Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2009-12-14 1"

Transkript

1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Jan-Olof Nilsson (M) tjänstgörande ersättare Gunnar Lagberg (M) Ingemar Larsson (C) Bertil Johansson (C) Rune Peterson (C) Owe Lundin (FP) Per Andersson (S) Gunnel Johansson (S) John Edström (S) tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Carina Jacobsson Madeleine Stenbäcken Ej tjänstgörande ersättare Torkel Andersson Lena Lövgren Monica Björsell (C) Magnus Nilsson Christina Andersson Margaretha Bjälkemo (-) Jan-Åke Hansson Susanne Norberg Eva Johansson (FP) Anne Hansson Annika Bergqvist (S) Berit Svensson Christer Hansén (S) Hans-Erik Olofsson Jonas Widerström Stefan Eriksson Ullabritt Martinson Gunhild Unger Snygg Utses att justera Stefan Carlsson Justeringens plats och tid Kommunhuset Svenljunga torsdag 17 december 2009 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Carina Jacobsson Organ Ordförande Justerande Eva Johansson Stefan Carlsson ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunkansliet Svenljunga Underskrift Carina Jacobsson

2 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Budget kostenheten år 2010 Kostenhetens internbudget för 2010 visar ett underskott på 703 tkr, under förutsättning att kosttaxorna höjs med beslutade 3%. Minskningen av antalet portioner ger ett ekonomiskt bortfall med ca 490 tkr. För att täcka underskottet har ett antal förslag på åtgärder tagits fram. Kommunfullmäktige har att ta ställning till vilka åtgärder som ska genomföras. Kostenhetens tjänsteskrivelse daterad med bilagor Arbetsutskottets protokoll 204/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Kostenheten erhåller en ramjustering med 111 tkr för merkostnaden för ekologiskt livsmedel. Medel tas ur eget kapital. Kommunstyrelsens beslut Genomför följande åtgärder för att minska budgeterat underskott inom kostenheten år 2010: Påskyndar genomförandet att kostenheten tar över hanteringen av mat till Torsgården och Visebergsgården enligt tidigare fattat beslut av arbetsutskottet Transport mellan skola och barnomsorg i Håcksvik tas bort vilket innebär en besparing med 87 tkr. Kostenheten ska för övrigt effektivisera verksamheten. En uppföljning av detta sker i budgetuppföljningen 3 månader En översyn av kosttaxan skall göras för att få en mer verklighetsbaserad taxa. En dialog upptas med socialnämnden kring heldagskost på Lysjölid samt synpunkter från rapporten Kommunal mat något man gärna sätter tänderna i?! från kvalitetsnätverket Gränslös.

3 Kommunstyrelsen Socialnämnden - Utredning Furubergsgården Socialnämnden gav , 36 förvaltningen i uppdrag att utreda förutsättningarna för att helt eller delvis gå ur lokalerna på Furubergsgården. Kommunen hyr lokalerna av Västfastigheter och en utgångspunkt har varit att den kommunala kärnverksamheten ska bedrivas i egna lokaler. Utredningen belyser äldreomsorgen från ett nulägesperspektiv samt vad man kan förvänta sig i ett framtidsperspektiv. Tre olika alternativ för förändring beskrivs i utredningen. Konsekvensbeskrivningar har gjorts beträffande samtliga alternativ där man utifrån ett medborgarperspektiv tittat på vilka konsekvenserna blir för brukare, verksamhet, personal och ekonomi. Förutsättningarna för samtliga alternativ är att hyresavtalet med Västfastigheter sägs upp och att nytt avtal sluts som resulterar i minskade kostnader. Socialnämnden beslutade att förslå kommunfullmäktige att besluta: Rehab avd. 3 flyttar in vård- och omsorgsboendets lokaler i Furubergsgården i den takt som är förenlig med god vård. Uppdrar åt lokalförsörjningsnämnden att omförhandla hyresavtalen med Västfastigheter, dels utifrån att hyresytan minskar, dels utifrån en lägre hyresnivå generellt sett. Socialnämndens protokoll 123/09 Arbetsutskottets protokoll 205/09 Yrkanden S-gruppen: Stefan Carlsson, Per Andersson, Gunnel Johansson, John Edström: Furubergsgården skall vara kvar utan neddragning av boendeplatser. Rehab avd 3 återställs till 17 platser. Inflyttningsstoppet upphävs. Lokalförsörjningsnämnden omförhandlar hyresavtalet. Eva Johansson (C) Rehab avd 3 flyttar in vård- och omsorgsboendets lokaler i Furubergsgården i den takt som är förenligt med god vård samt att uppdra åt lokalförsörjningsnämnden att omförhandla hyresavtalet med Västfastigheter, dels utifrån att hyresytan minskar, dels utifrån en lägre hyresnivå generellt sett. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på förslagen och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt Eva Johanssons förslag.

4 Kommunstyrelsen forts. 135 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Rehab avd. 3 flyttar in vård- och omsorgsboendets lokaler i Furubergsgården i den takt som är förenlig med god vård. Uppdrar åt lokalförsörjningsnämnden att omförhandla hyresavtalen med Västfastigheter, dels utifrån att hyresytan minskar, dels utifrån en lägre hyresnivå generellt sett. Reservation S-gruppen: Stefan Carlsson, Per Andersson, Gunnel Johansson, John Edström reserverar sig till förmån för eget förslag.

5 Kommunstyrelsen Tilläggsavtal för Samrehab Mark-Svenljunga Vid årets samråd gällande Samrehabs finansiering 2010 framkom behov av ett förtydligande av Samrehabs avtal. Huvudmännen beslutade att ge förvaltningschef i uppdrag att ta fram förslag i syfte att förtydliga de ekonomiska förutsättningarna samt formalia vid uppsägning av avtal. Ett förslag upprättades och sändes ut på remiss till Samrehabnämndens ledamöter samt till huvudmännens ekonomer. Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att föreslå kommunfullmäktige att godkänna Samrehabnämndens tillägg i avtalet, enligt punkt Socialnämnden behandlar ärendet Socialnämndens arbetsutskott 1115/09 Arbetsutskottets protokoll 206/09 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Godkänner Samrehabsnämndens tillägg i avtalet, enligt punkt 9 till 13.

6 Kommunstyrelsen Industrihotell på fastigheten Uddarp 1:21 i Kalv. Mejeriet i Kalv har varit igång med sin verksamhet nu under ett antal år med att producera utsökta mejeriprodukter. Mejeriet har lyckats nå framgång med sina produkter och har nu sett att det finns möjlighet till en expansion. Med dessa framgångar avser man att utöka sin verksamhet till ett storskaligt mejeri och till detta behövs större lokaler. Företaget har inte tillräckliga resurser för att bygga i egen regi. Det finns ej heller privata aktörer som kan tänka sig att tillhandahålla lokaler i området. För att företaget skall kunna utvecklas krävs att kommunen bygger och sedan hyr ut dessa lokaler till företaget. Målsättningen är dock att lokalerna inom 10 år skall komma att övergå i företagets ägo. Marknads- och utvecklingsenheten fick uppdrag att se över vilka olika finansieringsmöjligheter som är tillgängliga. Företaget har genomfört en marknadsundersökning och funnit att stort intresse finns att vara en del i expansionen. Företaget har också ett samarbetsavtal med Skånemejerier innebärande bl.a tillhandahållande av mejerist under ca 1 år. Den externa finansiering som söks är via landsbygdsprogrammet och till skrivhjälp har hushållningssällskapet kopplats in. Det maximala beloppet att söka är 1.8 miljoner kronor och dessa kan endast sökas till det som kommer att finnas innanför byggnaden. Även den lokala banken ställer sig positiv till initiativet och har tecknat sig för en summa i marknadsföring under uppstarten. Fokus och inriktning är närproducerat och inom den gröna näringen ser förutsättningarna goda ut att få det sökta stödet. Till själva byggnaden går det inte att söka medel. I närområdet har man från företag och organisationer ställt sig positiv till satsningen och med det lokala engagemanget som råder finns goda förutsättningar för ett lyckat projekt. Industrin kommer att sysselsätta 6-10 personer på sikt, detta medför att kommunen säkerställer arbetstillfällen på landsbygden samt värnar om den gröna näringen som finns i direkt anslutning till verksamheten. Det skapas goda förutsättningar för att lantbruket och de som har mjölkproduktion kommer att leva över tid och slippa slå igen. En byggnation och en verksamhet av det som planeras kommer att ge en positiv injektion för näringslivet, en ökad möjlighet till en förbättring av arbetstillfällen i ett utsatt område. Viktigt att beakta är att om verksamheten av någon anledning försvinner/upphör så är lokalens beskaffenhet inte helt optimal för annan verksamhet än det som den byggs för, ett mejeri. Lokalförsörjningsförvaltningen fick i uppdrag att undersöka befintlig vattentäkts kapacitet och kvalitet, utreda möjligheten att anlägga en avloppsanläggning samt kostnadsberäkna hela projektet.

7 Kommunstyrelsen forts 137 VA-frågorna har utretts av konsult med inhämtande av synpunkter från kommunens bygg-miljöenhet. Vattenkvalitén bedöms som god, vid en beräknad full produktion krävs kapacitetshöjande åtgärder men initialt bedöms nuvarande kapacitet som tillräcklig. Bedömningen kring avloppsreningen är att detta kan åstadkommas på befintlig fastighet (utjämningsmagasin, minireningsverk med fettavskiljning samt troligtvis infiltration). I kalkylen är ej kostnaden för avloppsanläggning medräknad då fortsatt utredning erfordras. Kostnaden för hela byggnationen är beräknad till tkr, exklusive kostnaden för avloppsanläggning. Hyressättningen skall utgå ifrån affärsmässiga grunder. Hyrestiden sätts till 25 år. Tjänsteskrivelse från lokalförsörjningschef, näringslivschef och kommunjurist, daterad Lokalförsörjningsförvaltningens utredning, daterad Arbetsutskottets protokoll 207/09 Yrkanden Eva Johansson (C) med instämmande av Stefan Carlsson (S), Owe Lundin (FP) och John Edström (S): Bifall till arbetsutskottets förslag. M-gruppen: Jan-Olof Nilsson, Gunnar Lagberg: Enligt skriftligt yrkande inkommit Per Andersson (S) med instämmande av Gunnel Johansson (S): Avslag. Propositionsordning Ordföranden ställer först proposition på arbetsutskottets förslag och M-gruppens förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Omröstning begärs och följande propositionsordning godkänns: Ja-röst för arbetsutskottets förslag Nej-röst för M-gruppens förslag Omröstningsresultat Med 7 Ja-röster för arbetsutskottets förslag mot 2 Nej-röster för M-gruppens förslag samt 2 ledamöter som avstår beslutar kommunstyrelsen enligt arbetsutskottets förslag.

8 Kommunstyrelsen forts. 137 Propositionsordning Ordföranden ställer därefter proposition på arbetsutskottets förslag och Per Anderssons (S) förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Omröstning begärs och följande propositionsordning godkänns: Ja-röst för arbetsutskottets förslag Nej-röst för Per Andersson (S) förslag Omröstningsresultat Med 7 Ja-röster för arbetsutskottets förslag mot 2 Nej-röster för Per Anderssons (S) förslag samt 2 ledamöter som avstår beslutar kommunstyrelsen enligt arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Investeringsmedel om tkr avsätts, för uppförande av industrilokal för uthyrning med förvärvsrätt på fastigheten Uddarp 1:21 i Kalv. Medel tas ur eget kapital. Byggnaden skall när som helst under hyrestiden kunna köpas loss av hyresgästen, dock senast efter 10 år. Byggnaden skall ha en avskrivningstid på 25 år. Reservation M-gruppen: Jan-Olof Nilsson och Gunnar Lagberg reserverar sig till förmån för eget förslag.

9 Kommunstyrelsen Projektrapport från Gränslös Kommunal mat något man gärna sätter tänderna i?! Kommunstyrelsen beslutade att överlämna rapporten Kommunal mat något man gärna sätter tänderna i?! till socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden samt ge kostförsörjningsenheten i uppdrag att i samråd med berörda nämnder utarbeta förbättringsförslag. Projektledare Britt-Marie Uddén redovisade en rapport om den kommunala maten inom såväl förskola/skola/gymnasium som äldreomsorg inklusive matdistribution till biståndsbedömda vårdtagare i eget boende för barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden beslutade att begära att kommunstyrelsen, såsom nämnd för kosteneheten, redovisar den samlade kostnaden för produktionen av kosten. I denna kostnad skall bl a ingå personalkostnader och övriga kostnader i serverings- och mottagningsköken. Samråd bör ske med berörda förvaltningar i framräkning av den totala kostnaden. Kommunstyrelsens protokoll 90/09 Barn- och utbildningsnämndens protokoll 84/09 Arbetsutskottets protokoll 208/09 Kommunstyrelsens beslut Enligt arbetsutskottets förslag Ger kostenheten i uppdrag att som en del av kostenhetens helhetsöversyn hitta effektiviseringsmöjligheter genom att komplettera med synpunkter från barn- och utbildningsnämnden som innebär att redovisa den samlade kostnaden för produktionen av kosten. I denna kostnad skall bl a ingå personalkostnader och övriga kostnader i serverings- och mottagningsköken. Samråd bör ske med berörda förvaltningar i framräkning av den totala kostnaden.

10 Kommunstyrelsen Folkhälsorådets budget och verksamhetsplan för 2010 Enligt Folkhälsorådets reglemente ska Folkhälsorådet ha det samordnade ansvaret för det tvärsektoriella folkhälsoarbetet i kommunen tillsammans med övriga parter Folkhälsorådet ska årligen göra ett förslag till budget och verksamhetsplan, som kommunstyrelsen beslutar om. Därefter har styrgruppen mandat att besluta om åtgärder, samt förvalta pengarna. Folkhälsorådet beslutar även om kriterier för ansökan om folkhälsomedel, utifrån verksamhetsplanen. När behov finns kan kommunstyrelsen begära föredragning om folkhälsoarbetet Folkhälsosamordnarens tjänsteskrivelse, daterad Förslag till budget och verksamhetsplan för 2010 Arbetsutskottets protokoll 210/09 Kommunstyrelsens beslut Enligt arbetsutskottets förslag Godkänner Folkhälsorådets budget och verksamhetsplan för 2010.

11 Kommunstyrelsen Medel till utredningsuppdrag inom socialnämnden 2009 I verksamhetsplanen beslutades ett utredningsuppdrag till socialnämnden att Göra en jämförande studie med andra kommuner av kostnader och behov inom IFO. I samband med beslutet anvisades inga medel för utredningen. Utredningen beräknas kosta ca 200 tkr. Verksamhetsplan , antagen av kommunfullmäktige Budgetuppföljning 3 månader, kommunstyrelsens protokoll 61/09 Arbetsutskottets protokoll 211/09 Kommunstyrelsens beslut Enligt arbetsutskottets förslag Medel för beslutat utredningsuppdrag inom socialnämnden 2009 anvisas ur kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader.

12 Kommunstyrelsen Informationspunkt Nordiska cykelstäder Madeleine Stenbäcken och Lena Lövgren från projektgruppen i Nordiska Cykelstäder informerar om projektet. Kommunstyrelsens beslut Noterar informationen till protokollet.

13 Kommunstyrelsen Tack för det gångna året Ordförande framför ett Tack till kommunstyrelsens ledamöter och personalen för det gångna året och önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År. Kommunstyrelsens vice ordförande framför kommunstyrelsens Tack till ordförande och tillönskar henne En God Helg.

14 Kommunstyrelsen Delegationsbeslut Kommunstyrelsen beslutar lägga nedanstående delegationsbeslut till handlingarna Kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll Kommunstyrelsens miljöutskott Planarkitektens delegationsbeslut - yttrande kommunal förköpsrätt - förköpsrätten utnyttjas ej för nedanstående fastigheter 0103/09 Svenljunga Barnarp 2:2, Kindaholms församling 0104/09 Svenljunga Roasjö 3:27, Sexdrega församling 0105/09 Svenljunga Yttre Hestra 1:19, Kindaholms församling Ekonomichefens delegationsbeslut 2010/09 Upphandling av kontors- och skolmaterial för Borås Stad Kommunchefens delegationsbeslut 2015/09 Ansökan om bidrag Borås Nämndemannaförening Kommunstyrelsens ordförandes delegationsbeslut 2016/09 Uppdrag Ansökan om bidrag för stormfälld skog Samhällsbyggnadsförvaltningens delegationsbeslut Exploaterings- och driftschefens delegationsbeslut 4119/09 Lokala trafikföreskrifter Assistent belägenhetsadresser delegationsbeslut 4120/09 Belägenhetsadress 4121/09 Belägenhetsadress

15 Kommunstyrelsen Val av bilmodell för kommunens verksamheter utifrån miljöperspektiv Borås kommun har genomfört upphandling av personbilar för Svenljunga kommun. Avtal har tecknats med fyra leverantörer och avtalen gäller med möjlighet till förlängning ett år. Val skall nu ske av en eller flera bilmodeller. Hänsyn skall tas till miljö och kostnad. Det underlättar administrativt att ha en leverantör. Utgångspunkten i den kommande energi- och klimatstrategin har varit energieffektivitet varför en av utgångspunkterna i valet av bilar har varit bränslesnåla bilar. Det bästa bränslet är det bränsle som inte behöver förbrukas. Idag har kommunen miljöbilar som drivs med etanol, men eftersom alla etanolbilar har högre bränsleförbrukning och det dessutom är osäkert om vilken etanol som hamnar i tanken är dieselbilar att föredra. Det börjar dessutom komma ut miljödiesel på marknaden nu och kommunen kan medverka till att skapa en bättre marknad för den i Svenljunga kommun. Bilaga Kostnader och bränsleförbrukning Miljöutskottets protokoll 11/09 Yrkanden Rune Peterson (C) med instämmande av Bertil Johansson (C): Ärendet återremitteras för att belysa kostnader för service av bilarna. Kommunstyrelsens beslut Ärendet återremitteras för att belysa kostnader för service av bilarna.

Kommunfullmäktige 2010-01-18 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.15

Kommunfullmäktige 2010-01-18 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.15 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2010-01-18 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.15 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Risto Kokko Torkel Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl

Kommunfullmäktige Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2009-10-26 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.15 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Risto Kokko Torkel Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-24 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 (Ajournering 15.30 16.05) Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-11-22 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30

Kommunfullmäktige 2010-11-22 1. Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2010-11-22 1 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Svenljunga kl 18.00 19.30 Beslutande Se blad nr 2 Övriga deltagare Lina Axelsson Torkel Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2008-05-19 1

Kommunstyrelsen 2008-05-19 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2008-05-19 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 17.30 Beslutande Eva Johansson (c) ej 84 Stefan Carlsson (s) kl 14.00 17.10 (beslut 84,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-06-11 1

Kommunstyrelsen 2007-06-11 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-06-11 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-02-08 1

Kommunstyrelsen 2010-02-08 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2010-02-08 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.00 Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Jan-Olof Nilsson (M) tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2008-12-15 1. Kommunhuset Svenljunga kl 11.00-12.00, 14.00-17.00

Kommunstyrelsen 2008-12-15 1. Kommunhuset Svenljunga kl 11.00-12.00, 14.00-17.00 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2008-12-15 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 11.00-12.00, 14.00-17.00 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 16.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-15 1

Kommunstyrelsen 2007-10-15 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-10-15 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.20 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Gunnar Lagberg

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering)

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering) 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.55 15.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Annika Molldén

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 16.00 Leif Andersson (S) Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 3 november 2014 kl. 16.30-, Kommunhuset, Svenljungasalen Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 20 december 2005, kl. 13.00-15.10 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Rune

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Ann-Christin Jarl Iréne Alm. Socialkontoret 2006-03-01

Ann-Christin Jarl Iréne Alm. Socialkontoret 2006-03-01 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00 12.10 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande 09.00 12.05 Lars Ottosson (s), ej tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

PROTOKOLL. Marie-Louise Hellström. Datum Omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00

PROTOKOLL. Marie-Louise Hellström. Datum Omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00 Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordförande Mona Wandel (SRD) Peter Engdahl (S), tjänstgörande ersättare för Per Gunnar Larsson (S) Marie-Louise

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-01-30 1

Kommunstyrelsen 2012-01-30 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2012-01-30 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 18.30 (Ajournering 18.00 18.15) Ej tjänstgörande ersättare Beslutande Eva Johansson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-11-26 1

Kommunstyrelsen 2007-11-26 1 SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2007-11-26 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 15.40 Beslutande Eva Johansson (c) Stefan Carlsson (s) Michael Pettersson (m) Jan-Olof

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum Utbildningsnämnden Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30

PROTOKOLL. Datum Utbildningsnämnden Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30 Beslutande: Malin Ängerå (S), ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund (V)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-08-21 kl 08:30-09:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Ola Carlsson (M) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering Plats och tid ande Ledamöter Måndag 27 juni 2016 kl. 14.00 15.30, Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering 14.50 15.00 Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M), vice ordförande Per Andersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Ann-Christin Munther förvaltningschef Marcus Selin, sekreterare. Stig Nilsson, Lärarförbundet. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 19-34 Marcus Selin

Ann-Christin Munther förvaltningschef Marcus Selin, sekreterare. Stig Nilsson, Lärarförbundet. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 19-34 Marcus Selin Plats och tid Arbetslivsförvaltningen, Sal 618 kl 08.00-15.00 Beslutande Anders Byqvist (S) Ordförande. Hibo Abdullahi (MP) 1:e vice ordf Ingemar Wiklander (KD) 2:e vice ordf. Rasoul Zarar (M) Karl-Einar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson 1 (8) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 14:05 ande S Susanne Norberg, ordförande S Krister Johansson, 1:e vice ordförande M Christina Haggren, 2:e vice ordförande S Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Räddningsnämnden. Utses att justera: Lars-Olle Tuvesson Göran Larsson Paragrafer: Sekreterare. Ordförande. Justerare

Räddningsnämnden. Utses att justera: Lars-Olle Tuvesson Göran Larsson Paragrafer: Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-09-18 kl 12:45-13:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Ola Carlsson (M) Jasna Martinsson (M) tjg. ersättare för

Läs mer

Stora sessionsalen, Kommunhuset. Barbro Söderberg Socialförvaltningen, 2011-11-15

Stora sessionsalen, Kommunhuset. Barbro Söderberg Socialförvaltningen, 2011-11-15 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Stora sessionsalen, Kommunhuset Tid Tisdagen den 8 november 2011, kl. 18.30-21.00 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(6) Tid och plats 2014-06-17 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:35-18:30 Mötet ajournerades mellan 18:24 till 18:28 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Flädie Tid 2019-01-08, kl. 18:31-19:44 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-08-13. Sammanträdestid 08.30-15.00

1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-08-13. Sammanträdestid 08.30-15.00 1 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 08.30-15.00 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Övr deltagare Rie Boulund, ordf. (m) Britt-Marie Jonsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer