Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Jan-Olof Nilsson (m) tjänstgörande ersättare Gunnar Lagberg (m) Tommy Stensson (m) tjänstgörande ersättare Monica Björsell (c) tjänstgörande ersättare Rune Peterson (c) Owe Lundin (fp) John Edström (s) tjänstgörande ersättare Gunnel Johansson (s) Berit Haraldsson (s) Övriga deltagare Carina Jacobsson Ej tjänstgörande ersättare Torkel Andersson Annika Bergqvist (s) Magnus Nilsson 19-21, Christer Hansén (s) Stefan Eriksson 19-21, Margaretha Bjälkemo (-) Madeleine Stenbäcken 19-20, 29 Sonja Mozer Rosell 21 Susanne Norberg 30 Christina Nilsson 22 Åse-Marie Hage 22 Utses att justera Stefan Carlsson Justeringens plats och tid Kommunhuset Svenljunga onsdag 25 mars Underskrifter Sekreterare Paragrafer Carina Jacobsson Organ Ordförande Justerande Eva Johansson Stefan Carlsson ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunkansliet Svenljunga Underskrift Carina Jacobsson

2 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Regler/anvisningar för schakt Exploaterings och driftsenheten har sett över Riktlinjer för grävning i allmän mark (gator- vägar- park- och grönområden), utförd av extern ledningsägare som senast gjordes en översyn av under En översyn av Riktlinjer för grävning i allmän mark har gjorts där regler och anvisningar tagits fram som stämmer överens med dagens lagar och krav. En jämförelse med flertalet grannkommuner har gjorts för att få ett så bra underlag som möjligt. Se exploaterings- och driftsenhetens tjänsteskrivelse, daterad Se Bilaga Riktlinjer för grävning daterade Se Bilaga Regler och anvisningar för grävning i allmän mark daterat Se Bilaga Tillstånd för öppning av schakt på offentlig plats Se arbetsutskottets protokoll 31/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Fastställer Regler och anvisningar för grävning i allmän mark enligt bifogat förslag.

3 Kommunstyrelsen Taxa återställning efter schakt Exploaterings och driftsenheten har sett över prislistan för återställningsarbeten efter schakt som senast gjordes en översyn av under 1996, därefter är den indexuppräknad. En översyn av prislistan för återställningsarbeten efter schakt i kommunens mark har gjorts. Regler och anvisningar har tagits fram som stämmer överens med dagens lagar och krav. En jämförelse med flertalet grannkommuner har gjorts för att få ett så bra underlag som möjligt. Se exploaterings- och driftsenhetens tjänsteskrivelse, daterad Se Bilaga Prislista 1996 Se Bilaga Prislista 2008 återställning efter schakt Se Bilaga Förklaring av prislista för återställning efter schakt Se arbetsutskottets protokoll 32/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Fastställer Prislista 2008 återställning efter schakt, och att en indexuppräkning görs för 2009 samt föreslår en ny översyn vid nästa upphandling av asfalteringsföretag.

4 Kommunstyrelsen Styrdokument - Riktlinjer för arbetskläder Personalenheten har fått i uppdrag att ta fram förslag på ett styrdokument för användandet av arbets- och skyddskläder i Svenljunga kommun. Det är viktigt att det finns en likvärdig bedömning om arbetskläder oavsett var personalen arbetar i Svenljunga kommun. En viss enhet eller förvaltning får inte gynnas eller missgynnas. Styrdokumentet gäller arbetskläder eftersom användandet av skyddskläder/utrustning finns reglerat i lag. Arbetskläder betraktas som en personalförmån av Skatteverket. För att förmånen inte ska beläggas med sociala avgifter för arbetsgivaren och vara skattepliktig för arbetstagaren ska arbetsgivarens logotyp finnas på kläderna och kläderna ska användas i tjänsten och inte för privat bruk. Arbetskläderna tillhör arbetsgivaren. Den enhet som arbetskläderna tillhör beslutar själv hur tvätt och skötsel skall ske samt när arbetskläderna skall bytas. Riktlinjer är framtagna för att underlätta bedömningen när arbetskläder skall köpas in. Se personalenhetens tjänsteskrivelse, daterad Se förslag till styrdokument - Riktlinjer för arbetskläder Se arbetsutskottets protokoll 290/08 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar Antar styrdokumentet Riktlinjer för arbetskläder med kompletteringen av arbetskläder för personal inom LSS-verksamheten.

5 Kommunstyrelsen Långsiktig plan för barnomsorg och skola i Svenljunga kommun Barn- och utbildningsnämnden fattade beslut om den långsiktiga planen för barnomsorg och skola i Svenljunga kommun. Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet till barn- och utbildningsnämnden för komplettering med utredning kring införande av vårdnadsbidrag samt beskrivning av alternativa driftsformer som finns i kommunen. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutade att komplettera den långsiktiga planen med en utredning kring införande av vårdnadsbidrag samt beskrivning av alternativa driftsformer som finns i kommunen samt uppdra åt förvaltningen att även komplettera den långsiktiga planen med en aktuell kostnadsberäkning för de mindre förskole- och skolenheterna. Barn- och utbildningsnämnden beslutade att godta kompletteringen av den långsiktiga planen. Se barn- och utbildningsnämndens protokoll 2/09 Se Långsiktig plan för barnomsorg och skola i Svenljunga kommun. Se arbetsutskottets protokoll 33/09 Yrkanden Stefan Carlsson (s): Skolorna i Mjöbäck och Håcksvik ska avvecklas. Eva Johansson (c): Avslag innebärande att skolorna i Mjöbäck och Håcksvik ska vara kvar. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på eget förslag och Stefan Carlssons förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt ordförandens förslag. Yrkanden Stefan Carlsson (s): En utredning ska göras angående samordning av skolverksamhet i Mogaskolans lokaler och samordning av barnomsorg i Landboskolans lokaler. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på Stefan Carlssons förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla detsamma.

6 Kommunstyrelsen forts 22 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Fastställer Långsiktig plan för barnomsorg och skola i Svenljunga kommun med genomförda kompletteringar. En utredning ska göras angående samordning av skolverksamhet i Mogaskolans lokaler och samordning av barnomsorg i Landboskolans lokaler. Reservation S-gruppen: Stefan Carlsson, Gunnel Johansson, Berit Haraldsson och John Edström reserverar sig till förmån för eget förslag.

7 Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag Tillgång till Arbetsförmedlingen i Svenljunga Ett medborgarförslag har inkommit från Lise-Lotte Isaksson som önskar att Arbetsförmedlingen i Svenljunga skall ha öppet alla veckodagar. Detta är en fråga som Svenljunga kommun har tagit ställning till och översänt en skrivelse till Arbetsförmedlingen i Borås där kommunen kräver att arbetsförmedlingen i Svenljunga, med omedelbar verkan, håller öppet fem dagar i veckan. Se kanslienhetens tjänsteskrivelse, daterad Se medborgarförslag, inkommit Se Svenljunga kommuns skrivelse till Arbetsförmedlingen, daterad Se arbetsutskottets protokoll 34/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Då Svenljunga kommun översänt en skrivelse till Arbetsförmedlingen samt för en löpande dialog anses härmed medborgarförslaget besvarat.

8 Kommunstyrelsen Svenljunga kommuns årsredovisning 2008 I årsredovisningen sammanfattas verksamhetsåret 2008 av nämnder och styrelse. I koncernen Svenljunga kommun ingår förutom kommunen även AB Svenljunga Bostäder och Stiftelsen Klevs Gästgiveri. Se ekonomichefens tjänsteskrivelse, daterad Se Årsredovisning 2008 Se arbetsutskottets protokoll 44/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Kommunallagens balanskrav Enligt reglerna för kommunallagens balanskrav skall kommunen återföra 29,6 mkr till eget kapital inom en treårsperiod om inte synnerliga skäl kan åberopas. Kommunen åberopar synnerliga skäl och menar att mot bakgrund av att en förstärkning av kommunens finansiella ställning inte är akut och att det finansiella målet höjs fr.o.m i syfte att under en längre tidsperiod återställa det egna kapitalet uppfyller kommunen rimligen balanskravets regler. Åtgärdsplanen för att nå ekonomisk balans och återställa eget kapital är Verksamhetsinriktning som fastställs av kommunstyrelsen 23 mars och efterföljande Verksamhetsplan som fastställs av kommunfullmäktige 22 juni. Över- och underskottshantering Lokalförsörjning 20 tkr av årets underskott förs över till kommande år. Resterande del beror på kostnader som det inte finns täckning för i internhyror. Kostförsörjning 684 tkr av årets underskott förs över till kommande år. Resterande del av underskottet hänförs till ej förväntade igångsättningskostnader för Mogaskolans kök som kostförsörjningen inte behöver återbetala. Tilläggsanslag 2009 Kommunstyrelsen, (Folkhälsorådet), beviljas 57 tkr för att digitalisera uppgifter från skolhälsovårdens hälsosamtal.

9 Kommunstyrelsen forts. 24 Kommunstyrelsen, (Folkhälsorådet), beviljas 427 tkr till tjänsten som socialpedagog på socialförvaltningen. Kommunstyrelsen beviljas 21 tkr för att översynen av kostförsörjningen skall kunna slutföras. Godkänner i övrigt Svenljunga kommuns årsredovisning 2008.

10 Kommunstyrelsen Svenljunga kommuns personalbokslut år 2008 Syftet med personalredovisningen är att beskriva kommunens personalsituation och visa på förändringar i tiden. Förhoppningen är att beskrivningen ska kunna tjäna som underlag för de förtroendevalda och förvaltningarna vid personalstrategiska bedömningar. Se Personalbokslut 2008 Se arbetsutskottets protokoll 45/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Godkänner Svenljunga kommuns personalbokslut år 2008.

11 Kommunstyrelsen Budgetuppföljning Behov av förändringar i Verksamhetsplan Skatteintäktsprognoserna för landets kommuner har sänkts drastiskt under de senaste månaderna för innevarande verksamhetsår varför det finns ett behov av att se över och revidera befintlig budget. Styrning och uppföljning av de resultatmål som är gemensamma för alla nämnder upplevs inom förvaltningen och av nämnder som en kommunstyrelsefråga. Handläggning och beredning av de gemensamma resultatmålen upplevs som byråkratisk och svår att förstå varför alternativa upplägg bör övervägas. Se ekonomichefens tjänsteskrivelse, daterad Se bilaga Förändrad budget 2009, daterad Se arbetsutskottets protokoll 46/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Respektive nämnd och styrelsens budget avseende 2009 revideras i enlighet med bilagan Förändrad budget Alla gemensamma resultatmål 2009 övergår till att bli kommunstyrelsens resultatmål.

12 Kommunstyrelsen Investeringsbudget 2009 inkl. kvarstående medel Kommunfullmäktige har att ta ställning till kvarstående investeringsmedel Se ekonomienhetens tjänsteskrivelse, daterad Se tablå Investeringsbudget 2009 inkl. kvarstående medel Se socialnämndens protokoll 2/09 Se Gata/Park angående investeringar Se VA angående investeringar Se barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll 7/09 Se Investeringar Barn- och utbildningsnämnden Se arbetsutskottets protokoll 43/09 Yrkanden Rune Peterson (c): Investeringsmedel om 500 tkr för Rehabilitering/Sinnenas trädgård utgår. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslaget och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla detsamma. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar Godkänner investeringsbudget 2009 inkl. kvarstående medel enligt bilaga Förslag till förändringar av kvarstående medel 2009, daterad med förändringen att Investeringsmedel om 500 tkr för Rehabilitering/ Sinnenas trädgård utgår.

13 Kommunstyrelsen Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning utgör steg ett i planeringsprocessen för nästa budgetperiod. Beslutet avgränsar nämnders och styrelses planeringsförutsättningar avseende ekonomiska ramar och inriktningar. Se ekonomichefens tjänsteskrivelse, daterad Se Verksamhetsinriktning Se Socialdemokraternas budgetinriktning Se Färdplan 2012 Se arbetsutskottets protokoll 48/09 Se skrivelse från Lärarförbundet, daterad Se skrivelse från SKTF Se skrivelse från SKTF och Kommunal, daterad Se skrivelse från Skolledarna, daterad Yrkanden Eva Johansson (c): Enligt bilaga Ytterligare besparing , innebärande en justering pga räknefel år 2007 samt ytterligare besparing om 2 mkr. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på eget förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla detsamma. Yrkanden Stefan Carlsson (s): Enligt bilaga Socialdemokraternas budgetinriktning Eva Johansson (c): Enligt arbetsutskottets förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt ordförandens förslag. Yrkanden Gunnar Lagberg (m): Inriktningen att stödja Folkets husföreningens planer på ett allaktivitetshus utgår.

14 Kommunstyrelsen forts. 28 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslaget och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla detsamma. Yrkanden Stefan Carlsson (s): Inriktningen att verka för alternativa driftsformer utgår. Eva Johansson (c): Inriktningen att verka för alternativa driftsformer ska vara kvar. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt ordförandens förslag. Kommunstyrelsen beslutar Verksamhetsinriktning och efterföljande Verksamhetsplan utgör, förutom att det är styrande för verksamheten de kommande tre åren, även åtgärdsplanen för att återställa underskottet om 29,6 mkr enligt kommunallagens balanskrav. Balanskravet uppnås under hela budgetperioden och från och med år 2012 höjs kommunens resultatmål från befintlig nivå till att under en tioårsperiod vara tre mkr förutom inflationsskydd av eget kapital. I övrigt antas Verksamhetsinriktning enligt bilaga. Reservation S-gruppen: Stefan Carlsson, Gunnel Johansson, Berit Haraldsson och John Edström reserverar sig till förmån för eget förslag.

15 Kommunstyrelsen Ändring av tättbebyggt område inom hela kommunen Exploaterings- och driftsenheten arbetar med att skriva om alla lokala trafikföreskrifter och ser samtidigt över gränserna för tättbebyggt område. Vid översyn av gränser för tättbebyggt område har ett antal små fel uppdagats. Felen består av skillnader mellan faktisk skyltning av tättbebyggt område och fastställd gräns samt att gränsen ändras på några platser för att göras mer logisk. Exploaterings- och driftsenheten har vägt in yttranden från Polisen och Vägverket i förslaget till gränsdragningen. Se exploaterings- och driftsenhetens tjänsteskrivelse, daterad Hämta kartmaterial på Se Yttrande från Vägverket Se Yttrande från Polisen Se arbetsutskottets protokoll 35/09 Kommunstyrelsens beslut Enligt arbetsutskottets förslag Fastställer gränsen för tättbebyggt område enligt bifogat förslag.

16 Kommunstyrelsen Förköp av fastighet - Svenljunga Hallingsnäs 1-51 (Växthuset i Överlida) En fråga om Svenljunga kommun avser att använda förköpsrätt för fastigheten Hallingsnäs 1:51 i Överlida tätort har den kommit in till kommunen. Fastigheten bedöms vara så viktig för utveckling av Överlida tätort att kommunen bör använda förköpsrätten. Angiven köpeskilling är trehundratjugotusen kronor. Miljö- och byggnämnden har 2008 utpekat platsen som en av kommunens strategiska platser för ny vattennära byggnation. Arbetsutskottet beslutade att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag. Se miljö- och byggenhetens tjänsteskrivelse, daterad Se förfrågan om förköpsyttrande, daterad med bilagor Se arbetsutskottets protokoll 50/09 Yrkanden Rune Peterson (c) med instämmande av Jan-Olof Nilsson (m), Owe Lundin (fp) och John Edström (s): Svenljunga kommun avstår från att utnyttja sin förköpsrätt. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslaget och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla detsamma. Kommunstyrelsens beslut Svenljunga kommun avstår från att utnyttja sin förköpsrätt avseende fastigheten Svenljunga Hallingsnäs 1-51 (Växthuset i Överlida).

17 Kommunstyrelsen Externt stöd i samband med skiljedomsförfarande avseende Elmo Leather AB Efter Elmo Leathers konkurs kvarstår att avsluta pågående skiljenämndsförfarande och bevaka kommunens rättigheter i konkursboet. För januari uppgår arvodet till 68 tkr. För att avsluta hela processen krävs sannolikt c:a 200 tkr. Se ekonomichefens tjänsteskrivelse, daterad Se arbetsutskottets protokoll 36/09 Kommunstyrelsens beslut Enligt arbetsutskottets förslag 200 tkr från kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader reserveras för juridiska kostnader hänförliga till tvisten med Elmo Leather AB.

18 Kommunstyrelsen Medverkan i manifestationen Earth Hour lördagen den 28 mars Manifestationen Earth Hour kommer att genomföras över hela världen lördagen 28 mars kl Miljontals människor över hela världen släcker under en timme ljuset, som manifestation för klimatet och för att sända en signal till världens regeringar inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december. Världsnaturfonden samordnar aktionen i Sverige under denna kväll med evenemang i 79 olika städer och kommuner och en stor gala på Skansen i Stockholm. Se Earth Hour 2009 en global klimatmanifestation Yrkanden Rune Peterson (c): Svenljunga kommun ska delta i manifestationen Earth Hour. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslaget och finner att kommunstyrelsen beslutar bifalla detsamma. Kommunstyrelsens beslut Svenljunga kommun ska deltaga i manifestationen Earth Hour lördagen den 28 mars Kommunchefen får i uppdrag att verkställa deltagandet.

19 Kommunstyrelsen Delegationsbeslut Kommunstyrelsen beslutar lägga nedanstående delegationsbeslut till handlingarna Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll Kommunstyrelsens miljöutskott Planarkitektens delegationsbeslut - yttrande kommunal förköpsrätt - förköpsrätten utnyttjas ej för nedanstående fastigheter 0008/09 Svenljunga Svenljunga 5:489, Svenljungabygdens församling 0009/09 Svenljunga Åsen 1:14, Sexdrega församling 0010/09 Svenljunga Holkeshult 1:1, Kindaholms församling 0011/09 Makulerat 0012/09 Svenljunga Öja 2:7, Svenljungabygdens församling 0013/09 Svenljunga Mårdaklevs-Vallen 5:1, Kindaholms församling 0014/09 Svenljunga Bosgården 1:224, 1:225, 1:226 samt del av G:a /09 Svenljunga Gåsekila 1:16, Kindaholms församling 0016/09 Svenljunga Mossabo 1:5, Svenljungabygdens församling Kommunchefens delegationsbeslut 2003/09 Omorganisation kommunledningsförvaltningen Arbetsmarknad och integrationsenheten (AMI) Personalchefens delegationsbeslut 1006/09 Timlön feriearbetare 2009 Kommunstyrelsens ordförandes delegationsbeslut 2002/09 Fullmakt att teckna avtal vid upphandling av personbilar, miljöbilar 2004/09 Upphandling av ramavtal avseende gratifikationsur för Borås Stad och Svenljunga kommun Samhällsbyggnadsförvaltningens delegationsbeslut Samhällsbyggnadschefens delegationsbeslut 4013/09 Grannmedgivande 4014/09 Upphandling Bil 1007/09 Utökning av sysselsättningsgrad Kock/kokerska/städare 1008/09 Utökning av sysselsättningsgrad Ekonomibiträde/städare Gata/parkansvarigs delegationsbeslut 4009/09 Avslag på ansökan om parkeringstillstånd för rörelsehindrad, Gösta Tobiasson 4010/09 Avslag på ansökan om parkeringstillstånd för rörelsehindrad, Arvid Johansson

20 Kommunstyrelsen forts /09 Vägbidrag /09 Vägbidrag /09 Parkeringstillstånd för rörelsehindrad 4016/09 Medgivande av grävningstillstånd 4017/09 Belägenhetsadress, Brogatan 9A, 9B och 9C Fastighetsteknikerns delegationsbeslut 4008/09 Nyttjanderättsavtal Anlägga brunn på fastigheten Svenljunga 5:399

Kommunstyrelsen 2008-05-19 1

Kommunstyrelsen 2008-05-19 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2008-05-19 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 17.30 Beslutande Eva Johansson (c) ej 84 Stefan Carlsson (s) kl 14.00 17.10 (beslut 84,

Läs mer

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2009-10-26 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.15 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Risto Kokko Torkel Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-24 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 (Ajournering 15.30 16.05) Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-06-11 1

Kommunstyrelsen 2007-06-11 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-06-11 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-11-22 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30

Kommunfullmäktige 2010-11-22 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2010-11-22 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Lina Axelsson Torkel Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-02-26 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.15 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-14 1

Kommunstyrelsen 2009-12-14 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2009-12-14 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Jan-Olof Nilsson (M) tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-04-23 1

Kommunstyrelsen 2007-04-23 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-04-23 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.15 Beslutande Eva Johansson (c) Dag Forsström (s) tjänstgörande ersättare Michael Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige Plats och tid Måndagen 12 maj 2014 kl. 18.00 21.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering 19.00 19.20 ande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Tjänstemän Ida Josefsson, kommunsekreterare Michaela

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2009-11-30 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 15.00 Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Jan-Olof Nilsson (M) tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-15 1

Kommunstyrelsen 2007-10-15 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-10-15 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.20 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-11-26 1

Kommunstyrelsen 2007-11-26 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-11-26 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 15.40 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Jan-Olof

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsen 2006-04-10 1. (9) Plats och tid: Lärcenter, kl. 13.00 14.05. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Franz Maretta (s) ersättare för Ove Torpman

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2013-11-12 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl. 18.00 19.00 Beslutande Owe Lundin (FP) Peter Bouvin (S) Linda Lundin (M) Rune Peterson (C) Carin

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen Plats och tid Måndag 16 juni 2014 kl. 14.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering 16.15 16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-09-03 1

Kommunstyrelsen 2007-09-03 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-09-03 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.30 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2009-09-28 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.35 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Risto Kokko Torkel Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Johan Abrahamsson. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Johan Abrahamsson. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg 2011-11-10 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Torsö, klockan 14.00 14.20 Beslutande Jens Söder (S) Ordförande Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Johan Abrahamsson (M) 2: e vice ordförande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M)

Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Helen Bengtsson (S), 2:e v ordförande Roland Johansson (S) Måndagen den 6 oktober 2014. ... Bo Mazetti-Nissen (M) Kommunfullmäktige 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 29 september 2014 kl.18.30-19.30 Beslutande Einar Holmqvist (S) Britta Croona (S) Sonja Emilsson (M) ej 104 Gusten Mårtensson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Jonas Adelsten Kristiansen (S) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 3 september 2014, kl Paragrafer 76-87

Jonas Adelsten Kristiansen (S) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 3 september 2014, kl Paragrafer 76-87 Plats och tid ande Ledamöter Måndagen 1 september 2014 kl. 18.00 19.30, Kommunhuset, venljungasalen Rune Peterson (C), ordförande Dag Forsström (), 1:e vice ordförande Gunnar Lagberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Petra Ojala (C) ersätter Barbro Johansson (C), Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Petra Ojala (C) ersätter Barbro Johansson (C), Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Ledamöter Måndag i oktober 2018 kl. 13.57 16:15, Svenljungasalen Norr, kommunhuset Svenljunga Ajournering 15:45-16:05 Stefan Carlsson (S), ordförande, 153-165 Johan Björkman (M), vice

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering Plats och tid ande Ledamöter Måndag 27 juni 2016 kl. 14.00 15.30, Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering 14.50 15.00 Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M), vice ordförande Per Andersson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50 Beslutande Övriga Sören Finnström (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg (S) Jan Larsson (V), tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Valborg Fältholm

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Valborg Fältholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 3, kl.15:00-17:10 Utses att justera Justeringens plats och tid Valborg Fältholm Förvaltningsbyggnaden, 2017-12-14, kl.

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström. Tobias Eriksson

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström. Tobias Eriksson 1 (10) Plats och tid Sahlströmsgården, Torsby, kl 09:00-10:00 Paragrafer Beslutande Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström (M) Fredrik Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 16.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer