- hur mår man i Uddevalla. Ett utvärderingsformulär delades ut och resultatet visade att deltagarna var väldigt positiva till dagen.

6 14 Dnr KS 2681/43 Uppmaning mot våld - hur kan vi vara delaktiga? Ett enat kommunfullmäktige har med anledning av att flera unga människor nyligen mist livet i Uddevalla beslutat att ställa sig bakom ett uttalande kring kamp mot våld, droger och intolerans. Rådet var eniga om att allt arbete mot våld och droger bör ske i samverkan och mandatet till det måste komma från kommunledningen, samt att det förebyggnade arbetet är oerhört viktigt. Det är också viktigt att alla kommunanställda anmäler drogmissbruk och liknande, när de ser att det finns. Man hjälper inte ungdomarna om man inte anmäler. Det finns ett bra drogförebyggnade arbete i kommunen idag, med handlingsprogram tvärs över förvaltningarna, men det kan alltid förbättras och det är viktigt att ha en öppen dialog om det. Det brottsförebyggande arbetet saknar dock samordningsresurser idag. efterfrågar en koordinatorfunktion på kommunövergripande nivå.

7 o 15 Dnr KS 2015/00252 Budget/ekonomi 2016 Sammanfattning är beslutande instans kring ekonomiska medel knutna till det folkhälsoavtal som är slutet mellan Uddevalla kommun och Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN). Totalt finns ett årligt fördelningstak från HSN på : som, under förutsättning att kommunen bidrar med motsvarande summa, har att förfoga över. Utöver de pengar som går till kostnader knutna till folkhälsoutvecklaren och övergripande administration och samverkan finns medel till utvecklingsarbete inom folkhälsoområdet Dessa medel har valt att hantera genom ansökningar från kommunens förvaltningar, primärvården, samverkansgrupper, frivilligorganisationer etc. Kriterierna för grundar sig i ovan nämnda avtal. Prioriterade områden är däremot upp till att utifrån gällande styrdokument (Uddevalla kommuns Strategisk plan/kommunfullmäktiges styrkort och Hälso- och sjukvårdsnämndens Mål och Inriktning) samt befolkningsbehov (Välfårdsredovisning) besluta om. Under s februarimöte diskuterades möjligheten att rådet tydligare prioriterar några få områden/målgrupper och därefter mer systematiskt tar fram en plan för utvecklingsinsatser och uppmuntrar till ansökningar inom valt område. Genom detta arbetssätt förväntas bland annat starkare koppling till de politiska styrdokumenten och större effekt av utvecklingsmedlen. Ä ven förvaltningsledningarnas/verksamhetschefernas roll och ansvar i och integreringen av folkhälsoperspektivet i verksamheterna förväntas bli tydligare. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Kommunledningskontoret Föredragning Strategisk plan och Kommunfullmäktiges styrkort (Sven Hassler) Föredragning Välfärdsredovisning (Ylva Bryngelsson J Utvecklingsdag 9/4 Beslut beslutar att särskilt prioritera ansökningar med följande två teman: l. Droger/brott/våld/intolerans 2. Inkludering och jämlikhet, samt att vmje ledamot får i uppdrag att till nästa möte utreda hur man på sin förvaltning/arbetsplats kan uppfylla och arbeta med dessa teman.

8 16 Dnr KS 2015/00087 Folkhälsopris 2015 Nomineringstiden får folkhälsopriset löper fram till den 6 april. Möjligheten att nominera till priset har spridits via annons i Bohusläningen och Uddevalla 7 dagar samt uddevalla.se. Nomineringsformulär har även placerats på kommunens bibliotek, på Medborgarkontoret, Mötesplatserna på Dalaberg och Tureborg samt i kommunhusets entre. I reglerna för folkhälsopriset står det att " Allmänheten men också organisationer, företag och förvaltningar äger rätt att lämna förslag på lämpliga pristagare. äger dessutom rätt att själv föreslå lämplig pristagare.". s ledamöter uppmanas att lyfta förslag till diskussion som sedan kan komplettera inkomna nomineringar. Beslut om pristagare tas vid maj mötet. Tjänsteskrivelse Kommunledningskontoret Öppen diskussion beslutar att vid majmötet besluta om pristagare, samt att påminna om att rådet själva också kan nominera pristagare, sådana nomineringar bör med fårdel insändas till folkhälsoutvecklaren senast två veckor före nästa möte.

9 17 Dnr KS 2677/60 Kortare rapporter a) Sociala investeringsmedel Västra Götalandsregionen Länk: www. vgregion.se/sv!v astra Gotalandsregionen/stmtsida/Regionutveckling/Naringsliv/Program/Socialainvesteringar b) Ny organisationförfolkhälsa i Västra Götaland, med start 15 april Västra Götalandsregionens folkhälsoarbete samlas i en avdelning- avdelningen för folkhälsa- som ingår i den del av organisationen som benäms koncernstab regional utveckling. c) Remissfrån regeringskansliet om "Mer gemensamma tobaksregler" Ylva Bryngelsson, folkhälsosamordnare, kommenterade kommunens remissvar, som är anmält till kommunstyrelsens aprilmöte. d) Youth Embassy Kultur och fritid kommer att på uppdrag av kommundirektören utveckla verksamhete, inspirerad av projektet Y outh Embassy. Inriktningen är mänskliga rättigheter. e) Insatser mot langning Uddevalla kommun har besvarat en förfrågan från Länsstyrelsen om att delta i samordnande insatser mot lagning. Kostnaden tas inom budget för drogförebyggande arbete..!j Föreläsning: Att forebygga livslångt utanforskap-om att skapa social hållbarhet i Uddevalla kommun. Tid: 13 maj :30 Anmäl deltagande till folkhälsoutvecklaren.

10 18 Dnr KS 2750/96 Övriga frågor En påminnelse om att ansöka eller nominera till Västra Götalands folkhälsostipendium. Sista ansökan är 30 juni http ://www. vgregion.se/sv IV astra-gotalandsrcgioncn/startsida/v ard -ochhalsa/f o lkhalsa/f o lkhalsosti pen di u m/ Ylva Bryngelsson, folkhälsosamordnare, inflikade ett litet tillägg till 15, när det gäller avtalstiden för folkhälsoavtalet. Hur skall tidsplanen se ut i framtiden? Om avtalet blir fyra-årigt, skall ansökningstiden vara fyra år eller skall man dela upp perioden till att söka för två år i taget i stället? Idag tas beslut för ett år i taget. Beslut om detta tas på nästa möte.

~l~kf::i:(.<l~t:t.. ..(J i:!:\1!:1..,(y,{/ ,/1f:;it... ; :?~~... Sven Bassler. Hälsopolitiska rådet. Kompassen, Kl.

~l~kf::i:(.<l~t:t.. ..(J i:!:\1!:1..,(y,{/ ,/1f:;it... ; :?~~... Sven Bassler. Hälsopolitiska rådet. Kompassen, Kl. Sammanträde Plats och tid Ledamöter övriga Kompassen, Kl. 13:30-16:30 Sven Bassler (MP) ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen från kl. 14:00 Kerstin Wallsby (V) kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

;:. (_ J' /l. .,,i/_,:;;, ',. /' /. ./'.::::..:rr.-:,.;;:::... Sven Bassler. /.P:~> ::~d~! ' '.:? ;r.~ Protokoll

;:. (_ J' /l. .,,i/_,:;;, ',. /' /. ./'.::::..:rr.-:,.;;:::... Sven Bassler. /.P:~> ::~d~! ' '.:? ;r.~ Protokoll Sammanträde Plats och!id Ledamöter Kompassen, kl. 13:30-16:30 Sven Bassler (MP) ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Kerstin Wallsby (V) kommunstyrelsen lngela Ruthner (M) kommunstyrelsen

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

c~c 1 Paragrafer (. {!(} ~ i?.((~..!!(~~ Al1Ili9a Å er / Hälsopolitiska rådet

c~c 1 Paragrafer (. {!(} ~ i?.((~..!!(~~ Al1Ili9a Å er / Hälsopolitiska rådet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.13:00-16:15, med ajournering kl. 14:40-14:55 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S), kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset Bäve, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:15-14:25 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen ej 24 p.g.a. jäv Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

--,:?t h t l _l / "r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering

--,:?t h t l _l / r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering 14.30-14.50 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Angelica Lundgren

Läs mer

Protokoll Hälsopolitiska rådet. Kompassen, 13:00-16:30

Protokoll Hälsopolitiska rådet. Kompassen, 13:00-16:30 Sammanträde Plats och!id Ledamöter Kompassen, 13:00-16:30 Sven Bassler (MP) Ordförande Ingela Ruthner (M) Stefan Skoglund (S) Kerstin Wallsby (V) Ulla Bötjesson (S) Norra hälso-och sjukvårdsnämnden Hans-Lennart

Läs mer

.. 0.~.~.. ~~ Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:25-14:35

.. 0.~.~.. ~~ Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:25-14:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:25-14:35 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Babak Chalousi (C) kommunstyrelsen Stefan Skoglund

Läs mer

/ (',. (, J /' ... (... Hälsopolitiska rådet. Kompassen, kl.l3:00-16:15

/ (',. (, J /' ... (... Hälsopolitiska rådet. Kompassen, kl.l3:00-16:15 Protokoll Sammanträde Plats och tid ledamöter Kompassen, kl.l3:00-16:15 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Kerstin Wallsby (V) kommunstyrelsen Malin

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

Föredragande. Föredragningslista. l. Upprop samt val av justerande. Kallelse Föredragningslista Hälsopolitiska rådet

Föredragande. Föredragningslista. l. Upprop samt val av justerande. Kallelse Föredragningslista Hälsopolitiska rådet Kallelse Föredragningslista l 2015-04-01 Sammanträde Plats och tid Ordförande sekreterare Hälsopolitiska rådet Ljungskile Folkhögskola, lokal Bredfjället, fredagen den lo april2015 kl. 8:45-12:30, fika

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

%ffi: Protokoll Hölsopolitisko rödel. Paragrafer $$ ledomöler. övrigo Hälsopolitiska rådet

%ffi: Protokoll Hölsopolitisko rödel. Paragrafer $$ ledomöler. övrigo Hälsopolitiska rådet o a' %ffi: Protokoll Hölsopolitisko rödel 2018-04-24 Sommontröde Plols och lid ledomöler Hälsopolitiska rådet Stadshuset, Kompassen, vån 4, k1.13:00-16.30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande kommunstyrelsen

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Hälsopolitiska rådet

Kallelse Föredragningslista Hälsopolitiska rådet Kallelse Föredragningslista Hälsopolitiska rådet 1(2) 2017-04-10 Sammanträde Hälsopolitiska rådet Plats och tid Stadshuset, Varvet kl. 13: 00-16:30 tisdagen den 18 april 2017 Ordförande sekreterare Gunilla

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Miljö- och byggs konferensrum, stadshuset kl. 13.00 17.00 Birgitta Laugmo (M) Barn- och utbildningsnämnden Lotta Husberg (S) Hälso-

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Sida 1 (13) Plats och tid Bryggan klockan 13:00-15:15 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Linda Åshamre (S) Gun-Marie Daun (KD) Ancy Wahlgren (UP) Anna Vedin (M) Pia Gillerstedt (S) Sekreterare

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

2014-03-11. Elving Andersson (C) KS Ingela Ruthner (m) HSN3 Inger Gillberg-Karlsson (s) HSN3 David Sahlsten (kd) HSN3

2014-03-11. Elving Andersson (C) KS Ingela Ruthner (m) HSN3 Inger Gillberg-Karlsson (s) HSN3 David Sahlsten (kd) HSN3 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kompassen 13:30-16:30 Ledamöter/Ersättare Anna Tora Jonsson (MP) KS Elving Andersson (C) KS Ingela Ruthner (m) HSN3 Inger Gillberg-Karlsson (s) HSN3 David Sahlsten

Läs mer

.(~c:.rz{r:v~./: ~.':.. (~'... Anna-Lena Lundin '") '.. /">, l/ Hälsopolitiska rådet

.(~c:.rz{r:v~./: ~.':.. (~'... Anna-Lena Lundin ') '.. />, l/ Hälsopolitiska rådet Sammanträde Plats och lid Ledamöter stadshuset, Kompassen, kl.l3 :00-16: l O ajournering 14:20-14:30, 15: l 0-15:20 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Std~m Skoglund (S), kommunstyrelsen

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Hans-Carl Carlson (KD), Hälso- och sjukvårdsnämnden, vice ordf. Carina Thorstensson

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Ralph Steen (L), l :e vice ordforande Hosam Waarie (C) David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Denise Olsson Bergqvist,

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

Protokoll Hälsopolitiska rådet 2013-11-12. Hälsopolitiska rådet Plats och tid Kompassen kl. 13:30 16:30

Protokoll Hälsopolitiska rådet 2013-11-12. Hälsopolitiska rådet Plats och tid Kompassen kl. 13:30 16:30 Sammanträde Plats och tid Kompassen kl. 13:30 16:30 Ledamöter AnnaTora Jonsson Kommunstyrelsen Elving Andersson Kommunstyrelsen Ingemar Samuelsson Kommunstyrelsen Nicklas Attefjord Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 13 maj 2016, kl 8.30 11.45 Ledamöter Ledamöter Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande, ordförande vid mötet Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet 2016-09-07 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Ulla Gustafsson (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Uddevalla kommun, nedan kallad kommunen, och norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 16 maj 2012 Tid: 08.30 10.10 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 8-14 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PROTOKOLL 2012-01-17. Hälsopolitiska rådet PLATS OCH TID Kompassen (plan 4) kl. 13:30-15:45. Ylva Bryngelsson. Nicklas Attefjord. Justerandes signatur

PROTOKOLL 2012-01-17. Hälsopolitiska rådet PLATS OCH TID Kompassen (plan 4) kl. 13:30-15:45. Ylva Bryngelsson. Nicklas Attefjord. Justerandes signatur SAMMANTRÄDE Hälsopolitiska rådet PLATS OCH TID Kompassen (plan 4) kl. 13:30-15:45 LEDAMÖTER Elving Andersson (c) Kommunstyrelsen Caroline Henriksson (fp) Kommunstyrelsen Nicklas Attefjord (mp) Hälso- och

Läs mer

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Sammanträde Plats och tid S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Ledamöter Stehm Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Leif Andersson (S), Hälso- och sjukvårdsnämnden Carina Thorstensson (C), kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05

~~~~ Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, vån 4, kl.08:30-10:30, med ajournering kl. 9:55-10:05 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Lisbeth Estrada

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Bryggan klockan 12:00-13:30 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Kent Lagrell (M) Fredrik Gullbrantz (S) Charlotta Windeman (M) Sekreterare Johan Sjöholm Paragraf 25-31 Ordförande

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:...

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:... 1 (5) Datum: fredag 16 mars 2018 Tid: 1000-1200 Plats: Beslutande: Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Närvarande: Pirjo Öster Socialt ansvarig samordnare

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2012-05-24 1 Plats och tid Essunga, lokal Madame blå, kl: 12.30-13.00 Beslutande Rezkar Mohamad (S) Thore Svenson (M) Ulla Johansson (M) Vice ordf, mötesordf. Övriga deltagande Emma Hevelius,

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Jan-Olof

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesrum Bäve, kl.13:00-14:45. ~~~:t~... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. Sammanträdesrum Bäve, kl.13:00-14:45. ~~~:t~... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Protokoll Hälsopolitiska rådet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Hälsopolitiska rådet Sammanträdesrum Bäve, kl.13:00-14:45 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande, kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Hälsopolitiska rådet

Protokoll Hälsopolitiska rådet Sammanträde Plats och tid ledamöter Kompassen, Kl. 13:30-16:40 Sven Hassler (MP) ordförande, kommunstyrelsen Ingela Ruthner (M) kommunstyrelsen Babak Chalousi (C) kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Stefan Skoglund (S ), ordtorande Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice

Läs mer

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -...

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -... Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande, fr.o.m. kl. 13:15, del av 43 Elving Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Diarienummer KS/2015-0405 Tid och plats kl 13.00 17.00 Laholmen Beslutande Ledamöter Margareta Fredriksson (FP), Ordförande Tore Lomgård (C) Jan Vidar Seljegren (S) Marie Edvinsson

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun

Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun Antagen av Mariestads folkhälsoråd 2017-09-25 1 Inledning Folkhälsorådet i Mariestad är ett politiskt övergripande rådgivande organ för Mariestads

Läs mer

Datum 2015-03-11. Solveig Andersson Kommunchef Sara Gyllenberg Folkhälsosamordnare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Sara Gyllenberg

Datum 2015-03-11. Solveig Andersson Kommunchef Sara Gyllenberg Folkhälsosamordnare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-8 Sara Gyllenberg 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Köpingen, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00-17:00 ande Ledamöter Carl Kullgren (FP) Lena Grönlund (S) Kenneth Carlsson (FP), HSN Carina Halmberg (S), HSN Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2019-0208 Tid och plats kl 13.00 17.00 Kommunfullmäktigesalen Beslutande Ledamöter Mattias Gustafsson (SD) Marie Edvinsson Kristiansen (M) Leif Andersson (S),

Läs mer

Gullmarsstrand, Fiskebäckskil

Gullmarsstrand, Fiskebäckskil 2008-05-19 1 (13) Plats Gullmarsstrand, Fiskebäckskil Tid 19 maj 2008, kl 10.00-11.55. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Ledamöter Ersättare Övriga Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll Datum: Onsdagen den 4 december 2013 Tid: 08.00 10.00 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 18 december Paragrafer: 24-28 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter:

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~...

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~... Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.45 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande, kl. 13.30-14.25

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-10-13 1(5) Beredningen Hälsa SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Munkedals kommunhus, torsdag 13 oktober kl. 17.00 Beslutande Munkedal Uno Nilsson Strömstad Jan Gunnarsson Uddevalla Eivor Östergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Diarienummer KS/2019-0487 Tid och plats kl. 13 17 Ekoparken Beslutande Ledamöter Besnik Obertinca (S) Leif Andersson (S), ordförande Jörgen Molin (M), vice ordförande, HSN

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

!{. c { j. ... Anna-Lena Lundin..?./:ä:.(, r:... ~:~77~;;: :: :::... Angelica Lundgren Bielinski. .. l. Protokoll Hälsopolitiska rådet

!{. c { j. ... Anna-Lena Lundin..?./:ä:.(, r:... ~:~77~;;: :: :::... Angelica Lundgren Bielinski. .. l. Protokoll Hälsopolitiska rådet Sammanträde Plats och lid Ledamöter Kompassen, 13:00-16:30 Angelica Lundgren Bielinski (M) vice ordf. Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Ingela Ruthner (M) kommunstyrelsen Babak Chalousi (C) kommunstyrelsen

Läs mer

FOLKHÄLSA 2014. Folkhälsoutveckling i Uddevalla kommun Hälsopolitiska rådet

FOLKHÄLSA 2014. Folkhälsoutveckling i Uddevalla kommun Hälsopolitiska rådet FOLKHÄLSA 2014 Folkhälsoutveckling i Uddevalla kommun Hälsopolitiska rådet Hälsa inbegriper fyra positiva värden: - Långt liv - Friskt liv - Rikt liv - Jämlikt liv Hälsa - en resurs i vardagen Hälsa skapas

Läs mer

BEVIS och Anslag om justeringens tillkännagivande

BEVIS och Anslag om justeringens tillkännagivande 1(8) Plats och tid Mogata, tisdagen den 2 april 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S) Övriga

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016

Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016 Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016 1 Inledning Folkhälsorådet i Mariestad är ett politiskt övergripande rådgivande organ för Mariestads kommun där politiker från kommunen och hälso- och sjukvården samverkar

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

~Y~... Annica Åberg -~-- - if.~6f6.-r~..

~Y~... Annica Åberg -~-- - if.~6f6.-r~.. 2017-09-0 l Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, kl.08:30-l 0:50 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Anna-Malin Björk Joelsson (C) David Sahlsten

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Strategiskt folkhälsoprogram

Strategiskt folkhälsoprogram Kommunledning Folkhälsoplanerare, Therese Falk Fastställd: 2014-11-03 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning...

Läs mer

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården 27-35 Plats och tid Kvarnbergshemmet, "Kontakten", Kungshamn, kl 08.30-12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), Petra

Läs mer

Närvarande ersättare: Britt Wall (s), KS Petra Sundblad (s), GN Lena Persson (s), UN Vivianne Gustavsson (s), MBN Elving Claesson (s), ON

Närvarande ersättare: Britt Wall (s), KS Petra Sundblad (s), GN Lena Persson (s), UN Vivianne Gustavsson (s), MBN Elving Claesson (s), ON 01-12 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00 Beslutande Torbjörn Ericson (fp), KS ordförande Susanne Aronsson DeKinnaird (m), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m),

Läs mer

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG 2017-01-19 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Linda Wallberg Justeringens plats och

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 LYSEKILS KOMMUN Verksamhetsplan 2016 För folkhälsoarbetet i Lysekils kommun Folkhälsopolitiska rådet Verksamhetsplanen utgår från folkhälsoavtal mellan Lysekils kommun och hälso- och sjukvårdsnämnd norra

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05. Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05. Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-16.05 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Pergolan, tisdagen den 28 augusti 2018 kl 13:00-14.00. Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Maud Lundbäck (S), Ordförande Katarina Burman (V), 1:e vice ordförande

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79 78-90 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl.8.30 12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), GN Petra Sundblad

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50

Protokoll. Översiktsplaneringsutskottet. Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Sammanträde Plats och lid Ledamöter Övriga Kompassen, kl. 8:30-10:50, med ajournering kl. 9:40-9:50 Henrik Sundström (M) Ordforande Tage Nolstedt (C) Ralph Steen (FP) Magnus Jacobsson (KO) Cecilia Sandberg

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30-12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) ej 1-3,15-21

Läs mer