Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla (Mötet hölls i

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla (Mötet hölls i"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ) Agenda för mötet: 1. Mötets öppnande 2. Närvaro 3. Ekonomi 4. Frågor från medlemmar/föräldrar till PTA eller skolledningen 5. Inkommande förslag på förändring/förbättring av PTA 6. Rapportering grupper 7. Events - kommande 8. Rapport från skolledningen 9. Action-lista 10. Mötets avslutande 1 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat 2 Närvaro Johanna Almgren 6b, 9a Karin Larsson 9c Hector de la Rosa 6d Maria Widlund 8d Anna Glaas 7a Malin Årskog Mandelius 6b Judith Guerrero 6c,8a,9a Pia Löf 6c Stefan Jonson 8c Catherine Käll 8a Christina Rydgren 8d Christina Lundström 9d Sofia Eriksson 9b Susanna Österdahl Brijker 8c Sirpa Kortteinen 7e, 9c Nils Rutqvist - rektor 3 Ekonomi Huvudkontot: kr Inga nya medlemmar Polenkontot 9:or: Nyligen fört över till skolan så finns i dagsläget kr på kontot Fortfarande lite mer pengar som kommer att komma men också några fler utgifter Försäljning av silverpins samt loppis kvar vilket kommer inbringa lite pengar Polenkontot 8:or: kr! 1 (! 6)

2 Kommer att komma in pengar från försäljning av diktböcker mm Fortsatt har kassör och ordförande inte kontroll över insättningar då insamlingspengar sätts in på föräldrar i 8:ans privata konton. Det är mycket pengar det handlar om och det är viktigt att det finns en transparens. Beslut tas idag av PTA:s styrelse att man inte får använda sig av privata konton utan insamlingarna måste skötas som det gör idag för 9:an med ett centralt konto. Då det är så mycket jobb med det här så ska det finnas 1 kassör för 9:ornas insamlingar resp 1 kassör för 8:ornas insamlingar. Skillnad vid kontanthantering, där är det svårt att ha exakt kontroll, dock viktigt att pengarna räknas på plats på kvällen och sedan låses in i skolans kassaskåp. PTA önskar att pengarna då redovisas per aktivitet så att man kan återrapportera hur mycket tex kakförsäljningen gav. Hur göra med pengarna som finns på PTA:s huvudkonto? Förslag att fördela så här: 40 % - 9:orna 20% - 8:orna 20% - 7:orna 20% - 6:orna 4 Frågor från medlemmar/föräldrar Hll PTA eller skolledningen Fråga från förälder i 6:an: Om ett barn i slutet av året får F i ett ämne eller fler får de då hjälp? Mr Rutqvist svarar att det är individuella beslut kring detta. Om det bara är ett ämne så är det inte något större problem. Om det är fler ämnen blir det möte med flertalet inblandande där man diskuterar hur man bäst ska lösa det. Om detta händer för en elev i 9:an, återigen en individuell bedömning. Beror på vilket program eleven sökt in till samt vilket ämne eleven fått F i. SYV är den person som kan det här bäst så det är henne man bör diskutera med. Fråga från förälder vars barn går i Källtorpskolan och ska börja i IESJ: Hur sker överlämningen? I Källtorpskolan har man haft överlämning till de kommunala skolorna men inte till de privata, därav frågan från föräldern. Mr Rutqvist berättar att han har kontaktat alla skolor och skickat ut inbjudan till överlämning. (Kolarängskolan har 30 elever som kommer till hösten till IESJ, vilket är flest från en och samma skola.) 5 Inkommande förslag på förändring/förbäkring av PTA Stadgarna säger att protokollet ska skickas ut inom 7 dagar. Så har inte alltid skett under läsåret vilket PTA ska förbättra i fortsättningen. Förslag på att förbättra värvning av medlemmar från årskurs 6. Jobba mer aktivt för att informera om PTA. Förslag om att en A5 folder ska följa med i utskicket, till alla blivande 6:or, som visar vad PTA står för och vad vi gör.! 2 (! 6)

3 Förslag om att ändra det första mötet i höst. De nya PTA representanterna vet inte riktigt vad PTA står för och därför måste detta möte börja med att det ges en ordentlig information för de nya representanterna vad PTA gör, vad som förväntas av oss samt agendan för året. Förslag om att träffas i ett klassrum där man kan visa powerpoint eller whiteboard. 6 Rapportering grupper Trafikgruppen: Planerar att komma igång med byggandet av avsmalning av väg i slutet av maj. Kommunen tittar på hela sträckan utanför skolan, inklusive gångvägen för att se vilka förbättringar som kan göras. Trafikpolisen kommer att ha ökad tillsyn på vägsträckan utanför skolan. Polengruppen: Avslag från 2 av 3 stiftelser, så inget bidrag kommer in därifrån Bett om att få svar på orsaken till att vi fått avslag från stiftelserna och det svar vi fått är att det är slumpen som avgör. Det är många skolor som ansöker om bidrag till just Auschwitz och konkurrensen om pengarna är stor. Fortfarande ett stort gap gällande de pengar som samlats in och de faktiska utgifterna. Man har försökt dra igång en till försäljning i 9:orna men intresset är svalt och ingen orkar riktigt göra mer nu i maj. Kokosbollar är lättsålt och ger mycket pengar. Om varje elev skulle sälja 15 lådor skulle det ge kr. Kommer att ha ett Polenmöte för att besluta hur man ska göra för att få in resterande pengar. Eleverna åker 25/5 trots att de inte har samlat in pengarna. Skolan skjuter till de pengar som saknas. 7 Events - kommande Graduation: 9/6 - kommer att hållas i Jakobsbergs idrottshall. Skolan kommer att göra idrottshallen fin med hjälp av svart matta på golvet, scen och täcka över ribbstolarna med tyg. Skolan kommer också att smycka salen med blommor. Ok att baka pajer i köket. Soraja ställer upp med att baka. Skolan betalar ingredienserna men PTA fixar allt Saknas fortsatt en ansvarig PTA representant för Graduation! Pajerna ska bakas och transporteras till idrottshallen i Jakobsberg och det är en hel del jobb med det här. Behövs frivilliga! 8 Rapport från skolledningen 8.1 Parlaments meeting:! 3 (! 6)

4 Ventilationen i huset har förbättrats - idag är det tre olika ventilationssystem som inte samverkar. Ventilationen i kontorsrummen fungerar inte bra utan där är det antingen väldigt kallt eller väldigt varmt. Orsaken till detta är att de är synkade med klassrummens ventilation Matköerna har blivit mindre men måndagar och torsdagar kl. 12 så är det fortsatt problem Finns nu ett dataprogram som visar hur många elever som vistas i matsalen samtidigt. 120 elever är max. Växthuset som är 60 personer kommer in och äter vid olika tillfällen under dagen och då blir det extra fullt. Eleverna tycker det blivit renare och fräschare i skolan. Orsaken till detta är extra städning kl. 12:30 då toaletterna och allmänna utrymmen städas. Slush maskin - eleverna önskar få tillbaka denna eller en frozen yoghurt maskin - Mr Rutqvist är tveksam till detta då man på högstadiet inte ska sälja sötsaker. Eleverna undrar när skolgården ska bli färdig. Mr Rutqvist vet inte när den blir färdig. Fortsatt blött på golvet på killtoaletterna. Lärarna fortsätter att prata med eleverna om toalettvett. Bra om föräldrarna diskuterar toalettvett med sina barn också. 8.2 Nationella prov - 90 % är gjorda I 6:an stod man i år över proven i No och So. Detta pga att all annan undervisning blir avbruten pga alla prov så därför är det bra att det inte blir så många nationella prov Skolverket har bestämt att de muntliga proven i 9:an kommer att göras under hösten v Rättningen av de nationella proven kommer inte ske av lärarna här på skolan utan centralt. Detta för att minska belastningen på lärarna. 8.3 Multisportarenan i stort sett klar 8.4 Köket måste renoveras. Kommunen har budget på 10 milj för detta. Önskar bygga ut matsalen - kommer att kosta 7 miljoner. Detta läggs på hyran och då blir det 40 % högre hyra. Pga hyreshöjning - möte kring hur motverka denna hyreshöjning för att det inte ska påverka budgeten så mycket. Ombyggnationen kommer att starta i mars 2016 tom juni Under tiden måste skolan lösa matsituationen på annat sätt. Blir dubbla kostnader för maten då /6 Skolbalen - på Lasse Maja i Barkarby Skolan kan kanske hjälpa till med att köpa in en enkel klänning eller dyl till elev som inte har pengar till balen. Pengar från PTA till detta? PTA skänker ca till skolan att ge till 9:orna och det är då upp till skolan att bestämma hur de vill fördela dessa pengar 8.6 Skolan har gett 1200 kr till varje klass att göra någon trevlig aktivitet under våren. Vissa har haft gemensam pizzaätning 8.7 9/6 Graduation kommer att hållas i Jakobsbergs idrottshall 8.8 Survey IESJ för elever och föräldrar Nöjdkundindex 100 % bästa 0 % minsta! 4 (! 6)

5 Elever: Järfälla kommunala skolor nöjdkundindex: 53 % IESJ nöjdkundindex: 70 % IESJ eleverna är mer nöjda än i de kommunala skolorna. Ligger bra på alla parametrar Föräldrar: Järfälla kommunala skolor nöjdkundinex: 61 % IESJ nöjdkundindex: 88 % Generellt föräldrarna mycket nöjda i IESJ jämfört med de kommunala skolorna. Bra på alla parametrar 8.9 Sociala medier - vad är skolans ansvar och vad är föräldrarnas ansvar? Har varit turbulent i 6:an kring sociala medier, mer än tidigare år. Elevhälsoeteamet är inblandat Många föräldrar hör av sig angående insamlingen till Polenresan och tycker att det är en orimligt stor insats som krävs som man inte mäktar med En fråga från skolledningen är nu - Ska resan fortsätta? Möjligen kan resan kortas ner från de idag 3 nätter till istället 2 nätter? Möjligen resa till Berlin eller åka till kursgård och diskutera samma tema. Pågår nu alltså en diskussion hur det ska bli med resan. Totalt kostar Polenresan mellan kr kr. Det är en mycket stor kostnad för skolan. Den största delen av kostnaden går till att betala övertid för lärarna. Nästa år är det med 99 % säkerhet så att resan till Polen blir av då man ju redan kommit igång med insamlingen nu i 8:an Kommer troligen att bli 31 elever per klass i både 6:an och 7:an. Detta pga att man behöver säkra budgeten och kvaliteten på undervisningen. Behöver tillskott av pengar för att kunna behålla den befintliga personalen. IESJ har mycket övrig personal som inte är lärare tex sjuksköterska, kurator, bibliotikarie, livkunskapslärare och vaktmästare på heltid. Vill ha kvar just de här resurserna då de avlastar arbetet för lärarna samt ger ökad trygghet och lugn i skolan. Mr Rutqvist som kommer ta beslutet om huruvida det blir 31 elever i klasserna men först för han en diskussion med teamet kring detta Kommunen vill att IESJ utökar sin undervisning till att gälla från 4:an. Det kan dock inte ske idag pga utrymmeskäl mm. Man har sonderat lite och om nya skolor byggs, är då IESJ intresserade av att bedriva skola? Inget som är klart ännu utan fortsätter i dagsläget med de nuvarande 17 klasserna mellan 6:an - 9:an Rekrytering - svårt att få legitimerade och kompetenta lärare. Även svårt att få lärare från England. Kanada lättast att rekrytera ifrån % behöriga lärare. NO tjänster svårast att få lärare till.! 5 (! 6)

6 Fokus nästa år för lärarna är betygssättning och bedömningskriterier och man jobbar med ämnesövergripande arbete tex i kemi och biologi kan man ha samma inlämningsuppgifter men med olika fokus. Förstalärare utvecklas. Kommer nästa läsår vara 5 förstaläarare. 1 förstalärare per hundra elever. Övrigt: 9 AcHonlistan Ansvarig Vad skall göras? Klardatum Samtliga PTA reps Johanna Almgren Samtliga PTA reps ANSVARIG FÖR GRADUATION! Göra om den blankett om PTA som är med i utskicket för blivande 6:or Gör reklam för sponsorhuset.se - handlar man via denna portal så går det pengar direkt till Polen kontot IESJ Snarast Löpande Löpande Kommande möten VT 2015 I höst - datum kommer 10 Mötets avslutande Ordförande förklarade mötet avslutat Vid protokollet: Pia Löf Godkännande: Stefan Johnson! 6 (! 6)

Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla (Mötet hölls i

Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla (Mötet hölls i Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 141015 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ) Agenda för mötet: 1. Mötets öppnande 2. Närvaro 3. Ekonomi 4. Frågor från medlemmar/föräldrar

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 150219 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ)

Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 150219 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ) Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 150219 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ) Agenda för mötet: 1. Mötets öppnande 2. Närvaro 3. Ekonomi 4. Frågor från medlemmar/föräldrar

Läs mer

Rektorsbrev 6 oktober-16.

Rektorsbrev 6 oktober-16. Rosenborgsenheten Rosenborgskolan Majtorpskolan Rektorsbrev 6 oktober-16. Hej Terminen är i full gång och vi har haft en lugn och trevlig skolstart. Vi är i full gång även gällande lärplattformen, där

Läs mer

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Johan Skytteskolan 2015-04-30 Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Skolledningen vill härmed informera er om nästkommande läsår gällande lokaler och pedagoger samt ett nytt beslut gällande skriftliga

Läs mer

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening,

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, 2013-11-14 Deltagare Reidun Larsson, Ingrid Bengtsson, Jessica Sjöstrand, Linda Klasson, Eva Juhlander, Anna Gustafsson, Ingmari Johnsson, Börje

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: -

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: - Protokoll PTA IES Datum: 2018-11-29 Tid: 17:30-19:30 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkändes.

Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkändes. Protokoll Skolrådsmöte Tid: 2013-11-06 kl 17:00-18:30 Plats: Snättringeskolans personalrum Närvarande Skolpersonal: Föräldraföreningen: Lena Granholm Nadja Melander Marie Adbo, Gula Huset Robert Sirous,

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Vecka nr 41 Veckobrev

Vecka nr 41 Veckobrev 2016-10-14 Vecka nr 41 Veckobrev Hej alla föräldrar i 4B Veckan har innehållit bland annat elevens val där en stor andel av eleverna besökte Cosmonova. De elever som inte var med på Cosmonova vid det här

Läs mer

Minnesanteckningar från SUF-mötet den 2 februari 2012

Minnesanteckningar från SUF-mötet den 2 februari 2012 Minnesanteckningar från SUF-mötet den 2 februari 2012 Frånvarande: Rina och Tarja 1. Kartläggningen av SUF-familjer: Den kommer att sammanställas av Hanne Matscheko. 2. Ingrid informerar om KOMET 3-11

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Föräldraföreningens styrelse Närvarande Lena Granholm Nadja Melander Karin Edwinson Cajsa Jakobsson Madeleine Andersson Carin Staudte Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata

Läs mer

Underlag inför beslut kring Råda skola

Underlag inför beslut kring Råda skola Underlag inför beslut kring Råda skola 2016 05 03 Grundförutsättningar: Det ska finnas en skola i Råda En skola tillgänglig för alla(pedagogiskt, socialt och fysiskt) Goda lärmiljöer Undervisningen ska

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Närvarande: Erik Sandberg (Ordförande) Pernilla Svan (Sekreterare) Jessica Larsson Jenny Svärd Kim Gustafsson Anders Berg Johanna Atling Petra

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

TRÅNGSUNDSSKOLANS PLAN MOT

TRÅNGSUNDSSKOLANS PLAN MOT HUDDINGE KOMMUN TRÅNGSUNDSSKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2015/2016 Trångsundsskolan Trångsundsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan

Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan Dag: Plats: 4:e November Brunnsängskolans konferensrum Tid: 18:00-20:30 Närvarande: Gudmund Rosenqvist Rektor Susanna Gentil-Fierro Personalrepresentant

Läs mer

Protokoll Föräldramöte Matfors IF P Närvarande. Distribution. Information från Camilla Källman. Information från tränarna

Protokoll Föräldramöte Matfors IF P Närvarande. Distribution. Information från Camilla Källman. Information från tränarna Sida 1 av 2 Protokoll 2015-08-21 Föräldramöte Matfors IF P03 2015-08-20 Närvarande Anders Gahlin, Lars Normén, Louise Andersson, Peter Westerlund, Mikael Nolin, Marcus Henningsson, Malin Viklund, Camilla

Läs mer

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening Tid: Plats: 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Närvarande från föreningen: Jens Albråten Susanne Bergfeldt Tomas Cornils

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

Åsenskolans. redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2011-2012

Åsenskolans. redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2011-2012 Barn och utbildning Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2011-2012 Sten-Åke Eriksson rektor 1 Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse 3 1.1 Kunskaper....3 1.1.1

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( )

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( ) 1. Mötets öppnande Mötets öppnades av ordförande Sverker Hanson. Till sekreterare valdes Annette Ekholm och till justerare Fanny Ambjörnsson. 15 föräldrar, 4 lärare och rektor deltog i mötet. 2. Genomgång

Läs mer

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN 2017 Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende ALMEN - Jättebra - God mat - Bra personal - Fantastisk sjuksköterska - Fick en bra tid - Tacksam att mamma fick

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 21 maj 2014. 1. Mötet öppnades av ordförande David Ohlin

Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 21 maj 2014. 1. Mötet öppnades av ordförande David Ohlin Protokoll för Ungdomsfullmäktiges sammanträde 21 maj 2014 1. Mötet öppnades av ordförande David Ohlin 2. Närvarorapportering genomfördes av sekreterare Sara Kristiansson 3. Caroline Axrud och Mohammad

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ)

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) 1 Föreningens ändamål 2 Säte Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) har en föräldraförening

Läs mer

Tällbergs skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016

Tällbergs skola. Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Tällbergs skola Välkommen som elev och vårdnadshavare till läsåret 2015/2016 Adress: Tällbergs skola Tällbergsvägen 52 793 70 Tällberg Kontakter: Rektor: Jessica Carlberg jessica.carlberg@leksand.se tel.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Föreningen "TILLSAMMANS KAN VI" C/o Hermodsdalsskolan Eriksfältsgatan 99 1997-05-06 215 50 MALMÖ

Föreningen TILLSAMMANS KAN VI C/o Hermodsdalsskolan Eriksfältsgatan 99 1997-05-06 215 50 MALMÖ Föreningen "TILLSAMMANS KAN VI" PROTOKOLL C/o Hermodsdalsskolan Eriksfältsgatan 99 1997-05-06 215 50 MALMÖ Protokoll från styrelsemötet "Tillsammans Kan Vi" som hölls 1997-05-06. Närvarande: Se bilaga

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 26 januari 2015 Tid: kl 19:00 21.00 Plats: Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Magnus Johansson, Malin Ljungberg, Rickard Hillebrink,

Läs mer

PTA ordinarie möte augusti 2012

PTA ordinarie möte augusti 2012 PTA ordinarie möte augusti 2012 Mötesdatum: 2012-08-21 Tid: 19:00 20.30 Plats: Engelska Skolan Närvarande: Mats Rieschel, Susanne Holmström, Kenneth Karlsson, Jennie Svensson (delvis), Claes Bille, Mary

Läs mer

On the Road of Exile. Ett Erasmus+ projekt

On the Road of Exile. Ett Erasmus+ projekt On the Road of Exile Ett Erasmus+ projekt Vad är detta? Erasmus + är ett 2-årigt projekt som vi sökt pengar från, tillsammans med de andra skolorna. Vi ska göra en mängd olika aktiviteter och några resor.

Läs mer

Minnesanteckningar Per Olsskolans föräldraråd

Minnesanteckningar Per Olsskolans föräldraråd Minnesanteckningar Per Olsskolans föräldraråd 2016-04-05 Närvarande föräldrarepresentanter: Förskoleklassen Hyttan, Förskoleklassen Gruvan, 1 C, 2 A, 2 C, 3 B, 4 A, 4 C, 5 B, 5 C och 6 A. Närvarande lärare:

Läs mer

Välkommen till Silvertärnan

Välkommen till Silvertärnan Välkommen till Silvertärnan SILVERTÄRNANS VERKSAMHETSIDÉ På Silvertärnan förbereds eleverna att flyga långt på trygga vingar. Lärandet sker genom samarbete, ansvar, och hälsa Trygghet, trivsel och relationer

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2014-03-12, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Svante Barck-Holst Ledamot Närvarande

Läs mer

Kommentarer på föregående minnesanteckningar 2012-11-07

Kommentarer på föregående minnesanteckningar 2012-11-07 Minnesanteckningar - Lillgårdsskolans föräldraförenings styrelse - Mötesplats Lillgårdsskolans dramasal Utfärdare Maria Johansson Mötesdatum 2013-01-09 Telefon 0703-03 22 23 Mötestid Kl. 18:30 Kallade

Läs mer

2012-03-29. Humanistisk service Barn och utbildning. Kvalitetsdjupdykning. Rapport. Dag: 2012-03-19

2012-03-29. Humanistisk service Barn och utbildning. Kvalitetsdjupdykning. Rapport. Dag: 2012-03-19 1 Humanistisk service Barn och utbildning 2012-03-29 Kvalitetsdjupdykning Rapport Enhet: Tottarps skola Dag: 2012-03-19 Plats: Närvarande: Tottarps skola Nino Vidovic (M), ordförande BUN, Max Jörgensen,

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Skegrie Skolas Föräldraförening

Skegrie Skolas Föräldraförening Skegrie Skolas Föräldraförening Onsdagen den 25 mars 2009 Innehåll 1. Lotta Forslund informerar från Skolan... 2 2. Rutiner... 2 3. Föreläsning... 2 4. Kulturellt evanemang... 3 5. Äskande... 3 6. Informationsspridning...

Läs mer

Karlstad den 30 november 2017

Karlstad den 30 november 2017 Karlstad den 30 november 2017 Kvällens agenda Om skolans profil Skollokalen Praktisk info Antagningsprocessen Diskussionsmöte: Delta genom att svara på olika frågor i mobilen och ställa frågor löpande.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

Bokslut/Kvalitetsredovisning 2014

Bokslut/Kvalitetsredovisning 2014 Bokslut/Kvalitetsredovisning 2014 Alsteråskolan/Skytteanska skolan 1. Ekonomiska resultat /avvikelser Ålem fkl/grundskola/fritids Intäkter 0-30 962 0,0% Personalkostnader 7 727 683 7 603 848 98,4% Övriga

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Att välja till årskurs 7 2014/2015 Välkommen till Kvarnbergsskolan När du som förälder tillsammans med ditt barn funderar över vilka val som är aktuella

Läs mer

Föräldraföreningens roll och inställning

Föräldraföreningens roll och inställning Föräldraföreningens roll och inställning INFÖR MÖTET DEN 10:e FEBRUARI! 1. Från styrelsens sida hoppas vi att detta blir ett forum för att träffa andra föräldrar och tillsammans få diskutera vad detta

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Benjamin Bylund, Alumnansvarig Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin, Arbetsmiljökvalitetsansvarig

Läs mer

Välkommen till Silvertärnan

Välkommen till Silvertärnan Välkommen till Silvertärnan SILVERTÄRNANS VERKSAMHETSIDÉ På Silvertärnan förbereds eleverna att flyga långt på trygga vingar. Lärandet sker genom samarbete, ansvar, och hälsa Trygghet, trivsel och relationer

Läs mer

Protokoll föräldraråd

Protokoll föräldraråd Protokoll föräldraråd 2018-12-06 Tid: 18.30-20.00 Plats: Personalrummet (plan 2) Kallade representanter åk: FSK VV, FSK BB, 1B, 2B, 3A, 3B, 4 & 5. Dagordning 1. Föregående protokoll samt presentationsrunda

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

SIV stöd i vardagen. Stöd till elever som har lång oroande frånvaro eller riskerar lång oroande frånvaro.

SIV stöd i vardagen. Stöd till elever som har lång oroande frånvaro eller riskerar lång oroande frånvaro. SIV stöd i vardagen Stöd till elever som har lång oroande frånvaro eller riskerar lång oroande frånvaro. Presentation av SIV stöd i vardagen I SIV arbetar sedan ett år tre barn och ungdomsstödjare heltid.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola r% å Skolinspektionen Dnr 43-2016:10344 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ribbybergsskolan i Haninge kommun Skolinspektionen Dnr 43-2016:10344 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll 1. Mötet öppnas av rektor Jonas Sahlberg 2. Val av justerare Marlena Redhage Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014 Protokoll 3. Vilka är klassrepresentanterna i årets föräldraråd?presentationsrunda.

Läs mer

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Protokoll fört vid styrelsemöte 2010-09-03 Alla föräldrar till barn i musikklasserna är med i föreningen Upplands Väsby Musikklasser. Föreningen arbetar ideellt.

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 05 25 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark

Läs mer

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Protokoll 2010-10-08 Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Plats och tid: Ede skola, fredag 1 oktober, klockan 08:15-09:45 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Filip Bergström, elev åk 5 Maja Solin,

Läs mer

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-03-16 Dag: Onsdag 16 mars 2011 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Peter Vind (Sekreterare) Tomas Lindgren Ulrika Söderberg

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse Föräldrar och elever Närvarande Nadja Melander Lena Granholm Karin Edwinson Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata Tid 2010-11-29

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 8 juni 2015 Tid och plats kl 18:00 20:00 i Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Malin Ljungberg, Britt-Marie Hellman

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län 1(5) BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län Styrelsemöte nr 4 2009 2009-03-26 kl 18.00 20.30 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr, Sundbyberg Närvarande: Özge Özen Zink, Catarina Larson,

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

RÄVNYTT v 22. Veckans dilemmafråga: Varför vill man göra det som är farligt?

RÄVNYTT v 22. Veckans dilemmafråga: Varför vill man göra det som är farligt? RÄVNYTT v 22 Kalender v 22 Måndag 25 maj Kyckling- och pastasallad med Rhode Islandsås och mjukt bröd. Salladsbuffé. Dagen soppa. Tisdag 26 maj Krämig tomatsås med pasta. Salladsbuffé. Dagens soppa. Pedagogisk

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-10 Stockholm 2015-03-10 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 10:33 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolan 7-9

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolan 7-9 Kvalitetsanalys 14/15 Tranängskolan 7-9 Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Normer och värden... 4 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Välkommen till öppet hus på Kärna skola

Välkommen till öppet hus på Kärna skola Välkommen till öppet hus på Den 21 november mellan klockan 18.00 20.00 kommer skolans elever och personal att visa upp vår verksamhet. Under kvällen finns värdar som kan hjälpa er att hitta rätt. Dessa

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-09-12 Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare Erik Johansson och Niklas Waldt valdes till justerare. 3. Mötets

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Stylbäck öppnar mötet 17:35. 1.2 Val av mötesordförande Mötet

Läs mer

Protokoll från möte med Freinetskolan Kastanjens föräldrar och personal angående samverkan

Protokoll från möte med Freinetskolan Kastanjens föräldrar och personal angående samverkan Protokoll från möte med Freinetskolan Kastanjens föräldrar och personal angående samverkan 2013-06-03 Vid mötet närvarade 29 föräldrar, 6 personer ur styrelsen, rektor och merparten av personalgruppen

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL. Ungdomsforum Dnr: KS Plats och tid Osbecksgymnasiet, Laholm , Ungdomar och barn

PROTOKOLL. Ungdomsforum Dnr: KS Plats och tid Osbecksgymnasiet, Laholm , Ungdomar och barn PROTOKOLL Ungdomsforum 170207 Dnr: KS 2017- Plats och tid 170207, 13.00-16.00 Ungdomar och barn Politiker Abdullah Abdulhak, Osbecksgymnasiet Berit Thomalla, Osbecksgymnasiet Jenny Andersson, Osbecksgymnasiet

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet.

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte den 26 oktober 2016 Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Nya Lärplattformen V-Klass Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningsuppgifter och

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Fastighetsnämnden 2007-11-21

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Fastighetsnämnden 2007-11-21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid E 520 kl 13:15-16:00 Beslutande Stefan Bergman ordförande Britt-Marie Lundström Karl-Erik Gustavsson Margareta Lundgren Robert Ignberg Catarina Lundberg

Läs mer

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 2016-03-09 Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 9 mars 18.00-20.00 i Brännaregårdsskolans matsal Välkomna, presentation av kvällen, förhållningsregler.

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-06-18 1.1. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-06-18

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-06-18 1.1. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-06-18 1 1 (7) Deltagare Johan Bolin Rosemary Uppgård Håkan Dalvik Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 141009 Närvarande: FSKA:Maria Åkerlund 1A:Maria Strömqvist, Linda Johnson 1B: 2A:Katarina Eklind (+5A, styrelse), Johanna Söderblom (+5A, styrelse) FSKB: Karin Pnatzar

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum:1 oktober 2015 Närvarande: FSKA: Hanna Wahlqvist, Helen FSKB: Angelika Nordqvist Karlsson 1A: Joacim Eriksson, Peter Teros 1B: Pernilla Alfredsson, Marie Alexandersson,

Läs mer

Handlingsplan för speciallärargruppen

Handlingsplan för speciallärargruppen Handlingsplan för speciallärargruppen Läsåret 2015-2016 Speciallärargruppens uppdrag Speciallärargruppen ska, med olika insatser, skapa goda lärandesituationer för att elever i behov av särskilt stöd,

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

MSBF Protokoll Årsmöte 2015!

MSBF Protokoll Årsmöte 2015! MSBF Protokoll Årsmöte 2015 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkommna och förklarar mötet öppnat. Underhållning från lokalen bredvid vart störande så vi bytte till ett klassrum i skolan. 2. Fråga

Läs mer

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening Närvarande: Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening 2013-09-05 Föräldraföreningen: Anders Gunnarsson (1A, 3A), Frida Lindblad (5A), Sandra Lyberg (2A, 5A), Camilla Gustafsson (FB1,2B), Gunilla Thulin

Läs mer

HÄLSOFRÅGOR TILL DIG SOM GÅR I ÅRSKURS 7

HÄLSOFRÅGOR TILL DIG SOM GÅR I ÅRSKURS 7 HÄLSOFRÅGOR TILL DIG SOM GÅR I ÅRSKURS 7 Alla elever i årskurs 7 bjuds in till ett hälsobesök hos skolsköterskan. I den här enkäten ställer vi frågor om din hälsa, levnadsvanor, trivsel och skolmiljö som

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2012-03-21, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia

Läs mer

Kvalitetsanalys. Tranängskolan 7-9

Kvalitetsanalys. Tranängskolan 7-9 Kvalitetsanalys Tranängskolan 7-9 Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 6 Arbete i verksamheten... 6 Övriga

Läs mer

Protokoll skolrådsmöte 2015-11-10

Protokoll skolrådsmöte 2015-11-10 Protokoll skolrådsmöte 2015-11-10 Skönadalsskolan Biblioteket 18:30 Närvarande: Närvarolistan som fördes på mötet har tyvärr kommit bort, vi beklagar detta. Det var god uppslutning och i stort sett alla

Läs mer