Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa."

Transkript

1 Detaljplan för Högtrycket 2 m fl. inom Strand Kristinehamns kommun, Värmlands län Dnr. 2013: Samrådsredogörelse Samrådsredogörelsen innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet samt kommunens ställningstagande till dessa. Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden till Kungörelse om samråd utsändes i enlighet med bifogad fastighetsförteckning samt till myndigheter och organisationer. Kungörelse har anslagits på kommunens anslagstavla samt sänts till berörda sakägare. Samtliga planhandlingar har funnits tillgängliga på biblioteket och kommunhuset samt på kommunens webbplats. Ett samrådsmöte hölls på HK-center den 26 november personer närvarade. Sammanfattning av inkomna yttranden Inkomna yttranden utan erinran: Kulturnämnden Socialnämnden Bergslagens räddningstjänst Yttranden med synpunkter: Miljö- och Byggnadsnämnden Tekniska nämnden Länsstyrelsen Förändringar av planen efter samrådet Området som i samrådsförslaget var betecknat med enbart B, bostäder, har tagits bort och ersatts med CRS (Centrum, kultur, skola) p.g.a. bullerpåverkan. Därmed har även egenskapsbestämmelsen lek också tagits bort. B, bostäder inom område med befintlig byggnation har specificerats och gäller konvertering av och/eller påbyggnad av befintliga byggnader. En planbestämmelse som möjliggör miljö-/och återvinningsstationer/sophus att placeras på mark betecknad med plusmark har lagts till.

2 Varsamhetsbestämmelse har införts för befintliga byggnader. En högsta byggnadshöjd har lagts till för bebyggelsen BCRS på 22 meter, respektive 16 m inom CRS. Våningsantalen är detsamma som i samrådsförslaget. Planbestämmelser som möjliggör för bildande av servitut och gemensamhetsanläggning för väg har lagts in (Bestämmelserna utfart och g). Planbestämmelser gällande störningsskydd mot buller har uppdaterats och tydliggjorts (Bestämmelserna m 1 och m 2 ). För att minska dagvattenflödet ut från planområdet har en planbestämmelse lagts till som reglerar andelen hårdgjord yta till maximalt 60 % inom användningsområde CBRS respektive CRS samt att ett fördröjningsmagasin ska upprättas inom användningsområde H, handel, när denna del av planområdet bebyggs. Planbeskrivningen har uppdaterats gällande luftföroreningar. Plankarta och planbeskrivning har uppdaterats gällande de fastighetsrättsliga frågorna. Kvarstående synpunkter Inga kvarstående synpunkter. Ställningstagande Efter gjorda justeringar anses planen vara klar för granskning.

3 Inkomna yttranden under samrådet Yttranden med synpunkter redovisas här och kommenteras. Regionala yttranden Länsstyrelsen Kulturmiljön Bebyggelsen utgör en del av Mariebergs sjukhus som är utpekat i det regionala kulturmiljöprogrammet Ditt Värmland. Planhandlingarna beskriver ett antal kännetecknande och värdefulla byggnadselement som entréerna, byggnadens indragna balkonger, och matsalens vitputsade fasad, men plankartan saknar några särskilda skydds- och varsamhetsbestämmelser. För att bebyggelsen karaktäristiska drag ska skyddas och värden i kulturmiljön ta tillvaras bör bestämmelser införas. Kommentar: Varsamhetsbestämmelse har införts för befintlig byggnation. Exteriöra ändringar, underhåll och renovering ska ske med hänsyn till byggnadernas kulturhistoriska värde, med särskilt avseende på de ursprungliga entrépartierna med de indragna balkongerna ovanför, samt matsalens vitputsade fasad. MKN Luft Bebyggelsen ligger i nära anslutning till motorvägen E18 och beräkningar för samtliga miljökvalitetsnormer för utomhusluft bör tas fram. Planförslaget tillåter skolverksamhet och barn som grupp är särskilt känsliga för luftföroreningar. Planen bör därför, förutom att beskriva luftföroreningshalterna, i förhållande till MKN, även beskriva eventuella hälsokonsekvenser i relation till WHO:s riktlinjer för luftkvalité. I Kristinehamn har noterats förhöjda värden av PM10 vid mätningar i början på 2000-talet. Kommentar: Planbeskrivningen har uppdaterats gällande luftkvalité och WHO:s riktlinjer under rubriken Miljökonsekvenser för luft. Buller Planområdet är påverkat av buller både från väg- och järnvägstrafik och gällande riktvärden för buller riskerar att överskridas inom det föreslagna nya bostadsområdet. Det framgår av handlingarna att området står inför ett flertal utmaningar när det gäller bullerfrågan. Länsstyrelsen ställer sig tveksam till att avsteg från bullerriktvärden kan motiveras med tanken på områdets perifera läge samt den glesa kollektivtrafikförsörjningen. Den bifogade bullerutredningen är också svårtydd. Bullerutredningen saknar en sammanvägd bild av bullersituationen från såväl bil- som tågtrafik för att Länsstyrelsen ska kunna göra en helhetsbedömning av planförslaget. Uppgifter kring bullerpåverkan på olika våningshöjder behöver också redovisas för att kunna bedöma eventuell bullerpåverkan på det nya bostadsområdet. Länsstyrelsens bedömning är att området som utpekas med enbart markanvändningen (B) bostäder, enligt nuvarande uppgifter och på föreslagen plats, faller vara olämplig för bostäder. Kommentar: I granskningsförslaget har området, som i samrådet var betecknat med B, bostäder, tagits bort och ersatts med CRS (Centrum, kultur, skola). Detta då bostäder här var inom det mest bullerutsatta området. I det uppdaterade planförslaget tillåts bostäder endast

4 genom konvertering av befintlig byggnation samt ev. påbyggnad av densamma på höjden. Avsteg från huvudregeln bedöms vara motiverat då planområdet ar beläget i en större tätort med bebyggelse av stadskaraktär, området avser främst komplettering/ändrad användning av befintlig bebyggelse invid ett kollektivtrafikstråk, som har god täckning. Det finns inga sätt att samla all bullerpåverkan från olika källor på en samlad karta, då det är tekniskt omöjligt enligt bullerkonsulten. Däremot finns all bullerpåverkan redovisad i bullerutredningen, och för alla våningsplan. De stora skillnaderna är att det för vån 1 ser bra ut, för vån 2-6 något sämre (och väldigt likartat för de olika våningarna). Artskyddsförordningen Enligt planhandlingarna kräver förslaget relativt stora markingrepp och en del naturmark kommer att tas i anspråk. Länsstyrelsen känner inte till några naturvärden utöver vad som beskrivs i dokumentet men vill dock påminna om att vissa arter är fridlysta genom artskyddsförordningen och att om sådana arter berörs kan det krävas dispens enligt samma förordning. Kommentar: Noteras. Länsstyrelsen bedömer att detaljplaneförslaget, som det nu är redovisat, kan bli föremål för överprövning på grund av att bebyggelse inte blir lämplig med hänsyn till människors hälsa och säkerhet samt att miljökvalitetsnormer för luft inte följs. Lantmäteriet För plangenomförandet viktiga frågor där planen måste förbättras: Plankarta med bestämmelser Planen tillåter att man bildar nya fastigheter för handels- respektive bostadsändamål. Det finns inget angivet i planen om hur man ska lösa utfartsfrågan för dessa, kanske det behövs ett g-, y- eller z- område? På samma sätt saknar jag lösningar för den tekniska försörjningen vad avser vatten, avlopp, el och eventuellt fjärrvärme för en ny bostadsfastighet. Troligtvis behövs ett u-område för nya ledningar. Om tanken istället är att alla fastigheter inom kvarteret ska ha en gemensam förbindelsepunkt behöver man säkra en möjlighet för att bilda en gemensamhetsanläggning för ledningarna inom kvartersmarken. Kommentar: Planhandlingarna har uppdaterats och ett område har avsatts i plankartan för utfart samt möjlighet att upprätta gemensamhetsanläggning för väg och/eller ev. nya ledningar inom området. Egenskapsbestämmelserna om exploateringsgrad har en konstig formulering: Marken får bebyggas med högst xx% inom användningsgränsen. Följ istället boverkets rekommendationer och ange tillåten area som t.ex. bruttoarea eller byggnadsarea och gärna relaterad till fastighetsarea. Tänk också på att en egenskapsbestämmelse endast gäller inom sin egenskapsyta. Ska samma egenskapsbestämmelse gälla inom hela användningsområdet behöver bestämmelsen finnas med inom alla egenskapsytor.

5 Plankartan behöver göras mer lättläst. Jag tycker att fel färgtoner har använts för NATUR samt för B, där färgen snarare är orange än gul. Vidare kan typsnittet för våningsantalet ändras så att det tydligare framgår att det är romerska siffror och inte bokstäver, i nuläget är det samma typsnitt som för beteckningen för kvartersmarkens användning vilket inte är så lämpligt. Egenskapsbestämmelserna behöver också göras tydligare. Bokstäverna är så tunna så att de är svåra att se, särskilt u-bestämmelserna i prickmarken. Beteckningen Lr ska inte heller visas i plankartan utan endast i grundkartan eftersom den annars lätt kan misstas för en bestämmelse. Kommentar: Plankartan har uppdaterats efter inkomna synpunkter. Fastighetsförteckning Inga synpunkter. Planbeskrivning Genomförandebeskrivningen behöver förbättras med en närmare beskrivning av vilka fastighetsbildningsåtgärder som behövs och vilka rättigheter som behöver ordnas och vem som är ansvarig för att ansöka om och bekosta dem. Kommentar: Planbeskrivningen har uppdaterats. Fastighetsägaren är ansvarig för ansökan och bekostnad för samtliga fastighetsbildningsåtgärder som behöver göras inom området. Delar av planen som bör förbättras: Plankarta med bestämmelser Beteckningarna för kvartersmarkens användning ska som regel anges med det huvudsakliga användningsområdets färg och med den bokstaven först. Beteckningen BCRS bör ändras till CRSB. Kommentar: Noteras. Plankartan har uppdaterats. Planbeskrivning I planen finns flera u-områden utlagda. Det vore bra om det bland de fastighetsrättsliga frågorna i planbeskrivningen framgår för vilken typ av ledning marken reserveras samt om det är en befintlig ledning eller om det är något som ska nyanläggas. Det bör även framgå vem som ska bekosta åtgärden för att säkra rättigheten till marken. Kommentar: Planbeskrivningen har uppdaterats gällande u-områdena under rubriken Fastighetsrättsliga frågor. I planbeskrivningen anges att planen möjliggör för att befintliga hus ska byggas på med fler våningar för bostadsändamål. I sådana fall kan det finnas intresse hos byggherrar och fastighetsbolag att genomföra en tredimensionell fastighetsbildning så att bostadsdelen utgör en separat fastighet. För tredimensionell fastighetsbildning behöver det ordnas gemensamhetsanläggningar för exempelvis fasad, trapphus och frågan om tredimensionell fastighetsbildning kan därför behöva behandlas i planbeskrivningen.

6 Kommentar: Noteras. Det finns inget intresse för tredimensionell fastighetsbildning i detta fall. Andra planhandlingar Lantmäteriet lämnar inga synpunkter på MKB, geoteknisk utredning och trafikbullerberäkning. Kommunala yttranden Bergslagens räddningstjänst Har inget att erinra i detaljplaneförslaget. Kommentar: Noteras. Tekniska nämnden Tekniska nämnden föreslår att planen kompletteras med bestämmelse om att tillåta mindre avfallsanläggning som sophus på kryssmarkerad mark och att Kommunstyrelsen därefter snarast ställer ut Detaljplan för Högtrycket 2 m fl. för granskning. Kommentar: En planbestämmelse som tillåter detta har lagts till på den plusmarkerade marken på plankartan. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Nämnden framhåller att det är tveksamt att tillåta bostäder inom det bullerutsatta området och att planbestämmelser som möjliggör nya bostadshus i ett läge närmare E18 är direkt olämpligt. Inom Kristinehamns tätort finns andra och lämpligare platser att anordna bostäder som uppfyller miljökvalitetsmålet för god bebyggd miljö. Miljökvalitetsmålet God bebyggd miljö innebär bland annat att människor inte ska utsättas för skadliga ljudnivåer eller andra oacceptabla hälso- eller säkerhetsrisker. Avsteg från huvudregeln i Boverkets allmänna råd 2008:1 som hanterar frågan om buller i planeringen kan i vissa fall vara motiverat, det är dock tveksamt om det kan motiveras med goda argument i detta enskilda fall. Kommentar: De tidigare föreslagna bostäderna närmast E 18 har i det uppdaterade planförslaget tagits bort. Gällande planbestämmelsen Bostäder, har den nu förtydligats till att det gäller konvertering av och/eller påbyggnad av befintliga byggnader. Gränsdragningen mellan områden med olika bullerbestämmelser bör förenklas så att en mer byggnadsanpassad utbredning erhålls. Det kan även konstateras att komplexiteten med huvudsakliga bullerkällor på två motsatta sidor om planområdet, kommer att kräva omfattande bullerutredningar i bygglovsskedet. För att kunna bedöma om föreslagna bestämmelsekrav om orientering mot ljuddämpad sida uppnås, kommer det i varje bygglovsärende avseende om-, till- och nybyggnad behöva redovisas en bullerutredning som anger bullervärden som erhålls vid aktuellt byggnadsbestånd. Önskvärt är att planen utformas med en mer generell lösning på bullerproblematiken, så att ovanstående hantering i samband med bygglovshandläggning undviks.

7 Kommentar: Gällande planbestämmelsen Bostäder, har den nu förtydligats till att det gäller konvertering av och/eller påbyggnad av befintliga byggnader. Skyddsbestämmelserna m1 och m2 mot buller gäller nu inom hela det område där bostäder tillåts, vilket ökar plankartans tydlighet och läsbarhet. Planen anger bestämmelser avseende risk- och störningsskydd. Beteckningarna m 2 och m 3 anger hur bostäder ska ordnas med hänsyn till bullerstörningar. Plankartan är otydlig vad gäller vilka områden som omfattas av respektive bestämmelse. Kartan måste förtydligas. Kommentar: Plankartan har förtydligats då beteckningarna (m) nu gäller inom ett större område. Beroende på t.ex. vilken typ av skolverksamhet som kan komma att finnas inom planområdet kan det vara anmälningspliktigt enligt miljöbalken. I handlingarna står det att verksamheter som planen tillåter inte kommer att behöva anmälas enligt miljöbalken vilket är uttryckt fel. Kommentar: Planhandlingarna har uppdaterats. Det anges att det nya området bör planeras så att dagvattenavrinningen reduceras eftersom beräkningar visar på att tre befintliga ledningar inte kommer att klara flödesökningen. Trots det har inte plankartan någon planbestämmelse om dagvatten. För att kunna förutse kommande översvämningar p.g.a. för stor dagvattenmängd bör beräkningar även redovisas för större regn än för 10-års regn detta för att säkerställa funktioner till området, vägar, vattenledningar, översvämningar i byggnader etc. Kommentar: Gällande dagvatten har plankartan uppdaterats och innehåller nu en planbestämmelse om en minsta andel hårdgjorda yta, på 60 %, inom användningsområdena BCRS och CRS. I samråd med tekniska avdelningen har även bestämmelsen b 1 satts på handelsområdet som säger att ett fördröjningsmagasin för dagvatten ska anordnas vid utbyggnad inom byggrätten med en flödesfördröjning för ett dimensionerande regn med återkomsttid 10 år och varaktighet 10 min ska uppnås. Detta bedöms hantera framtida flöden. Inom punkt- och kryssmarkerad mark får över- eller underjordiska fördröjningsmagasin anordnas. Förutom på övrig mark med byggrätt. Då nya bostäder och dagligvaruhandel möjliggörs bör planhandlingarna också belysa närhet till återvinningsstation. Kommentar: Planhandlingarna har uppdaterats. Närmsta återvinningsstation ligger på Strands skola, ca 600 meter norrut på Strandvägen. Miljö-/och återvinningsstationer ev. sophus bör kunna placeras på mark betecknad med plus eller punkter. Kommentar: En planbestämmelse som tillåter detta har lagts till på den kryssmarkerade marken på plankartan. Beteckningen B saknar förklaring. Nu kan man bygga en- och tvåbostadshus upp till flerbostadshus med flertal lägenheter. Detta gäller även inom BCRS området. Kommentar: Området som var betecknat endast som B i samrådsförslaget är nu borttaget.

8 Inom BCRS området har nu B specificerats: Bostäder (genom konvertering av och/eller påbyggnad av befintliga byggnader). Lek, bör tydliggöras. Vem ska uppföra lekplatsen, var ska lekplatsen uppföras. När ska lek uppfyllas?, vid första nybyggda byggnaden i området eller vid andra nybyggda byggnaden osv. Kommentar: Planbestämmelsen har tagits bort. Beteckningarna BCRS VI och B IV saknar högsta byggnadshöjd. Kommentar: Högsta byggnadshöjd på 22 respektive 16 meter har nu lagts till för områdena.. Socialnämnden Har inga synpunkter på föreslag till detaljplan för Högtrycket 2 m.fl. inom Strand, då det inte nämnvärt rör någon verksamhet under nämndens ansvarsområde. Kommentar: Noteras. Kulturnämndens au Arbetsutskottet har inget att erinra mot förslaget. Kommentar: Noteras. Samrådsredogörelsen är sammanställd på planavdelningen av planarkitekt Marie Janäng i samverkan med Daniel Nordholm, SBK Värmland AB. Kristinehamn

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande Granskningshandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-05-05 till 2015-05-27.

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING Handläggare Petra Okanovic 0550-88190, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2016-01-19 Diarienummer Ks/2015:181 Sida 1(2) Samrådsredogörelse Detaljplan för Solrosen Kristinehamns kommun,

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling Dnr: 2011:29 2014-03-07

Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling Dnr: 2011:29 2014-03-07 Detaljplan för Norra Dye 1:14 m fl. Kristinehamns kommun, Värmlands län Antagandehandling Dnr: 2011:29 2014-03-07 Utlåtande Utlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under samrådet

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Handläggare Petra Okanovic 0550-881 90, petra.okanovic@kristinehamn.se ANTAGANDEHANDLING Datum 2018-01-25 Diarienummer Ks/2015:204 Sida 1(2) Utställningsutlåtande Detaljplan för Gästhamnen Kristinehamns

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Detaljplan för 2017-04-26 Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att planlägga de delar av området

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1055 Siggbo handelsområde Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0387 Datum:2017-01-03 Handläggare: Erika Holmström GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 1055 Siggbo handelsområde Del av fastigheterna

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige.

PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE en syftar till att skapa förutsättningar för byggande av bostäder samt utveckling av befintlig campingplats. Genom att detaljplanera campingplatsens

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Kommunledningskontoret Emma Tönnerfors Sidan 1 av 5 Planarkitekt

Kommunledningskontoret Emma Tönnerfors Sidan 1 av 5 Planarkitekt Kommunledningskontoret Emma Tönnerfors Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 216 32 Samrådsredogörelse Dnr 2014/0120 KS.203 Samrådsredogörelse Ändring genom tillägg till detaljplan nr 637 för Väsjön Mellersta,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN

54:5, KOMMINISTERGÅRDEN Granskningshandling, granskning 2 Dnr: MK BN 2017/00795 Detaljplan för Stranden 54:5 Komministergården i Mora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 december 2017 Hur granskningen har bedrivits Planområdet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 1(10) PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 2(10) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med planförslaget är att möjliggöra för att, på fastigheten Ärlan 1, sammanbygga bostadshuset med friggeboden

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (7) DP 545 MSN 2010/40-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 391 för Grävlingsberg och Söder Grävlingsberg (DP 391)

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan: Vålösundet östra del 5 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit tillgänglig för utställning under tiden 16 november till

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun. Samrådsredogörelse. Inledning 1 (6) Detaljplan för. Plannr:

Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun. Samrådsredogörelse. Inledning 1 (6) Detaljplan för. Plannr: 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: Inledning Allmänt Samrådskrets Samrådsredogörelsen sammanfattar inkomna

Läs mer

Tuvan, del av Öna 332:1 i Mora kommun, Dalarnas län

Tuvan, del av Öna 332:1 i Mora kommun, Dalarnas län Antagandehandling Dnr: MK BN 2016/00267 Detaljplan för del av bostadsområdet Tuvan, del av Öna 332:1 i Mora kommun, Dalarnas län G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 1 mars 2017 Hur granskningen har

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Detaljplan för ÖSTRA KVARNBERGET DEL AV KVARNBERG 2:1 (nytt verksamhetsområde) Degerfors kommun Örebro län

Detaljplan för ÖSTRA KVARNBERGET DEL AV KVARNBERG 2:1 (nytt verksamhetsområde) Degerfors kommun Örebro län 1 (4) UTÖKAT FORFARANDE PBL 2015 KSAU Detaljplan för ÖSTRA KVARNBERGET DEL AV KVARNBERG 2:1 (nytt verksamhetsområde) Degerfors kommun Örebro län Upprättad 2016-12-27 av K-Konsult Karlskoga SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer