132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål Antagande av detaljplan för Västerkärr 1:64 med flera Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Attestreglemente Nya förordningar för vigselförrättare i Habo kommun Parlamentarisk arbetsgrupp Anmälningsärenden Redovisning av delegationsärenden

2 168 Plats och tid: Högra kammaren, kommunhuset i Habo, onsdagen den 28 november 2012 kl Beslutande: Thomas Werthén (M), ordförande , Zaine Andersson (M) Maritha Josefsson (M) Jarl Karlsson (S), ordförande 138 Madeleiene Forsanker (S) Mats Spånberg (S) Nils-Inge Carlsson (S) Åke Lundgren (KD) ersätter Lennart Vilhelmsson (KD) Rose-Marie Timell Johansson (KD) Jerker Johansson (FP) David Svensson (S) ersätter Egon Waldemarsson (C) Övriga närvarande: Jan-Åke Johansson, kommunchef Frida Wahlund, sekreterare Roger Johansson, barn- och utbildningschef 132 Svante Modén, teknisk chef Margareta Fick (MP), insynsplats Morgan Malmborg (SD), insynsplats Helena Persson (C), insynsplats Utses att justera: Jarl Karlsson Paragrafer: Ordförande:... Paragrafer: , Ordförande:... Paragraf: 138 Justerare:... Sekreterare:... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats nedtagande: för protokollet: Kommunkontoret Underskrift:...

3 169 KS 132 Dnr KS12/151 Information om barn- och elevprognos Barn- och utbildningschef Roger Johansson informerar om barn- och elevprognos per den 15 oktober Sammanfattningsvis har befolkningsökningen bland barn 1-5 år minskat stort. Under 2011 ökade antalet barn i förskoleålder med 9 barn per årskull 1-5 år. För 2012 (till och med september) har denna ökning minskat till 1,8 barn per årskull. Kommer denna tendens till barnökning att ligga kvar på dessa låga siffror kommer det inom några år krävas nedläggning av en eller flera förskoleavdelningar. Nils-Inge Carlsson (S) önskar att Roger Johansson kommer till kommunstyrelsen två gånger om året och informerar om barn- och elevprognosen. Ordföranden tackar för informationen.

4 170 Exp: TK Ordf. för vägsamfälligheten KS 133 AU 152 Dnr KS12/160 Övertagande av enskild väg Beslut beslutar att överta väg Vägen bibehåller nuvarande standard tills vidare och ska fortsätta att vara enskild väg. Kärnekulla-Fiskebäcks vägsamfällighet har skrivit till kommunen med begäran om att kommunen ska överväga att överta skötsel och drift av vägen. Anledningen är att de bedömer att trafiken på vägen har ökat under de senaste åren, vilket de anser beror på byggnationen av de nya villaområdena Solhöjden och Söderkulla och att allt fler väljer att nyttja vägen som förbindelselänk till och från sina fastigheter. Dessutom planerar kommunen att ansluta en gång- och cykelväg vilket vägsamfälligheten också tror kommer att öka belastningen på vägen.

5 171 KS 134 AU 154 Dnr KS12/304 Tekniska förvaltningens verksamhetsmål Beslut godkänner tekniska förvaltningens verksamhetsmål och beslutar att en uppföljning av målen ska ske i slutet av varje år. Tekniska förvaltningen har tagit fram förslag till verksamhetsmål , daterat Strategierna för åtgärder och delmål går i linje med kommunfullmäktiges antagna måldokument Visioner & Mål Arbetsutskottet beslutade den 13 november att föreslå kommunstyrelsen att godkänna förslag till verksamhetsmål för tekniska förvaltningen. Jarl Karlsson (S) tycker att förslag till verksamhetsmål är bra och yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Åke Lundgren (KD) önskar att en uppföljning av målen ska ske i slutet av varje år.

6 172 KS 135 AU 156 Dnr KS11/234 Antagande av detaljplan för Västerkärr 1:64 med flera Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige att anta detaljplanen för Västerkärr 1:64 med flera. Byggnadsnämnden har upprättat en detaljplan som omfattar större delen av Västerkärr samhälle. Planens syfte är att reglera utformningen av bebyggelsemiljön i området och samordna detta med långsiktig lösning på vatten- och avloppsfrågor. Planförslaget har varit utställt.

7 173 KS 136 AU 158 Dnr KS12/311 Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Förslag till beslut föreslår att kommunfullmäktige antar den av LänsLako rekommenderade ramöverenskommelsen, inklusive bilagda anvisningar och att den ska utgöra utgångspunkt för lokalt avtal mellan Habo kommun och landstinget. Vidare föreslås kommunfullmäktige att tillstyrka en länsgemensam användning av de prestationsbaserade stimulansmedel som utbetalas till kommunerna under 2012 och att samordning ska ske med landstinget vad gäller medlens användning. Sveriges kommuner och landsting (SKL) har tecknat en överenskommelse Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa med staten om att stödja utvecklingen inom området. Stöd ges bland annat genom att prestationsbaserade ersättningar betalas ut till kommuner och landsting. Huvudmålgruppen för satsningen är dels unga personer som är i riskzonen för att utveckla psykisk ohälsa, dels personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning. Ersättningen uppgår till 175 miljoner för 2012 och fördelas hälften till kommunerna och hälften till landsting och regioner. För att ta del av de prestationsbaserade medlen, krävs att kommuner respektive landsting klarar visa grundkrav inom respektive område. De grundkrav, vars uppfyllande måste redovisas till SKL under hösten är: - Att beslut har fattats i kommunfullmäktige om att anta en överenskommelse om samarbete mellan landsting och kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning. - Att träffa överenskommelse mellan landstinget och länets kommuner om att använda samordnad individuell plan. - Att redovisa ansvarsfördelningen mellan kommun och landsting vad gäller insatser med inriktning på barn och unga som har eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa. Kommunerna och landstingen ska även inleda ett arbete under 2012 med att uppfylla några specifika prestationskrav. För kommunernas del handlar detta om att inventera antalet personer med psykiska funktionsnedsättningar samt vilka behov och insatser dessa personer har. Tanken är att de prestationsbaserade medel som fördelas 2012 ska användas för att bygga upp strukturer och förutsättningar för fortsatt arbete och fortsatta prestationer under 2013 och 2014.

8 174 Forts 136 Jönköpings län, samtliga kommuner och landstinget har möjlighet att erhålla stimulandsmedel om totalt 12 miljoner kronor för innevarande år under förutsättning att grundkraven uppfylls.

9 175 KS 137 AU 159 Attestreglemente Dnr KS12/320 Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige att godkänna framtaget förslag till nytt attestreglemente. Johan Bokinge och Claes-Arne Wahlin från ekonomienheten har uppdaterat kommunens attestreglemente. I skrivelse från den 29 oktober beskriver de att reglementet behöver uppdateras främst på grund av att en ny rutin för att behandla leverantörsfakturor har införts. Den nya rutinen innebär att i stort sett alla leverantörsfakturor behandlas elektroniskt. Reglerna kring attest är en viktig del av en organisations interna kontroll. I attestreglementet anges dels regler för kontroll av ekonomiska transaktioner, dels regler för attesträtt. Attestreglementet omfattar inte kontroller av specifika rutiner. Det är respektive nämnd som har ansvar för att upprätta nödvändiga kontrollbeskrivningar för sina rutiner. Det är nämnderna som har ansvar för att reglerna i attestreglementet följs. Respektive nämnd ansvarar för att attestförteckningen är uppdaterad i förhållande till organisationen. I attestreglementet fastställs endast minimikrav. Varje nämnd utser personer med rätt att beslutsattestera och ersättare för dessa. Attesträtten ska knytas till ansvarsområde (ID). Attestberättigad får inte beslutsattestera utgifter av personlig karaktär. Beslutsattestant får inte heller attestera utbetalning till sig själv, närstående eller till annan person med vilken intressegemenskap föreligger. Varje utgiftstransaktion måste granskas och attesteras av minst två personer en granskare och en beslutsattestant. I granskningsrollen ingår att kontrollera att varor och tjänster som har beställts - har erhållits, är felfria och i övrigt i överensstämmelse med avtal - har överenskommet pris Beslutsattesten innebär ett godkännande av - att transaktionen bokförs på attestantens ID - att fakturan betalas. När det gäller den elektroniska fakturahanteringen (EFH) finns det inbyggt i systemet att samtliga fakturor måste attesteras av två personer granskare och beslutsattestant.

10 176 Exp: Länsstyrelsen KS 138 Dnr KS 12/321 AU 160 Nya förordnanden för vigselförrättare i Habo kommun Beslut s föreslår länsstyrelsen att förnya förordnandena för kommunens vigselförrättare Karin Bertills och Thomas Werthén. godkänner att reseersättning betalas ut av kommunen till vigselförrättarna under förutsättning att vigseln äger rum inom Habo kommuns gränser. Vid vigsel utanför Habo kommun får brudparet själva bekosta reseersättningen. Thomas Werthén (M) anmäler jäv och deltar ej i beslutet. Förordnandena för kommunens vigselförrättare, Karin Bertills och Thomas Werthén, går ut den 31 december Länsstyrelsen har därför begärt besked om det är aktuellt med nya förordnanden för dessa två, eller om kommunen avser att föreslå någon annan som vigselförrättare. Karin Bertills och Thomas Werthén är tillfrågade om de är villiga att fortsätta som vigselförrättare och bådar har svarat ja. Kommunchef Jan-Åke Johansson har varit i kontakt med länsstyrelsen angående ersättning till vigselförrättarna. Länsstyrelsen betalar ut ett arvode till vigselförrättarna om 110 kronor per vigsel (30 kronor per påföljande vigsel samma dag). Ersättningen är densamma över hela landet. Ytterligare arvode får inte tas ut av brudparet, däremot får reseersättning tas ut av brudparet.

11 177 KS 139 AU 161 Dnr KS12/309 Parlamentarisk arbetsgrupp Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige att tillsätta en parlamentarisk arbetsgrupp. Gruppen ska i god tid innan nästa mandatperiod framlägga förslag inom följande områden: - politisk organisation - översyn av arvodesfrågor - klargörande av politiska pensionsbestämmelser Gruppens arbete ska vara klart för beslut i fullmäktige senast den 30 augusti Kommunfullmäktiges presidium har inkommit med en skrivelse (daterad 7 november 2012) i vilken man föreslår att en parlamentarisk arbetsgrupp tillsätts och att de i fullmäktige representerade partierna utser en ordinarie och en ersättare att ingå i gruppen. Vidare föreslås att ärendet tas upp i kommunfullmäktige den 12 december och att kommunfullmäktige vid detta sammanträde utser ledamöter, ersättare samt en ordförande och en vice ordförande.

12 178 KS 140 Anmälningsärenden Beslut Anmälningsärendena läggs till handlingarna. Nedanstående anmälningsärenden anmäls till kommunstyrelsen: 1. Socialnämnden : Anita Spaak (M) utses till ny ersättare i socialnämndens presidium och i socialnämndens arbetsutskott istället för Evan Axelsson (M). 2. Länsstyrelsen: Beslut enligt 12 kap 2 plan- och bygglagen. Länsstyrelsen beslutar att inte pröva kommunens antagandebeslut gällande Detaljplan för Parksäter Bränningen 3:4 med flera.

13 179 KS 141 Redovisning av delegationsärenden Beslut lägger delegationsärendena till handlingarna. Nedanstående delegationsbeslut anmäls till kommunstyrelsen: Protokoll från arbetsutskottet Protokoll från näringspolitiska rådet Protokoll från personalutskottet

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 105 Äldreomsorgsplan... 174 106 Detaljplan för Västerkärr 1:64 m.fl.... 177 107 Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa..178 108 Attestreglemente... 180 109 Parlamentarisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2014-11-26 0 Innehållsförteckning Ärende 154 Ekonomisk uppföljning... 185 155 VA-plan, revidering... 186 156 Kommunalt flyktingmottagande i Habo... 187 157 Medborgarskapsceremoni... 188 158 Referensgrupp

Läs mer

49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52. 50 Ekonomisk uppföljning... 54. 51 Ägardirektiv för bolagen...

49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52. 50 Ekonomisk uppföljning... 54. 51 Ägardirektiv för bolagen... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52 50 Ekonomisk uppföljning... 54 51 Ägardirektiv för bolagen... 55 52 Omfördelning av investeringsmedel för åtgärdande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-06 0 Innehållsförteckning Ärende 28 Energinyckeltal... 33 29 Ekonomisk uppföljning... 34 30 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 35 31 Köp av fastighet i centrumnära lägen - delegation...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-12 0 Innehållsförteckning Ärende 28 Ekonomisk uppföljning... 36 29 Hagabodaskolan tillbyggnad av hus 7 ( Hagenskolan )... 37 30 Yttrande angående vindkraftsetablering Hornamossen 1:8 med flera...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-03-21 0 Innehållsförteckning 24 Regionbildning för Jönköpings län... 37 25 Närtrafik - uppföljning... 38 26 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 39 27 Köp av fastigheter i centrumnära

Läs mer

75 Ekonomisk uppföljning... 83. 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84. 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids...

75 Ekonomisk uppföljning... 83. 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84. 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Ekonomisk uppföljning... 83 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids... 85 78 Beredskapsplan för vattenförsörjningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-06 0 Innehållsförteckning Ärende 15 Ekonomisk uppföljning... 18 16 Svar på remiss av Finansdepartementets promemoria Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting... 19

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-12 HABO KOMMUN. Kommunstyrelsen

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-12 HABO KOMMUN. Kommunstyrelsen INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1Affärsplan turism... 2 2 Ekonomisk uppföljning... 3 3 Förslag till bildande av naturreservatet Knipån nedre... 4 4 Avtal om anläggningsarrende... 5 5 Eventuell försäljning av skogsskifte...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Information om Räddningstjänsten... 107 64 Kommuninvest-avtal om regress m.m.... 108 65 Svar på betänkadet Likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen... 109

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Kommunhuset Bonaren kl. 17.00 19.00 ande Gunnel Johansson, Socialdemokraterna ordf. Kenth Wengholm, Nya Moderaterna vice ordf Jan Gustafsson, Centerpartiet Jan Holm, Socialdemokraterna Lina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

75 Matsvinn i skolor... 102. 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103. 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum...

75 Matsvinn i skolor... 102. 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103. 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Matsvinn i skolor... 102 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum... 104 78 Alléskolan utbyggnad av kök...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-11 0 Innehållsförteckning Ärende 35 Byggnation av bostäder vid Gröne vägen... 40 36 Preliminärt bokslutsresultat för 2014... 41 37 Svar på revisionsrapporten Granskning av kommunens arbete med

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, 2018-12-, kl. 15:00-16:00 Beslutande: Tomas Fjellner (M) Hans-Åke Jönsson (C) Magnus Jonsson (S) Patrik Ohlsson (SD) Magnus Nson Engelbäck (M) Per Skantz (M) BrittMarie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-15.25 ande Håkan Josefsson (C), ordförande. Jäv 7 Johan Larsson (C), jäv 7 Per Lorentsson (M), ordförande 7 Sandy Lind (WeP) Jörgen Karlsson (S) Charlotta

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15 137

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Vård- och omsorgsnämnden 2011-12-15 137 Plats och tid Kommunhuset, Sessionsalen, kl. 18.30-19.50 Beslutande ordinarie Berit Lundström (M) Lena Blennow-Andersson (M) Iréne Norrman (M) Bodil Czernyson (C) Ethel Thulin (SJP) Liz-Beth Persson (S)

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-11 0 Innehållsförteckning Ärende 104 Information från NyföretagarCentrum... 126 105 Redovisning av inkomna budgetförslag... 127 106 Riktlinjer för resultatutjämningsreserv... 128 107 Avsättning

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-06-17 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.30 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-01-16 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Presentation av ny miljö- och energistrateg... 2 2 Uppföljning av matsvinnsprojektet... 3 3 Fastighetsenhetens verksamhetsmål 2012-2015... 4 4 Information om

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista. Anita Walfridsson. Aneby kommunhus, 2015-05-11

Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista. Anita Walfridsson. Aneby kommunhus, 2015-05-11 Råd i frågor om funktionsnedsättning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-04-07 1-8, bilaga 1 Plats och tid Bibliotekets sammanträdeslokal, 14:00 16.00 ande Övriga deltagande Se bifogad närvarolista

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Nils-Erik Mattsson (MP) Thomas Håkansson (C) Anna Carlbrant (RP) Roger Gardell (FP) Jan-Eric Wildros (S) JanAnders Palmqvist (S) Peter Bowin (V) 1(5)

Nils-Erik Mattsson (MP) Thomas Håkansson (C) Anna Carlbrant (RP) Roger Gardell (FP) Jan-Eric Wildros (S) JanAnders Palmqvist (S) Peter Bowin (V) 1(5) Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-09-26 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 17.00 17.40 Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-02-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Information från personalenheten... 13 9 Affärsplan Turism Habo vad har hänt och vad planeras... 14 10 Förskottering av 2013 års investeringsbudget VA i Västerkärr...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-11-13 0 Innehållsförteckning Ärende 127 Samverkansprojekt för barn och unga... 142 128 Barn- och elevprognos... 143 129 Budget 2014... 144 130 Delegation till tekniska kontoret att uppdatera verksamhetsområden

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-05-12 0 Innehållsförteckning Ärende 96 Barn- och elevprognos... 116 97 Ekonomisk uppföljning... 117 98 Kommunens övergripande styrdokument aktuell förteckning... 118 99 Samverkan avfallshantering...

Läs mer

Johan Isaksson, stadsjurist Malena Tovesson, kanslichef/valnämndens sekreterare Ulla Freijd, administratör. Tommy Bernevång-Forsberg

Johan Isaksson, stadsjurist Malena Tovesson, kanslichef/valnämndens sekreterare Ulla Freijd, administratör. Tommy Bernevång-Forsberg JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-02 1 Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 15.28 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan 13.00-13.20 Tobias Nordlander (S) ordförande Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) Christina Waster Jansson (S) Erkki Visti

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Val av ersättare i fritids- och kulturnämndens presidie 2 2 Val av ledamot och ersättare i kommunala handikapprådet 3 3 Val av ledamot och ersättare i kommunala pensionärsrådet 4

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-01-08 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Val av överförmyndare... 2 2 Val av gode män vid lantmäteriförrättningar... 3 3 Val av representation i styrelsen för kommunalförbundet Mediacenter Jönköpings

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-22 1 Innehållsförteckning Ärende 88 Besök av förskolan Äventyret... 3 89 Ekonomisk månadsrapport... 4 90 s sammanträdestider 2017... 5 91 Reviderad dokumenthanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-10 0 Innehållsförteckning Ärende 107 Revisionsrapporten Granskning av upphandlingsprocessen... 127 108 Remissyttrande gällande ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet, täktverksamhet Brogårdsand

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 2011-01-03 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 Beslutande Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m), ledamot Birgitta Krüger

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Miljönämnden 14 januari 2015

Miljönämnden 14 januari 2015 Miljönämnden Miljönämnden 14 januari 2015 Sid Justering... 3 1 Yttrande - ansökan om att Sundsvalls kommun blir förvaltningsområde för samiska språket... 4 2 Val av miljönämndens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-12 1 Plats och tid Sessionssalen, Juneporten, Västra Storgatan 16, Jönköping, kl. 13.30-16.00 Beslutande Bert-Åke Näslund (M) 1:e vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-27 0 Innehållsförteckning Ärende 109 Besök av Teknikcollege... 131 110 Socialnämndens handlingsplan för budgetanpassning... 132 111 Ekonomisk uppföljning: Tertial 1... 133 112 Budgetramar 2016-2018...

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden Protokoll Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Tid för kommunstyrelsens sammanträden. 3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-09-09 0 Innehållsförteckning Ärende 141 Begäran om ökad kommunal borgen, Habo Bostäder AB... 167 142 Begäran om ökad kommunal borgen, Habo Kraft AB... 168 143 Redovisning av inkomna budgetförslag...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 109 Avfallsplan och Renhållningsordning... 186 110 Svar på motion om bevarande av vårt industriella kulturarv (S)... 188 111 Svar på motion om att öka transparensen i Habo kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-10-18 0 Innehållsförteckning Ärende 101 Val av valberedning... 179 102 Val av ordföranden och vice ordförande i valberedningen... 181 2018-10-18 178 Plats och tid Kammarsalen, Habo kommunhus, torsdagen

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer