75 Matsvinn i skolor Upphandling Parkgatan-Långgatan Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "75 Matsvinn i skolor... 102. 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103. 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum..."

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Matsvinn i skolor Upphandling Parkgatan-Långgatan Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum Alléskolan utbyggnad av kök Samverkansprojekt barn/ungdom förslag från styrgrupp Förslag till nya timtaxor för miljönämndens tillsyn och kontroll Verksamhetsmål för kommunstyrelsen Årsredovisning 2011 för Regionförbundet med Primärkommunala nämnden Borgerliga vigselförrättare Bruk för alla extra ekonomiskt tillskott Tillväxtarena Habo - information Anmälningsärenden Redovisning av delegationsärenden Yttrande till förvaltningsrätten i överklagat kommunstyrelsebeslut om optionsavtal avseende lokaler för besökscentrum Vätterbäckar och industri- och lokalhistoriskt museum

2 101 Plats och tid: Högra kammaren, kommunhuset i Habo, onsdagen den 15 augusti 2012 kl Beslutande: Thomas Werthén (M), ordförande Zaine Andersson (M) Madeleiene Forsanker (S) Jarl Karlsson(S), ordförande 88 David Svensson (S), ersätter Mats Spånberg Nils-Inge Carlsson (S) Åke Lundgren (KD) ersätter Lennart Vilhelmsson Rose-Marie Thimell Johansson (KD) Jerker Johansson (FP) Övriga närvarande: Jan-Åke Johansson, kommunchef Frida Wahlund, sekreterare Svante Modén, teknisk chef Ulrica Larsson, ingenjör 75 Lena Bergström, kostchef 75 Morgan Malmborg (SD), insynsplats Margareta Fick (MP), insynsplats Utses att justera: Madeleiene Forsanker Paragrafer: Ordförande:... Paragrafer: Ordförande:... Paragraf: 88 Justerare:... Sekreterare:... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats nedtagande: för protokollet: Kommunkontoret Underskrift:...

3 102 KS 75 Matsvinn i skolor Ulrica Larsson från tekniska kontoret och kostchef Lena Bergström informerar om ett projekt för att minska matsvinnet i kommunens skolor. Med matsvinn menas livsmedel som slängs men som hade kunnat konsumeras om det hade hanterats annorlunda. Syftet med projektet är bland annat att minska matsvinnet, minska klimatpåverkan, att få ungdomarna att äta i matsalen samt att öka förståelsen bland ungdomar att inte slänga mat. Projektet startade hösten 2011 med en nulägesanalys som visar att ca 20 % av all mat slängs. Resultatet av mätningarna visar också att ju större skola, desto mer mat slängs. Man kan också se att ju mer mat som tillverkas på plats, desto mindre slängs. Projektets mål är att minska matsvinnet till 13 %, samt att få fler elever att gå till matsalen och äta. Ordföranden tackar för informationen.

4 103 Exp: Svante Modén KS 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan Beslut beslutar att avbryta pågående upphandling och publicerar nytt förfrågningsunderlag och genomför en ny upphandling med ett genomförande i två etapper med option på etapp 2. Tekniska kontoret har under sommaren begärt in anbud på ombyggnad av Park- och Långgatan samt omläggning av VA-ledningar. Endast två företag har inkommit med anbud som väsentligt överstiger projektbudgeten.

5 104 KS 77 AU 81 Dnr KS12/72 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att genomföra anläggning av parkeringsplatser vid Malmgatan och att tillskjuta kronor i 2012 års budget för att genomföra arbetena under Medlen anvisas ur rörelsekapitalet. s arbetsutskott har den 27 mars 2012 uppdragit åt tekniska kontoret att se över parkeringssituationen vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum. Parkeringsfrågan har aktualiserats av bland andra Funktionshindrades råd och Tandvården. Tekniska kontoret föreslår att ytterligare 40 parkeringsplatser byggs på del av kommunens tomt vid Malmgatan intill den befintliga parkeringsytan. Avsikten är att i första hand personal som arbetar inom de olika verksamheterna ska kunna parkera här. Därefter kan tidsbegränsning och parkeringsövervakning förbättra situationen på parkeringen närmast vårdcentrum.

6 105 Exp: Magnus Sandell KS 78 AU 85 Dnr KS12/218 Alléskolan utbyggnad av kök Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att genomföra en om- och tillbyggnad av Alléskolans kök och att tillskjuta 1 miljon kronor i 2012 års investeringsbudget samt 1 miljon kronor i 2013 års investeringsbudget. Medel för 2012 anvisas ur rörelsekapitalet. Miljöförvaltningen har efter tillsyn av Alléskolans kök påtalat att vissa delar inte uppfyller kraven på god livsmedelshantering. En orsak är att köket inte är dimensionerat för att leverera mat till så många enheter som entreprenadupphandlingen av måltidsverksamheten resulterade i. Matvagnar får inte plats och det saknas en upptiningskyl. Vidare är soputrymmet för litet. Tekniska kontoret har tagit fram ett förslag till om- och tillbyggnad för att komma tillrätta med påtalade brister. Kostnaden för åtgärderna bedöms till 2 miljoner kronor. Genomförandet beräknas kunna påbörjas i oktober 2012 och vara färdigställt i februari Vid arbetsutskottets sammanträde diskuteras om åtgärderna kan samordnas med kommande tillbyggnad av Alléskolan, men så bedöms inte vara fallet. Behovet är akut.

7 106 Exp: Samverkanspro jektet barn/ungdom KS 79 Dnr KS10/219 Samverkansprojekt barn/ungdom förslag från styrgrupp Beslut godkänner styrgruppens förslag, samt kompletterar styrgruppen med Madeleiene Forsanker (S). Styrgruppen för samverkansprojekt barn/ungdom har föreslagit kommunstyrelsen att kommunstyrelsen ska ha ett övergripande ansvar för att samverkan förbättras, utvecklas och implementeras i kommunen gällande barn och unga, att befintlig styrgrupp (med eventuell komplettering av tjänsteman från fritid/kultur) med politiker och chefer från berörda förvaltningar och chefer från landsting och polis finns kvar, att en övergripande samverkansgrupp inrättas med företrädare för skola, fritid/kultur, socialtjänsten, barnhälsovården, barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och närpolis. Yrkanden Jarl Karlsson (S) föreslår att en person från oppositionen ska tillsättas i styrgruppen.

8 107 Exp: Miljönämnden KS 80 AU 87 Dnr KS12/142 Förslag till nya timtaxor för miljönämndens tillsyn och kontroll Beslut beslutar att hänskjuta ärendet till budgetberedningen. Länsstyrelsen har i november 2011 gjort en revision av livsmedelskontrollen i Habo/Mullsjö. Allvarliga avvikelser vad gäller personella resurser och finansiering har konstaterats. Miljönämnden har redovisat en handlingsplan till länsstyrelsen med bland annat löfte om att se över timtaxan. Timtaxan är idag 743 kronor för både livsmedelskontroll och miljötillsyn. Efter att ha studerat en modell från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för att beräkna timtaxan, föreslår miljönämnden en ny timtaxa på 1043 kronor på livsmedelsområdet och 843 kronor på miljöbalkens område. Nya timavgifter ska gälla från den 1 januari Nämnden anser detta vara en rimlig höjning till att börja med. Intäktsökningen motsvarar en halvtidstjänst. Jämförelse med Jönköpings kommun och några andra kommuner har gjorts. Arbetsutskottet föreslår att miljönämndens förslag till ny timtaxa ska antas. Yrkanden Jerker Johansson (FP) har fått veta att modellen från SKL för att beräkna timtaxan inte gäller, utan att man ska komma med ett nytt förslag från SKL under hösten. Han yrkar därför på att ärendet hänskjuts till budgetberedningen. Ordföranden finner att det finns två förslag till beslut, dels arbetsutskottets förslag och dels Jerker Johanssons yrkande. Han ställer proposition på de båda förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar att hänskjuta ärendet till budgetberedningen enligt Jerker Johanssons yrkande.

9 108 KS 81 Dnr KS 11/341 AU 88 Verksamhetsmål för kommunstyrelsen Beslut antar föreliggande mål för kommunstyrelsen för åren Verksamhetsmålen för kommunstyrelsen utgår från Visioner och mål som antagits av kommunfullmäktige i november Kommunchefen har i ett utkast sammanställt förslag till mål inom områdena ekonomi, demokrati, boende, miljö, mångfald, trygghet, internet/ e-förvaltning och utvecklingsområdena effektivisering, I Habo kommun ska det vara lätt att starta och driva företag samt I Habo kommun trivs alla på jobbet. Beträffande ekonomi föreslås att kommunens övergripande finansiella mål ska vara att varje års resultat ska uppgå till minst 2 % av de årliga skatteoch bidragsintäkterna. De årliga nettoinvesteringarna ska finansieras med ny långfristig upplåning till högst 40 %. En jämförelse ska göras beträffande det genomsnittliga resultatet samt beträffande nettoinvesteringarna för den senaste fyraårsperioden. En revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin ska ske under perioden och en ny plan för skydd mot olyckor ska tas fram liksom en centrumplan med förslag beträffande lägenheter i centrumnära lägen. Med hänsyn till de förslag som presenterats av fullmäktigeberedningen om medborgardialog förslås inga andra mål inom demokrati i nuläget. Näringspolitiska rådet har diskuterat kommunens verksamhetsmål som rör företagande. Man är mycket nöjd med nuvarande förhållanden och anser t.ex. inte att inrättande av en tjänst som företagslots känns angeläget. Det som däremot diskuterats vid flera möten är nödvändigheten av att utveckla PRAO-verksamheten och att förbättra kontakterna mellan skola och företag. Personalutskottet har diskuterat verksamhetsmålen på personalområdet. Arbetsutskottet föreslår att målen ska antas. Jarl Karlsson (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

10 109 KS 82 AU 89 Dnr KS12/114 Årsredovisning 2011 för Regionförbundet med Primärkommunala nämnden Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att för sin del godkänna årsredovisningen och bevilja regionstyrelsen ansvarsfrihet för år Styrelsen för Regionförbundet Jönköpings län har översänt årsredovisningen för 2011 med förvaltningsberättelse och ekonomisk redovisning till medlemmarna för godkännande och beviljande av ansvarsfrihet. Revisionsrapporten har också översänts, och revisorerna har tillstyrkt att regionfullmäktige beviljar ansvarsfrihet för styrelse och beredning samt enskilda ledamöter i dessa organ. Svar önskas senast den 27 augusti. Ärendet behandlas av regionstyrelsen den 20 september.

11 110 Exp: Länsstyrelsen, Ellen Nystedt KS 83 AU 90 Dnr KS12/159 Borgerliga vigselförrättare Beslut föreslår länsstyrelsen att förordna Ellen Nystedt till borgerlig vigselförrättare i Habo kommun. Ellen Nystedt, Baskarp, som driver ett ekoturismföretag, har gjort en förfrågan om möjligheten att bli vigselförrättare. En av anledningarna till önskemålet att bli vigselförrättare är att hon ser en ökad efterfrågan på utomhus- och naturvigslar. Unika utomhusvigslar skulle kunna erbjudas, exempelvis med hundspann på Hökensås. Kommunchefen har i skrivelse lämnat en redogörelse, varav framgår att Habo kommun för närvarande har två borgerliga vigselförrättare. Det är Thomas Werthén och Karin Bertills, vars förordnanden går ut den 31 december De har inget emot en ytterligare vigselförrättare. Det finns flera kommuner i Jönköpings län i Habos storlek, som har tre borgerliga vigselförrättare. Det är länsstyrelsen som utser borgerliga vigselförrättare, oftast efter förslag från kommunerna i länet.

12 111 KS 84 AU 91 Dnr KS12/149 Bruk för alla extra ekonomiskt tillskott Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige att godkänna ett extra bidrag på kronor till Bruk för alla för år Medel anvisas genom rörelsekapitalet, vilket innebär att årets resultat försämras i motsvarande grad. Annika Johansson, ekonomiansvarig på Bruk för alla, har i en skrivelse ansökt om kronor i extra ekonomiskt tillskott för att täcka lönekostnader under innevarande år, vilka har uppkommit genom ett nytt avtal. Motsvarande ansökan om kronor har ställts till Falköpings kommun. För år 2013 förväntas ett litet överskott i ekonomin. Bruk för alla har i många år drivit verksamhet i Habo och Falköpings kommuner. Finansieringen sker till största delen genom olika uppdrag som utförs åt kommunerna och arbetsförmedlingen samt genom brukets egna verksamheter. Idag finns 62 anställda, varav personer finns i Habo. Habo kommun står för drygt kronor för hyra, städning och el. Vid arbetsutskottets sammanträde redogjorde Thomas Werthén för det uppkomna läget, som beror på att utlovade pengar från arbetsförmedlingen uteblivit. Styrelsen för Bruk för alla har krävt en åtgärdsplan för att komma tillrätta med underskottet. Ekonomichef Claes Wahlin meddelar att lönetaket för lönebidrag kommer att höjas kraftigt nästa år, varför läget kommer att förbättras. Arbetsutskottet konstaterade att Bruk för alla är en positiv verksamhet, men att det är önskvärt med en bättre ekonomiredovisning och rapportering till kommunerna. Kvartalsrapporter ska begäras in. Arbetsutskottet föreslår att en extra utbetalning om kr ska godkännas och att medel ska anvisas genom rörelsekapitalet.

13 112 KS 85 Dnr KS 09/293 Tillväxtarena Habo - information Kommunchef Jan-Åke Johansson informerar om att Science Parksystemet och Tillväxtarena Habo i juni beviljades projektbidrag från EU om kr. Det nya projektet den 16 augusti 2012 och sträcker sig till och med den 31 december Affärscoach Bengt Håkansson har meddelat han fortsätter som coach åtminstone hela Ordföranden tackar för informationen.

14 113 KS 86 Anmälningsärenden Beslut Anmälningsärendena läggs till handlingarna. Nedanstående anmälningsärenden anmäls till kommunstyrelsen: 1. Nybyggnad av LSS korttidsboende/ungdomsfritids på Kyrkeryd 6:2 utförs av Jonsson Byggnads AB. Anbudssumma kronor. 2. Landstingsfullmäktiges beslut 72, att fastställa avtal mellan landstinget och kommunerna i Jönköpings län att vid årsskiftet överföra hemsjukvården från landstinget till kommunerna. 3. Nyhetsbrev från SmåKom samt förslag till yttrande över utredningen Upphandlingsstödets framtid (SOU 2012:32)

15 114 KS 87 Redovisning av delegationsärenden Beslut lägger delegationsärendena till handlingarna. Nedanstående delegationsbeslut anmäls till kommunstyrelsen: Protokoll från näringspolitiska rådet Protokoll från personalutskottet Protokoll från arbetsutskottet Beslut om upptagande av lån Nr 42 Vidaredelegation till räddningstjänsten Nr 43 Medgivande om egen sotning Nr 44

16 115 Exp: Förvaltningsrät ten KS 88 AU 94 Dnr KS11/185 Yttrande till förvaltningsrätten i överklagat kommunstyrelsebeslut om optionsavtal avseende lokaler för besökscentrum Vätterbäckar och industri- och lokalhistoriskt museum Beslut antar kommunchefens förslag till yttrande som sitt eget och översänder det till förvaltningsrätten. Förste vice ordföranden Jarl Karlsson (S) samt kommunchefen får i uppdrag att underteckna skrivelsen. Morgan Malmborg (SD) har i skrivelse till Förvaltningsrätten i Jönköping överklagat kommunstyrelsens beslut om optionsavtal avseende lokaler för besökscentrum Vätterbäckar och industrihistoriskt museum. Förvaltningsrätten har begärt ett yttrande från kommunen. Ett yttrande skickades in i juni, men i juli kom ytterligare skrivelse från Morgan Malmborg in till förvaltningsrätten, varför kommunen nu har beretts möjlighet att komplettera sitt yttrande ytterligare. Kommunchefen har skrivit ett förslag till yttrande. Vid ärendets behandling är Thomas Werthén (M) inte närvarande på grund av jäv.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål

132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål INNEHÅLLSFÖRTECKNING 132 Information om barn- och elevprognos... 169 133 Övertagande av enskild väg 17460... 170 134 Tekniska kontorets verksamhetsmål 2012-2015... 171 135 Antagande av detaljplan för Västerkärr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-06 0 Innehållsförteckning Ärende 28 Energinyckeltal... 33 29 Ekonomisk uppföljning... 34 30 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 35 31 Köp av fastighet i centrumnära lägen - delegation...

Läs mer

49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52. 50 Ekonomisk uppföljning... 54. 51 Ägardirektiv för bolagen...

49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52. 50 Ekonomisk uppföljning... 54. 51 Ägardirektiv för bolagen... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52 50 Ekonomisk uppföljning... 54 51 Ägardirektiv för bolagen... 55 52 Omfördelning av investeringsmedel för åtgärdande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-12 0 Innehållsförteckning Ärende 28 Ekonomisk uppföljning... 36 29 Hagabodaskolan tillbyggnad av hus 7 ( Hagenskolan )... 37 30 Yttrande angående vindkraftsetablering Hornamossen 1:8 med flera...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2014-11-26 0 Innehållsförteckning Ärende 154 Ekonomisk uppföljning... 185 155 VA-plan, revidering... 186 156 Kommunalt flyktingmottagande i Habo... 187 157 Medborgarskapsceremoni... 188 158 Referensgrupp

Läs mer

75 Ekonomisk uppföljning... 83. 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84. 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids...

75 Ekonomisk uppföljning... 83. 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84. 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Ekonomisk uppföljning... 83 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids... 85 78 Beredskapsplan för vattenförsörjningen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-06 0 Innehållsförteckning Ärende 15 Ekonomisk uppföljning... 18 16 Svar på remiss av Finansdepartementets promemoria Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting... 19

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-05-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 43 Granskning av donationsfonder - revisionsrapport... 74 44 Miljöprogram och energi-och klimatstrategi uppföljning... 75 45 Medborgardialog redovisning från fullmäktigeberedning...

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-27 0 Innehållsförteckning Ärende 109 Besök av Teknikcollege... 131 110 Socialnämndens handlingsplan för budgetanpassning... 132 111 Ekonomisk uppföljning: Tertial 1... 133 112 Budgetramar 2016-2018...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-01-16 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Presentation av ny miljö- och energistrateg... 2 2 Uppföljning av matsvinnsprojektet... 3 3 Fastighetsenhetens verksamhetsmål 2012-2015... 4 4 Information om

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 109 Avfallsplan och Renhållningsordning... 186 110 Svar på motion om bevarande av vårt industriella kulturarv (S)... 188 111 Svar på motion om att öka transparensen i Habo kommunfullmäktige

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-12 HABO KOMMUN. Kommunstyrelsen

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-12 HABO KOMMUN. Kommunstyrelsen INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1Affärsplan turism... 2 2 Ekonomisk uppföljning... 3 3 Förslag till bildande av naturreservatet Knipån nedre... 4 4 Avtal om anläggningsarrende... 5 5 Eventuell försäljning av skogsskifte...

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (16) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C)

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid Andersson (C) Birgitta Hagström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-11 0 Innehållsförteckning Ärende 35 Byggnation av bostäder vid Gröne vägen... 40 36 Preliminärt bokslutsresultat för 2014... 41 37 Svar på revisionsrapporten Granskning av kommunens arbete med

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

8 Ekonomisk uppföljning... 11. 9 Reservation och omfördelning av investeringsmedel VA... 12

8 Ekonomisk uppföljning... 11. 9 Reservation och omfördelning av investeringsmedel VA... 12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Ekonomisk uppföljning... 11 9 Reservation och omfördelning av investeringsmedel VA... 12 10 Förskottering ur 2013 års investeringsbudget VA i Västerkärr... 13 11 Kommunal parkeringsövervakning...

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-03-21 0 Innehållsförteckning 24 Regionbildning för Jönköpings län... 37 25 Närtrafik - uppföljning... 38 26 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 39 27 Köp av fastigheter i centrumnära

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Kjell Gustafsson, S, Franco Sincic,

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (5) Paragrafer 1-3 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan 13.30-13.55 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 103 Politisk vision och mål 2012-2015... 166 104 Budget 2012... 172 105 Kommunalisering av hemsjukvården... 178 106 Nya motioner... 179 107 Avsägelse... 180 108 Information om rapportering

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-12-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-12-13 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 14.50 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl. 16.30-17.10 1 (9) Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Thim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2017-05-30 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 16.30-19.40, ajournering kl. 18.55-19.05. Beslutande Ledamöter Irene Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S)

Läs mer

Servicenämnden 2014-10-15 1(8)

Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Birgitta Kahn (MP) Sara Asp (S) Hans-Inge

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-05-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Information om Räddningstjänsten... 107 64 Kommuninvest-avtal om regress m.m.... 108 65 Svar på betänkadet Likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen... 109

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-10 0 Innehållsförteckning Ärende 107 Revisionsrapporten Granskning av upphandlingsprocessen... 127 108 Remissyttrande gällande ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet, täktverksamhet Brogårdsand

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-09-03

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-09-03 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-03 Innehållsförteckning Ärende 18 Föregående protokoll... 21 19 Brottsförebyggande... 22 20 Trygghetsundersökning... 23 21 Information från miljö-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-16 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-14.00 Beslutande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Övriga deltagande Kommunchef Johan Eriksson Kommunsekreterare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2003-12-17 191 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp) Björn

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-10-27 13:00-14:12 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(12) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-11-06. Ingemar Svanström

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(12) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-11-06. Ingemar Svanström HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Kommunhusets tingssal tisdagen den 6 november 2007 kl 09.00-12.40 Beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Marita Björkvall, (kd) kl 09.00-12.15, 380-386 Patrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-06 Innehållsförteckning 24 Föregående protokoll... 28 25 Brottsförebyggande... 29 26 Verksamhetsplan - utkast... 31 27 Rapport från konferens...

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-09-09 0 Innehållsförteckning Ärende 141 Begäran om ökad kommunal borgen, Habo Bostäder AB... 167 142 Begäran om ökad kommunal borgen, Habo Kraft AB... 168 143 Redovisning av inkomna budgetförslag...

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13:00-14:00 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Lennart Samuelsson (M) ersätter Linda Strömblad (C) Börje

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Miljöpris-utdelning... 2 2 Information om miljöförvaltningens verksamhet... 3 3 Landskapsanalys och känslighetsanalys... 4 4 Strategi för e-samhället... 6 5 Slutredovisning av personaladministrativt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Flädie Tid 2019-01-08, kl. 18:31-19:44 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer