ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Barn- och familjenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Barn- och familjenämnden"

Transkript

1 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Stadshuset ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Istvan Barborg (S) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Fredrik Lundström (M) ledamot Johnny Nilsson (M) tjg.ers. för Therese Granlund (M) Sven-Olov Wallin (FP) ledamot Robert Hedgate (M) tjg.ers. för Therese Andersson (C) Laila Grönvall (S) tjg.ers. för Britt Oddsheden (SD) Övriga närvarande Lars Lindkvist (S) ersättare Lennart Nielsen (MP) ersättare Kerstin Melén Gyllensten Ann Vainonen Lisbeth Erlandsson Per Jönsson Ann-Marie Mattsson Eva Flensburg t.f. förvaltningschef sekreterare ekonom utredare verksamhetschef Föreskoleavdelningen personalföreträdare Paragrafer Utses att justera Justering, plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare BEVIS Jan Nilsson (S), ersättare Lars Lindkvist (S) Barn och Familj... Ann Vainonen... Lena Emilsson... Jan Nilsson Justering har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den Protokollet förvaras på Barn och Familj...

2 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 2 (14) 131 Dnr BoF /610 EKONOMISK MÅNADSRAPPORT Personalkostnader till och med oktober 2010 visar på ett utfall på 84 % av fullmäktigebudget, vilket är 1 % över riktpunkten. Totalt visar samtliga verksamhetskostnader ett utfall på 81 %, vilket är 2 % under riktpunkten. Personalkostnader utfall till och med oktober Uppföljning per verksamhet till och med oktober Institutionsplacering till och med oktober Barn- och familjenämnden tackar för redovisningen och lägger den med godkännande till handlingarna.

3 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 3 (14) 132 Dnr BoF /610 BOKSLUTSPROGNOS 4, 2010 Bokslutsprognos 4, 2010 som omfattar tiden till och med oktober 2010 pekar på att budgetramen beräknas kunna hållas, men det finns osäkerheter som kan medföra underskott mot budgetramen. Framförallt är det osäkerheten om utfallet på institutionsplacering som kan medföra underskott. Bokslutsprognos 4, Beredning Nämndens budget minskades med 11 miljoner inför 2010 och med de justeringar som då gjordes i verksamheterna minskades också de marginaler och handlingsutrymme som tidigare års budgetar haft. De större poster som blivit högre än beräknats är bland annat kostnader för familjehemsplaceringar, måltidspersonal som överflyttats till Service och Teknik, samt extra satsning på fritidsgårdar och annan förebyggande verksamhet efter bränderna i juni. Det innebär att den reserv som budgeterats för att klara eventuella avvikelser, helt har tagit i anspråk. - Barn- och familjenämnden godkänner bokslutsprognos 4, 2010 och överlämnar den till kommunstyrelsen.

4 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 4 (14) 133 Dnr BoF /668 SOCIAL BEREDSKAP Barn- och familj, Resursavdelningen fick i uppdrag i juni 2010 av Barn- och familjenämnden att i samverkan med förvaltningarna Arbete och Försörjning, Vård och Omsorg utverka ett förslag till en gemensam och förvaltningsövergripande social beredskap i Eslövs kommun, och att senast den 31 december 2010 avge rapport gällande ärendets fortskridande till Barn- och familjenämnden. Social beredskap, , t.f. förvaltningschef Kerstin Melén-Gyllensten och avdelningschef Resursavdelningen Heléne Klapp. Beredning Då uppdraget av olika skäl inte fortskridit enligt planerna önskar Resursavdelningen att tiden för uppdraget förlängs till den 31 mars Barn- och familjenämnden beviljar förlängd tid för uppdraget till den 31 mars 2011.

5 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 5 (14) 134 Dnr BoF /600 SAMMANTRÄDESTIDER FÖR 2011 Barn- och familjenämnden har att besluta om sammanträdestider för kommande år. Förslag till sammanträdestider för 2011, t.f. förvaltningschef Kerstin Melén- Gyllensten och nämndsekreterare Ann Vainonen. Beredning Förslag till sammanträdestider för Barn- och familjenämnden och dess arbetsutskott (AU) för Barn- och familjenämnden fastställer sammanträdestider för 2011 i enlighet med förslaget.

6 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 6 (14) 135 AKTUELLA OCH PLANERADE LOKALFÖRÄNDRINGAR INOM BARN OCH FAMILJ Utredare Per Jönsson redogör för de planerade lokalförändringar som är aktuella inom Barn och Familj. - Barn- och familjenämnden lägger informationen till handlingarna.

7 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 7 (14) 136 Dnr.BoF /661 OMBYGGNAD AV KUNSKAPSHUSET TILL FÖRSKOLA I enlighet med tidigare beslut i Kommunstyrelsen ska Kunskapshusets bottenvåning byggas om till förskola. Planeringen har från början gått i två spår; ett där endast befintliga ytor används och ett där viss utbyggnad görs. Efter ett tag konstaterades att tillbyggnadsalternativet var överlägset både beträffande kapacitet att ta emot barn och kvalitativt för verksamheten, samt ekonomiskt mer effektivt. Därför har endast tillbyggnadsalternativet utretts fullt ut. Tjänsteskrivelse, , t.f. förvaltningschef Kerstin Melén-Gyllensten och utredare Per Jönsson. - Barn- och familjenämnden godkänner för sin del planeringen för Kunskapshuset.

8 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 8 (14) 137 Dnr BoF /668 RAPPORT FRÅN GRANSKNING AV FAMILJERÄTTSÄRENDEN Barn- och familjenämndens arbetsutskott har den 1 oktober 2010 granskat familjerättsärenden enligt den av nämnden antagna internkontrollplanen. Enhetschef Ann-Marie Östberg var närvarande vid granskningen. Rapport från granskning av familjerättsärenden, , enhetschef Ann- Marie Östberg. Beredning Svårigheterna med årets granskning leder till att enhetschefen för Resursavdelningen vill föreslå för Barn- och familjenämnden att framöver istället göra granskning på ett antal avslutade familjerättsärenden. Familjerättssekreterarna är väl förtrogna med de rutiner och riktlinjer som gäller för deras arbetsområde. Det kan också vara av vikt för nämnden att veta att familjerättssekreterarna i Eslövs kommun är mycket punktliga med att tillställa tingsrätten de begärda utredningarna i tid, vilket tingsrätten har påtalat och uttryckt att man är mycket nöjd med. Man har också nått framgång med de frivilliga samarbetssamtalen, vilket leder till att tingsrätten begär färre vårdnadsutredningar, utan åtskilliga tvister mellan föräldrar leder istället till samarbetssamtal. Detta är en mycket positiv utveckling, inte minst för barnen. - Barn- och familjenämnden godkänner rapporten och lägger den till handlingarna.

9 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 9 (14) 138 Dnr BoF /670 RAPPORT FRÅN RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Nämnden har inför dagens sammanträde erhållit protokoll från rådets sammanträde den 21 oktober Protokoll från möte med Rådet för Hälsa och Trygghet, , Kristina Warming, kommunledningskontoret. - Barn- och familjenämnden lägger informationen till handlingarna.

10 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 10 (14) 139 RAPPORT FRÅN KONTAKTPOLITIKER Ordförande Lena Emilsson och vice ordförande Håkan Olsson informerar att de träffat lärarna Johan Poppen och Monika Englund som tänker starta en friskola i Eslöv för klasserna 6-9. Skolan kommer att till en börja ta emot 100 elever. Namnet på den nya skolan blir Move Eslöv. Namnet på skolan syftar inte bara på att eleverna skall må bra genom att röra sig mycket, utan är även en förkortning där begreppen modern teknik och omvärldsintresse parats ihop med välbefinnande och engagemang. De har hittat en lämplig lokal i gamla La Reine byggnaden som ligger på Ystadvägen i Eslöv. Den 31 januari ska ansökan vara inlämnad till Skolverket för behandling och de väntar besked under oktober 2011 om deras ansökan antagits. Barn- och familjenämnden ska sedan yttra sig i ärendet. Därefter ska lokalen renoveras, det ska göras en marknadsundersökning och en ekonomisk kalkyl. Ordföranden tillägger att detta kommer att bli ett tillskott för Eslöv.

11 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 11 (14) 140 INFORMATION FRÅN TILLFÖRORDNAD FÖRVALTNINGSCHEF Tillförordnad förvaltningschef Kerstin Melén Gyllensten informerar: Kerstin har medverkat vid en träff i kommunförbundets regi med förvaltningscheferna för de 33 skånska kommunerna. Det diskuterades gemensamma samverkansavtal gällande skola på vetenskaplig grund. Avtalsförslag håller på att utarbetas. Varje kommun ska betala 1 krona/ kommuninnevånare. Vidare diskuterade de kommunala förvaltningscheferna att de ska arbeta lika vad gäller de interkommunala ersättningarna. De kom fram till att de ska ha så lika principer som möjligt. Detta förslag ska vara klart till årsskiftet. Rekryteringen av verksamhetschefen för Resursavdelningen är på gång. Förslaget på tillfällig lösning innan tjänsten tillsätts är att Lisbeth Erlandsson blir samordnare och Kerstin Melén-Gyllensten är verksamhetchef. Intervjuerna är inbokade om ca 1 vecka till rektorstjänsten för särskolan. Upphandling vad gäller boende för ensamkommande flyktingbarn pågår. Anbudet ligger ute i 30 dagar. Medarbetarenkät har genomförts i kommunen. Resultaten har redovisats till förvaltningarna. När analysen är klar kommer denna att redovisas för nämnden. Den så kallade sommarsatsningen som inneburit att fler fältarbetare och fritidsledare satts in, upphör den 31 december Skola 2011 det är mycket som händer inom både grundskola, förskola och resursavdelning, som till exempel nya kursplaner, ny läroplan samt ny skollag. - Barn- och familjenämnden lägger informationen till handlingarna.

12 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 12 (14) 141 Dnr BoF /660 REDOVISNING AV DELEGERINGSBESLUT Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut fattat av arbetsutskottet: 189, 190, 205, 206 Framställan om bistånd enligt 4 kap 1 SoL i form av placering på Husarens Asyl- och Putboende. 191, 192, 193, 194, 195, 196, 208, 209, 210, 211 Övervägande vid placering enligt 6 kap 8 SoL. 197, 198, 199, 212, 213, 214 Övervägande vid placering enligt 13 LVU. 215, 216 Upphörande av umgängesrestriktioner enligt 14 LVU. 218 Omplacering enligt 11 LVU. 204 Ansökan om vård enligt 1 andra stycket samt 2 LVU. 207 Bistånd i form av placering i familjehem enligt 4 kap 1 SoL. 202 Redovisning av dom/beslut vid Förvaltningsrätten i Malmö. 217 Redovisning av beslut fattat av ordf./vice ordf. samt jourhavande ledamot 188 Yttrande till Kammarrätten gällande ekonomiskt bistånd till boende och fritid. 200 Kompletterande familjehemsutredning till tidigare beslut i arbetsutskottet. 201, 219 Arvode och omkostnadsersättning utanför kommunförbundets riktlinjer. 203 Begäran om förlängd utredningstid enligt 11 kap 2 SoL. Delegeringsbeslut fattat av ordförande, vice ordförande samt jourhavande ledamot Omedelbart omhändertagande enligt 6 LVU samt placering enligt 11 LVU, Familjehemsplacering enligt 11 LVU, Omplacering enligt 11 LVU, Omplacering enligt 11 LVU,

13 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (14) 141 forts. Omplacering enligt 11 LVU, Omplacering enligt 11 LVU, Omplacering enligt 11 LVU, Delegeringsbeslut fattat av chefen för Grundskoleavdelningen: Dnr BoF.409, 410, 980, 1701, 1703, 1774, 1775, 1776, 1777, 1779, 1852, 1894, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1979, 1980, 1981, 1982, 2012/633 Interkommunal ersättning till annan kommun. Delegeringsbeslut fattat av chefen för Förskoleavdelningen: Dnr.BoF /633 Interkommunal ersättning till Eslövs kommun. Delegeringsbeslut fattat av rektor: Dnr BoF , 1808, 1871, 1893, 1943, 1960, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 2000, 2047, 2048, 2053, 2056, 2057/633 Interkommunal ersättning till Eslövs kommun. Dnr BoF , 1718/633 Anhållan om ledighet för elev i grundskola. Dnr BoF , , , 1877, 2070, 2071, 2072, /632 Anpassad studiegång. Dnr BoF /633 Äskande av medel för modersmålsundervisning. Delegeringsbeslut fattat av chefen för Socialtjänstens utredningsenhet, 1:e socialsekreterare och socialsekreterare: i socialtjänst- och LVU-ärenden till och med oktober Redovisning av delegeringsbeslut, , nämndsekreterare Ann Vainonen. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

14 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 14 (14) 142 Dnr BoF /660 REDOVISNING AV MEDDELANDEN Följande meddelanden redovisas: Protokoll från information enligt 11 MBL, Protokoll från förhandling enligt 11 MBL, Protokoll från förhandling enligt 11 MBL, FÖSAM-protokoll, FÖSAM-protokoll, Trygghetsvandring i Skola/Ekenässkolan Sammanträdesprotokoll från Kommunfullmäktige , 62 EUpolicy och externt finansierade utvecklingsprojekt. Sammanträdesprotokoll från Kommunfullmäktige , 80 Val av ersättare i Barn- och familjenämnden efter Rainer Jussila-Långström (SD). Information från Miljö och Samhällsbyggnad - Eslöv, öster om järnvägen, Inbjudan från Kommunförbundet Skåne, Nyvalda och omvalda ordförande och vice ordförande i kommunfullmäktige, kommunstyrelse och nämnder. Redovisning av meddelanden, daterad , nämndsekreterare Ann Vainonen. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Ann-Sofi Dahlgren (M) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Gabriele Goldhammer (S)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Ann-Sofi Dahlgren (M) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Gabriele Goldhammer (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset i Eslöv klockan 18.00 20.40 ande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Kerstin Melén-Gyllensten förvaltningschef Lisbeth Erlandsson förvaltningsekonom. Johan Sjölinger. nämndsekreterare. personalföreträdare.

Kerstin Melén-Gyllensten förvaltningschef Lisbeth Erlandsson förvaltningsekonom. Johan Sjölinger. nämndsekreterare. personalföreträdare. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (17) Plats och tid Matsalen, Marieskolan, Skolgatan, Marieholm kl. 18.00-20.25 ande David Westlund (S) Rickard Persson (M) Daniel Rhodin (FP) Ann-Sofi Dahlgren (M) Istvan Barborg

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Stadshuset 18.00-21.00 ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Istvan Barborg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 18.30 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Lisbeth Erlandsson. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Barn- och familjenämnden 2013-02-13

Lisbeth Erlandsson. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Barn- och familjenämnden 2013-02-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Plats och tid Familjens Hus, vårdcentralen Tåbelund, klockan 18.00-20.15 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 21.10 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

Kerstin Melén-Gyllensten Jörgen Larsson Ann Marie Mattsson Lisbeth Erlandsson Helena Tauson Per Jönsson Christina Lindblad Olshov Eva Flensburg

Kerstin Melén-Gyllensten Jörgen Larsson Ann Marie Mattsson Lisbeth Erlandsson Helena Tauson Per Jönsson Christina Lindblad Olshov Eva Flensburg Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Albert Sahlin (vån 2), kl. 18.00 20.20 ande David Westlund (S) ordförande Daniel Rhodin (L) Jasmina Muric (C) Istvan Barborg

Läs mer

95, 96, 97, 98, 121, 131, 132, 161, 162, 163, 164, 165 Övervägande vid placering enligt 6 kap 8 SoL.

95, 96, 97, 98, 121, 131, 132, 161, 162, 163, 164, 165 Övervägande vid placering enligt 6 kap 8 SoL. BoF.2014.0012 2014-08-01 Kerstin Melén-Gyllensten HandläggareTelefon Barn- och familjenämnden Anmälan av delegeringsbeslut juli 2014 Ärendebeskrivning Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut

Läs mer

151, 152, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 212, 213, 215, 216 Övervägande vid placering enligt 6 kap. 8 SoL.

151, 152, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 212, 213, 215, 216 Övervägande vid placering enligt 6 kap. 8 SoL. BoF.2015.0308 2015-08-05 Johan Sjölinger Barn- och familjenämnden Anmälan av delegeringsbeslut augusti 2015 Ärendebeskrivning Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut fattade av arbetsutskottet

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Barn- och familjenämnden 2009-11-18

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Barn- och familjenämnden 2009-11-18 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Stadshuset 18.00-20.50 ande Håkan Olsson (C) ordförande Johnny Nilsson (M) tjg. ersättare för Håkan Olsson (C) Laila Grönvall (S) tjg. ersättare för Jan Nilsson

Läs mer

Thomas Bondesson (SD) Fredrik Ottesen (SD)

Thomas Bondesson (SD) Fredrik Ottesen (SD) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Familjeenheten, Östergatan 8, Eslöv, kl. 18.00 20.20 Beslutande David Westlund (S) Göran Granberg (SD) Gabriele Goldhammer (S) Jasmina Muric (C) Ann-Sofi

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Stadshuset 18.00-21.10 ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Laila Grönvall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (25) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (25) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 22.30 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Rickard Persson (M) Daniel Rhodin (FP) Kerstin Melén-Gyllensten förvaltningschef. Lisbeth Erlandsson förvaltningsekonom.

Rickard Persson (M) Daniel Rhodin (FP) Kerstin Melén-Gyllensten förvaltningschef. Lisbeth Erlandsson förvaltningsekonom. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (23) Plats och tid Stadshuset i Eslöv, sammanträdesrum Albert Sahlin kl. 18.00 19.50 Beslutande David Westlund (S) ordförande Rickard Persson (M) Daniel Rhodin (FP) 1:e vice

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Montessorifriskolan Tåbelund 18.00-19.00, Stadshuset 19.00-21.30 ande Lena Emilsson (s) ordförande Håkan Olsson (c) vice ordförande Jan Nilsson (s) ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1. Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande. Övriga närvarande Lars Lindkvist (S) ersättare

Sammanträdesprotokoll 1. Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande. Övriga närvarande Lars Lindkvist (S) ersättare Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Bredablickskolan, klockan 18.00 21.40 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Kent Karlsson (KD) tjg.ers. för Daniel Rhodin (FP) Istvan

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (29) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 12.10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Bredablickskolan 18.00-21.35 ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Istvan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafe r: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-01-26 14.00-15.30 Rådhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :00 ajournering 9:40 12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 13:00 ajournering 9:40 12:05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Plats och tid Smaragden, Folkets Hus, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

Barn- och familjenämnden

Barn- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll Sida 1 (22) Plats och tid Norrevångskolan, Eslöv kl. 18.00 21.00 ande David Westlund (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

Maria Ronsten, förvaltningschef Karin Eriksson, verksamhetschef IFO Ulrika Skoglund, 1:e socialsekreterare Helene Nyman, sekreterare

Maria Ronsten, förvaltningschef Karin Eriksson, verksamhetschef IFO Ulrika Skoglund, 1:e socialsekreterare Helene Nyman, sekreterare 1(12) Plats och tid Hyttan, Centrumhuset, tisdagen den 11 juni 2019 kl 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Bengt Norrlén (S), Ordförande Jens Hellberg (S) Maria Söderlund (S) Lars-Ove Norling (S) Gunhild

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Barn- och familjenämnden Plats och tid Stehagskolan, kl

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Barn- och familjenämnden Plats och tid Stehagskolan, kl Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Plats och tid Stehagskolan, kl 18.00 20.45 ande Lena Emilsson (S) ordförande Rickard Persson (M) ers. för Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Marianne Sandin Bäckestrand

Marianne Sandin Bäckestrand Socialnämnden 2005-08-30 1 (11) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 15.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Anita Johannesson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-30 1/6 Sammanträdestid: 2015-11-30 kl. 9.00 12.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (29) Barn- och familjenämnden 2014-06-11. Plats och tid Barnahus Lund, kl 18.00-21.10

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (29) Barn- och familjenämnden 2014-06-11. Plats och tid Barnahus Lund, kl 18.00-21.10 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (29) Plats och tid Barnahus Lund, kl 18.00-21.10 ande Lena Emilsson (S) ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot 71-78 Ingemar Lundström

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2010-12-14 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup B, tisdagen den 14 december 2010 klockan 15.00 17.45. Annica Carlstedt (M), ordf Helene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (22) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (22) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 20.30 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Barn- och familjenämnden

Barn- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) 21000 Plats och tid Ölyckeskolan, Löberöd, klockan 18.00 20.50 ande David Westlund (S) ordförande Caroline Weibull (M) ers. för Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) 2:e vice

Läs mer

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00

2010-04-08. Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-05-20 klockan 08:30 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 32-43 Friberg, Gun (s), vice ordf. 32-43 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 32-43 Eriksson, Lennart (s) 32-43

Läs mer

Socialkontoret, Tingshusgatan 1, 281 31 Hässleholm

Socialkontoret, Tingshusgatan 1, 281 31 Hässleholm Socialnämnden 2007-10-23 1 (15) Plats och tid Tingshusgatan kl 15.00-17.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L)

Anitha Nygårds (SD) Martin Normark (L) ... Andrea Andersson. ... Tina Teljstedt (KD) ... Martin Normark (L) PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Gemaket, 17.00-17.50 Ajournering 94 kl. 17.25-17.35 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt, ordförande (KD) Kerstin Ahlin, 1:a vice ordförande (S) Anders Åkerlind, 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(9} landskrona siad Plats Stadshuset Tid 18.00-19.50 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Bo Lundgren (L) Ordförande Camilla Knobblock (L) Bengt Sandin (L) Sven Persson (M) l:e vice ordförande Karina Persssn

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 39 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 19.00-21.00 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Gavrilidis,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Barn- och familjenämnden

Barn- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll Sida 1 (31) Plats och tid Stadshuset, kl 18.00 21.20 ande Jonas Falk (M) ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Lars Lindkvist (S) ersättare för Lena Emilsson (S) Istvan

Läs mer

ONSU PROTOKOLL

ONSU PROTOKOLL ONSU PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-08-09 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, socialutskottet kallas härmed till sammanträde tisdag den 21 augusti 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Vård- och omsorgsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Vård- och omsorgsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 18.30 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Agneta Nilsson (S) Elo Larsen (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30-16.25 Ajournering: kl. 14.40-14.50 Beslutande Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Torsten Vigre (M) Övriga deltagare

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.05 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer