ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden"

Transkript

1 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Stadshuset ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Laila Grönvall (S) tjg. ersättare för Istvan Barborg (S) Lennart Nielsen (MP) tjg. ersättare för Ken Henriksson (V) Fredrik Lundström (M) ledamot Johnny Nilsson (M) tjg. ers. för Therese Granlund (M) Maria Jönsson (C) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg. ersättare för Sven-Olov Wallin (FP) Lars Lindkvist (S) tjg. ersättare för B. Oddsheden (SD) Övriga närvarande Bert Bengtsson (S) ersättare Robert Hedgate (M) ersättare Leif Palmqvist (C) ersättare Lisa Bäck förvaltningschef Ann Vainonen nämndsekreterare Lisbeth Erlandsson ekonom Ann-Marie Mattsson chef för Förskoleavdelningen Helén Klapp chef för Resursavdelningen Per Jönsson utredare Annika Holm administrativ chef Jan Hansson personalföreträdare Birgitta Håkansson personalföreträdare Paragrafer Utses att justera Justering, plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare BEVIS Maria Jönsson (C), ersättare Kent Karlsson (KD) Barn och Familj... Ann Vainonen... Lena Emilsson... Maria Jönsson Justering har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den Protokollet förvaras på Barn och Familj...

2 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 2 (16) BESÖK PÅ DE KOMMANDE LOKALERNA FÖR FAMILJECENTRALEN MED PLACERING PÅ TÅBELUNDS VÅRDCENTRAL Nämnden gör ett besök på Tåbelunds vårdcentral och de tilltänkta lokalerna för familjecentralen. Därefter beger sig ledamöter och tjänstemän till stadshuset för att få fortsatt information om familjecentralen. Verksamhetscheferna Ann-Marie Mattsson och Helén Klapp informerar att en familjecentral bedriver en verksamhet som är: - Hälsofrämjande - Generell - Tidigt förebyggande - Stödjande - Riktar sig till alla föräldrar och Barn och Familj Kännetecknande är att huvudmännen, exempelvis kommun och landsting, samordnar sina resurser för att möjliggöra en tvärfacklig samverkan inom: - Barnhälsovård - Öppen förskola - Socialtjänst med inriktning mot förebyggande arbete - Mödrahälsovård De prioriterade målen i denna samverkan är: - Öka den hälsofrämjande fysiska, psykiska och sociala hälsan hos barn och föräldrar genom att stärka och tillvarata det friska - Särskilt stödja utsatta barn och familjer - Verka för integration, kunskap och förståelse mellan kulturer - Vara attraktivare för besökarna än traditionell verksamhet - Vara effektivare än traditionell verksamhet genom yttre och inre samverkan - Rådgivande och vägledande - Vara en trygg mötesplats I denna samverkan görs även gemensamma utbildningsinsatser och det ges handledning till personalen. Ordföranden tackar för ett intressant besök med efterföljande information.

3 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 3 (16) 109 Dnr BoF /610 BOKSLUTSPROGNOS 3, 2009, DELÅRSBOKSLUT Bokslutsprognos 3, 2009, delårsbokslut pekar på ett budgetöverskott på 1,5 Mkr. Bokslutsprognos 3, 2009, delårsbokslut. Beredning Ekonom Lisbeth Erlandsson informerar att nämndens överskott gentemot budget förväntas uppgå till minst 1,5 Mkr. I det förväntade budgetöverskottet har förutsatts att merkostnaderna under 2009 för effekterna av Norrevångsbranden har kompenserats av försäkringsersättningen. För investeringsbudgeten förväntas ingen större avvikelse. Femtio fler barn än budgeterat beräknas vara placerade i 1-5 års verksamheten. Fritidshemmen ökar med 80 barn, där den största ökningen finns bland de äldre barnen. Förvaltningen har räknat med kompensation för tillkommande kostnader för hyror och volymökningar. - Barn- och familjenämnden godkänner bokslutsprognos 3, 2009, delårsbokslut och överlämnar den till kommunstyrelsen.

4 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 4 (16) 110 Dnr BoF /610 EKONOMISK MÅNADSRAPPORT Personalkostnaderna till och med augusti 2009 visar ett utfall på 67 % av fullmäktigebudget, vilket är lika med riktpunkten. Totalt visar samtliga verksamhetskostnader ett utfall på 65 %, vilket är 2 % under riktpunkten. Personalkostnader utfall till och med augusti Uppföljning per verksamhet till och med augusti Kostnader för placeringar till och med juli Barn- och familjenämnden tackar för redovisningen och lägger den med godkännande till handlingarna.

5 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 5 (16) 111 Dnr BoF /660 REGELVERK BARNPENG Ändrade regler för enskild barnomsorg. Ändrade regler för enskild barnomsorg, , förvaltningschef Lisa Bäck och utredare Per Jönsson. Förslag till kvalitetskriterier, Beredning Ett antal ändringar i skollagen har gjorts som innebär förändringar av reglerna för enskild barnomsorg. Dessa började gälla En förändring är att det inte längre krävs tillstånd för att bedriva enskild barnomsorg. I stället ska godkännande inhämtas av kommunen innan verksamhet startas. De befintliga verksamheterna i kommunen behöver inte inhämta något godkännande utan deras tillstånd räknas som ett godkännande. Ett nytt begrepp pedagogisk omsorg har införts som bland annat avser det som tidigare kallades familjedaghem, men också öppnar upp för andra former av förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Ett förslag till kvalitetskriterier för godkännande av enskild verksamhet inom förskoleverksamhet och skolbarnomsorg har tagits fram av Barn och Familj. Förändringar har också gjorts av lagstiftningen kring bidragen till enskild verksamhet (barnomsorgspeng). De nya reglerna för detta börjar gälla och avsikten är att förutsättningarna för enskild och kommunal barnomsorg ska vara lika. Avsikten med förändringarna är att öka mångfalden i utbudet av barnomsorg samt öka utrymmet för enskilda initiativ och eget företagande inom välfärdsområdet. Från och med hösten år 2010 införs allmän förskola även för 3-åringar. - Barn- och familjenämnden föreslår Kommunfullmäktige att fastställa förslaget till kvalitetskriterier.

6 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 6 (16) 112 Dnr BoF /663 UTREDNING OM SKOLORNAS FRIHETSGRAD Vid behandlingen av en motion om kommunala friskolor, blev beslutet i fullmäktige att återföra frågan till Barn och Familj. Utredning om skolornas frihetsgrad, , förvaltningschef Lisa Bäck, chefen för Grundskoleavdelningen Kerstin Melén Gyllensten och utredare Per Jönsson. Diskussionsunderlag, Beredning Förvaltningen har utrett frågan men ännu inte slutfört utredningen eller lämnat något förslag. Anledningen är att andra frågor har dykt upp som måste prioriteras och att det visat sig svårt att få fram några tydliga uppfattningar i frågan. Skola och förskola är inne i en förändringsperiod som kräver mycket av ledarnas tid och energi. Sammantaget ser Barn och Familj att behovet av att specifikt arbeta med frihetsgraden för skolor och förskolor inte är så stort att det motiverar den arbetsinsats som skulle krävas för att föra frågan vidare. Tiden behöver användas till mera pressande frågor och frågan om vilken nivå som olika beslut ska tas kan hanteras som en del i de olika förändringsprocesser som pågår. - Utredningen om skolornas frihetsgrad läggs ned. Frågor om på vilken nivå olika beslut ska fattas hanteras som en del i pågående utvecklingsprocesser, samt - i dagsläget finns det inget intresse från skolorna, men om intresse skulle uppstå i framtiden finns möjligheten att väcka frågan på nytt.

7 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 7 (16) 113 AKTUELLA OCH PLANERADE LOKALFÖRÄNDRINGAR INOM BARN OCH FAMILJ Utredare Per Jönsson informerar om aktuella och planerade lokalförändringar inom Barn och Familj. Planeringen fortgår vad gäller återuppbyggnad av Norrevångsskolan. Förslag till ritningen presenteras för nämnden som har att godkänna förslaget till ritning för Norrevångsskolans återuppbyggnad som underlag för kostnadskalkyl och fortsatt projektering. - Barn- och familjenämnden godkänner för sin del förslaget till ritning för Norrevångsskolans återuppbyggnad som underlag för kostnadskalkyl och fortsatt projektering.

8 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 8 (16) 114 Dnr BoF /660 UPPFÖLJNING AV ANSTÄLLNINGSFORMER OCH ANSTÄLLNINGARNAS OMFATTNING Enligt plan för granskning av intern kontroll 2009 skall rapport från uppföljning av anställningsformer och anställningarnas omfattning lämnas till nämnden i september månad. Anställningsformer och sysselsättningsgrad 2009, förvaltningschef Lisa Bäck och personaladministrativ chef Annika Holm. Beredning Av de 909 tillsvidareanställda arbetar 84 procent heltid vilket är en liten ökning jämfört med 2008 (83 %). Av de tidsbegränsat anställda som är månadsavlönade arbetar 46 procent heltid. År 2008 arbetade 45 procent av de tidsbegränsat anställda heltid. Antalet tillsvidareanställda har minskad från 974 personer 2008 till 909 personer Detta kan delvis bero på verksamhetsförändringar och ekonomiska förutsättningar. Antalet medarbetare med allmän visstidsanställning har minskat från 61 personer 2008 till 27 personer Denna anställningsform är relativt ny vilket innebär att det med tiden har blivit tydligare hur den ska användas. Antalet vikariat har däremot ökat något från 35 anställningar 2008 till 43 anställningar Även antalet timanställda har ökat och uppgår till 258 personer under 2009 jämfört med 228 personer under En anledning till ökningen kan vara att personer med tidsbegränsad månadsanställning i högre utsträckning samtidigt även har en timanställning för att uppnå högre sysselsättningsgrad. En del av de tillsvidareanställda som har deltidsanställningar fyller ut sin tjänst med tidsbegränsade anställningar, så att de i praktiken arbetar mer än vad grundtjänsten säger. Före alla rekryteringar ska hänsyn tas till de personer som har önskat högre sysselsättningsgrad. - Barn- och familjenämnden tackar för informationen och lägger den till handlingarna.

9 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 9 (16) 115 Dnr BoF /660 REDOVISNING AV PERSONALENS HÄLSOTAL Enligt plan för intern kontroll ska en uppföljning av personalens hälsotal lämnas till Barn- och familjenämnden två gånger per år. Hälsotal , förvaltningschef Lisa Bäck och personaladministrativ chef Annika Holm. Beredning Hälsotalen för de första sju månaderna 2009 visar på en fortsatt uppåtgående trend. Sett över tre år har hälsotalen förbättrats med 1,2 % till 93,9 % Hälsotalen för ålderskategorin 29 år och yngre har försämrats något, medan de andra åldersgrupperna har förbättrat sina. Av de som är sjuka är 51,3 % långtidssjuka. Motsvarande siffra för 2008 var 60,4. Hälsotalen för förskollärarna för de sju första månaderna 2009 har försämrats jämfört med tidigare år. Siffran 2008 var 92,1 och siffran för 2009 är 90,9 %. För barnskötare och elevassistenter kan vi däremot se en förbättring från 91,5 % 2008 till 93,2 % Även fritidspedagogerna har förbättrat sina hälsotal med 0,5 % till 93 % Tidigarelärares hälsotal har även de förbättrats, från 93,6 % 2008 till 94,6 % Senarelärares hälsotal 2009 är 97,3 % för 2009, vilket kan jämföras med 96,3 % under motsvarande period Under 2008 intensifierades förbättringsarbetet enligt standarden Investors in People och i januari 2009 certifierades förvaltningen, IiPcertifieringen var bland annat en bekräftelse på att personalen känner sig delaktiga, att målen är kända och utvärderas. Arbetet med förbättringsarbetet i IiP kan ses som en del av flera förklaringar till hälsotalens positiva utveckling under det första halvåret Barn- och familjenämnden tackar för informationen och lägger den till handlingarna.

10 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 10 (16) 116 Dnr BoF /660 VAL AV KONTAKTPOLITIKER Barn- och familjenämnden utser kontaktpolitiker bland nämndens ledamöter och ersättare. Dessa skall vara nämndens kontakt med verksamheten i de olika rektorsområdena/enheterna. Val av konataktpolitiker, , förvaltningschef Lisa Bäck och nämndsekreterare Ann Vainonen. Beredning Siv Ekelund-Kourtzman (M) har entledigats från sitt uppdrag som ersättare i Barn- och familjenämnden. Därmed blev platsen som kontaktpolitiker vid Sallerupsskolan F-6 vakant. Kommunfullmäktige har därefter utsett Robert Hedgate (M) som ersättare i nämnden. Nämnden har nu att tillsätta kontaktpolitiker för Sallerupsskolan F-6. - Barn- och familjenämnden utser Robert Hedgate (m) till kontaktpolitiker för Sallerupsskolan F-6.

11 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 11 (16) 117 Dnr BoF /660 BEGÄRAN OM ATT FLYTTA INKERNKONTROLLPUNKT FRÅN NÄMNDENS SEPTEMBERSAMMANTRÄDE TILL NOVEMBERSAMMANTRÄDET Ärendet Uppföljning av arbetet mot mobbing som lyfts upp till septembersammanträdet behövs kompletteras. Därför anhåller förvaltningen om att ärendet flyttas till nämndens novembersammanträde. - Barn- och familjenämnden behandlar internkontrollpunkten Uppföljning av arbetet mot mobbing på nämndens novembersammanträde.

12 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 12 (16) 118 Dnr BoF /660 BEGÄRAN OM ATT FLYTTA INTERNKONTROLLPUNKT FRÅN NÄMNDENS SEPTEMBERSAMMANTRÄDE TILL NOVEMBERS SAMMANTRÄDE Ärendet Sammanställning av attitydundersökning Lusten att gå till skolan som lyfts upp till septembersammanträdet behöver kompletteras. Därför anhåller förvaltningen om att ärendet flyttas till nämndens novembersammanträde. - Barn- och familjenämnden behandlar internkontrollpunkten Sammanställning av attitydundersökning - Lusten att gå till skolan på nämndens novembersammanträde.

13 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (16) 119 INFORMATION FRÅN FÖRVALTNINGSCHEFEN Förvaltningschef Lisa Bäck informerar om: Ordföranden och förvaltningschefen samt ytterligare tjänstemän och politiker i Eslövs kommun har deltagit i en framtidsverkstad i arbetet med projektet Preven 3, vilket är ett skånskt projekt som arbetar med det alkohol- narkotika- tobaks- och dopingförebyggande arbetet (ANTD). I projektet medverkar Eslövs kommun tillsammans med Båstads och Örkelljunga kommuner. Projektet är delvis finansierat av Länsstyrelsen. Personaladministrativ chef Annika Holm leder den grupp av IiP-rådgivare inom Barn och Familj som diskuterar hur man kan ta sig an uppdraget med en nystart av IiP-arbetet. Under våren 2010 kommer det att gå ut en enkät, för att se hur arbetet fortskridit. Staten har sett över rektorsutbildningen. Från och med hösten 2010 måste alla nyanställda rektorer genomgått utbildningen. Det innebär i dagsläget att det är lång kö till utbildningen. Det nya rektorsprogrammet, som startar hösten 2009, ges inte på Malmö högskola. Det är Umeå som fått Skåne på sin lott så därför kommer rektorsutbildarna att bjudas ner för diskussion om de lokala förutsättningarna. Förvaltningschefen har varit på ett informationsmöte med Sveriges Kommuner och Landsting, Malmö högskola, Kristianstad högskola och Lunds universitet där det diskuterades om hur lärarutbildningen ska organiseras i framtiden. Förvaltningschefen har blivit intervjuad av Öhrlings revisorer angående EU-stöd och EU-finansiering. Skolinspektionen kommer att göra en inspektion på särskolan hösten Skolinspektionen gör även en inspektion på Norrevångsskolan F-6 under hösten Pandemiläget är under kontroll. Det finns utarbetade krisplaner. Hittills är det få konstaterade fall. Lotta Ljungström som är enhetschef för elevhälsan är kontaktperson gentemot Regionen.

14 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 14 (16) 120 Dnr BoF /660 REDOVISNING AV DELEGERINGSBESLUT Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut fattat av arbetsutskottet: 140, Övervägande vid placering enligt 6 kap 8 SoL. 132, 133 Medgivande enligt 6 kap 6 SoL att ta emot barn för stadigvarande vård och fostran. 129, 130 Yttrande till Kammarrätten i Göteborg avseende överklagande av länsrättens dom angående beredande av vård enligt LVU. 131 Omprövning av placeringsbeslut enligt 11 LVU. 134, 135, 141, 142, 143 Bistånd enligt 4 kap 1 SoL i form av familjehemsplacering. 146 Yttrande om adoption enligt 4 kap 10 FB. 145 Placering enligt 11 LVU. 138 Upphörande av vård enligt 21 LVU. 136 Redovisning av beslut meddelat vid Länsstyrelsen i Skåne län , avseende placering på Stiftelsen Vildrosen. 137 gällande social beredskap under perioden Överklagan av Länsrättens dom gällande ekonomiskt bistånd till boende och fritid på Karolinaskolan i Höör. 144 Överklagan gällande beslut om skolskjuts/tågkort. Delegeringsbeslut fattat av chefen för Grundskoleavdelningen: Dnr BoF , 1111, 1113/633 Interkommunal ersättning till annan kommun. Dnr BoF /632 gällande ansökan om fritidshemsplats.

15 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 15 (16) forts 120 Dnr BoF /632 angående avgiftsbefrielse för förskoleplatser och fritidshemsplatser. Delegeringsbeslut fattat av chefen för Förskoleavdelningen: Dnr BoF , 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1098, 1099, 1100, 1130/633 Interkommunal ersättning till annan kommun. Dnr BoF , 1069/663 om avgiftsbefrielse enligt Skollagen. Delegeringsbeslut fattat av rektor: Dnr BoF , 1114, 1115, 1116, 1128, 1133, 1134, 1140, 1160, 1171, 1190, 1191, 1192, 1211, /620 Anställningsbeslut. Dnr BoF /633 Avtal om förskoleplats. Dnr BoF /633 Avtal om fritidshemsplats. Dnr BoF , 1209, 1213/633 Yttrande om interkommunal ersättning. Delegeringsbeslut fattat av chefen för Socialtjänstens utredningsenhet, 1:e socialsekreterare och socialsekreterare: i socialtjänst- och LVU-ärenden till och med augusti Redovisning av delegeringsbeslut, daterat , nämndsekreterare Ann Vainonen. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

16 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 16 (16) 121 Dnr BoF /660 REDOVISNING AV MEDDELANDEN Följande meddelanden redovisas: Dnr BoF /668 från Länsstyrelsen i Skåne län, Dnr , Tillsyn enligt 13 kap 3 1 stycket socialtjänstlagen gällande granskning av verksamheten på Malins Minne den 5 februari Dnr BoF /614 Redovisning av Grundskolans samfond Marieskolans Medeltidsprojekt, våren Redovisning av meddelanden, , nämndsekreterare Ann Vainonen. - Redovisningen lägges med godkännande till handlingarna.

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Ann-Sofi Dahlgren (M) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Gabriele Goldhammer (S)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Ann-Sofi Dahlgren (M) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Gabriele Goldhammer (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset i Eslöv klockan 18.00 20.40 ande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Stadshuset 18.00-19.30 ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Istvan Barborg

Läs mer

Lisbeth Erlandsson. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Barn- och familjenämnden 2013-02-13

Lisbeth Erlandsson. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Barn- och familjenämnden 2013-02-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (25) Plats och tid Familjens Hus, vårdcentralen Tåbelund, klockan 18.00-20.15 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Barn- och familjenämnden 2009-11-18

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Barn- och familjenämnden 2009-11-18 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Stadshuset 18.00-20.50 ande Håkan Olsson (C) ordförande Johnny Nilsson (M) tjg. ersättare för Håkan Olsson (C) Laila Grönvall (S) tjg. ersättare för Jan Nilsson

Läs mer

Kerstin Melén-Gyllensten förvaltningschef Lisbeth Erlandsson förvaltningsekonom. Johan Sjölinger. nämndsekreterare. personalföreträdare.

Kerstin Melén-Gyllensten förvaltningschef Lisbeth Erlandsson förvaltningsekonom. Johan Sjölinger. nämndsekreterare. personalföreträdare. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (17) Plats och tid Matsalen, Marieskolan, Skolgatan, Marieholm kl. 18.00-20.25 ande David Westlund (S) Rickard Persson (M) Daniel Rhodin (FP) Ann-Sofi Dahlgren (M) Istvan Barborg

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

95, 96, 97, 98, 121, 131, 132, 161, 162, 163, 164, 165 Övervägande vid placering enligt 6 kap 8 SoL.

95, 96, 97, 98, 121, 131, 132, 161, 162, 163, 164, 165 Övervägande vid placering enligt 6 kap 8 SoL. BoF.2014.0012 2014-08-01 Kerstin Melén-Gyllensten HandläggareTelefon Barn- och familjenämnden Anmälan av delegeringsbeslut juli 2014 Ärendebeskrivning Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Montessorifriskolan Tåbelund 18.00-19.00, Stadshuset 19.00-21.30 ande Lena Emilsson (s) ordförande Håkan Olsson (c) vice ordförande Jan Nilsson (s) ledamot

Läs mer

151, 152, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 212, 213, 215, 216 Övervägande vid placering enligt 6 kap. 8 SoL.

151, 152, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 212, 213, 215, 216 Övervägande vid placering enligt 6 kap. 8 SoL. BoF.2015.0308 2015-08-05 Johan Sjölinger Barn- och familjenämnden Anmälan av delegeringsbeslut augusti 2015 Ärendebeskrivning Följande delegeringsbeslut redovisas: Delegeringsbeslut fattade av arbetsutskottet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 18.30 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Stadshuset 18.00-21.00 ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Istvan Barborg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 21.10 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Bredablickskolan 18.00-21.35 ande Lena Emilsson (S) ordförande Håkan Olsson (C) vice ordförande Jan Nilsson (S) ledamot Lilian Andersson (S) ledamot Istvan

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 ANDE LEDAMÖTER Anders Johansson (S), ordförande Stig Bjelvert (M), vice ordförande Maj-Britt Tibo (S) Jessica Hildén (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Kerstin Melén-Gyllensten Jörgen Larsson Ann Marie Mattsson Lisbeth Erlandsson Helena Tauson Per Jönsson Christina Lindblad Olshov Eva Flensburg

Kerstin Melén-Gyllensten Jörgen Larsson Ann Marie Mattsson Lisbeth Erlandsson Helena Tauson Per Jönsson Christina Lindblad Olshov Eva Flensburg Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Albert Sahlin (vån 2), kl. 18.00 20.20 ande David Westlund (S) ordförande Daniel Rhodin (L) Jasmina Muric (C) Istvan Barborg

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Barn- och familjenämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Barn- och familjenämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Harlösa skola kl. 18.00-21.20 ande Lena Emilsson (s) ordförande Håkan Olsson (c) vice ordförande Jan Nilsson (s) ledamot Laila Grönvall (s) tjänstg. ersättare

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 10 april 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-81 Utses att justera Linda Friberg ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset kl. 18.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Lena Larsson (s), ordförande, Cecilia Lind (s), Tony Hansson (s), Bernt Nilsson (s), Lars Månsson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 218/2013. Datum: 2014-04-10 Klockan: 14:00-17:00 Plats: Jätten

Socialnämnd öster. Protokoll Sö 218/2013. Datum: 2014-04-10 Klockan: 14:00-17:00 Plats: Jätten Protokoll Sö 218/2013 Socialnämnd öster Datum: 2014-04-10 Klockan: 14:00-17:00 Plats: Jätten Närvarande ledamöter Sigvard Sundkvist (KD) Elisabeth Karlsson Zuaw (S) Ulf Södersten (M) Carola Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10)

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10) Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringen sker Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-04-17, klockan 13.30 16.05 Annika Jönsson (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14 14 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.30 ande Persson, Reino (s) ordf. 32-43 Friberg, Gun (s), vice ordf. 32-43 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 32-43 Eriksson, Lennart (s) 32-43

Läs mer

Thomas Bondesson (SD) Fredrik Ottesen (SD)

Thomas Bondesson (SD) Fredrik Ottesen (SD) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Familjeenheten, Östergatan 8, Eslöv, kl. 18.00 20.20 Beslutande David Westlund (S) Göran Granberg (SD) Gabriele Goldhammer (S) Jasmina Muric (C) Ann-Sofi

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Socialchefens tjänsterum kl. 13:00-14:55 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 07. Kultur- och utbildningsnämnden (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 07. Kultur- och utbildningsnämnden (10) Nr 07 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-08-29 1(10) Tid och plats onsdagen den 29 augusti 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Marianne Sand Wallin

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafe r: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-01-26 14.00-15.30 Rådhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64 64 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 - ande Persson, Reino (s) ordf. 70-77 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 70-77 Saraljic, Nihad (m) 70-77 Eriksson, Lennart (s) 70-77 Andersson, Lena

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(15) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Gamla brandstationen 2017-10-04 kl. 13:00 15:30 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (25) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande

Sammanträdesprotokoll 1 (25) Barn- och familjenämnden. Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Stadshuset, klockan 18.00 22.30 ande Lena Emilsson (S) ordförande Jonas Falk (M) 1:e vice ordförande Daniel Rhodin (FP) 2:e vice ordförande Istvan Barborg (S) ledamot

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alfred Mujambere

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alfred Mujambere Tid och plats 19 juni 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 120-121, 145-148 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 08.00-08.40 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Bengt-Åke Biller, kommunchef Britta Själander, sekreterare Ulla

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer