Frågor till analytiker om kvartalsrapportering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor till analytiker om kvartalsrapportering"

Transkript

1 Frågor till analytiker om kvartalsrapportering Källa: Enkätundersökning genomförd av Hallvarsson & Halvarsson i november Drygt 250 tillfrågade, 49 svarade.

2 ❶ Hur viktiga är kvartalsrapporter för dig som analytiker? Kvartalsrapporterna är mycket viktiga men andra möjligheter finns.

3 ❶ Hur viktiga är kvartalsrapporter för dig som analytiker? Det är de få tillfällen, utöver träff med bolagen, som man kan få en insyn i verksamheten. I mindre- och medelstora bolag med nischad verksamhet och som sällan skickar ut pressreleaser är kvartalsrapporterna extremt viktiga för att veta hur verksamheten utvecklas operativt. Kvartalsrapporten är ju en avstämning att saker och ting utvecklas enligt plan eller ett besked på att det inte gör det! Kontinuerlig, korrekt och konsekvent kvartalsrapportering är en av de absolut viktigaste informationskällorna och mätpunkterna för aktieanalytiker. Alla andra påståenden är humbug. Jag tycker UK har en bra modell med halvårsrapporter samt management update på en sida (+ conf. call) för varje kvartal. Quarterly reports are obviously important, but if they instead were reported three times per year (i.e. every four months) this would as we see it have no significant negative impacts while the positives are obvious. Fantastisk informationsuppsamling enligt enkel standard. Hellre snabbt efter kvartalets slut med framåtblickande kommentarer än sent och fullt reviderat dock... All fundamental information är mycket viktig. Viktiga ja, men frekvensen behöver inte vara lika hög som nu. "Outlook och headline figures viktiga. Accounting details mindre viktiga."

4 ❷ I vilken utsträckning tror du att de flexiblare reglerna för kvartalsrapportering kommer att utnyttjas av bolagen? Möjligheten kommer främst utnyttjas av mindre bolag de som bäst behöver kvartalsrapporterna för att nå ut.

5 ❷ I vilken utsträckning tror du att de flexiblare reglerna för kvartalsrapportering kommer att utnyttjas av bolagen? Jag befarar att de bolag som redan idag har sämst rapportering, kommer att utnyttja möjligheten för att ytterligare stänga ute extern granskning. Många bolag tycker inte om kvartalsrapporteringen. Kvalitetsbolagen lär nog fortsätta som idag medan sämre bolag väljer en enklare rutt... Stora välanalyserade företag kommer nog inte utnyttja möjligheten utan det blir nog mest mindre bolag som tycker att arbetsbördan är en belastning och utnyttjar möjligheten. Eftersom det även är de mins analyserade företagen så kan det ha klart negativt effekt på marknadens effektivitet, vilket är klart negativt för Stockholmsbörsen som helhet. Dåligt skötta bolag med ett fåtal starka ägare kommer att vara mer intresserade av att slippa. Välskötta bolag med stark organisation och god marknadsposition klarar enkelt av kvartalsrapportering. Man kan se på Danmark för att slippa gissa. Hoppas att de förstår att frågorna kommer att öka istället, vilket ökar trycket på IR. Mindre bolag. Säkert många små och medelstora bolag vilket avsevärt minskar transparansen på marknaden.

6 ❸ Vilken typ av bolag tror du kommer att utnyttja möjligheten? Mindre bolag med begränsade resurser. De sämre bolagen som inte eftersträvar transparens. Mindre bolag med begränsad uppmärksamhet från aktiemarknaden/bevakning. Mindre bolag som inte kommit så långt i utvecklingen. Framför allt mindre bolag med lägre analystäckning. Koncerner med fristående affärsområden med tidskrävande rapporter. Alla." Mindre bolag som ej har möjligheten att anställa en dedikerad IR-person. Tyvärr är det i denna typ av bolag där det ofta är extra viktigt att investerare får löpande uppdateringar kring den operativa verksamheten genom kvartalsrapporterna. Selskap med stor majoritets aksjonær og liten fri flyt. Mindre bolag med få anställda. Bolag som sitter djupt inne i maktsfärer och eller med dominerande ägare eftersom dessa typer av ägare har möjlighet till tät rapportering från företagen i alla fall genom sin styrelserepresentation. Especially the smaller companies as well as "defensive" companies where the earnings tend to have a low volatility (implying less need for frequent market updates). Bolag med sämre kvalitet i interna rutiner. Mindre bolag med mindre resurser att förbereda rapporter. Små bolag med små resurser och höga centrala kostnader i förhållande till vinst/omsättning samt bolag som är i ett mindre behov av att utnyttja sin notering för kapitalanskaffning. Alla som kan spara kostnader och förenkla intern rapportering.

7 ❹ Tror du att det minskade omfånget på kvartalsrapporteringen kommer att leda till att företagsledningen frigör tid som märkbart förbättrar den långsiktiga styrningen av bolaget? Argumentet om att lägre krav på kvartalsrapportering kommer att leda till förbättrad styrning av bolagen får inte gehör hos analytikerna.

8 ❹ Tror du att det minskade omfånget på kvartalsrapporteringen kommer att leda till att företagsledningen frigör tid som märkbart förbättrar den långsiktiga styrningen av bolaget? Small caps med liten org. Bolag som rapporterar och som har spridd ägarbas kommer fortsatt att ha krav på sig att genomföra road-shows/investerarturnéer. Delvis, ger möjlighet till mera långsiktig planering. Informationen i kvartalsrapporterna kommer att tas fram i alla fall, för att möjliggöra styrningen av företagen. Från aktieägare kommer det att ställas krav på väsentligt mer omfattande kontakt mellan företagsledningen och enskilda investerare och analytiker med konsekvensen att det som tidigare kunde sammanfattas i en rapport, kommer att behöva upprepas på mängder av möten. Behovet av mer uttalad guidance kommer bli större vilket kommer ställa krav på oregelbundna updates så fort man inte möter den uttalade guidance. Kommer att bli mer tidskrävande än nuvarande system för de bolag som redan har sitt "hus i ordning"... Tvärtom slipper dom en del av den externa pressen att sköta bolaget långsiktigt. Det är bolag som fattar kortsiktiga beslut som har problem med kvartalsrapportering. Den motsättningen är konstruerad.

9 ❺ Tror du att företagen kommer att delvis kompensera minskad kvartalsrapportering med annan typ av informationsgivning? Ja 42 % Nej 58 % Hela 58 procent tror inte att minskad kvartalsrapportering kommer att ersättas med annan typ av information.

10 ❺ Tror du att företagen kommer att delvis kompensera minskad kvartalsrapportering med annan typ av informationsgivning? More market updates or pre-scheduled analyst calls between the reports. Hoppas det. Management update + conf. call/kvartal. Otydliga och missvisande pressmeddelanden med siffror ryckta ur sitt sammanhang. Mer specifik guidance med krav på regelbundna updates (åtminstone på kvartalsbasis). Det blir nog fler individuella möten med investerare vilket ökar risken för selektiv informationsspridning. Det måste dom göra. Mer investerar möten, tydligare guide, mer trading updates, mer CMD, mer temadagar, asymetrisk informationshantering, mer utrymme för inside trading. Konferenssamtal. Operationella nyckeltal. Enklare muntlig uppdatering. Enklare rapporter. Försäljnings/ordersstatistik. Främst genom att svara på frågor. Försäljningssiffror. Trading updates, månadsförsäljning.

11 ❻ Tror du att bevakningen av de bolag som drar ner omfånget av sina kvartalsrapporter kommer att minska? Splittrad bild av huruvida bevakningen av bolagen som använder möjligheten kommer att minska.

12 ❻ Tror du att bevakningen av de bolag som drar ner omfånget av sina kvartalsrapporter kommer att minska? Ja, är väldigt svårt att dra slutsatser om utvecklingen i bolag som inte kommunicerar tillräcklig information till investerare. Små bolag som drar ner omfånget i sina kvartalsrapporter kommer för evigt att glömmas bort av investerare. Riskpremien skjuter i höjden och värderingen går ned. Bevakning kommer att bli annorlunda men lär inte öka för de bolag som stryper informationsflödet. Har egentligen inte med kvartalsrapportering att göra... Behovet av analys ökar ju på de bolag som minskar sin informationsgivning. Men journaliser får mindre att skriva om så allmän rapportering kring bolaget kan minska. Ja, om det är mindre bolag som drar ner på informationen blir de sämre bevakade. Varför? Bolag som inte rapporterar medför att analytikernas roll ökar och ledningens roll minskar. Mindre bolag som minskar sin rapportering kommer troligen att tappa många analytiker.

13 ❼ Hur kommer du som analytiker att förändra ditt arbetssätt för att bevaka de bolag som väljer att dra ner omfånget på kvartalsrapporterna? I avsaknad av kvartalsrapporter kommer analytikerna att efterfråga fler enskilda möten med VD/CFO.

14 ❼ Hur kommer du som analytiker att förändra ditt arbetssätt för att bevaka de bolag som väljer att dra ner omfånget på kvartalsrapporterna? Bevakningen kommer gå ned, oftast är rapporterna det stora underlaget. Branschdata och marknadsstatistik ger sällan en korrekt bild av utvecklingen i mindre, nischade bolag som inte följer marknaden på samma sätt som större bolag. Sluta bevaka bolag som drar ned på rapporteringen. Konkurrenter, kunder, intressenter, mellanchefer etc. mer hörsägen mindre fakta. Det kommer att bli en mer volatil värdering. Fokusera mer på grävande research istället för excellmodellering. (Bra!) I follow commodity industries - I use quarterly reports to calibrate company performance RELATITVE to markets. I won't change much. Kommer i och för sig inte ändra något, men ge en större osäkerhet i folkningsspannen...

15 ❽ Hur tror du aktiehandeln kommer att påverkas för de bolag som väljer att dra ner omfånget på sin kvartalsrapportering? Minskat omfång kommer att ge minskad omsättning och ökad volatilitet i aktien.

16 ❽ Forts. Hur tror du aktiehandeln kommer att påverkas för de bolag som väljer att dra ner omfånget på sin kvartalsrapportering? Ingen direkt påverkan på vare sig långsiktighet eller utländskt ägande.

17 ❽ Hur tror du aktiehandeln kommer att påverkas för de bolag som väljer att dra ner omfånget på sin kvartalsrapportering? Ju mindre information som finns tillgänglig desto högre risk och mindre investeringsvilja. Högre risk och "informationstorka" minskar likviditeten markant. Beror väldigt mycket på hur bolaget agerar med tex management update + conf. call för kvartal 1/3 + investerarmöten. En ytterligare önskan vore att nån skulle styra samman halvårsrapporteringen på sommaren samt vårvintern, så att inte rapportperioden sträcker ut sig så mycket som den gör nu. Egentligen en irrelevant fråga men de långsiktiga aktieägarna kommer inte minska informationskravet bara för att rapporternas storlek förändras eller minskas. Marknaden är betydligt mer professionell än så... Liten effekt men bevakningen blir sämre. Det kommer att bli mer kortsiktigt ägande, mer volatilitet och högre riskpremier. Ökar osäkerheten på kort sikt, samt att mindre transparens minskar intresset från långväga ägare.

18 ❾ Tror du risken för insiderhandel kommer att öka till följd av selektiv informationsgivning? Klar risk för ökad insiderhandel till följd av mer informationsgivning.

19 ❾ Tror du risken för insiderhandel kommer att öka till följd av selektiv informationsgivning? All information som idag tas fram för kvartalsrapportering kommer att fortsätta att tas fram. Det går inte att hålla sådan information hemlig. Det finns också en risk för medvetet och manipulativt missbruk. Ut med värdepåverkande info så fort som möjligt så minimeras riskerna! Sämre information ökar risken för läckor uppenbart. Med 6 månader mellan varje rapport blir ju insiderinformationen påtaglig och de öppna perioderna där man kan handla väldigt långa. Självklart ökar risken för insiderhandel... Insiderhandel är sannolikt redan ett stort problem och mindre frekvent rapportering kommer att ge insiders ett ännu större spelutrymme på övriga aktörers bekostnad.

Spotlights vägledning för finansiell rapportering

Spotlights vägledning för finansiell rapportering Spotlights vägledning för finansiell rapportering 2017-12-22 2/9 Innehåll 1. Vad och när?... 3 2. Vad gäller vid koncernförhållande?... 3 3. Kvartalsredogörelse... 3 4. Krav på innehåll... 3 5. Prognos...

Läs mer

I blickfånget. Access till kapital God likviditet i aktien Skälig värdering

I blickfånget. Access till kapital God likviditet i aktien Skälig värdering Mäta IR går det? I blickfånget Access till kapital God likviditet i aktien Skälig värdering Dessa faktorer påverkas även av: Ledningens kompetens Marknadens förtroende för CEO och CFO Företagets fundamentala

Läs mer

Spotlights vägledning för finansiell rapportering

Spotlights vägledning för finansiell rapportering Spotlights vägledning för finansiell rapportering Uppdaterad 25 april 2019 Sida 2/10 Innehåll 1. Vad och när?... 3 2. Vad gäller vid koncernförhållande?... 3 3. Krav på innehåll... 3 4. Prognos... 4 5.

Läs mer

LEVERANTÖRSLED; INKÖP OCH UPPHANDLING

LEVERANTÖRSLED; INKÖP OCH UPPHANDLING LEVERANTÖRSLED; INKÖP OCH UPPHANDLING Nu ett nytt kompetenskrav! Parul Sharma Head of CSR Compliance, Advokatfirman Vinge Leverantörsled; inköp och upphandling Nu ett nytt kompetenskrav! Miljö Mänskliga

Läs mer

NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN

NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN { ir } NÄR NOTERINGEN STÅR FÖR DÖRREN Med planering blir börsnoteringsprocessen såväl bättre som roligare. Här är några råd till dig som funderar på en börsintroduktion. D et finns naturligtvis många olika

Läs mer

Om IR Nordic Markets 2014

Om IR Nordic Markets 2014 Nordic Markets 2014 Om IR Nordic Markets 2014 Omfattning Totalt: 1561 bolagsspecifika bedömningar 160 Nordiska bolag 545 sell-side analytiker I Sverige: 580 bolagsspecifika bedömningar 62 Svenska bolag

Läs mer

sfei tema - högfrekvenshandel

sfei tema - högfrekvenshandel Kort fakta om högfrekvenshandel Vad är högfrekvenshandel? Högfrekvenshandel är en form av datoriserad handel med målsättning att skapa vinster genom att utföra ett mycket stort antal, oftast mindre affärer

Läs mer

CHANGE WITH THE BRAIN IN MIND. Frukostseminarium 11 oktober 2018

CHANGE WITH THE BRAIN IN MIND. Frukostseminarium 11 oktober 2018 CHANGE WITH THE BRAIN IN MIND Frukostseminarium 11 oktober 2018 EGNA FÖRÄNDRINGAR ü Fundera på ett par förändringar du drivit eller varit del av ü De som gått bra och det som gått dåligt. Vi pratar om

Läs mer

Den framtida redovisningstillsynen

Den framtida redovisningstillsynen Den framtida redovisningstillsynen Lunchseminarium 6 mars 2015 Niclas Hellman Handelshögskolan i Stockholm 2015-03-06 1 Källa: Brown, P., Preiato, J., Tarca, A. (2014) Measuring country differences in

Läs mer

Finansmarknadsenkät. Maj 2011. Copyright Box IR

Finansmarknadsenkät. Maj 2011. Copyright Box IR Finansmarknadsenkät Maj 2011 Copyright Box IR Executive summary I syfte att öka kunskapen om hur finansbranschen ser på börsbolagens IR-arbete genomförde Box IR under april och maj 2011 en enkätundersökning,

Läs mer

För oss är det självklart att alla bolag noterade hos oss ska kunna ta del av den kunskap och erfarenhet vi samlat efter 20 år som marknadsplats för

För oss är det självklart att alla bolag noterade hos oss ska kunna ta del av den kunskap och erfarenhet vi samlat efter 20 år som marknadsplats för Vårt erbjudande För oss är det självklart att alla bolag noterade hos oss ska kunna ta del av den kunskap och erfarenhet vi samlat efter 20 år som marknadsplats för tillväxtbolag. Vi vill ge er det stöd

Läs mer

Lagkrav på hållbarhetsrapportering Vad behöver ditt företag göra?

Lagkrav på hållbarhetsrapportering Vad behöver ditt företag göra? Lagkrav på hållbarhetsrapportering Vad behöver ditt företag göra? Introduktion Sedan den 1 december 2016 är det lag på att svenska bolag över viss storlek måste upprätta en hållbarhetsrapport. Lagen ska

Läs mer

Beslut 4/2018. Stockholm den 9 november Beslut

Beslut 4/2018. Stockholm den 9 november Beslut Beslut 4/2018 Stockholm den 9 november 2018 Beslut Nordic Growth Market NGM AB ( Börsen, NGM-börsen ) avslutar ärendet rörande NN AB:s ( Bolaget ) årsredovisning för år 2017 genom en skriftlig anmärkning.

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29

Delårsrapport januari juni 2013 2013-08-29 2013-08-29 Delårsrapport januari juni 2013 Nettoomsättningen ökade med 20 % under andra kvartalet mot föregående år Det andra kvartalet är numer ett kvartal med god lönsamhet Händelse efter rapportperioden:

Läs mer

Västervik Miljö & Energi AB. 18 augusti Torbjörn Bengtsson & Sofia Josefsson

Västervik Miljö & Energi AB. 18 augusti Torbjörn Bengtsson & Sofia Josefsson Västervik Miljö & Energi AB 18 augusti 2014 Torbjörn Bengtsson & Sofia Josefsson Kommunallagen 3 kap. 17 Om en kommun eller ett landsting med stöd av 16 lämnar över vården av en kommunal angelägenhet till

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Årsstämma 2018 Midway Holding AB. Malmö den 24 april 2018

Årsstämma 2018 Midway Holding AB. Malmö den 24 april 2018 Årsstämma 2018 Midway Holding AB Malmö den 24 april 2018 VDs anförande 2018 Midway i korthet Midway är ett investmentbolag bestående av mindre och medelstora företag Koncernen omsätter totalt ca 1,6 miljarder

Läs mer

IR-enkät 2012. Totalt har 113 respondenter från drygt 100 bolag noterade på Nasdaq OMX Stockholm besvarat generella frågor om svensk aktiemarknad

IR-enkät 2012. Totalt har 113 respondenter från drygt 100 bolag noterade på Nasdaq OMX Stockholm besvarat generella frågor om svensk aktiemarknad IR-enkät 2012 Totalt har 113 respondenter från drygt 100 bolag noterade på Nasdaq OMX Stockholm besvarat generella frågor om svensk aktiemarknad Undersökningen genomfördes under perioden 20 nov 7 dec 51

Läs mer

Väsentliga händelser under perioden. Delårsrapport 1 januari 30 september 2007. Koncernrapport Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Väsentliga händelser under perioden. Delårsrapport 1 januari 30 september 2007. Koncernrapport Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2007 Koncernrapport Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Sept 2007 Koncernen jämfört med samma period 2006 Nettoomsättningen för perioden ökade med 52% till 69,6

Läs mer

Börsens vägledning för finansiell rapportering för bolag noterade på Nordic MTF

Börsens vägledning för finansiell rapportering för bolag noterade på Nordic MTF Börsens vägledning för finansiell rapportering för bolag noterade på Nordic MTF GÄLLANDE FRÅN OCH MED DEN 1 JANUARI 2019 Vid eventuella motsägelser mellan denna vägledning och börsens Regler för bolags

Läs mer

Make a speech. How to make the perfect speech. söndag 6 oktober 13

Make a speech. How to make the perfect speech. söndag 6 oktober 13 Make a speech How to make the perfect speech FOPPA FOPPA Finding FOPPA Finding Organizing FOPPA Finding Organizing Phrasing FOPPA Finding Organizing Phrasing Preparing FOPPA Finding Organizing Phrasing

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Coor Service Management Hold. AB Bloomberg COOR.SS Equity Reuters COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida www.coor.se Mats Hyttinge Senior Analyst Markus

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management PREVIEW 13 februari 2019 Coor Service Management KÖP: 82 KRONOR Viss press från nya kontrakt Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari. Ericsson-kontraktet

Läs mer

Finansmarknadsenkät 2012

Finansmarknadsenkät 2012 Finansmarknadsenkät 2012 Totalt har 185 respondenter namngett börsbolag och kommenterat deras kommunikation och investerarrelationer besvarat generella frågor om svensk aktiemarknad Ca 90 förvaltare och

Läs mer

GETINGE AB. Innehållsförteckning

GETINGE AB. Innehållsförteckning GETINGE AB Policy för extern informationsgivning Innehållsförteckning 1. Bakgrund och huvudprinciper...2 2. Tillämpningsområde...2 3. Informationsansvar...2 4. Aktiemarknadens krav...3 5. Vilken information

Läs mer

Riktlinjer för ansvarsfulla investeringar Optimized Portfolio Management Stockholm AB (Bolaget) Antagen den 30 november 2016 OPM

Riktlinjer för ansvarsfulla investeringar Optimized Portfolio Management Stockholm AB (Bolaget) Antagen den 30 november 2016 OPM Riktlinjer för ansvarsfulla investeringar Optimized Portfolio Management Stockholm AB (Bolaget) Antagen den 30 november 2016 OPM Optimized Portfolio Management 1 Ansvarsfulla investeringar, inledning OPM

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss

Uppförandekod. Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss Uppförandekod Vad vi kan förvänta oss av varandra och vad andra kan förvänta sig av oss VARFÖR EN UPPFÖRANDEKOD? Heimstaden är en pålitlig partner i alla relationer, med våra kollegor, våra hyresgäster,

Läs mer

Box IR:s årliga IR-enkät

Box IR:s årliga IR-enkät Box IR:s årliga IR-enkät November-december 2011 Copyright Box IR Executive summary Under november och december 2011 genomförde Box IR för andra gången den årliga IR-undersökningen bland svenska börsbolag.

Läs mer

Klimatredovisning bland de stora bolagen på Stockholmsbörsen

Klimatredovisning bland de stora bolagen på Stockholmsbörsen Klimatredovisning bland de stora bolagen på Stockholmsbörsen Hösten 2014 1 (5) Klimatredovisning bland de stora bolagen på Stockholmsbörsen För andra året i rad har konsultbyrån 2050 Consulting gjort en

Läs mer

Aqeri Holding AB. Bull or Bear Independent Analysis. Value Drivers

Aqeri Holding AB. Bull or Bear Independent Analysis. Value Drivers Bull or Bear Independent Analysis Aqeri Holding AB Value Drivers Quality of Earnings Risk Profile Quality of Management Vinstökning med 1750 % ger goda framtidsutsikter Efter några tunga år med förluster

Läs mer

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Denna informations- och insiderpolicy godkändes av Fenix Outdoor International AGs styrelse

Läs mer

Enjoy Group AB (publ): Kvartalsrapport 1, 2012

Enjoy Group AB (publ): Kvartalsrapport 1, 2012 Enjoy Group AB (publ): Kvartalsrapport 1, 2012 Omsättningen i Enjoy Group AB (publ) 55 66 53-2924 kvartal 1, 2012 landade på 8 808 000 SEK vilket är lägre än förväntat, men berodde till största del på

Läs mer

Styrelsens i Vitrolife AB (publ), org. nr 556354-3452, förslag till beslut om vinstutdelning (punkten 7 i dagordningen)

Styrelsens i Vitrolife AB (publ), org. nr 556354-3452, förslag till beslut om vinstutdelning (punkten 7 i dagordningen) Styrelsens i Vitrolife AB (publ), org. nr 556354-3452, förslag till beslut om vinstutdelning (punkten 7 i dagordningen) Styrelsen föreslår att stämman beslutar om efterutdelning till aktieägarna av bolagets

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2012 för. Alternativa aktiemarknaden i Sverige AB (publ)

Delårsrapport januari juni 2012 för. Alternativa aktiemarknaden i Sverige AB (publ) 1 Delårsrapport januari juni 2012 för Alternativa aktiemarknaden i Sverige AB (publ) Sammanfattning Första halvåret visar en kraftig förbättring av såväl omsättning som resultat jämfört med motsvarande

Läs mer

English. Things to remember

English. Things to remember English Things to remember Essay Kolla instruktionerna noggrant! Gå tillbaka och läs igenom igen och kolla att allt är med. + Håll dig till ämnet! Vem riktar ni er till? Var ska den publiceras? Vad är

Läs mer

Övergripande granskning IT-driften

Övergripande granskning IT-driften www.pwc.se Övergripande granskning IT-driften Sollentuna Kommun Bakgrund och syfte Inledning Under augusti-september 2013 har på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Sollentuna kommun genomfört

Läs mer

Genomgång av snabbmatskedjor

Genomgång av snabbmatskedjor Genomgång av snabbmatskedjor Detta är ingen analys utan endast en förstudie/screening för att bekanta sig med ett antal bolag. Varför en amerkansk snabbmatskedja? - I och med det stora intresset för noteringen

Läs mer

Kvalitetsarbete I Landstinget i Kalmar län. 24 oktober 2007 Eva Arvidsson

Kvalitetsarbete I Landstinget i Kalmar län. 24 oktober 2007 Eva Arvidsson Kvalitetsarbete I Landstinget i Kalmar län 24 oktober 2007 Eva Arvidsson Bakgrund Sammanhållen primärvård 2005 Nytt ekonomiskt system Olika tradition och förutsättningar Olika pågående projekt Get the

Läs mer

Castellumaktien. Substansvärde. Föreslagen utdelning

Castellumaktien. Substansvärde. Föreslagen utdelning Castellum skall verka för att bolagets aktie får en konkurrenskraftig totalavkastning i förhållande till risken samt en hög likviditet. Allt agerande skall utgå från ett långsiktigt perspektiv och bolaget

Läs mer

Välkomna till Planet Possible Vårt åtagande att skapa mer med mindre. Johan Widheden, Hållbarhetsexpert

Välkomna till Planet Possible Vårt åtagande att skapa mer med mindre. Johan Widheden, Hållbarhetsexpert Välkomna till Planet Possible Vårt åtagande att skapa mer med mindre Johan Widheden, Hållbarhetsexpert Vad står AkzoNobel för? Världens ledande leverantör av högteknologisk färg och en stor producent av

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Styrteknik: Binära tal, talsystem och koder D3:1

Styrteknik: Binära tal, talsystem och koder D3:1 Styrteknik: Binära tal, talsystem och koder D3:1 Digitala kursmoment D1 Boolesk algebra D2 Grundläggande logiska funktioner D3 Binära tal, talsystem och koder Styrteknik :Binära tal, talsystem och koder

Läs mer

Månadskommentar oktober 2015

Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Ekonomiska läget Den värsta oron för konjunktur och finansiella marknader lade sig under månaden. Centralbankerna med ECB i spetsen signalerade

Läs mer

Delårsrapport Q Absolicon Solar Collector AB

Delårsrapport Q Absolicon Solar Collector AB Delårsrapport Q3 2016 Absolicon Solar Collector AB Nyckeltal Delårsrapport Q3 2016 Tredje kvartalet 2016-07-01-2016-09-30 Första tre kvartalen 2016-01-01-2016-09-30 Kommentar till ekonomiska rapporteringen

Läs mer

INFORMATIONSPOLICY. Bolagets kommunikation ska vara korrekt och tydlig.

INFORMATIONSPOLICY. Bolagets kommunikation ska vara korrekt och tydlig. INFORMATIONSPOLICY Fastställd av styrelsen i Enorama Pharma AB (publ.), 2016-05-18 1 ALLMÄNT Enorama Pharma AB (publ.) ( Enorama eller Bolaget ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq First

Läs mer

Förändrade förväntningar

Förändrade förväntningar Förändrade förväntningar Deloitte Ca 200 000 medarbetare 150 länder 700 kontor Omsättning cirka 31,3 Mdr USD Spetskompetens av världsklass och djup lokal expertis för att hjälpa klienter med de insikter

Läs mer

Ljus i mörkret. Analys av riskkapitalmarknaden första halvåret 2009

Ljus i mörkret. Analys av riskkapitalmarknaden första halvåret 2009 Ljus i mörkret Analys av riskkapitalmarknaden första halvåret 2009 Ljus i mörkret Analys av riskkapitalmarknaden första halvåret 2009 Svenska Riskkapitalföreningen genomför tillsammans med Tillväxtverket

Läs mer

GETUPDATED SWEDEN AB (PUBL) HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2000

GETUPDATED SWEDEN AB (PUBL) HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2000 1 GETUPDATED AB (PUBL) HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2000 Koncernens nettoomsättning uppgick till 0,8 MSEK (7,0 MSEK). Förändringen beror på att omsättning hänförlig till avyttrat dotterföretag ingick

Läs mer

Att styra ett tillväxtbolag genom nyckeltal

Att styra ett tillväxtbolag genom nyckeltal Att styra ett tillväxtbolag genom nyckeltal Connect Väst Den 13 januari 2016 KPMG en bokstavskombination som sticker ut! 1 Agenda Sida Affärsplanen 3 Klassiska fel kopplat till affärsplan och styrning

Läs mer

Första kvartalet Q (juli september)

Första kvartalet Q (juli september) KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2008 VERKSAMHETSÅRET 2008/2009 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 2008 (juli september) Högsta kvartalsförsäljningen i bolagets historia. I koncernen uppgick

Läs mer

Utvärdering SFI, ht -13

Utvärdering SFI, ht -13 Utvärdering SFI, ht -13 Biblioteksbesöken 3% Ej svarat 3% 26% 68% Jag hoppas att gå till biblioteket en gång två veckor I think its important to come to library but maybe not every week I like because

Läs mer

PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH

PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH Listade bolags kontakter med media och marknad stärker förtroendet för finansmarknaden och ökar transparensen på finansmarknaden.

Läs mer

C4 Traditionell teknisk analys del 1 Vi diskuterar stöd och motstånd som är centrala inom den traditionella tekniska analysen.

C4 Traditionell teknisk analys del 1 Vi diskuterar stöd och motstånd som är centrala inom den traditionella tekniska analysen. Hjälp oss Kursen är ambitiös och omfångsrik. Om du hittar ett fel eller något som är otydligt så berätta det för oss så vi kan göra kursen ännu bättre. Maila oss på info@e2trading.com. A1 Introduktion

Läs mer

Seminarium nya revisionsberättelsen. 23 september 2016

Seminarium nya revisionsberättelsen. 23 september 2016 Seminarium nya revisionsberättelsen 23 september 2016 Disposition 1. Introduktion 2. Kort sammanfattning av de större förändringarna 3. Key Audit Matters / Särskilt betydelsefulla områden 4. Annan information

Läs mer

OMGIVNINGSPÅVERKANSRAPPORTEN 2017 BYGGHERRAR & OMGIVNINGS- HANTERING

OMGIVNINGSPÅVERKANSRAPPORTEN 2017 BYGGHERRAR & OMGIVNINGS- HANTERING OMGIVNINGSPÅVERKANSRAPPORTEN 2017 BYGGHERRAR & OMGIVNINGS- HANTERING INLEDNING Enligt Boverket ska det byggas 700 000 bostäder fram till 2025. Många av dessa bostäder kommer att byggas på redan tätbefolkade

Läs mer

Offentliggörande av information om kapitaltäckning och riskhantering

Offentliggörande av information om kapitaltäckning och riskhantering Offentliggörande av information om kapitaltäckning och riskhantering I enlighet med Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2007:5) om offentliggörande av kapitaltäckning och riskhantering

Läs mer

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable.

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable. våra värderingar we are reliable Vi kan produktion, vi agerar långsiktigt och vi satsar helhjärtat för att leva upp till kundernas förväntningar i fråga om kvalitet, leveransprecision och service. AQs

Läs mer

DISCIPLINKOMMITTÉN VID BESLUT SPOTLIGHT STOCK MARKET. Spotlight Stock Market Recyctec Holding AB (publ)

DISCIPLINKOMMITTÉN VID BESLUT SPOTLIGHT STOCK MARKET. Spotlight Stock Market Recyctec Holding AB (publ) 1 DISCIPLINKOMMITTÉN VID BESLUT 2019-06-14 SPOTLIGHT STOCK MARKET Spotlight Stock Market Recyctec Holding AB (publ) Beslut Disciplinkommittén tilldelar Recyctec Holding AB (publ) en allvarlig erinran.

Läs mer

BOENDEFORMENS BETYDELSE FÖR ASYLSÖKANDES INTEGRATION Lina Sandström

BOENDEFORMENS BETYDELSE FÖR ASYLSÖKANDES INTEGRATION Lina Sandström BOENDEFORMENS BETYDELSE FÖR ASYLSÖKANDES INTEGRATION Lina Sandström Frågeställningar Kan asylprocessen förstås som en integrationsprocess? Hur fungerar i sådana fall denna process? Skiljer sig asylprocessen

Läs mer

Delårsrapport Första kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till 8,2 MSEK (4,9) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 0,6 MSEK (0,3)

Delårsrapport Första kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till 8,2 MSEK (4,9) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 0,6 MSEK (0,3) Delårsrapport 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 8,2 MSEK (4,9) Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 0,6 MSEK (0,3) Rörelseresultatet uppgick till -0,1 MSEK (-0,9) Resultatet

Läs mer

Påbyggnad/utveckling av lagen om ett pris Effektiv marknad: Priserna på en finansiell marknad avspeglar all relevant information

Påbyggnad/utveckling av lagen om ett pris Effektiv marknad: Priserna på en finansiell marknad avspeglar all relevant information Föreläsning 4 ffektiva marknader Påbyggnad/utveckling av lagen om ett pris ffektiv marknad: Priserna på en finansiell marknad avspeglar all relevant information Konsekvens: ndast ny information påverkar

Läs mer

2005 2006 2007e 2008e 2009e

2005 2006 2007e 2008e 2009e Analysgaranti* 16 juli 27 Carl Lamm (CLAM.ST) Aptit på bättre lönsamhet Den organiska tillväxten uppgick till dryga 23 procent, vilket imponerar. Det är uppenbart att Carl Lamm gynnas av en god konjunktur,

Läs mer

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser.

Under granskningen har Bolaget beretts tillfälle att kommentera Börsens iakttagelser. Beslut 7/2012 Stockholm den 15 juni 2012 Beslut Nordic Growth Market NGM AB (Börsen) avslutar ärendet rörande NN ABs (Bolaget) årsredovisning för år 2011 genom att rikta en skriftlig anmärkning mot Bolaget.

Läs mer

Incitamentsprogram svenska börsnoterade bolag Studie genomförd 2015 KPMG i Sverige

Incitamentsprogram svenska börsnoterade bolag Studie genomförd 2015 KPMG i Sverige Incitamentsprogram i svenska börsnoterade bolag Studie genomförd 2015 KPMG i Sverige KPMG.se Innehåll Inledning... 3 Nya program under perioden... 5 Program per bransch... 6 Program per storlek... 7 Lösenkurs,

Läs mer

Halvårsrapport MobiPlus AB (publ) 2017

Halvårsrapport MobiPlus AB (publ) 2017 Pressmeddelande 2017-08-25 Halvårsrapport (publ) 2017 Siffror i sammandrag Koncernen Första halvåret (2017-01-01 2017-06-30) Intäkterna för första halvåret uppgick till 10 215 873 SEK Resultatet före skatt

Läs mer

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Denna informations- och insiderpolicy godkändes av Fenix Outdoor International AGs styrelse

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Röingegården Röinge Rapport 2013027 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive

Läs mer

SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET)

SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET) Klassificering Sida Publik 1/8 Skandias Bolagsmanual Regelverkstyp Policy Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt Nr 1.02 SKANDIAS POLICY OM ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE (HÅLLBARHET) Beslutad av Styrelsen

Läs mer

EXPORTCHEFSINDEX - EMI

EXPORTCHEFSINDEX - EMI EXPORTCHEFSINDEX - EMI Andra kvartalet 14 14-05-15 BUSINESS SWEDEN 15 MAJ 14 EXPORTCHEFSINDEX MÄTNINGEN MAJ 14 EMI konstrueras av svaren på sju frågor där tre handlar om nuläget och fyra är framåtblickande.

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Fokusering gav positivt resultat

Fokusering gav positivt resultat Fokusering gav positivt resultat Enlight har under kvartalet avyttrat sin verksamhet Knowledge and Performance Solution (KPS) till tyska datango AG. Proforma efter avyttring av KPS nåddes positivt rörelseresultat

Läs mer

Vässa kraven och förbättra samarbetet med hjälp av Behaviour Driven Development Anna Fallqvist Eriksson

Vässa kraven och förbättra samarbetet med hjälp av Behaviour Driven Development Anna Fallqvist Eriksson Vässa kraven och förbättra samarbetet med hjälp av Behaviour Driven Development Anna Fallqvist Eriksson Kravhantering På Riktigt, 16 maj 2018 Anna Fallqvist Eriksson Agilista, Go See Talents linkedin.com/in/anfaer/

Läs mer

Byråkonferens Hur blir en byrå lönsam? srfkonsulterna.se

Byråkonferens Hur blir en byrå lönsam? srfkonsulterna.se Byråkonferens 2016 Hur blir en byrå lönsam? 2016-11-23 srfkonsulterna.se Framtidens marknad och tjänster Mikael Carlson ..vad händer i framtiden?..vilka tjänster kommer att överleva?..hur blir byrån lönsam?

Läs mer

Att lyckas som VD i ägarledda företag

Att lyckas som VD i ägarledda företag Att lyckas som VD i ägarledda företag Hur ser en bra VD-agenda ut i ett ägarlett företag? Stockholm 3 oktober 2018 Föreläsare VD seminarieserie del 2 Mattias Nordin Affärsrådgivare Grant Thornton Hans

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: ÄRENDET

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: ÄRENDET Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:54 2019-01-02 ÄRENDET Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 26 december 2018 en framställning från Wistrand Advokatbyrå på uppdrag av Sensori AB. Framställningen rör

Läs mer

Hållbarhet vägen framåt

Hållbarhet vägen framåt Hållbarhet vägen framåt Moderator: Tommy Borglund, Hallvarsson & Halvarsson 2 Emma Sjöström, Ek dr, Handelshögskolan Stockholm Peter Van Berlekom Förvaltare Alfred Berg fonder Eva Gottfridsdotter-Nilsson,

Läs mer

Qualified Adviser.

Qualified Adviser. Qualified Adviser Sedermera Fondkommissions QA-tjänst är en rådgivningstjänst anpassad för tillväxt företag. Genom integrerad rådgivning inom framför allt områdena corporate governance och aktie marknadskommunikation

Läs mer

Delårsrapport kvartal 1 4 2009 Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ)

Delårsrapport kvartal 1 4 2009 Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ) Delårsrapport kvartal 1 4 2009 Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ) Utveckling helåret 2009: Omsättningen fördubblad, 38,7 MSEK (19,9) EBITDA väsentligt förbättrat, -1,5 MSEK (-6,9) Förlusten

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2011-03-13 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och

Läs mer

Crowd- funding- FAQ.

Crowd- funding- FAQ. Crowd- funding- FAQ. ----- -- -- - -- - - --- - --------- --- -- - - - - -- Frågor om crowdfundingen, aktien och delägarskapet! ----- -- -- - -- -- - - --- - ------- -- - - - -- - - - Vem är det som säljer

Läs mer

Livskvalitet hos äldre: Att jämföra äpplen och päron?

Livskvalitet hos äldre: Att jämföra äpplen och päron? Livskvalitet hos äldre: Att jämföra äpplen och päron? Magnus Lindwall, Cecilia Fagerström 2, Anne Ingeborg Berg, Mikael Rennemark 2 ADA-Gero, Psykologiska Institutionen, Göteborgs Universitet 2 Sektionen

Läs mer

Bakgrund eller hur det startade: Projekt X, läget i september 2013

Bakgrund eller hur det startade: Projekt X, läget i september 2013 Bakgrund eller hur det startade: Projekt X, läget i september 2013 Projektet var kraftigt försenat, ingen leverans fanns i sikte under överskådlig tid. Väldigt lite fungerade i projektet. Kommunikation

Läs mer

121% tillväxt och ökad lönsamhet, EBITDA marginal 7,2%!

121% tillväxt och ökad lönsamhet, EBITDA marginal 7,2%! Hexatronic Scandinavia AB (publ) Pressrelease 1 juli 2013 Kvartalsrapport 3, 1 mars till 31 maj 2013 121% tillväxt och ökad lönsamhet, EBITDA marginal 7,2%! Teknikhandelskoncernen börja ta form. Under

Läs mer

Stingbet Holding AB (publ) Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Stingbet Holding AB (publ) Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Stingbet Holding AB (publ) Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Resultat Q2 uppgick till -35 tkr (-50 tkr). Resultat H1 uppgick till -282 tkr (-306 tkr). Nettoomsättning Q2 uppgick till 1 997 tkr (1 761

Läs mer

Förnyelsebar Energi I AB

Förnyelsebar Energi I AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Förnyelsebar Energi I AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 6 Om rapporten

Läs mer

New Nordic Healthbrands

New Nordic Healthbrands Technical Analysis Analysts: Jesper Carlsson 9 March 06: Skapa egen bull & bear mall: Radera bilderna från mallen och klipp och klistra in din egna tabell Futura storlekz 9. Ni kan flytta varje figur var

Läs mer

Finspångs kommun Revisorerna. Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över nämnder och kommunala företag

Finspångs kommun Revisorerna. Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över nämnder och kommunala företag Finspångs kommun Revisorerna Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över nämnder och kommunala företag Innehållsförteckning Sammanfattning...3 1 Inledning...4 1.1 Uppdrag...4 1.2 Metod...5

Läs mer

Berky Partnership. Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna. Powered by

Berky Partnership. Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna. Powered by Berky Partnership Långsiktiga investeringar i värdebolag utanför de stora börserna Powered by Erbjudandet i sammandrag Teckningskurs: 10 000 kr per aktie Ingen överkurs, inget courtage Teckningspost: 25

Läs mer

COPENHAGEN Environmentally Committed Accountants

COPENHAGEN Environmentally Committed Accountants THERE ARE SO MANY REASONS FOR WORKING WITH THE ENVIRONMENT! It s obviously important that all industries do what they can to contribute to environmental efforts. The MER project provides us with a unique

Läs mer

PM Marknadssonderingar

PM Marknadssonderingar Innehåll 1. Inledning... 2 2. När är det en marknadssondering enligt MAR?... 2 2.1. Reglerna i MAR... 2 2.2. Transaktionen har aviserats... 2 2.3. Syftet är att genomföra en transaktion... 3 2.4. Avgränsad

Läs mer

JUNE 2013 ABSORPTION REPORT

JUNE 2013 ABSORPTION REPORT HIGHLIGHTS The number of available apartments in Manhattan was 5,017 at the beginning of June, 5% less than the previous month, and 28% less than in June of 2012. June s absorption rate of 4.9 months was

Läs mer

Kvartalsrapport januari mars 2016

Kvartalsrapport januari mars 2016 Stockholm 2016-05-10 Kvartalsrapport januari mars 2016 1 jan 31 mars 2016 Nettoomsättningen ökade till 5,9 (0,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 1,1 (-0,1) MSEK Resultatet efter skatt uppgick för perioden

Läs mer

DISCIPLINNÄMNDEN VID BESLUT Nasdaq Stockholm. MaxFastigheter i Sverige AB (publ)

DISCIPLINNÄMNDEN VID BESLUT Nasdaq Stockholm. MaxFastigheter i Sverige AB (publ) 1 DISCIPLINNÄMNDEN VID BESLUT 2019-05-28 NASDAQ STOCKHOLM 2019:02 Nasdaq Stockholm MaxFastigheter i Sverige AB (publ) BESLUT Disciplinnämnden ålägger MaxFastigheter i Sverige AB att till Nasdaq Stockholm

Läs mer

2016H1. M&A summary and outlook. En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis

2016H1. M&A summary and outlook. En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis 2016H1 M&A summary and outlook En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis Inledande ord Business Insider första halvåret 2016 Fortsatt hög aktivitet på transaktionsmarknaden

Läs mer

Image Systems informationspolicy

Image Systems informationspolicy Image Systems informationspolicy Fastställd av styrelsen 2016-05-12 1. Bakgrund Denna informationspolicy reglerar Image Systems-koncernens informationsgivning, bl.a. mot bakgrund av de krav som Stockholmsbörsen

Läs mer

Har Sveriges 500 största företag en väl fungerande styrning?

Har Sveriges 500 största företag en väl fungerande styrning? Har Sveriges 500 största företag en väl fungerande styrning? Syfte och bakgrund Syftet med denna undersökning är att få en inblick i hur ledare i de 500 bolagen med störst omsättning i Sverige upplever

Läs mer

Utvecklingen på aktiemarknaden, insiderbrott och FI:s marknadstillsyn

Utvecklingen på aktiemarknaden, insiderbrott och FI:s marknadstillsyn 22-1-25 Utvecklingen på aktiemarknaden, insiderbrott och FI:s marknadstillsyn 1. Perspektiv på reglering av uppträdande på aktiemarknaden Frågorna kring insiderbeteenden på aktiemarknaden handlar om informationsspridning

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Provlektion Just Stuff B Textbook Just Stuff B Workbook

Provlektion Just Stuff B Textbook Just Stuff B Workbook Provlektion Just Stuff B Textbook Just Stuff B Workbook Genomförande I provlektionen får ni arbeta med ett avsnitt ur kapitlet Hobbies - The Rehearsal. Det handlar om några elever som skall sätta upp Romeo

Läs mer