HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (19)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (19)"

Transkript

1 Bildningsnämden (19) Plats och tid Klockarhagsskolan kl Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist (s) Monika Eriksson (s) ers Anna Hult (s) Kenth W Johansson (m) Olle Samuelsson, (c) Marguerite Wase (hob), ers Sören Jansson Christer Nordh (v) Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Madeleine Hautamäki (c) Siv Ighe (v) Rektorer: Helena Persson, Helena Sjöberg, Christina Bennermalm, Lena Renström, Marianne Sörenson, Torgel Simensen, Ann-Britt Enberg Hans Ljungqvist, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare Monica Eriksson (s) Bildningsförvaltningen Sekreterare... Paragrafer Inger Törnkvist Ordförande... Ritha Sörling (s) Justerande... Monica Eriksson (s) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Bildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset Hällefors Underskrift... Inger Törnkvist

2 Bildningsnämden (19) 75 Tid och plats för justering av protokollet Beslutas att protokollet justeras på Bildningsförvaltningen. 76 Val av justerare Beslutas att utse Monika Eriksson (s) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 77 Tillkommande ärenden Information om förändring av vaktmästaroganisationen och Bra kvalitet på skolverksamheten i Hällefors samt Godkännande av avtal gällande kommunens idrottsanläggningar.

3 Bildningsnämden (19) 78 Rapport från verksamheterna F 9, dnr 6.07/600 Rektorerna inom verksamheterna F 9, Lena Renström, (Grythyttans skola och Gröna Katten), Helena Sjöberg, (Elevhälsan) Christina Bennermalm (Snäckeskolan och Kronhagsskolan och Helena Persson, (Klockarhagsskolan) informerar om dagsläget från respektive verksamhet.

4 Bildningsnämden (19) 79 Övergripande granskning 2007, dnr 27.07/600 Varje styrelse och nämnd skall årligen granskas av revisorerna och detta för att ge fullmäktige tillräckligt med underlag till prövningen av ansvarsfrihet. Syftet med en övergripande granskning är att revisorerna ska bedöma om nämnden har skapat förutsättningar för tillräcklig styrning och uppföljning, om verksamheten har god struktur och om det finns inbyggda kontroller i arbetet. Den övergripande granskningen 2007 genomförs genom att nämnden tillsammans fyllde i en enkät med frågor från revisorerna. På dagens möte deltar revisorerna och tillsammans med Bildningsnämnden förs en dialog om utfallet av nämndens svar och självbedömning. De områden som bedöms som mest väsentliga eller riskfyllda behandlas särskilt.

5 Bildningsnämden (19) 80 Budgetuppföljningsprognos per sista september 2007, dnr 16.07/600 Förvaltningschefen redogör för budgetuppföljningsprognos för september månad. Prognosen pekar på ett underskott på 4 143,0. Prognosen är ställd efter hänsyn till gjorda omställningskostnader på 2 685,0 tkr. Inräknas omställningskostnaderna visar prognosen 6 828,0 tkr. Att underskottet har ökat från den förra prognosen beror till största delen på att kostnaderna för uppsagd personal ökat samt att intäkterna gällande interkommunal ersättning på gymnasieskolan minskat p g a färre elever från annan kommun än beräknat. Om man ser till driftkostnaderna/materialkostnaderna på de olika verksamheterna så har den negativa prognosen för dessa däremot minskat sen föregående prognos. Lönekostnaden för Bildningsförvaltningen visade i januari månad totalt 5 435,3 tkr och har för september månad minskat till 4 718,3 tkr. När det gäller statistik över årsarbetare tillsvidare och vikarier med månadslön så har antalet minskat från 239 i januari till 213 i oktober. När det gäller sjukfrånvaron inkl sjukersättning så visade den i januari månad 391 sjukdagar och 266 för september månad. Bildningsnämnden beslutar att godkänna redovisad budgetuppföljningsprognos för september månad.

6 Bildningsnämden (19) 81 Rapporter/Informationer, dnr 6.07/600 a/ Uppföljning av verkställighet gällande beslut fattade av Bildningsnämnden Kvarstående ej verkställda beslut 4/06 Kvalitetskriterierna inom familjedaghemmen ses över. 21/06 Christina Johanssons (m) motion om utredning ang system som möjliggör att deltidstaxan kan återinföras inom barnomsorgen, dnr 50.05/ /06 Lunchpris för personal till KS (med på dagens möte) 36/06+ 71/06 Förprojektering av en skola i centralorten, pågår 74/06 Se över regler och avgifter inom barnomsorgen 7/06+ 11/07 Föreningspolitiskt handlingsprogram (med på dagens möte) 87/06 Motion om handlingsplan för kooperativ barnomsorg 63/07 Hemställan hos KS om överförande av fastigheterna i Krokbornsparken till Kommunförvaltningen 64/07 Uppdra till Framtidsgruppen för gymnasieskolan att göra en översyn av gymnasieprogram utlagda på entreprenad 68/97 Anhållan om hyresreducering i Bowlinghallen (med på dagens möte) 74/07 Uppdrag till Kenth W Johansson (m) att arbeta vidare med ärendet gällande Bandyklubbens driftbidrag b/ Hyresreducering i Bowlinghallen Ärendet flyttas till en egen paragraf. c/ Bra kvalitet på skolverksamheten i Hällefors Den senaste tiden har ett antal bedömningar av skolornas kvalitet i landets kommuner presenterats. Först ut var Svenskt näringsliv. I rapporten diskuteras och analyseras begrepp som kvalitet, produktivitet, resurseffektivitet och konkurrens i grundskolan. Rapporten innehåller även en jämförelse mellan alla Sveriges kommuner över deras kostnader och resultat på grundskolenivå. Enligt denna jämförelse placerar sig Hällefors på första plats bland länets kommuner.

7 Bildningsnämden (19) 81 forts Föräldraalliansen, som verkar för en likvärdig skola av hög kvalitet i hela landet, placerar också Hällefors som etta bland länets kommuner och som nr 29 bland Sveriges kommuner. I deras mätning av grundskolans kvalitet framtas ett index baserat på relativt betygsresultat, personaltäthet, fritidshem, skolhälsovård, skolmat och läromedel. Slutligen presenterar Lärarförbundet en undersökning som bl.a. baserar sig på följande kriterier: resurser till undervisningen utbildade lärare lärartäthet och friska lärare lärarlöner betygsresultat andel elever som fullföljer gymnasieutbildn. inom 4 år övergång till högskolan Lärarförbundet sätter Hällefors som nummer tre bland länets kommuner samt årets klättrare. Bildningsnämnden beslutar att godkänna informationen.

8 Bildningsnämden (19) 82 Hyresreducering i Bowlinghallen, dnr 40.07/821 På Bildningsnämndens möte uppdrogs till Ritha Sörling (s), Kenth W Johansson (m) och Inger Törnkvist att utreda ärendet vidare och återkomma med ett beslutsförslag till dagens möte. Arbetsgruppen träffade Torgny Sundkvist, arrendator för Bowlinghallen Diskuterades en hyresreducering på kronor. Efter mötet har det inkommit faktauppgifter från projektledaren ang ombyggnationen i Bowlinghallen. Bildningsnämnden beslutar att uppdra till utsedd arbetsgrupp att åter ta kontakt med Sundkvist och meddela beslut om kronor i hyresreducering.

9 Bildningsnämden (19) 83 Sammanfattande erfarenheter från måldokumentarbetet , dnr 52.03/600 Bildningsnämnden beslutade , 10 att ett nytt Måldokument ska tas fram och att en arbetsgrupp bestående av Kenth W Johansson (m), Stefan Backius (v) och Ritha Sörling (s) får i uppdrag att utarbeta förslag till nytt Måldokument. Bildningsnämnden antog , 103 nytt Måldokument för skolan Samma arbetsgrupp har gjort följande sammanfattning av måldokumentarbetet under mandatperioden : Denna sammanställning från måldokumentsgruppen mandatperioden syftar till att sammanfatta erfarenheter från det gångna arbetet och bidra med förslag till den nya måldokumentgruppen inför mandatperioden Detta är den enda skriftliga sammanställning som gruppen gjort sedan dokumentet De åtta målen (2004). För oss har måldokumentsarbetet på ett övergripande plan inneburit att det politiska arbetet utvidgats från en huvudsaklig betoning på ekonomi till att i högre grad fokusera på verksamhetens innehåll och riktning. Men arbetet har skett i en period då organisationen haft svåra problem att hantera. Ekonomin har varit ansträngd och betydande svårigheter att styra verksamheten har uppdagats. Dessa omständigheter har medfört att det initierade utvecklingsarbetet har fått stå tillbaka och att fokus flyttats från måldokumentarbetet under perioden vilket har begränsat arbetets omfattning och påverkat dess resultat något. Ett fungerande måldokumentsarbete är dock en god hjälp i det politiska uppdraget både vad gäller arbete med verksamhetens innehåll och dess ekonomi. Vi menar också att detta arbete på längre sikt kan ha positiva ekonomiska effekter. Erfarenheter: Överlag har vi upplevt arbetet med måldokumentet mycket positivt. Måldokumentet har blivit ett levande dokument som är väl förankrat i organisationen. Vi menar också att vi förbättrat kommunikationen i skolorganisationen i Hällefors då en bredare kontaktyta uppstått mellan politiker och personal och även mellan olika personalgrupper. Diskussioner har förts både om verksamhetens innehåll och om organisation.

10 Bildningsnämden (19) 83 forts Vidare har våra egna kunskaper fördjupats och vi har utvecklat politikerrollen i en mer aktiv och initiativskapande riktning. Vi uppfattar det som att också personalen upplever att politikerna tack vare detta har mer insikt i verksamheten. Arbete med Måldokumentet har också inneburit att vi träffats regelbundet vilket medfört informella samtal och ett närmare personsamband vilket också naturligtvis har påverkat nämndens arbete. Detta innebär inte att allt är bra långt därifrån. Den tidigare avsaknaden av ett liknande arbete gjorde att vi startade från noll och våra förslag på arbetsuppgifter och metoder mötte en del undringar och även kritik. Kritiken kom i huvudsak från rektorer och förvaltningsledning medan den övriga personalens reaktioner präglades av en blandning av förvåning och uppmuntran. Arbetet har också uppmärksammats på ett positivt sätt av andra utanför organisationen, tex, kommunens revisorer och Skolverket. Måldokumentsarbetet har medfört: - att politiska mål formulerats för bildningsverksamheten - att målen gjorts kända för så gott som all personal för första gången - att målen finns med i stor utsträckning som en naturlig del i förvaltningens arbete och dokumentation - att kontakten mellan politiker och personal förbättrats inom Bildningsförvaltningen Tips och tankar inför det fortsatta arbetet: - Mål för förskolan och integration behövs. Detta har vi inte gjort, men vi har haft träffar med personalen om detta. Behovet finns uttryckt från personalen och vi delar dessa. - Ta ställning till om man ska föra upp några nya mål för grundskola och gymnasium. Integrationsfrågan behöver fokuseras eftersom invandringen är så omfattande och skiftande. I så fall borde övervägas ta bort annat mål tex. läs och skriv, eftersom arbete med detta mål har pågått i organisationen och till stor del lyckats. - Ett specifikt mål behövs för nämndarbetet som inriktar sig på politikernas arbete och politikerrollens utmaningar.

11 Bildningsnämden (19) 83 forts - Kan Måldokumentsarbetet utvecklas till att inkludera och aktivera föräldrarna? - Utveckla dialogen med ledningsgruppen om arbetsfördelningen och tydliggör vad som är Måldokumentsgruppens respektive ledningsgruppens roll i detta arbete. - Erfarenheter från andra liknande projekt borde inhämtas i större omfattning. - Vi anser att värdet av fokusgrupper är stort eftersom det öppnar för dialog och ett bredare deltagande i formandet av frågeställningar. Denna metod kan utvecklas. - Olika mål prioriteras olika i organisationen och kvalitetsredovisningen visar att olika enheter har inriktat sig på olika mål. Det är viktigt att vara medveten om att ju fler mål som formuleras desto friare blir organisationen att själva välja utvecklingsområde. - Vissa mål tillkom i den senare politiska processen under behandling i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige tex. folkhälso- och miljömålet. Till dessa mål knöts inga delmål. Det finns en risk att mål som formuleras senare i den politiska processen får en svårare tillvaro och därmed prioriteras lägre i arbetet. Hur ska detta hanteras utan att möjligheten att påverka senare i den politiska processen försämras? - Den breda politiska sammansättningen i gruppen där (s), (m) och (v) har representerats har fungerat bra. - Skriftlig utvärdering och sammanställning borde göras i slutet av varje mandatperiod. En muntlig redogörelse och politisk diskussion borde ske i Bildningsnämnden minst en gång per år. Förövrigt är den årliga kvalitetsredovisningen ett verktyg som kan samverka med målarbetet. Frågan behöver även regelbundet ventileras i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige. Även en seriös diskussion mellan olika kommunala verksamheter om målarbetes möjligheter och begränsningar borde inledas. - Själva målformuleringen utgör kärnan i arbetet och dess vikt kan inte underskattas. Det är viktigt med klara, tydliga och välformulerade mål inför det fortsatta arbetet. - Måldokumentet borde vara ett levande dokument och ska därmed förändras över tid.

12 Bildningsnämden (19) 83 forts Arbetsgruppen föreslår Bildningsnämnden godkänna ovanstående sammanfattande erfarenheter från Måldokumentarbetet Bildningsnämnden beslutar enligt arbetsgruppens förslag. Ordföranden informerar om att till ny arbetsgrupp för att arbeta vidare med Måldokumentet har utsetts Ritha Sörling (s), Kent W Johansson (m) och Siv Ighe (v).

13 Bildningsnämden (19) 84 Översyn av lunchpriset för personal, dnr 26.06/622 Bildningsnämnden beslutade , 47 att en översyn görs av lunchpriset för den personal som intar sin lunch inom kommunens verksamheter. Ärendet skickades vidare till Kommunstyrelsen. Kommunförvaltningen har i skrivelse redovisat de kostnader som ingår i priset för en lunch. Luncher som serveras i skolans elevrestauranger kostar idag 37 kronor och inom Äldreomsorgen 50 kronor. Förklaringen till varför omsorgens lunchpris är högre är att personalkostnaden är 31,81 inom omsorgen och 17,61 inom skolan. Omsorgens personal kostar mer p g a att personalen tillagar mat under helger och kvällar. Bildningsförvaltningen föreslår Bildningsnämnden att godkänna redovisningen. Bildningsnämnden beslutar enligt förslaget.

14 Bildningsnämden (19) 85 Arbetsgrupp gällande Utställningshallen, dnr 46.07/860 En arbetsgruppen för Utställningshallen tillsattes i samband med att Hällefors Bibliotek flyttade från Folkets Hus till Centrumhuset sommaren Från Bildningsnämnden har Ritha Sörling (s), Kenth W Johansson (m) och Allan Myrtenkvist (s) ingått i arbetsgruppen. Övriga representanter i arbetsgruppen är Susanne Grundström ABF/Konstfrämjandet, Lotte Cederholm Konstfrämjandet, Marianne Sörenson, Kulturskolan, representanter från Hällefors Bokhandel och Inger Törnkvist, Bildningsförvaltningen. Bildningsnämnden beslutar att utse Marguerite Wase (hob), Siv Ighe (v), Monika Eriksson (s) sammankallande att ingå i rubricerade arbetsgrupp.

15 Bildningsnämden (19) 86 Lars-Göran Zetterlunds (c) motion om Föreningspolitiskt handlingsprogram, dnr 38.06/810 Kommunstyrelsen behandlade , 169 en motion om att upprätta ett Idrottspolitiskt program. Kommunstyrelsen beslutade att ärendet skickas till Bildningsnämnden för beredning. Ordföranden föreslår Bildningsnämnden besluta att invänta rubricerade motion och att både Föreningspolitiskt handlingsprogram och Idrottspolitiskt program samordnas i ett dokument. Bildningsnämnden beslutar enligt förslaget.

16 Bildningsnämden (19) 87 Delgivningsärenden, dnr 7.07/ Kommunstyrelsen Bildningsnämndens förslag angående Krokbornsparken, dnr / Kommunstyrelsen Förslag att flytta utförandeansvaret för undervisningen inom Svenska för invandrare (SFI) från bildningsförvaltningen till kommunförvaltningens tillväxtenhet, dnr / Kommunfullmäktige Riktlinjer för fordringsbevakning i Hällefors kommun, dnr / Kommunfullmäktige , dnr /040 Mål och riktlinjer för god ekonomisk hushållning i Hällefors kommun, dnr / Kommunfullmäktige Reglemente för intern kontroll i Hällefors kommun, / Styrgruppen för Skola 2010, Minnesanteckningar , , , Arbetsplatsträff Kulturskolan , Arbetsplatsträff Västra skolan Arbetsplatsträff Pihlskolan Arbetsplatsträff Klockarhagsskolan Delges och läggs till handlingarna.

17 Bildningsnämden (19) 88 Delegationsärenden dnr. 8.07/600 Anställningar Assistent, vik, Snäcke/Kronhag/Grythyttan , Studiehandl/hemspråkslärare, 75 %, Modersmålslärare, 40 %, Modersmålslärare, 20 %, Modersmålslärare, 75 %, tillsvidareanst. 6. Kokerska, Masken, 87,5% vik, Barnskötare, Lärkan, vik, Barnskötare, Lärkan, vik, Danspedagog, Kulturskolan, 80 %, Bildlärare, Kulturskolan, timvik, Danslärare, Kulturskolan, timvik, Avtal mellan Hällefors kommun och Släktforskarföreningen 13. Beslut om ledighet mer än 10 dagar 14. Beslut om ledighet mer än 10 dagar 15. Beslut om ledighet mer än 10 dagar 16. Beslut om anpassad studiegång för elev Anmäls och läggs till handlingarna.

18 Bildningsnämden (19) 89 Förändring av vaktmästarorganisationen, dnr 47.07/600 Ordföranden informerar från Kommunstyrelsen möte , 162 följande: Kommunen har på senare tid förändrat vaktmästeriorganisationen. Efter att ha prövat såväl centrala som decentrala organisationer, är kommunförvaltningen nu beredd att föreslå en tillbakagång till förvaltningsvisa organisationer. Det innebär att de samband som beskrivits mellan fastighetsenheten och skolans vaktmästare, bedöms i dag inte överväga Bildningsförvaltningens behov att själv styra vaktmästeriorganisationen Kommunstyrelsen beslutade att fr o m överförs tre vaktmästare från Kommunförvaltningen till Bildningsförvaltningen att Kommunförvaltningen och Bildningsförvaltningen får ansvar för genomförandet av åtgärden. Bildningsnämnden godkänner informationen.

19 Bildningsnämden (19) 90 Förslag till avtal gällande kommunala idrottsanläggningar, dnr 48.07/ , 81 beslutade Kommunstyrelsen att återta de kommunala idrottsanläggningarna. Ansvaret för föreningsbidrag och föreningskontakter övertas av Bildningsnämnden och ansvaret för de kommunala anläggningarna Hällevi, ishallen och Grythyttans idrottsplats övertas av kommunstyrelsen. Förslag till avtal har nu upprättats var för sig mellan Hällefors kommun och Hällefors Bandyklubb, Grythyttans Idrottsförening, Hällefors Allmänna Idrottsförening och Hällefors Ishockeyklubb. Bildningsnämnden godkänner upprättat förslag till avtal gällande kommunens idrottsanläggningar.

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (14) Bildningsnämden 2007-09-04 1(14) Plats och tid Förskolan Masken kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult, (s) Olle Samuelsson, (c) t o

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15) Bildningsnämnden 2009-09-01 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30 16.30 Beslutande Ritha Sörling (s), ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t om 80, kl 16.00 Birger Antonsson, (s) ers A Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (12) Bildningsnämden 2008-09-02 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.00 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Anna Hult, (s) Madeleine Hautamäki, (c) ers A Myrtenkvist (s) Olle Samuelsson,

Läs mer

Familjecentralen kl

Familjecentralen kl Bildningsnämden 2008-10-07 1(17) Plats och tid Kommunhuset kl 08.30-12.00, Familjecentralen kl 13.00-17.30 Beslutande Ritha Sörling (s), ordförande Allan Myrtenkvist (s) Monika Eriksson (s) ers A Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (17)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2008-12-02 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.30 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist (s) Anna Hult (s) Madeleine Hautamäki (c), ers O Samuelsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (26)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (26) Bildningsnämden 2007-11-27 1(26) Plats och tid Kulturskolan 2007-11-27 klockan 13.00-17.00 Beslutande Ritha Sörling (s) Marjo Pruuki (s) ersätter Allan Myrtenkvist (s) Monika Eriksson (s) ersätter Anna

Läs mer

Samuel Eriksson, gruppledare (V) Tina Lanefjord, rektor, 11 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare

Samuel Eriksson, gruppledare (V) Tina Lanefjord, rektor, 11 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.30 Beslutande Ledamöter Ritha Sörling, (S), ordförande Allan Myrtenkvist, (S) 16.00 t o m 8 Marjo Pruuki (S) ers A Myrtenkvist 9-18 Anna Hult,

Läs mer

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23 Kommunstyrelsen 2008-04-22 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 10.00 10.40 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21) Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21) Plats och tid Kommunhuset, plenisalen kl. 13.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, (s), ordförande Allan Myrtenkvist (s) t.o.m 29, kl 18.00 Birger Antonsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2007-04-10 1(20)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2007-04-10 1(20) Bildningsnämden 2007-04-10 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 15.30 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist, (s) Birger Antonsson, (s) ers A Hult Olle Samuelsson, (c)

Läs mer

Bildningsförvaltningen 2007-02-12

Bildningsförvaltningen 2007-02-12 Bildningsnämden 2007-01-30 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, klockan 13.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Ritha Sörling (s) ordförande Allan

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2006-09-12 1(17)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2006-09-12 1(17) Bildningsnämnden 2006-09-12 1(17) Plats och tid Snäckeskolan kl 13.00 16.30 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist, (s) Assar Granström (s) ers A Göran-Rodell Birger Antonsson (s) Monika

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (19)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (19) Bildningsnämden 2006-12-19 1(19) Plats och tid Hällefors Herrgård kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, (s) ordförande Allan Myrtenkvist, (s) Assar Granström, (s) ers A Göran Rodell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 10.40-11.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (19)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (19) Bildningsnämnden 2009-10-27 1(19) Plats och tid Kommunkontoret, Plenisalen kl 13.00 18.00 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t o m 103:d kl 16.00 Birger Antonsson, (s) ers

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2006-01-31 1(19)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2006-01-31 1(19) Bildningsnämnden 2006-01-31 1(19) Plats och tid Hellefors Herrgård, klockan 08.30 15.00 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Assar Granström (s) ers A Myrtenkvist Birger Antonsson (s) Monika Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2006-05-30 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.00 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist (s) Assar Granström, (s) ers A Göran Rodell (s) Birger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10)

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10) Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Skolchef Anders Johansson Brigitte Kühne, ersättare

Skolchef Anders Johansson Brigitte Kühne, ersättare Högsby kommun Protokoll 1 Plats och tid Kommunhuset tisdagen den 15 januari 2008, kl 09.00-13.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, ordförande Magnus Gabrielsson Mona Svensson Övriga deltagande Skolchef Anders

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Carl-Göran Svensson (c) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Göran Nydahl,

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2014-09-09, kl 1300-1530 ande Åke Johdet, S Göte Eriksson, S Evgeny Krakov, S Vesa Hiltunen, S Britta Tervaniemi, V, 50

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-14.25 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Ericson (V), ordförande Robin Pleines, (C) Jonas Domnauer (HOB), Erkki Vuorijärvi

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET Datum 2015-05-06 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset klockan 13.15 14.00 Beslutande Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, kl 16.30-18.45 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Statusrapport Sjukfrånvarostatistik...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Statusrapport Sjukfrånvarostatistik... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-10-26 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 72 60 Statusrapport... 73 61 Sjukfrånvarostatistik... 74

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-05 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-11.30 Sofia Söderström (S), ordförande Anki Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga deltagande

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10)

Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Barn- och utbildningsutskottet 2014-03-10 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-03-10, kl 13.00-16.05 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Ann-Christine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-08 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.15 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Carina Bönström (S) ersättare för Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-09-05 61 (70) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, fredagen den 5 september 2014, kl. 08.30-09.55 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) 51-55 Jörgen Andersson (C), tjänstg ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(13) Plats och tid Insikten, Hedslund, 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Rickard Möller (S) Anki Dåderman (S), ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Musikskolan, kl 17.30-19.30 ande Kenth Wengholm (M) Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) justerande Maria Maric (KD) tjänstgörande ersättare för T. Johansson Ann Hall Gustafsson

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V)

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V) 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 16.00 16.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Abdel Majid Elmoussauoui (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Vivianne Pettersson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer