Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2015"

Transkript

1 Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2015

2 INNEHÅLL Ordförandens sammanfattning av Klubbinformation 4 Medlemskap 4 Medlemmar 4 Styrelse 5 Revisorer 5 Grupprapporter 6 Stuggruppen 6 Skidgruppen 7 Barnskidgruppen 7 Skidlyftet 8 Orienteringsgruppen 8 Löpargruppen 12 Kart- och arrangemangsgruppen 13 Medlemsvård 14 Affärsverksamhet 14

3 Ordförandens sammanfattning av 2015 När jag skriver det här så har Idrotts-Gotland just prisat välförtjänta ledare och aktiva på sin Idrottsgala. Gotlandspaket på Fårö med 2-dagars och 3-dagars var nominerat som bästa arrangemang. Vårt 2-dagars var 2015 verkligen något extra. Ni som var med i somras minns säkert den perfekta arenan, två soliga dagar, bra orientering och sköna dopp i Ekeviken. Men vi ska inte heller glömma allt släpande, fix med duschvagnar, förhandlingar med stugägare, plock med kartor och kontroller, packning och städning. Vilket enormt arbete det är att genomföra en orienteringstävling. En utmaning som vi klarar gång på gång. Den här gången hade vi dessutom utmanat oss själva genom att lägga tävlingen allra längst bort, längst ut på Fårö. Många med mig delade uppfattningen att vårt 2-dagars var en succé; mer än tusen deltagare. Nu fick vi inte priset som årets arrangemang. Men att i hård konkurrens ens vara en av de tre nominerade är stort. Det är något som föreningen, tävlingsledaren Monika Jonsson, biträdande tävlingsledare Pernilla Mellin och vi alla kan vara stolta över. Arrangerandet av 2-dagars är livsviktigt för klubben. Det är en del av motorn som driver orienteringssporten på Gotland. Nettot från tävlingen är ryggraden i föreningens ekonomi. Det är även ett tillfälle för alla i klubben att jobba tillsammans. Ung som gammal, skidåkare och orienterare, föräldrar och ledare alla kan vara med. När vi alla gör saker tillsammans tycker jag att klubben är som bäst. Det är då samtalen kommer igång det är då klubbandan skapas. Möten är viktigt och det är viktigt att vi har en gemensam grund att stå på. Ibland är det informella möten med allmänt socialt prat, ibland är det lite mer strikt i grupper eller styrelse där allvarligheter diskuteras, vad vi ska satsa på, ekonomiska fördelningar och prioriteringar. Årets verksamhetsberättelse vittnar om en bra verksamhet, men vi kanske kan bli ännu bättre. Vi måste också fundera över hur vi kan undvika ett ekonomiskt underskott i verksamheten framöver. Hur uppstod underskottet 2015? Vår verksamhetsberättelse ger svaren. I verksamhetsplanen för 2016 hoppas jag att vi får åtgärderna. Torbjörn Sköldefors / Ordförande 3 (15)

4 Klubbinformation Medlemskap Svaide Roma SOK har under 2015 varit medlem i följande organisationer: Svenska Orienteringsförbundet Svenska Skidförbundet Svenska Friidrottsförbundet Genom medlemskapet i ovanstående organisationer är föreningen även ansluten till Svenska Riksidrottsförbundet. Medlemmar hade föreningen totalt 276 medlemmar enligt nedan. Det är en ökning från 2014 med 7,4%. Föreningens äldsta är 87år och föreningens yngste är 2år. Ålder Män Kvinnor Totalt Totalt Verksamhet Under år 2015 har rapporterats 1522 kommunalt bidragsberättigade "deltagartillfällen" med fördelning enligt nedan. Det är en ökning med 15,9% från Ålder Män Kvinnor Totalt Totalt Svaidestugans omklädningsrum och duschar har hållits öppna dagligen för allmänheten. Bastun har varit tillgänglig på tisdagskvällar och ibland på söndagsförmiddagar eller vid bokning. 4 (15)

5 Styrelse Föreningens styrelse har under 2015 varit konstituerad enligt följande: Ordförande Torbjörn Sköldefors Ledamot Nils-Erik Åkesson Vice ordförande Gunnar Sohlin Ledamot Tommy Ullberg Sekreterare Pernilla Johnsson Ledamot Monika Jonsson Kassör Pär Gustafsson Ledamot Anders Eklund Under året har ett flertal andra ledare inom föreningen varit adjungerade till styrelsen, som under mandatperioden hållit 10 ordinarie samt ett extra sammanträde. Revisorer Tomas Klang Ann Karbom 5 (15)

6 Grupprapporter Stuggruppen Under året har stugan varit uthyrd under ett stort antal tillfällen. Särskilt mycket folk var det under sommarveckorna när stugan var uthyrd sex veckor i rad. När det gäller den egna verksamheten har Svaide Roma haft över 100 olika sammankomster i stugan. Alltifrån olika möten till diverse träningar. Vad gäller motionsspåren har dessa underhållits med gräsklippning och röjning. Vintern var väldigt kort med knappt två veckors snö. Genom det varma vädret gick det inte heller att tillverka konstsnö. Men när väl snön var på plats blev Svaidestugan en populär plats för skidutflykter. För att kunna ha stugan och skiduthyrningen öppen även under dagtid på vardagar anställde vi en person. Denna service var mycket uppskattad av framförallt de skolor som besökte stugan och dess skidspår. Skötseln av stugan har skötts av ett antal stugvärdar. Dessa har under året gjort ett fantastiskt arbete med tillsyn och skötsel av stugan. Bland annat har ett antal reparationer såsom exempelvis renovering av köket utförts i egen regi. Renoveringsarbetena har till stor del utförts av våra seniorer som haft en arbetsdag i månaden vid stugan. Deras arbete har varit ovärderligt för Svaidestugans skötsel. Det har även pågått ett antal projekt vid Svaidestugan under året. Vi har exempelvis haft ett projekt igång för att röja sly runt spåren. Ett annat betydligt större projekt har varit att gräva ur vass från Svaidevät för att erhålla en stor vattenspegel. Resultatet av detta projekt blev en fantastisk vy runt väten. Här har Skogsstyrelsen och Region Gotland bidragit med finansiering samtidigt som föreningens medlemmar lagt ned hundratals timmar med ideellt arbete. Som stugfogde vill jag slutligen passa på att tacka alla årets stugvärdar, medlemmar och övriga intressenter för deras utmärkta och engagerande arbete med att sköta stugan. Svaidestugan har tack vare Er blivit ett mycket populärt och välbesökt utflyktsmål för en motionsintresserad allmänhet. Vid en avslutande återblick på verksamhetsplanen för år 2015 kan det konstateras att vi under året uträttat allting som det planerats för. Slutligen bara ett hjärtligt välkommen till Follingbos motionscenter vid Svaidevät. Niklas Callenmark / Stugfogde 6 (15)

7 Skidgruppen Året som gick var snömässigt ett av de sämsta åren på mycket länge. Stor snöbrist ledde till lite lägre aktiviteter än planerat. Det fanns endast uppkörda skidspår vid Svaidestugan under någon vecka. Den varma utomhustempraturen innebar att vi aldrig lyckades köra igång vår konstsnöanläggning. Vid VOK-stugan lyckades man dock lägga en 300 metersrunda som användes vid några tillfällen innan även den smälte bort. Vuxengruppen höll igång med tisdags- och torsdagsträningar i stort sett hela året. Träningen bestod nästan uteslutande av barmarksträning med innehåll av olika sorters löpträning varvat med rullskidåkning. När det var snö har träningarna givetvis genomförts på denna härliga nederbörd. Mycket glädjande för året var att vi hade skidträning för ungdomar under vintermånaderna. Vi hade uppemot 15 ungdomar i vår träningsgrupp vilket var helt fantastiskt med tanke på den varma vintern. Även här bestod träningen mestadels av barmarksträning då ungdomarna tyvärr endast fick möjlighet att vara på snö vid två tillfällen. Dessa två skidträningar på snö var desto mer uppskattade. Under säsongen arrangerade vi en DM-tävling som hölls på konstsnöspåret vid VOK-stugan samt en etapp av elljuscupen. Skidgruppen har under säsongen haft ett gott samarbete med övriga skidklubbar på ön vilket gör att vi fortsättningsvis kan utveckla skidsporten tillsammans. Slutligen vill jag tacka alla som ställer upp att göra skidspår, hålla i träningar, arrangera tävlingar, hyra ut skidor, koka korv mm. Utan Er hade inte verksamheten kunnat bedrivas. Monika Jonsson / Skidgruppen Barnskidgruppen Säsongen 2015 var ett år med en grupp inspirerande barn som tränade trots återigen brist på snö. Träningar kördes mestadels på barmark med övningar som inspirerade och gav barnen skidkunskaper som skulle stärka deras skidintresse samt kunskaper kring skidåkningen. Åldersspannet var 6-12år vilket innebar att ledarna Maria Jansson och Jesper Forsman ofta delade upp gruppen utifrån barnens kunskaper. Vi deltog i de elljuscups tävlingar som var efter jul med goda resultat för barnen. På hösten när säsongen drog igång igen så tog Maria Jansson en paus från sitt ledarskap då hon hade fått barn i april. Som ny ledare klev då Annie Mårdbrink in. Anna Levin fotograferade verksamheten och spred informationen som skulle ut till föräldrar och andra via sociala medier. 7 (15)

8 Barngruppen utökades med fler barn vilket skapade en mycket härlig energi. Barmarksträningen på tisdagarna avslutades alltid i Svaidestugans värmestuga med en gemensam middag som någon förälder gjorde. Vi körde några lördagar och söndagar också ett antal rullskidpass på Snäck vilket var en succé. När elljuscupen på hösten drog igång igen, tyvärr utan snö, deltog i princip alla barn från träningsgruppen vilket innebar stor representation från klubbens yngsta medlemmar. Jesper Forsman / Skidgruppen Skidlyftet för unga med någon typ av funktionsnedsättning Svaide Roma tilldelades kr som 1 av 280 sökande skidklubbar i Sverige. Projektet som är ett samarbete mellan Mc Donalds och Svenska skidförbundet ska leda till att fler ska få åka skidor. Svaide Roma sökte dessa projektpengar och vann. Dessa ska gå till barn och unga med någon typ av funktionsnedsättning. Klubben samarbetade med grundsärskolan samt gymnasiesärskolan i Visby och gjorde både verksamhet under skoltid såsom friluftsdagar samt verksamhet utanför skoltid. Barnen och ungdomarna har fått prova på klassisk barmarksträning samt rullskidåkning. Målet för de flesta deltagande barn och unga är nu att under våren 2016 få åka iväg på ett skidläger på lämplig plats. Jesper Forsman / Skidgruppen Orienteringsgruppen Träningar, tävlingar och andra aktiviteter Under året har vi samarbetet mycket mellan de båda barn/ungdomsgrupperna. Vi har satsat på att ha gemensamma träningar med övriga klubbar på ön för båda grupperna då det är ett önskemål från våra barn och ungdomar. I Lilla OL-gruppen har sammanlagt 38st olika barn deltagit. Deltagarna har varierat något över året och som mest har vi varit 25st barn på en enskild träning. Åldern på barnen har legat mellan 6-13 år med en svårighetsgrad på orienteringen från grön till gul. I Stora OL-gruppen deltar ca 12 ungdomar, men även de vuxna som vill vara med och träna orientering på tisdagar. Under hösten har också hållits en nybörjarkurs för vuxna på fem tillfällen med ca 7st deltagare. 8 (15)

9 Resor och läger för grupperna under året: Stockholm Indoor Cup 6-8 februari Det var en gemensam Gotlandsresa som gick till Stockholm. Terrängen var inomhus i Tyresö gymnasium på lördagen och Nacka gymnasium på söndagen. Det var roligt men svårt. Många vill åka tillbaka Camp Kratov mars Vi åkte, på ungdomarnas önskan, till Blekinge och OK Orions träningsläger. Det här året var några med från Gotlands Bro. Oleksander Kratov la träningarna även i år och han gick igenom innan och efter för att få ut så mycket som möjligt av de olika momenten. Det var ganska svåra men lärorika övningar. Anton Johansson hade en föreläsning om hur han tagit sig till JVM och hans upplevelser där. Vi ledare fick en föreläsning om olika kursmaterial - det finns också för yngre barn - och hur Orion har lyckats med sina ungdomar. Upptaktsläger Ekegården mars En trevlig start på säsongen med att träffas över klubbgränserna och med bra träningar. Ungdomarna fick återigen testa en stor stafett-träning, i Havdhem, med blandade lag i både ålder och klubbar. Det var riktnings-ol längst ner i Sundre och momentbana i Alskog. Ungdomarna vill att det ska bli en repris även på det här lägret. Påskresa till Kolmården 2-6 april Vi var i år igen ett gäng i en minibuss som åkte till Simonstorp och Sikargården. Det var en fin långhelg med bastu och kanotpaddling efter tävlingarna. Härlig terräng och utmanande banor som varit mycket lärorika. Helgen bjöd på blandat resultat. Natt SM Upplands-Bro samt läger april VOK arrangerade läger i samband med SM. David och Fredrik Levin deltog. Swedish League i Dalsland april Fredrik och David Levin samt Frej Hegg deltog från klubben. Anders Levin var med som ledare. 10-mila Skepptuna 9 maj Gotland hade efter uttagningar under vårens tävlingar ett lag i ungdomskavlen med flera deltagare från klubben. Gotland hade också lag i både herr- och damkavlen med representanter från klubben. Det var strålande väder och fina tävlingar. Swedish League i Dalarna maj David Levin, Fredrik Levin och Frej Hegg var med på de här tävlingarna. Gotlands Bro stod för ledarskapet. 9 (15)

10 Träningsläger inför USM i Sundsvall maj Det ordnades ett träningsläger för de ungdomar som var intresserade av USM under Kristi himmelsfärdshelgen. Både ledare och ungdomar från klubben deltog. Det var nyttigt att träna i så pass, för oss, annorlunda terräng. Breddläger Othem maj GOFs läger för de yngsta anordnades i år av Gotlands Bro OK. Från vår klubb deltog 15 st barn och en äldre ungdom som extraledare utöver gruppens ordinarie ledare. Lägret inleddes med tävlingen Ungdomstrollet. Efter medhavd matsäck fick barnen med skugga pröva på en svårare bana än de tävlat på. Därefter förflyttade vi oss till lägerplatsen i Othems bygdegård där barnen och ungdomsledare i blandade grupper fick göra en rolig och klurig mångkamp. Lägret avslutades med en microsprint i Solklintshallen. Ungdomsresa för hela Gotland till Sprinthelg i Blekinge 6-8 juni Ett gäng åkte tillbaka till OK Orions arrangemang för att springa sprint. Det var en fin helg med späckat program. Jukola/Venla juni Både vuxna och ungdomar deltog i den stora kavlen i Finland. Rikslägret i Sälen juni Mattias Levin åkte med Anders Levin från klubben. De ställde upp för VOK och tog med Felix Bäckstäde. En veckas läger avslutades med tävlingen 3+3 i Sälen. Sprint-SM Sundsvall juni Fredrik och David Levin deltog. Anna Levin åkte med som ledare. Götalandsmästerskapen augusti Årets GM gick i Hässleholm i Skåne. Det var fin men svår terräng. Det var en rolig resa med bra resultat av ungdomarna, både individuellt och i stafetten. Lång-SM Muskö september David och Fredrik Levin deltog. Gotlands Bro stod för ledarskapet. USM i Sundsvall september. Det var tuffa tävlingar i en utslagsgivande terräng. Gotlandstruppen gjorde bra ifrån sig och ungdomarna märkte att de hade haft nytta av lägret de varit på under våren. Medel-SM i Hemfosa september Anders Levin åkte som ledare och hade med sig Fredrik och David som tävlade. 10 (15)

11 25 manna 9-11 oktober Gotland hade fyra lag där många av klubbens ungdomar var med i både förstalaget och klubbens egna lag. Alla gjorde bra resultat och för andra året i rad gick alla Gotlands lag runt. På söndagen deltog många både yngre och äldre av våra gruppers deltagare i 25-manna korten. Helg-utan-Älg-läger oktober Lilla gruppens egna läger som inleds och avslutas med respektive etapp i Helg utan Älg genomfördes i år i Väskinde bygdegård. Det var 15st barn som deltog och dessutom medverkade 3st av ungdomarna från den stora gruppen som extra ungdomsledare. Utöver tävlingarna ägnades lägret åt lek, fest och mys samt förstås ett spökspår. Ledarutbildning 4st ledare från stora gruppen (Ullis, Anders, Vickan & Lina) gick sista helgen i november en ungdomstränarutbildning i SOFT s regi i Haninge. Förutom resorna har vi haft träning på tisdagar. Under november och december har vi också många gemensamma träningar med andra klubbar till exempel MAQ, intervallöpning, gympa och långdistanspass. I slutet av säsongen har vi, även i år, haft utvärdering med stora gruppen av vad vi gjort och vad ungdomarna har tyckt varit bra eller mindre bra, vad de vill träna på kommande säsong och vilka resor de vill göra under året Året har varit fyllt av fina prestationer av alla våra barn och ungdomar. Planeringen är redan i full gång för ett lika händelserikt De ledare som varit aktiva under året och gjort alla dessa aktiviteter möjliga har varit; Greger Westerlund, Fredrik Westergaard, Olof Persson, Anna Levin, Eva Lundin, Nina Bjersander, Tommy Ullberg, Ulrika Nikolausson, Andreas Nikolausson, Pernilla Mellin, Lina Allmungs, Viktoria Olsson, Anders Levin och Monika Jonsson med hjälp av många fler. 11 (15)

12 Klubbens DM segrare från året: Natt-DM Sprint-DM Medel-DM H10 Kasper Ullberg H16 Edvin Johnsson D12 Hanna Wallin D16 Tuva Nikolausson D45 Christina Mellberg D55 Anne-Marie Karlsson D18 Tyra Mellin D55 Anne-Marie Karlsson D45 Ulrika Nikolausson H70 Allan Olofsson D55 Anne-Marie Karlsson Stafett-DM Lång-DM D21 Svaide Roma SOK 1 H16 Ludvig Waktel 1. Nina Bjersander D18 Tuva Nikolausson 2. Ulrika Nikolausson D35 Ulrika Nikolausson 3. Tuva Nikolausson D45 Anki Hallström D55 Anne-Marie Karlsson Stort tack till alla orienterare med familjer för ett framgångsrikt år! Ulrika Nikolausson / Orienteringsgruppen Löpargruppen Löpargruppen har försiktigt startat sin verksamhet under Under våren 2015 hade gruppen tio träningstillfällen, onsdagar från Svaidestugan. Aktiviteten var öppen för allmänheten till en kostnad av 25 kronor per gång med alternativet att bli medlem i klubben. På detta sätt rekryterades tio nya medlemmar. Gruppen hade totalt 35 deltagare. Några av de som blivit medlemmar tävlar nu för Svaide Roma i olika långlopp. Vid två av de löpartävlingar som arrangerats av klubben har löpargruppen haft huvudansvar för arrangemangen med gott stöd, både av skid- och orienteringsgrupperna. Almedalsloppet som arrangerades onsdagen den 1:a juli samlade cirka 250 deltagare och gav klubben en nettointäkt på kronor. Sju fiskelägen och två uddar, ett traillopp över 35 kilometer mellan Ljugarn och Katthammarsvik hade 30 deltagare och genomfördes i strålande väder i augusti. Torbjörn Sköldefors / Löpargruppen 12 (15)

13 Kart- och arrangemangsgruppen Under året har arbetet med långsiktig planering för kartförsörjning och bemanning av huvudfunktionärer för våra arrangemang fortsatt. Kartritning/revidering har genomförts utav Torsburgenkartans N-NV delar genom Per-Inge Karlsson. Kurs i Banläggarkort 2 har påbörjats, med tre deltagare ur föreningen. Representanter ur gruppen har deltagit på GOF s årliga träff för kart- och tävlingsansvariga i januari samt på Föreningsledarträffen i november. Nödvändiga kontakter med markägare för kommande arrangemang har genomförts. För fjärde året arrangerades motionsloppet Ladingsränne/Småfolksränne vid Strandgärdet med Nils-Erik Åkesson som tävlingsledare. Antalet startande var nästintill exakt detsamma som föregående år. Årets 2-Dagars arrangerades 4-5 juli vid Ekeviken på Fårö. Tävlingsledare var Monika Jonsson och biträdande tävlingsledare Pernilla Mellin, banläggare Björn Ahrling och tävlings- och bankontrollant Gunnar Wallqvist. Tävlingarna genomfördes i vackert sommarväder och lockade 950 startande per dag vilket är en ökning jämfört med fjolåret med ca 150 startande. Tävlingen gav ett netto till klubbkassan på ca kronor. Övriga tävlings- och träningsarrangemang under året bestod av: deltävling i nattcupen 25 januari vid Svaidestugan med Olof Persson som ansvarig. motionsorientering 9 april vid skjutbanan på Klinteberget med Greger Westerlund och Anders Eklund som ansvariga. motionsorientering 21 maj vid Fjäle Ala med Greger Westerlund och Anders Eklund som ansvariga. motionsorientering 25 juni vid Grynge med Greger Westerlund och Anders Eklund som ansvariga. Nyårsorientering 31 december vid Svaidestugan med Lars och Kerstin Friberg som ansvariga. Vi arrangerade i årets 2-dagars återigen en tävling av mycket hög klass. Vi kommer minnas en tävling med korta avstånd till allt, den bästa terräng Gotland kan erbjuda, strålande sommarväder men framförallt kommer vi nog minnas ett svårslaget naturskönt tävlingscentrum med fantastiks havsutsikt. Ett kvitto på att våra arrangemang håller hög klass är att Gotlandspaketet för andra året i rad nominerades till Årets Evenemang 2015 vid årets idrottsgala. Ett stort tack till alla som bidragit till att vi genomför våra arrangemang med så hög kvalité! Greger Westerlund / Kart- och arrangemangsgruppen 13 (15)

14 Medlemsvård Uppvaktning av jubilarer Under 2015 har ett antal jubilarer uppvaktats med blommor från klubben. Jubilarerna fördelade sig på fem 50-åringar, fem 60-åringar, två 70-åringar och tre 80-åringar. Klubbfest I år hade samkvämet som tidigare varit efter första etappen av 2-dagars flyttats till ett senare tillfälle. Första lördagen i oktober bjöds medlemmarna in till Svaidestugan där tävlingsledarna Monika Jonsson och Pernilla Mellin dukat upp en stor italiensk buffé. Eftersom kvällen även var en utvärdering av sommarens 2-dagars samlades vi först i smågrupper och diskuterade vad som gått bra och vad som kan göras annorlunda kommande år. Under kvällen bjöd Carl-Johan Larsson och Nils-Erik Åkesson på mycket intressanta anekdoter från förr och Ulrika Nikolausson och Pernilla Mellin berättade om hur orientering kan gå till i Turkiet. Uppskattningsvis var det ett 30-tal som träffades och hade det mycket trevligt. Luciafest Luciafesten ägde rum söndagen den 14 december i Follingbo bygdegård. Det bjöds på glögg och pepparkaka vid ankomsten. Därefter följde det sedvanliga luciatåget med klubbens ungdomar som lucior, tärnor, tomte- och pepparkaksgubbar medan publiken avnjöt kaffe och kaka. Sedan var det utdelning av diverse priser till ungdomarna. Även ledarna uppmärksammades för sina insatser under året. Torbjörn Sköldefors visade prov på stor diktförmåga när han beskrev föreningens verksamhet på rim. Under tiden dragningarna på lotteriet utfördes åts det gröt och skinksmörgås. Även i år var det beställt mycket gröt för att inte få grötbrist, så det blev gröt över till tisdagsträningen också! Christina Mellberg / Medlemsvård Affärsverksamhet Utöver klubbens försäljning av bingolotter på prenumeration samt profilkläder till klubbens medlemmar är de stora aktiviteterna GGN och skiduthyrningen. GGN Förra årets nyhet med GGN-vecka upprepades även i år. Sista helgen i oktober och första helgen i november, allhelgonahelgen, var det tävlingar ute på Tofta-området. För tredje året var Nordic Sport Event vår samarbetspartner och klubbens ansvarsområden var som tidigare år bemanning av entréerna samt att sköta logistiken kring toavagnarna. Ett dryga 20-talet funktionärer ställde upp första helgens förmiddag och bemannade upp de fem infarterna och en funktionär åkte runt hela dagen och servade alla toavagnar. Nytt för i år var att ledningen tagit bort pyttipannan som funktionärsmat. I stället fick vi välja på olika matställen, vilket togs väl emot. Andra helgen bemannade några funktionärer upp tre infarter, under ett antal betydligt lugnare timmar. 14 (15)

15 Efter redovisning av kontanterna fick klubben beröm för ett gott samarbete. Samtliga som ställde upp skall ha ett mycket stort tack för sina insatser oavsett om det var innan, under eller efter tävlingsdagarna. Skiduthyrningen Vintersäsongen var extrem kort, den kortaste på mycket länge. När snön väl föll fick klubben, under en mycket intensiv helg, bemanna upp skiduthyrningen och försäljningen. Som tidigare år var Mikael Andersson anställd under tre månader för att ge klubben ökade möjligheter att på vardagar bistå öns skolor, som önskade komma ut och motionera vid Svaidestugan. Då snön lyste med sin frånvaro ägnade han sig bl.a. åt underhåll av skidutrustning. Ett stort tack riktas till samtliga medlemmar som ställde upp som funktionärer och bidrog med både sin tid och sin kunskap för att bemanna skidboden samt försäljningen i stugan. Pernilla Johnsson / Affärsverksamhetsgruppen Torbjörn Sköldefors Gunna Sohlin Pernilla Johnsson Ordförande Vice ordförande Sekreterare Pär Gustafsson Nils-Erik Åkesson Tommy Ullberg Kassör Ledamot Ledamot Monica Jonsson Ledamot Anders Eklund Ledamot 15 (15)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2016 Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Oktober 09. Sumpsk n

Oktober 09. Sumpsk n Oktober 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Alfred Liljeström Se matrikel August Mårtensson Se matrikel Nu påbörjar vi försäljningen av Ullmax produkter igen. Låna gärna en väska med kläder och sälj hemma

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM

Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM OL-avslutning den 23 oktober Vid årets ol-avslutning visades en bildkavalkad av VM-året 2004. Ungdomsverksamhetens olika aktiviteter Läger- och tävlingsverksamhet SM VM Alla klubbmästare hyllades med plaketter

Läs mer

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen.

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. OKTOBER 07 Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. 20 OKTOBER Städdag och Höstmöte den 20:e oktober i GOK-stugan Vi startar

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2014

Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2014 Svaide Roma SOK Verksamhetsberättelse 2014 INNEHÅLL Ordförandens sammanfattning av 2014 4 Klubbinformation 5 Medlemskap 5 Medlemmar 5 Verksamhet 5 Styrelse 6 Revisorer 6 Grupprapporter 6 Stuggruppen 6

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 I mitt förra brev skrev jag om ljuset på kvällarna som motiverar för träning och då tänker man givetvis att det under våren blir varmare och skönare. Värme är dock något

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gotlands Veteranbilklubb 2015 MEDLEMSAKTIVITETER Aktiviteterna för Gotlands Veteranbilklubb (GV) under verksamhetsåret 2015 inleddes med ett årsmöte 22 mars då vi avslutade det förutvarande

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden.

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden. Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Upptakt 2015 -Information Föräldrar

Upptakt 2015 -Information Föräldrar Upptakt 2015 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2015 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Upptakt2016 -Information Föräldrar

Upptakt2016 -Information Föräldrar Upptakt2016 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2016 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Styrelsen för Stockholms Motorcykelklubb Rapido avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011: Styrelsen har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fråga om kallelse till mötet skickats ut i god tid 3. Godkännande av föredragningslista inkl. anmälan av övriga ärenden 4. Val av ordförande

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln.

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Ordförande slutord Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Vi börjar väl med några korta reflektioner kring 2014 och då starta med det bästa. I september månad fick

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. IK NocOut.se

Verksamhetsberättelse 2012. IK NocOut.se Verksamhetsberättelse 2012 IK NocOut.se Innehållsförteckning...sidnr Organisation 2012... 2 Styrelsens berättelse... 2 Utbildning/utveckling... 3 Verksamhetsberättelser... 4 Löpning... 4 Triathlon... 5

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Klubben ska: Bedriva en elitinriktad tränings- och tävlingsverksamhet för våra medlemmar Möjliggöra ett aktivt utövande av sporten även för övriga orienteringslöpare och skidåkare

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder CV Bo Sjölander 1961-03-08 Wittendalsvägen 14 18768 Täby 08 34 43 12 (hem) 0730 825 305 bo.sjolander@gmail.com Gift med Lotta och har barnen Malin (20 år) och Johan (16 år) Utbildning Civilekonom från

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

MEDLEMSINFO Västra Göinge Hembygdsförening December 2015/Januari 2016

MEDLEMSINFO Västra Göinge Hembygdsförening December 2015/Januari 2016 MEDLEMSINFO Västra Göinge Hembygdsförening December 2015/Januari 2016 Hänt sedan sist Ja det har hänt en del sedan sist. Det har varit en intensiv höst för styrelsen och inför den nya utställningen Leksaker

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Närvarande: Lars-Arne Eriksson, Gunnar Skärlén, Leif Ericsson, Caroline Svensson, Johanna Almlund och Ola Svärd Inte närvarande:

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Man ska börja med lust det är först då man sprider ringar på vattnet.

Man ska börja med lust det är först då man sprider ringar på vattnet. Man ska börja med lust det är först då man sprider ringar på vattnet. -Nik Märak, en av deltagarna på redovisningsträffen Inspirations- och redovisningsträff, Stockholm 2011-08-17 Text: Lina Olofsson Dagens

Läs mer

Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter!

Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter! Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter! När jag skulle skriva ner lite av vad som kommer att hända den närmaste tiden, så insåg jag snart att det inte skulle räcka med ett

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Motion angående förslag om Terräng-KM

Motion angående förslag om Terräng-KM Motioner inkomna till Centrum OK årsmöte 2010 A. Terräng-KM 1 Oskar Karlin Motion om terräng-km Under 2009 arrangerades fem klubbmästerskap. Alla var roliga (på sitt sätt) och samlade klubbens medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Elit... 3 Elitjuniorer... 4 Juniorer och Miniorer... 5 Knattar... 6 Stipendier... 6 Kommittén... 6 2 Inledning Det har

Läs mer

Rapport från Saco rådet i Göteborgs deltagande på West Pride juni 2015.

Rapport från Saco rådet i Göteborgs deltagande på West Pride juni 2015. Rapport från Saco rådet i Göteborgs deltagande på West Pride juni 2015. Planering I januari beslöt Sacorådets styrelse i att intresserade förbund skulle delta i West Pride 2015. Förbund som valde att delta:

Läs mer

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER BÅSENBERGA SLK

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER BÅSENBERGA SLK BÅSENBERGA SLK VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008-2009 KALLELSE/DAGORDNING Härmed kallas till årsmöte i Båsenberga Slalomklubb i Värmestugan, Båsenberga backen, tisdagen den 9 september klockan 18.00. FÖRSLAG

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Gotlands Simförbunds interimsstyrelse den 15.3.1961 på Gotlands Idrottsförbunds kansli.

Protokoll fört vid sammanträde med Gotlands Simförbunds interimsstyrelse den 15.3.1961 på Gotlands Idrottsförbunds kansli. 1 Protokoll fört vid sammanträde med Gotlands Simförbunds interimsstyrelse den 15.3.1961 på Gotlands Idrottsförbunds kansli. 2. Interimsstyrelsen fick. följande sammansättning: Ordförande, Göran Engström,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Org nummer: 857203 0461 Göteborgs vattenskidklubb Verksamhetsberättelse 2014 Göteborgs vattenskidklubb Verksamhetsåret 2014 04 01 2015 03 31 Styrelsen Styrelsen har bestått av:

Läs mer

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24

Gävle OK. Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Gävle OK Verksamhetsplan 2009 2010-02-24 Inledningstext Gävle Orienteringsklubb är framgångsrik. Vi har tävlande som lyckas hemma, nationellt och även internationellt. Vi har också många som deltar för

Läs mer

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04

DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 ÅRSMÖTE 2012-02-04 DAGORDNING VID UMEÅ MOTORCYKELKLUBBS ÅRSMÖTE 2012-02-04 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av två rösträknare tillika justeringsmän att jämte

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

ÄNTLIGEN våren är här!

ÄNTLIGEN våren är här! ÄNTLIGEN våren är här! Nr. 1 2010 Foto: Hämtat från Galleri Älme, hemsidan Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Mistelvägen1734335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp) Tfn/faxklubbstugan0476

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Info/media/Skapa nyhet

Info/media/Skapa nyhet Info/media/Skapa nyhet Den som jobbar med media är kuggen i det hjul som gör det möjligt för media att få veta ATT evenemanget ska äga rum samt att de kan rapportera från evenemanget när det äger rum.

Läs mer

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 6/2012 (537) Datum och tid Plats 2012-10-15 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård (LB) Birgitta Billstam (BB)* Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsplan, Ekängens IF Verksamhetsåret 2015 2 (7) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2015... 3 2.1 Administration... 3 2.1.1 Ekonomi... 3 2.1.2 Byggnader och planer... 3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB

BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB VERKSAMHETSÅRET 2013 DAGORDNING STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE DAGORDNING 2014-03- 27 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet 2. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00. Rotundan. 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 7 oktober 2012, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Utvärdering och bidragsansökning för sommarlägret 1719 skall skrivas färdigt. 2. En lista över saker som bör

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer