Nu är det dags att söka sommarjobb på Jamtli

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nu är det dags att söka sommarjobb på Jamtli"

Transkript

1 Nu är det dags att söka sommarjobb på Jamtli Är du intresserad av teater, musik, historia, undervisning, turism, jordbruk, djur eller skogsarbete? Tycker du om att arbeta med barnverksamhet? Är du intresserad av att arbeta med försäljning och service i butik eller på ett kafé? Tycker du om att hålla ordning och ha städat omkring dig? Gillar du att träffa människor och ta med dem in i en historisk tid? Då finns det många intressanta arbetsuppgifter för dig på Jamtli! Feriepraktikant på Torget 1895, sommaren 2010, Historieland.

2 Vad är Jamtli? Jamtli är ett av Sveriges mest spännande museer! Det tycker många av våra besökare från länet, turister från Sverige och Europa. Jamtli består av museet med utställningar om vår fantastiska historia, bland annat om vikingar, Överhogdalsbonaden, samer, forbönder och konst. Här finns också reception, en stor butik och ett kafé. I år firar Jamtli 100 år med att öppna en ny miljö för att rollspela om historien: Det moderna samhället 1975! Det blir en gestaltning som väcker nostalgi, igenkännande och kanske även ifrågasättande. De allra flesta kommer ju också att ha egna minnen att bidra med... Uteområdet i sig består av ett 100-tal hus från 1500-talet och framåt samt mer moderna byggnader som används som snickeri, förråd, smedja med mera. Jamtli driver också en ladugård med djur, och ett jordbruk med grödor som har historiska anor. Jamtli har utvecklat en egen metod att förmedla länets historia på. Det gör vi genom att dramatisera den i våra gårdsmiljöer under sommaren. I de olika gårdarna lever vi 1700-, och 1900-tals liv. Allt som görs och finns på gårdarna stämmer med den tid som visas på gårdsmiljön, det vill säga allt handlar om att skapa en trovärdig bild av tiden som skildras. Vi kallar sommarsäsongen för Historieland och denna har pågått sedan år Beredskapstid år 1942 Per-Albintorpet foto: Anette Nordin, Jamtli 2010

3 Vad kan man jobba med? På Historieland finns miljöerna Lillhärdal år 1785, Tingshuset år 1824, Näsgården år 1895, Fäboden år 1895, Staden år 1895, Hackåsgården år 1895, Per-Albintorpet år 1942, Skogskojan år 1942, Macken år 1956 samt Det moderna samhället I alla miljöer förmedlas historien med hjälp av rollspel, men i Macken och Skogsbyn kombineras det med pedagogik och kallas lek och lär. Lek och lär innebär att barnen leker och lär sig historien genom detta. I Skogsbyn exempelvis hjälper du till med arbetet kring Barnens Järnväg och du kan även hjälpa skogsarbetaren i Skogskojan med att steka kolbulle. Feriepraktikant på Macken 1956 sommaren 2010, Historieland. Utöver detta kan du bland annat bli bodbiträde i Gulleboden eller sköta karusellen på Torget. Eller varför inte hjälpa till att sköta djuren på Fäboden? Arbetar du på Macken kan du hjälpa barnen ta körkort i bilskolan eller arbeta i kiosken. Nytt för i år är som sagt miljön Det moderna samhället där året är I anknytning till denna miljö finns även temaparken Fem myror är fler än fyra elefanter där ungdomar behövs som 70-tals-tonåringar i de olika miljöerna och som kioskbiträden i temaparken.

4 Vi placerar dig och dina arbetskamrater i de olika miljöerna. När det är klart får du brev från oss. Placeringarna görs utifrån ett historiskt trovärdighets-perspektiv. Du måste vara beredd att arbeta praktiskt och visa att du kan den tid/miljö du befinner dig i. Du kommer därför att få läsa in ett kort material om gården/miljön där du skall arbeta. Notera att vi på Jamtli på något sätt kommer be er att visa att ni faktiskt tagit del av inläsningsmaterialet. Allt arbete på Jamtli sker genom att besökaren bjuds in att delta i det som pågår på gården eller i leken. Det är viktigt att låta besökaren bli delaktig i allt som sker på området och därför måste du som söker tycka om att möta många människor varje dag. Att rollspela och vara historiskt klädd är ett krav i de flesta av våra gårdsmiljöer. Smycken, smink, synliga tatueringar och piercning i ansiktet under arbetstid accepteras inte! Arbetstiden är i huvudsak kl Du kan komma att arbeta både vardagar och helger, efter ett bestämt schema. Ob-ersättning utgår under helger. Feriepraktikanter period 3 sommaren 2010 Historieland, foto: Oscar Olssons Fotoateljé Jamtli2009 Under sommaren är de flesta besökarna på Jamtli turister som är här för första gången. Dessa förstagångsbesökare gör det extra viktigt att det första intrycket av Jamtli är positivt. Det är viktigt att varje besökare blir väl mottagen och känner att de blir sedda! Alla som arbetar på Jamtli är ambassadörer för besöksanläggningen, det spelar ingen roll vilken arbetsuppgift man har. Du måste alltså gilla att möta folk för att kunna arbeta på Jamtli!

5 Vill Du hjälpa till att städa och hålla snyggt och rent? Lokalvårdsarbetet är en mycket viktig kugge i Jamtlis organisation, för att i alla led hålla en hög kvalitet till Jamtlis besökare. Under sommaren behövs det därför extra hjälp med att städa toaletter och omklädningsrum. Även för vissa lokaler inne på museet behövs extra städhjälp. Eftersom det är många som besöker Jamtli är det viktigt att de möts av ett städat område. På Jamtli är miljöarbetet viktigt, vi jobbar till exempel med sopsortering. Du får även hjälpa till med att plocka skräp och städa upp utomhus. Du arbetar normalt mellan kl och men ibland kan arbetstiden komma att varieras. Du arbetar både vardagar och helger, efter ett bestämt schema. Ob-ersättning utgår under helger. En av Jamtlis år 1942 miljöer - Per-Albin Torpet, foto: Anette Nordin. Jamtli 2009 Vill du arbeta ute med mark och park skötsel? Jamtlis utemiljö är mycket välbesökt på sommaren och det är viktigt att besökarna möts av ett rent och välskött område. Att arbeta med mark och parkskötsel är ett viktigt arbete i detta ingår att klippa gräs, rensa bort ogräs, plocka skräp etc. Du arbetar normalt mellan kl och 13.00, måndag - fredag. Arbetsuppgifter för Feriearbetare Jamtli, publika sektionen. Reception/butik, kafé och vandrarhem. I Reception/Butik får du hjälpa till att sälja, städa, vara värd i utställningarna, bemanna bilgrinden under ett par timmar på morgonen (9-11) samt att vara behjälplig för våra besökare och informera om vad Jamtli har att erbjuda. Arbetstiden och uppgifterna varierar enligt schema, vardagar kl I vårt Kafé så hjälper du ordinarie personal med diverse sysslor såsom diskplockning, hålls snyggt på vår uteterrass, kassaarbete samt förberedelser inför dagens försäljning med mera. Arbetstid vardagar och helger enligt schema ca kl Ob-ersättning utgår under helger.

6 På Vandrarhemmet arbetar du med frukostservering, städning samt hjälper den ordinarie personalen med olika sysslor. Du måste vara beredd på att hugga i och inte vara rädd för att möta och samtala med människor. Arbetsdagen börjar redan kl , vardagar och helger enligt schema. Ob-ersättning utgår under helger. Introduktionen ingår i arbetstiden och är obligatorisk! Introduktionen är ett villkor för att kunna arbeta tillsammans med oss på Jamtli. Lön utgår under dessa tillfällen. Det kommer inte att finnas möjlighet att ta igen dessa timmar, förlorad tid är förlorad tid! Information om arbetsplats, tid, datum och plats för introduktionen kommer via brev. Obs! Ledighet beviljas endast i undantagsfall och ska bestämmas i samråd med arbetsledaren före anställningens början. När du fått en plats hör av dig till din arbetsledare för vidare information. Är du placerad på Historieland kommer information via brev. För mer information om Jamtli, besök gärna vår hemsida!

Feriepraktikplatser Antal platser Antal platser Antal platser 2018

Feriepraktikplatser Antal platser Antal platser Antal platser 2018 Feriepraktikplatser Antal platser Antal platser Antal platser 2018 Sommaren 2018 Period 1 Område 18/6-6/7 Period 2 9/7-27/7 Period 3 30/7-17/8 Handledare Arbetsbeskrivning Margita Gustafsson, Restaurering

Läs mer

Du som är född 1997 eller 1998 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka kommunalt feriearbete.

Du som är född 1997 eller 1998 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka kommunalt feriearbete. Du som är född 1997 eller 1998 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka kommunalt feriearbete. Hur söker du? Du skriver en personlig ansökan och lämnar denna till din skolexpedition (Spångbergsgymnasiet)

Läs mer

Du som är född 1999 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik.

Du som är född 1999 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Du som är född 1999 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Hur söker du? Du skriver en personlig ansökan och lämnar denna till din skolexpedition (Ferlinskolan eller Stålvallaskolan)

Läs mer

Innehåll. Uppdaterad:

Innehåll. Uppdaterad: Tillgänglighet 1 Innehåll Allmänt...4 Besökare med allergier...4 Besökare med hörselskada...5 Besökare med synskada...6 Behov av tolk?...6 Besökare med rörelsehinder...7 Pedagogisk verksamhet...8 Vandrarhem...8

Läs mer

Jamtli en ovanlig historia

Jamtli en ovanlig historia Jamtli en ovanlig historia Lek och äventyr för hela familjen Varje år kommer ungefär 170 000 besökare till Jamtli i Östersund. Många av dem är familjer med barn. Många är intresserade av historia, andra

Läs mer

FISKEKORT SÄLJES PÅ SERVICEPUNKTEN

FISKEKORT SÄLJES PÅ SERVICEPUNKTEN Utgivare: Åsens Byråd Årgång 17 Nummer 6 JUNI 2013 NYCKEL UPPHITTAD! Vid västra sidan av älven efter gamla vägen, invid nya RV 70, ÅTERFÅS MOT BESKRIVNING Kontakta Tette! Öppettider på Loppis under sommaren.

Läs mer

ARBETSPLATSER FERIEPRAKTIK 2019

ARBETSPLATSER FERIEPRAKTIK 2019 ARBETSPLATSER FERIEPRAKTIK 2019 Förskolor för barn 1 5 år och fritidsverksamhet för barn 5 10 år Utdrag ur belastningsregistret krävs! Arbetsuppgifter: Hjälpa till med aktiviteter i barngruppen såsom att

Läs mer

FERIEPRAO SOMMAREN 2015

FERIEPRAO SOMMAREN 2015 FERIEPRAO SOMMAREN 2015 För ungdomar födda 1998 och är skrivna i Umeå kommun. Med det här informationsbladet vill vi ge ungdomar och föräldrar en inblick i vad ferieprao är. Ferieprao är en satsning av

Läs mer

Att söka sommarjobb På Bödagårdens. Camping!

Att söka sommarjobb På Bödagårdens. Camping! Att söka sommarjobb På Bödagårdens 1 Camping! Att söka sommarjobb på Bödagården! Med sitt lugna idylliska läge vid Bödabuktens milslånga sandstrand är Bödagården för många en pärla på norra Öland. Bödagårdens

Läs mer

Fastställd JAMTLIS TILLGÄNGLIGHETSPOLICY MED HANDLINGSPLAN

Fastställd JAMTLIS TILLGÄNGLIGHETSPOLICY MED HANDLINGSPLAN Fastställd 2014-04-14 JAMTLIS TILLGÄNGLIGHETSPOLICY MED HANDLINGSPLAN 2014 TILLGÄNGLIGHETSPOLICY Övergripande policy Inledning Jamtlis tillgänglighetspolicy är baserad på FN:s konvention om mänskliga rättigheter

Läs mer

Du som är född 1998 eller 1999 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka kommunalt feriearbete.

Du som är född 1998 eller 1999 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka kommunalt feriearbete. Du som är född 1998 eller 1999 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka kommunalt feriearbete. Hur söker du? Du skriver en personlig ansökan och lämnar denna till din skolexpedition (Spångbergsgymnasiet)

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

23 februari 2015. Information till handledare angående sommarjobb 2015

23 februari 2015. Information till handledare angående sommarjobb 2015 23 februari 2015 Information till handledare angående sommarjobb 2015 Handledning Du som ska vara handledare har en viktig och ansvarsfull uppgift framför dig! Du kommer antagligen att vara den första

Läs mer

Information till arbetsgivare och handledare

Information till arbetsgivare och handledare Information till arbetsgivare och handledare Informationen här, är till dig som ska vara handledare för en feriepraktikant. Tack för att du tar emot en feriepraktikant! OBS! Nytt från och med det året

Läs mer

Feriepraktikplatser 2014

Feriepraktikplatser 2014 Du som är född 1998 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Hur söker du? Du skriver en personlig ansökan och lämnar denna till din skolexpedition (Ferlinskolan eller Stålvallaskolan)

Läs mer

Feriepraktik-sommarjobb 2018

Feriepraktik-sommarjobb 2018 Feriepraktik-sommarjobb 2018 Välkomna! Information om Kumla Kommun Så söker du feriepraktik-sommarjobb Information från olika arbetsplatser du kan välja Vad händer nu? Ni gör skillnad Vad gör vi? Bibliotek

Läs mer

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag!

Mitt sommarprojek t. Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Mitt sommarprojek t av: Rebecca Andersson Här är min flyer som jag spred reklam med ute i Lindesberg, både i centrum och i villaområden i brevlådor :) Skatedag! Ni kids mellan 5 och 13 år är välkommna

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Så här går det till på din klädprovning.

Så här går det till på din klädprovning. Så här går det till på din klädprovning. När du kommer Anmäl dig på Ellenshus ingång B för kontroll av namn och adressuppgifter. Ytterplagg och väskor lämnas i provrummet. Klädprovning Du är med i klädkammaren

Läs mer

30 januari 2013. Arbetsmarknadssektionen Kicki Lundgren. Hej!

30 januari 2013. Arbetsmarknadssektionen Kicki Lundgren. Hej! 30 januari 2013 Arbetsmarknadssektionen Kicki Lundgren Hej! Du har anmält intresse att ta emot sommarjobbare på din arbetsplats i sommar. Om detta inte stämmer var vänlig hör av dig till mig snarast. Om

Läs mer

Till föräldrar och elever i årskurs 8

Till föräldrar och elever i årskurs 8 Till föräldrar och elever i årskurs 8 Under våren är det dags för 8: ornas PRAO (praktisk arbetslivsorientering). Tanken med praon är att ge dig, som elev, möjlighet att få kunskap om arbetslivet genom

Läs mer

Ungdomar fyllda 18 år innan 1 juni 2019 kommer ej att prioriteras då de har större chans att erhålla arbete på den ordinarie arbetsmarknaden.

Ungdomar fyllda 18 år innan 1 juni 2019 kommer ej att prioriteras då de har större chans att erhålla arbete på den ordinarie arbetsmarknaden. FERIE 2019 Under sommaren 2019 kommer Jokkmokks Kommun att prioritera feriearbete till ungdomar födda 2003 och de födda 2002. Ungdomar födda 2001 erbjuds feriearbete i mån av plats. Ungdomar fyllda 18

Läs mer

Feriearbete sommaren 2013

Feriearbete sommaren 2013 Feriearbete sommaren 2013 Slutar du åk 9 till sommaren? Då kan du söka något av de 108 feriearbeten som Kristinehamns kommun erbjuder. Det finns feriearbeten inom exempelvis äldreomsorg och barnomsorg

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare

Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare Till handledare för sommarjobbare! Tack för att ni tar emot sommarjobbare på er arbetsplats! Pajala kommuns målsättning med sommarjobben är att: Ge ungdomarna

Läs mer

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill att du ska känna när du kommer in genom dörrarna. Den

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE Viktig information till dig Den här guiden innehåller viktig information som kan hjälpa dig före, under och efter din tid som feriepraktikant eller feriearbetare.

Läs mer

Du som är född 2000 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik.

Du som är född 2000 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Du som är född 2000 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Hur söker du? Du skriver en personlig ansökan och lämnar denna till din skolexpedition (Ferlinskolan eller Stålvallaskolan)

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Flykten från Sverige. Avdelningsmöte. Samling -Vem är här och vad ska vi göra idag? Innehåll. Material

Flykten från Sverige. Avdelningsmöte. Samling -Vem är här och vad ska vi göra idag? Innehåll. Material Avdelningsmöte Flykten från Sverige Under detta möte får scouterna fundera på hur det kan kännas att vara på flykt och ha olika förutsättningar i livet. Mötet avslutas med en saga som berättar om ett Sverige

Läs mer

Information till ungdomar

Information till ungdomar Information till ungdomar Informationen här, är till dig som eventuellt ska söka Feriepraktik. OBS! Nytt från och med det året Från och med år 2017 feriepraktik kommer att erbjudas bara ungdomar som är

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Föreningsträdet. Handledning Aktiva 7 år

Föreningsträdet. Handledning Aktiva 7 år Föreningsträdet Handledning Aktiva 7 år Alma och Burre plockar svamp Tennisturnering i skogen Effe och Burre spelar pingis Alma och skogsbusarna spelar innebandy I vår busgrupp Att arbeta med Föreningsträdet

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Jag har kommit som sändebud från änglarna. Jag har levt tidigare på Jorden. Jag är en av mediets guider.

Jag har kommit som sändebud från änglarna. Jag har levt tidigare på Jorden. Jag är en av mediets guider. Aniara Jag har kommit som sändebud från änglarna. Jag har levt tidigare på Jorden. Jag är en av mediets guider. Vi änglar finns här runt omkring er. Var och en av er har en specialare, en liten extra ängel,

Läs mer

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna.

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna. Öppethållande Måndagar Fredagar 8.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar-Torsdagar 17.00-20.00. Lördagar STÄNGT Söndagar 9.00-16.00 Vinterfoder åt kaninerna. Tfn: 040-19 00 00 Mail: almviks4h@gmail.com Hemsida:

Läs mer

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan Till dig som börjar på Vidåkersskolan 2012/2013 SKOLAN ÄR VIKTIG! Vi hoppas Du håller med oss om detta och att du kommer att trivas. Det är en förmån att få gå i skolan och den är viktig för Din framtid.

Läs mer

Arbetsplatsförteckning/Kategorier

Arbetsplatsförteckning/Kategorier Arbetsplatsförteckning/Kategorier Barnomsorg; barn 5-10 år Arbetsuppgifter: Arbetet kan innebära att du tar hand om barn exempelvis på en förskola eller på ett fritidshem. Lek och aktiviteter, hjälpa till

Läs mer

Köket. Om du jobbar i köket har du följande uppgifter:

Köket. Om du jobbar i köket har du följande uppgifter: Köket Om du jobbar i köket har du följande uppgifter: Hjälpa till med att förbereda matserveringen. Köksansvariga Carina J (0702390425) informerar er på plats vad hon behöver hjälp med. Ställa fram / Servera

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater

Lärarmaterial. Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh. VästmanlandsTeater VästmanlandsTeater Slottsgatan 11 722 11 Västerås Tel 021-470 41 00 skola@vastmanlandsteater.se vastmanlandsteater.se Lärarmaterial Det skulle varit jag dansteater av Birgitta Egerbladh Illustration: Malin

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I broschyren finner du: Information om prao Regler för prao Tips på hur du ordnar egen praoplats Blanketten, Var ska du göra din prao? T i l l h ö r

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Skribahjälpisens tänka på!

Skribahjälpisens tänka på! Skribahjälpisens tänka på! Hjälpledare är ovärderlig personer på ett skribaläger. För att uttrycka det enklare: Vi skulle aldrig klara oss utan dig! En hjälpledare är en person som hjälper till med de

Läs mer

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3

Falköpings kommun Feriepraktik 2015. Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Falköpings kommun Feriepraktik 2015 Enkät ungdomar period 1, 2 och 3 Total Period 1 Period 2 Period 3 Kille 42% 37,7% 41,4% 50% Tjej 58% 62,3% 58,6% 50% Svarande 138 69 29 40 Total Period 1 Period 2 Period

Läs mer

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning

SÄLJGUIDE. - så lyckas du med din försäljning SÄLJGUIDE - så lyckas du med din försäljning Hej! I den här guiden vill vi dela med oss av några tips och råd som vi tror att du och dina kompisar kan ha nytta av när webbutiken ska öppna och försäljningen

Läs mer

Lärande för och med barn inom idrotten

Lärande för och med barn inom idrotten Lärande för och med barn inom idrotten Barnkultur ger barn möjlighet att få lära och växa genom lärande med många sinnen och utifrån sina förutsättningar och mognad. Alla barn är aktiva och lär med och

Läs mer

Praktikantprogram 2010

Praktikantprogram 2010 Praktikantprogram 2010 Inledning Svensk Fastighetsförmedling i sydvästra Skåne skapar nu en ny möjlighet för en utvald skara mäklarstudenter. Det är inte en traditionell mäklarpraktik där du går bredvid

Läs mer

ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT

ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT ATT TA EMOT EN FERIEPRAKTIKANT Handledarguide Viktig information för att du ska kunna få svar på dina frågor före, under och efter feriepraktik. Förord Denna broschyr innehåller viktig information för

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

Ta emot sommarjobbare i Göteborgs Stad

Ta emot sommarjobbare i Göteborgs Stad Sommarjobb för gymnasiet Arbetsmarknad och vuxenutbildning Ta emot sommarjobbare i Göteborgs Stad www.goteborg.se/sommarjobbgymnasiet Innehåll Summering av sommarjobben 2018 Ansvarsfördelning Citat från

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Daglig verksamhet Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap och får en meningsfull tillvaro.

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Elevmaterial Livets steg om riter

Elevmaterial Livets steg om riter Elevmaterial Livets steg om riter Apachernas soluppgångsdans, Arizona, USA Människor har det gemensamt att de vill uttrycka det som är viktigt genom handlingar. När vi utsätts för starka sinnesrörelser

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013

GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund Läsåret 2012 / 2013 Gymnasiesärskolan Läsåret 2015/2016 Gymnasiesär GYMNASIESÄRSKOLAN i Kalmarsunds Gymnasieförbund 2 Gymnasiesärskolan har idag elever till

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Spelarmapp I denna mapp hittar Du all nödvändig information om föreningsavgifter, om jourveckor, vad Du får som medlem i föreningen samt olika åtagande.

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Grön Flagg Stadionparkens förskola

Grön Flagg Stadionparkens förskola Grön Flagg Stadionparkens förskola Handlingsplanen godkänd 2012-04-10 Handlingsplanen godkänd 2012-05-01 Stadionparkens förskola Det demokratiska arbetet och hela skolans eller förskolans delaktighet är

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Information om hjälp i hemmet och valfrihet

Information om hjälp i hemmet och valfrihet Information om hjälp i hemmet och valfrihet Version 9.0 20150203 Vård- och omsorg Information om hemtjänst Vad är hemtjänst? Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av stöd, service och omvårdnad

Läs mer

den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg

den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg innehållsförteckning Vilken är din status?... s. 4 Testa om din statusuppdatering är läsbar

Läs mer

Nyanställd som course manager, banchef, En manual för att komma rätt!

Nyanställd som course manager, banchef, En manual för att komma rätt! Nyanställd som course manager, banchef, En manual för att komma rätt! Detta är i första hand ett HGU arbete för att belysa dom fällor, tricks som finns, vi är alltid väldigt skickliga på att visa upp våra

Läs mer

Guide till dig som är handledare

Guide till dig som är handledare Sommarjobb för gymnasiet Centrum för arbetsmarknadsanställningar (CFA) Guide till dig som är handledare www.goteborg.se/sommarjobbgymnasiet Innehåll 3 Att tänka på innan sommarjobbaren börjar 4 Första

Läs mer

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o P r a o å k 8 v e c k a 1 4 + 1 5 2 0 1 6 I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I broschyren finner du: Information om prao Regler för prao Tips på hur du ordnar egen praoplats Blanketten,

Läs mer

Den här presentationen innehåller svaret på frågor som vi ofta får från både medlemmar och er ombud. Tanken är att du här får en lathund med svaren i

Den här presentationen innehåller svaret på frågor som vi ofta får från både medlemmar och er ombud. Tanken är att du här får en lathund med svaren i Den här presentationen innehåller svaret på frågor som vi ofta får från både medlemmar och er ombud. Tanken är att du här får en lathund med svaren i huvuddrag när du får frågor från dina medlemmar på

Läs mer

Liten introduktion till akademiskt arbete

Liten introduktion till akademiskt arbete Högskolan Väst, Inst för ekonomi och IT, Avd för medier och design 2013-09-14 Pierre Gander, pierre.gander@hv.se Liten introduktion till akademiskt arbete Den här texten introducerar tankarna bakom akademiskt

Läs mer

Du som är född 2001 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik.

Du som är född 2001 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Du som är född 2001 och är folkbokförd i Filipstads kommun kan söka feriepraktik. Hur söker du? Du skriver en personlig ansökan och lämnar denna till din skolexpedition (Ferlinskolan eller Stålvallaskolan)

Läs mer

Välkommen till Familjehuset!

Välkommen till Familjehuset! Välkommen till Familjehuset! Vad är Familjehuset? Familjehuset är ett akut- utrednings- och behandlingshem för barn och föräldrar. Andledningen till att en familj kommer till Familjehuset varierar. Det

Läs mer

Nya stöd. år 2015. Stöd till landsbygden

Nya stöd. år 2015. Stöd till landsbygden Nya stöd år 2015 Stöd till landsbygden Innehåll Nya stöd år 2015... 3 Gårdsstödet finns kvar år 2015... 4 Sverige ska välja om du får behålla dina stödrätter eller om du ska få nya... 4 Stödrätternas värde

Läs mer

KAPITEL 3 HANDLINGSPLAN 3.1. DITT MÅL

KAPITEL 3 HANDLINGSPLAN 3.1. DITT MÅL KAPITEL 3 HANDLINGSPLAN Nu är det dags att göra en plan för ditt arbetssökande. Tanken med planen är att underlätta för dig att arbeta effektivt. Det är också bra att skapa en plan B. Den tar du till om

Läs mer

Barnidrotten Barns arbete eller barnarbete? Susanna Hedenborg

Barnidrotten Barns arbete eller barnarbete? Susanna Hedenborg Barnidrotten Barns arbete eller barnarbete? Susanna Hedenborg Stor fostransmiljö Forskningen talar om att barn 2/3 delar av alla barn möter.. en god och samhällsnyttig idrott;.en tvingande, autoritärt

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne.

Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Det Det finns finns också också mer mer att att se se hos hos andra andra hembygdsföreningar hembygdsföreningar i i Skåne. Skåne. Det finns också mer att se hos andra hembygdsföreningar i Skåne. Broby

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-02-06 11:43: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat

Läs mer

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 VÄLKOMMEN TILL BROR HJORTHS HUS Bror Hjorths (1894-1968) röda trähus i Kåbo är ett litet men innehållsrikt konstnärsmuseum. Här hade konstnären sitt hem och

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 Snart får vi känna marken under fötterna och även doppa tårna HANTVERKSKAMMAREN HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 EVENEMANG Nu är det dags för medeltidsdagen igen, 3:e juni. Jag kommer inte

Läs mer

ÖVRIGA BILMÄRKEN FÖRETAG FÖR FÖRETAG SOM VILL HA ETT LITE ENKLARE BILÄGANDE

ÖVRIGA BILMÄRKEN FÖRETAG FÖR FÖRETAG SOM VILL HA ETT LITE ENKLARE BILÄGANDE ÖVRIGA BILMÄRKEN FÖRETAG FÖR FÖRETAG SOM VILL HA ETT LITE ENKLARE BILÄGANDE 1 2 INGA AVGIFTER! FÖRMÅNLIG BILLEASING FRITT FRÅN AVGIFTER Med Volvofinans Billeasing ger vi både arbetsgivaren och de anställda

Läs mer

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren

Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014. BRF Safiren BRF Safiren Välkommen till BRF Safiren! Information till nyinflyttade 2014 BRF Safiren 2 2014-03-06 Innehåll Hemsida... 3 Styrelsen... 3 Hobbyrum... 3 Cyklar... 3 Renovering... 4 Vad behöver jag tillstånd

Läs mer

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson FOTOGRAFiSKA intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson Text: Erica Hjertqvist och Julia Hörnell Foto: Julia Hörnell Layout: Erica Hjertqvist och julia hörnell

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

Östra Göinge kommun

Östra Göinge kommun Daglig verksamhet Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Vad är daglig verksamhet? Att ha ett arbete eller en sysselsättning är viktigt för de flesta människor. Ett arbete innebär att man ingår i en gemenskap

Läs mer

Inspiration till Bamses må bra tidning

Inspiration till Bamses må bra tidning Inspiration till Bamses må bra tidning Inspirationen är sammanställd av personal vid Förskolorna i Dals-Eds kommun. Förslag till arbetsgång Informera föräldrar om projektet och Bamses må bra tidning och

Läs mer

Vi ser till att din verksamhet rullar

Vi ser till att din verksamhet rullar Vi ser till att din verksamhet rullar Team Verkstadscenter vet att det är viktigt för dig att ditt fordon mår bra och lever länge, för när bussen eller lastbilen rullar så gör även din verksamhet det.

Läs mer

Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30

Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30 10-03-18 1 2010-02-17 Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30 Behöver du barnomsorg under denna tid kontakta rektor senast den 7 maj. Skogsgläntans förskola i Gånghester och Kerstinsgården

Läs mer

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport

Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport Sommarjobb i Nynäshamns kommun 2017 Rapport HR-avdelningen kommunstyrelseförvaltningen Nynäshamn 2017-09-13 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 1. Introduktion... 4 2. Syfte... 4 3. Faktasammanställning...

Läs mer

Rindö skolas förskoleklass Nyckelpigan

Rindö skolas förskoleklass Nyckelpigan Rindö skolas förskoleklass Nyckelpigan När vi tar emot nya barn på hösten kommer de från flera olika ställen. Vår viktigaste uppgift då är att få ihop gruppen och introducera barnen sakta men säkert i

Läs mer