Monterings- och bruksanvisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Monterings- och bruksanvisning"

Transkript

1 Monterings- och bruksanvisning Autorobot Finland Oy, , Srj 8 fr.

2

3 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 3 MONTERINGSSANVISNING Grundarbeten Marken på stranden behöver nödvändigtvis inte jämnas ut, eftersom EasyBoatRoller har byggts på det sätt att den stöds endast där tvärstöden sitter. Under tvärstöden läggs till exempel cementplattor, impregnerade plankor eller rundträ. Med hjälp av dessa förhindrar man att stöden sjunker ner i en för mjuk mark och rälsarna regleras för att gå i samma linje. På stranden måste tvärstöden hindras från att sjunka ner i sanden, för att sanden annars kan hamna upp på rälsar och hindra hjulen från att rulla. När slipen monteras på en klippa krävs det att man borrar monteringshål in i berggrunden så att den inte kan röra sig. Hålen borras på de öppningar som sitter i änden av tvärbalkarna och slipen sätts fast i dem t.ex. med kilankare. Det viktigaste är att sätta fast den översta tvärbalken och sätta fler monteringshål emellan om det behövs. Verktygen som behövs vid hopsättning 19 mm ring- och hylsnycklar (montering av rälsar och vinschstång) 2 st. 17 mm ringnycklar (montering av vinsch) 10 mm hylsnyckel (montering av gångplankor) 13 mm hylsnyckel (montering av släde) Batteriborrmaskin och spärrskaft 5 mm borrkrona (montering av slädens plankor) 8 mm insexnyckel (fastsättning av vajer på en v-formad ram)

4 4 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Hopsättning av rälselement Man börjar genom att de understa rälspar och de tvärstöd som ska vara i vattnet sätts fast med varandra (bild 1) med bultar (M12x25). Rälsparen ska monteras två eller tre beroende på hur långt ut i sjön det understa rälsparet ska gå. Lyft upp tvärstödet från marken genom att sätta en planka under, när du monterar fästskruvar. Detta underlättar montering av muttrar. OBS! På det understa tvärstödet sätts fast även slädens stoppare (bild 2). Sätt de understa rälsarna på plats i vattnet. Montera ihop resten av rälsparen. När man sätter rälsarna ut i sjön kan man använda sig av någon bärande element, t.ex. en tunna. När rälsarna står på en bra plats, tas det bärande elementet bort och rälsarna sjunker ner i botten.

5 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 5 Montera balkarna på det sätt att de inte blir trappformiga så att slädens hjul inte ska fastna på balkarnas skarvställe (bilder A och B). A B Slädens hopsättning och montering Släden sätts ihop först och monteras sedan på rälsar. Sätt fast de plankor som håller ihop de v-formade ramarna på plats. Plankorna monteras ovanpå de v-formade ramarna och sätts fast underifrån med lockskruvar (8 x 50 mm), (förborrning med en borr på 5 mm så att plankorna inte spricker). 5 cm Plankorna sätts fast ca.5 cm över den v-formade ramen i den ände motorn sitter (bild 3), och i den övre änden ca 20 cm över den v-formade ramen (planka på 2,5 m), ca 70 cm över (planka på 3 m), och ca 1 m över (planka på 4 m).

6 6 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 4 Plankorna kan monteras på de yttersta eller innersta hålen beroende på båtens form på botten (förhöjningslister etc.) samtidigt som man fäster uppmärksamheten på att de ska vara på samma ställe på båda sidor. Sätt fast plankorna på rätta ställen t.ex. med skruvpress innan plankorna sätts fast. Ta hjälp av en vinkelhake. Kontrollera slädens kryssmått innan den slutliga fastsättningen sker. Om upphöjningsklossar används, sätts dem fast först med lockskruvar. Efter det sätts långa plankor ovanpå upphöjningsklossarna. Vid fastsättning används TX- skruvar med försänkt huvud (6x90) enligt bilden. Sätt

7 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 7 den v-formade ram som sitta där trappan finns på det sätt att vajerns monteringshål hamnar på trappans sida. Tryck slädens v-formade ramar på plats i rälsarnas övre ände på det sätt att hjulen går in i u-balkar (bild 5). Hindra släden från att glida ner i sjön under montering!

8 8 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Användning av upphöjningsklossar När båten överstiger en längd på 5 m och formen på båtens botten är brant (köl kommer nära marknivå), lyfts båtens släde upp genom att upphöjningsklossar placeras under den långa plankan (B). En hjulaxeluppsättning väljs efter båtens tyngd, kvantitet och konstruktion. B Om stranden är brant (kanten längre än 15 cm på en sträcka på en meter), är det rekommendabelt att använda upphöjningsklossar (A) som monteras i den ände sjön finns. A

9 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 9 Båtens köl rör vid den v-formade ramen - Båten har lyfts tillräckligt högt upp med hjälp av upphöjningsklossar - Sidoledarna rör vid båtens kant

10 10 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Sidoledare Reglera sidoledarna efter båtens bredd och dra åt skruvarna (bilder 8 och 9).

11 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 11 Hopsättning av trappa och ihopkoppling med rälsar Använd dig av en separat reservdelritning vid hopsättning av trappan.

12 12 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Montering av trappa Tryck trappans hjul mellan rälsarna genom rälsarnas övre del (bild 10). Avståndet mellan trappan och slädens ände på sjösidan är detsamma som båtens längd (se ritning under). Sätt fast trappan i vinschens vajer (se bild på föregående sida). Kontrollera avståndet, när du kör båten upp på slipen för första gången.

13 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 13 Montering av vinschar Montering av handvinsch Montera vinschens stödskaft på det övre tvärstödet med två skruvar M12x120. Sätt fast vinschen på fästplattan med tre skruvar M10x30.

14 14 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Montering av elvinsch Elvinschens (1) fästbalk (2) monteras på det övre tvärstödet. Sätt fast vinschen på fästbalken med fyra skruvar M8x40 (4). Med elvinschen levereras separata instruktioner om hur vinschen sätts fast samt hur batteriets kablar ansluts.

15 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 15 Slutligen Kontrollera rakheten på rälsarna och den stöttning som du lagt under tvärstöden. Tag bort allt skräp inuti hjulspåren och fira ner släden i sjön. Kör båten försiktigt på slädens plankor och observera att båtens botten träffar rätt och hamnar ovanpå dem. Vid behov kan du förflytta plankorna. Observera även att båtens botten inte skadas när du kör upp på släden. Det kan vara en bra idé att lyfta upp utombordsmotorn en aning så att den inte stöter mot slipen. Kör upp båten på släden så att plankändorna hamnar på samma nivå som backspegeln eller en aning inne. Om du behöver, reglera trappans avstånd från båtens för. Sätt fast båten vid trappan med det elastiska snöre som hänger på räcket. Den ena änden sätts på den pollare som finns på båtens däck eller på en stävögla. Dra upp båten på strandslipen med vinschen.

16 16 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Montering av boggiehjul (VR-1000) I VR modellen monteras boggiehjulen endast i slädens nedre del.

17 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 17 Montering av boggiehjul (modeller VR-1500, VR-2500) I VR-1500-modellen monteras boggiehjulen i slädens nedre del och mellanstödet. I VR-2500-modellen består samtliga hjul av dubbelhjul.

18 18 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning Hopsättning av gångramper (extrautrustning)

19 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 19 På de yttersta plankorna på gångrampen borras tre hål på 6 mm för montering av förkläden (del 3). Hålen borras 30 mm från plankans kant och 100 från plankans ände samt på ett avstånd på 1150 mm från kanten och 100 mm även från den andra änden på samma sida. Ramarna (del 1) sätts fast 50 mm från plankans ände och på ett avstånd på 1182 mm samt på ett avstånd på 50 mm även från den andra änden enligt bilden. Vid fastsättning används 6x40 mm lockskruvar (del 5). Sätt sedan fast förkläden (del 3) med M6x40 skruvar med kullrigt huvud (del 6) i de hål som tidigare borrats. Använd en bricka under (del 4) och sätt fast med ett mutter (del 7) så att förkläden fortfarande kan vridas men sitter dock så hårt som möjligt. Lyft bort förkläden från vägen innan du fäller ner gångrampen mellan rälsarna. Vänd förkläden sedan under u-rälsarna, mot ramarna (del 1). Avsikten med förkläden är att hindra gångramperna från att komma upp, så att de inte kan träffa släden när man rör på båten.

20 20 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning

21 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 21 Säkerhet Kontrollera emellanåt att tvärstöden inte har sjunkit ner eller rört på sig, och att rälsarna står i samma linje. Innan båten firas ner, kontrollera att det inte finns hinder för hjulen. Om släden fastnar på rälsarna, lyft eller fira inte ner den med våld, utan ta reda på orsaken och ta bort hindret. De vinschar som används i Easy- BoatRoller är effektiva och kan göra sönder anordningen eller båten om de används för att med våld försöka dra båten. När du drar upp eller firar ner båten, kontrollera att det inte finns någon vare sig framför eller bakom eller så nära att fara uppstår. Om vinschen behöver underhåll, fira båten först ner i sjön. Om det inte är möjligt, hindra släden från att kunna röra på sig under den tid vinschen underhålls. Låt inte barnen att hantera slipens vinsch utan övervakning. Bevaka barnen och de som är i dåligt skick när de går upp på båten och av båten. Instruera vuxna i användningen av slipen. Bekanta dig med vinschens bruksanvisning. Överstig inte den högsta bärförmågan.

22 22 EasyBoatRoller - Monteringsanvisning

23

24 Ha och njut av underbart båtliv! Tillverkaren av EasyBoatRoller: Tel E-post: Internet: Yrittäjäntie 23, Kuopio, Finland

Monterings- och bruksanvisning

Monterings- och bruksanvisning Monterings- och bruksanvisning Autorobot Finland Oy, 2016 11-2016 EasyBoatRoller - Monterings- och bruksanvisning 3 MONTERINGSSANVISNING Grundarbeten Marken på stranden behöver nödvändigtvis inte jämnas

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning

Monterings- och bruksanvisning Monterings- och bruksanvisning Autorobot Finland Oy, 2014 8-2014, Srj 10 alk. EasyBoatRoller - Monteringsanvisning 3 MONTERINGSSANVISNING Grundarbeten Marken på stranden behöver nödvändigtvis inte jämnas

Läs mer

Stor slip, monteringsanvisningar

Stor slip, monteringsanvisningar Stor slip, monteringsanvisningar Alutrack stor slip 10 25+ m INNEHÅLL AV SLIPPAKET 10 m 15 m 20 m 25 m 5 m skenor 4 6 8 10 Fäströr 6 9 12 15 Fästplattor 4 8 12 16 Skarvstycken 2 4 6 8 10x70 mm bult, mutter

Läs mer

Lätt slip monteringsanvisningar

Lätt slip monteringsanvisningar Lätt slip monteringsanvisningar Innehåll av slippaket Slipens längd!!!!!!! 10 m 12,5 m 15 m 17,5 m 2,5 m!skenor!!!!! 8 10 12 14 Fäströr!!!!!! 4 5 6 7 Fästplattor!!!!!! 12 16 20 24 Skarvstycken!!!!! 6 8

Läs mer

Lätt slip, monteringsanvisningar

Lätt slip, monteringsanvisningar Lätt slip, monteringsanvisningar Alutrack lätt slip 10 17,5 m INNEHÅLL AV SLIPPAKET 9,4 m 11,75 m 14,1 m 16,45 m 2,35 m skenor 8 10 12 14 Fäströr 4 5 6 7 Fästplattor 12 16 20 24 Skarvstycken 6 8 10 12

Läs mer

Instruktionsbok och Montageanvisning

Instruktionsbok och Montageanvisning Instruktionsbok och Montageanvisning Tack för att du valt en MIDrail båtslip. Vi är övertygade om att du kommer att få stor nytta och mycket nöje av din MIDrail. Läs igenom denna instruktion noga och följ

Läs mer

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått)

Stopper-/tvärbalk impregnerat trä 50x100 mm 2 st 2490 mm (alltid samma mått) 1 / 5 BRUKS- OCH MONTERINGSANVISNING Tack för att du valde bojkorgen Basketbuoy från Finland. Bojkorgen är till för att förtöja högst 2,2 m breda båtar under 800 kg. Båten kan ligga högst - cm djupt beroende

Läs mer

Monteringsanvisning foderbord

Monteringsanvisning foderbord Monteringsanvisning foderbord Denna bruksanvisning visar montering av förhöjt foderbord med klövpall, men monteringen är samma för foderbord utan klövpall ända tills klövpallen ska monteras. Börja med

Läs mer

PILHA PAVILJONG MONTERINGSANVISNINGAR

PILHA PAVILJONG MONTERINGSANVISNINGAR PILHA PAVILJONG MONTERINGSANVISNINGAR Innoros Oy :: Paanakedonkatu 20 :: 28100 Pori :: Tel. +358-424-852200 :: www.ultimatemarket.com Byggande av grunden Rekommendation för grunden: Grusbädd, minst 20

Läs mer

Instruktionsbok och Montageanvisning

Instruktionsbok och Montageanvisning Instruktionsbok och Montageanvisning Tack för att du valt en MIDrail båtslip. Vi är övertygade om att du kommer att få stor nytta och mycket nöje av din MIDrail. Läs igenom denna instruktion noga och följ

Läs mer

Installation instructions, accessories V70 2001. Dragkrok, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories V70 2001. Dragkrok, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Anvisningsnr Version Art. nr. 30668471 1.2 30682095, 30682096 Dragkrok, fast M8901547 Sida 1 / 16 Utrustning A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sida 2 / 16 IMG-223189 Sida 3 / 16 IMG-213320

Läs mer

FLYTBRYGGA AV PLAST, MONTERINGS-, BRUKS- OCH SKÖTSEL-INSTRUKTIONER

FLYTBRYGGA AV PLAST, MONTERINGS-, BRUKS- OCH SKÖTSEL-INSTRUKTIONER 1 FLYTBRYGGA AV PLAST, MONTERINGS-, BRUKS- OCH SKÖTSEL-INSTRUKTIONER Tekniska data: Material: HDPE-plast Yttermått/element: 1,2 m x 2,4 m x 0,3 m Vikt: 60 kg/element Bärförmåga: ca. 500 kg / element Färg:

Läs mer

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Art.nr 05-06 Rev.nr 068 Detta behövs för monteringen: Bågfil & Såg Borrmaskin/Skruvdragare Tumstock Skruvmejsel Insexnyckel 4 mm Torx T5 & T0 Skiftnyckel Sax Innehållsförteckning

Läs mer

- kvalitet till rätt pris. version 1-2012-01-26. krafer takskjutport modell Nordic

- kvalitet till rätt pris. version 1-2012-01-26. krafer takskjutport modell Nordic TakskjuTporTar med motor - kvalitet till rätt pris Monteringsanvisning version 1-2012-01-26 krafer takskjutport modell Nordic 2 innan Montering porten behöver en överhöjd på 22 cm Före montering- ta bort

Läs mer

Montagevägledning SWG 120

Montagevägledning SWG 120 Montagevägledning SWG 120 Maj 2012 1 Kontrollera att höjden och bredden för väggen överensstämmer med ritningen. 2 Kontrollera att väggarna, golvet och taket är i våg. 01 02 Justering om golvet ej är plant.

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

Monteringsanvisning KLARVALV TAKLJUSLANTERNIN

Monteringsanvisning KLARVALV TAKLJUSLANTERNIN Monteringsanvisning KLARVALV TAKLJUSLANTERNIN . Montering av sarg för Klarvalv Takljuslanterniner Sargen till Klarvalv Takljuslanterniner levereras i delar. 8 6 7 9 Bild. Komponenter i sargen till Takljuslanternin

Läs mer

Monteringsanvisning. ANTTI-SPANNMÅLSTORK Takstolar 408029 (sv)

Monteringsanvisning. ANTTI-SPANNMÅLSTORK Takstolar 408029 (sv) Monteringsanvisning ANTTI-SPANNMÅLSTORK Takstolar 408029 (sv) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 FI-25340 Kanunki, Salo Tfn +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-post: antti@antti-teollisuus.fi www.agrosec.com

Läs mer

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 2-6 och 2-8

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 2-6 och 2-8 Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 2-6 och 2-8 Kontrollera din leverans A: 1 st. Bordsskiva B: 2 st. Sittbänkar. C: 4 st. Ben med hylsor D: 2 st. Z-Profil. E: 2 st. Längre bärlinor. F: 4 st. Kortare

Läs mer

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 4-4

Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 4-4 Monteringsanvisning Tillgängliga Oktagonen 4-4 Kontrollera din leverans A: 1 st. Bordsskiva. B: 4 st. Ben med hylsor. C: 4 st. Sitsar. D: 2 st. Längre bärlinor. E: 4 st. Kortare bärlinor. För fastsättning

Läs mer

Monteringsanvisningar för FIX Road systemet

Monteringsanvisningar för FIX Road systemet Monteringsanvisningar för FIX Road systemet A. med bultade skenor... 1 B. med fästen för skenorna... 3 Före montering: för bästa resultat och undvikande av skador bör monteringen av skenorna göras av två

Läs mer

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05

Bruksanvisning. Så ska framtiden byggas. Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong. Kan laddas ned från www.bewi.com. Godkännandebevis 0204/05 Bruksanvisning Så ska framtiden byggas Nu också NBI-godkänt för fiberarmerad betong Godkännandebevis 0204/05 Kan laddas ned från www.bewi.com Grundarbete Grundarbete Sidan 2 Flexibel bredd Sidan 3 Flexibel

Läs mer

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2)

Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Leif s fjäderkomprimator till luftgevär (ver. 2) Obs! Varning! Tänk på att vissa gevär behöver en kraft på drygt 100kg när man pressar ihop/demonterar fjädern. Man måste ha stor respekt för fjädrar som

Läs mer

Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja

Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Anvisningar steg för steg Bygg en trädkoja Välj ett träd Välj ett friskt träd med lämplig form det är avgörande för att trädkokan ska bli solid och stabil. Lämpliga träd för en trädkoja är bokar, ekar,

Läs mer

Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar

Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar Bygginstruktion Bygg en dubbelgrind med stolpar En vacker dubbelgrind som dessutom är lätt att bygga låter väl perfekt? Det tuffaste momentet är faktiskt att få plintarna på plats, men särskilt svårt är

Läs mer

Cykeltak EDGE EDG EDG EDGE cykeltak Monteringsanvisning. saferoadsmekab.se. Saferoad Smekab AB Box 12160, ÖNNESTAD

Cykeltak EDGE EDG EDG EDGE cykeltak Monteringsanvisning. saferoadsmekab.se. Saferoad Smekab AB Box 12160, ÖNNESTAD EDGE cykeltak Monteringsanvisning EDG150-01 EDG110-01 Cykeltak EDGE www.mmcite.com 77900033 v.2016.04.22 SA/CH 1 / 12 1. Kontroll av betongplatta: - Dimension på plattan - Planhet - Kvaliteten på betong

Läs mer

Platåkonsol 2420, 2425, 2426

Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Platåkonsol 2420, 2425, 2426 2420_001 BRUKSANVISNING Innehåll Platåkonsol 2420, 2425, 2426 Innehåll ALLMÄNT...3 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...4 Kontrollera alltid produkter och utrustning innan användning...4

Läs mer

HOPSÄTTNINGS OCH INSTALLATIONSANVISNING SPILLTRANSPORTÖR

HOPSÄTTNINGS OCH INSTALLATIONSANVISNING SPILLTRANSPORTÖR Anvisningar Följande anvisningar är uppdelade i två avsnitt. Spilltransportören kan levereras antingen helt omonterad i lösa delar eller i förmonterade sektioner färdiga för installation på plats. Första

Läs mer

Monteringsbeskrivning. Ydre-Boxen

Monteringsbeskrivning. Ydre-Boxen 1 Monteringsbeskrivning Ydre-Boxen MONTERINGSBESKRIVNING 2 Monteringsbeskrivning för Ydre-Boxen (Obs. Standardutförandet har ej horisontell planka) Ydre-Boxens unika profi lsystem ger stora justeringsmöjligheter.

Läs mer

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels

Silver Line E.Z 6 X10 Växthus Multi Wall Panels Catalog No. 6663 * Version #3 VIKTIGT MONTERINGSANVISNING Silver Line E.Z 6 X0 Växthus Multi Wall Panels 35x93x03 cm / 4 X76 X80 Innan du börjar montera växthuset måste du läsa igenom den här monteringsanvisningen

Läs mer

Monteringsanvisningar ANTTI M06 2W TORKAR TAK OCH RÄCKE (sv)

Monteringsanvisningar ANTTI M06 2W TORKAR TAK OCH RÄCKE (sv) Monteringsanvisningar ANTTI M06 2W TORKAR TAK OCH RÄCKE 408073 (sv) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 FIN-25340 Kanunki, Salo Tfn. +358 2 774 4700 E-post: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Läs mer

Lekställningen CAROL är avsedd för barn mellan 3 och 14 år!

Lekställningen CAROL är avsedd för barn mellan 3 och 14 år! Innan du börjar monteringen: Lekställningen CAROL är avsedd för barn mellan 3 och 14 år! OBSERVERA! Betongankare som behövs för lekställningens förankring ingår inte i den levererade produkten. De levereras

Läs mer

Monteringsanvisning MAFA Midi

Monteringsanvisning MAFA Midi Monteringsanvisning MAFA Midi Läs noga igenom hela monteringsanvisningen innan arbetet påbörjas! Titel Reg. Nr Sist sparad Rev. Nr Sidor Manual_Midi_SE_rev2 100-35 2007-11-29 2 12 Garanti: MAFA Midi silo

Läs mer

Hopfällbar Båtlyft - Instruktion

Hopfällbar Båtlyft - Instruktion Hopfällbar Båtlyft - Instruktion 2016-09-01 Sida 1 (av 10) Allmänt: Båtlyften är endast avsedd för lyft av båt (motorbåt eller liknande) för att flytta båten till eller från en båttrailer på land. Båtlyften

Läs mer

Utfällbar Räddningsstege i aluminium Montering och bruksanvisning

Utfällbar Räddningsstege i aluminium Montering och bruksanvisning COWBOY Utfällbar Räddningsstege i aluminium Montering och bruksanvisning Montering och bruksanvisning Stegen monteras på husfasader och ansluts till fönster eller balkonger för att fungera som extra utrymningsväg

Läs mer

EasySwing Maxi bruks- och monteringsanvisning

EasySwing Maxi bruks- och monteringsanvisning EasySwing Maxi bruks- och monteringsanvisning EasySwing MAXI -borstsystem är avsett för självständig ryktning av djur både inom- och utomhus och lämpar sig för bruket året runt. Leveransinnehåll: 1 st.

Läs mer

Installation och drift av Ankarspel South Pacific VA600, VA1000, VA1000C

Installation och drift av Ankarspel South Pacific VA600, VA1000, VA1000C MANUAL Installation och drift av Ankarspel South Pacific VA600, VA1000, VA1000C Du har valt ett ankarspel från South Pacific. Dessa ankarspel och kapstan utmärks av: Rostfritt kabelarhjul för både lina

Läs mer

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer.

Säkerhet. Vid monteringen behövliga verktyg. Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. Säkerhet Vid monteringen av kåpan behövs två (2) personer. lyftning, flyttning och vändning av kåpan montering av avlastningsfjädrar montering av vindhake säkerställ, att släpvagnen hålls stadigt på plats

Läs mer

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650 HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650 DEL I - FUNDAMENT M16 M16 8x 2 PLACERING 1m Området runt flänsen måste vara fri från hinder inom en 1 meters radie. Placera anläggningen på en plats med så mycket

Läs mer

Vertikal Screen-Zip. Nordic Light ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING

Vertikal Screen-Zip. Nordic Light ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING -Zip INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att

Läs mer

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716

Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Sida 1/19 Monteringsanvisning till Modell 708-710-712-714-716 Till modell 712, 714 och 716 monteras sockelprofilerna till långsidan, med hjälp av en skruvplattan. Skruvplattan monteras invändigt i sockelprofilen.

Läs mer

Horisont. Glasräcke. OBS! Ej certifierat för höga höjder.

Horisont. Glasräcke. OBS! Ej certifierat för höga höjder. Horisont Glasräcke OBS! Ej certifierat för höga höjder. Horisont Glasräcke Exempel L-modell 1 x Start 1 x Påbyggnad 90 grader 6 x Påbyggnad Rak Exempel Rak modell 1 x Start 3 x Påbyggnad Rak Exempel ingående

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Monteringsanvisning, basturum 190x200 Karungi

Monteringsanvisning, basturum 190x200 Karungi Monteringsanvisning, basturum 190x200 Karungi Gratulerar till ditt köp. Innan du påbörjar montaget av basturummet så ber vi dig läsa instruktionen noggrant. Montera din bastu på rätt sätt och med omsorg

Läs mer

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500

Instruktionsbok med reservdelslista. Lunningsvinsch V6500 Instruktionsbok med reservdelslista Lunningsvinsch V6500 Tillverkare: Generalagent: Fransgård Maskinfabrik A/S Närlant Import AB Fredbjergvej 132 Filarevägen 8 DK-9640 Farsø 703 75 Örebro Tele: +45 98

Läs mer

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus

Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus Bruksanvisning Jörn, Line och Rasmus 1 Active Care Sverup AB Uggledalsvägen 47, 427 40 BILLDAL Tel: 031-91 75 25, Fax: 031-91 75 05 E-mail: info.activecare.se Internet: www.activecare.se Innehållsförteckning

Läs mer

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning.

GARAGEPORT BRUKSANVISNING. Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. BRUKSANVISNING Varning! Läs igenom alla anvisningar och varningar före användning. Om inte alla anvisningar följs, kan allvarliga personskador eller sakskador uppstå. Spara anvisningen för ev. framtida

Läs mer

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna

Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna - 1 - Montering av CityBoxen Läs igenom instruktionen innan du startar uppmontering av boxarna CityBoxens Monteringsanvisning Innan du börjar montera boxarna Innan du startar uppmonterar av City-Boxen

Läs mer

Sidomarkis. Nordic Light SA50 INSTALLATION-MANÖVRERING-RENGÖRING

Sidomarkis. Nordic Light SA50 INSTALLATION-MANÖVRERING-RENGÖRING INSTALLATION-MANÖVRERING-RENGÖRING För korrekt montering av Nordic Lights produkter, måste installationsanvisningarna följas. Om montering inte sker enligt anvisningarna, är Nordic Light befriad från

Läs mer

Bruksanvisning. Tälthall, L:9,10 x B:7,90 x H:4,20 Art

Bruksanvisning. Tälthall, L:9,10 x B:7,90 x H:4,20 Art Bruksanvisning Tälthall, L:9,10 x B:7,90 x H:4,20 Art. 90 35 942 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Säkerhetsföreskrifter 1. Håll arbetsplatsen

Läs mer

Monteringsanvisning för B-Lock Flex nyckeltub Ø50/70 mm

Monteringsanvisning för B-Lock Flex nyckeltub Ø50/70 mm 1 Monteringsanvisning för B-Lock Flex nyckeltub Ø50/70 mm B-Lock Flex nyckeltub i Ø70/50mm x D120/160mm visat med expansionsrör och täckbricka B-Lock Flex insats med nyckelring eller låda 2 Montering utan

Läs mer

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

trätrappor Monteringsanvisning Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING

MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING MONTAGEANVISNING GLASA ALTANINGLASNING Du behöver följande verktyg: Måttband Krysskruvmejsel Vattenpass Märkpenna 8 mm Led/fast nyckel Borrmaskin Borr 4,2 + 5,5 + 13 mm 1 Innehåll: Börja med att kontrollera

Läs mer

Installationshandbok. Elektronisk skrivtavla. (för behörig servicepersonal) Svenska. Modellnummer UB-7325

Installationshandbok. Elektronisk skrivtavla. (för behörig servicepersonal) Svenska. Modellnummer UB-7325 Elektronisk skrivtavla [Ställ (separat tillbehör)] [Väggmontering (separat tillbehör)] Stället och väggmonteringssatsen är separata tillbehör. Installationshandbok (för behörig servicepersonal) Modellnummer

Läs mer

Monteringsbeskrivning YDRE MAGNIFIK

Monteringsbeskrivning YDRE MAGNIFIK Monteringsbeskrivning YDRE MAGNIFIK Ydre Magnifik Ydre Magnifik Ydre Magnifiks unika profilsystem ger stora justeringsmöjligheter. Det är t.ex inte alltid som stallets innerväggar är helt lodräta. Med

Läs mer

Motordrivna Slaggrindar Monteringsinstruktion

Motordrivna Slaggrindar Monteringsinstruktion Motordrivna Slaggrindar Monteringsinstruktion PERIMETER 2010-12 Monteringsinstruktion 2 Innehåll Förord... 2 Skyddsföreskrifter... 3 Planering och förberedelser... 4 Gjutning... 5-6 Tvärbalk... 5 Stolpfundament...

Läs mer

LUSSO L2. Monteringsanvisning 1(8)

LUSSO L2. Monteringsanvisning 1(8) LUSSO L Monteringsanvisning (8) KONTROLLERA FÖRPACKNINGEN FÖRE MONTERING. När du öppnar förpackningen, kontrollera att innehållet överensstämmer enligt förteckningen nedan.. Om något saknas, kontakta din

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

ANTTI M06 3W TORKAR ÖVRE BEHÅLLARE (se) Monteringsanvisningar

ANTTI M06 3W TORKAR ÖVRE BEHÅLLARE (se) Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar ANTTI M06 3W TORKAR ÖVRE BEHÅLLARE 0808 (se) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 FIN-530 Kanunki, Kuusjoki Tfn +358 77 700 Fax +358 77 777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Läs mer

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor

Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Instruktions manual FWT Akterspegel Monterad Motor Watersnake elektriska motorer Gratulerar och välkommen till en värld av tysta motorer. Du kommer inte att ångra ditt köp av en lättviktsmotor från Jarvis

Läs mer

Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul

Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul Denna fil skickas till alla våra kunder via epost, vill ni istället ha det utrskrivet och skickat till er så återkom bara till oss via

Läs mer

Zip Screen ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING

Zip Screen ZS82 INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING INSTALLATION - MONTERING - RENGÖRING Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att fönster

Läs mer

ANTTI M06 4W TORKAR ÖVRE BEHÅLLARE (se) Monteringsanvisningar

ANTTI M06 4W TORKAR ÖVRE BEHÅLLARE (se) Monteringsanvisningar Monteringsanvisningar ANTTI M06 W TORKAR ÖVRE BEHÅLLARE 009 (se) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 9 FIN-0 Kanunki, Kuusjoki Tfn + 77 700 Fax + 77 777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Läs mer

Anvisning för stomresning Garden

Anvisning för stomresning Garden Anvisning för stomresning Garden 2sr_GardenRO_se_v2013-1 Introduktion Folkpool Garden kan monteras helt ovanmark, delvis nedgrävd eller nedgrävd. Poolstommen består av färdigreglade plywoodskivor ( här

Läs mer

Stålskjul. Monteringsinstruktioner

Stålskjul. Monteringsinstruktioner Stålskjul HX81123 190 x 190 cm Monteringsinstruktioner Skjulets montering kräver två personer och det kommer att ta tid ca. 2-3 timmar. Skjul med höga väggar Enkel och snabb montering Profilförstärkta

Läs mer

Comfort sänglyftsystem

Comfort sänglyftsystem Instruktioner för användare av Comfort sänglyftsystem ComfortSystem vår erfarenhet din trygghet Läs bruksanvisningen innan sängen tas i bruk! Monteringsanvisning 0.0 Leveransen omfattar Leveransen av Comfort

Läs mer

Montering av pooltrappa 300 för Classic

Montering av pooltrappa 300 för Classic Montering av pooltrappa 300 för Classic tr300_classic_se_v2013-1 Introduktion i Innan installation, läs noggrant igenom samtliga anvisningar och förvissa dig om att du förstår innehållet. OBS! Invägning

Läs mer

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3):

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3): TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Verktyg mm (Bild 2): Insexnyckel 5 mm av bra stålkvalitet med långt skaft,

Läs mer

Cykeltak EDGE EDG EDG EDGE cykeltak Monteringsanvisning

Cykeltak EDGE EDG EDG EDGE cykeltak Monteringsanvisning EDGE cykeltak Monteringsanvisning EDG150-01 EDG110-01 Cykeltak EDGE www.mmcite.com 77900033 v.2017.04.21, rev 2017.11.14 SA/CH 1 / 12 a brand 1. Kontroll av betongplatta: - Dimension på plattan - Planhet

Läs mer

Edsåns dämme mot sjön Unden

Edsåns dämme mot sjön Unden Edsåns dämme mot sjön Unden Nybyggnation av ramverk, spettlucka och dammvägg utförd av Mattias Hallgren, Traditionsbärarna och Niklas Alexandersson åt Göta kanalbolag, oktober 2014. Arbetet beställdes

Läs mer

STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING

STIGA COLLECTOR 30 BRUKSANVISNING STIGA COLLECTOR 30" BRUKSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. SVENSKA SE SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Låt aldrig någon använda

Läs mer

Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar

Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar Monteringsanvisning Europa - fönster och dörrar Classic/Norden - fönster och dörrar SVENSK FÖNSTERTRADITION OCH MODERN TEKNIK I SKÖN HARMONI Att montera ett Laganfönster är normalt inget GARANTIER Laganfönster

Läs mer

TRÄDGÅRDSSKJUL METALL BRUKSANVISNING

TRÄDGÅRDSSKJUL METALL BRUKSANVISNING TRÄDGÅRDSSKJUL METALL BRUKSANVISNING Det behövs två människor att inställa trädgårdsskjul och det tar åtminstone 2-3 timmar att uppföra trädgårdsskjul. INNAN DU BÖRJAR: Innan du börjar installationen,

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013)

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) 1 Montera bastun på ett plant underlag. Obs! Del 1 hör ej till leveransen. Montera bastuns bas, delarna passar i de utskurna spåren. Skruva ihop delarna (skruvhål finns

Läs mer

Bruksanvisning till markis (manuell)

Bruksanvisning till markis (manuell) Bruksanvisning till markis (manuell) Grattis till din nya markis, vi hoppas att du kommer att få stor glädje av markisen i många år. Följ instruktionerna för en säker och korrekt montering. Vi råder Er

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING för montering av fiberkabel inomhus och skarvbox Arbetsgång vid egen installation: Bestäm placering av mediaomvandlare. Borra hål i yttervägg (observera lutning på borrhål). Sätt

Läs mer

Rev.nr 130809. Monteringsanvisning Balkong Beta

Rev.nr 130809. Monteringsanvisning Balkong Beta Rev.nr 130809 Monteringsanvisning Balkong Beta Viktigt! Läs igenom hela monteringsanvisningen innan monteringen påbörjas. Detta för att ta del av alla de viktiga moment monteringen innehåller. Observera

Läs mer

Bruksanvisning / monteringsanvisning

Bruksanvisning / monteringsanvisning art.nr.bruk-freewheel Rev.2014-01 Bruksanvisning / monteringsanvisning 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID. Avsett ändamål 2 Säkerhetsföreskrifter 2 Garanti 2 Panthera instruktioner 3 Montera FreeWheel i fyra enkla

Läs mer

Monteringsanvisning Expodul Easy roof Oisolerad Aluminiumstomme med eller utan Solo+ inglasning V2

Monteringsanvisning Expodul Easy roof Oisolerad Aluminiumstomme med eller utan Solo+ inglasning V2 Monteringsanvisning Expodul Easy roof Oisolerad Aluminiumstomme med eller utan Solo+ inglasning V2 Denna guide är tänkt att användas tillsammans med ER produktkatalog där de flesta profiler och tillbehör

Läs mer

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt.

HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. Bygg en löpsimulator HJÄLTERUMMET Ett rum där allt är möjligt. presenterar. Löptrumma. Fondvägg. Doftaggregat. Stomme. Stomme Stomdel (plywood, 8 mm) Förbered materialet Förbered delarna till stommen efter

Läs mer

Bruksanvisning. Centrifugalspridare Modell 350 LB. Art

Bruksanvisning. Centrifugalspridare Modell 350 LB. Art Bruksanvisning Art. 9032389 Centrifugalspridare Modell 350 LB Inledning Denna manual innehåller viktig information om spridarens användning och säkerhetsrisker. Före användning Centrifugalspridaren är

Läs mer

Inverterad sågning får endast tillämpas med bensindriven motorsåg, ej med elektrisk såg eller annat aggregat.

Inverterad sågning får endast tillämpas med bensindriven motorsåg, ej med elektrisk såg eller annat aggregat. Solosågen Manual -Inverterad sågning med Solosågen M7 Läs varningsföreskrifterna. I vissa situationer kan det vara säkrare att lägga sågverket på stocken istället för att lägga stocken på sågverket. Genom

Läs mer

Montering. Packa upp maskinen. Däck Montera de bakre hjulen med hjälp av vingmuttrarna

Montering. Packa upp maskinen. Däck Montera de bakre hjulen med hjälp av vingmuttrarna Monteringsanvisningar för: 9689995/BZ7C och 9689996/BZ4C utrustade med något av följande aggregat: 96899945 TRD6B Tunnel Ram-aggregat 96899946 TRD7B Tunnel Ram-aggregat 96899950 CD6B Combiaggregat Montering

Läs mer

EMECO Vedklipp Typ V300 BRUKSANVISNING

EMECO Vedklipp Typ V300 BRUKSANVISNING EMECO Vedklipp Typ V300 BRUKSANVISNING Rev. 2013-11-15 INNEHÅLL SID Skyltar som sitter på EMECO Vedklipp 3 När du köpt en EMECO Vedklipp 4 Före användning 4 Säkerhetsinformation 4 Uppstart 4 Användning

Läs mer

Kontrollera storleken på öppningen där Takljuslanterninen ska monteras. Placera sargelementen i enlighet med följande ritning.

Kontrollera storleken på öppningen där Takljuslanterninen ska monteras. Placera sargelementen i enlighet med följande ritning. . Montering av sarg för Klarvalv Takljuslanterniner Sargen till Klarvalv Takljuslanterniner levereras i delar. 8 7 9 Bild. Komponenter i sargen till Takljuslanternin - gaveländsarg - sidosarg - gaveländanslutning

Läs mer

Monteringsanvisning Baotian Classic

Monteringsanvisning Baotian Classic Sidan 1 av 7 Monteringsanvisning Baotian Classic 1 Start...2 2 Montering av centralstöd...2 3 Montering av styre...3 3.1 Koppla ihop elkablarna...3 4 Montering och syresättning av batteriet...3 5 Framdäck...4

Läs mer

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole

Byggbeskrivning UC-Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole Byggbeskrivning för Unit Counter Pole CDT 2009-09-01 2009-08-04 EXCEPTO1155A 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Översikt... 3 Kontrollera material... 3 Byggbeskrivning... 3 Förbered materialet...

Läs mer

Biorenare 3. Biorenare 3 installerings-, bruks- och underhållsanvisning för rengörare av gråvatten

Biorenare 3. Biorenare 3 installerings-, bruks- och underhållsanvisning för rengörare av gråvatten Biorenare 3 Biorenare 3 installerings-, bruks- och underhållsanvisning för rengörare av gråvatten INNEHÅLL 3 4 5 6 7 8 9 11 Biorenare 3 - egenskaper Säkerhet Funktionsprincipen Vad behöver du för att installera

Läs mer

Star timmerspel Typ 45

Star timmerspel Typ 45 Star timmerspel Typ 45 Instruktionsbok och Reservdelsförteckning Industrigatan 467 40 Grästorp Tel: 0514-10505 Fax: 0514-51878 www.sonnys.se jorgen@sonnys.se Rätt till ändring av specifikation förbehålls

Läs mer

Monteringsanvisning för manuell slaggrind

Monteringsanvisning för manuell slaggrind Monteringsanvisning för manuell slaggrind Grind Manuella grindar har som standard öppningsvinkel 180 grader inåt och 90 grader utåt. Levereras som standard från 4 till 10 meters öppningsmått. Grinden levereras

Läs mer

Pool-Safe Powermatic poolöverdrag för Trästomme

Pool-Safe Powermatic poolöverdrag för Trästomme Pool-Safe Powermatic poolöverdrag för Trästomme Allmänt Pool-Safe Powermatic är ett överdrag som monteras under poolsargen. Pool-Safe levereras som standard med överdragsduk i transparent PVC duk med dräneringsnät

Läs mer

Skjutparti, Dörr / Fönster

Skjutparti, Dörr / Fönster Uterumssystem med Enkelglas Skjutparti, Dörr / Fönster! OBS! Läs detta innan du börjar. Läs igenom hela monteringsinstruktionen innan du börjar. Tänk på din säkerhet. Partierna kan vara tunga så ta hjälp

Läs mer

Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT Isuzu D-Max 12-

Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT Isuzu D-Max 12- Monteringsanvisning Övre Golv Nissan Navara 06- Toyota HiLux 06- Mitsubishi L200 10- VW Amarok 10- Ford Ranger 06- Mazda BT-50 06- Isuzu D-Max 12- Medföljande komponenter: skruvar Försänkta M6 8st (för

Läs mer

Zip Screen ZS82 Installation - Manövrering - Rengöring

Zip Screen ZS82 Installation - Manövrering - Rengöring Se till att markisen fästes i ett tillräckligt säkert underlag. Varning för murket trä, söndervittrad puts eller tegel och tunna panelmaterial. Kontrollera att fönster kan öppnas efter markismonteringen.

Läs mer

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem

Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Monteringsanvisning för HLF - Räckessystem Tack för ditt köp av Herrljunga ledstångsfabriks räckessystem. Vi önskar dig all lycka med monteringen av ditt nya räcke och hoppas att instruktionerna är tydliga.

Läs mer

Fastsättning av toppduken i bakkanten av båspallen

Fastsättning av toppduken i bakkanten av båspallen Monteringsinstruktioner för The Comfort Zone Instruktioner för montering av: Viktigt: läs igenom denna instruktion grundligt innan monteringsarbetet påbörjas. Verktyg som behövs: Snörslå / laser / krita

Läs mer

MONTERINGSBESKRIVNING

MONTERINGSBESKRIVNING MONTERINGSBESKRIVNING BLOCKPOOL 170001 LÄS IGENOM HELA BESKRIVNINGEN INNAN MONTERING STARTAR VID OSÄKERHET SÅ FINNER DU VÅRA KONTAKTUPPGIFTER PÅ SISTA SIDAN Skapa en plan arbetsyta fri från smuts och lösa

Läs mer

Pool-Safe Powermatic poolöverdrag för Stålstomme

Pool-Safe Powermatic poolöverdrag för Stålstomme Pool-Safe Powermatic poolöverdrag för Stålstomme Allmänt Pool-Safe Powermatic är ett överdrag som monteras under poolsargen. Pool-Safe levereras som standard med överdragsduk i transparent PVC duk med

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer