PROTOKOLL. C red Centrum för redesign, Kulturparken Småland, Växjö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. C red Centrum för redesign, Kulturparken Småland, Växjö"

Transkript

1 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat Kulturberedningen Tid Fredagen den 1 februari 2013 kl Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare C red Centrum för redesign, Kulturparken Småland, Växjö Göran Giselsson, ordförande (M) RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Christer Henriksson (KD) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP) Sunny Sandström, kulturansvarig Landstinget Kronoberg Helen Hägglund, kultursamordnare, Regionförbundet södra Småland Emelie Johansson, Regionförbundet Södra Småland Nanna Beslija, praktikant Rfss, sociologiprogrammet LNU Hillevi Andersson Göran Giselsson hälsar välkommen till året första möte i kulturberedningen. Speciellt välkommen till Eva Johnsson, ny ordinarie ledamot i kulturberedningen. 1 Justering Ordförande Göran Giselsson och vice ordförande RosMarie Jönsson Neckö justerar protokollet torsdagen den 14 februari 2013 kl Föredragningslista Kulturberedningen fastställde upprättat förslag till föredragningslista.

2 2 (8) 3 Kulturpolitiska uppdrag till kulturinstitutioner för utveckling av kultur och hälsa i Kronobergs län. att bjuda in representanter från kulturinstitutionerna Inom Landstinget Kronoberg finns en politisk intention om att utveckla området kultur och hälsa. En av prioriteringarna i Regional kulturplan för Kronobergs län är att utveckla samarbetsmodeller kring kultur och hälsa. Musik i Syd, Regionteatern Blekinge Kronoberg och Kulturparken Småland har fått i uppdrag att bland annat arbeta med kultur och hälsa, för att utveckla metoder och kulturutbud, avseende kultursektorns möte med nya grupper däribland psykiatri, samt målgrupperna barn, unga och äldre. Sunny Sandström ger kulturberedningens ledamöter information om hur läget ser ut idag. Kulturberedningen kommer att följa uppdraget. Kulturberedningens ledamöter föreslår att bjuda in representanter från kulturinstitutionerna för redogörelse. Kulturpolitiskt uppdrag till kulturinstitutionerna för utveckling av kultur och hälsa i Kronobergs län (Dnr LTK/121010) skickades ut tillsammans med kallelsen till dagens möte. 4 Utredning angående ökad tillgänglighet till kultur för barn och unga i Kronobergs län och lyckönskar berörda i det fortsatta arbetet Sunny Sandström informerar om, att Regionförbundets kulturberedning skickat en skrivelse till Regionförbundets trafiknämnd i frågan tillgänglighet till kultur för barn och unga i Kronbergs län. Beroende på vilken skola en elev går på så varierar förutsättningarna att ta del av kultur. Möjligheterna att resa med subventionerad kollektivtrafik fungerar mer eller mindre väl. En av konsekvenserna är att kulturpengar används till resor för att ta sig till och från kulturaktiviteter och inte till kulturinnehållet.

3 3 (8) Tillgänglighet till kultur för barn och unga är en prioriterad fråga i Regional kulturplan för Kronobergs län Regionstyrelsens trafiknämnd har beslutat att frågan ska utredas under våren 2013 i samarbete med kulturberedningen. Vidare informerar Sunny S att frågan kommer att utredas tillsammans med Blekinge och Skåne med stöd av medel från Statens kulturråd. Förväntat resultat är ett beslutsunderlag för politiken att ta ställning till. Emelie Johansson, Regionförbundet är kontaktperson och kommer att ingå i en arbetsgrupp. trafiknämnden Regionförbundet. Utredning Region Skåne skickas ut tillsammans med kallelsen till dagens möte. 5 Förberedelse inför EU:s programperiod , Kreativa Europa Sunny Sandström informerar om EU:s program för kultur och en ny programperiod FR o m januari 2014 ska programmet vara på plats är en tid för förberedelser genom att titta på vad kan vi lära av satsningar som hittills genomförts under programperioden och vilka utvecklingsprocesser skulle vi vilja driva där vi också är betjänta av att samarbeta med europeiska partners, säger Sunny S. 6 Statens kulturråds beslut om statliga medel till regional kulturverksamhet 2013 Principerna för fördelning fastlades i LS 29/ Besked om statliga medel från Statens kulturråd har ej kommit till dagens möte. Sunny Sandström meddelar kulturberedningens ledamöter resultatet när besked kommer.

4 4 (8) 7 Ansökan om utvecklingsmedel från Statens kulturråd för 2013 att ställa sig bakom förslag att utvidga ansökan med plattform för det fria ordet. Ansökan har gjorts till Statens kulturråd för tre satsningar och de är: Kulturarvsområdet Kulturparken Småland, Scenkonstområdet Regionteatern Blekinge Kronoberg samt Bild och formområdet Kulturparken Småland. Ansökningarna är 3-åriga och besluten är ettåriga. Den första ansökningsomgången 2013 är den 21/2. Sunny Sandström informerar om, att en eventuell fjärde ansökan kommer att göras för en plattform kring det fria ordet. Insatserna i utvecklingsarbetet avgörs i samverkan med berörda parter. 8 Budget diskussionsunderlag att ställa sig bakom förslag till diskussionsunderlag inför budget 2014 En diskussion fördes kring kulturplanens prioriteringar, i pågående och planerade insatser. Inför budget 2014 föreslås följande gemensamma utgångspunkter för landstinget och regionförbundet: - Gemensam uppräkning av regionala bidrag till verksamheterna i kultursamverkansmodellen enligt gängse uppräkningsmodell. - För verksamheter med delat ägarskap det vill säga Reaktor Sydost, Dans i Sydost, Regionteatern Blekinge Kronoberg beslutas slutlig nivå på det gemensamma anslaget i samråd med ägarna. - Projekt- och processutvecklingsmedel enligt 2013 års nivå. Kulturberedningen föreslår landstingsstyrelsen att inför budget 2014 särskilt beakta tillämpning av MU-avtal och enprocentregeln samt etableringsstöd till Kulturarvscentrum Småland.

5 5 (8) MU står för medverkans- och utställningsersättning och är en ekonomisk ersättning till konstnären för att visa sitt verk, som han eller hon äger, i en utställning. Under landstingets ansvarsområde är de berörda verksamheterna, som skall implementera MU-avtalet, Kulturparken Småland och Italienska Palatset. Landstinget skall också sträva efter att tillämpa enprocentsregeln vilket innebär att en procent vid ny-, om- och tillbyggnad avsätts för konstnärlig gestaltning. Det innebär att en liten del av varje byggbudget omvandlas till konst. Idag tillämpas enprocentregeln i byggbudgetar från 20 miljoner och uppåt. Landstingets satsning på Kulturarvscentrum Småland innebär ett samlat grepp kring kulturarvsfrågorna och att öka tillgängligheten till samlingar och arkiv. För att etablera en öppen konservatorsverkstad som bland annat möjliggör att konstsamlingarna kan restaureras i urval, äskar Kulturparken Småland, kronor i fyra år 2014: , 2015: , 2016: , 2017: (Extern finansiering av satsningen på Kulturarvscentrum Småland sökes från Statens kulturråd i form av utvecklingsmedel ). Diskussionsunderlag Kultursamverkans-modellen budget 2014 har skickats ut till kulturberedningens ledamöter inför dagens möte. 9 Förfrågan från Statens kulturråd om landstingets beaktande av nationella minoriteter På förfrågan från Statens kulturråd har svar lämnats. Landstinget Kronoberg ingår i ett samarbete med grannlänen i Sydost. Under 2013 kommer Region Blekinge att göra en förstudie inför ett projekt kring Kulturarv som gör ont. Syftet är att genom inkluderande arbetsmetoder och ett normkritiskt mångfaldsperspektiv titta på delar av vår historia och lyfta fram kulturarv som inte per automatik sorteras in under rubriken kulturarv. Nationella minoriteter kommer att vara en del av projektet. Projektet kommer att följas upp under Kronobergs ordförandeskap 2013 i Sydostkultur. PM angående landstingets beaktande av lagen (2009:724) om de nationella minoriteterna och minoritetsspråk skickades ut tillsammans med kallelsen till dagens möte.

6 6 (8) 10 Förfrågan från Statens kulturråd om fördelning av statliga bidrag avsatta för förstärkning Förstärkningen, kronor av de statliga medlen 2012, går till Kronobergs satsning på Kulturarvscentrum Småland (Kulturparken Småland). Det stärker arbetet med kulturplanens prioritering Utveckla förutsättningarna för att bevara, använda och utveckla vårt kulturarv och insatsen Utveckla Kulturarvscentrum Småland i samverkan med föreningsliv och kommuner i syfte att tillgängliggöra länets kulturarv för allmänhet och forskare. 11 Rapport från Sydostkultur Inom ramen för Sydostkultursamarbetete träffas Regionförbunden Kalmar, Blekinge och Kronoberg tar Kronoberg över ordförandeskapet. Sunny Sandström rapporterar från mötet den 7/ Minnesanteckningar Sydost Kultur skickades ut tillsammans med kallelsen till dagens möte. 12 Synpunkter angående uppföljning av Kultursamverkansmodellen utifrån ett sydostperspektiv om skrivelse till Statens kulturråd, angående komplikationer i den kvantitativa uppföljningen av länsgemensamma verksamheter i Sydost.

7 7 (8) I sydostsamarbetet har de samverkande parterna uppmärksammat svårigheter att samla in och sammanställa den kvantitativa uppföljningen i enlighet med Statens Kulturråds föreskrifter för uppföljning. Kultursamverkansmodellen syftar till att uppmuntra samverkan inom och över länsgränserna. Därför har parterna i Sydost i en skrivelse till Statens kulturråd framfört synpunkter på att statistiken inte får motarbeta samverkan, vilket riskerar att bli fallet med den uppdelning som idag är föreslagen. Statistiken kommer ge en felaktig bild av verkligheten vilket bäddar för missförstånd där vi riskerar att få en negativ diskussion kring verksamheter och samarbeten som i grunden är positiva. Skrivelsen Synpunkter angående uppföljning av kultursamverkansmodellen utifrån ett sydostperspektiv skickades ut tillsammans med kallelsen till dagens möte. 13 Landstingsstyrelsen om uppdrag till institutionerna kring temat kultur och hälsa togs den 11/ Kurser och konferenser att RosMarie Jönsson Neckö deltar på Scenkonst Sydost, Kalmar den 12 april 2013 att Eva Johnsson tar med sig frågan om värdskap den 18 april 2013, i samband med länsteatrarnas Riksförbunds årsmöte, till landstingsfullmäktiges ordförande Rolf Sällryd. att Margareta Artéus Thor deltar förmiddagen den 20 mars 2012 vid 1 % regeln strategiskt möte om konst, Vandalorum, Värnamo. RosMarie Jönsson Neckö återkommer med besked om ev. deltagande.

8 8 (8) Inbjudan: - Scenkonst Sydost, Kalmar den 12 april Länsteatrarnas Riksförbund, årsmöte, Växjö den april Landstinget har fått förfrågan om ev. värdskap den 18 april. - 1 % -regeln strategiskt möte om konst, Vandalorum, Värnamo den 20 mars 2013 kl Övrigt att ställa sig bakom förslag till verksamhetsrapport för kulturberedningen Kulturberedningens verksamhetsrapport Verksamhetsrapport för kulturberedningen år skickades ut tillsammans med kallelsen till dagens möte. Vid protokollet Hillevi Andersson Utskottssekreterare Justerat Göran Giselsson Ordförande RosMarie Jönsson Neckö Vice ordförande Protokollet har tillkännagivits på landstingets anslagstavla Hillevi Andersson

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Gerd Lansler (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Gerd Lansler (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-12-05 Kulturberedningen Tid Onsdagen den 21 november 2012 kl. 9-12 Plats Orgelsalen, Smålands museum, Växjö Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Margareta Schlee (M), tjänstgörande ersättare Margareta Artéus Thor (FP) 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-02-14 Kulturberedningen Tid Fredagen den 3 februari 2012 kl. 10-13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad

PROTOKOLL. Musik i Syd Kulturkvarteret, Kristianstad 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-11-21 Kulturberedningen Tid Fredagen 7 november 2014 kl. 9-15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Musik i Syd Kulturkvarteret,

Läs mer

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 april 2014 kl Sessionssalen, landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-04-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 11 april 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP)

PROTOKOLL. RosMarie Jönsson Neckö, vice ordförande (S) Michael Sjöö (S) Eva Johnsson (KD) Margareta Artéus Thor (FP) 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-02-25 Kulturberedningen Tid Fredagen den 14 februari 2014 kl. 9-11.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sessionssalen,

Läs mer

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12. 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10 Kulturberedningen Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl.

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-08-31 Kulturberedningen Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 14-17 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Sessionssalen, Regionens Hus, Växjö

Sessionssalen, Regionens Hus, Växjö Kulturnämnden Tid 2015-01-29 13:00 16:00 Plats Sessionssalen, Regionens Hus, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ragnar Lindberg (S), ordförande RosMarie

Läs mer

PROTOKOLL. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Hillevi Andersson 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-10-16 FoU-beredningen Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Onsdagen den 8 oktober 2013 kl.13-15.30 Röda rummet, Landstingets

Läs mer

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Regionteatern Blekinge Kronoberg Kulturnämnden Tid 2015-03-12 13:00 16:00 Plats Regionteatern Blekinge Kronoberg ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ragnar Lindberg (S), ordförande RosMarie Jönsson

Läs mer

Kulturens Open Space 29 augusti 2012, S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö

Kulturens Open Space 29 augusti 2012, S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö Kulturens Open Space 29 augusti 2012, S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö 09:30 Mingel & Fika 10:00 Nu genomförs den regionala kulturplanen! Kulturplanens styrgrupp om syftet med dagen, Gunnar Nordmark (Fp),

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014

KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström LS 7/2014 KALLELSE 1 (5) F 2 Landstingets kansli Kansliavdelningen/Marianne Hammarström 2014-10-07 LS 7/2014 Landstingsstyrelse Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 09.00 ca 12.00 Plats Oden (f d Föreläsningssalen)

Läs mer

Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014

Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014 Kulturens Open Space Kosta 24 januari 2014 Varför är vi här? Två år med en regional kulturplan som vi byggt tillsammans Gemensam temperaturmätning av kulturområdet Två viktiga processer 2014 era inspel

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-03-27 LSAU 3/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-04-03 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-06-02 2014-05-22 FoUB 2/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 13 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (71) Tid och plats ande 09.30-15.00 Kalmar läns museum Maria Ixcot Nilsson (S) ordförande Ingegerd Petersson (C) Eddie Forsman (M) Anders Svensson (V) Tjänstepersoner Gull-Britt Johansson Görel Abramsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

Budget fördelning av anslag

Budget fördelning av anslag Bildnings- och kulturförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-19 1(2) KN160085 Kulturnämnden Budget 2016 - fördelning av anslag Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar i enlighet med förslag om fördelning

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2012-05-29 LSAU 5/2012 Planeringsavd, Justerat 2012-06-05 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 maj 2012 kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-10-20 Kansliavdelningen, Justerat 2014-11-03 SB 6/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Tjänsteskrivelse - Processplan för framtagande av Regional kulturplan för Kronobergs län 2015-2017

Tjänsteskrivelse - Processplan för framtagande av Regional kulturplan för Kronobergs län 2015-2017 Dnr 13/0293 2013-10-02 Helen Hägglund Tel. 0470-72 47 37 Tjänsteskrivelse - Processplan för framtagande av Regional kulturplan för Kronobergs län 2015-2017 Ärendet Regional kulturplan för Kronobergs län

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling TJÄNSTESKRIVELSE Kultur i Halland Ingemar Andréasson Utvecklingsledare Datum Diarienummer 20150410 DNKS150152 Driftnämnden Kultur och skola Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 april 2013 kl. 9.00 12.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (8) Landstingets kansli 2014-01-27 Kansliavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2014-02-03 SB 1/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 27 januari 2014 kl. 9-11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK

STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK STRATEGI FÖR KULTURRÅDETS MEDVERKAN I DET REGIONALA TILLVÄXTARBETET OCH EU:S SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK 2014 2020 INNEHÅLL Inledning... 4 Uppdrag... 4 Bakgrund... 4 Kulturrådets uppdrag inom det regionala

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum Småland

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum Småland 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel Jessica Linde Tel: 0470-72 47 33 E-post: jessica.linde@rfss.se Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar Kulturarvscentrum

Läs mer

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Kultur och fritidsnämnden Föredragningslista Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2008-09-02 JUSTERAT 2008-09-11 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 2 september 2008, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Frånvarande

Läs mer

Kulturnämnden. Plats: Vandalorum, Skulpturvägen 2, Värnamo. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Kulturnämnden. Plats: Vandalorum, Skulpturvägen 2, Värnamo. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Kulturnämnden Datum: 2018-04-05 Tid: 09:00-14:00 Plats: Vandalorum, Skulpturvägen 2, Värnamo Ledamöter Ragnar Lindberg (S) (ordförande) RosMarie Jönsson Neckö (S) (vice ordförande) Pernilla Sjöberg (M)

Läs mer

Föredragningslista KALLELSE. Regional utvecklingsnämnd. Till Regionala utvecklingsnämndens ledamöter Till ersättare för kännedom

Föredragningslista KALLELSE. Regional utvecklingsnämnd. Till Regionala utvecklingsnämndens ledamöter Till ersättare för kännedom Regional utvecklingsnämnd KALLELSE 2019-02-12 1 (1) Till Regionala utvecklingsnämndens ledamöter Till ersättare för kännedom Tisdag 12 februari 2019 Tid 14:00 Plats Löparen, Strömgatan, Kalmar Föredragningslista

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen 50-66

Regionala utvecklingsdelegationen 50-66 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Anders Pansell (KD), Malin Wengholm (M), Jarl Karlsson (S), Carina Ödebrink (S) Övriga: Ola Lundmark,

Läs mer

DIVISION Kultur och utbildning

DIVISION Kultur och utbildning Kultursamverkansmodellen i Norrbotten Nyheter i kulturpolitiken efter beslut 16.12 2009 om kulturpropositionen Tid för Kultur 2009/10:3 Nya nationella kulturpolitiska mål Ny analysmyndighet för uppföljning

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2015-03-18 09:00 11:30 Plats Sessionssalen, regionens kansli Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S), ordförande

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-12-01 Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-11 SB 7/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 1 december kl. 9.00 11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-11-07 LSAU 09/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-11-15 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Måndagen den 7 november 2011 kl. 08.30 11.30 Plats

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-03 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 4/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 4/2006. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2006-04-06 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar konstområdet

Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar konstområdet 2012-08-16 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel Helen Hägglund Tel: 0470-72 74 37 E-post: helen.hagglund@rfss.se Projektbeskrivning Kronoberg utvecklar

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

:00-11:30. Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Wirginia Bogatic Citron (V) Maria Svensson Lundin (KD)

:00-11:30. Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Wirginia Bogatic Citron (V) Maria Svensson Lundin (KD) Kulturnämnden Tid Plats ande ledamöter 2017-06-22 09:00-11:30 Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ragnar Lindberg (S) (ordförande) RosMarie Jönsson Neckö (S) (vice ordförande) Pernilla Sjöberg

Läs mer

Kulturnämnden. Plats: Hotel Terazza, Stora Torget 1, Ljungby. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15

Kulturnämnden. Plats: Hotel Terazza, Stora Torget 1, Ljungby. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15 Kulturnämnden Datum: 2018-12-11 Tid: 09:00-12:15 Plats: Hotel Terazza, Stora Torget 1, Ljungby Ledamöter Ragnar Lindberg (S) (ordförande) 69-75, 77, 79-86 RosMarie Jönsson Neckö (S) (vice ordförande) Pernilla

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-03-23 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 04/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 mars 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-05-07 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 24 april 2013, kl. 9.00 11.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Överenskommelse Dans i Sydost

Överenskommelse Dans i Sydost Överenskommelse Dans i Sydost 1. Inledning Landstinget i Kalmar län, Region Kronoberg och Region Blekinge samarbetar inom kulturområdet med utgångspunkt i den gemensamma målsättningen att i ett nyskapande,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (5) Landstingets kansli 2014-08-26 LSAU 7/2014 Kansliavd, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 augusti, kl. 09.00 11.15 Plats Närvarande Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN

MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN MÅL FÖR DEN NATIONELLA KULTURPOLITIKEN Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 20 juni, 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2018-02-20 Tid: 13:00-14:15 Plats: Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M) Sven Sunesson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-09-28 kl.09.00-12.00 Plats: Regionens hus, sal B 11 Tidsplan och arbetsstruktur för ny kulturplan 2018-2020 Diarienummer:

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen 102-111. Tid: 2011-10-17 kl. 13.30-16.00 Plats: Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen 102-111. Tid: 2011-10-17 kl. 13.30-16.00 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Rune Backlund (C) Anders Pansell (KD) Malin Wengholm (M) Jarl Karlsson (S) Övriga: Ola Lundmark, regional utvecklingsdirektör Jörgen Lindvall,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Lennart Adell Kind (L)

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Lennart Adell Kind (L) Kulturnämnden Tid 2016-02-10 13:00-15:25 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ragnar Lindberg (S) (ordförande)

Läs mer

Landstingets kansli 2010-02-15 ÄU 1/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-02-25. Måndagen den 15 februari 2010 kl.12.00-16.

Landstingets kansli 2010-02-15 ÄU 1/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-02-25. Måndagen den 15 februari 2010 kl.12.00-16. 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-02-25 Äldreutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den 15 februari 2010 kl.12.00-16.00

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-01-29 JUSTERAT 08-02-11 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 januari 2008, kl.08.30 10.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-03-07 2014-02-27 FoUB 1/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Kulturnämnden Tid 2017-02-16 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ragnar Lindberg (S) (ordförande)

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2012-02-28 LSAU 2/2012 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2012-03-06 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 09.00 12.10 Plats

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (7) Tid och plats ande 10.00 16.00, Västerviks museum Maria Ixcot Nilsson (S), ordförande Eddie Forsman (M) Johan P Hammarstedt (MP) Anders Svensson (V) Tjänstepersoner Gull-Britt Johansson, bildningschef

Läs mer

Kulturrådet har ordet svensk kulturpolitik i endring. Benny Marcel, Kulturrådet Ställföreträdande generaldirektör

Kulturrådet har ordet svensk kulturpolitik i endring. Benny Marcel, Kulturrådet Ställföreträdande generaldirektör Kulturrådet har ordet svensk kulturpolitik i endring Benny Marcel, Kulturrådet Ställföreträdande generaldirektör DETTA HAR HÄNT Kulturutredningen: Grundanalys, Förnyelseprogram samt Kulturpolitikens arkitektur

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 PROTOKOLL 1 (6) Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 9/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-08-22 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf

Läs mer

Kulturarvscentrum Småland, Sandvägen 15, Växjö

Kulturarvscentrum Småland, Sandvägen 15, Växjö Kulturnämnden Tid 2015-10-09 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Kulturarvscentrum Småland, Sandvägen 15, Växjö Ragnar Lindberg (S) (ordförande)

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2015-03-19 13:00 15:45 Plats Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Michael Öberg (MP), ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2015-04-08 09:00 12:05 Plats Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 Samverkan Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västerbottens läns landsting

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsplan och budget 2018

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsplan och budget 2018 DAGORDNING Datum 2017-11-29 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-12-08 kl. 09.45 Plats: Skurups folkhögskola, Kyrkogatan 68, Skurup

Läs mer

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 november 2013 kl. 9-12. Röda rummet, Landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö

Kulturberedningen. Tid Fredagen den 11 november 2013 kl. 9-12. Röda rummet, Landstingets kansli Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2013-11-22 Kulturberedningen Tid Fredagen den 11 november 2013 kl. 9-12 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-06-18 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 11 juni 2012 kl. 9-12 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-04-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 6 april 2011 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Landstinget

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-05-28 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Lena Eriksson Jessica Linde Emelie Johansson Jonna Welin (Växjö Kommun) 33

Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Lena Eriksson Jessica Linde Emelie Johansson Jonna Welin (Växjö Kommun) 33 Kulturnämnden Tid 2015-06-24 13:00-16:35 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, Växjö Ragnar Lindberg (S) (ordförande) RosMarie Jönsson Neckö (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13) 2012-10-24 1 (13) Plats och tid Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.30 Insikten, Videum Science Park, Växjö ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (8) Landstingets kansli 2011-10-24 SB 5 /2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-11-07 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 24 oktober 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-02-24 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-03-30 09:00 12:00 Plats Röda rummet, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli FU 5/2014 Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat

PROTOKOLL. Landstingets kansli FU 5/2014 Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-09 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 december, 2014 kl. 13.00 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Konferensrum

Läs mer

Uppdrags- beskrivning

Uppdrags- beskrivning Uppdrags- beskrivning Kultur och utveckling 2018 2020 REGION JÖNKÖPINGS LÄN Uppdragsbeskrivning 2018 2020 Kultur och utveckling Följande uppdragsbeskrivning har tagits fram för kultur och utvecklings regionala

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 11/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-11-08 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson

Läs mer

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-09 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2012-09-18 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 6 september 2012 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Kulturnämnden Tid 2015-12-11 13:00-15:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ragnar Lindberg (S) (ordförande)

Läs mer