Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2014

2

3 INNEHÅLL Ordförandens sammanfattning av Klubbinformation 5 Medlemskap 5 Medlemmar 5 Verksamhet 5 Styrelse 6 Revisorer 6 Grupprapporter 6 Stuggruppen 6 Skidgruppen 7 Orienteringsgruppen 7 Kart- och arrangemangsgruppen 11 Medlemsvård 12 Affärsverksamhet 12

4 Ordförandens sammanfattning av 2014 Efter en tisdagsträning är det alltid folk i stugan. Den här höstdagen har skidgruppen kört rullskidor och orienteringsgrupperna har varit ute i skogen. Efter bastun droppar de in en efter en för en ostmacka och nyponsoppa. Vi i styrelsen har den här kvällen också passat på och ska ha vårt månadsmöte. En nyfiken tioåring frågar mig vad vi ska göra, kanske lite konfunderad av alla papper och datorer som åker upp på bordet mitt i rummet. Styrelsen har möte svarar jag och jag ser att killen lyser upp: Javisst ja, du är ordförande va? Det är du som äger klubben! Nej, jag ler inte när jag förklarar hur vår klubb funkar. Att vi är flera hundra medlemmar som alla bestämmer lika mycket, att vi i styrelsen bara planerar och ser till att genomföra vad vi alla har beslutat tillsammans. Att vi tillsammans äger Svaidestugan. Att det är jättemånga som hjälper till. Sedan säger jag någonting som tydligen gör den här tioåringen omåttligt stolt: - Du är också medlem. Du äger den här klubben lika mycket som jag. Den här stugan är vår tillsammans. Tioåringen tar ett stort andetag och springer iväg till närmsta kompis för att berätta att han är stugägare. Ibland kan det vara svårt att förstå hur det är möjligt för oss att ha en friluftsstuga med motionsspår, snökanon, utegym och bastu. Eller att vår förening kan klara stora arrangemang som 2-dagars-orienteringen, Ladingsrännet, Nordic Classic Running och andra evenemang som vi haft under Hur är det möjligt? Var kommer kartorna ifrån som fick så mycket beröm under 2-dagars? Hur kan vi helt plötsligt ha ett utegym? Hur kan våra ungdomar åka på resor till fastlandet flera gånger per år? Jag tror ni vet, att ni har svaren. Vi har tillsammans lagt tusentals timmar på vår förening. I verksamhetsberättelsen redovisar vi inte antalet nedlagda timmar. Det ideela arbetetet är ju grunden i vår förening, något som vi tar för självklart, men som är så lätt att glömma bort. Så berätta gärna om allt vad vi gjort, vad vår klubb har och gör. Jag tror att det är fler än vår tioåriga medlem som blir imponerade. Torbjörn Sköldefors, Ordförande 4 (13)

5 Klubbinformation Medlemskap Svaide Roma SOK har under 2014 varit medlem i följande organisationer: Svenska Orienteringsförbundet Svenska Skidförbundet Svenska Friidrottsförbundet Genom medlemskapet i ovanstående organisationer är föreningen även ansluten till Svenska Riksidrottsförbundet. Medlemmar hade föreningen totalt 257 medlemmar enligt nedan. Ålder Män Kvinnor Totalt Totalt Verksamhet Under år 2014 har rapporterats 183 kommunalt bidragsberättigade sammankomster, med 1313 "deltagartillfällen" med fördelning enligt nedan. Ålder Män Kvinnor Totalt Totalt I detta ingår inte skidverksamheten. Omklädningsrum och duschar i Svaidestugan har hållits öppna för allmänheten dagligen. Bastun har varit tillgänglig på tisdagskvällar och ibland på söndagsförmiddagar eller vid bokning. 5 (13)

6 Styrelse Ordförande Torbjörn Sköldefors Ledamot Gunnar Sohlin Vice ordförande Greger Westerlund Ledamot Nils-Erik Åkesson Sekreterare Christina Gustafsson Ledamot Jerker Loré Kassör Pär Gustafsson Ledamot Pernilla Johnsson Jerker Loré bad under året att få bli entledigad från sitt styrelseuppdrag. Under året har ett flertal andra ledare inom föreningen varit adjungerade till styrelsen, som hållit 12 protokollförda sammanträden. Revisorer Elisabeth Andersson Catarina Bylund Grupprapporter Stuggruppen Under året har stugan varit uthyrd under ett mycket stort antal tillfällen. Särskilt mycket folk var det under sommarveckorna när stugan i stort sett var uthyrd fyra veckor i rad. När det gäller den egna verksamheten har Svaide Roma haft över 100 olika sammankomster i stugan, alltifrån olika möten till diverse träningar. Motionsspåren har under året underhållits med gräsklippning och röjning. Vintern var väldigt kort men tack vare konstsnö kunde vi erbjuda skidspår i uppemot sex veckors tid. Det krävdes dock mycket arbete under de fyra dygn som snökanonerna gick oavbrutet. Uppemot 20 personer var inblandade i arbetet med att tillverka och lägga ut konstsnö på elljusspåret. När väl snön var på plats blev Svaidestugan en populär plats för skidutflykter. För att kunna ha stugan och skiduthyrningen öppen även under dagtid på vardagar anställde vi en person under årets tre första månader. Denna service var mycket uppskattad av framförallt de skolor som besökte stugan och dess skidspår. Skötseln av stugan har skötts av ett antal stugvärdar. Dessa har under året gjort ett fantastiskt arbete med tillsyn och skötsel av stugan. Bland annat har ett antal reparationer utförts i egen regi. Under året har stugan även målats, och diverse material renoverats. Dessa arbeten har till stor del utförts av våra seniorer som infört en arbetsdag i månaden vid stugan. Deras arbete har varit ovärderligt för Svaidestugans skötsel. Det har även pågått ett antal projekt vid Svaidestugan under året. Vi har lyckats tillskapa ett stort utegym vid lekplatsen som blivit mycket uppskattat av såväl den egna verksamheten som besökare. Detta utegym finansierades av Leader Gotland och Riksidrottsförbundet samtidigt som föreningens medlemmar lade ned uppemot 300 ideella arbetstimmar för att bygga upp det. Vi har även haft ett projekt igång för att röja sly runt väten. Resultatet av detta projekt blev en fantastisk vy runt Svaidevät. Även här var det Leader Gotland som bidrog med finansieringen samtidigt som föreningens medlemmar lade ned 250 timmars ideellt arbete. 6 (13)

7 Som stugfogde vill jag slutligen passa på att tacka alla årets stugvärdar, medlemmar och övriga intressenter för deras utmärkta och engagerande arbete med att sköta stugan. Svaidestugan har tack vare Er blivit ett mycket populärt och välbesökt utflyktsmål för en motionsintresserad allmänhet. Vid en avslutande återblick på verksamhetsplanen för år 2014 kan det konstateras att vi under året uträttat allting som det planerats för. Slutligen bara ett hjärtligt välkomna till Follingbos motionscenter vid Svaidevät. Niklas Callenmark, Stugfogde Skidgruppen Vintern 2014 innebar hårda prövningar för gotländska skidåkare. Sammanlagt fick vi ihop knappt sex veckor med konstsnö och bara en ynka vecka med natursnö. Totalt bemannade klubbens medlemmar snökanonerna dygnet runt i fyra dagar för att få ihop konstsnö till elljusspåret. De två deltävlingarna i Elljuscupen som var förlagda till Svaide fick avgöras genom löpning. Däremot gick DM-sprinten att genomföra på skidor, dock på reservdatum. Under de veckor, då det fanns snö, kunde vi dock tack vare hjälpsamma föreningsmedlemmar hålla spår, skiduthyrning och caféverksamhet öppna. Skiduthyrningen fortsätter att både vara en stabil intäkt för föreningen och locka nya människor till både Svaidestugan och till skidåkningen som sport. Under året har skidsektionen utvecklat samarbetet med övriga klubbar på ön. Sedan sommaren bjuds medlemmar från övriga skidklubbar aktivt in att delta i klubbens träning. Det är en utveckling som vi värnar om och som vi vill fortsätta driva framöver. Samarbetet med Mora folkhögskola har också fortsatt, vilket innebar ett skidläger i Mora i början av året och en gemensam barmarksträningsdag med dem på Gotland under våren. I höstas startade klubben en ny juniorverksamhet med skidskola för de yngsta under ledning av Maria Jansson och Jesper Forsman. Mellan fem och tio barn har kommit till skidskolan varje tisdag. Håkan Lundberg, Skidgruppen Orienteringsgruppen Träningar, tävlingar och andra aktiviteter Under året har vi samarbetat mycket mellan våra två grupper, Stora- och Lilla regnbågsgruppen, och även gjort en del resor tillsammans. Vi har satsat på att ha gemensamma träningar med övriga klubbar på ön för båda grupperna, då det är ett önskemål från våra barn och ungdomar. I början av året, innan orienteringssäsongen drog igång, hade vi lärgrupper på torsdagar i Svaidestugan. Ungdomarna arbetade med ett material som heter Full koll från SISU och hade även föreläsningar av olika personer om kost och mental träning. Ungdomarna fick även prova på att göra olika nyttiga mellanmål som de enkelt kan göra innan en träning. Vi hade också träning vid Friskis & Svettis som Mats Englund höll i. Vi ledare an- 7 (13)

8 såg att det var viktigt att ha träffar för ungdomarna även när det inte är orienteringssäsong. Vi har under hela året haft träningar för den äldre gruppen flera gånger i veckan, främst tisdagar men även ytterligare dagar. På dessa träningar har vi självklart orienterat, men även haft löpning, gympa, MAQ, cirkelfys med mera. När det inte har varit orienteringssäsong har dessa träningar till stor del varit samordnade med andra klubbar, främst Visborgs OK och Gotlands Bro OK. I slutet av säsongen har vi haft utvärdering av vad vi gjort och vad ungdomarna har tyckt varit bra eller mindre bra, vad de vill träna på kommande säsong och vilka resor de vill göra under året Planeringen är redan i full gång för ett lika händelserikt år. Ett projekt som heter Behålla har startats av GOF där våra ungdomar deltar. Resor och läger under året: Camp Kratov mars Året började med ett träningsläger i Blekinge med OK Orion som arrangör. Vi var två ledare och sju ungdomar som åkte. Oleksander Kratov lade träningar som han gick igenom innan och efter för att få ut så mycket som möjligt av de olika momenten. Det var ganska svåra övningar och vårt första möte med labyrint. Det var en bra helg för att starta säsongen och ungdomarna var eniga om att åka tillbaka nästa år. Upptaktsläger på Fårö mars Gotlands Bro OK bjöd in övriga klubbar för en upptaktshelg på Fårö med övernattning på Stora Gåsemora. En trevlig start på säsongen med att träffas över klubbgränserna och med bra träningar. Ungdomarna fick återigen testa labyrint men en liten annorlunda variant och sedan även en stor stafett-träning. Ungdomarna vill att det ska bli en repris även på det här lägret. Natt-SM 11 april Fredrik Levin deltog. Påskresa till Kolmården april Vi var nio ungdomar och tre vuxna som åkte till Simonstorp och Sikargården. Det var en helt fantastiskt solig och varm helg så det blev både bad och kanotpaddling efter tävlingarna. Härlig terräng och utmanande banor som varit mycket lärorika. Helgen bjöd på blandade resultat. Silva Leauge 1 maj i Tranås I anslutning till 10-mila deltog Fredrik Levin och Frej Hegg i Silva League. 10mila 3-4 maj Gotland hade efter uttagningar under vårens tävlingar två lag i ungdomskavlen med flera deltagare från klubben. Dessutom sprang det fyra herrar från Svaide Roma i de två gotländska lagen i stora kavlen. På grund av för få tjejer var ett lag med utom tävlan. Det var strålande väder och fina tävlingar. Breddläger maj Årets "Breddläger" för de yngre var i Tingstäde i anslutning till tävlingen Ungdomstrollet som inledde lägret. På lägret hann vi också med samarbetsövningar i lekfulla former och 8 (13)

9 sprintorientering i Tingstäde fästning. Lägret är gemensamt för alla Gotlands OL-klubbar och anordnades i år av VOK och Garda och samlade totalt ca 65 personer! Silva Leauge maj i Luleå Fredrik Levin deltog i tre Silva Leauge-tävlingar. SM Sprint 30 maj - 1 juni Fredrik Levin deltog. Sprinthelg i Blekinge 6-8 juni Ett gäng åkte tillbaka till OK Orions arrangemang för att springa sprint. Det var en fin helg med späckat program. Sprintregler är något vi behöver lära oss. Jukola juni Några av våra ungdomar och juniorer deltog i den stora kavlen i Finland. Rikslägret i Sälen juni Sex ungdomar och två ledare från klubben åkte på det stora tekniklägret för ungdomar år i Sälen. Det var en tuff vecka med två träningspass nästan varje dag och aktiviteter på kvällarna med till exempel träskfotboll eller bowling. Linnea Gustavsson höll i en föreläsning om hur viktigt det är med mental träning och hennes erfarenheter kring det. Det var även en äventyrsdag där ungdomarna var indelade i lag och lärde känna nya vänner från hela Sverige. Det var en lärorik och rolig vecka med många nya möten. Mälarmårdsdubbeln september 19 personer varav flera första gången på tävlingsresa var i skogen utanför Katrineholm och sprang. Vi bodde på Ekbackens Sporthotell i Katrineholm där vi lagade egen mat och frukost. Tävlingarna gick i stenig terräng och det var kluriga ungdomsbanor. Det var en bra tävling att åka på som uppladdning inför 25 manna. Resultaten varierade på en trevligt arrangerad tävling. Det var en bra resa och vi åker gärna igen. USM och SM lång september. Gotlandstruppen till USM bestod i år enbart av två Svaide Roma - löpare med ledare. Det var tuffa tävlingar i en utslagsgivande terräng. Samma helg deltog Fredrik Levin i SM-lång med en hedrande 29:e plats. 25-manna oktober Gotland hade fyra lag där många av klubbens ungdomar var med i både förstalaget och klubbens egna lag. Alla gjorde bra resultat och för första gången gick alla Gotlands lag runt. På söndagen deltog många i 25-mannakorten. Vi bodde alla klubbar gemensamt i Nynäshamn och åkte kommunalt till tävlingarna. Helg utan älg-läger oktober Vi ordnade ett eget läger för den yngsta gruppen, i samband med Helg utan Älg-tävlingen. Vi bodde i Etelhems bygdegård där vi hade tid för lekar, mys och inte minst en uppskattad spökstig. Allt med stöd från våra yngre tonåringar från den äldre orienteringsgruppen, som deltog som ungdomsledare. Borås O-Event 7-9 november Svaide Roma och Hansa Hoburg var ansvariga för att arrangera årets ungdomsresa. Det blev på ungdomarnas begäran Borås O-Event även det här året. 49 deltagare åkte 9 (13)

10 Gadds Buss för att delta i sprinttävlingarna i Borås. Det var en aktivitetsbana under lördagen som ungdomarna deltog i. Många gjorde bra resultat under helgen. Årets pristagare Damjuniortröjan Tyra Mellin Gotlands Skogsflickors pris till bäste H16 Ludvig Waktel Gotland Skogskarlars pris till bäste D14 Tuva Nikolausson Klubbmästare Medeldistans H10 Elias Westergaard D10 Meja Westergaard H14 Mattias Levin D14 Tuva Nikolausson H16 David Levin D18 Tyra Mellin H21 Olof Persson Långdistans H10 Olof Levin D14 Tuva Nikolausson H14 Mattias Levin H16 David Levin H21 Fredrik Levin D21 Elin Johnsson H20 Frej Hegg H35 Anders Eklund D35 Ulrika Nikolausson H50 Anders Levin D50 Monika Jonsson H70 Rogert Hägg H35 Fredrik Westergaard D35 Ulrika Nikolausson H50 Anders Levin D50 Monika Jonsson H70 Nils-Erik Åkesson Distriktsmästare Natt D 35 Ulrika Nikolausson H 14 Edvin Johnsson H 16 Ludvig Waktel H 35 Fredrik Westergaard Lång D 14 Tuva Nikolausson D 55 Anne-Marie Karlsson H 16 Ludvig Waktel H 70 Allan Olofsson Medel D 14 Tuva Nikolausson D 18 Tyra Mellin D 35 Ulrika Nikolausson D 55 Anne-Marie Karlsson H 70 Allan Olofsson Sprint D 14 Tuva Nikolausson D 20 Tyra Mellin D 45 Eva Elisdotter H 16 Ludvig Waktel H 20 David Levin H 55 Lennart Malmberg Stafett D 14 Agnes Tönseth, Tuva Nikolausson D 21 Nina Bjersander, Anne-Marie Karlsson, Ulrika Nikolausson H 16 Ludvig Waktel, David Levin 10 (13)

11 Stort tack till alla orienterare med familjer för ett framgångsrikt år! Ulrika Nikolausson, Orienteringsgruppen Kart- och arrangemangsgruppen Under året har arbetet med den långsiktiga planeringen för kartförsörjning och bemanning av huvudfunktionärer för våra arrangemang fortsatt. Kartritning/revidering har genomförts på Torsburgenkartans SV del genom Per-Inge Karlsson. Ett planeringsmöte för hela kart- och arrangemangsgruppen har hållits under våren och ett par mindre möten med delar ur gruppen har även genomförts. Representanter ur gruppen har även deltagit på GOF s årliga träff för kart- och tävlingsansvariga. För tredje året arrangerades motionsloppet Ladingsränne/Småfolksränne i strålande majväder vid Strandgärdet med Nils-Erik Åkesson som tävlingsledare. 235 deltagare i Ladingsränne och ett 40-tal småttingar i Smafolksränne innebar ett deltagarantal som var endast ett fåtal fler än närmast föregående år. Detta skedde dock efter att styrelsen och tävlingsledaren tagit beslutet, att denna gång helt satsa på marknadsföring via mail och sociala medier och inte lägga pengar på annonsering i lokalpressen. Trots i stort sett oförändrat deltagarantal ökade därigenom det ekonomiska utfallet av arrangemanget väsentligt. Årets 2-Dagars den 5-6 juli arrangerades vid Ardre kyrka. Tävlingsledare var Greger Westerlund, biträdande tävlingsledare Monika Jonsson, banläggare Björn Ahrling och tävlings- och bankontrollant Rolf Andersson. Tävlingarna lockade dryga 800 startande per dag vilket är en liten ökning jämfört med tidigare jämförbara år. Tävlingen gav ett netto till klubbkassan på ca 80 tusen kronor. DM Medel och DM Stafett arrangerades den 6-7 september strax söder om Torsburgen. Tävlingsledare var Greger Westerlund med Björn Ahrling och Per-Inge Karlsson som banläggare för DM Medel och Olof Persson som banläggare för stafetten och med Pontus Gustafsson som ban- och tävlingskontrollant för bägge arrangemangen. Övriga tävlings- och träningsarrangemang under året bestod i den traditionella nyårsorienteringen 1 januari vid Svaidestugan med Lars och Kerstin Friberg som ansvariga. deltävling i nattcupen 21 mars vid Grannen i Lärbro med Gunnar Wallqvist och Anders Eklund som ansvariga. motionsorientering 22 maj vid Grynge med Lars Friberg och Sven-Olof Ljunggren som ansvariga. motionsorientering 21 augusti vid Terra Nova med Rolf Andersson som ansvarig. motionsorientering 31 juli vid Klinteberget med Greger Westerlund och Anders Eklund som ansvariga. Nyårsorientering 31 december vid Svaidestugan med Lars och Kerstin Friberg som ansvariga. Nytt för i år var att nyårsorienteringen bytt datum till att arrangeras på nyårsaftonen istället för på nyårsdagen. Denna nymodighet innebar att deltagarantalet ökade till nästintill det dubbla. Medarrangörer till Nordic Extreme Running och Nordic Classic Running. 11 (13)

12 Vi kan utifrån feedback konstatera att vi återigen arrangerat tävlingar med hög kvalité. Flera positiva kommentarer hördes om banläggning och arrangemang vid både 2- dagars och DM-tävlingarna. Ett annat kvitto på detta är nomineringen till Årets Idrottsevenmang 2014 som vi erhållit tillsammans med 3-dagars för årets tävlingar i konkurrens med övriga idrotter på ön. Ett stort tack till alla som bidragit till detta! Greger Westerlund, Kart- och arrangemangsgruppen Medlemsvård Uppvaktning av jubilarer Under 2014 har 20 jubilarer uppvaktats med blommor från klubben. Jubilarerna fördelade sig på tio stycken 50-åringar, fem stycken 60-åringar, fyra stycken 70-åringar och en 80-åring. Klubbfest Även i år bjöds alla funktionärer på mat efter första etappen av 2-dagars, som i år hölls i Ardre. Eftersom spetten som serverades på Fårö 2013 var svårgrillade och föll isär, prövades ett annat kryddigt kycklingspett istället. Till detta serverades hemgjorda potatissallader och hembakat bröd. Uppskattningsvis var det personer som var kvar och åt denna mat efter första tävlingsdagens slut. Luciafest Luciafesten ägde rum söndagen den 14 december i Follingbo bygdegård. Det bjöds på glögg och pepparkaka vid ankomsten. Därefter följde det sedvanliga luciatåget med klubbens ungdomar som lucior, tärnor, tomte- och pepparkaksgubbar medan publiken avnjöt kaffe och kaka. Sedan var det utdelning av diverse priser till ungdomarna. Under dragningarna på lotteriet åts det gröt och skinksmörgås. I fjol blev det grötbrist, så i år hade beställningen utökats med fler portioner, vilket ledde till att det blev gröt över till tisdagsträningen också! Christina Mellberg, Medlemsvård Affärsverksamhet Verksamhetens största aktiviteter är GGN och skiduthyrningen. Därutöver har klubben försäljning av bingolotter på prenumeration samt försäljning av profilkläder till klubbens medlemmar. GGN Årets nyhet var att GGN-helgen vuxit till en GGN-vecka, såtillvida att både sista helgen i oktober och första i november var det tävlingar ute på Tofta-området. Nordic Sport Event var även i år samarbetspartner och klubbens ansvarsområden var som tidigare år bemanning av entréerna samt att sköta logistiken kring toavagnarna. Ett dryga 20-talet funktionärer ställde upp första helgen, som tyvärr bjöd på minskat antal publik. Andra helgen bemannade ett tiotal funktionärer entréerna, där tyvärr vädret inte visade sig från sin bästa sida. Samtliga som ställde upp skall ha ett mycket stort tack för sina insatser oavsett om det var innan, under eller efter tävlingsdagarna. 12 (13)

13 Skiduthyrningen Vintersäsongen var kort, men mycket intensiv. Ett antal klubbmedlemmar ställde upp och bemannade snökanonerna en helg i januari. Det bidrog till att skiduthyrningssäsongen blev över förväntan lyckad. Klubben hade även i år anställt Mikael Andersson under tre månader. Han gav klubben ökade möjligheter att på vardagar bistå öns skolor, som önskade komma ut och motionera vid Svaidestugan. Utöver honom har medlemmar ställt upp som funktionärer och bidragit med både tid och kunskap för att bemanna skidboden samt försäljningen i stugan. Ett stort tack riktas till samtliga. Pernilla Johnsson, affärsverksamhetsgruppen Torbjörn Sköldefors Greger Westerlund Christina Gustafsson Ordförande Vice ordförande Sekreterare Pär Gustafsson Nils-Erik Åkesson Gunnar Sohlin Kassör Ledamot Ledamot Pernilla Johnsson Ledamot 13 (13)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2015

Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2015 Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2015 INNEHÅLL Ordförandens sammanfattning av 2015 3 Klubbinformation 4 Medlemskap 4 Medlemmar 4 Styrelse 5 Revisorer 5 Grupprapporter 6 Stuggruppen 6 Skidgruppen 7

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2016 Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsberättelse

Svaide Roma SOK. Verksamhetsberättelse Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2009 2 (10) Ordförandens sammanfattning av 2009 2009 har för Svaide Romas del varit ett positivt år i många bemärkelser. Vi har en bred verksamhet som spänner över

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Startlista Vårträffen 2010 Sida

Startlista Vårträffen 2010 Sida Startlista Vårträffen 2010 Sida 1 H80 2660 meter 2 anmälda 1 18215 Gunnar Olofsson IF Hansa-Hoburg 10:18 18062 Sture Larsson Visborgs OK 10:21 H75 3150 meter 3 anmälda 1 423344 Sauli Jacobsson Gotlands

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Hur kommer vi

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Sammanställning Föreningsledarträff nov

Sammanställning Föreningsledarträff nov Sammanställning Föreningsledarträff nov 2014-11-27 Eric inledde träffen med att visa lite siffror/statistik. Vi är bra på LOK-stöd och Lärgrupper men mindre bra på att tävla Gotland har mindre än 1 % av

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

VISBORGS OK PROTOKOLL NR Anna Samelius ungdomskommittén Anita Carlsson skidkommittén

VISBORGS OK PROTOKOLL NR Anna Samelius ungdomskommittén Anita Carlsson skidkommittén VISBORGS OK PROTOKOLL NR 10 2011-11-14 Tid: Måndagen den 14 november kl 18.00-20.45 Plats: Svenska Spel Närvarande: Ingela Westfält-Uddin ordf. Per Lindqvist v.ordf Lena Nyström kassör Ing-Marie Bergman

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 Senhöst och bara ett fåtal orienteringstävlingar kvar på säsongen. Trots att tävlingsutbudet börjar sina så finns det ändå en hel del kul saker som händer framöver. Det är

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2015 Tisdag 18 augusti 2015, kl.18.30 Vara Folkhögskola Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kansli Fredrika Eriksson Fredrik Plumppu Johan Törnroth

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Föreningsledarträffen 18 november Sammanställning Ungdomsgruppen

Föreningsledarträffen 18 november Sammanställning Ungdomsgruppen Föreningsledarträffen 18 november 2015 - Sammanställning Ungdomsgruppen Närvarande: G Bro OK -Brent Godman, samt Jonas Pe ersson som också deltog i arbetsgruppen för mtb-o SR - Ma as Levin, Ulrika Nikolausson,

Läs mer

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 FOKUSOMRÅDE ELIT Individuella tävlingar 9-10 april Swedish League. Sprint o Lång, Brösarp 15 april Natt-SM, Karlskrona 1000 23-24 april Swedish League. Lång o medel,

Läs mer

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om

Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Framtidens tävlingsprogram och värdetävlingar förslag att tycka till om Bakgrund och syfte Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Kallade: SIF Klubbstuga Samtliga medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av 2 protokolljusterare

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 DOFs verksamhetsinriktning 2018 Individutveckling Vi skapar en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar och ambition. Arrangemangsutveckling Vi formar

Läs mer

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg.

Det hanns också med bassängbad, vattenrutschkana och minigolf. Fanns även möjlighet till bowling och klätterväg. Rikslägret 2017. Årets Riksläger gick av stapeln i Idre och Idre Fjälls anläggning. Rikslägret planeras från Svenska Orienteringsförbundet och alla klubbar har möjlighet att deltaga. Nästan 500 ungdomar

Läs mer

SOF-nytt Maj. Inledning. Lisa Andersson och Julia Davidsson, två unga kvinnor invalda i SOF s styrelse

SOF-nytt Maj. Inledning. Lisa Andersson och Julia Davidsson, två unga kvinnor invalda i SOF s styrelse Inledning Så har vi avslutat ännu en fin vår med mycket rolig orientering. Tack till er alla för nedlagt arbete. Vi har på vår nivå 3 och 4 tävlingar haft ca 9 200 startande, vilket är i nivå med det förra

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar GOK-Bladet November 2017 Ordföranden reflekterar Senast ni läste ett GOK-blad var i mars och nu har flera av er avverkat en lång och härlig orienteringssäsong! Daladubblen avslutade säsongen för ungdomarna

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

Nr 4 år Årg. 37

Nr 4 år Årg. 37 Nr 4 år 2014. Årg. 37 www.ok-mark.com STYRELSE Bo Herdersson ordf. Per Knubbe sekr. Gun Frisk kassör Marie-Louise Hedström Lennart Karlsson Anja Lomander Jan Olausson Maria Svensson Martin Udd REDAKTION

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2016

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2016 Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2016 Jämtland-Härjedalens Orienteringsförbund (JHOF) är anslutet till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och till JHOF är följande 13 föreningar/klubbar

Läs mer

GOF arrangörskonferens 2017 SVENSKORIENTERING.SE/GOTEBORG

GOF arrangörskonferens 2017 SVENSKORIENTERING.SE/GOTEBORG GOF arrangörskonferens 2017 Dagordning - GOF Arrangörskonferens 2017 Välkomna, mötets öppnande Nytt från SOFT Statistik från året som gått Tävlingsprogram 2018 Långtidsplanering DM Deltagarenkät Tävlings-

Läs mer

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018

Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Inbjudan till VSOKs Elitgrupp 2018 Detta brev är en inbjudan till dig som är aktiv, i åldern 15-35 år, som är beredd att lägga ner den träning som krävs för att elitsatsa på orienteringen och tävla i elitklass

Läs mer

Information Ronneby Orienteringklubb

Information Ronneby Orienteringklubb Information Ronneby Orienteringklubb 2012 Välkommen till Ronneby OK:s orienteringsträningar på måndagar våren 2012! Måndagen den 26 mars startar Ronneby OK:s ungdoms- och nybörjarträningar igen. Alla gamla

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM OL-avslutning den 23 oktober Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM Alla klubbmästare hyllades med plaketter

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Oktober 09. Sumpsk n

Oktober 09. Sumpsk n Oktober 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Alfred Liljeström Se matrikel August Mårtensson Se matrikel Nu påbörjar vi försäljningen av Ullmax produkter igen. Låna gärna en väska med kläder och sälj hemma

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta SNO-konferens 2011-01-22 Tveta Agenda 09.00 09.20 Samling, välkomna, rep. av 2010 års konf. 09.20 10.00 Ekonomiska läget 10.00 10.15 Kaffe och mingel 10.15 11.10 Grupparbete 1 11.10 11.15 Kort genomgång

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2016-2017 V0.96 Inledning Målet ska fortsatt vara att på sikt utveckla anläggningen till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Orientering och skidor i en skön förening för alla Värdeord: Allas lika värde, ärlighet och delaktighet

Orientering och skidor i en skön förening för alla Värdeord: Allas lika värde, ärlighet och delaktighet VOK informerar December 2018 Sammanställt av Åsa Gunnarsson VOK:s värdegrund Orientering och skidor i en skön förening för alla Värdeord: Allas lika värde, ärlighet och delaktighet Aktuell information

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Välkommen till föreningen!

Välkommen till föreningen! Välkommen till föreningen! Välkommen till Tullinge friidrott! Hoppas du/ni ska trivas i verksamheten. Vår verksamhet bygger på lek, personlig utveckling och samvaro genom träning och tävling inom friidrott

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Välkomna till. UngO teket. Kunskap, engagemang och delaktighet för unga orienterare ARRANGEMANG NAMN FÖRENING. ungoteket.se

Välkomna till. UngO teket. Kunskap, engagemang och delaktighet för unga orienterare ARRANGEMANG NAMN FÖRENING. ungoteket.se Välkomna till Kunskap, engagemang och delaktighet för unga orienterare ARRANGEMANG NAMN FÖRENING Att arrangera avsett om det är en träning med klubben, en resa, en pizzakväll eller en stor mästerskapstävling

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2016-2017 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen!

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Maj 2018 Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Under vintern har alla som velat fått vara med att ta fram ny design på vår tävlingströja, tights och linnen. Under ledning av Pernilla Eriksson togs

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

Medlemsundersökning Återkoppling

Medlemsundersökning Återkoppling Medlemsundersökning 2016 Återkoppling Hur nöjd är du totalt sett med oss? Citat från frisvaren: Go Friskis! Är glad att föreningen finns! Tack Friskis och Svettis för trevlig och folklig träningskultur.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

25-manna 9 oktober, Kungsängen

25-manna 9 oktober, Kungsängen 25-manna 9 oktober, Kungsängen En av årets höjdpunkter inom orienteringen är 25- mannabudkavlen. Tjejer och killar, unga och gamla samlas i en och samma breddkavle. JÄTTEKUL! Vi hoppas i år att våra herrseniorer

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Hej och tack för att Du ställer upp som funktionär på våra arrangemang!

Hej och tack för att Du ställer upp som funktionär på våra arrangemang! Funktionärs-PM Swedish League, etapp 3-4, 23-24 april 2016 Hej och tack för att Du ställer upp som funktionär på våra arrangemang! Vi är ca 180 personer som kommer att göra detta möjligt. En del av er

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Huvudstyrelsen har under 2012 haft följande sammansättning: Ordförande: Vice ordf Kassör: Sekreterare: Ledamot: Suppleant: Ulf Jansson Anders Lundqvist Anita Hirsch Björn Gullefors

Läs mer

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2018

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Information från DOF:s Ungdomskommitté 2018 DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Information från DOF:s Ungdomskommitté 2018 Vår vision är att: Dalarnas ungdomar ska utvecklas tillsammans över klubbgränser, för långsiktig vänskap och gemensamma framgångar!

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2014 Måndag 18 augusti 2014, kl.18:30 Öglundastugan, IK Gandvik Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Karin Johansson Fredrik

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

16 januari: Runners World artikel

16 januari: Runners World artikel Det har varit ett framgångsrikt år för Stockholm Frontrunners IF. Vid årets slut hade vi hela 102 betalande medlemmar. Träningsverksamhet pågick hela året och vi deltog i många tävlingar i Sverige såväl

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Sternbladet nr

Sternbladet nr Sternbladet nr 1 2016 KLUBBSTYRELSEN INFORMERAR Hoppas ni har haft en skön sommar med sol, bad och träning. Ja, vi får inte glömma att en del av klubbens medlemmar även har tävlat i orientering, rullskidor,

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Spåravgiften betalas i sparbössan vid spåret, till funktionär på plats alt. via Swishnummer

Spåravgiften betalas i sparbössan vid spåret, till funktionär på plats alt. via Swishnummer Spåravgift Vuxna: Ungdomar 50 kr Gratis Spåravgiften betalas i sparbössan vid spåret, till funktionär på plats alt. via Swishnummer 123 156 91 93. Varför kostar det att åka skidor vid Karlsnäsgården? I

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Sammanfattning Föreningsledarträffen 2016

Sammanfattning Föreningsledarträffen 2016 Sammanfattning Föreningsledarträffen 2016 En liten sammanfattning av vad som sades i ungdomsgruppen på föreningsledarträffen i onsdags Fasta gemensamma aktiviteter: Breddläger VOK/Garda: I samband med

Läs mer

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 & LÅNGTIDSPLAN 2016-2025 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 Vår Verksamhetsidé är ATTUNDA OK ska vara en ideell idrottsförening med hemvist i Sollentuna,

Läs mer