Utställningsutlåtande 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utställningsutlåtande 1"

Transkript

1 Utställningsutlåtande 1 Utställningshandling Johan Stenson johan.stenson@kristinehamn.se Detaljplan för Mariebergsområdet Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på utställning under tiden till Meddelande om utställning utsändes i enlighet med bifogad fastighetsförteckning samt till myndigheter och organisationer. Kungörelsen har anslagits på kommunens anslagstavla och annonserats i lokalpressen (NKP, NWT och VF). Samtliga planhandlingar har funnits tillgängliga på biblioteket och kommunhuset samt på kommunens webbplats. Sammanfattning av inkomna yttranden Inkomna yttranden utan erinran: Värmlands museum Kulturnämnden Föreningen för byggnadskultur Yttranden med synpunkter: Länsstyrelsen Lantmäteriet Trafikverket Bergslagens räddningstjänst Miljö- och byggnadsnämnden Tekniska nämnden Förändringar av planen efter utställning Se separat PM. Kvarstående större synpunkter: Från samrådet: Bostäder föreslås fortfarande öster om Grindvaktarvägen. Grindvaktarvägen föreslås fortfarande öppnas för trafik. De omfattande skydds- och varsamhetsbestämmelserna har omarbetats något men är i huvudsak de samma som i samrådsförslaget. Den planerade gång- och cykelvägen mellan trädgårdshandeln och fd trädgårdsmästarbostaden är ersatt med en enklare gångväg. Ett smalt parkområde har lagts in väster om gångvägen för att möjliggöra öppen dagvattenhantering på allmän platsmark. Från utställningen: Möjligheten att bygga radhus söder om herrgården kvarstår. De flesta skydds- och varsamhetsförskrifterna kvarstår. Inga krav införs på att ev nya byggnader ska vara röda tegelbyggnader i gammal stil. Ställningstagande: Efter gjorda justeringar bedöms detaljplanen vara redo för antagande. Pingstkyrkan i Kristinehamn Gemensam skrivelse från sju fastighetsägare längs Grindvaktarvägen Ann Gustafsson

2 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

3 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Bestämmelserna om störningsskydd förtydligas och bestämmelse om att bullerdämpande garagelängor/förråd uppföras mellan radhusen och järnvägen införs. Musikpaviljongen får ingen egen användning utan överförs till parkmarken. Jordkällarna vid konstmuseet samma användning som konstmuseet, C 1. Klocktornet i väster läggs i naturmarken. Samtliga byggnader får rivningsförbud. Jordkällarna får även varsamhetsföreskrifter. Byggnad M49 revs under november-december Planbeskrivningen kompletteras med en upplysning om att alléträden omfattas av allmänt biotopskydd och att dispensplikt gäller för att ta ner träd i både enkel- och dubbelsidiga alléer.

4 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Planbeskrivningen kompletteras med en upplysning om att rödlistade eller skyddade arter kan förekomma i området och att åtgärder som väsentligt kan komma att ändra naturmiljön ska anmälas för samråd hos den myndighet som utövar tillsynen, i detta fall Länsstyrelsen. Som exempel på områden där detta kan vara aktuellt listas alléerna, dammen och buskvegetationen i strandzonen längs Varnumsviken.

5 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Plankartan kompletteras enligt önskemål. Beteckningen a 3 tas bort från plankartan. Användningen BE tas bort och ersätts med B.

6 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Vid kurvan i norra delen av Doktor Enwalls väg ändras användningen till E till en odefinierad teknisk anläggning som skulle kunna vara ett sophus. Vattenområdet får bestämmelsen W Öppet vattenområde. Avsnittet kompletteras enligt önskemål. Även detta kompletteras enligt önskemål. Kommunen ansvarar för att ansöka och stå för lantmäteriförrättning om dessa kan härledas till planarbetet. Förrättningar relaterade till köp och avstyckningar initierade av enskilda fastighetsägare hanteras av berörda fastighetsägare. Tänkta servitut och ledningsrätter redovisas i tabellform.

7 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

8 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Vad gäller de byggnader som redan idag används som bostäder har Trafikverket (TRV 2013/77236) redan utrett bullersituationen och kommit fram till att aktuella byggnader inte är aktuella för åtgärder i befintlig miljö. Inga fastigheter som inte redan idag används som bostäder avses byggas om till bostäder. Vad gäller den föreslagna nybyggnaden söder om herrgården anser kommunen att föreslagna planbestämmelser kan ge en fullgod boendemiljö ur buller och vibrationshänseende.

9 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR ---

10 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Vid ombyggnaden av VA-nätet på Marieberg kommer såväl dimensionering av vattenledningsnät som placering av brandposter att ske i samråd med räddningstjänsten. Skrivelse om detta förs in i planbeskrivningen.

11 REGIONALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

12 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

13 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Plankartan förstoras upp till skala 1:1000 enligt önskemål För att det ska synas att de är ekonomibyggnader. Förutom faluröd tillåts även mossgrön. Våningsantal sätts till II. Fel på plankartan, alla f5 på plankartan ändras till f4 Byggnadsarea läggs till för komplementbyggnaderna E tas bort för aktuellt område Våningsantal sätts till I Områdena kompletteras med bestämmelser Högsta byggnadshöjd införs Växthus och redskapsbod läggs in som bygglovsbefriad åtgärd Besöksbrygga är för privatpersoner, angöringsbrygga för turbåtar och liknande. A3 tas bort. Planbeskrivingen har kompletterats med beskrivningar av de olika byggnadsgruppernas karaktärsdrag och vad som är tidstypiskt.

14 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Gestaltningsprogram är bara rådgivande om de inte kopplas till detaljplanen genom en bestämmelse. Kallbadhus/badbrygga utgår ur planen. Istället förseslås att vistelsebryggor får byggas vi badhuspiren.

15 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

16 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

17 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

18 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Kostnadsberäkningen har kompletterats till vissa delar. Parkeringarna görs om till kvartersmark. Dammen är en del av ett större dagvattensystem som har kopplingar till områden norr om planområdet. Kostnaden för att åtgärda hela detta dagvattensystem så att det klarar ett 10-års regn är inte beräknad. Strandskyddet upphävs för området mellan bryggorna och byggrätterna.

19 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

20 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

21 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

22 KOMMUNALA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Ur Området ett kulturmiljöperspektiv betecknat T vore det önskvärt att Jakobsbergsskolans 1 Järnvägstrafik räknas som kvartersmark på huvudbyggnad samma sätt som med området tillhörande betecknat vaktmästarbostad SKJ och ekonomibyggnad 1 Kontor och skola och B kunde Bostäder. behållas och ges skydd i planen. Tyvärr är inte detta förenligt med planens syfte och kravet på flexibilitet vad gäller utformningen av Teknikoch Fornlämningsområdet innovationscentret. utgörs av ett område som i stort sett motsvarar den yta där parkering och återvinningsstation finns idag. Upplysning om detta förs in i planbeskrivningen. Konstnärlig utsmyckning är inget som avgörs i planen utan det kommer senare Information i samband om att med det projekteringen finns radon i marken av Teknik- läggs och in som innovationscentret. upplysning på plankartan.

23 ÖVRIGA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

24 ÖVRIGA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Utsällningsförslagets bestämmelse om att entrépartiet med entrédörrar och uppglasningar inte får ändras har bytts ut mot Hela entrépartiet mot Doktor Enwalls väg ska vara i originallikt utförande. Fönster mot Doktor Enwalls väg ska ha tidstypiskt utseende och funktion.. Det finns alltså möjlighet att sätta igen fönster på övriga fasader. Parkering på konstmuseets fastighet tillhör konstmuseet och de kan sätta upp skyltar av typen Parkering endast för besökare till konstmuseet. De kan även upplåta parkering åt allmänheten och andra fastighetsägare. Det är upp till dem som fastighetsägare att bestämma. Öster om konstmuseet finns två större parkeringsytor vilka är tänkta för områdets gemensamma behov. Det går inte att ge servitut att använda allmän platsmark. Dock måste självklart torget utformas på ett sådant sätt att er entré blir tillgänglig. Det samma gäller för infarten till Konstmuseet och leveranser till Kafferian som också kommer att ske över torget. Centrumändamålet kompletteras med bostadsändamål. Rivningsförbudet tas bort. Kostnader för skötseln av vägen regleras med ägarna av de angränsade fastigheter som har nytta av vägen. Anser de inte att de har någon nytta av vägen behöver den inte hållas tillgänglig.

25 ÖVRIGA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Öppnas vägen för biltrafik kommer den del som idag endast är gång- och cykelväg att breddas så att den blir lika bred som de delar av vägen där det idag är tillåtet med biltrafik. Fungerar det inte med att ha vägen öppen för allmän trafik finns möjlighet att med hjälp av lokala trafikföreskrifter införa lämpliga begränsningar.

26 ÖVRIGA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR

27 ÖVRIGA YTTRANDEN KOMMUNENS SVAR Planen innebär en möjlighet för fastighetsägaren att riva byggnad A47 och istället bygga ett 8-våningspunkthus. Det är också möjligt att behålla byggnaden eller att bygga t ex ett tvåvåningshus i rött tegel. Dock finns det en utformningsbestämmelse som säger att byggnaden ska ha ett modernt uttryck men knyta an till befintlig bebyggelse vad gäller färg och materialval. Anledningen till att det inte finns bestämmelse om att ny bebyggelse stilmässigt ska likna befintlig bebyggelse är att det idag är ekonomiskt och praktiskt (lagstiftningsmässigt) omöjligt att bygga nya byggnader i samma stil som K15, K16, M1 och M3 då deras arkitektoniska uttryck till stor del byggs upp av den höga naturstenssockeln (klarar inte dagens krav på tillgänglighet), en våningshöjd på över 3,5 meter (oekonomiskt vad gäller uppvärmning mm) samt rikt dekorerade tegelfasader bestående av en mängd olika sorters profilerade specialtegelstenar som knappt tillverkas idag (dyrt). Ett försök att efterlikna befintlig 1800-talsbebyggelse och samtidigt få bostäder med konkurrenskraftiga hyresnivåer är dömt att misslyckas. Som det är idag är det olika fastighetsägare för A47 och V74 och det är upp till respektive fastighetsägare att bestämma hur de vill utnyttja sina fastigheter så länge de håller sig till detaljplanens bestämmelser. Initiativ till rivning av byggnader måste tas av respektive fastighetsägare. Sedan söker fastighetsägaren rivningslov hos kommunen. Kommunen har svårt att tvinga fastighetsägare att riva sina byggnader. För att tvinga fram rivning av en byggnad krävs att denna ska vara svårt misskött och utgöra en fara för allmänheten.

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Handläggare Petra Okanovic 0550-881 90, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2018-01-25 Diarienummer Ks/2015:204 Sida 1(2) Utställningsutlåtande Detaljplan för Gästhamnen Kristinehamns

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan: Vålösundet östra del 5 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit tillgänglig för utställning under tiden 16 november till

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande Granskningshandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-05-05 till 2015-05-27.

Läs mer

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige.

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige. Detaljplan Södra Otterbäcken, Gullspångs kommun, Västra Götaland SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Detaljplanen syftar till att skapa förutsättningar för byggandet av bostäder samt utveckling

Läs mer

Utlåtande. Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling. Hur processen har bedrivits

Utlåtande. Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling. Hur processen har bedrivits 2012-11-16 Antagandehandling Utlåtande Detaljplan för del av Kv. Blyet m.fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har i dess ursprungliga omfattning varit på utställning

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Del av Sunnanå 2:7 m fl Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Samrådshandling daterad 2008-11-27 godkändes för samråd, 246 av Byggnadsnämnden

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Granskningshandling April 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER

Samrådsredogörelse UTVECKLINGS KOMMENTARER Samrådsredogörelse Samråd har ägt rum för detaljplan del av Myråsen 1:1 och Myrängen 1, mellan den 17 november t.o.m. den 15 december 2017. Planhandlingar har sänds ut till berörda fastighetsägare samt

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen),

Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen), p1 p1 p1 p1 p1 p1 p1 p1 PLANBESTÄMMELSER e1 Endast en huvudbyggnad per fastighet och 2. z z 2 p1 p1 p1 Lidköpings kommun SAMHÄLLSBYGGNAD/PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen),

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012.

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012. 1 (6) Detaljplan för del av KV. HYACINTEN Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING Upprättad i april 2012 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-07 Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har: Upprättas:...2012-05-29 Antagits av BN:...2012-08-30

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN DNR 2013/323 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Rud 4:181 (laga kraft 2000-05-26) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2014-09-09 ANTAGEN AV KS 2014-10-07

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 303/2015 Dnr ByggR: P 2015-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Plansamråd Detaljplanen har varit utsänd för samråd under

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa.

Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa. Detaljplan för Högtrycket 2 m fl. inom Strand Kristinehamns kommun, Värmlands län Dnr. 2013:36 2014-02-17 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit

Läs mer

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN Granskningshandling, granskning 2 Dnr: MK BN 2017/00795 Detaljplan för Stranden 54:5 Komministergården i Mora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 december 2017 Hur granskningen har bedrivits Planområdet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 NORDANSTIGS KOMMUN Plan- och byggkontoret 2012-01-23 1 (6) Samrådshandling Enkelt planförfarande Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 2012-01-23 2 (6) PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

HENÅN 1:67 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF Laga kraft Henån, Orust kommun Västra Götalands län

HENÅN 1:67 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF Laga kraft Henån, Orust kommun Västra Götalands län Antagen av KF 2012-02-23. Laga kraft 2012-03-21 Detaljplan för seniorboende inom HENÅN 1:67 m.fl. Henån, Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 2011-06-15, rev 2011-12-22 Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Upphävande av detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Upphävande av detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2013/34 Upphävande av detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättat 2013-04-05 Antagen: 2013-06-17 Laga kraft: 2013-07-10 Dnr TPN 2013/34 Innehåll INLEDNING...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun A. YTTRANDEN UTAN ERINRAN 1(5) 2014-09-10 BN 2013-8881 Detaljplan för Rinkaby 6:2, del av, m.fl., vid Madenvägen i Rinkaby, Kristianstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd på samråd under tiden den 9 juni

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Samrådsyttrande över tillägg till detaljplan för Vålösundet Östra del 2, Kristinehamn

Samrådsyttrande över tillägg till detaljplan för Vålösundet Östra del 2, Kristinehamn Tjänsteskrivelse Sida 1(1) Tekniska förvaltningen Ingrid Järnefelt,0550-88113 ingrid.jarnefelt@kristinehamn.se Datum 2016-03-04 Tn/2016:32 404 Planer Samrådsyttrande över tillägg till detaljplan för Vålösundet

Läs mer

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Sidan 1 av 6 DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Gällande plan laga kraft vunnen den 25 oktober 2006 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Sidan 2 av 6 PLANHANDLINGAR Fastighetsförteckning

Läs mer

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN Antagandehandling Dnr: MK BN 2017/00795 Detaljplan för Stranden 54:5 Komministergården i Mora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 januari 2018 Hur granskningen har bedrivits Planområdet var tidigare

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Bocken 2008-02-20 Tanums kommun, Västra Götalands län Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Miljö- och stadsarkitektkontoret November 2018 Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Planens syfte och huvuddrag Syftet med planändringen är att, så långt möjligt, anpassa bestämmelserna till rådande förhållanden och behov.

Planens syfte och huvuddrag Syftet med planändringen är att, så långt möjligt, anpassa bestämmelserna till rådande förhållanden och behov. 3 5 4 3 5 5 8 7 9 8 8 6 6 Samhällsbyggnadskontoret Ändring av Detaljplan för GENETA, del 7 inom stadsdelen Geneta i Södertälje Tillägg till PLANBESKRIVNING Arkivnummer: P 595 Dnr. 009-0003-4 Upprättad

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 3:15

Detaljplan för Björnhovda 3:15 Samrådsredogörelse 1(5) Emelie Bertholdson, 0485-478 46 emelie.bertholdson@morbylanga.se Detaljplan för Björnhovda 3:15 Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

Sannakajen (fd Inre hamnen)

Sannakajen (fd Inre hamnen) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Sannakajen (fd Inre hamnen) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

ändring av detaljplan för MONS BACKE

ändring av detaljplan för MONS BACKE ändring av detaljplan för MONS BACKE ANTAGANDEHANDLING SANNERUD 1:880-1:900 och VIKSTAD 3:9-3:24 samt delar av SANNERUD 1:436 och VIKSTAD 3:1 KILS KOMMUN VÄRMLANDS LÄN innehåll: tillägg till planbeskrivning

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-28 HANDLÄGGARE:EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds-

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling 2011-01-12 FN Diarienummer: 0380/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Tordh Lindgren Telefon: 031-368 10 77 E-post: fornamn.efternamn@fastighet.goteborg.se Detaljplan för verksamheter

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling 2009-12-15 (rev. 2010-06-22) FN Diarienummer: 0478/09 Plannummer: (FIIa 5063) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Detaljplan för Hövik 5:1 m.fl. Hövik 5:1 m.fl. Tjörns kommun. Genomförandebeskrivning

Detaljplan för Hövik 5:1 m.fl. Hövik 5:1 m.fl. Tjörns kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Tjörns kommun 2012-04-11 Detaljplan för Tjörns kommun 2012-04-07 antagande 2012-04-11 laga kraft Beställare: Tjörns kommun 471 80 Skärhamn Beställarens representant: Frida Forsman Konsult:

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för industriområde på Fröland, Uddevalla kommun

Detaljplan för industriområde på Fröland, Uddevalla kommun HE 152 Antagandehandling Laga kraft 2010-11-12 Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Swerock AB Avd Väst 424 57 Gunnilse Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Gunnar Håkansson Stefan Unger Uppdragsnr:

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer