Protokoll styrelsemo te

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll styrelsemo te"

Transkript

1 Protokoll styrelsemo te Tid: Måndag 9 september 2013, kl Plats: Teknikföretagen, Storgatan 5, Stockholm Närvarande: Ej närvarande: Hans Hansson, Durgo Mikael Hansson, Ostnor Berndt Larsson, Villeroy & Boch Åsa Hansson, TEBAB Mårten Sohlman, TEBAB Helen Schneider, TEBAB Ulf Landahl 1. Sammanträdets öppnande Styrelsens ordförande Berndt Larsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Val av justeringsman Hans Hansson valdes till justeringsman. 3. Godkännande av dagordning Den föreslagna dagordningen godkändes utan ändringar. 4. Förändringar på TEBAB Åsa informerade om att hon kommer att sluta på TEBAB, och Mårten Sohlman kommer att ta över som projektledare för Svensk Armaturindustri. Åsa slutar i Månadsskiftet september/oktober. 5. Nätverk och relationer Byggvarubedömingen, Sunda Hus och BASTA Armaturindustri har under året haft en diskussion med de olika organisationerna som tagit fram kravspecifikationerna om nivåerna på kraven. De som varit engagerade i detta kontakter är Jan Nilsson, Mikael Hansson och Matti Weineland. Jan Nilsson har skickat ut en rapportering om den dialog som förts med representanter från BVB och BASTA. Den färskaste informationen är från ett möte med BVB och Basta som hölls den 14 aug 2013.

2 Efter en överenskommelse vid detta möte kommer inte BVB/BASTAs system visa röda flaggor utan i stället referera till styrande dokument som tas fram gemensamt. Styrelsen beslutade att återkomma till Jan Nilsson och Matti Weineland för att be om ett förtydligande. Lämpligen levereras detta i form av rapport på höstmötet. Vi måste få klarhet i vad det är som gäller i frågan om viktprocent för produkt eller komponenter. Styrelsen konstaterade att det är viktigt att stämma av vad som händer på olika håll i denna fråga så vi arbetar åt samma håll. VVS Fabrikanternas Råd Mikael Hansson berättade att han blivit kontaktad av VVS-fabrikanternas råd. De ska ha ett möte med Byggmaterialindustrierna och Konkurrensverket. I samband med upphandlingar i branschen ställs ofta krav enligt Byggvarubedömningen, BASTA eller Sunda hus kriterier. Man vill nu stämma av att detta sker i enlighet med rådande lagstiftning och inte bryter mot LOUlagen/konkurrenslagstiftning. Mötet beslutade att Åsa stämmer av med Hans Ewander och Daniel Hedlund (VVS Fabrikanternas råd) innan detta möte äger rum. Mårten fick i uppdrag inför höstmötet att stämma av med Teknikföretagens jurister: hur ser konkurrenslagstiftningen på att t ex kommunerna ställer skarpare krav enligt någon privat aktörs bedömningsgrunder än gällande regelverk? Sunda Hus Åsa Hansson fick i uppdrag att kontakta Sunda Hus Miljödata angående den förestående revideringen av kraven, så att Svensk Armaturindustri får möjlighet att komma med input till kraven tidigt i processen. Mårten får i uppdrag att följa upp denna kontakt. Byggmaterialindustrierna Se ovan under rubriken VVS Fabrikanternas råd. Inget övrigt att rapportera. Myndigheter och politiker Mikael Hansson gjorde styrelsen uppmärksam ett forskningsprojekt som antas påbörjas snart Statlig utredning om dricksvattenförsörjning. Styrelsen beslutade att stämma av om Swerea Kimab är involverad i detta. Det anses rimligt att Nätverk för material i kontakt med dricksvatten engagerar sig i detta. Projektet antas handla om bearbetningsprocessen och inte i huvudsak materialets komposition. Bearbetningsprocessen är en viktig fråga där man inom föreningen besitter värdefull kompetens. Boverket - Nya regeringsuppdraget BBR Boverket har fått ett regeringsuppdrag som innebär att BBR ska revideras. Detta uppdrag har egentligen inte mycket med armatur-relaterade frågor att göra, men det är ändå nyttigt att följa processen. Styrelsen beslutade att Åsa ska stämma av denna fråga med Bertil Jönsson på Boverket så att vi håller oss uppdaterade med vad som händer i revideringsprocessen.

3 Swerea Kimab; Ansökan om finansiering till Svensk Armaturindustri Olivier Rod vill ha finansiering för arbete han lagt ned under våren Styrelsen anser att det inte känns helt rätt att komma med kostnaderna i efterhand, samtidigt är det fortsatta samarbetet viktigt. I framtiden måste tydliga uppdrag komma från Armatur. Styrelsen beslutade att man ska betala de 50000, men med ambitionen att vara tydligare i affärerna i framtiden. Swerea Kimab; Nätverk för material i kontakt med dricksvatten Inget speciellt att rapportera. Se övrigt. Övrigt Matti Weineland har uppmärksammat att det kommer att påbörjas ett forskningsprojekt om Lead free brass för material i kontakt med dricksvatten. Styrelsen beslutade att fråga Olivier Rod om detta projekt, samt att informera projektledningen om Svensk Armaturindustri existens och kontakta Gunnar Holmgren angående detta. 6. Blyprojektet Orwell Mikael Hansson rapporterade från projektet: Det senaste mötet i projektet hölls den 15:e augusti i form av ett telefonmöte. Den enda fakturering från projekt Orwell som hanterats via föreningen är fakturan till Chalmers samt kostnad för Nätverk för material i kontakt med dricksvatten. I övrigt antar man att en slutfakturering bör ske mot slutet av 2013 vilka kostnader man arbetat upp inom projektet är något oklart. Styrelsen beslutade att be Jan Nilsson gå igenom detta vid höstmötet. Dessa kostnader ska i så fall gå igenom föreningen. I takt med att materialtesterna blir klara kommer kostnaderna för detta att faktureras. En översikt över dessa planerade utgifter bör presenteras på höstmötet. Styrelsen gav Jan i uppdrag att presentera Orwell vid höstmötet. Han har tidigare antytt att projektet ska avslutas vid årsskiftet 2013/2014. Man har ännu inte beslutat om det blir en fortsättning av projektet. 7. Generellt om blyfrågan Mikael Hansson tog upp frågan om huruvida tyskarnas agerande för närvarande är konkurrensbegränsande. Styrelsen diskuterade igenom de problem som existerar. Riggtester tar 6 månader (26 veckor) och finns bara på tre ställen i Europa. I dagsläget är enbart ett testinstitut som utför provning enligt denna standard. Detta innebär i praktiken en konkurrensbegränsning för de företag som inte kommer in i riggarna.

4 (Tyskland är inte medlemmar i CEIR, men de tyska företagen är direkt medlemmar i CEIR. Detta är en viktig signal till de svenska företagen om vikten av att hålla sig ajour med vad som händer inom CEIR. 4MS formella roll i nationellt och internationellt är ännu något oklar. Formellt har inget av medlemsländerna ännu justerat sin lagstiftning i enlighet med 4MS krav, men ambitionen anses vara att Tyskland, Holland, Storbritannien, Frankrike, Portugal ska följa dessa krav så småningom. 8. CEIR Matti Weineland har bevakat Ecodesigndirektivet, och deltar i arbetet för Armaturs räkning. Styrelsen beslutade att Matti Weineland rapportera detta arbete vid höstmötet. 9. Medlemsfrågor Ulf Landahl har mailat angående ett flertal personalförändringar inom TA. Anders Eriksson är ny platschef sedan mars 2013 och tidigare platschefen Martin Korpås har lämnat TA. Efter semestern har TA också en ny kvalitets- och miljöchef, Mats Stenberg som efterträder Mats Hansson som slutade i februari. Tomas Götlind kommer att från 1 oktober tillträda en ny tjänst som hälso- och säkerhetsexpert/chef varför han på sikt kommer att lämna rollen inom standardiseringen. På huvudkontoret i Schweiz så har Sean Tommes lämnat TA hydronics och ersatts av Peter Spencer som ansvarig för TA Hydronics World Wide. Helen fick i uppdrag att stämma av med Ulf angående om sändlistan behöver kompletteras med ytterligare representanter från TA. 10. Standardisering (uppdateringar och nyheter) Anna-Karin på SIS är mammaledig, och kommer att ersättas av Susanna Björk. Hans Hansson förbereder en rapport om standardiseringsaktiviteterna till höstmötet. 11. Ekonomi Halvårsbokslut & Prognos Styrelsen gick igenom en prognos för Åsa fick i uppdrag att kolla upp kostnaderna för medlemskap i SIS/TK. Styrelsen beslutade att förbereda ett förslag gällande de till Olivier som presenteras till höstmötet för slutgiltigt beslut. Åsa fick i uppdrag att räkna fram ett förslag på en summa att fakturera till medlemmarna och arbeta in detta i budgetförslaget för 2014.

5 12. Höstmöte i Mora planering Styrelsen beslutade om följande upplägg för höstmötet: Dag 1: torsdag 31 oktober Kl Gemensam Lunch Kl Studiebesök Ostnor Kl Föreningsmöte (i Ostnors lokaler) Kl 18 Kvällsaktivitet / Middag Dag 2: fredag 1 november Kl Eventuellt besök på Knivfabriken Kl Studiebesök på FM Mattsson (tidigare om knivfabriken utgår) KL Avslut Hotell: Helen får kontaktuppgifter samt tips om hotell och restauranger av Karin Verknäs. 13. Föregående protokoll (styrelse ) Protokollet godkändes utan ändringar. 14. Övriga frågor Sundsvalls vatten innebär särskilda utmaningar för armaturer. Mässingkomponenter spricker på grund av att vattnet är något surare. Medlemsföretagen upplever ett betydligt ökat antal reklamationer på grund av det låga ph-värdet. Man vill inte gå så långt så att man säger att man inte tar ansvar för skador relaterade till spänningskorrosion över huvud taget, men man vill nämna specifikt att man inte tar ansvar för spänningskorrosion under förutsättning att vattnet håller för lågt ph. Mikael föreslog en gemensam skrivelse från Svensk armaturindustri. Styrelsen beslutade att ett utkast cirkuleras i föreningen inför höstmötet för fastställande vid höstmötet. Mikael Hansson är ansvarig för att ta fram ett förslag. Ett tänkbart nästa steg är att gå vidare och samverka med andra branschorganisationer kring denna fråga. 15. Nästa styrelsemöte Styrelsen beslutade att nästa styrelsemöte ska hållas fredag 14 feb, Styrelsen beslutade att datum för vårmötet beslutas vid senare tillfälle för att om möjligt kunna synka detta datum med någon konferens/mässa inom branschen. Förslagsvis ska datumet för vårmötet vara kring v 11-v 12.

6

Protokoll styrelsemöte Svensk Armaturindustri

Protokoll styrelsemöte Svensk Armaturindustri Protokoll styrelsemöte Svensk Armaturindustri 2013-02-08 Närvarande: Berndt Larsson Mikael Hansson Hans Hansson Åsa Hansson Villeroy&Boch Gustavsberg, ordförande Ostnor Durgo Svensk Armaturindustri, sekreterare

Läs mer

Protokoll styrelsemo te

Protokoll styrelsemo te Protokoll styrelsemo te 2014-02-14 Tid: fredag 14 februari 2014, kl 09.30-12 Plats: Teknikföretagen, Storgatan 5, Stockholm 1. Mötet öppnas Ordföranden Berndt öppnade mötet. 2. Fastställande av dagordning

Läs mer

Ho stmo te Svensk Armaturindustri 2014

Ho stmo te Svensk Armaturindustri 2014 Ho stmo te Svensk Armaturindustri 2014 Tid: fredagen 21 november 2014 Plats: Husby gård, Söderköping (efter studiebesök hos Nordic Brass i Gusum) Bilagor: Deltagarlista Prognos 2014 & Budget serviceekonomin

Läs mer

Protokoll från höstmöte med Svensk Armaturindustri

Protokoll från höstmöte med Svensk Armaturindustri PROTOKOLL 2012-03-29 ÅH 1 Protokoll från höstmöte med Svensk Armaturindustri Plats Veltek, Köpenhamn, Danmark Tid Torsdagen den 15:e November 2012 Närvarande Hans Hansson AB Durgo Mikael Hansson Ostnor

Läs mer

VVS produkter från Ostnor /Miljökrav. Arne Jonsson / Chef Produktledning

VVS produkter från Ostnor /Miljökrav. Arne Jonsson / Chef Produktledning 1 VVS produkter från Ostnor /Miljökrav Arne Jonsson / Chef Produktledning Ostnor 2 Vår verksamhet och vårt fokus Hög teknologi utveckling Egen till verkning i Mora Spara energi Spara miljö Miljöarbete

Läs mer

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) Nordic Brass Gusum (ordförande) (JT) Nordic Brass Gusum (sekreterare) Erik Eriksson (EE) Mattsson Metal Cato Merelid (CM) Tour & Andersson

Läs mer

Tillverkarperspektivet

Tillverkarperspektivet Tillverkarperspektivet Mårten Sohlman, Svensk Armaturindustri marten.sohlman@tebab.com 1 Tillverkarperspektivet Minns detta: 1. Kunden bestämmer 2. Aktiv produktutveckling Aktivt miljö- och hälsoarbete

Läs mer

Materialens påverkan på dricksvatten. Olivier Rod olivier.rod@swerea.se

Materialens påverkan på dricksvatten. Olivier Rod olivier.rod@swerea.se Materialens påverkan på dricksvatten Olivier Rod olivier.rod@swerea.se Swerea KIMAB experter inom metalliska material, korrosion och korrosionsskydd Forskningsinstitut Forskningsinstitut Del av Swerea

Läs mer

Protokoll telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll telefonmöte i projekt Orwell Datum: i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) (KB) Cato Merelid (CM) Ulf Landahl (UL) Andreas Almborg (AA) Robert Johansson (RJ) Matti Weineland (MW) Bernt Larsson (BL) Mats Frost (MF) Mikael Hansson (MH) Mårten

Läs mer

Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) Nordic Brass Gusum (ordförande) (KB) Nordic Brass Gusum (sekreterare) Erik Eriksson (EE) Mattsson Metal Cato Merelid (CM) Tour

Läs mer

Miljösamverkan Värmland

Miljösamverkan Värmland Protokoll Styrgruppsmöte 2 oktober 2009 Plats och tid: Region Värmland klockan 10.00-12.00 Närvarande; Mikael Schultz, Karlstad (ordförande), Michael Lindstedt, Kristinehamn, Örjan Nässlander, Hammarö,

Läs mer

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare Protokoll styrelsemöte via Skype Måndag 6 maj 2019 kl 14.50-16.00 Närvarande: Elisabeth Corsander, Åsa Thunström, Josefine Ottosson, Karin Jonsson, Linn Nyberg Ekengren. Jennifer Shutzberg, Marcus Magnusson,

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN PORTGRUPPEN 2018

VERKSAMHETSPLAN PORTGRUPPEN 2018 VERKSAMHETSPLAN PORTGRUPPEN Om dokumentet Detta dokument syftar till att beskriva vilka verksamhetsområden Portgruppen ska fokusera på och målmedvetet arbeta med. Dokumentet utgår från Portgruppens övergripande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 2008-03-01 10:00-16:35 Scandic Hotel, Norrköping Närvarande Svemo Sture Fredell Stig Klemetz Lisbeth Hagman Jörgen Hafström Bertil Bergström Åke Knutsson Olle Bergman

Läs mer

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) Nordic Brass Gusum (ordförande) Kjell Brinkmalm (KB) Nordic Brass Gusum (sekreterare) Erik Eriksson (EE) Mattsson Metal Ulf Landahl (UL) Tour

Läs mer

Magnus Haglund öppnade mötet. Jonas Jonsson hade anmält frånvaro.

Magnus Haglund öppnade mötet. Jonas Jonsson hade anmält frånvaro. Kommunchefsmöte, Umeåregionen Beslutande: Håkan Wretling, Bjurholms kommun Karin Ahnqvist, Robertsfors kommun Karolina Johansson, Vännäs kommun Magnus Haglund, Örnsköldsviks kommun, ordförande Per-Eric

Läs mer

Protokoll från vårmöte med Svensk Armaturindustri

Protokoll från vårmöte med Svensk Armaturindustri PROTOKOLL 2012-03-29 ÅH 1 Protokoll från vårmöte med Svensk Armaturindustri Plats Tebab Teknikföretagens Branschgrupper AB, Stockholm, Sverige Tid Torsdagen den 18 april 2013 Närvarande Kjell Brinkman

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC RS 6/18 Protokoll fört vid regionstyrelsens sammanträde torsdagen den 8 november kl.18.34 20:15 Villaägarnas kontor, Rotebergsvägen 3, Sollentuna. Närvarande

Läs mer

Program för möte med Selcable

Program för möte med Selcable PROGRAM 2016-11-24 MDN Program för möte med Selcable Tid Torsdagen den 24 november 2016 kl. 09.00 14.00 Plats Teknikföretagen, Storgatan 5, Stockholm Program 09.00 09.30 Samling med kaffe 09.30 12.30 Höstmöte

Läs mer

Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) Nordic Brass Gusum (ordförande) (KB) Nordic Brass Gusum (sekreterare) Pontus Björklund (PB) Mattsson Metal (telefondeltagande)

Läs mer

Styrgruppens möte den 15 december 2016

Styrgruppens möte den 15 december 2016 2016-12-15 Protokoll Styrgruppens möte den 15 december 2016 Länsstyrelsen i Göteborg klockan 13.00-15.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens Veterinär-

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Region 8

Protokoll från sammanträde i Region 8 Protokoll från sammanträde i Tid: Torsdagen den 22/1 13.15 15.00 Plats: Grand Hotel Stockholm Beslutande: Kjell Öjeryd, Ordförande Martin Noréhn Arne Hellsten Roland Wermelin Jonas Ternestål Egon Persson

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009

Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Mötesanteckningar från Tysslinge Företagares ordinarie styrelsemöte (nr 2) den 10 augusti 2009 Tid: Kl. 19:00 Plats: Ingelstavägen 11 i Latorp (värd: Anders Holm, Lions) Närvarande: Anders Holm, ordförande

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 På GR i Göteborg klockan 10.00-12.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag 20141013 kl 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Holgersson, Daniela Backlund, Melinda Winninge, Joel Carlsson,

Läs mer

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY INBJUDAN PROGRAMSTART DEN 9 MAJ 2017 Ser du Tyskland som nästa steg i den internationella satsningen? Eller känner du att befintliga affärer behöver utvecklas ytterligare?

Läs mer

Höstmöte med VARIM 2013

Höstmöte med VARIM 2013 Protokoll höstmöte 131118 1 Höstmöte med VARIM 2013 Tid: 18 november 2012 Plats: Elmia, Jönköping Deltagare: Se bilaga 1. Sammanträdets öppnande... 2 2. Val av mötesordförande och sekreterare för mötet...

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

Styrgruppens möte den 8 februari 2017

Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Protokoll Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Möte via Skype den 8 februari, kl. 10.00-11.30 Syftet med mötet är i huvudsak att fastställa styrdokumentet 2017-2020, kommunikationsplanen samt verksamhetsberättelsen

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län 1(5) BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län Styrelsemöte nr 4 2009 2009-03-26 kl 18.00 20.30 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr, Sundbyberg Närvarande: Özge Özen Zink, Catarina Larson,

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll möte nr 5,

Protokoll möte nr 5, Protokoll möte nr 5, 2012-09-18 Styrelsemöte Plats: OSLO, NORDROCS Tid: 18 sep 2012, kl. 20 22 Närvarande MS Maria Sundesten, ordförande LA Lennart Andersson, sekreterare HH Helena Hinrichsen, kassör MN

Läs mer

Telefonmöte Tillägg 9 E) Aktuella omval resp nyval till styrelsen.

Telefonmöte Tillägg 9 E) Aktuella omval resp nyval till styrelsen. Styrelsemöte 2014-01-13 Telefonmöte 15.00 Närvarande: Jane, Göran, Olle, Anna-Lisa, Per Johan och Susanne. 1. Mötet öppnandes av Jane. 2. Jane valdes till mötesordförande, Susanne till sekreterare samt

Läs mer

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET

INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET i samarbete ASIH Sundsvall INBJUDAN TILL DET 15:E NORRLÄNDSKA PALLIATIVA NÄTVERKSMÖTET Datum: 19-20 september 2012 Plats: Kostnad: Anmälan: Resa: Hotell Knaust Konferens, Sundsvall 1400 kr exkl moms, lunch

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte 2017-12-04 Sida 1 av 9 1. Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Närvarande: Magnus Johansson, Sten Stabo, Lars Eklind, Andreas Hugosson, Mikael

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Protokoll möte nr 9, 11/1, 2017

Protokoll möte nr 9, 11/1, 2017 Protokoll möte nr 9, 11/1, 2017 Styrelsemöte Plats: Telefonmöte Tid: 2017-01-11, kl. 10:00-11:00 Närvarande Nationell styrelse UL Ulrika Larsson, Ordförande CL Christian Lindmark, sekreterare PVH Patrick

Läs mer

Protokoll från det 5:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013

Protokoll från det 5:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013 Protokoll från det 5:e sammanträdet med :s styrelse 2013 Tid och plats: 23 maj kl 10:00 16.00, s kansli, Uppsala stifts hus, Dragabrunnsgatan 71 i Uppsala Närvarande: Jenny Wik-Karlsson, SSR via telefon

Läs mer

SVENSKA FÖRPACKNINGSFÖRENINGEN Swedish Packaging Association

SVENSKA FÖRPACKNINGSFÖRENINGEN Swedish Packaging Association SVENSKA FÖRPACKNINGSFÖRENINGEN Swedish Packaging Association Protokoll Protokoll nr 153 Sammanträdesdag 2014-06-09 Art: Vårmöte och Styrelsesammanträde Tid: 2014-06-09, kl. 13.00-17.00 Plats: Elite Stora

Läs mer

27. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 14:e april 2014 hos Olof Samuelsson, Bänorp kl.

27. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 14:e april 2014 hos Olof Samuelsson, Bänorp kl. 27. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 14:e april hos Olof Samuelsson, Bänorp kl. 19:00 Närvarande: Olof Samuelsson, ordförande Johan Sköld Sivert Westlund Stefan

Läs mer

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) (KB) Cato Merelid (CM) Ulf Landahl (UL) Birger Karlsson (BK) Aron Lennartsson (AL) Lars Nothall (LN) Matti Weineland (MW) Mats Nordin (MN)

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: -

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: - Protokoll PTA IES Datum: 2018-11-29 Tid: 17:30-19:30 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor

Läs mer

Protokoll från det 9:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse

Protokoll från det 9:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse Protokoll från det 9:e sammanträdet med :s styrelse Tid: 4 maj2010 kl 10-11.30 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Leif Johansson (LJ) Göran Allard (GA) Tomas Ekström (TE, ordf) Uno Brinnen (UB) Per Larsson

Läs mer

Protokoll höstmöte Svensk armaturindustri

Protokoll höstmöte Svensk armaturindustri PROTOKOLL 2013-10-31 Mårten Sohlman 1 Protokoll höstmöte Svensk armaturindustri 2013-10-31 Plats: Ostnor, Mora Tid: torsdag 31 oktober 2013 Bilagor: - Halvårsutfall & prognos 2013 budget 2014 - STD info

Läs mer

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 2012-02-15 1(5) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare 15 februari 2012 kl. 13.00-18.00. Kristina Alsér, ordförande Bengt Benson Micael Glennfalk Peter Högberg Eric Sjöström Kjell Åke Hansson,

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) (KB) Cato Merelid (CM) Ulf Landahl (UL) Birger Karlsson (BK) Aron Lennartsson (AL) Lars Nothall (LN) Matti Weineland (MW) Mats Nordin (MN)

Läs mer

Tors Skärgårdsfiber ekonomisk förening

Tors Skärgårdsfiber ekonomisk förening Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte för Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening den 3 december 2015 på Bromösunds båtklubb, Åskär. Närvarande Styrelsen Ingemar Carlström (ordförande) Peter Bernerfalk Thomas

Läs mer

Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell Datum:

Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell Datum: Protokoll för fysiskt- och telefonmöte i projekt Orwell : Jan Nilsson (JN) (KB) Erik Eriksson (EE) Cato Merelid (CM) Robert Johansson (RJ) Andreas Almborg (AA) Leif Tagesson (LT) Matti Weineland (MW) Jukka

Läs mer

Innehåll. 1 Bakgrund. 2 Inledning

Innehåll. 1 Bakgrund. 2 Inledning Innehåll 1 Bakgrund... 1 2 Inledning... 1 3 Mission... 2 4 Vision... 2 5 ICT Swedens värdegrund... 3 6 Aktiviteter... 3 7 ICT Swedens verksamhet och ledning... 4 8 Budget... 5 9 Uppföljning och utvärdering...

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00 10 december 2013 Protokoll Styrgruppsmöte 4 december 2013 GR Göteborg, 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Daniel Eek, Göteborgs stad Monica Dahlberg, Göteborgsregionens

Läs mer

Protokoll fört med Överkalix Jaktvårdskretsstyrelse torsdag 19/ kl 18.30

Protokoll fört med Överkalix Jaktvårdskretsstyrelse torsdag 19/ kl 18.30 Protokoll fört med Överkalix Jaktvårdskretsstyrelse torsdag 19/5 2016 kl 18.30 STYRELSEPROTOKOLL Närvarande: Göte Jönsson, David Enbom, Erika Nilsson, Monica Eliasson, Håkan Andersson, Håkan Nilsson, Christian

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2018-02-08 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den 2/2 kl. 13.00-16.00

Läs mer

Orwell International project by Valves & Fittings, Sweden. Aktiviteter i Europa & Norden

Orwell International project by Valves & Fittings, Sweden. Aktiviteter i Europa & Norden Orwell International project by Valves & Fittings, Sweden Aktiviteter i Europa & Norden Jan Nilsson Nordic Brass Gusum AB jan.nilsson@nordicbrass.se www.nordicbrass.se Nordic Brass Gusum Produktion: c:a

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS Intresseanmälan värdskap Den kommun som är intresserad av att stå värd för SKNTs årskonferens anmäler detta på SKNTs webbsida (f r om ansökan 2018). Intresseanmälan behandlas

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Närvarande samt Erik Lööv, Sara Haasmark, Lars Bowald, Björn Marklund, Marcus Hansson

Närvarande samt Erik Lööv, Sara Haasmark, Lars Bowald, Björn Marklund, Marcus Hansson Styrelsemöte i Samhällsbyggarna Väst 4 maj 2017 hos NCC, Gullbergs Strandgata 2 Närvarande: Helena Tellberg, Kajsa Nydahl, Elinore Hallman, Patrik Höstmad, Anna-Karin Wärn, Klara Lindberg, Madeleine Burgren,

Läs mer

Protokoll möte nr 4, 29/8, 2016

Protokoll möte nr 4, 29/8, 2016 Protokoll möte nr 4, 29/8, 2016 Styrelsemöte Plats: Fysiskt möte, SGI Linköping Tid: 2016-08-29, kl 10:30-11:30 Närvarande Ej närvarande Nationell styrelse UL Ulrika Larsson, Ordförande CS Carla Schön,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning 2014-08-21 Ärendeförteckning 34 Sammanträdets öppnande... 2 34a Val av protokollsjusterare... 2 34b Godkännande av dagordning... 2 34c Godkännande av föregående protokoll... 2 34d Kvarstående ärenden,

Läs mer

PROTOKOLL. fört vid styrelsemöte 2009-01-25 kl.18.30-20.30

PROTOKOLL. fört vid styrelsemöte 2009-01-25 kl.18.30-20.30 GLASSEN 1 (5) fört vid styrelsemöte 2009-01-25 kl.18.30-20.30 Närvarande: Stig-Arne Sjögren Paul Nilsson Per-Anders Lindgren Carina Lundberg Catarina Hanell Åsa Bergström Daniel Fredlander Erik Nilsson

Läs mer

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium Arbetsgrupp APL-handledarutbildning-Branschsamverkan, Vård- och omsorgscollege Stockholm Dag och tid Torsdag 24 augusti 2017, 14.00 16.30 Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2 Närvarande

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

BRF Älvsjöbadet 4, Org.num Styrelsemöte 7 Datum: Sida 1/5

BRF Älvsjöbadet 4, Org.num Styrelsemöte 7 Datum: Sida 1/5 BRF Älvsjöbadet 4, Org.num. 716421-3519 Styrelsemöte 7 Datum:2004-10-03 Sida 1/5 Närvarande Styrelseledamöter: Catharina Jaraquemada Guillermo Burgos Kjell Kernen Maria Sandgren Monica Eriksson Susanne

Läs mer

Protokoll från det 1:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2014

Protokoll från det 1:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2014 Protokoll från det 1:a sammanträdet med :s styrelse 2014 Tid och plats: Måndag den 10 februari kl 10:00 16.00, s kansli Närvarande: Leif Johansson GS-facket, Erik Ling Svenska kyrkans FSC-förening Tomas

Läs mer

26. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 19:e mars 2014 hos Olof Samuelsson, Bänorp kl.

26. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 19:e mars 2014 hos Olof Samuelsson, Bänorp kl. 26. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 19:e mars 2014 hos Olof Samuelsson, Bänorp kl. 19:00 Närvarande: Olof Samuelsson, ordförande Johan Sköld Sivert Westlund

Läs mer

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 16-18 1 Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB Plats och tid Badhusgatan 4 13:00 13:15 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av 8 1. Vice ordförande Sten Stabo öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Meddelade att Magnus övertar ordförandeskapet för mötet när han anländer. Närvarande: Magnus Johansson (närvarar från

Läs mer

1. Vice ordföranden Sten Stabo öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1. Vice ordföranden Sten Stabo öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Beslutsprotokoll från styrelsemöte 2015-05-07 Sida 1 av 7 1. Vice ordföranden Sten Stabo öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Närvarande: Magnus Johansson, Sten Stabo, Lars Eklind, Hans Selg, Jonas

Läs mer

2. Dagordning Dagordningen godkänns med tillägget rapport från Agnetha Hammerin under 6.

2. Dagordning Dagordningen godkänns med tillägget rapport från Agnetha Hammerin under 6. Protokoll FoU Välfärds styrelsemöte den 17 oktober 2012 Närvarande: Elisabeth Beijer, Madeleine Blusi, Carina Forsman Björkman, Lisbeth Eriksson, Jenny Malmsten och Ulrika Hernant Förhinder: Mats Ericsson

Läs mer

NVF 33 Svenska Avdelningens Beläggningsutskotts protokoll nr 3-14

NVF 33 Svenska Avdelningens Beläggningsutskotts protokoll nr 3-14 1 (5) NVF 33 Svenska Avdelningens Beläggningsutskotts protokoll nr 3-14 Sammanträde: 2014-04-15 Plats: Svevia, Göteborg Närvarande: Henrik Sjöholm ordförande Sven Fahlström sekreterare Åke Sandin Mats

Läs mer

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Onsdagen 9 december 2015 Plats: Hotell Packhuset, Kalmar Ledamöter: Stefan Carlsson (ordförande) Marianne Andersson Ola Broberg

Läs mer

Nätverk för material i kontakt med dricksvatten

Nätverk för material i kontakt med dricksvatten Nätverk för material i kontakt med dricksvatten Bakgrund, syfte Möte med 4MS och nordiskt samarbete Olivier Rod, Lisen Johansson Ökad fokus om materialpåverkan på dricksvatten 4MS hygienic list for materials

Läs mer

Protokoll av styrelsemo te Furuby Sockenlag

Protokoll av styrelsemo te Furuby Sockenlag Protokoll av styrelsemo te Furuby Sockenlag 2018-11-15 Tid och plats: 18.30 Furuby Församlingshem Närvarande: Gudrun Holmberg, Gisela Soprani, Birgitta Estberg, Klas Bronvall, Rickard Olbrant, Björn Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

Föregående protokoll lades till handlingarna.

Föregående protokoll lades till handlingarna. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte 20150413 35 Ordförande öppnade mötet 36 Dagordningen godkändes. 37 Beslutsmässighet. Beslutsmässighet föreligger.

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Benjamin Bylund, Alumnansvarig Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin, Arbetsmiljökvalitetsansvarig

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15

Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 15 oktober 2014 Daniel Lundell, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 1 14/15 Tid: Måndagen den 8 september 2014 klockan 17.58 Plats: Hollywood, Kårhuset Närvarande

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll från styrelsemöte Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Sida 1 av 8 1. Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Närvarande: Magnus Johansson, Sten Stabo, Lars Eklind, Per Nilsson, Andreas Hugosson, Alexander Bergvall, Mikael Svensson,

Läs mer

SYNLIG. delaktig. vatten. miljö. små avlopp ENERGI FASTIGHETSFOKUS VA-TOUR. infrastruktur. tappvatten energieffektivisering ROT installation

SYNLIG. delaktig. vatten. miljö. små avlopp ENERGI FASTIGHETSFOKUS VA-TOUR. infrastruktur. tappvatten energieffektivisering ROT installation tillverkare SYNLIG infrastruktur bostäderkonkurrenskraftig VVS standardisering hållbarhet digitalisering nätverk tappvatten energieffektivisering ROT installation delaktig certifiering VA-FAKTA värme vatten

Läs mer

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

ANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LEDNINGSGRUPPEN

ANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LEDNINGSGRUPPEN Kommuner i samverkan för Inlandsvägen: Mora! Vansbro! Fil ipstad! Storfors! Kristinehamn! Gullspång! Mariestad! Skövde! Falköping! Tidaholm! Mullsjö! Jönköping! Gislaved! Hylte! Halmstad ANTECKNINGAR FRÅN

Läs mer

Arilds Byalag. Styrelsemöte Gammelgården den 5 juli, 2011 kl

Arilds Byalag. Styrelsemöte Gammelgården den 5 juli, 2011 kl Närvarande: Claes Ståhle, Margareta Noltorp, Gunnar Andréen, Karin Björverud Hansson, Magnus Alm, Jan Eriksson, Göran Lock och Susanne Dahlman Förhinder: Sverker Johansson 1 Mötet öppnas 2 Val av justeringsperson

Läs mer

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl. 12.00 STYRELSE Närvarande Elinore Selldén (ES), ordförande Urban Larsson (UL), vice ordf. Åsa Malkusson (ÅM), sekreterare Susanne Jonsson

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Bakgrund 1994 bildades företagarföreningen i Vinsta, vars uppgift är att bevaka områdets välmående och karaktär. Området bestod av några företag med många anställda. Under 1990-talet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-11.45 Beslutande Martina Axene (kd) ordförande Siv Ludén (s) Ingalill Sondell (fp) Inger Hedin (s) Jan Arvidsson (c) Marianne Elf

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 3/2019 Datum: Onsdag 20 februari Tid: Kl. 18.30-20.30 Plats: Villan Närvarande: Styrelsen ÅGK Anders Visell Ordförande Hildelise Karlman Kassör Lotta Gylling Sekreterare Jan-Erik

Läs mer

Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk

Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk Lotta Ruderfors 1 (5) Protokoll Styrelsesammanträde för föreningen Sambruk Plats: Radisson hotell, Göteborg Tid: 17.00 18.30 Deltagare: Lars Flintberg, Sandviken kommun Jan Kylhammar, Botkyrka kommun Siv

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 10 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 10, 2009-11 -26, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

Tidigare distribuerad kallelse och dagordning godkändes.

Tidigare distribuerad kallelse och dagordning godkändes. Stora Frö Samfällighetsförening Protokoll från styrelsemöte Stora Frö Samfällighetsförening 1 Godkännande av kallelse - Dagordning Tidigare distribuerad kallelse och dagordning godkändes. 2 Tidpunkt -

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer