För Servicechefer, är sista ansökningsdatum den 11 januari Lön ENHETSANSVARIG Sista ansökningsdagen till denna tjänst är den 11 januari.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För Servicechefer, är sista ansökningsdatum den 11 januari Lön ENHETSANSVARIG Sista ansökningsdagen till denna tjänst är den 11 januari."

Transkript

1 Det är nu hög tid att påbörja rollbesättningen inför sommarens roligaste föreställning! Som artist på Gröna Lund är du helt avgörande för att vi varje dag ska kunna uppfylla högt ställda förväntningar från tusentals gäster! Innan vi startar vår auditionturné för att hitta nya stjärnor vill vi självklart veta vilken roll du är intresserad av att spela! Nedan beskrivs kortfattat vilka olika roller som finns på tivolit och vad som krävs för att passa i rollen. För alla roller är det självklart av yttersta vikt att du brinner för att ge service och möta våra gäster. Rollbeskrivningarna kan komma att ändras närmare säsongen. För alla roller kommer du självklart att få den utbildning du behöver för att känna dig trygg när det är dags att möta vår publik! Antal platser på varje roll kan variera. De roller som har max 40 platser är markerade nedan. Tänk på att inte bara söka de roller med få platser då dessa ofta får många ansökningar. SERVICECHEF Rollen som Servicechef finns inom funktionerna Attraktion, Fastfood, Entré & Kassa, Parkvård, Butik och Spel. Som Servicechef är du närmaste chef för de artister som jobbar på ditt affärsområde samt är regissör för vår dagliga föreställning! Det är en mycket utmanande och spännande roll där du genom planering av dagen hjälper våra artister ge gästerna en helhetsupplevelse i världsklass. Att du har ett coachande och engagerande förhållningssätt är självklart då huvuduppgifterna är att leda, motivera och utveckla medarbetare. Du har även ett ansvar att varje dag se till att ditt område levererar enligt budget, både när det gäller inkomster och utgifter, bl.a. genom merförsäljning och bemanningsoptimering. Till denna roll söker vi en glädjespridande, kreativ problemlösare då du dagligen hamnar i oväntade situationer. Du har minst ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet från serviceyrket och gärna någon typ av ledarerfarenhet. I rollen som servicechef kommer du att genomföra många utbildningar och det är därför viktigt att du har god pedagogisk förmåga och en vilja att utveckla både dig själv och andra.

2 Ange i ansökan vilken tjänst/funktion du önskar arbeta på i första hand. Då några av tjänsterna börjar redan i februari och slutar i oktober behöver vi veta när du kan börja och sluta arbeta under året, ange datum samt om det gäller hel- eller deltid. Meddela även om du har specifika önskemål gällande semesterperiod (gärna flera olika alternativ). För Servicechefer, är sista ansökningsdatum den 11 januari. Nyrekryteringen av servicechefer kommer starta i januari, då vi kallar utvalda sökanden till gruppaudition. Dessa tjänster kommer att tillsättas utifrån ansökningar från återvändande servicechefer. Följande personer kan du maila om du har några frågor ang servicecheftjänsterna. Butik: Lotta Rosenstam, Entré & Kassa samt Parkvård: Monica Krantz, Attraktion: Marie Siegel, Spel: Veronica Blomqvist, Fastfood: Anna Ahström, Vi kommer att besvara dessa efter den 7 januari då vi är på plats. Lön: Månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen ENHETSANSVARIG Som Enhetsansvarig är ditt huvudfokus att leda arbetet i din enhet på ett inspirerande, effektivt och säkert sätt. Utöver de ordinarie arbetsuppgifter som förekommer i respektive enhet utbildar du artister samt fördelar arbetet i din enhet. Som person är du självgående, ansvarstagande, pedagogisk och har ett stort engagemang. Vidare tycker du om och är van vid att arbeta i ett högt tempo. Du är glad och positiv och har förmåga att även få andra på gott humör. Du är förtroendeingivande och kan hålla dig lugn vid stressade och oväntade situationer. För denna roll krävs att du kan arbeta större delen av säsongen. Vi söker enhetsansvariga till följande funktioner: Attraktion, Butik/Foto, Ballongförsäljning, Biljettcenter, Servicecenter, Fastfood och Kiosk. Specificera i din ansökan vilken funktion du är intresserad av. Sista ansökningsdagen till denna tjänst är den 11 januari. Följande personer kan du maila om du har några frågor ang EA-tjänsterna. Butik: Lotta Rosenstam, Entré & Kassa samt Parkvård: Monica Krantz, Attraktion: Marie Siegel, Spel:

3 Veronica Blomqvist, Fastfood: Anna Ahström, Vi kommer att besvara dessa efter den 7 januari då vi är på plats. Antal: Ca fem-tjugo personer per affärsområde Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet för tjänster inom fastfood och enligt Nöjesavtalet för övriga tjänster. Ansvarstillägg tillkommer. KOMBI Denna roll innebär att du dagligen placeras där behov finns. Du är kombi inom en funktion och du kan få arbeta på vilken enhet och position som helst inom den funktionen. Ibland arbetar du flera dagar i sträck på samma enhet, ibland byter du under samma dag. Rollen kombi finns inom funktionerna attraktion, spel, spel/butik, fastfood/kiosk samt kassa/entré (inom kassa/entré är kombi/rastavlösare en tjänst). För att trivas som kombi är det viktigt att du är flexibel, tycker om att arbeta på olika enheter och att du har lätt för att lära dig nya saker. Du skall även uppfylla kravprofilen på den funktion du söker kombi till. Antal: Ca fem-trettio artister per affärsområde Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet för tjänster inom fastfood och Nöjesavtalet för övriga tjänster. RASTAVLÖSARE Rollen som rastavlösare finns inom funktionerna attraktion, spel, butik, fastfood, kiosk, samt kassa/entré (inom kassa/entré är kombi/rastavlösare en tjänst). Rollen innebär att du löser artisternas raster under dagen. För att trivas i rollen är det viktigt att du tycker att det är roligt att rycka in i olika enheter och att ha varierande arbetsuppgifter. Som person är du flexibel och har lätt för att lära dig nya saker. Du skall även uppfylla kravprovilen på den funktion du söker rastavlösare till. Antal: Ca fem-femton artister per affärsområde Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet för tjänster inom fastfood och Nöjesavtalet för övriga tjänster.

4 EVENTASSISTENT Vill du vara med och skapa oförglömliga minnen för våra företagsbokningar så är det här din möjlighet. Gröna Lund erbjuder exklusiva heldagsevent, VIP-entréer och en rad andra mötesupplevelser till stora som små företag, ofta skräddarsydda efter deras önskemål var ett historiskt år med över eventgäster och vi ser positivt på framtida utveckling. Därför förstärker vi 2015 eventsidan med en Eventassistent för att kvalitetssäkra leveransen och möta den ökade efterfrågan och önskemålen från våra företag. I denna roll jobbar du tätt tillsammans med vår Eventansvarig och hjälper denne med allt ifrån kundkontakter till iordningställande inför och under ett event. Du ska även kunna vara ansvarig på plats och representera Gröna Lund. Vi söker dig som är driven, engagerad och som trivs med allt ifrån planering och samordning till utförande och snabba beslut. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Antal: En artist, säsongen är april-september viktigt att du kan arbeta heltid denna period. Lön: Månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen TIVOLIVÄRD - KASSA Du arbetar i någon av våra kassor på eller direkt utanför Gröna Lund. Arbetsuppgifterna innefattar att sälja Gröna Lunds olika produkter (entréer, åkkuponger, åkband m.m.) samt att informera om tivolit och hjälpa gästen att välja rätt produkter inför och under besöket. Du ansvarar för en egen kassa samt för att redovisa denna. För denna roll krävs det att du har kassavana sedan tidigare och det är meriterande om du även ansvarat för att redovisa din kassa. Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten, stresstålig och ansvarsfull. Vidare är det viktigt att du trivs med och är intresserad av aktiv försäljning. ENTRÉVÄRD Som entrévärd arbetar du vid Gröna Lunds entréer och utgångsgrindar. Du välkomnar våra gäster med ett leende, informerar om parken och rekommenderar lämpliga produkter inför besöket. Mycket tid går även åt till att organisera köer och hänvisa gästerna rätt. Du ansvarar även för att det är städat i ditt närområde. För att passa som värd är det viktigt att du verkligen trivs i

5 rampljuset, tycker om att ta egna initiativ och gärna bjuder på dig själv. Vidare är du ansvarsfull och stresstålig samt har en bred kunskap om Gröna Lunds produkter, tivolit i stort och dess historia. Som person är du nyfiken och tar själv ansvar för att söka information. Du är en lagspelare som trivs i grupp och har mycket lätt för att samarbeta med andra. Är du dessutom flerspråkig är detta en merit. Arbetet sker stående utomhus i alla väder. Antal: Ca tolv artister PARKVÅRDARE I denna roll arbetar du med att hålla parken ren så att våra gäster skall trivas under sitt besök. Arbetsuppgifterna är renhållning med sopkvast och skyffel, toalettstädning, bordstorkning samt tömning av papperskorgar. Under dagar då det är mycket gäster i parken kan arbetet vara fysiskt krävande då du arbetar i högt tempo. Tunga lyft förekommer och du går mycket under en arbetsdag. Arbetet är fritt under ansvar och mestadels ett ensamarbete. Arbetet innefattar inte trädgårdsarbete. I denna roll kommer du att ha mycket kontakt med våra gäster och det är viktigt att du är utåtriktad och tycker om att stå på scen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med renhållning och inte är rädd för att ta dig an oangenäma städuppgifter. Du bör vara i god fysisk form. Antal: Ca 30 artister SERVICECENTER I denna roll arbetar du i Gröna Lunds Servicecenter med varierande arbetsuppgifter. Du arbetar bl.a. i kassa med inriktning mot grupper, företag och samarbetspartners, hantering av bokade produkter, kassaredovisning, bemötande av klagomål och omhändertagande av borttappade föremål. För denna roll krävs det att du har kassavana sedan tidigare och det är meriterande om du även ansvarat för att redovisa din kassa. Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten, stresstålig och ansvarsfull. Vidare är du positiv, omtänksam, prestigelös och ser en utmaning i att alltid överträffa våra gästers förväntningar. Det är meriterande om du talar flera språk samt har grundläggande datorkunskaper. Vi ser gärna att du har arbetat flera säsonger på Gröna Lund. Antal: Ca tolv artister Ansvarstillägg tillkommer.

6 FASTFOODVÄRD Som fastfoodvärd arbetar du med försäljning och tillredning av mat t ex hamburgare, kebab, pizza och langos. Du arbetar på olika positioner i enheten och ansvarar för din egen kassa. För att trivas och passa i denna roll gillar du att kombinera gästmötet med service och god mat. Du jobbar ofta i ett högt tempo tillsammans i lag, där städning är en viktig del för säkerheten och upplevelsen. Som person är du effektiv och stresstålig samt har en god samarbetsförmåga. Tidigare erfarenhet från arbete inom restaurang/fastfood/kiosk/kafé samt kassavana är meriterande. Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet. RESURS FASTFOOD Som resurs arbetar du med försäljning och tillredning av mat och snacks t ex hamburgare, langos, sockervadd, glass eller donuts. Du arbetar på olika positioner och ansvarar för din egen kassa. Du får dina arbetsuppgifter löpande under dagen av din servicechef för att stärka upp enheter efter behov. För att trivas och passa i denna roll gillar du att kombinera gästmötet med service och god mat. Du jobbar ofta i ett högt tempo tillsammans i lag där städning är en viktig del för säkerheten och upplevelsen. Som person är du effektiv och stresstålig samt har en god samarbetsförmåga. Du är också flexibel och har lätt för att lära dig nya saker. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Tidigare erfarenhet från arbete inom restaurang/fastfood/kiosk/kafé samt kassavana är meriterande. Antal: Ca 15 artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet. TIVOLIVÄRD - KIOSK Som tivolivärd kiosk arbetar du med försäljning och tillredning av snacks t ex popcorn, sockervadd, glass eller donuts. Du arbetar på olika positioner i enheten och ansvarar för din egen kassa. För att trivas och passa i denna roll gillar du att kombinera gästmötet med service och god mat. Du jobbar ofta i ett högt tempo tillsammans i lag, där städning är en viktig del för säkerheten och upplevelsen. Som person är du effektiv och stresstålig samt har en god samarbetsförmåga. Tidigare erfarenhet från arbete inom restaurang/fastfood/kiosk/kafé samt kassavana är meriterande.

7 TIVOLIVÄRD - ATTRAKTION I rollen som tivolivärd attraktion arbetar du med att ge våra gäster en härlig, rolig och trygg attraktionsupplevelse. Arbetsuppgifterna innefattar att manövrerar och övervakar en åkattraktion, ta emot biljetter och hjälpa gäster i och ur attraktioner. Arbetet sker till största del utomhus. Denna roll kräver ett moget säkerhetstänk samt att du har lätt att samarbeta i grupp. Du måste ha god syn (med glasögon) och normal hörsel. Det förekommer tunga lyft och tunga arbetsmoment. Har du önskemål om en speciell rotation/attraktion eller om du föredrar en rotation som är mer eller mindre fysiskt utmanande, skriv gärna det under övriga upplysningar i din ansökan. TIVOLIVÄRD ATTRAKTION FAMILJ Som attraktionsvärd familj arbetar du främst på våra familjeattraktioner och möter därför framför allt våra yngre gäster. Det är inte ovanligt att du möter barn som åker sin första attraktion hos oss och du är med och skapar förtroende, åkglädje och långsiktigt engagemang för vår park. Arbetsuppgifterna innefattar att manövrera och övervaka en åkattraktion, ta emot biljetter och hjälpa gäster i och ur attraktionen. Arbetet sker till största del utomhus. Denna roll kräver ett moget säkerhetstänk samt att du har lätt att samarbeta med människor. Du måste ha god syn (med glasögon) och normal hörsel. Det förekommer tunga lyft och tunga arbetsmoment. De flesta attraktioner manövreras av en person. Antal: Ca 30 artister

8 TIVOLIVÄRD ATTRAKTION - HOUSE OF NIGHTMARES ÅRETS NYHET! I rollen som tivolivärd i House of Nightmares arbetar du med att ge våra gäster en extraordinär upplevelse i vår nya attraktion House of Nightmares. Arbetsuppgifterna innebär att förstärka de skrämmande effekterna i attraktionen genom att spela olika roller på bestämda platser i huset. De skrämmande effekterna gör att arbetsplatsen till sin natur är i mörker och ofta med hög ljudvolym. Arbetet sker till största del inomhus i utrymmen som kan upplevas trånga. Du kommer även att bemanna entrén till attraktionen där du säljer entrébiljetter och förbereder gästerna på vad som kommer att hända i huset. Du kommer att tilldelas en kostym anpassad efter arbetsuppgifterna och du kommer ofta att använda mask eller smink. Denna roll kräver ett moget säkerhetstänk, att du har lätt att samarbeta i grupp, att du ha har stor kreativitet, bra på att improvisera och gillar att stå i centrum samt har talang för att på ett smidigt sätt lösa konflikter som eventuellt kan uppstå. Det är också viktigt att du är duktig på att snabbt läsa av andra människor och kan anpassa ditt agerande efter deras behov. Då tjänsten sorterar som attraktionsvärd kan du komma att arbeta på de andra åkattraktionerna och därför ska du uppfylla kravprofilen även för dessa tjänster. Har du frågor om denna tjänst kontakta Johan Lindgren på alt Marie Siegel på Antal: Ca 30 artister TIVOLIVÄRD - BUTIK/FOTO I denna roll arbetar du med försäljning av butiksvaror och attraktionsfoton i någon av våra butikoch fotoenheter. Vissa tjänster kombineras även med att trycka t-shirts, musmattor m.m. i vårt Tryckeri. Arbetet innebär bl.a. kassaarbete, viss varuexponering och uppackning av varor. Som person är du utåtriktad och har lätt för att ta kontakt med våra gäster. Det är viktigt att du trivs med och är intresserad av aktiv försäljning och gärna tar egna initiativ. Du ser vad som behövs göras och håller det snyggt och prydligt omkring dig. Vi ser gärna att du har kassaerfarenhet sedan tidigare. Antal: Ca 30 artister

9 TIVOLIVÄRD - BALLONG/FOTO I denna roll arbetar du med ballongförsäljning från någon av våra mobila ballongvagnar. Arbetet kombineras med fotoförsäljning i våra attraktionsfotoenheter. Detta innebär bl.a. kassaarbete, viss varuexponering och uppackning av varor. Om du är utåtriktad, gillar att arbeta med barn och har lätt för att ta kontakt med våra gäster, är du som klippt och skuren för denna roll. Det är också viktigt att du trivs med och är intresserad av aktiv försäljning och gärna tar egna initiativ. Vi ser gärna att du har kassaerfarenhet sedan tidigare. Antal: Ca 20 artister TIVOLIVÄRD - SPEL I denna roll arbetar du växelvis i våra 5-kampsspel, lotteristånd och lyckohjul med aktiv försäljning och coachning av våra gäster. Som person är du utåtriktad och har lätt för att ta kontakt med våra gäster. Vidare är det viktigt att du trivs med och är intresserad av att skapa merupplevelse för alla våra besökare, varje gång. I vissa av våra spel är det hög ljudvolym. FEMKAMPSVÄRD / EVENTVÄRD Som femkampsvärd tar du hand om förbokade femkampsgrupper och ansvarar för deras upplevelse i parken. Utifrån varje sällskaps unika behov och önskemål är det upp till dig att skräddarsy ett besök i världsklass. Du delar in lag, väljer grenar, leder dina gäster genom femkampen och skapar förutsättningar för att överträffa deras förväntningar. Du kommer också att ha pass som Kombi inom Spel. I vissa fall kan tjänsten som 5-kampsvärd komma att kombineras med tjänsten som eventvärd. Som eventvärd är du på plats inför och under ett event och med allt som kan tänkas dyka upp under dagen är ditt främsta mål att skapa rätt förutsättningar för ett lyckat event. Uppgifterna varierar efter eventets storlek och omfattning. Som person trivs du i ett högt arbetstempo, har ett coachande förhållningssätt, ett engagerande bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi vill att du till denna roll har en omfattande kunskap om Gröna Lund och dess historia samt goda kunskaper i engelska. Erfarenheter från spel och femkamp är meriterande. Under femkampens lågsäsong kan tjänsten kombineras med andra tjänster på de olika områdena. Antal: Två artister större delen av säsongen, ytterligare ca fyra artister under maj och juni. OBS! Bör kombineras med andra tjänster. Ansvarstillägg tillkommer.

10 BARTENDER Som bartender på Gröna Lund arbetar du med sedvanliga baruppgifter. Förutom att ta väl hand om våra gäster ingår även moment så som påfyllning, städning i och runt baren och vid behov hjälpa servisen. Du hanterar även kassan och tar emot betalning. Till denna roll söker vi dig med stort intresse för mat och dryck och som också drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra gäster. Du har tidigare arbetat som bartender och känner dig bekväm med svenska såväl som engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du genomgått en bartenderutbildning, STAD-utbildning samt har erfarenhet av kassasystemet Oscar. Tempot i våra restauranger kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du som person är stresstålig. Som bartender är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Du är flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Antal: Ca tio artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet. DISKARE I rollen som diskare är du en viktig funktion i såväl matsal som kök. Genom ditt engagemang och effektiva sätt ser du till att disken genomförs på ett säkert och smidigt sätt. Du känner dig bekväm med svenska eller engelska och det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete. Som person är du självgående och uthållig då tempot i köket många gånger kan vara högt. Viktigt att tänka på är att arbetet många gånger är fysiskt tungt. Som diskare är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Även om arbetet delvis är självständigt, ingår du i ett team och det är därför viktigt att du både har förmåga och vilja att samarbeta med dina kollegor. Antal: Ca artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell & Restaurangavtalet. HOVMÄSTARE Som hovmästare erbjuds du ett omväxlande arbete som arbetsledare i någon av Gröna Lunds restauranger. Ditt huvudsakliga fokus är att vara närvarande i driften på restaurangen och se till att våra gäster får bra service och att de anställda trivs. I arbetet ingår en del kontorsarbete som tex beställningar, kontera fakturor samt godkänna de anställdas tider. Till denna roll söker vi dig med stort intresse för mat och dryck, och som samtidigt drivs av viljan att ge bästa möjliga

11 service till våra gäster. Du har tidigare arbetat som hovmästare eller i liknande ansvarstjänst. Du känner dig bekväm med svenska såväl som engelska i både tal och skrift och har datorvana, då arbetet även innefattar en del administration. Gröna Lund kommer utbilda dig i våra egna interna system men det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning, STAD-utbildning samt har erfarenhet av kassasystemet Oscar. Tempot i våra restauranger kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du som person är stresstålig. Du är flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta och har ett ekonomiskt tänk. Som ledare är du en entusiasmerande förebild. Antal: Ca tio artister Lön: Individuell lönesättning. Gällande kollektivavtal är Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen KALLSKÄNK I rollen som kallskänka arbetar du på Gröna Lunds restauranger. Till denna roll söker vi dig med stort intresse för mat och dryck och som tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter. Du känner dig bekväm med svenska eller engelska och det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning. Tempot i våra kök kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du är stresstålig. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Som kallskänka är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Du trivs att arbeta i team och vill leverera smakupplevelser utöver det vanliga till våra gäster, varje gång! Antal: Ca tio artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet. KOCK I rollen som kock arbetar du på Gröna Lunds restauranger. Till denna roll söker vi dig med stort intresse för mat och dryck och som tidigare har arbetat som kock. Du känner dig bekväm med svenska eller engelska och det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning. Tempot i våra kök kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du är stresstålig. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Som kock är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Du trivs att arbeta i team och vill leverera smakupplevelser utöver det vanliga till våra gäster, varje gång! Antal: Ca 30 artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet.

12 KÖKSBITRÄDE Som köksbiträde arbetar du med enklare arbetsuppgifter som förkommer i ett restaurangkök. Vi söker dig som har ett genuint intresse för matlagning och som ser detta som en möjlighet att få ytterligare erfarenhet från restaurangbranschen. Det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning och/eller har erfarenhet från liknande arbete. Du känner dig bekväm med svenska eller engelska. Tempot i våra kök kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du är stresstålig. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Som köksbiträde är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Du trivs att arbeta i team och vill leverera smakupplevelser utöver det vanliga till våra gäster, varje gång! Nytt för i år är att du som köksbiträde kommer att arbeta i rotationer vilket betyder att ditt schema innehåller pass på flera enheter. Antal: Ca 20 artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet. RESTAURANGBITRÄDE I rollen som restaurangbiträde är dina främsta arbetsuppgifter att hålla rent och fint i restaurangen samt serva våra gäster. Du har mycket gästkontakt och därför är det viktigt att du är serviceinriktad och mån om att våra gäster får en trevlig stund i samband med sitt besök. En del kassaarbete kan förekomma. Du känner dig bekväm med svenska såväl som engelska och det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete. Tempot i våra resturanger kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du är stresstålig. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Som restaurangbiträde är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Du trivs att arbeta i team och vill leverera en upplevelse utöver det vanliga till våra gäster, varje gång! Nytt för i år är att du som restaurangbiträde kommer att arbeta i rotationer vilket betyder att ditt schema innehåller pass på flera enheter. Antal: Ca 20 artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- och restaurangavtalet. SERVIS I rollen som servitris/servitör arbetar du på Gröna Lunds restauranger. Du kommer ha en egen station där det ofta förekommer flera sittningar per pass. Du hanterar och har ansvar för egen kassa samt redovisning av den. Till denna roll söker vi dig med stort intresse för mat och dryck, och som samtidigt drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra gäster. Du har tidigare

13 arbetat som servitris/servitör och känner dig bekväm med svenska såväl som engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning, STAD-utbildning samt har erfarenhet av kassasystemet Oscar. Tempot i våra restauranger kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du som person är stresstålig. Som servitris/servitör är du en god förebild och kulturbärare för dina medarbetare. Du är flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta. Antal: Ca 25 artister Lön: Enligt kollektivavtal Hotell- & Restaurangavtalet. SOUSCHEF I rollen som souschef arbetar du på någon av Gröna Lunds restauranger. Arbetet är omväxlande och arbetsuppgifterna innefattar bl.a. arbetsledning av kockar, varubeställningar samt övrigt förekommande arbetsuppgifter. Till denna roll söker vi dig med stort intresse för mat och dryck, och som samtidigt drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra gäster. Du har tidigare arbetat som souschef eller i liknande ansvarstjänst. Du känner dig bekväm med svenska såväl som engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du genomgått en restaurangutbildning. Tempot i våra restauranger kan många gånger vara högt och arbetet kräver att du som person är stresstålig. Du är flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta och har ett ekonomiskt tänk. Som ledare är du en entusiasmerande förebild. Antal: Sex artister Lön: Individuell lönesättning. Gällande kollektivavtal är Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen EKONOMIASSISTENT Till denna roll söker vi ambitiösa och engagerade artister som gärna studerar ekonomi eller har jobbat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Som ekonomiassistent kommer du framför allt att arbeta med redovisning av dagskassor men även med kundfakturering. Då du kommer att arbeta på en liten avdelning som fort blir sammansvetsad är det av största vikt att alla tar sitt ansvar, har stort säkerhetstänk och är noggranna. Du ska trivas med och vara van att arbeta i ett högt tempo. Arbetstiderna är , med start i maj. Helgarbete förekommer. Sysselsättningsgrad: h/månad.

14 Antal: Ca fem artister Lön: Månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen. ENHETSANSVARIG KASSAKONTORET Till rollen som enhetsansvarig på kassakontoret söker vi en stjärna som trivs backstage. När föreställningen pågår för fullt och servicechef inte är på plats är det du som ansvarar för driften av kassakontoret. Du kommer även att arbeta med utbildning av dina kollegor samt ordinarie kassakontorsassistentsuppgifter. Vi söker dig som minst har arbetat en säsong som kassakontorsassistent och är redo för en ny utmaning! Som person tycker du om att ta initiativ, är en god kommunikatör och har ett gott omdöme. Rollen sträcker sig från slutet av april till slutet av augusti, med möjlighet till arbete i september. Dina chanser att få rollen ökar om du kan arbeta % under maj. Arbetstiderna varierar mellan Helgarbete förekommer. Antal: Tre - fyra artister KASSAKONTORSASSISTENT Letar du efter en roll där du får arbeta backstage men ändå nära föreställningens centrum? Då kan kassakontorsassistent vara tjänsten för dig! I rollen som kassakontorsassistent arbetar du med att tillhandahålla växelkassor till tivolits kassörer. Du arbetar med uppräkning och redovisning av dagskassor, kontroller samt hantering av produkter. Rollen sträcker sig från slutet av april till slutet av augusti, med möjlighet till arbete i september. Dina chanser att få rollen ökar om du kan arbeta % under maj. Arbetstiderna varierar från 08 till 01. Helgarbete förekommer. Till rollen som kassakontorsassistent söker vi dig som har god administrativ förmåga och kan behålla koncentrationen trots att ett livligt tivoli sprudlar utanför fönstret. Du är strukturerad och mogen samt har mycket god samarbetsförmåga och ett stort säkerhetstänk. Vidare är det viktigt att du är självgående, flexibel och kvalitetsmedveten. Erfarenhet av kontanthantering och redovisning av kassor är meriterande. Vi ser också gärna att du har minst ett års arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Om du blir aktuell för tjänsten kommer vi att begära ett utdrag från polisens belastningsregister samt att vi utför en kreditupplysning. Antal: Ca tio artister

15 LÖNEASSISTENT Som löneassistent hos oss arbetar du med löneberedning, semesterberäkning, anställningsbevis, arbetsgivarintyg, rekvisition av lönebidrag och lönerevision. Du svarar på förfrågningar via mail och telefon, både internt från medarbetare samt externt från Försäkringskassan, A-kassor m fl. Utöver detta är du som löneassistent behjälplig i arbetet med övriga förekommande arbetsuppgifter på en löneavdelning. Vi söker dig som har en avslutad löneutbildning och/eller minst ett års erfarenhet av lönehantering. Vi använder systemet Hogia Lön därav är det meriterande om du har kunskap i systemet. Du kommer stundtals att arbeta i ett högt tempo med arbetsuppgifter som har en tydlig deadline. Vi söker därför en noggrann och ansvarstagande person. Sysselsättningsgrad: Denna tjänst är på heltid, månd-fred, och stäcker sig från april till september. Antal: En artist Lön: Månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen. RECEPTIONIST I rollen som receptionen består arbetsuppgifterna framför allt av att svara i telefon och hantera kommunikationen med vakter via komradio. Vi söker dig som är stresstålig, engagerad, ambitiös och har jobbat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Det är viktigt att du har god kännedom om Gröna Lund som arbetsplats. Arbetstid: Arbetstiden är förlagd till kvällar & helger med start i maj och medför att du kommer mestadels att arbeta ensam på huvudkontoret. Det kommer även vara vissa arbetspass på dagtid för att täcka upp semester för ordinarie anställd. Schema kan kombineras med studier. Antal: Ca två artister SERVICECHEF KASSAKONTORET Till rollen som servicechef på kassakontoret söker vi en regissör som trivs backstage. När föreställningen pågår för fullt är det du som ansvarar för driften av kassakontoret. Det är en mycket utmanande och spännande roll där du bl.a. arbetar med planering, coachning och utbildning av våra artister. Till denna roll söker vi dig som har jobbat ett par säsonger på Kassakontoret eller som Servicechef i parken och har ett starkt engagemang och vilja att utveckla

16 både dig själv och andra. I rollen som servicechef kommer du att genomföra många utbildningar och det är därför viktigt att du har god pedagogisk förmåga. Rollen sträcker sig från mars till slutet av september, med möjlighet till arbete i oktober. Arbetstiderna varierar mellan Helgarbete förekommer. Antal: Tre artister Lön: Månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen. ARTISTSERVICE, HR-ASSISTENT I rollen som HR-assistent arbetar du som ansiktet utåt för HR-avdelningen i Artistservice. Du är länken mellan Gröna Lunds artister och HR-avdelningen. Dina främsta arbetsuppgifter är HRadministration. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att ta emot sjukskrivningar, behandla ledighetsansökningar och hjälpa till med den dagliga bemanningen. Du är även stöd till chefer och medarbetare i HR-relaterade frågor som uppkommer under säsongen. Du har påbörjat eller avslutat din utbildning inom Personal/HR-området och brinner för dessa frågor alternativt har några års relevant erfarenhet inom personalområdet eller annan likvärdig erfarenhet. Du har erfarenhet av HR-administration och är van att arbeta i personalsystem. Antal: Ca sex artister Lön: Individuell lönesättning i enlighet med kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen. SERVICECHEF VARUMOTTAGNING Som Servicechef för varumottagningen ansvarar du för varumottagningen till Gröna Lunds centrallager, spel, butiker och restauranger. Ditt arbete går ut på att organisera och koordinera alla

17 leveranser som kommer till centrallagret så att de på ett effektivt, noggrant och kvalitetssäkert sätt transporteras till angiven plats. Som servicechef för varumottagningen är du närmaste chef för de artister som arbetar på lagret och kostymförrådet. Du arbetsleder det dagliga arbetet på centrallagret och kostymförrådet och dess personal. Du arbetar mycket med planering och är alltid ett steg före. Att du har ett coachande och engagerande förhållningssätt är självklart då huvuduppgifterna är att leda, motivera och utveckla medarbetare. Arbetet ställer även krav på god pedagogisk förmåga och en vilja att utveckla både dig själv och andra. Struktur och ordning och reda är några av dina främsta egenskaper. Du har dessutom en god fysik, då en hel del tunga lyft ingår i arbetet. Har du tidigare erfarenhet av arbetsledning är detta meriterande. Arbetstiden är i grunden måndag-fredag, ofta med start 06:30. B-körkort är ett krav. Antal: En artist Lön: Under säsong månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen. SERVICECHEF (CENTRALLAGRET) Som servicechef för centrallagret är du närmaste chef för de artister som arbetar på lagret och kostymförrådet. Du arbetsleder det dagliga arbetet på centrallagret och arbetar mycket med planering och är alltid ett steg före. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat optimering för varumottagning och leverans, distribution av varor samt coachning och utbildning av lagrets och kostymförrådets artister. Som servicechef ansvarar du även för trivseln och arbetsglädjen bland artisterna. Du kommer att ansvara för vissa leverantörsbeställningar samt se till så att centrallagret hålls rent och strukturerat. I denna roll brinner du för att se dina kollegor utvecklas och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Du har ett starkt engagemang och tycker att det är kul med utmaningar och problem. Arbetet ställer även krav på god strukturell och koordineringsförmåga, administrativa färdigheter, ansvarstagande, sinne för ordning och reda samt god fysik då en hel del tunga lyft ingår i arbetet. B-körkort är önskvärt. Denna säsong kommer även alla servicechefer på centrallagret att ha en egen funktion som de är kontaktperson för till AO. Arbetet kommer att innefatta service till hela tivolit men ett antal arbetsuppgifter kommer att vara specifika för din funktion. Funktionerna är uppdelade likt följande: SC1 - Spel, Hjul och Lotterier. SC2 (servicechef varumottagning) Restaurang och varumottag.

18 SC3 Butik, Kostymförrådet och FF/Kiosk. SC4 Attraktion, Event, PEK och KK. Ange i ansökan vilken tjänst/funktion du önskar arbeta med i första och andra hand. Då några av tjänsterna börjar redan i mars och slutar i oktober behöver vi veta när du kan börja och sluta arbeta under året. Frågor om denna tjänst besvaras av Karl Aspengren på Antal: Ca tre artister Lön: Under säsong månadslön. Lönen är enligt kollektivavtal Tjänstemannaavtalet mellan Visita och Unionen. SERVICELÖPARE I rollen som servicelöpare är din huvudsakliga arbetsuppgift är att serva och stötta artisterna i Gröna Lunds enheter. Som servicelöpare arbetar du antingen centralt från lagret med fokus på att förse enheterna med varor, vilket innefattar allt från korv och mjukglass till godis och nallar. Eller ute i parken direkt mot artisterna, där du bland annat hjälper till med att växla pengar, lära upp artisterna i spelen och effektiviserar kölogistiken till kassor och attraktioner. I ditt arbete kommer du att utgå från centrallagret, där du även arbetar med varumottagning och renhållning. Arbetet är mycket flexibelt, och du ska kunna rycka in och arbeta med det mesta när behov uppstår. För att trivas i rollen som servicelöpare älskar du mötet med gästen och har ett hjärta som brinner för service. Ingen dag är den andra lik och du kommer varje dag att stöta på nya situationer, vilket gör att du som person måste vara väldigt flexibel och initiativtagande. Du ska gilla att jobba i ett högt tempo där det händer mycket och du har en mycket god samarbetsförmåga. B-körkort är önskvärt. Antal: Ca 17 artister Lön: Enligt kollektivavtal Nöjesavtalet, tillägg på 5 kr/h. SERVICELÖPARE/VÄRD KOSTYMFÖRRÅDET (Kombinerad tjänst) En tjänst som innebär att du i grunden är servicelöpare men att du vissa helger och strödagar arbetar i kostymförrådet. För att trivas i den här rollen är det viktigt att du gillar utmaningar och tycker att både servicelöpare och värd - kostymförrådets rollbeskrivningar stämmer in på dig. Antal: Ca tre artister Lön: Enligt kollektivavtal Nöjesavtalet, tillägg på 5 kr/h.

19 VARUMOTTAGARE I rollen som varumottagare arbetar du tillsammans med två till sju andra artister i ett arbetslag, som tar hand om alla leveranser som kommer till Gröna Lunds centrallager, spel, butiker och restauranger. Din huvudsakliga uppgift är att på ett effektivt, noggrant och kvalitetssäkert sätt transportera alla leveranser till angiven plats. Då arbetslaget är ganska litet blir ni snabbt ett sammansvetsat gäng. För att trivas som varumottagare är det viktigt att du tycker om att jobba självständigt samtidigt som du är en väloljad lagspelare. Arbetet är mycket fysiskt och du bör därför ha en god fysik och gilla att arbeta i ett högt tempo. Det är viktigt att alla varor hamnar på rätt plats, så har du ett sinne för ordning och reda är du som klippt och skuren för den här rollen. Arbetstiden är i grunden måndag-fredag, där du under juni, juli och halva augusti oftast börjar kl 06:30 och slutar Efter att varumottagningen är klar för dagen kommer du att arbeta vidare som servicelöpare resten av passet. B-körkort är ett krav. Antal: Ca fem artister Lön: Enligt kollektivavtal Nöjesavtalet, tillägg på 5 kr/h. VÄRD - KOSTYMFÖRRÅDET Som värd i kostymförrådet är dina främsta uppgifter att hjälpa till vid in- och utlämning av scenkläder samt hantering av ut- och inkommande tvätt. Andra arbetsuppgifter kommer bland annat att vara tillverkandet av namnbrickor, utdelande av skåpnycklar till artisterna, märkning av kläder, strykning av skjortor osv. För att trivas i rollen är det viktigt att du ser glädje i att hjälpa andra och brinner för att ge bra service. Du är inte rädd för att hugga i när det behövs och tycker om att arbeta självständigt. Det krävs dessutom att du är noggrann och strukturerad för att kunna ha koll på sortimentet. Har du tidigare arbetat i klädbutik eller med uppgifter där det är viktigt att hålla ordning och reda på saker, är detta meriterande. Arbetsdagarna är i grunden måndag-fredag. Antal: En artist Lön: Enligt kollektivavtal Nöjesavtalet, tillägg på 5 kr/h

20 LOKALVÅRDARE I rollen som lokalvårdare är ditt främsta fokus att se till att så väl parken och våra backstageutrymmen hålls rena och snygga. Du kommer att arbeta med städning av bl.a. kontor, toaletter, loger, attraktioner, restauranger, fastfoodkiosker. Vidare kommer du att arbeta med markstädning, sophantering samt avtorkning av utemöbler, fasader och lampor. I rollen ingår även att förbereda inför konserter vilket bl.a. innebär flytt av möbler, bygga kravallstaket, iordningsställande av blomlådor m.m. Det är meriterande om du har SRY-städutbildning alternativt golvvårdsutbildning. Till denna roll söker vi dig som är positiv, lyhörd, ansvarfull och initiativtagande. Du har förmågan att samarbeta samtidigt som du arbetar lika bra självständigt. Du bör även vara morgonpigg då tidiga morgnar samt många nattpass ingår i tjänsten. Allt arbete utförs under tider parken är stängd. Olika arbetstider beroende på låg- eller högsäsong. Antal: Ca 15 artister RESTAURANGTEKNIKER I rollen som restaurangtekniker arbetar du med reparation och underhåll av de maskiner som finns inom fastfood och restaurang. Arbetet är självständigt och ansvarsfullt och du kommer att få springa runt mellan våra enheter och träffa många medarbetare och göra bekantskap med ett flertal olika maskiner. Rollen är aktiv och omväxlande och vi söker därför dig som gillar att arbeta i ett högt tempo och har en god fysik. Du är tekniskt lagd, händig, självgående och tar ett stort personligt ansvar. Du pluggar gärna på KTH (maskinteknik, maskiningenjör, fordonsmekaniker). Antal: Ca två artister Lön: Individuell lönesättning. Enligt kollektivavtal Nöjesavtalet. SPELTEKNIKER I rollen som speltekniker tar du hand om och servar maskinerna i våra spel- och hjulenheter. För att trivas i rollen är det viktigt att du är tekniskt lagd, händig, självgående och tar ett stort personligt ansvar. Vi söker dig som med ett starkt stöd och under eget ansvar, vill utvecklas och lära dig mer inom teknik. Arbetet är självständigt och ansvarsfullt och du kommer att få springa runt mellan våra enheter och träffa många medarbetare och göra bekantskap med ett flertal olika maskiner. Det är till stor fördel om du tidigare arbetat som löpare eller har teknisk utbildning.

21 Antal: Ca fyra artister Lön: Individuell lönesättning. Gällande kollektivavtal är Nöjesavtalet. SÄSONGSMEKANIKER I rollen som säsongsmekaniker arbetar du med dagliga kontroller av samtliga attraktioner och övrig teknisk utrustning. Du åtgärdar mindre problem som uppmärksammas vid kontrollerna. Arbetstiderna är vardagar och helger. Det kan förekomma nattarbete under högsäsong. Du har stor möjlighet att påverka ditt eget schema. För att trivas i rollen ska du vara en problemlösare som inte är rädd för att be om hjälp. Rollen innebär mycket självständigt arbete men du ingår i ett team på ca tio personer varje dag. Som person är du tekniskt lagd och pluggar gärna på KTH (maskinteknik, maskiningenjör, fordonsmekaniker). Antal: Ca 20 artister Lön: Individuell lönesättning. Gällande kollektivavtal är Nöjesavtalet. IT-ARTIST I rollen som IT-artist arbetar du med support av parkens IT-miljö under drift. Rollen innefattar främst support och underhåll av kassor i butik och restaurang/fastfood, biljettautomater, entréer och diverse IT-relaterad kringutrustning för parkens drift. I vissa förekommande fall även användarrelaterad support till andra avdelningar. Som IT-support täcker du hela kedjan från mottagande av felanmälan, felsökning, åtgärd och återrapportering. I rollen har du även stöd från koncernens IT-avdelning. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för IT och som minst har gymnasiekompetens inom området. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbete är det mycket meriterande. Du har en mycket hög servicekänsla, gillar att ta egna initiativ samt arbetar bra såväl självständigt som i grupp. Vi tror att du är en problemlösare och har ett positivt sätt att se på lösningar av problem. Tidigare erfarenhet av kassasystem är meriterande, så även B-körkort. Antal: Ca tre artister

22