Utvärdering av dialogmötet 5 oktober Svar från idéburen sektor. Linköpings kommun linkoping.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärdering av dialogmötet 5 oktober Svar från idéburen sektor. Linköpings kommun linkoping.se"

Transkript

1 Utvärdering av dialogmötet 5 oktober Svar från idéburen sektor Linköpings kommun linkoping.se

2 1 Utvärdering dialogmötet 5 oktober sammanställning Den 5 oktober 2013 hölls ett dialogmöte mellan Linköpings kommun och den idéburna sektorn. Inbjudna var samtliga 102 föreningar som skrivit under kommunens och sektorns överenskommelse. Mötet var en del av överenskommelsen och syftet var att utveckla dialog och samverkan. Det var 85 personer från idéburen sektor anmälda till dialogmötet. Av dessa var det 67 personer som registrerades på mötet (det är möjligt att någon missade registreringen, tex. vid sen ankomst). Efter dialogmötet skickades en utvärderingsenkät ut via e-post till de som deltagit i mötet. Enkäten bestod av 10 frågor och skickades ut via enkättjänsten Surveymonkey. Enkäten skickade till de 59 personer som uppgett sin e-postadress till dialogmötet. Av dessa svarade 37 personer. Detta ger en svarsprocent om 62 procent (av de 59 som uppgett sin e-postadress). I detta dokument redovisas svaren på flervalsfrågorna i enkäten samt ett urval av de inkomna kommentarerna. Kommentarerna finns med för att illustrera och ge liv till de siffror som redovisas. Kommentarerna kan även läsas i sin helhet i bilaga 1. Samtliga diagram redovisas i procent. Önskas de absoluta talen återfinns dessa i en tabell som bilaga 2. Om inget annat anges så har respondenterna fått svara på enkätens frågor utifrån en betygsskala om 1-5 där 1 är Mycket dåligt (eller motsvarande, beroende på frågans formulering) och 5 är Mycket bra (eller motsvarande). Även de politiker som deltog på mötet har besvarat en utvärderingsenkät. Denna redovisas separat. Sammanfattning Sammanfattningsvis fick dialogmötet genomgående höga betyg. Respondenterna uppskattade mötet med politiker och tjänstemän likväl som mötet föreningar emellan. Metoden upplevdes som ny och utmanande men uppskattad. Processledaren fick något lägre betyg men betyget på dagen som helhet blev högt; i snitt en fyra. Ingen fråga har fått mindre än 3,8 i snitt (medel = 3) och enbart en person har på en fråga valt att ge det lägsta betyget (1), medan många svarat 5 på ett flertal frågor. Det näst högsta betyget (4,3) gavs på fråga tre: I vilken utsträckning anser du att dagen har varit positiv för samverkan mellan idéburen sektor och kommunen? vilket såklart är mycket glädjande då detta var syftet med dagen.

3 2 Fråga 1: Vad ger du dagen för helhetsbetyg? (34 svarande, 3 hoppade över) 0% 0% 26% 27% % Frågan visar att de svarande i stort var mycket nöjda med dagen. Respondenterna gav betyg 4,0 i snitt på fråga 1 och ingen gav betyg 1 eller procent gav dagen 4-5 i betyg och i snitt fick dagen 4,0 i betyg. Totalbetyget för dagen är således högt och detta kan även utläsas ur de kommentarer som respondenterna lämnade. Kommentarer fråga 1 (totalt 13 st): 100 personer planerar om framtid, föreningar med kommunen. Tycker det var bra. Nya kontakter. Fantastiskt att så många ideella, tjänstemän och politiker var där! Många nya kunskaper och kontakter! Bra upplägg Att kunna välja var man ville delta eller bara kunna lyssna Det gav nya kontakter med andra föreningar Väl förberedd. Bra stämning och samarbete. Bra planering. En samling av föreningar, politiker och tjänstemän som alla vill hitta bra former och områden att samarbeta - bära samhället framåt Konsulterna genomgång i början var alldeles för omfattande. Flera gånger påpekade de att vi var där på lördag, vilket var självklart. Jag kom till mötet utan någon klar bild av syftet och vad avtalet skulle kunna leda till. Delvis fick jag svar. Många får komma till tals. Förhoppningsvis att politikerna fått träffa fotfolket så de blir mer insatta i frågorna. Open Space kändes lite väl spejsigt / flummigt i början, om man kom helt oförberedd. Jag var förberedd med ett konkret problem: Föreningslivets lokalbrist. Och en konkret lösning: Dela lokaler med kommunen. Öppna även kommunens förskolor för föreningslivet kvällar och helger. Bygg nya lokaler så att de kan användas mera av flera.

4 3 Fråga 2: Vad var det bästa respektive sämsta med mötet? Fråga två var en öppen fråga där respondenterna fick lämna kommentarer om de så önskade. 29 personer valde att lämna en kommentar och sammanfattningsvis kan sägas att mötet, mellan föreningar och tjänstemän/politiker samt föreningar emellan lyftes fram som det bästa. Några kommenterade att Open Space som metod var det bästa med dagen och vissa påpekade teknik, lokal och förmiddagens brist på bensträckare som det sämsta med dagen. Nedan presenteras ett urval av kommentarerna: Värdefulla kontakter knutits mellan organisationer. Sämst? en liten bensträcka i början hade varit bra. Bästa var det innehöll många ämne och många gruppar och det sämsta var att det finns inte alla föreningar i Linköping. Det bästa var att knyta kontakter och uppleva att vi är många som vill något Lite lång inledning. Mycket värdefulla kontakter och tips mm. Mötet med andra föreningar och politiker/tjänsteman var det bästa. Det sämsta var absolut den som introducerade open space - vi använder den ofta inom scouterna och det räcker med 5 minuter introduktion. Det näst sämsta var tyvärr inspirationstalaren - att systematisera löser sällan problem, som sällen är generella utan oftast specifika! Det bästa var att träffa andra föreningar och kommunens folk. Det hade känts bra om an hade haft en facilitator i varje grupp. Att det fanns politiker med, det sämsta var för lång inledning utan bensträckare Bästa med mötet var träffarna/diskussionerna i mindre grupper. Sämst var att dagen kanske var något lång Bra diskussioner Otydlighet från kommunrepresentanter om vad som konkret kommer att hända. Det enda man lovade var minnenoteringar Fantastiskt att så många var med både från föreningslivet men också politiker och tjänstemän från flera olika nämnder. Ludvig och Ola var inspirerande och förmedlade mycket kunskap. Alla entusiaster som var på plats var det bästa. Sämsta fanns inte. Det som skedde det skulle ske - det har ju Ola förberett oss på. Det var första möte och det är helt Ok tycker jag att det gick lite som prövning, lite försiktigt. Om samma personer fortsätter att träffas blir det mera fart tror jag. Det bästa var själva Open Space som arbetsform. Hade gärna hunnit med några fler grupper. Mycket bra inledning med Forum. Moderatorn pratade alldeles för tyst och otydligt. Tekniken inte jättebra. Vill heller inte bli behandlad som ett barn. Vi satt några och fikade och pratade och blev åtsagda att vi inte fick det. Nätverk skapas på många olika sätt och skall alltid uppmuntras. Open space som dialogform - bäst uppstart, förklarandet av den samma - sämst Det bästa var att träffa alla olika föreningar och få ett ansikte på de flesta. Det sämsta? kommer inte på något. :)

5 4 Fråga 3: I vilken utsträckning anser du att dagen har varit positiv för samverkan mellan idéburen sektor och kommunen? (35 svar 2 hoppade över) Betygskala 1-5 där 1 = I mycket liten utsträckning och 5 = I mycket stor utsträckning 0% 3% 49% 14% 34% Respondenterna anser i stort, 83 procent, att dagen i stor eller i mycket stor utsträckning (betyg 4-5) varit positiv för samverkan mellan idéburen sektor och kommunen. 14 procent ger dagen ett medelbetyg (3) för samverkan och enbart tre procent (vilket motsvarar en person) ger dagen en tvåa i betyg. I snitt får denna fråga 4,3 i betyg. I kommentarerna (se nedan) lyfter många fram vikten av att politiker och tjänstemän får träffa föreningslivet, ansikte mot ansikte. Det framgår dock även att fler möten behövs. Kommentarer i urval (totalt 18 st): Mycket bra, men det hade varit intressant att även höra kommunens ställning i de olika frågorna som togs upp. Jag tror att nya möten kommer att innebära möjligheter för allt större samverkan mellan idéburen sektor och kommunen. Att olika inriktningar från föreningslivet; ungdom, äldre mm träffas tillsammans med företrädare från olika nämnder kan ge ett bra samarbete och en större kunskap om varandras områden. Det mest positiva i mina ögon är feedback från kommunen!! Efterfrågan från föreningslivet fanns länge men TRON i kommunen på att samarbete behövs saknades. Nu är tiden inne för att arbeta TILLSAMMANS och då kör vi igång! Det är viktigt att träffas ibland i verkliga livet och kunna ge uttryck för sina åsikter. Osäker. Tror mycket på idén men mer tid att knyta kontakter skulle vara en fördel För att uppfylla syftet om dialog måste man hitta en struktur som gör att man också kan diskutera konkreta frågor. Nödvändigt. Hoppas att fler politiker och tjänstemän är med nästa gång Att just informationen gick fram till i första hand politiker Det känns bra att representanter från både tjänstemän, politiker och aktiva i föreningar möttes Bra att även kommunen får ett ansikte på de som kommer från ideella sektorn.

6 5 Fråga 4: I vilken utsträckning anser du att mötet varit positivt för samverkan mellan din förening och andra föreningar? (35 svar, 2 hoppade över) Betygskala 1-5 där 1 = I mycket liten utsträckning och 5 = I mycket stor utsträckning 23% 6% 6% 15% % Fråga fyra gav ett mer blandat betyg men fortfarande övervägande positivt. 12 procent ansåg inte att dagen varit positiv för samverkan mellan föreningarna (betyg 1-2) medan 73 procent ansåg att dagen varit positiv för samverkan (betyg 4-5). Resterande 15 procent gav dagen ett medelbetyg och i snitt fick denna fråga 3,8. I kommentarerna kan möjligtvis utläsas att dagens upplägg inte var det bästa ur nätverkssynpunkt (nätverkande mellan föreningar var heller inte dagens huvudsyfte, om än välkommet) men att flera ändå upplevde det som positivt att få träffa andra föreningar. Lärdom inför framtiden kan dock vara att lägga mer fokus på just nätverkandet. Dagen som sådan gav ju även uttryck för föreningarnas behov av att kunna hitta varandra samt av att kunna synas, detta tog sig uttryck främst genom önskan om ett föreningsregister. Kommentarer i urval (totalt 17 st): Alla föreningar hade en bra samverkan. Lärde känna flera nya föreningar och många nya personer. Det kan leda till mera samarbete mellan föreningarna, att stödja varandra. Hade endast kontakt med några föreningar. Möten, att träffa människor och tillsammans se möjligheter till utveckling. Tex gemensamma lokaler. Konkreta kontakter togs under mötet för framtida utbyte. Än så länge svårt att säga men att träffas och knyta kontakter är det viktigaste. Idéer kan komma längs vägen. Vi som samlar inte alla föreningar som finns i Linköping. Man upptäcker nya grupper och kontaktpersoner som jobbar med samma frågor. De föreningar jag träffade kände jag till sedan tidigare Upplägget var problemorienerat, inte inriktat på att bygga nätverk mellan olika föreningar. Ett antal individer fokuserade på att lösa ett gemensamt problem.

7 6 Fråga 5: Vad anser du om inbjudan och information innan mötet? (34 svar, 3 hoppade över) 0% 9% 50% 12% 29% Informationen innan mötet ansågs till övervägande del ha varit tillfredsställande. Hälften av de svarande gav denna fråga det högsta betyget och ytterligare 29 procent det näst högsta. Nio procent kan sägas vara missnöjda och gav betyget 2. Ingen gav betyget 1 och i snitt fick informationen innan mötet 4,2 i betyg. I kommentarerna kan utläsas att vissa upplevde det som osäkert och flummigt att mötet saknade agenda (med Open Space är det deltagarna själva som sätter agendan) och detta kan tyckas helt naturligt med tanke på mötesformen. Överlag är respondenterna nöjda både med att ha fått inbjudan via e-post (även fast den även gick ut med vanlig post) samt att all information fanns samlad på hemsidan. Kommentarer i urval (totalt 13 st): Alla information kommer via mejl och inpassa tid. Den var tydlig och bra. Bra med utskick, men fr a att all information låg på hemsidan. Förväntningarna stämde väl med hur det sedan blev, så informationen var bra. Blev förvånad när första inbjudan kom och det visade sig vara en lördag, tidigare har möten varit kvällstid och trodde därför det var felskrivet men med det upplägg som var behövdes verkligen en hel dag i lugn och ro. Bra inbjudan. Mer detaljerad info skulle jag vilja få innan mötet. Väl satsade timmar en lördag Flummigt utan ordentlig agenda. Man hade kunnat börja en timme senare utan att det hade minskat värdet. Ingen visste syftet och formen för mötet. Gör nästa inbjudan i form av en enkät: Vilken fråga vill du diskutera? Vilket problem vill du lösa? Hur vill du lösa problemet? Ser du flera lösningar på samma problem? Kan problemet lösas i samverkan? Vilken samverkan kan fungera bäst? Skissa på flera problemlösningar, skriv ned och ta med till seminariet!

8 7 Fråga 6: Vad tyckte du om metoden Open Space? (34 svarade, 3 hoppade över) 0% 9% 32% % % Här gav 32 procent metoden Open Space ett medelbetyg. Dock gav enbart 9 procent en två i betyg och 0 procent gav det lägsta betyget. 59 procent gav metoden 4-5 i betyg och i snitt fick metoden 3,8 i betyg. Kommentarerna delger en rätt så stor ovana vid metoden samt att någon form av strukturerad mötesform behövs vid liknande möten. Flera tycks ha blivit positivt överraskade. Kommentarer i urval (totalt 23 st): Open space metoden är mycket effektiv enligt min mening, bör användas oftare i sådan här sammanhang. Alla hade en utrymme att uttrycka om sina åsikter. Och man kunde få olika idéer. Jag tycker det är en bra form av möte. Nytt för mig men det kändes som det hjälpte till att öppna upp folk och få det att kännas lite lättsammare och avslappnat. Jag hade aldrig varit med om detta men tyckte det var mycket positivt Metoden var ovan men upplevdes mer och mer positiv med tanke på bra engagemang. Det stora flödet av lappar på väggen visade att det fanns en hel del frågor bland alla närvarande och modellen att alla väljer ämne utifrån intresse fungerade bra. I de grupper jag deltog i, var det flera bra och livliga diskussioner som kan leda framåt. Det behövs verkligen! Hur annars kan man ge utrymme för alla tankar och problem? Just nu vet jag inget bättre alternativ. Lite rörigt men mycket kreativ metod. Alla deltagare kom till tals! För ett första möte kan den duga men jag skulle inte ha lust att komma en gång till Ganska flummigt för min smak. Några få kom till tals och greppade mikrofonen, men utan någon märkbar respons. Att man kan välja det man är intresserad av Bra metod där man själv får vara aktiv. Kanske lite för stor arena för att alla ska få komma till tals i och med att det var så många organisationer.

9 8 Fråga 7: Vad tyckte du om processledaren Ola Nilsson? (34 svarade, 3 hoppade över) 0% 15% 21% 29% % Här kan utläsas visst missnöje med processledaren Ola Nilsson. 29 procent gav honom betyget 2. Dock gav ingen betyg 1 och 36 procent gav betyg 4-5. Nästan lika många gav ett medelbetyg (3). I snitt fick processledaren 3,2 i betyg vilket således är över medel. Ur kommentarerna kan utläsas att vissa upplevde processledaren som sävlig och långdragen och att han saknade engagemang. Dock var det även de som såg honom som ett energiknippe och saklig så här går åsikterna isär. Kanske kan detta ha att göra med respondenternas förkunskaper om metoden? Kommentarer i urval (totalt 18 st): Han var duktig som gick runt medan han pratade. Några damer som satt bredvid mig pratade om att de blev distraherade av han ofta sa "eeh" mellan meningarna. Störde mig inte så mycket men det kanske är nåt att tänka på? Ola var flame av energi. Lite för mycket. Han skulle kunnat tonat ner sig lite. Dessutom bör han träna på att inte säga eeee efter nästan varje mening. Men på det hela var han bra. Antingen hade han fått alldeles för mycket tid till introduktionen eller så älskade han sin egen röst!? Han var ju dock väl insatt i metoden, men hade gjort några avsteg som inte var bra. Enkel och bra presentation Lugn och saklig och fick igång processen på ett bra sätt. Lite för lång tid för beskrivning av dagens arbete. Till slut var det riktigt bra. Början var lite för försiktig och spänd. Bra att Ola gick längs cirkeln och pratade samtidigt - närmade sig publiken. Han sa rätt saker men engagemanget upplevdes inte så stort Malde samma sak för mycket. Han pratade länge och långsamt om en abstrakt process, men överlät alla initiativ till oss själva. Vi visste inget i förväg hur det skulle gå till, inte ens i halvtid, först i grupparbetet. Det är svårt att jobba med bara blanka papper.

10 9 Fråga 8: Hur väl anser du att metoden passade mötets syfte? (34 svarade, 3 hoppade över) 0% 3% 12% 55% 30% Över hälften av de svarande gav denna fråga det högsta betyget och ansåg alltså att metoden passade syftet med dagen mycket bra. Ytterligare 30 procent gav det näst högsta betyget vilket ger att totalt 85 procent ansåg att metoden passade syftet bra eller mycket bra. Enbart tre procent gav här metoden ett under betyg (2). I snitt fick denna fråga 4,4 i betyg. I kommentarerna framgår att vissa (likt vid fråga 6) upplevde metoden som ostrukturerad samt att styrningen var undermålig. Själva tanken med Open Space är dock att styrningen ska komma från deltagarna själva och det framkom att många upplevde detta som bra och inkluderande. Kommentarer i urval (totalt 10 st): Toppen! Mycket bra föreläsning och föreläsare. Det var bra denna gång för att se vilka frågor som är aktuella hos föreningarna. Nästa gång kanske kommunen kan lyfta några frågor på ett påverkanstorg! Bra att kunna delta på flera ställen och delta i olika samtal De ämnen som kom upp kom utifrån behov och önskemål från alla närvarande. Bra att agendan inte var "satt" i förväg. Det behövdes för att komma fram till olika föreningars behov och problem. Dålig struktur. Välkomna hit och gör vad ni vill? Dålig styrning gav dåligt utbyte och vilsna deltagare. Jag hade med mig en konkret fråga som samlade en grupp.

11 10 Fråga 9: Vilken fråga anser du och din förening vara viktigast att arbeta vidare med framöver (dvs vilken fråga som du prioriterar högst)? Denna fråga var en öppen fråga som 30 personer valde att kommentera. Här framgår även den prioritering som gjordes på mötet där lokalfrågan, föreningsregister samt fortsatt dialog mellan kommunen och sektorn rankades högt. Nedan presenteras ett urval av kommentarerna: Ungdomars sysselsättning och hur man kan få människor mer invandrarbakgrund mer engagerade i föreningslivet. Religionsdialog En gemensam lokal för föreningslivet i Linköping. Det fanns flera frågor. Bla. ang gemensamt kansli., Integration. mfl. Dels fortsatt dialog och även ett gemensam föreningsforum som ett föreningarnas hus. Skulle betyda så mycket för ökad samverkan mellan föreningar i Linköping och med kommunen! Föreningshus. "Föreningssamordnare" inom kommunen. Att arbeta mot diskriminering, arbeta för jämställdhet få våra unga att utbilda sig. Revitalisera Romano folket Resandes kultur och språk. Komma ut och informera Åldrefrågor. Uppföljning med dialog och kontakter samt att arbeta operativt dvs att det händer något praktiskt. Hur kan äldre bidra i samhällsutvecklingen. Samverkan mellan olika föreningsinriktningar och olika nämnder inom kommunen. Ideellt utvecklingscentrum! Föreningshus! Lokal samverkan mellan organisationer möjligheter till att träffa av tal kring olika uppgifter för i första hand sociala företag men även lokala föreningar, se över upphandlingsprocessen, möjlighet till delad upphandling och därmed jämförbara frågor Hur kan vi hitta former för fortsatt dialog mellan de årliga mötena. Ser mycket fram emot informations- /kommunikationsplattform och medlemsregister! Kontakt mellan olika föreningar och kontakt mellan föreningar och kommun. Det kommer inom gemensam lokal för föreningslivet. Föreningssidan vid kommunen. Hur kan samarbetet mellan kommunen och min förening utvecklas? Hur ser dialogen med kommunen ut mellan de årliga träffarna och hur ser dialogen ut mellan föreningarna och på vilket kan kommunen hjälpa till med kommunikationen. Sen behöver vi knyta an till det nationella bättre. Lokalsamarbete mellan kommunen och den ideella sektorn. Byalagen samarbetar bra med våra Geografiska Utskott om många konkreta förslag, men sedan blir det tvärstopp. Tyvärr! Föreningar och utskott har låg status i stadshuset. Föreningssamverkan - föreningsregister - föreningsbidrag - föreningslokaler

12 11 Fråga 10: Vad tyckte du om lokalen? (kommentera gärna även mat och fika!) (34 svarade, 3 hoppade över) 0% 12% 27% 9% % Gällande lokalen och maten under dagen var mötesdeltagarna generellt sett nöjda.79 procent gav dagen 4-5 i betyg och 12 procent gav dagen betyg 2. I snitt fick lokal och mat 3,9 i betyg. Många kommenterade att mat och lokal var bra, men vissa upplevde lokalen som för stor och lite kylig. Några kommenterade även förmiddagens brist på bensträckare vilket är viktigt att ta med sig framöver. Kommentarer i urval (totalt 22 st): Allting var jättebra verkligen, superbra jobbat! Lite jobbigt med tre grupper i den stora lokalen. Men annars var lokalen och förtäring utmärkt. God service och lätt tillgängligt. Bra och rymlig lokal även bra med flera små rum så det gick att diskutera utan att störas av andra gruppers samtal, Mat och fika var bra både tider och innehåll Tack för en givande dag med bra innehåll Mat & fika och tillbehör/snacks var bra. Lokalen var mindre bra, för stor! Stora salen för kylig på förmiddagen, när vi fick sitta stilla så länge. Man borde haft minst 5 min rörelser. Den är lite för stor, det ekar när någon pratar och det är svårt att se varandra Bra att det var "rymd" i lokalen då vi var så många. Kanske skulle de sju rummen alla varit lite avskilda för att undvika störande sorl? Det varit best. Samlingslokalens akustik och ljudteknik var inte bra. Maten OK men några av specialkostarna var bortglömda. Bra med många små grupprum men i en lokal med bättre akustik är det OK att bilda grupper i hörn. Svårt med ljudet/att höra/s i den stora lokalen vid open space Som jag påpekat tidigare kändes lokalen för stor när man hade diskussioner i hörnen av lokalen. Mat och fika var gott och serverades effektivt.

13 12 Bilaga 1, samtliga kommentarer i utvärderingen Kommentarer fråga personer planerar om framtid, föreningar med kommunen. Tycker det var bra. Nya kontakter. Fantastiskt att så många ideella, tjänstemän och politiker var där! Många nya kunskaper och kontakter! bra upplägg Att kunna välja var man ville delta eller bara kunna lyssna Det gav nya kontakter med andra föreningar Väl förberedd. Bra stämning och samarbete. Bra planering. en samling av föreningar, politiker och tjänstemän som alla vill hitta bra former och områden att samarbeta - bära samhället framåt Konsulterna genomgång i början var alldeles för omfattande. Flera gånger påpekade de att vi var där på lördag, vilket var självklart. Cirka. 100 person diskutera om utveckla föreningar och kommun i staden Linköping. Jag kom till mötet utan någon klar bild av syftet och vad avtalet skulle kunna leda till. Delvis fick jag svar. Många får komma till tals. Förhoppningsvis att politikerna fått träffa fotfolket så de blir mer insatta i frågorna. Open Space kändes lite väl spejsigt / flummigt i början, om man kom helt oförberedd. Jag var förberedd med ett konkret problem: Föreningslivets lokalbrist. Och en konkret lösning: Dela lokaler med kommunen. Öppna även kommunens förskolor för föreningslivet kvällar och helger. Bygg nya lokaler så att de kan användas mera av flera.

14 13 Kommentarer fråga 2 Alla fick möjlighet att träffa och samtala kring de frågor som de själva tyckte var viktiga och relevanta. På det sättet har också värdefulla kontakter knutits mellan organisationer. Sämst? en liten bensträcka i början hade varit bra. Bästa var det innehöll många ämnen och många gruppar och det sämsta var att det finns inte alla föreningar i Linköping. Det bästa var att knyta kontakter och uppleva att vi är många som vill något Lite lång inledning. Mycket värdefulla kontakter och tips mm. Mötet med andra föreningar och politiker/tjänsteman var det bästa. Det sämsta var absolut den som introducerade open space - vi använder den ofta inom scouterna och det räcker med 5 minuter introduktion. Det näst sämsta var tyvärr inspirationstalalren - att systematisera löser sällan problem, som sällen är generella utan oftast specifika! Det bästa var att träffa andra föreningar och kommunens folk. Det hade känts bra om an hade haft en facilitator i varje grupp. att få träffa andra och dela sina erfarenheter Att det fanns politiker med, det sämsta var för lång inledning utan bensträckare Bästa med mötet var träffarna/diskussionerna i mindre grupper. Sämst var att dagen kanske var något lång Bäst: Föreningsengagemanget Mindre bra: moderator till workshop/gruppsamtal Bra diskussioner Otydlighet från kommunrepresentanter om vad som konkret kommer att hända. Det enda man lovade var minnenoteringar Fantastiskt att så många var med både från föreningslivet men också politiker och tjänstemän från flera olika nämnder. Ludvig och Ola var inspirerande och förmedlade mycket kunskap. Lokalen var för stor. Svårigheter att uppfatta allt när mikrofonen användes. Bäst var gruppsamtalen. Öppen dialog i grupper. (bästa) För lång tid att beskriva förutsättningarna för öppna dialogmötet (sämst) Alla entusiaster som var på plats var det bästa. Sämsta fanns inte. Det som skedde det skulle ske - det har ju Ola förberett oss på. Det var första möte och det är helt Ok tycker jag att det gick lite som prövning, lite försiktigt. Om samma personer fortsätter att träffas blir det mera fart tror jag. bäst starkt engagemang och positiva människor var bäst sämst en litet seg processledare av Work Shop Grupparbeten var givande. Se ovan. gemensamma diskussionerna bäst bäst de första föreläsningarna kunde ha kortats ner - sämst Det bästa var själva Open Space som arbetsform. Hade gärna hunnit med några fler grupper. Samtalen i gruppen En gemensam lokal för föreningslivet i Linköping Att träffa alla månniskor var bäst. Det sämsta att det tog lite tid att förstå "open space". Bäst : många visade stort engagemang. Sämst : diskussionen om referensgrupp.

15 14 Mycket bra inledning med Forum. Moderatorn pratade alldeles för tyst och otydligt. Tekniken inte jättebra. Vill heller inte bli behandlad som ett barn. Vi satt några och fikade och pratade och blev åtsagda att vi inte fick det. Nätverk skapas på många olika sätt och skall alltid uppmuntras. Open space som dialogform - bäst uppstart, förklarandet av den samma - sämst Bäst = fördelningen mellan politiker och fotfolket Sämst = Ola något långdragen i presentationen Gruppdiskussionerna var ostrukturerade men visade stor samsyn i lokalgruppen om behovet av gemensamma lokaler. Att få träffa många av dom som arbetar i föreningar i kommunen och få diskutera och utbyta tankar var bra. Mindre bra var lokalen för diskussion då man satt i stora salen. Det bästa var att träffa alla olika föreningar och få ett ansikte på de flesta. Det sämsta? kommer inte på något. :)

16 15 Kommentarer fråga 3 Mycket demokrati. Mycket bra, men det hade varit intressant att även höra kommunens ställning i de olika frågorna som togs upp. bra att få träffa politiker och andra förenings mänskor Bra info samt mänga bra möten Jag tror att nya möten kommer att innebära möjligheter för allt större samverkan mellan idéburen sektor och kommunen. Att olika inriktningar från föreningslivet; ungdom, äldre mm träffas tillsammans med företrädare från olika nämnder kan ge ett bra samarbete och en större kunskap om varandras områden. Det mest positiva i mina ögon är feedback från kommunen!! Efterfrågan från föreningslivet fanns länge men TRON i kommunen på att samarbete behövs saknades. Nu är tiden inne för att arbeta TILLSAMMANS och då kör vi igång! men det handlar om att jobba vidare med underlagen som kom in i olika frågor till nästa samling Det är viktigt att träffas ibland i verkliga livet och kunna ge uttryck för sina åsikter. Det är en bra början. Osäker. Tror mycket på idén men mer tid att knyta kontakter skulle vara en fördel Kommunen och politiken mellan föreningar betittar mycket. För att uppfylla syftet om dialog måste man hitta en struktur som gör att man också kan diskutera konkreta frågor. Nödvändigt. Hoppas att fler politiker och tjänstemän är med nästa gång Att just informationen gick fram till i första hand politiker Min förhoppning är att vår enighet om lokalbehovet leder till konkreta resultat med nygamla "leklador" för kulturella aktiviteter och nya sporthallar för gymnastik och idrott. Det känns bra att representanter från både tjänstemän, politiker och aktiva i föreningar möttes Bra att även kommunen får ett ansikte på de som kommer från ideella sektorn.

17 16 Kommentarer fråga 4 Alla föreningar hade en bra samverkan. Lärde känna flera nya föreningar och många nya personer. det kan leda till mera samarbete mellan föreningarna, att stödja varandra. Få insyn i andra föreningars frågor Hade endast kontakt med några föreningar. Möten, att träffa människor och tillsammans se möjligheter till utveckling. Tex gemensamma lokaler. Konkreta kontakter togs under mötet för framtida utbyte. Än så länge svårt att säga men att träffas och knyta kontakter är det viktigaste. Ideerna kan komma längs vägen. personkontakter, veta om vilka som finns och vad man vill Speciellt lokalfrågan kan ge synergieffekter. se kommentar fråga 3 Vi som samlar inte alla föreningar som finns i Linköping. Man upptäcker nya grupper och kontaktpersoner som jobbar med samma frågor. De föreningar jag träffade kände jag till sedan tidigare Upplägget var problemorienerat, inte inriktat på att bygga nätverk mellan olika föreningar. Ett antal individer fokuserade på att lösa ett gemensamt problem. Jag hoppas att dagen ska leda till att man lättare ska kunna få kontakt med de organisationer som man kan ha givande samarbete med. Eftersom vi var så många var det svårt att få koll på alla. Intressant att möta andra föreningar och se vad de sysslar med.

18 17 Kommentarer fråga 5 Alla information kommer via mejl och inpassa tid. Den var tydlig och bra. Bra med utskick, men fr a att all information låg på hemsidan. Förväntningarna stämde väl med hur det sedan blev, så informationen var bra. Inbjudan kom i god tid,även program för dagen Blev förvånad när första inbjudan kom och det visade sig vara en lördag, tidigare har möten varit kvällstid och trodde därför det var felskrivet men med det upplägg som var behövdes verkligen en hel dag i lugn och ro. vi hade önskat programmet med lite framförhållning än ett par dagar innan. Bra inbjudan. Mer detaljerad info skulle jag vilja få innan mötet. Väl satsade timmar en lördag Flummigt utan ordentlig agenda. Man hade kunnat börja en timme senare utan att det hade minskat värdet. Bra information kommer inom e-post. Tror jag, har haft fel på min mail så jag fick muntlig inbjudan av en annan person, Ingen visste syftet och formen för mötet. Gör nästa inbjudan i form av en enkät: Vilken fråga vill du diskutera? Vilket problem vill du lösa? Hur vill du lösa problemet? Ser du flera lösningar på samma problem? Kan problemet lösas i samverkan? Vilken samverkan kan fungera bäst? Skissa på flera problemlösningar, skriv ned och ta med till seminariet! Alla får komma till tals

19 18 Kommentarer fråga 6 Open space metoden är mycket effektiv enligt min mening, bör användas oftare i sådan här sammanhang. Alla hade en utrymme att uttrycka om sina åsikter. Och man kudde få olika idéer. Jag tycker det är en bra form av möte. Var en bra metod denna gång, men det finns andra sätt som kan användas som påverkanstorg, speeddating, cafesamtal etc. nytt för mig men det kändes som det hjälpte till att öppna upp folk och få det att kännas lite lättsammare och avslappnat. Jag hade aldrig varit med om detta men tyckte det var mycket positivt Metoden var ovan men upplevdes mer och mer positiv med tanke på bra engagemang. 'Det stora flödet av lappar på väggen visade att det fanns en hel del frågor bland alla närvarande och modellen att alla väljer ämne utifrån intresse fungerade bra. I de grupper jag deltog i, var det flera bra och livliga diskussioner som kan leda framåt. Lättare att koma till tals i mindre grupper. Det behövs verkligen! Hur annars kan man ge utrymme för alla tankar och problem? Just nu vet jag inget bättre alternativ. processledaren var seg... Idén ok, men behöver inte förklaras så mångordigt. Metoden OK, moderatorn trög och lite "förskoleaktig" Det tog tid innan man fattade vad det handlade om, alltför talträngd föreläsare anser jag Alla som varit i sal kan skriva eller klara till. Vid en open space är det bra om det finns en ansvarig vid varje grupprum för att sammanställningen ska bli så rättvis som möjligt. Det var ingen tydlighet i vad målet för dagen var. Lite rörigt men mycket kreativ metod. Alla deltagare kom till tals! För ett första möte kan den duga men jag skulle inte ha lust att komma en gång till Open space som metod är mycket bra men kräver en viss vana. Ganska flummigt för min smak. Några få kom till tals och greppade mikrofonen, men utan någon märkbar respons. Att maj kan välja det man är intresserad av Bra metod där man själv får vara aktiv. Kanske lite för stor arena för att alla ska få komma till tals i och med att det var så många organisationer. Intressant men lite rörigt

20 19 Kommentarer fråga 7 Han var duktig som gick runt medan han pratade. Några damer som satt bredvid mig pratade om att de blev distraherade av han ofta sa "eeh" mellan meningarna. Störde mig inte så mycket men det kanske är nåt att tänka på? Ola var flame av energi. Han kunde kanske styrt upp lite mer med tiden och klumpat ihop ämnen som var de samma Lite för mycket. Han skulle kunnat tonat ner sig lite. Dessutom bör han träna på att inte säga eeee efter nästan varje mening. Men på det hela var han bra. Antingen hade han fått alldeles för mycket tid till introduktionen eller så älskade han sin egen röst!? Han var ju dock väl insatt i metoden, men hade gjort några avsteg som inte var bra. Enkel och bra pressentation Lugn och saklig och fick igång processen på ett bra sätt. Lite för lång tid för beskrivning av dagens arbete. Till slut var det riktigt bra. Början var lite fölr försiktig och spänd. Bra att Ola gick längs cirkeln och pratade samtidigt - närmade sig publiken. han sa rätt saker men engagemanget upplevdes inte så stort Malde samma sak för mycket. det dröjde innan han kom till skott Det tog lite väl mycket tid att informera om processen Ung var energi knippe. mycket aktiv ungdom Diffus målbeskrivning med dagen. Tydlig beskrivning att träffas men otydlig målbeskrivning från processledaren. Han var alltför otydlig och med den dialekten måste man lägga sig vinn om att tala tydligt med konsonanter särskilt som deltagarnas medelålder var mycket låg. Östsam hade en gång en tjej som höll i en open space kring kulturplanen och hon var väldigt bra. Anlita henne nästa gång. Han pratade länge och långsamt om en abstrakt process, men överlät alla initiativ till oss själva. Vi visste inget i förväg hur det skulle gå till, inte ens i halvtid, först i grupparbetet. Det är svårt att jobba med bara blanka papper. Något långdragen - hade inte någon direkt microfonvana

21 20 Kommentarer fråga 8 toppen! Mycket bra föreläsning och föreläsare. Det var bra denna gång för att se vilka frågor som är aktuella hos föreningarna. Nästa gång kanske kommunen kan lyfta några frågor på ett påverkanstorg! Bra att kunna delta på flera ställen och delta i olika samtal De ämnen som kom upp kom utifrån behov och önskemål från alla närvarande. Bra att agendan inte var "satt" i förväg. Det behövdes för att komma fram till olika föreningars behov och problem. i gruppen under lördagen var det säkert ca:3-5 föreningar som lokalt behärskar metoden och med mer engagemang se kommentarer ovan Dålig struktur. Välkomna hit och gör vad ni vill? Dålig styrning gav dåligt utbyte och vilsna deltagare. Jag hade med mig en konkret fråga som samlade en grupp. När många vill diskutera och göra sin röst hörd

22 21 Kommentarer fråga 9 ungdomars sysselsättning och hur man kan få människor mer invandrarbakgrund mer engagerade i föreningslivet. religionsdialog En gemensam lokal för föreningslivet i Linköping. Kommer inte ihåg tyvärr Jag vet inte. Det fanns flera frågor. Bla. ang gemensamt kansli., Integration. mfl. Dels fortsatt dialog och även ett gemensam föreningsforum som ett föreningarnas hus. Skulle betyda så mycket för ökad samverkan mellan föreningar i Linköping och med kommunen! Föreningshus. "Föreningssamordnare" inom kommunen. att arbeta mot diskriminering,arbeta för jämställdhet få våra unga att utbilda sig.revitalisera Romano folket Resandes kultur och språk. Komma ut och informera Eftersom jag representerar en pensionärsorg är det sådana frågor som har hög prioritet men även det fanns ju med Åldrefrågor. Uppföljning med dialog och kontakter samt att arbeta operativt dvs att det händer något praktiskt. Hur kan äldre bidra i samhällsutvecklingen. Samverkan mellan olika föreningsinriktningar och olika nämnder inom kommunen. Ideellt utvecklingscentrum! Föreningshus! Ungdomsrekrytering Jag behöver mer betänketid i denna fråga. lokal samverkan mellan organisationer möjligheter till att träffa av tal kring olika uppgifter för i första hand sociala företag men även lokala föreningar, se över upphandlingsprocessen, möjlighet till delad upphandling och därmed jämförbara frågor Kontakter i äldrevården. Former för dialog med kommunen fortsatt samverkan kring konkreta frågeställningarr Hur kan vi hitta former för fortsatt dialog mellan de årliga mötena. Ser mycket fram emot informations- /kommunikationsplattform och medlemsregister! Kontakt mellan olika föreningar och kontakt mellan föreningar och kommun. det kommer inom gemensam lokal för föreningslivet. Föreningssidan vid kommunen. Lokalfrågan. Hur kan samarbetet mellan kommunen och min förening utvecklas?

23 22 Hur ser dialogen med kommunen ut mellan de årliga träffarna och hur ser dialogen ut mellan föreningarna och på vilket kan kommunen hjälpa till med kommunikationen. Sen behöver vi knyta an till det nationella bättre. Lokalsamarbete mellan kommunen och den ideella sektorn. Byalagen samarbetar bra med våra Geografiska Utskott om många konkreta förslag, men sedan blir det tvärstopp. Tyvärr! Föreningar och utskott har låg status i stadshuset. Föreningssamverkan - föreningsregister - föreningsbidrag - föreningslokaler Samordningen av alla som jobbar i ideburna sektorn för att kunna främja samarbete

24 23 Kommentarer fråga 10 allting var jättebra verkligen, superbra jobbat! Allt var väldigt bra. Lite jobbigt med tre grupper i den stora lokalen. Men annars var lokalen och förtäring utmärkt. God service och lätt tillgängligt. Bra lokal och ljud. Gör gärna en utplacering nästa gång så att man inte sitter tillsammans med de man känner utan med nya, gärna även på lunchen. Flera av oss kom på det efter första sittningen och gjorde sedan så spontant. Fika och mat lagom. Bra och rymlig lokal även bra med flera små rum så det gick att diskutera utan att störas av andra gruppers samtal, Mat och fika var bra både tider och innehåll Tack för en givande dag med bra innehåll Både mat och fika var bra. Passade bra för denna arbetsform. Maten var bra. Mat & fika och tillbehör/snacks var bra. Lokalen var mindre bra, för stor! Bra, men ett par grader varmare i stora mötes-lokalen hade inte skadat. Lite för stort. Det kan bli mindre och mera trivsamt. Med tiden blir det kallt också. Maten var god men inget speciellt, som hemma, fast kycklingen lite torr. Jag skulle bli glad att kunna välja grovt bröd till smörgåsen. TACK, det var bra ändå!! jag tror kanske att två ringar hade varit bra... det blev stort avstånd inom ringen Stora salen för kylig på förmiddagen, när vi fick sitta stilla så länge. Man borde haft minst 5 min rörelser. Den är lite för stor, det ekar när någon pratar och det är svårt att se varandra Bra att det var "rymd" i lokalen då vi var så många. Kanske skulle de sju rummen alla varit lite avskilda för att undvika störande sorl? Det varit best. Bra lokal o mat. Samlingslokalens akustik och ljudteknik var inte bra. Maten OK men några av specialkostarna var bortglömda. Bra med många små grupprum men i en lokal med bättre akustik är det OK att bilda grupper i hörn. svårt med ljudet/att höra/s i den stora lokalen vid open space Bra lokal men dåligt möblerad. Mycket bra mat och fika. Bra storlek för denna grupp - Maten, borde kanse varit ytterligare en servitrice Som jag påpekat tidigare kändes lokalen för stor när man hade diskussioner i hörnen av lokalen.mat och fika var gott och serverades effektivt. Lokalen är sådär. Det blir rätt högt ljud i den. Maten kunde nog ha varit bättre om inte kycklingen var så torr. Saknade även frukt.

25 24 Bilaga 2 Frågornas svar i absoluta tal, tabellform: Betyg Fråga 1 Fråga 3 Fråga 4 Fråga 5 Fråga 6 Fråga 7 Fråga 8 Fråga Genomsnitt 4 4,29 3,79 4,21 3,82 3,21 4,36 3,94

Utvärdering av dialogmötet 5 oktober Svar från politiken

Utvärdering av dialogmötet 5 oktober Svar från politiken Utvärdering av dialogmötet oktober 0 - Svar från politiken Utvärdering dialogmötet oktober sammanställning Den oktober 0 hölls ett dialogmöte mellan Linköpings kommun och den idéburna sektorn. Inbjudna

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Grand Hotel, Lund den 12 september 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation:

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Borås den 2 oktober 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation: Thomas

Läs mer

Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds

Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds 2018-05-15 Linköpings kommun linkoping.se Innehåll 1. Inledning 3 2. Tillit till kommunen 4 3. Upplevelser av processen 5 4. Dialogmötenas

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Utvärdering av ledarskapsdagen, SPIRA, 8:e oktober, 2018

Utvärdering av ledarskapsdagen, SPIRA, 8:e oktober, 2018 Utvärdering av ledarskapsdagen, SPIRA, 8:e oktober, 2018 Antal respondenter: 124 : 67 Svarsfrekvens: 54,03 % Kön Kön Kvinna 41 (61,2%) Man 26 (38,8%) Kön 1,4 0,5 35,4 % 1,0 1,0 1,0 2,0 2,0 Ålder Ålder

Läs mer

Lärprojektet Utvärdering av samverkansdialogerna

Lärprojektet Utvärdering av samverkansdialogerna Lärprojektet Utvärdering av samverkansdialogerna 1. Hur bedömer du lärprojektet Utvärdering av samverkansdialogerna som helhet? 1 = Mycket dåligt, 5 = Mycket bra 2. Kommentar Antal svarande: 4 - Mycket

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Demokratidagen. Sammanställning gjord av Fredric Olofsson Ungdomskonsulent

Demokratidagen. Sammanställning gjord av Fredric Olofsson Ungdomskonsulent Demokratidagen 15 Sammanställning gjord av Fredric Olofsson Ungdomskonsulent Innehåll Ungdomarnas enkätsvar.1-8 Sammanställning sju frågor.....1-3 Ta ställning till följande påståenden 4-7 Inkomna synpunkter

Läs mer

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning.

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Länsfolkhälsorådet Gävleborg Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Intressanta jämförelser och bra föreläsning. En mycket intressant föreläsning.

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018?

Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018? Villa Vik, Växjö, Kronoberg Hur ser din landsbygd i Kronoberg ut 2018? Workshop, Open Space, den 8 Mars 2014 Arrangör: Hela Sverige ska leva Kronoberg och Länsstyrelsen Kronoberg Processledning och dokumentation:

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Plats: STOCKHOLM Mycket bra: 8 10 Genomsnittligt/ok 4 7 Ej tillfredsställande 1 3 Ringa in en siffra Medel av 10 poäng

Plats: STOCKHOLM Mycket bra: 8 10 Genomsnittligt/ok 4 7 Ej tillfredsställande 1 3 Ringa in en siffra Medel av 10 poäng Kursen genomfördes under feb-mars 2019 med kursdeltagare från: Combitech, DeLaval Int., Etteplan Plats: STOCKHOLM 1. Din övergripande åsikt om kursen är: 9,2 2. Intressant och inspirerande 9,2 3. Praktiskt

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Folkets Hus, Göteborg den 7 december 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Överenskommelsen Regeringskansliet Idéburna organisationer inom det sociala området Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

Deltagande i utvärderingen fördelade på profession/uppdrag

Deltagande i utvärderingen fördelade på profession/uppdrag Deltagande i utvärderingen fördelade på profession/uppdrag Rektor 9 Lärare 12 Förskolechef 8 Förskollärare 5 Personal inom elevhälsa 9 Politiker 6 Skolchef 4 Övriga 3 Totalt 56 Varav: Män 13 Kvinnor 42

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare

Falköpings kommun Feriepraktik Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Falköpings kommun Feriepraktik 2017 Enkät till chefer, handledare/kontaktpersoner och medarbetare Ansvarig chef 17,9% 14 Handledare/kontaktperson 37,2% 29 Medarbetare 41% 32 På annat sätt: 3,8% 3 På annat

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Uppföljning Inspirationsträff den 24 september 14, kl 9. 15. Medborgarhuset, Lycksele Målgrupp: civila samhället med representanter för pensionärsföreningar,

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

Enkätsvar från Nätverksträffen 23 okt -08 i Stockholm

Enkätsvar från Nätverksträffen 23 okt -08 i Stockholm Enkätsvar från Nätverksträffen 23 okt -08 i Stockholm Uppföljning av resultat och lärdomar från nätverksträff Landsbygdsnätverkets syfte med konferensen: o Förbättra genomförandet och förstärka det svenska

Läs mer

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 1 Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 2012-06-11 Projektets premiärdagar inledande utbildningstillfällen med fokus på två av målgruppens mest efterfrågade utvecklingsområden ägde

Läs mer

ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning

ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning ENGAGEMANGSGUIDER 2011 Nätverksträff 1 En sammanfattning Den första nätverksträffen 2011 i projektet Engagemangsguider pågick mellan den 9-10 juni på Södra Teatern i Stockholm. Ett önskemål bland de Engagemangsguider

Läs mer

Bra innehåll och föredrag med lagom variation och relevanta frågeställningar.

Bra innehåll och föredrag med lagom variation och relevanta frågeställningar. Totalt 31 inlämnade utvärderingar. Har tagit med samtliga. Bra Nätverkande och utbyte av erfarenheter och tips. Bra innehåll och föredrag med lagom variation och relevanta frågeställningar. Bra med grupparbete

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Öppet Forum Högskolan Halmstad

Öppet Forum Högskolan Halmstad Utvärderingsrapport 1 av Lust H projektet Öppet Forum Högskolan Halmstad 15 april 2003 Högskolan i Halmstad Mats Holmquist 1. Bakgrund Den 15 april 2003 arrangerade interrimteamet för Lust H en heldag

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Statistik Utvärdering Workshop, Puzzelprojektet 6/11 på Brigaden i Linköping

Statistik Utvärdering Workshop, Puzzelprojektet 6/11 på Brigaden i Linköping Fråga Respondenter Antal svar Fördelning % 1) Hur upplevde DU dagen i helhet? 38 38. 3 5 5 13,2 4 16 16 42,1 5 17 17 44,7 2a) Hur upplevde du inledning framförd av Jan Cederborg och Ann-Margret Månsson

Läs mer

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16. Författare: Carl Planthaber

Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16. Författare: Carl Planthaber Utvärdering Vasa Gymnastik HT 16 Författare: Carl Planthaber 1 Inledning Föreningen Vasa Gymnastik har under terminen haft fem aktiva grupper med barn mellan åldrarna 6 och 12 år. Under terminen har föreningen

Läs mer

GNS gemensamma ställningstagande om inriktning inför verksamhetsplanering 2014

GNS gemensamma ställningstagande om inriktning inför verksamhetsplanering 2014 1 2013-07-03 GNS gemensamma ställningstagande om inriktning inför verksamhetsplanering 2014 Utvärdering av Resultatkonferensen 2013 Undersökningen skickades ut till totalt 169 personer 101 personer har

Läs mer

Handledning för studiecirkel

Handledning för studiecirkel Handledning för studiecirkel Planering av cirkeln Som samordnare och cirkelledare är det din uppgift att tillsammans med gruppen sätta upp ramarna för träffarna och föra dem framåt. Här presenteras ett

Läs mer

Sammanställning enkät höstmötet 2007

Sammanställning enkät höstmötet 2007 Sammanställning enkät höstmötet 2007 1) Vad förväntar du dig. 1. Nyheter i programmet, samt utbyte av erfarenheter. 2. Intressanta föredrag och nyheter i funktionalitet, samt hur ekonomiprogrammen används.

Läs mer

Kursutvärdering Matematisk analys IV H11

Kursutvärdering Matematisk analys IV H11 Matematisk analys IV, höstterminen 20. Responses: 9 Kursutvärdering Matematisk analys IV H. Du är Kvinna 33 3 Man 67 6 2. Varför har du läst denna kurs? Intresse för ämnet 33 3 Lättare att få jobb Förkunskapskrav

Läs mer

Översikt alla Frågor - Reglab - Lärprojektet Integration - uppföljningsenkät

Översikt alla Frågor - Reglab - Lärprojektet Integration - uppföljningsenkät Översikt alla Frågor - Reglab - Lärprojektet Integration - uppföljningsenkät Statistik - Veldig kunnskapsrike deltakere, bra prosess og læring mellom deltakerne Har varit ett mycket bra projekt som gjort

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

Temadag om Natur & Hälsa

Temadag om Natur & Hälsa Utvärderingsrapport 6 av Lust H projektet Temadag om Natur & Hälsa Gullbranna 15 september 2004 Högskolan i Halmstad Mats Holmquist 2004-11-30 1. Bakgrund I mitten av september samlades närmare 90 personer

Läs mer

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Sammanställning av FSO medlemskonferens med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Onsdagen var bokad sedan länge och efterlängtad. Då kom föreningscoachen och föreläsaren Lisa Moraeus till vår medlemskonferens. Vi

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING Heldag i en kommun Årjäng 12-02-01 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Årjäng Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015

Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015 Utvärdering av Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2015 Information om utbildningsdagen kom ut i tid. Instämmer... Helt 75 98,7 Delvis 1 1,3 Inte alls 0 0 Innehållet i utbildningsdagen motsvarade dina förväntningar.

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Umeå universitet Inst för informatik P O Ågren Annakarin Nyberg Sid 1 (7) Sammanställning av kursutvärdering Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Framtidens IT-miljöer, 7,5 hp,

Läs mer

Rapport Projekt Affärsutveckling

Rapport Projekt Affärsutveckling Rapport Projekt Affärsutveckling Qniv Våren 2009 Projektledare Marianne Örtengren Ulrika Sandström Enkät och rapport: Ulrika Sandström Nära coaching ulrika@naracoaching.se Sammanfattning Under våren 2009

Läs mer

Välkomna nya medlemmar. Några tips och råd

Välkomna nya medlemmar. Några tips och råd Välkomna nya medlemmar Några tips och råd Vänsterpartiet 2014 Ett fantastiskt problem Vänsterpartiet växer i snabb takt. Det är ett fantastiskt problem: till skillnad från andra partier får vi hela tiden

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Haninge den 4 oktober 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation: Thomas

Läs mer

Checklista utbildningar och andra möten. Best practice 2013, Mongara AB

Checklista utbildningar och andra möten. Best practice 2013, Mongara AB Checklista utbildningar och andra möten Best practice 2013, Mongara AB Vi vill med detta dokument ge dig som håller föreläsningar, informationsmöten och utbildningar några tips som ger dig möjlighet att

Läs mer

Landsbygd 2.0 vad är det?

Landsbygd 2.0 vad är det? Landsbygd 2.0 vad är det? Landsbygd 2.0 vad är det? Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra

Läs mer

Under hösten 2011 och våren 2012 har Det företagsamma Värmland genomfört sju olika typer av aktiviteter inom ramen för projektet.

Under hösten 2011 och våren 2012 har Det företagsamma Värmland genomfört sju olika typer av aktiviteter inom ramen för projektet. Under hösten 2011 och våren 2012 har Det företagsamma Värmland genomfört sju olika typer av aktiviteter inom ramen för projektet. Aktiviteterna är genomförda i olika omfattning i samtliga av Värmlands

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Ung Fritid kongress & dialogmöte hösten 2010

Ung Fritid kongress & dialogmöte hösten 2010 Ung Fritid kongress & dialogmöte hösten 2010 Fritidsförvaltningen Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2010-12-09 1.0 Malin Midler Norén Fritidsförvaltningen Fritidsförvaltningen Syfte

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi!

Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Hej på er! Ännu en månad har rusat förbi! Under november månad har vi fortsatt med demokratiutbildning för ledningsgrupperna i förvaltningarna. Detta var årets sista tillfälle för demokratiutbildning!

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

FOKUS DALBY. - En utvärdering. Trivector Information

FOKUS DALBY. - En utvärdering. Trivector Information FOKUS DALBY - En utvärdering Trivector Information INLEDNING Trivector Information AB har under oktober-november 2013 genomfört en undersökning med syftet att utvärdera Fokus Dalby utifrån de mål som återfinns

Läs mer

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44)

MYCKET BRA (7/44) BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) INTE BRA (1/44) Kursutvärdering moment 4, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? BRA (34/44) GANSKA BRA (4/44) Intressant Detta var det intressantaste kursmomentet Den sammanfattande föreläsningen i slutet

Läs mer

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Positiva synpunkter Bra upplägg. Lite teori blandat med övningar i lagom storlek. Verksamhetsnära och realistiskt. Många tankeställare

Läs mer

Arbetsrapport CEQ, ETS170

Arbetsrapport CEQ, ETS170 Arbetsrapport CEQ, ETS170 Basfakta Kursnamn Kurskod Högskolepoäng Kravhantering ETS170 7.5 hp Läsår 201011 Kursen slutade i läsperiod Program Antal registrerade på kursen 28 HT_LP2 samtliga Antal enkätsvar/svarsfrekvens

Läs mer

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen.

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. I boksamtalet vill jag att de andra i gruppen ska- ha ett mordiskt intresse, brinnande blick, öronen på skaft och

Läs mer

HF LEQ. Antal svar: 23

HF LEQ. Antal svar: 23 HF - LEQ : GRUPPTILLHÖRIGHET Denna version av enkäten används om kursen har inkluderat olika grupper av kursdeltagare. Du bör då ha fått information om vilken grupp du ska välja nedan. Välj din grupp i

Läs mer

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre

Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre 2013-03-23 Utvärdering av inspirationsdagar i Örnsköldsvik och Söråker Tillsammans kan vi bättre Bakgrund Inom satsningen Bättre liv för sjuka äldre 2013 anordnade Demensnätverket i Västernorrland tillsammans

Läs mer

Insolvensrätt med sakrätt HT Ungefär hur många timmar per vecka har du studerat (inkl. föreläsningar, seminarierna och grupparbetet)?

Insolvensrätt med sakrätt HT Ungefär hur många timmar per vecka har du studerat (inkl. föreläsningar, seminarierna och grupparbetet)? Insolvensrätt med sakrätt HT18 : 1. Hur mycket av kursen har du deltagit i: Hur mycket av kursen har du deltagit i: 0% 0 (0,0%) 1-0% 1 (6,%) 1-40% 1 (6,%) 41-60% 1 (6,%) 61-80% (1,5%) 81-100% 11 (68,8%).

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Trädvård LK0196, 20078.1516 15 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Grund Kursledare = Johan Östberg Värderingsresultat Värderingsperiod: 2016-01-12-2016-01-22 Antal svar 30 Studentantal 36 Svarsfrekvens

Läs mer

Reglab - Lärprojektet Nya perspektiv på Mångfald

Reglab - Lärprojektet Nya perspektiv på Mångfald Reglab - Lärprojektet Nya perspektiv på Mångfald Jag hade förväntat lite mer struktur på processen Ibland betyg 5 ibland betyg 2. Ojämnt, men väl värt deltagande för det som var givande. Respondenter:

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Demokrativeckor 2013

Demokrativeckor 2013 Demokrativeckor 2013 Ewa Franzén Bun 2013/259 Ubn 2013/118 november 2013 2013-10-18 1 (4) Innehåll 1. BAKGRUND/ SYFTE... 2 2. PLANERING OCH GENOMFÖRANDE... 2 3. SYNPUNKTER... 2 4. SAMMANFATTNING OCH FÖRSLAG...

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28

H10_Statistik och Vetenskapsteori. Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 H10_Statistik och Vetenskapsteori Antal deltagare i enkäten: 44 Antal erhållna enkätsvar: 28 1. I vilken utsträckning anser du att du uppnått de angivna kursmålen? (5) Stor 13 46,4% (6) Mkt stor 5 17,9%

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Temadag om Hälsa & Ekonomi

Temadag om Hälsa & Ekonomi Utvärderingsrapport 9 av Lust H projektet Temadag om Hälsa & Ekonomi som en del av verksamheten Laholm 19 maj 2005 Högskolan i Halmstad Mats Holmquist 2005-08-16 1. Bakgrund I maj samlades 40 personer

Läs mer

Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare

Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare Programmering med JavaScript, HTML och CSS Studietakt: Program: Saknas Fristående kurs, PAGWH, PAGWE Studenter i utskick: 40, 26, 20 Antal svarande

Läs mer

Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2016

Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2016 Arbetsterapeuternas utbildningsdag 2016 Information om utbildningsdagen kom ut i tid. Instämmer... Helt 109 93,2 Delvis 6 5,1 Inte alls 2 1,7 Innehållet i utbildningsdagen motsvarade dina förväntningar.

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029

Kursutvärdering HT 14. Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Kursutvärdering HT 14 Att arbeta med sjukdomsförebyggande metoder 2XX029, 9XX029 Hur svarade kursen mot kursbeskrivningen? fördelning 0% 0% 0% 10% 25% 65% antal (0) (0) (0) (2) (5) (13) Medelvärde (för

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Möten som ger resultat

Möten som ger resultat Möten som ger resultat Sammanställning av resultat från utbildningsdag för Kulturparken Småland och Jönköpings länsmuseum inom ramen för projektet Kultur, strategi och framtid. Vrigstad 27 november 2012

Läs mer

Smart Energi Skåne intervjuer

Smart Energi Skåne intervjuer Smart Energi Skåne intervjuer Utvärderande intervjuer Som en del av utvärderande insatser för projektet Smart Energi har vi under 2017 gjort intervjuer ute på de deltagande företagen, för att fånga upp

Läs mer

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017

Vasa Gymnastik. Gymnastutvärdering 2016/2017 Vasa Gymnastik Gymnastutvärdering 2016/2017 1 Varför en undersökning Under vårterminen genomfördes en undersökning för våra gymnaster. Undersökningen görs i syftet att bibehålla god kontakt med föreningen

Läs mer

Utvärdering om konferens för nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård

Utvärdering om konferens för nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård Utvärdering om konferens för nationellt kliniskt kunskapsstöd primärvård 13-14 dec 2017 Malmö Hyllie Inledning Den 13-14 december 2017 arrangerades den första nationella konferensen om Kliniskt kunskapsstöd

Läs mer

REGLAB Hur bedömer du lärprojektet Kommunikation som helhet? 2. Kommentar. 3. Vad har du uppskattat mest? Antal svarande: 10

REGLAB Hur bedömer du lärprojektet Kommunikation som helhet? 2. Kommentar. 3. Vad har du uppskattat mest? Antal svarande: 10 REGLAB 2011 1. Hur bedömer du lärprojektet Kommunikation som helhet? 1 = Mycket dåligt, 5 = Mycket bra 2. Kommentar Antal svarande: 6 - Bra kontakter och jag har lärt mig nya saker om kommunikation. -

Läs mer

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun Överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun Det här är en lokal överenskommelse om principer och åtaganden mellan Uppsala kommun och Uppsalas föreningsliv för vår gemensamma samhällsutveckling.

Läs mer

Första frågan: Hur kan vi, genom en överenskommelse, gemensamt vara till nytta och glädje för kommuninvånare?

Första frågan: Hur kan vi, genom en överenskommelse, gemensamt vara till nytta och glädje för kommuninvånare? Utskrift från workshop den 29 september 2017 kring frågan Hur kan vi, genom en överenskommelse, gemensamt vara till nytta och glädje för kommuninvånare? Första frågan: Vilka samverkansområden som är till

Läs mer

Trafikkontoret. Sammanställning av fyra arbetsmöten angående trafiksäkerhetsåtgärder för Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen

Trafikkontoret. Sammanställning av fyra arbetsmöten angående trafiksäkerhetsåtgärder för Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen Augur Marknadsanalys AB Barnhusgatan 4 111 23 Stockholm Telefon 08 545 291 00 Fax 08 545 291 20 info@augur.se www.augur.se Trafikkontoret Sammanställning av fyra arbetsmöten angående trafiksäkerhetsåtgärder

Läs mer

Sammanställning regionala projektledare

Sammanställning regionala projektledare Bilaga 1 till Tre år med Mångfald på slätten (OVR306) Sammanställning regionala projektledare 1. Hur nöjd är du med att arbeta i projektet? Samtliga var nöjda med att ha jobbat i projektet och tycker att

Läs mer

Föräldraenkät VT Styrelsen för GIII:an

Föräldraenkät VT Styrelsen för GIII:an Föräldraenkät VT 2014 Styrelsen för GIII:an 2014-06-01 Bakgrund Styrelsen beslutade på styrelsemötet den 22 april 2014 att en föräldraenkät skulle genomföras för att möta kundnöjdhet Senast en liknande

Läs mer

Checklista medlemsvård

Checklista medlemsvård Checklista medlemsvård Medlemskapet i fokus Det är en styrka för Moderaterna om många väljer att bli medlemmar det visar att vi är ett parti på frammarsch. Många medlemmar är viktigt både för att det ger

Läs mer

IBSE Ett självreflekterande(självkritiskt) verktyg för lärare. Riktlinjer för lärare

IBSE Ett självreflekterande(självkritiskt) verktyg för lärare. Riktlinjer för lärare Fibonacci / översättning från engelska IBSE Ett självreflekterande(självkritiskt) verktyg för lärare Riktlinjer för lärare Vad är det? Detta verktyg för självutvärdering sätter upp kriterier som gör det

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Solgläntans Behandlingshem i Kramfors AB Rapport 2015-03-03 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive

Läs mer

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar

Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar totalt, 79 svar Enkät till våra motionärer våren 2014 Svar "totalt", 79 svar Allmänt om sammanställningen och analysen av svaren: Antal svarande yngre än 20 år 3 st 20-39 år 10 st 40-59 år 38 st 60 år och äldre 28 st

Läs mer

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START SÅ FÅR DU TILL EN BRA START INFÖR START 1. FÖRBEREDELSER Du tjänar igen tiden sen VID INTRODUKTIONEN 2. PRAKTIKALITETER Var tydlig, övertydlig! Fem tips från arbetsgivare till arbetsgivare inför nyanställning

Läs mer

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var?

BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK. DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? BLODGIVNINGSBEFRÄMJANDE ARBETE OCH SAMTALSTEKNIK DEN 2 APRIL 2014 Antal svar 32 av 38 Hur givarna förstår information och frågor var? Kommentar till: Hur givarna förstår information och frågor. Bra att

Läs mer

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken.

För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Vialundskolan: Nystart med Drömmen om det goda i Kumla av Malin Sundin För ett par veckor sedan gick jag grundkursen i Drömmen om det godametodiken. Jag började direkt när jag kom tillbaka till skolan

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport Kleindagarna 2012 - Snabbrapport 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 10 - Mycket lärorikt, trevligt, väldigt

Läs mer

Föräldramöten Daltorpsskolan och Dalsjöskolan, vårterminen 1999

Föräldramöten Daltorpsskolan och Dalsjöskolan, vårterminen 1999 Sammanställning av utvärderingar från Föräldramöten och, vårterminen 1999 Inledning På uppdrag av hälso- och sjukvårdens folkhälsoenhet i Borås, har nio föräldramöten genomförts på försök under vårterminen

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer