INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-12 HABO KOMMUN. Kommunstyrelsen"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1Affärsplan turism Ekonomisk uppföljning Förslag till bildande av naturreservatet Knipån nedre Avtal om anläggningsarrende Eventuell försäljning av skogsskifte Revisionsrapport: Granskning av bygglovsprocessen Kommunal parkeringsövervakning Kostpolitiskt program Vårdnadsbidrag förslag om utökning Regionalt energikontor Alarmeringstjänst förlängning av avtal Reglemente för socialnämnden Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens personalutskott samt beslut om antal ledamöter Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens näringspolitiska råd Val av ledamöter till samrådsgruppen Jönköping-Habo-Mullsjö-Vaggeryd Val av ledamot och ersättare i kommunala handikapprådet Val av ledamot och ersättare i kommunala pensionärsrådet Val av ledamot/ordförande och ersättare i Folkhälsorådet och Brottsförebyggande rådet Val av ombud till Kommuninvest föreningsstämma Val av stämmoombud till Vätterbygdens Energirådgivning Val av styrelseledamot till Vätterbygdens Energirådgivning Val av ombud till det gemensamma turistbolaget för landstinget och kommunerna i Jönköpings län Val av ombud vid Länstrafikens bolagsstämmor Val av ledamot och ersättare i Föreningen Europakorridorens styrelse/ledningsgrupp26 26 Val av ombud till föreningen Det finns bruk för alla Val av representant i Furusjö fiskevårdsområde Val av ledamot och ersättare i styrelsen för ideella föreningen Science Park Anmälningsärenden Delegationsärenden... 31

2 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Högra kammaren, kommunhuset i Habo, onsdagen den 12 januari 2011 kl Thomas Werthén (M), ordförande Zaine Andersson (M) Anita Spaak (M) ersätter Maritha Josefsson Jarl Karlsson (S) Mats Spånberg (S) Madeleine Forsanker (S) Nils-Inge Carlsson (S) Lennart Vilhelmsson (KD) Rose-Marie Thimell Johansson (KD) Jerker Johansson (FP) Sonja Rundgren (C) ersätter Egon Waldemarsson Monica Haraldsson (S), ej tjänstgörande ersättare David Svensson (S), ej tjänstgörande ersättare Åke Lundgren (KD), ej tjänstgörande ersättare Morgan Malmborg (SD), insynsplats Margareta Fick (MP), insynsplats Jan-Åke Johansson, kommunchef Frida Jonsson, sekreterare Claes-Arne Wahlin, ekonomichef 1-2 Svante Modén, teknisk chef 3-8 Thomas Lundh, fritids- och kulturchef 1 Ulf Åberg, Continuum 1 Lars Arvidsson, Smålands Turism AB 1 Torbjörn Skarfelt, projektledare affärsplan för turism 1 Utses att justera: Zaine Andersson Paragrafer: 1-30 Ordförande:... Justerare:... Sekreterare:... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags Datum för anslags uppsättande: nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkontoret Underskrift:...

3 2 KS 1 Affärsplan turism Dnr KS10/133 Under hösten 2010 har ett arbete med att ta fram en affärsplan för turismen i Habo inletts. Fritids- och kulturchef Thomas Lundh, konsult Ulf Åberg, Lars Arvidsson från Smålands Turism AB och Torbjörn Skarfelt, projektledare, redovisar vad man har kommit fram till hittills. Thomas Lundh har i skrivelse från den 21 december 2010 föreslagit att Habo kommun avsätter kronor per år under , för att möjliggöra ett fortsatt arbete utifrån den affärsplan som har tagits fram. Av dessa kronor uppskattar han att kronor kan rymmas inom nuvarande budgetram. Thomas Werthén (M) tackar för informationen och föreslår att informationen presenteras även för kommunfullmäktige. Jarl Karlsson (S) föreslår att kommunstyrelsen ska föreslå kommunfullmäktige att anta förslag till affärsplan samt att avsätta kronor enligt fritids- och kulturchefens förslag. Thomas Werthén menar att det är för tidigt att fatta beslut om pengarna och finner därmed att det finns två förslag. Han ställer proposition på de båda förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar att skicka ärendet vidare som ett informationsärende till kommunfullmäktige. beslutar att informationen ska presenteras för kommunfullmäktige.

4 3 KS 2 Ekonomisk uppföljning Ekonomichef Claes-Arne Wahlin informerar om att det preliminära resultatet i bokslutet för Prognosen pekar på ett betydande överskott. Vissa verksamheter går dock med förlust, framför allt tekniska kontoret och socialnämnden. Ordföranden tackar för informationen.

5 4 Exp: Länsstyrelsen KS 3 Dnr KS08/270 Förslag till bildande av naturreservatet Knipån nedre Länsstyrelsen har tagit fram ett förslag till beslut för bildande av naturreservatet Knipån nedre. Habo kommun har getts möjlighet att yttra sig över förslaget. ställer sig positiv till bildande av naturreservatet Knipån nedre.

6 5 Exp: TK KS 4 Dnr KS10/302 Avtal om anläggningsarrende Ett arrendeavtal tecknades mellan Habo kommun och Robert och Pietronella Lenting (Habo Camping). I avtalet finns reglerat att arrendatorn inte äger rätt till avträdesersättning om arrendet upphör. Arrendatorn har hittills uppfört anläggningar för ett investeringsbelopp om kronor. Arrendatorns bank har klartgjort för arrendatorn att det nu gällande arrendeavtalet inte är tillfredsställande med avseende på den säkerhet som banken kräver för att bevilja lån för kommande investeringar. Ett nytt förslag på arrendeavtal är därför upprättat där Habo kommun förbinder sig att ersätta arrendatorn för de investeringar som arrendatorn gjort på arrendestället. Det nya förslaget formulerar även principen för tillämpning av avskrivningstider för olika anläggningskategorier. arbetsutskott beslutade den 18 juni 2007 att anslutningsavgiften för vatten och avloppsanslutning ska vara kronor exklusive moms. Utöver den ursprungliga anslutningen har utökning av verksamheten medfört ytterliga anslutningskostnader om kronor. Anslutningsavgifterna har ännu inte debiterats. Teknisk chef Svante Modén skriver i skrivelse från den 22 december 2010 att med hänsyn till att marken är arrenderad anser tekniska kontoret det motiverat att lägga in anslutningsavgifterna i den årliga arrendekostnaden istället för en engångskostnad. I det nya föreslagna arrendeavtalet ingår därför anslutningsavgiften i den årliga arrendekostnaden. Tekniska kontoret föreslår därför att det tidigare beslutet ska upphävas och att det nya arrendeavtalet ska godkännas. Jarl Karlsson (S) yrkar bifall till tekniska kontorets förslag. beslutar att upphäva tidigare beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott avseende anslutningsavgiften för vatten och avlopp, samt att godkänna arrendeavtalet mellan Habo kommun och Robert och Pietronella Lenting (Habo Camping), med tillägget att kostnaden för anslutningsavgift för vatten och avlopp ska slutbetalas om köpoptionen utnyttjas.

7 6 Exp: TK KS 5 Dnr KS10/5 AU 161 Eventuell försäljning av skogsskifte Habo kommun äger ett skogsskifte om ca 9 ha som ligger inom Bränninge 1:2. Skiftet är omslutet av fastigheten Bränninge 3:20 som ägs av Bengt Johansson. I det pågående förslaget till framtidsplan för Habo tätort är markområdet betecknat som övrig mark med högt bevarandevärde. Det finns även restriktioner i markanvändningen då det finns fornlämningar inom skogsskiftet. Ärendet behandlades vid arbetsutskottets sammanträde den 16 november. togs om återremiss till tekniska kontoret för ytterligare utredning. Vid arbetsutskottets sammanträde den 14 december meddelade tekniska kontoret att en utredning inte kan påbörjas förrän snön är borta. Vid detta sammanträde beslutade man att hänskjuta frågan om en eventuell utredning till kommunstyrelsen. Tekniska kontoret föreslår att utredningen genomförs innan marken säljs. Jarl Karlsson (S) menar att det inte finns något värde i att kommunen behåller marken och föreslår att den ska säljas utan ytterligare utredning. Zaine Andersson (M) yrkar bifall till Jarl Karlssons förslag, under förutsättning att en försäljning inte hindrar OK Gränsens verksamhet. Lennart Vilhelmsson (KD) stödjer också Jarl Karlssons förslag. Ordföranden finner att det finns två förslag, dels tekniska kontorets förslag om att avvakta en utredning, dels Jarl Karlssons förslag om att sälja marken. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar att sälja marken. beslutar att sälja det skogsskifte om 9 hektar som ligger inom Bränninge 1:2.

8 7 Exp: Revisionen KS 6 AU 162 Dnr KS10/288 Revisionsrapport: Granskning av bygglovsprocessen Kommunrevisionen har studerat bygglovsprocessen i Habo kommun och önskar svar på iakttagelser och synpunkter på materialet. Frågorna som ligger till grund för granskningen är om Habo kommun har en ändamålsenlig organisation för handläggning av bygglovsverksamheten och om verksamheten bedrivs med tillräcklig kontroll och på ett ekonomiskt tillfredsställande sätt. Tillförordnad plan- och byggchef Emilia Svenningsson har skrivit ett yttrande över revisionsrapporten. antar tillförordnad plan- och byggchef Emilia Svenningssons yttrande som sitt eget med tillägget att kommunstyrelsen bör se över mål och taxor för plan- och byggverksamheten. Yttrandet översänds till revisionen.

9 8 Exp: TK KS 7 Dnr KS10/342 AU 163 Kommunal parkeringsövervakning Gatu/VA-chef Clarinda Larsson har i skrivelse från den 19 november 2010 redogjort för att Habo kommun inte har någon egen parkeringsövervakning vilket påverkar efterlevnaden av de parkeringsregler som finns. Hon skriver att tekniska kontoret gärna ser att kommunen inför parkeringsövervakning eftersom det skulle underlätta gatudriften. Parkeringsövervakning efterfrågas tidvis av kommuninvånare som upplever att framkomligheten begränsas då fordon står felparkerade. Felparkerade fordon är även ett problem för tekniska kontoret och dess entreprenörer, främst vintertid i samband med snöröjning men även vid andra gatuarbeten. Vidare skriver Clarinda Larsson att tekniska kontoret vill få i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag så att kommunen kan besluta om kommunal parkeringsövervakning. Lämpligen väljer man att utse hela kommunen till ett område som omfattas av parkeringsövervakningen. Om övervakningen ska skötas av egen personal eller om tjänsten ska köpas in får beslutas i ett senare skede. beslutar att ge tekniska kontoret i uppdrag att samråda med polisen angående kommunal parkeringsövervakning, samt att ta fram ett färdigt beslutsunderlag inklusive avgiftsförslag för olika parkeringsöverträdelser. Samråd ska även ske med Habo Bostäder.

10 9 KS 8 AU 166 Kostpolitiskt program Dnr KS10/300 Habo kommun har arbetat fram ett förslag till kostpolitiskt program. Programmet ska fungera som ett styrande dokument i det dagliga arbetet och som stöd för att kvalitetssäkra måltidsverksamheten. Förslaget har remitterats till socialnämnden och till barn- och utbildningsnämnden för synpunkter. De båda nämnderna föreslår några mindre ändringar. Förslag till beslut godkänner förslag till kostpolitiskt program med de förslag till ändringar som har angivits av socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden, och föreslår kommunfullmäktige att godkänna detsamma.

11 10 KS 9 AU 167 Dnr KS10/339 Vårdnadsbidrag förslag om utökning Barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att erbjuda vårdnadsbidrag för barn upp till tre år från och med den 1 mars Idag erbjuds vårdnadsbidrag för barn upp till två år. s arbetsutskott har uppdragit till barn- och utbildningschef Roger Johansson att inför dagens sammanträde redogöra för de ekonomiska konsekvenserna av att utöka vårdnadsbidraget. Roger Johansson skriver den 28 december 2010 att ca 15 familjer använder möjligheten till vårdnadsbidrag. Att antalet vårdnadshavare som skulle använda möjligheten till vårdnadsbidrag upp till tre år skulle öka dramatiskt ses inte som särskilt troligt. Därför anser barn- och utbildningsförvaltningen att de budgeterade medlen, som är beräknat på 25 barn, räcker. Förslag till beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att erbjuda vårdnadsbidrag för barn upp till tre år från och med den 1 mars 2011.

12 11 Exp: Regionförbundet KS 10 AU 168 Regionalt energikontor Dnr KS10/286 En förstudie om regionalt energikontor har tagits fram av regionförbundet. Förstudien har remitterats till Habo kommun för synpunkter. Zaine Andersson (M) ställer sig bakom förslaget att bilda ett regionalt energikontor, och föreslår att Regionförbundet bör vara huvudman. Jarl Karlsson (S) instämmer. i Habo kommun ställer sig positiv till att det bildas ett regionalt energikontor. Habo kommun anser att Regionförbundet i Jönköpings län bör vara huvudman för verksamheten.

13 12 Exp: Bengt Martisnsson KS 11 Dnr KS10/366 Alarmeringstjänst förlängning av avtal Mellan kommunerna i Jönköpings län och Ydre kommun i Östergötland finns avtal med SOS Alarm avseende utalarmering av den kommunala räddningstjänsten. Avtalet avser perioden med möjlighet till förlängning av avtalet med upp till 12 månader. Vid eventuell förlängning skall överenskommelse härom träffas senast nio månader före det initiala avtalets utgång. Räddningschef Bengt Martinsson skriver i skrivelse från den 23 december 2010 att kommunerna i Jönköpings län och Ydre kommun genom räddningscheferna upplever att nuvarande avtal är förhållandevis bra och att samarbetet med SOS centralen i Jönköping fungerar bra. Han föreslår därför att avtalet ska förlängas med 12 månader. Habo kommun beslutar att förlänga avtalet mellan kommunen och SOS Alarm med 12 månader till och med den 31 december 2012.

14 13 Exp: Socialnämnden KS 12 AU 168 Dnr KS10/251 Reglemente för socialnämnden Socialnämnden har föreslagit att kommunala pensionärsrådet (KPR) och kommunala handikapprådet (KHR) ska ingå i kommunstyrelsens åtaganden istället för i socialnämndens åtaganden. Ett förslag till nytt reglemente har tagits fram från socialnämndens sida beträffande KPR som även innebär att antalet ledamöter från pensionärsorganisationerna förändras (minskas). Efter beredning av ärendet föreslås att det även fortsättningsvis under mandatperioden ska vara socialnämndens åtagande. ställer sig dock positiv till att antalet ledamöter från pensionärsorganisationerna förändras enligt bilagt förslag. Självklart ska kommunstyrelsen även fortsättningsvis vara representerat i både pensionärsrådet och handikapprådet. beslutar att inte överta socialnämndens åtaganden beträffande kommunala pensionärsrådet och kommunala handikapprådet under mandatperioden ställer sig positiv till att antalet ledamöter i kommunala pensionärsrådet minskas men överlåter på socialnämnden att fatta slutligt beslut om detta. beslutar även att utse en ledamot och en ersättare i respektive råd.

15 14 Exp: De valda, pers. avd. KS 13 Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott För tiden utser kommunstyrelsen följande personer som ledamöter och ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott: Ledamöter Ersättare Thomas Werthén (M) Zaine Andersson (M) Jarl Karlsson (S) Mats Spånberg (S) Lennart Wilhelmsson (KD) Åke Lundgren (KD) Jerker Johansson (FP) Maria Alsén (FP) Egon Waldemarsson (C) Lars Carlsson (C) För samma tid som ovan, utser kommunstyrelsen Thomas Werthén till ordförande och Jarl Karlsson till vice ordförande i arbetsutskottet.

16 15 Exp: De valda, pers. avd. KS 14 Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens personalutskott samt beslut om antal ledamöter beslutar att personalutskottet ska bestå av 3 ledamöter och 2 ersättare. För tiden utser kommunstyrelsen följande personer som ledamöter och ersättare i kommunstyrelsens personalutskott: Ledamöter Maritha Josefsson (M) David Svensson (S) Lennart Wilhelmsson (KD) Ersättare Jerker Johansson (FP) Mats Spånberg (S) För samma tid som ovan, utser kommunstyrelsen Maritha Josefsson till ordförande och David Svensson till vice ordförande i personalutskottet.

17 16 Exp: De valda, pers. avd. KS 15 Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens näringspolitiska råd För tiden utser kommunstyrelsen följande personer som ledamöter och ersättare i kommunstyrelsens näringspolitiska råd: Ledamöter Thomas Werthén (M) Jarl Karlsson (S) Lennart Wilhelmsson (KD) Ersättare Sonja Rundgren (C) Mats Spånberg (S) För samma tid som ovan, utser kommunstyrelsen Thomas Werthén till ordförande och Jarl Karlsson till vice ordförande i näringspolitiska rådet. beslutar också att ersättarna ska ha närvarorätt vid rådets sammanträden.

18 17 Exp: De valda, pers. avd. KS 16 Val av ledamöter till samrådsgruppen Jönköping-Habo-Mullsjö- Vaggeryd För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M), Jarl Karlsson (S) och Lennart Vilhelmsson (KD) som ordinarie ledmöter i samrådsgruppen Jönköping-Habo-Mullsjö-Vaggeryd.

19 18 Exp: De valda, pers. avd., Socialnämnden KS 17 Val av ledamot och ersättare i kommunala handikapprådet För tiden utser kommunstyrelsen Maritha Josefsson (M) som ledamot och Nils-Inge Carlsson som ersättare i kommunala handikapprådet.

20 19 Exp: De valda, pers. avd, Socialnämnden KS 18 Val av ledamot och ersättare i kommunala pensionärsrådet För tiden utser kommunstyrelsen Zaine Andersson (M) till ledamot och Jarl Karlsson (S) till ersättare i kommunala pensionärsrådet.

21 20 Exp: De valda, pers. avd. KS 19 Val av ledamot/ordförande och ersättare i Folkhälsorådet och Brottsförebyggande rådet För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén till ordförande i Folkhälsorådet och Brottsförebyggande rådet. Jarl Karlsson (S) utses som ersättare för Thomas Werthén.

22 21 Exp: De valda, pers. avd, Kommuninvest KS 20 Val av ombud till Kommuninvest föreningsstämma För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M) som ombud och och Jarl Karlsson (S) som ersättare till Kommuninvest föreningsstämma.

23 22 Exp: De valda, pers. avd, Vätterbygdens energirådgivning KS 21 Val av stämmoombud till Vätterbygdens Energirådgivning För tiden utser kommunstyrelsen Lars Elwing (M) som Habo kommuns stämmoombud vid bolagsstämma i Vätterbygdens Energirådgivning. Mary Eklund (S) utses som ersättare för Lars Elwing.

24 23 Exp: De valda, pers. avd, Vätterbygdens energirådgivning KS 22 Val av styrelseledamot till Vätterbygdens Energirådgivning För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M) som Habo kommuns ordinarie ledamot och Jarl Karlsson som ersättare i styrelsen för Vätterbygdens Energirådgivning.

25 24 Exp: De valda, pers.avd, Smålans turism KS 23 Val av ombud till det gemensamma turistbolaget för landstinget och kommunerna i Jönköpings län För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M) som Habo kommuns ordinarie ombud och Nils-Inge Carlsson som ersättare vid turistbolagets bolagsstämmor.

26 25 Exp: De valda, personalavd, länstrafiken KS 24 Val av ombud vid Länstrafikens bolagsstämmor För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M) som Habo kommuns ordinarie ombud och Jarl Karlsson (S) som ersättare vid Länstrafikens bolagsstämmor.

27 26 Exp: De valda, pers.avd, föreningen Europakorridoren KS 25 Val av ledamot och ersättare i Föreningen Europakorridorens styrelse/ledningsgrupp För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M) som ordinarie ledamot och Jarl Karlsson i Föreningen Europakorridorens styrelse/ledningsgrupp.

28 27 Exp: De valda, pers avd, föreningen Det finns bruk för alla KS 26 Val av ombud till föreningen Det finns bruk för alla För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M), Jarl Karlsson (S) och Lennart Vilhelmsson som ombud i föreningen Det finns bruk för alla.

29 28 Exp: W.Jansson, Pers avd, Furusjö fiskevårdsområde KS 27 Val av representant i Furusjö fiskevårdsområde För tiden utser kommunstyrelsen Wåge Jansson,Genvägen 3 i Habo som kommunal representant i Furusjö fiskevårdsområde.

30 29 Exp. De valda, pers avd, föreningen Science Park KS 28 Val av ledamot och ersättare i styrelsen för ideella föreningen Science Park För tiden utser kommunstyrelsen Thomas Werthén (M) som ledamot och Jarl Karlsson (S) som ersättare i den idella föreningen Science Park.

31 30 KS 29 Anmälningsärenden 1. SN : Handikappomsorgens utvecklingsbehov 2. Högskolan i Jönköping: Bidrag till Forskningsfonden vid Högskolan i Jönköping (dnr KS11/4) 3. Protokoll från samverkansgrupp den 10 januari Thomas Werthén informerar om att politiker från socialnämnden har besökt Carema under en natt. Anmälningsärendena läggs till handlingarna.

32 31 KS 30 Delegationsärenden Protokoll från arbetsutskottet Protokoll från personalutskottet Delegationsbeslut anställning av socialchef Nr 61 lägger delegationsärendena till handlingarna.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52. 50 Ekonomisk uppföljning... 54. 51 Ägardirektiv för bolagen...

49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52. 50 Ekonomisk uppföljning... 54. 51 Ägardirektiv för bolagen... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Habo Energi utbyggnad av fjärrvärmenät återställande av kapital... 52 50 Ekonomisk uppföljning... 54 51 Ägardirektiv för bolagen... 55 52 Omfördelning av investeringsmedel för åtgärdande

Läs mer

132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål

132 Information om barn- och elevprognos Övertagande av enskild väg Tekniska kontorets verksamhetsmål INNEHÅLLSFÖRTECKNING 132 Information om barn- och elevprognos... 169 133 Övertagande av enskild väg 17460... 170 134 Tekniska kontorets verksamhetsmål 2012-2015... 171 135 Antagande av detaljplan för Västerkärr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-06 0 Innehållsförteckning Ärende 28 Energinyckeltal... 33 29 Ekonomisk uppföljning... 34 30 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 35 31 Köp av fastighet i centrumnära lägen - delegation...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2014-11-26 0 Innehållsförteckning Ärende 154 Ekonomisk uppföljning... 185 155 VA-plan, revidering... 186 156 Kommunalt flyktingmottagande i Habo... 187 157 Medborgarskapsceremoni... 188 158 Referensgrupp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2013-03-21 0 Innehållsförteckning 24 Regionbildning för Jönköpings län... 37 25 Närtrafik - uppföljning... 38 26 Redovisning av fastighetsköp på exekutiv auktion... 39 27 Köp av fastigheter i centrumnära

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

75 Ekonomisk uppföljning... 83. 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84. 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids...

75 Ekonomisk uppföljning... 83. 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84. 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Ekonomisk uppföljning... 83 76 Överenskommelse avseende regional kollektivtrafik... 84 77 Lokalbehov för Habo ungdomsfritids/korttids... 85 78 Beredskapsplan för vattenförsörjningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-12 0 Innehållsförteckning Ärende 28 Ekonomisk uppföljning... 36 29 Hagabodaskolan tillbyggnad av hus 7 ( Hagenskolan )... 37 30 Yttrande angående vindkraftsetablering Hornamossen 1:8 med flera...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-02-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Information från personalenheten... 13 9 Affärsplan Turism Habo vad har hänt och vad planeras... 14 10 Förskottering av 2013 års investeringsbudget VA i Västerkärr...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Val av ersättare i fritids- och kulturnämndens presidie 2 2 Val av ledamot och ersättare i kommunala handikapprådet 3 3 Val av ledamot och ersättare i kommunala pensionärsrådet 4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-06 0 Innehållsförteckning Ärende 15 Ekonomisk uppföljning... 18 16 Svar på remiss av Finansdepartementets promemoria Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting... 19

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Information om Räddningstjänsten... 107 64 Kommuninvest-avtal om regress m.m.... 108 65 Svar på betänkadet Likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen... 109

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-11 0 Innehållsförteckning Ärende 35 Byggnation av bostäder vid Gröne vägen... 40 36 Preliminärt bokslutsresultat för 2014... 41 37 Svar på revisionsrapporten Granskning av kommunens arbete med

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-04-28 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 33Miljöprogram och klimat-och energistrategier-uppföljning 2010... 56 34 Årsredovisning 2010... 57 35 Revisionsberättelse för 2010... 59 36 Svar på motion om utredning rörande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 109 Avfallsplan och Renhållningsordning... 186 110 Svar på motion om bevarande av vårt industriella kulturarv (S)... 188 111 Svar på motion om att öka transparensen i Habo kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-05-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 43 Granskning av donationsfonder - revisionsrapport... 74 44 Miljöprogram och energi-och klimatstrategi uppföljning... 75 45 Medborgardialog redovisning från fullmäktigeberedning...

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden Protokoll Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Tid för kommunstyrelsens sammanträden. 3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 103 Politisk vision och mål 2012-2015... 166 104 Budget 2012... 172 105 Kommunalisering av hemsjukvården... 178 106 Nya motioner... 179 107 Avsägelse... 180 108 Information om rapportering

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

8 Ekonomisk uppföljning... 11. 9 Reservation och omfördelning av investeringsmedel VA... 12

8 Ekonomisk uppföljning... 11. 9 Reservation och omfördelning av investeringsmedel VA... 12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Ekonomisk uppföljning... 11 9 Reservation och omfördelning av investeringsmedel VA... 12 10 Förskottering ur 2013 års investeringsbudget VA i Västerkärr... 13 11 Kommunal parkeringsövervakning...

Läs mer

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2011-02-07 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2011-02-07 klockan 10.00 16.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Lindgren (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Miljöpris-utdelning... 2 2 Information om miljöförvaltningens verksamhet... 3 3 Landskapsanalys och känslighetsanalys... 4 4 Strategi för e-samhället... 6 5 Slutredovisning av personaladministrativt

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2019-01-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrummet Pråmen, Kommunhuset, klockan 14.00 15.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande David Lindberg (L) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-11 0 Innehållsförteckning Ärende 104 Information från NyföretagarCentrum... 126 105 Redovisning av inkomna budgetförslag... 127 106 Riktlinjer för resultatutjämningsreserv... 128 107 Avsättning

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 6 april 2011 kl 08.30-10.00 Kl. 10.00-12.00 deltog arbetsutskottets ledamöter i information om ekonomisk brottslighet Beslutande Anders Pettersson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

Utses att justera: Roger Rydström Jan-Olof Andersson 13-19 Pontus Wessman 12 och 20 Justeringens plats och tid: Sekreterare:

Utses att justera: Roger Rydström Jan-Olof Andersson 13-19 Pontus Wessman 12 och 20 Justeringens plats och tid: Sekreterare: Kommunstyrelsen 2013-01-14 1 (10) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2013-01-14 klockan 09.00-16.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Malin Svensson (M) Roger Rydström (S) Jan-Olof Andersson (C)

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-20 1 Innehållsförteckning Ärende 74 Information om systematiskt kvalitetsarbete... 3 75 Besök från Bäckgatans förskola... 4 76 Tertial 2 med delårsbokslut... 5 77 Måltidsservice Sodexo... 6 78

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Information om projektet Närd inte tärd... 2 2 Information om bokslut 2011... 3 3 Information från projektet Mansrådgivningen ett år... 4 4 Sammanställning av bemötandeenkät Hjälp

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2012-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 53 Ekonomisk rapport tertial 1... 86 54 Budgetramar 2013-2015... 88 55 Kommunalisering av hemsjukvården avtal med landstinget och patientavgift... 92 56 Avsägelse... 94

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-10 0 Innehållsförteckning Ärende 107 Revisionsrapporten Granskning av upphandlingsprocessen... 127 108 Remissyttrande gällande ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet, täktverksamhet Brogårdsand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

Tid, paragraf och ärende

Tid, paragraf och ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 18:00 tisdagen den 27 november 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Fred Rydberg (KD), Ordförande Sven-Olov

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5)

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 15 maj 2012 kl 09.00-16.00 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-22 1 Innehållsförteckning Ärende 88 Besök av förskolan Äventyret... 3 89 Ekonomisk månadsrapport... 4 90 s sammanträdestider 2017... 5 91 Reviderad dokumenthanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-23 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-01-13, kl 0900-1130 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V Anna

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

75 Matsvinn i skolor... 102. 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103. 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum...

75 Matsvinn i skolor... 102. 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103. 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Matsvinn i skolor... 102 76 Upphandling Parkgatan-Långgatan... 103 77 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo vårdcentrum... 104 78 Alléskolan utbyggnad av kök...

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-01-03 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 2011-01-03 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl 19.00 20.30 Beslutande Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m), ledamot Birgitta Krüger

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-12-04 12 1(6) Plats och tid Åre gymnasieskola i Järpen, skolsal 1, kl 17.00 17.30. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Egon Eriksson, M Daniel Danielsson, C Mats Tysk, C (ersättare Åke Granlöv, C)

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-08-28 0 Innehållsförteckning Ärende 58 Information Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 97 59 Årsredovisning 2013 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 98 60 Förbud mot rökning i Habo

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-11-12

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-11-12 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-11-12 Innehållsförteckning Ärende 28 Föregående protokoll... 32 29 Brottsförebyggande... 33 30 Samverkansorganisation barn/unga-förslag på ny organisation...

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer