Protokoll fört vid Brf havets ordinarie årsstämma

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid Brf havets ordinarie årsstämma"

Transkript

1 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande, Ulf Wallin hälsar välkommen och förklarar stämman öppnad. Ulf Wallin hälsar Claes Dahlgren välkommen till föreningen Brf Havet. Ulf berättar också att Ebbe Javenius lägenhet i 105 A, nu är såld. Köpare är Dusan och Snezana Davidovic. Parentation hölls över Ingrid Rahden. 2. Fastställande av dagordningen Styrelsen föreslår att 8 avhandlas tillsammans med motion nr 10 från Per Sigemark. Styrelsen föreslår att 12 avhandlas tillsammans med motion nr 9 från Per Sigemark. Styrelsen föreslår att 13 avhandlas tillsammans med motion nr 8 från Per Sigemark. Stämman beslutar att godkänna dagordningen i enlighet med styrelsens förslag. Stämman beslutar också att godkänna att styrelsen redogör för processen mot SBC före de övriga föredragna punkterna. Ulf Wallin redogör för hela processen gentemot SBC. Den ekonomiska slutsummeringen är att Brf Havet har erhållit från Vikingsberg ( ) ,- och förlikningen med SBC slutade med ( ) ,-. Av det avgår advokatkostnader uppgående till ,-. Kostnaden för renoveringen av balkongerna överstiger med råge detta, men de renoveringar som nu genomförts är också en standardhöjning. Föreningens kostnad för balkongreparationen uppgår efter avräkning av inkomna medel till ,- 3. Val av stämmans ordförande Stämman beslutar att Olof Mathiasson utses till ordförande för mötet. 4. Val av protokollförare för mötet Stämman beslutar att Eva Jönsson för dagens protokoll. 5. Val av justeringsmän tillika rösträknare Stämman beslutar att utse Eva Sjögren och Anders Bergqvist, jämte ordförande att justera dagens protokoll. Stämman beslutar också att utse Eva Sjögren och Anders Bergqvist såsom rösträknare. 6. Fråga om stämman blivit i stadgeenlig ordning utlyst Stämman godkänner kallelsen. 7. Fastställande av röstlängd Röstlängden fastställdes till 28 röster varav 3 via fullmakt. 8. Föredragning av styrelsens årsredovisning Ulf Wallin redovisar och kommenterar årsredovisningen. Ulf Wallin och Lars Wester besvarar frågor i anslutning till genomgången. Lars Wester går igenom underhållsplanen för de närmaste fem åren. Den uppdaterades efter styrelsemöte den 19/5 då styrelsen beslutade att genomföra hela balkongprojektet Det innebär att andra delar kan lyftas fram Se den uppdaterade underhållsplanen som skickades ut senare än kallelsen, för mer detaljerad information. Motion nr 10 från Per Sigemark gick inte att genomföra utan styrelsen redogjorde för ekonomin. Därmed anser stämman att motionen är besvarad. Stämman beslutar att godkänna årsredovisningen och lägga den till handlingarna.

2 9. Föredragning av revisionsberättelsen Stämman beslutar att godkänna revisionsberättelsen. 10. Beslut om fastställande av resultat- och balansräkning Stämman beslutar att fastställa balans- och resultaträkningen i årsredovisningen. 11. Beslut om resultatdisposition Stämman beslutar att anta styrelsens förslag till resultatdisposition, att den ansamlade vinsten om ,- kr överförs i ny räkning, vilket innebär att den ansamlade förlusten ,- överförs till ny räkning. 12. Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen Samt Motion nr 9 från Per Sigemark. Stämman beslutar att avslå motionen. Stämman beslutar att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för 2012 års förvaltning. 13. Fastställande av arvode åt styrelse och revisor för nästkommande verksamhetsår samt Motion nr 8 från Per Sigemark. Stämman beslutar att avslå motionen. Stämman beslutar att arvodet skall vara oförändrat. 14. Val av styrelseledamöter och suppleanter Stämman beslutar i enlighet med valberedningens förslag. Omval för ett år av Eva Jönsson, Marianne Lindholm, Agne Strömqvist. Nyval för ett år av Claes Dahlgren. Styrelsen minskar i storlek och det är långt ifrån optimalt. Nyval för ett år som suppleant av Tord Persson samt Margareta Sölvkjär. Styrelsen gör redan nu klart för stämman att nästa år är förhoppningen att det åtminstone ska finnas fem ordinarie ledamöter nästa år. 15. Val av revisor och revisorssuppleanter Stämman beslutar utse Daniel Holmberg till föreningens ordinarie revisor samt omval av Ingvar Granqvist såsom revisorssuppleant. 16. Val av valberedning Stämman beslutar omval av nuvarande valberedning, Anders Bergqvist samt Eva Sjögren, 1 år. 17. Behandling av inkomna motioner Branka Lindqvist, Eva Nilsson motion 1, Göran Lindborg nr 1. Per Sigemark motion nr 9 Stefan Lindblad nr 1. Information om tvisten mot SBC. Styrelsen hänvisar till den redogörelse som gjordes initialt under mötet. Styrelsen anser därmed att önskan om information är besvarade. Branka Lindqvist, Eva Nilsson motion 2. Hyrda parkeringsplatser. Se bilaga för uthyrning av parkeringsplatser. Styrelsen anser därmed att önskemål om skriftliga bestämmelser är besvarat.

3 Branka Lindqvist, Eva Nilsson motion 3. Omstrukturering av styrelsen Styrelsen menar att styrelsens sammansättning ska baseras på den sammanlagda kompetensen och engagemanget, vilket ger en helhet för att föreningen ska fungera på bästa sätt. När det gäller kravet på mantalsskrivning och permanent boende så ser styrelsen svårighet med det, för att skapa den nödvändiga helheten. Styrelsen anser därmed att frågan om antalet styrelsemedlemmar är besvarad Branka Lindqvist, Eva Nilsson motion 4. Information Information om kommande planerings- och renoveringsarbeten så hänvisar styrelsen till en 2 sidors underhållsplan som bifogats förvaltningsberättelsen. Samt därefter uppdaterats. När det gäller inkomna mail så kontrolleras det minst en gång i veckan och besvaras så fort möjlighet finns. Meddelande om dödsfall är det upp till de anhöriga att avgöra när information ska lämnas och inte styrelsens. Branka Lindqvist, Eva Nilsson motion 5. Gemensam städdag. Styrelsen menar att det inte kan krävas gemensam städdag. Däremot är det inget som hindrar om någon önskar arrangera en sådan för de som vill. Rösträkning genomfördes och det var en överväldigande majoritet för styrelsens förslag. Branka Lindqvist, Eva Nilsson motion 6. Uteplats. Det finns inga planer att utföra en liknande plats på södra sidan i likhet med den norra uteplatsen. Rösträkning genomfördes och det var en överväldigande majoritet för styrelsens förslag. Göran och Berit Lindborg motion 1. Föreningens ekonomi Styrelsen hänvisar till den redogörelse som gjordes i samband med genomgång av förvaltningsberättelsen.

4 Göran och Berit Lindborg motion 2 och Per Sigemark motion 5. Styrelsen rekommenderar att de regler för hyra för andrahandsuthyrning, som gäller sedan den 1 februari 2013 följs. Den säger att uthyraren kan räkna en avkastning på marknadsvärdet och lägger på avgiften. Avkastningsräntan beräknas utifrån Riksbankens referensränta och på denna läggs ett par procent, totalt i nuläget cirka 4 procent. Hyressättningen är dock en fråga mellan bostadsrättshavaren och andrahandshyresgästen och ingenting som styrelsen kan eller ska engagera sig i. Göran och Berit Lindborg motion 3 och Per Sigemark motion 3. Individuell elmätning. Utrustning för mätning av vad som är individuell el och vad som är gemensam har installerats vilket informerades i Bruset i höstas. Mätningen behöver pågå under ett år för att säkerställa att resultatet är korrekt. Lars Wester redogjorde under stämman mer detaljerat kring de mätresultat som hittills framkommit. Göran och Berit Lindborg motion 4, Per Sigemark motion 3 och Stefan Lindblad motion 2. Gången i markplan. Är planerat att utföras enligt underhållsplanen Städning av gången vid fler tillfällen kommer emellertid redan nu att utföras via Carolius. Styrelsen föreslår att mötet tillstyrker motionen. Stämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag, att motionen bifalles. Agneta Johansson Kjellberg. Fuktskador i samband med läckage av läckande balkonger. Styrelsen är medveten om de problem Agneta Johansson Kjellbergs beskriver. Även andra medlemmar har dessa bekymmer. Skadorna kan ta upp till två år att torka upp. En fuktbesiktning kommer att göras och ingår i underhållsplanen år Stefan Lindblad motion 3. Möjligheterna för en framtida sophantering mot Drottninggatan. Omläggning av VA på Drottninggatan kommer enligt Helsingborgs Stad att utföras och påbörjas 2015 och vi kommer att samordna frågan då, vilket också finns med i underhållsplanen Stefan Lindblad motion 4. Balkongprojektet Vi hänvisar till den grupp som beslöts att planera för projektet, vilket medförde att projektet lades ned eftersom det inte blev tillräcklig uppslutning av de berörda intressenterna.

5 Stefan Lindblad motion 5. Underhållsplanen fanns bifogad med förvaltningsberättelsen. Stefan Lindblad motion 6 och Per Sigemark motion nr 7. Uppdatering av hemsidan Hemsidan är uppdaterad. Information har lämnats i Bruset om att den nya hemsidan. Lena Falk motion 1. Medlem utan att vara mantalsskriven. Stadgarna för föreningen, 3 säger: Den som en bostadsrätt övergått till får inte vägras medlemskap i föreningen om föreningen skäligen bör godta förvärvaren som bostadsrättshavare. Om det kan antas att förvärvaren inte permanent skall bosätta sig i bostadsrättslägenheten har föreningen rätt att vägra medlemskap. Lena Falk motion 2. Tidsbegränsning av andrahandsuthyrning. Enligt 2012 års stämmobeslut är uthyrningen begränsad till maximalt 3 år. Per Sigemark motion 1. Nedsmutsning Styrelsen hänvisar till stadgarna paragraf 10. Bostadsrätthavaren är skyldig att när han använder lägenheten och andra delar av fastigheten iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten och rätta sig efter de särskilda regler som föreningen meddelar. Per Sigemark motion 5. Andrahandsuthyrning Hyresnämndens rekommendationer gäller vilket stämman beslöt om vid föregående årsstämma. Styrelsen följer denna.

6 Per Sigemark motion 6. Avgifter Styrelsen hänvisar till de beslut som gjordes åren 2011 och 2012 på respektive års medlemsstämma att nuvarande beräkningsgrund ska bibehållas. De olika kvadratmeterberäkningarna som motionären anger är i sak inte relevanta eftersom inte kvadratmeterytorna utgör beräkningsgrund utan bygger på andelsberäkning enligt våra stadgar. Styrelsen föreslår att stämman avslår motionen. Stämman beslutar att motionen avslås i enlighet med styrelsens förslag Stämman avslutas Ordföranden förklarar mötet avslutat och tackar för fint samarbete. Stämman tackar styrelsen för nedlagt arbete under det gångna året Vid Protokollet Ordförande Eva Jönsson Olof Mathiasson Justeras Justeras Anders Bergqvist Eva Sjögren

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39

Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 2014-05-18 Protokoll för ordinarie föreningsstämma för Brf Karlsvik 39 Plats: Bingohallen, S:t Eriksgatan 31 Dag: Måndag 18 maj, 2015 Tid: kl. 19.00 Dagordning 1. Öppnande Eva Ekermann förklarade stämman

Läs mer

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015

Protokoll Ordinarie föreningsstämma 6 maj 2015 Bostadsrättsföreningen Sida 1 av 7 Tid 2015-05-06, kl 19:00 Plats Aulan, Åsö gymnasium Stämman öppnas Bostadsrättsföreningens ordförande Martin Samuelsson öppnar stämman och lämnar ordet till Ove Schramm.

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Tisdagen den 30 juni 2009 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FÖREN KARLSTAD KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Tid: Måndagen den 10 april 2017 kl. 18.00 Lokal: Orrholmsskolans matsal Servering: Lättare förtäring med dryck DAGORDNING 1. Stämmans

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Ordinarie fö reningssta mma 2014

Ordinarie fö reningssta mma 2014 Ordinarie fö reningssta mma 2014 Datum och tid: 24 november 2014 Klockan 19.00-20.15 Lokal: Samlingssalen, St. Thomas kyrka, Vällingby Centrum Närvarande: Se bilaga 1 Övriga närvarande: Bo Wolwan, BoWo

Läs mer

Brf Kungsängsliljan. Leif Forsell anmälde att valet av protokollförare var Gunnel Larsson.

Brf Kungsängsliljan. Leif Forsell anmälde att valet av protokollförare var Gunnel Larsson. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s Brf Kungsängsliljan 2007-06-04 i Lillhagaskolan 1 Stämman öppnas. Brf Kungsängsliljans ordförande Åke Sjödin hälsade samtliga välkomna

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20

PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 BRF Odin 20 Sidan 1 av (5) PROTOKOLL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA BRF ODIN 20 DEN 9 MAJ 2012 KLOCKAN 19:00 IDUNGATAN 14 1 Stämmans öppnande Ingvar Palm hälsade alla varmt välkomna till ordinarie årsstämma

Läs mer

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen.

Simon Haque hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2 Godkännande av dagordningen. Brf Oljemålningen nr 1 Årsstämma 2018 Närvarolista Simon Sawert Pastellvägen 10 Simon Haque Pastellvägen 8 Billie Stilander Pastellvägen 10 Kim Silverstav Pastellvägen 10 Susanne von Plenker-Tind Pastellvägen

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

PROTOKOLL 2008-04-28. 1 Stämmans öppnande Styrelseordförande Ruben Hansson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Bostadsrättsföreningen Egen Härd i Örebro Föreningsstämma 2008 PROTOKOLL 2008-04-28 1 (2) Plats: Stadsträdgårdens restaurang, Örebro Tid: 2008-04-28, kl. 19:00 Närvarande: Se bifogad närvarolista (Bil.

Läs mer

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011

Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Protokoll från årsstämma, Brf Årsta gård 2011 Datum: Måndagen den 23 maj 2011 Plats: Gemensamhetslokalen, Svärdlångsvägen 19, Årsta 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ronny Schueler hälsade alla

Läs mer

Brf Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar stämman.

Brf Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar stämman. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s Brf Kungsängsliljan 2004-06-01 i Lillhagaskolan 1 Stämman öppnas. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad.

Smygehus Havsbad. Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma Bcstad;rittsfurenin9en. förklarade stämman öppnad. Distribution: Styrelsen, Valberedningen och Hemsidan Föreningsstämma: 2012-06-02 på Hotell Scandic Victoria Tower, Stockholm Protokoll från Brf Smygehus Havsbads föreningsstämma 2018 Jan Andersson föredrog

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret 1 (6) Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Spåret Datum/tid: 2019-04-24, kl 18.00-20.00 Plats: Trälhavet, Folket hus i Åkersberga

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013

VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 VÄLKOMNA TILL ÅRSSTÄMMA! BF Muttern 14 u.p.a. 2013 Dagordning Dagordning Stämmans öppnande Godkännande av dagordningen Val av stämmoordförande Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare Val av

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen

Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen Ordinarie Föreningsstämma Mötesplats: Aulan, Åsö vuxengymnasium, Blekingegatan 55 Mötesdatum: Torsdagen den 2017-05-18 Tid: kl. 19.00 Deltagare: 89 medlemmar med rösträtt i Bostadsrättsföreningen Brinckan-Lehusen

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Brf Gullvivan Protokoll årsstämma 2014 14 Protokoll årsstämma Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: 2015-04-20 Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Plats: Skyddsrummet, Växthusvägen 1 Öppnande

Läs mer

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 12 maj 2013 kl 16:00 Brf Lönnparkens lokal Grusåsgränd 47-139 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 1.Öppnande av stämman. Patrik Johansson förklarar årets stämma för öppnad och hälsar alla välkomna. 2. Val av ordförande vid stämman

Läs mer

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat.

Styrelseordföranden Afsaneh Heidarian hälsade de närvarande medlemmarna välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Brf Dalen 10, Grangården Söndagen den 1 juni 2014 kl 16:00 i föreningens egen lokal Täppgränd 11 Enskededalen 1 Stämmans öppnande Styrelseordföranden Afsaneh

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12

Protokoll för årsstämma i Bostadsrättsföreningen Nya Plogen 12 Tidpunkt: 16 april 2013, kl. 19:00. Närvarande: Se Bilaga 1 Närvarolista. 1. Årsmötet öppnades. 2. Dagordningen godkändes. 3. Leif Andersson valdes till stämmans ordförande. 4. Ordföranden utsåg Magnus

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna

Löpande uppdatering av Bostadsrätternas mönsterstadgar genom ändringar, tillägg och förtydliganden; Nuvarande stadgar för Brf Fyren antagna 15 1 st byts ut mot följande; På ordinarie föreningsstämma ska förekomma: 1. Öppnande 2. Val av stämmoordförande 3. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av dagordningen 5.

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige,

Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, Protokoll Årsstämma Brandskyddsföreningen Sverige, 802000-4266 Datum och tid Tisdag den 29 maj 2018 Plats Grillen/Årstaängsvägen 21C, Liljeholmen 1 Val av ordförande och protokollförare för mötet Mötet

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten

PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 1(4) PROTOKOLL från ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten 2013-04-25 Plats Föreningens klubblokal l Stämmans öppnande Stämman öppnas av styrelsens ordförande Olle Hagernäs, som

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

(Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475

(Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475 PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Org nr 716412-9475 Tid: Tisdagen den 29 november 2011, kl. 18.00-ca 19.00 Plats: Kungsholmen,

Läs mer

Dagordning för ordinarie årsstämma för Brf Höstfibblan 8 23 april 2018

Dagordning för ordinarie årsstämma för Brf Höstfibblan 8 23 april 2018 Dagordning för ordinarie årsstämma för Brf Höstfibblan 8 23 april 2018 Plats: Grindtorpskyrkan Tid : 19.00 1 Extrastämman öppnas 2 Val av stämmoordförande 3 Godkännande av dagordningen 4 Val av stämmans

Läs mer

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Christian Petersén förklarade årsmötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Upprättande

Läs mer

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl

Brf Björkbacken STÄMMOPROTOKOLL HSB Stockholm Föreningsstämma Samlingssalen Kvarnhjulet kl Samlingssalen Kvarnhjulet kl 19.00 1 Årsstämmoprotokoll för brf Björkbacken Verksamhetsperioden 2009 05 01 2010 04 30 Paragrafer 1-18 Mötesordförande.. Stefan Johansson Justerare Amie Hemmen Justerare.

Läs mer

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1(4) ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1 Öppnande av stämman Bostadsrättsföreningen Morkullans ordförande, Marie Carlsson, öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till mötesordförande

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden Lise Bergström hälsar medlemmarna välkomna till stämman och förklarar densamma för öppnad.

1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden Lise Bergström hälsar medlemmarna välkomna till stämman och förklarar densamma för öppnad. PROTOKOLL fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA 2014-04-08 i IOGT:s lokaler Godtemplargården för Bostadsrättsföreningen Skutskepparen 52 Brunnsgatan 10, 611 32 Nyköping 1. Föreningsstämmans öppnande Ordföranden

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Plats: Föreningslokalen, Drottninggatan Tid: 2011-05-05 kl 18.00. 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnas av föreningens ordförande Stefan Grönqvist, som hälsar de

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg Datum 2012-05-23 Tid 19.00 21.00 Plats Föreningslokalen, Ada-gården Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4

Kallelse. till ordinarie föreningsstämma för. Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 BRF Blåklinten 4 Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Bostadsrättsföreningen Blåklinten nr 4 Tid: tisdag den 6 maj 2014, klockan 18.00 Plats: Församlingsvåningen Gustav Vasa, Västmannagatan 63,

Läs mer

Protokoll för årsstämma 2015 i föreningen Tomteboda 1

Protokoll för årsstämma 2015 i föreningen Tomteboda 1 v. BostCldsrättstöreningen Torrrteboda l i SolnCl Protokoll för årsstämma 2015 i föreningen Tomteboda 1 Tid och plats 150528 ifåreningslokalen 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Johanna Westin

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

1. Stämman öppnas StyrelsensordförandePer Harkfurklararstämmanöppnad.

1. Stämman öppnas StyrelsensordförandePer Harkfurklararstämmanöppnad. PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 30 november 2010, kl. 18.00-ca 19.20 Plats: Kungsholmen, Fleminggatan Stockholm

Läs mer

1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Vidar Skytén hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat.

1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Vidar Skytén hälsade välkommen och förklarade sammanträdet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Gula Husen i Häggvik, org nr 716416-6626. Torsdagen den 21 april 2016 kl 18:30. Lokal: Häggviks Gymnasiesärskola/Löpargymnasiets matsal.

Läs mer

Videdalshus Ekonomisk Förening (VEF)

Videdalshus Ekonomisk Förening (VEF) Videdalshus Ekonomisk Förening (VEF) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMAN 2018 Datum/tid: Onsdagen den 23 maj 2018 kl. 18.30. Insläpp/registrering från kl. 18.00. Plats: Videdalsskolans matsal. Föreningens styrelse

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA SÄTILA FIBER EKONOMISK FÖRENING 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA SÄTILA FIBER EKONOMISK FÖRENING 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 24 APRIL 2016 PÅ LYGNEVI PROTOKOLL Vid föreningsstämman var cirka 250 personer närvarande, varav ungefär 170 av dem medlemmar i föreningen. 1. Mötets öppnande Linus Nordling öppnade

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007

BRF Målarprinsen. Föreningsstämma. Strandskolans Matsal. Den 25 april 2007 BRF Målarprinsen Föreningsstämma Strandskolans Matsal Den 25 april 2007 Stämmoprotokoll 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Jonas Carvbo hälsade alla närvarande varmt välkoma och förklarade mötet

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i Brf Volontären kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats 28 januari 2019 kl 18.00 på Västra Berga Skola, matsalen. Anmälan Meddelande

Läs mer

Protokoll vid årsstämman 2015

Protokoll vid årsstämman 2015 Bostadsrättsföreningen Biskopsgården nr 5 Protokoll vid årsstämman 2015 Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18 Plats: Göteborgs Folkhögskola, Vårväderstorget 3 1 Stämmans öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2015-04-22

Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2015-04-22 Sid 1 (7) Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2015-04-22 1 Stämmans öppnande Bo Arne Nilsson öppnade stämman som i år hölls i styrelserummet i föreningens fastighet och

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening 1 PROTOKOLL Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans aula torsdagen den 19 mars 2009. kl. 18:30-20:00 Närvarande 55 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer

Protokoll fört vid HSBs Brf Römös ordinarie föreningsstämma onsdagen den 21 april 2010 kl Lokal: Kista Kyrka Kryptan

Protokoll fört vid HSBs Brf Römös ordinarie föreningsstämma onsdagen den 21 april 2010 kl Lokal: Kista Kyrka Kryptan Sida 1 av 5 Protokoll fört vid HSBs Brf Römös ordinarie föreningsstämma onsdagen den 21 april 2010 kl. 18.30. Lokal: Kista Kyrka Kryptan 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Claes-Göran Gahm hälsade

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening

Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening den 26 april 2015 i Torsö Bygdegård. 1 Stämmans öppnande Ingemar Carlström hälsade de närvarande välkomna till stämman

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Tid: 2016-11-15 kl. 18.30 21.50 Plats: Hotel Gothia Towers, Göteborg Närvarande: 78 personer, varav 63 röstberättigade inklusive

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Inledning Styrelsens ordförande Olof Degerfeldt hälsade välkommen och förklarade stämman för öppnad. Org.nr. 897002-0221

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Närvarande 38 personer. 1. Årsstämman öppnas Årsstämman förklarades öppnad av ordföranden Tina Lindberg. 2. Prövning om

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan

IJ} Årsstämma BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr Årsstämma. Typ av möte: Datum och tid: , klockan BRF Dykärret Mindre 11: Protokoll nr 1-2012 Plats: Nurnberghuset Typ av möte: Datum och tid: 2012-05-07, klockan 19.00-22.00 Närvarande från styrelsen: Lars Richt (Ordförande) Anders Bergman Eva l.lndhe

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1 Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl. 18.30. Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. 3. Val av stämmoordförande.

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN. i Brf. Solstrålen Röstlängden fastställdes" till 23 rösterberättigade varav en fullmakt.

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN. i Brf. Solstrålen Röstlängden fastställdes till 23 rösterberättigade varav en fullmakt. PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMAN i Brf. Solstrålen 2017-05-29 l. Stämmans öppnande Bo Måbrink förklarade stämman öppnad. 2. Godkännande av dagordningen Stämman godkände dagordningen 3. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN. Åre Sjö 6 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Åre Sjö 6 Stadgar för Åre Sjö 6 Antagna den 8/1 2008 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Åre Sjö 6. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a.

Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a. Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a. Denna förening bildades den 3 augusti 1918 under namnet Gullvivan 11 u.p.a. 1 Namn och ändamål. Föreningens firma är Bostadsföreningen Gröndalsgården

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

Tid: Tisdagen den 24 november 2009' kl. 18.00-ca 19.20

Tid: Tisdagen den 24 november 2009' kl. 18.00-ca 19.20 PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 24 november 2009' kl. 18.00-ca 19.20 Plats: Kungsholmen, Fleminggatan Stockholm Trygg Hansa-huset

Läs mer

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening.

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. STADGAR FÖR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Hello World! är en allmännyttig ideell förening. Föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer