Rapport från tillsyn av Sirius Beroendevård AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från tillsyn av Sirius Beroendevård AB"

Transkript

1 A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Sirius Beroendevård AB Datum för tillsyn Närvarande från resursteamen barn och ungdom: konsulent Magnus Nilsson Närvarande från verksamheten, namn och befattning: föreståndare Charlotte Lundhagen, administratör Måns Ivarsson samt behandlare Bengt Kirschon har intervjuats. En inskriven vuxen person har vidtalats. Verksamheten Sirius Beroendevård AB, med organisationsnummer , bedriver öppenvård för ungdomar och vuxna personer med alkohol- och/eller drogproblem. Sirius bedriver också rådgivning i alkohol- och narkotikafrågor till Stockholms stads invånare. Gällande tillstånd, enligt 7 kap. 1 4 p. socialtjänstlagen, är utfärdat Inskrivningsålder från 18 år för vuxna och från 16 år till 18 år för ungdomar. Tillståndet har ett särskilt villkor; att

2 verksamheten för ungdomar inte får pågå i lokalerna samtidigt som verksamheten för vuxna. Tillståndet omfattar 39 platser varav 6 platser för ungdomar. Verksamheten hette tidigare Checkpoint center. Lokalerna finns på Sankt Paulsgatan 29 A, Stockholm. De flesta är inskrivna i verksamheten med biståndsbeslut enligt socialtjänstlagen men även Kriminalvården gör placeringar, privata företag samt enstaka personer som betalar själva. Sirius beroendevård AB (nedan kallad Sirius) ingår i Sirius Humanum AB som bland annat är delägare i två behandlingshem. Behandlingsinnehåll Behandlingen på Sirius har inriktningen tolvstegsbehandling enligt Minnesotamodellen för personer med alkohol- och drogproblem av olika grad, från riskkonsumtion till beroende. Efter studiebesök med information startar gruppbehandlingen som sker fyra gånger i veckan för ungdomar och tre gånger i veckan för vuxna. Alla inskrivna får en egen pärm med all nödvändig information. Grupperna är könsblandade och består av 5-10 deltagare. Behandlingen för ungdomar mellan år är separerad från vuxenbehandlingen och pågår inte samtidigt i lokalerna. Nykterhet/drogfrihet och antal bevistade 12-stegsmöten skall löpande uppges av klienten. Blåsprover tas varje gång innan behandlingssessionen startar. Urinprover lämnas på Maria Beroendeenhet vid behov. Under behandlingen är det obligatoriskt att parallellt besöka fyra självhjälpsmöten varje vecka, vilket är ett viktigt moment i behandlingen. Varje klient får ett antal obligatoriska och specifika egna arbetsuppgifter mellan gruppövningarna. Dessa uppgifter redovisas löpande i grupp och likaså levnadshistoria och stegarbeten. Mellan gruppbehandlingarna sker diagnostisering, behandlingsplanering, enskilda samtal med behandlare, familjesamtal/parsamtal, uppföljning och utvärderingssamtal med remittent, behandlare och klient. Primärbehandlingen kan pågå mellan 8 och 12 veckor men snittiden är veckor. Vid behov och enligt överenskommelse med remittent kan psykoterapi, psykologsamtal samt systemisk familjeterapi ordnas. Sirius har också ett kriminalitetsprogram som vid behov kan vävas in i behandlingen. För närvarande är 10 personer inskrivna i primärbehandling, sex med biståndsbeslut, två från företag och två personer som själva betalar behandlingen. Eftervårdsprogrammet pågår i upp till ett år och träffar sker en gång i veckan men kan glesas ut om allt fungerar för den inskrivne. För klienter som återfallit i missbruk efter att tidigare ha genomgått någon form av tolvstegsbehandling finns en återfallsbehandling som pågår i sex veckor med sex månaders eftervård. Personalen på Sirius uppger att trenden är att allt fler ungdomar och unga vuxna skrivs in i verksamheten och att problemtyngden i placeringarna har ökat. För unga krävs mycket motivationsarbete.

3 Sirius samlar en helhetsbild för varje inskriven och behandlingen på Sirius går också att kombinera med en kortare behandlingsperiod på något av de behandlingshem som ingår i koncernen. Personal Tillsynen har i denna del omfattat föreståndare och övrig personals utbildning, tillgång till kompetensutveckling och handledning. Vidare har personalbemanning och personalomsättning efterfrågats. Mångfalds- och jämställdhetsplan har efterfrågats, liksom rutiner kring nyrekrytering och nyanställning. På Sirius finns för närvarande 3,5 heltidstjänster. Föreståndaren är psykolog och legitimerad psykoterapeut och arbetar halvtid. De andra som arbetar deltid har alla adekvat utbildning, såsom alkohol- och drogterapeuter, behandlingsassistent, medicine kandidat/alkohol- och drogterapeut, mentalskötare. En ekonom arbetar också deltid i verksamheten, sammanlagt nio personer. Samtlig anställd personal har minst tre års yrkeserfarenhet från verksamhetsområdet. Konsultläkaren tillkommer och har specialistkompetens i psykiatri och finns i verksamheten tre timmar/månad. Sirius använder inte vikarier utan den egna deltidsanställda personalen används som resurs. Klienten möter personal i olika funktioner i olika stadier av behandlingen men klienterna har samma gruppledare under hela behandlingen. De senaste två åren har fyra personer slutat sin anställning och tre har börjat Vid nyanställning får de anställda skriftlig introduktion och en verksamhetshandbok. All nyanställd personal arbetar, efter behov, parallellt med erfaren personal under en period. Kompetensutvecklingsplaner finns, både individuellt och i grupp, aktuella fortbildningsinsatser är alkohol- och drogterapi, social förvaltningsrätt, ASI/ADAD, steg 1-utbildning i kognitiv beteendeterapi. Utbildningar för personalen som genomförts senaste året är bland annat ledarskapsutbildning, Prime for Life-utbildning, MI (Motivational Interviewing) för all personal. Personalen har extern handledning, två timmar var tredje vecka. Handledningen har inriktningen klienthandledning samt processen i arbetsgruppen. Mångfalds- och jämställdhetsplan finns. Vid nyanställning av personal görs alltid registerkontroll med Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Sirius har en personalgrupp med adekvat utbildning, skrivna rutiner, kompetensutvecklingsplaner och handledning som är väl anpassade till verksamhetens inriktning.

4 Delaktighet I tillsynen har de inskrivnas delaktighet vid inskrivning, vårdtiden och utskrivning granskats. Delaktighet i beslut som rör den egna behandlingen är viktig. Delaktighet kan innebära att vara delaktig i beslutsprocesser kring behandlingsinsatser, men också i frågor som rör till exempel val av fritidssysselsättning, inredning av det egna rummet. I tillsynen har en delaktighetsmodell utvecklad av H Shier (2001) använts. Delaktighet kan enligt modellen indelas i fem steg: 1. Personal lyssnar på de inskrivna 2. De inskrivna får stöd i att uttrycka sina åsikter 3. Hänsyn tas till de inskrivnas åsikter (utifrån individuella förutsättningar) 4. De inskrivna är inblandade i beslutsprocesser 5. De inskrivna delar makt och ansvar när beslut ska fattas En behandlingsplanering/genomförandeplan görs alltid i samråd med klient och remittent och en uppföljning sker varje vecka vid behandlingskonferensen. Kontinuerligt görs en uppföljning/återkoppling med klient. Uppföljning med remittent sker minst en gång varje månad men synpunkter från klienter, och även remittenter, tas upp på personalmötet varannan vecka. Vid de individuella samtalen mellan behandlare och klient finns också möjlighet att framföra synpunkter. Personalen på Sirius är angelägna om att bemöta klienterna med stor respekt och medmänsklighet. En inskriven ung vuxen man uttryckte vid tillsynsbesöket att personalen lyssnar och hjälper till, de försöker att motivera att det ska funka. Han tycker det är hur bra som helst. Han känner också till att journaler förs och att han är delaktig i behandlingsplaneringen De inskrivna är delaktiga i behandlingen och allt som rör dem. Sirius är lyhörda för att ta emot synpunkter och det finns flera forum där de inskrivna kan komma till tals. Resultat och kvalitetsarbete I denna del har verksamhetens kvalitetsarbete efterfrågats. Såväl föreståndare som intervjuad personal har fått redogöra för verksamhetens mål, mätmetoder för måluppfyllelse, faktiska resultat och dokumentation kring detta. Vidare har verksamhetens klagomålshantering granskats.

5 Målsättningar med behandlingen är att klienten efter genomgången behandling och eftervård skall vara nykter och drogfri och ha ett förbättrat socialt liv samt ha förstärkt sin självrespekt, självtillit och framtidstro. Ett annat mål är att klienten skall förankras i någon självhjälpsgrupp och därigenom ha tillgång till fortsatt framtida stöd för sin nykterhet och drogfrihet. Efter primärbehandlingen och efter efterbehandlingen görs en enkätintervju som sedan sammanställs. Uppföljningar visar att två tredjedelar av de inskrivna har uppnått bestående nykterhet/drogfrihet. Kvalitetssäkringen sker främst genom åtaganden, dokumentation av arbetssätt, dokumentation av klientens behandling, bedömningsformulär, handledning, individuell uppföljning och verksamhetsuppföljning. Resultatet av dessa kvalitetssäkringsinstrument medför också översyn av åtaganden, arbetssätt och uppföljningsmetoder. Varje vecka kvalitetskontrolleras alla inskrivna enskilda klienters behandling vid behandlingskonferensen där de individuella behandlingsplanerna följs upp, aktuell behandlingsstatus, problematik och återstående vårdtid. Blankett och rutiner finns för klagomålshantering. Sirius Humanum AB och dess dotterbolags kvalitetsledningssystem är certifierade enligt ISO 9001, senast uppdaterat Uppföljande revisioner görs av ISO var 12:e månad. Sirius uppfyller till väsentliga delar de krav som ställs beträffande resultat och kvalitetsarbete. I det löpande arbetet görs flera resultat- och kvalitetsuppföljningar, både individuellt och övergripande. Förbättringsområde finns när det gäller uppföljningar för måluppfyllelse och resultat, att detta sammanställs regelbundet och kopplas till forskningsresultat. Dokumentation Tillsynen har granskat hur uppgifter om den inskrivne dokumenteras och förvaras. Har verksamheten genomförandeplan, förs journaler enligt gällande regler och hur informeras den inskrivne om vad som dokumenteras om honom/henne? Journalanteckningarna skrivs för hand och förvaras i en egen mapp i gemensamma pärmar. Medicinsk journal förs separat. Journalanteckningarna förvaras i låst brandsäkert kassavalv. Erforderliga beslut saknas i flera ärenden. Genomförandeplaner/behandlingsplaner är inte underskrivna i flera ärenden. Journalanteckningarna är inte signerade i flera ärenden.

6 Det finns förbättringsområden när det gäller dokumentationen. Det skall finnas beslut från remittent i alla ärenden, alla genomförandeplaner/behandlingsplaner skall vara undertecknade av alla berörda. Journalanteckningarna skall också vara signerade. I Socialstyrelsens allmänna råd i SOSF 2006:5 4 kap 6 anges att en personakt bör avse endast en person. Med stöd av det rekommenderas att akterna ej förvaras i gemensamma pärmar utan helt separat. Säkerhet Denna del av tillsynen omfattar hur verksamheten arbetar med och upprättar rutiner för att förhindra hot- och våldssituationer, sexuella övergrepp, psykisk misshandel och kränkningar mellan inskrivna eller mellan personal och inskrivna och hur verksamheten hanterar sådana situationer eller andra krissituationer om de uppstår. Rutiner för att förhindra att den inskrivna skadar sig själv har efterfrågats. Vidare har rutiner vid avvikelse och uteblivande från verksamheten hanteras. Verksamhetens ordningsregler har granskats liksom rutiner för att säkerställa nyrekryterad personals lämplighet. Sirius har upprättade rutiner och skriftliga dokument för att förhindra hot- och våldssituationer, sexuella övergrepp, psykisk misshandel och kränkningar mellan inskrivna eller mellan personal och inskrivna och hur detta skall hanteras om de uppstår. Uppbyggda rutiner för alla typer avvikelser finns. Sirius uppfyller de krav som ställs beträffande säkerhet. Sammanfattande bedömning Sirius bedrivs i enlighet med gällande tillstånd. Verksamheten har en genomtänkt och strukturerad öppenvård enligt tolvstegsmodellen och en personalgrupp som motsvarar de krav som ställs för behandling av målgruppen. Sirius uppfyller också de övriga krav som kan ställas vad beträffar delaktighet och säkerhet. Kvalitetsarbete bedrivs inom företaget, och det finns ett intresse för det, förbättringar kan ändå göras när det gäller sammanställningar av måluppfyllelse och resultat. Ett annat förbättringsområde som finns, gäller dokumentationen, att beslut finns i alla ärenden, att genomförandeplaner finns och att dessa är undertecknade av alla berörda. Alla journalanteckningar skall också vara signerade. Alla akter med beslut, genomförandeplaner, journalanteckningar och annat av vikt i ärendet, bör också förvaras helt separat, inte i gemensamma pärmar. Dessa förbättringsområden kommer Sirius att se över omgående. Stockholm

7 Linda Kilter Enhetschef Magnus Nilsson Konsulent Tillsynsrapporten är kommunicerad med föreståndare Charlotte Lundhagen, Sirius Beroendevård AB.

Rapport från tillsyn av Ljung & Sjöberg AB

Rapport från tillsyn av Ljung & Sjöberg AB A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Ljung & Sjöberg AB Datum för tillsyn 2009-09-10 Närvarande

Läs mer

Rapport från tillsyn av Erstabacken HVB

Rapport från tillsyn av Erstabacken HVB A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Erstabacken HVB Datum för tillsyn: 2009-04-16 Närvarande

Läs mer

B C D E. Rapport från tillsyn av Katarina Ungdomshem

B C D E. Rapport från tillsyn av Katarina Ungdomshem A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Katarina Ungdomshem Datum för tillsyn 2009-10-26

Läs mer

Rapport från tillsyn av Nytorgets behandlingsenhet

Rapport från tillsyn av Nytorgets behandlingsenhet Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation Rapport från tillsyn av Nytorgets behandlingsenhet Datum för tillsyn 2009-10-29 Närvarande

Läs mer

Rapport från tillsyn av Ersta Fristad

Rapport från tillsyn av Ersta Fristad Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation Rapport från tillsyn av Ersta Fristad Datum för tillsyn 20091214 Närvarande från Resursteamen

Läs mer

Rapport från tillsyn av BoA Mellanvård AB

Rapport från tillsyn av BoA Mellanvård AB Rapport från tillsyn av BoA Mellanvård AB Datum för tillsyn 2009 09 17 Närvarande från Resursteamen barn och ungdom: Eva Lindström, konsulent och Linda Kilter enhetschef Närvarande från verksamheten: Annika

Läs mer

Rapport från tillsyn av Magelungen Behandlingscenter, Södermalm

Rapport från tillsyn av Magelungen Behandlingscenter, Södermalm Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation Rapport från tillsyn av Magelungen Behandlingscenter, Södermalm Datum för tillsyn 24

Läs mer

Rapport från tillsyn av Behandlingsgruppen Bryggan AB

Rapport från tillsyn av Behandlingsgruppen Bryggan AB A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Behandlingsgruppen Bryggan AB Datum för tillsyn den

Läs mer

Rapport från tillsyn av Magelungens behandlingscenter, Södergruppen

Rapport från tillsyn av Magelungens behandlingscenter, Södergruppen A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Magelungens behandlingscenter, Södergruppen Datum

Läs mer

Rapport från tillsyn av Magelungens Behandlingscenter, Gaveliusgruppen

Rapport från tillsyn av Magelungens Behandlingscenter, Gaveliusgruppen A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Magelungens Behandlingscenter, Gaveliusgruppen Datum

Läs mer

Rapport från tillsyn av Sofiaängens behandlingsenhet

Rapport från tillsyn av Sofiaängens behandlingsenhet A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Sofiaängens behandlingsenhet Datum för tillsyn 2009

Läs mer

Rapport från tillsyn av Emea-gruppen AB

Rapport från tillsyn av Emea-gruppen AB A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Emea-gruppen AB Datum för tillsyn 22 oktober 2009

Läs mer

Rapport från tillsyn av Magelungens behandlingscenter, Vita Bergsgruppen

Rapport från tillsyn av Magelungens behandlingscenter, Vita Bergsgruppen A Socialtjänst- och Arbetsmarknadsförvaltningen RESURSTEAMEN BARN OCH UNGDOM Adoption Familjehem Placeringskonsultation B C D E Rapport från tillsyn av Magelungens behandlingscenter, Vita Bergsgruppen

Läs mer

BESLUT. 2011-01-21 Dnr. Stora Långared 447 94 Vårgårda

BESLUT. 2011-01-21 Dnr. Stora Långared 447 94 Vårgårda jl Socialstyrelsen T/Region SydvästlSek2 Maria Björklund maria.bjorklund@socialstyrelsen.se BESLUT 2011-01-21 Dnr 1(14) Arken Vård och Behandling AB Stora Långared 447 94 Vårgårda Huvudman Arken Vård och

Läs mer

Anmälan av Länsstyrelsens i Stockholms län tillsyn av Stockholm HVB Barn & Ungdoms institutioner, Linggården, Giovannis och skyddade boendet Kruton

Anmälan av Länsstyrelsens i Stockholms län tillsyn av Stockholm HVB Barn & Ungdoms institutioner, Linggården, Giovannis och skyddade boendet Kruton SOCIALTJÄNSTNÄMNDEN KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER SID 1 (5) 2007-08-16 Handläggare: Anders Fall Telefon: 08-508 25 608 Till Socialtjänstnämnden Anmälan av Länsstyrelsens i Stockholms län tillsyn av Stockholm

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset. Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer med psykiska funktionshinder enligt LOV

Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset. Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer med psykiska funktionshinder enligt LOV sida 1 (6) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Kvalitetsuppföljning Falkenbergs Fontänhuset Ekonomisk sammanställning av sysselsättning för personer

Läs mer

Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Utvecklingshemmet Ringgården i Färgelanda.

Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Utvecklingshemmet Ringgården i Färgelanda. TgK1 2017 v 1.2 BESLUT 2018-12-18 Dnr 8.4.2-30412/2018-8 1(5) Ringgården AB Drottninggatan 50 11121 Stockholm Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Utvecklingshemmet

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer xxxxxxxx Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

BESLUT. Detta beslut om tillstånd gäller från denna dag och tills vidare. Tillståndsbeviset skickas tillsammans med detta beslut.

BESLUT. Detta beslut om tillstånd gäller från denna dag och tills vidare. Tillståndsbeviset skickas tillsammans med detta beslut. Tg1 2013 v 2.5 BESLUT 2016-02-24 Dnr 6.3.1-18969/2015 1(5) Frösunda Omsorg i Stockholm AB Box 708 169 27 Solna Ärendet Frösunda Omsorg i Stockholm AB, org.nr. 556597-2352, har ansökt om tillstånd att bedriva

Läs mer

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL), vid verksamheten Russinbacken Heby behandlingshem

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL), vid verksamheten Russinbacken Heby behandlingshem BESLUT 1 (7) Social- och jämställdhetsenheten Johanna Magnusson 018-19 52 26 Russinbacken Heby AB c/o Söderberg S:t Persgatan 39D 753 29 UPPSALA Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Flerstegsboendet Kontaktuppgifter Flerstegsboendet Besöksadress: Söderforsgatan 14 Telefon: 018-727 72 70 Verksamheten är bemannad dygnet runt. Härbärget är tillgängligt för boende

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

BESLUT. Utifrån Indomi AB:s beskrivning av verksamheten bedömer IVO att:

BESLUT. Utifrån Indomi AB:s beskrivning av verksamheten bedömer IVO att: BESLUT Datum 2017-02-17 Dnr 6.3.1-15770/2016 Kopia för kännedom till: Räddningstjänsten i Falukommun Socialnämnden i Falu kommun Indomi AB Box 127 791 23 Falun Ärendet Indomi AB, med org.nr. 559045-6272,

Läs mer

Enhet Nämndemansgården Ungdom vid Skrubba Allé

Enhet Nämndemansgården Ungdom vid Skrubba Allé SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING UTREDNINGSENHETEN FÖ R BARN OCH UNGDOM BILAGA SID 1 (7) 2009-10-12 Handläggare: Eva Klintwall Telefon: 08-508 15 150 Till Länsstyrelsen i Stockholms län Sociala enheten

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Bilagor Uppföljning av avtal vid Inslussboende skrivelse

Bilagor Uppföljning av avtal vid Inslussboende skrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/63-IFN-702 Åsa Påls - bl623 E-post: asa.pals@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Uppföljning av avtal Inslussboende

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer 2016-6-14 Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka

BESLUT. Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Hagens skol- och behandlingshem i Kungsbacka TgK1 2016 v 1.1 BESLUT Avdelning sydväst Annalena Berndtsson Annalena.berndtsson@ivo.se 2017-02-09 Dnr 8.4.2-43330/2016-5 1(6) Gryning Vård AB Box 5154 402 26 Göteborg Ärendet Tillsyn av hem för vård eller

Läs mer

Riktlinjer för tillsyn av enskild verksamhet

Riktlinjer för tillsyn av enskild verksamhet Riktlinjer för tillsyn av enskild verksamhet Innehåll Bakgrund 3 Syftet med tillsynen 3 Länsstyrelsens ansvar 3 Kommunens ansvar 4 Hur ofta ska kommunernas tillsyn ske? 4 Hur ska tillsyn bedrivas? 4 Vad

Läs mer

Här pratar de ju med mig - pojke 14 år om att vara på behandlingshem. Sociala frågor

Här pratar de ju med mig - pojke 14 år om att vara på behandlingshem. Sociala frågor Har institutionsvården för barn och unga i Skåne län god kvalitet? Rapport från tillsyn av hem för vård eller boende för barn och unga samt för barn och familj 2006-2008 Här pratar de ju med mig - pojke

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldreomsorgen

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldreomsorgen RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldreomsorgen Vård- och omsorgsförvaltningen i Ulricehamns kommun 1 av 5 Innehåll 1. Bakgrund...

Läs mer

Tillsyn gällande Tjust behandlingsfamiljer

Tillsyn gällande Tjust behandlingsfamiljer BESLUT 1 (26) Tjust behandlingsfamiljer AB Stationsgatan 2 593 31 Västervik Tillsyn gällande Tjust behandlingsfamiljer Beslut Länsstyrelsens allmänna bedömning är att de inskrivna bemöts professionellt,

Läs mer

Tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen (SoL) av Behandlingshemmet Ulfshyttan

Tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen (SoL) av Behandlingshemmet Ulfshyttan BESLUT 1(8) Sociala enheten Britta Johnsson Direktnr. 023-815 68 Faxnr. 023-815 50 britta.johnsson@lansstyrelsen.se Behandlingshemmet Ulfshyttan Ulfshyttan 31 781 96 BORLÄNGE Tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Öppenvårdsbehandling och beroende Kontaktuppgifter Råd och behandlingsgruppen Besöksadress: Bredgränd 15 Telefon: 018-727 14 70 Träffpunkts Centrum och boendestöd Besöksadress: Portalgatan

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Mentorn Kontaktuppgifter Besöksadress: Kungsgatan 57B Telefon 018 727 83 61 (Gruppledare) www.radostod.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2016-02-02 7 Riktlinjerna gäller som längst fram till 2020-02-02 (max 4 år) Dokumentägare:

Läs mer

Tillsynsbesök hos Locus den 19 mars 2009

Tillsynsbesök hos Locus den 19 mars 2009 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTEN DNR 2008-1077-502 SID 1 (5) 2009-03-25 Länsstyrelsen i Stockholms län Sociala enheten Box 22067 104 22 Stockholm Tillsynsbesök hos Locus den 19 mars 2009

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström,

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer xxxxxxxx Utgivare: Rättschef Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

Reviderad 2006-05-09. Vårdkedjehandbok

Reviderad 2006-05-09. Vårdkedjehandbok Reviderad 2006-05-09 Vårdkedjehandbok INNEHÅLL Vårdkedjearbetet steg för steg Informationsbroschyr. Samtycke till att delta i vårdkedjearbetet Process för behandlingsplanering Behandlingsplan, gemensam

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning HVB Rosenhill Kontaktuppgifter Besöksadress Fältvägen 10 Telefon 018-727 82 87 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2017-04-04 33 Dokumentet gäller som längst till 2021-04-04 Dokumentägare: Avdelningschef

Läs mer

Rapport från tillsyn år 2009 av HVB Kricagården

Rapport från tillsyn år 2009 av HVB Kricagården HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDEDN DNR 384-09-502 SID 1 (5) 2009-06-15 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 508 23 305 Rapport från tillsyn år 2009 av HVB Kricagården

Läs mer

Kvalitetshandbok Fel och Brister. Bilaga 8. Dokumentansvarig Kvalitetsutvecklare. Dokumentnamn Rutin för Lex Sarah. Reviderat

Kvalitetshandbok Fel och Brister. Bilaga 8. Dokumentansvarig Kvalitetsutvecklare. Dokumentnamn Rutin för Lex Sarah. Reviderat Kvalitetshandbok Fel och Brister Dokumentansvarig Kvalitetsutvecklare Dokumentnamn Rutin för Lex Sarah Utfärdat av Linda Asplund Utfärdat 2009-05-14 Giltigt from 2009-06-01 Reviderat 2010-02-02 Diarienr

Läs mer

Social dokumentation

Social dokumentation Sid. 1 (6) Programområde eller övergripande: Äldreomsorgen Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: 100218 Verksamhet: Beslutad av: Socialnämnden 100218 13 Reviderad:

Läs mer

Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar

Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar Basfakta verksamhet Verksamhetens namn Typ av verksamhet Antal platser Antal anställda i verksamheten Enhetens adress Basfakta leverantör Leverantör/firmanamn

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

individuell planering och dokumentation vid genomförandet av insatserna

individuell planering och dokumentation vid genomförandet av insatserna Mars 2010 Riktlinjer och rutiner för individuell planering och dokumentation vid genomförandet av insatserna personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice, kontaktperson och korttidsvistelse enligt

Läs mer

BESLUT. Tillsyn av HVB barn och unga vid Båktorp skol- och familjebehandling i Nyköpings kommun

BESLUT. Tillsyn av HVB barn och unga vid Båktorp skol- och familjebehandling i Nyköpings kommun Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2014-03-13 Dnr 8.4.2-568/2014 1(55) Avdelning mitt Anna Hugelius anna.hugelius@ivo.se Båktorp AB Tunaholm 1 611 95 Nyköping Ärendet Tillsyn av HVB barn och unga vid Båktorp skol-

Läs mer

Öppna jämförelser Missbruks- och beroendevård 2014 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2013

Öppna jämförelser Missbruks- och beroendevård 2014 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2013 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2013 Om öppna jämförelser Öppna jämförelser för missbruks- och beroendevården har gjorts av Socialstyrelsen sedan 2009. Öppna jämförelser på detta område baseras

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

BESLUT. Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL), vid Cean HVB. Cean HVB AB Stora Nygatan Stockholm

BESLUT. Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL), vid Cean HVB. Cean HVB AB Stora Nygatan Stockholm Avdelningen för regler och tillstånd Enheten för socialtjänsttillstånd BESLUT 2013-01-14 Dnr 6.3.1-1(5) Kopia för kännedom Storstockholms brandförsvar Arbetsmiljöverket Cean HVB AB Stora Nygatan 7 111

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (13) Enhetens namn: Beckomberga gruppbostad Enhetens adress: Bällstavägen 240 G Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Indra Näsell Telefon: 010-130 34

Läs mer

Stödboende för barn och unga år

Stödboende för barn och unga år - Uppdrag och kvalitetskrav Stödboende för barn och unga 16-20 år Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-06-14 Ärendenr 2018/190 Version [1.0] Innehållsförteckning... 1

Läs mer

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, (LSS) och socialtjänstlagen (SoL)

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) Avdelningen för regler och tillstånd Enheten för socialtjänsttillstånd 2012-10-19 Dnr 6.3.1-1(5) Allomsorg S&R AB Lundagatan 5 171 63 Solna Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt lag

Läs mer

Hem för vård eller boende för barn med föräldrar

Hem för vård eller boende för barn med föräldrar - Uppdrag och kvalitetskrav Hem för vård eller boende för barn med föräldrar Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum 2018-05-23 Ärendenr 2018/189 Version [1.0] Innehållsförteckning...

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Eksätra HVB Kontaktuppgifter Besöksadress Vårdsätravägen 74 756 55 Uppsala Telefon 018-727 23 25 vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se www.sober.uppsala.se Sida 2 av 5 Organisatorisk

Läs mer

Hur ska man förhindra att allvarliga missförhållanden uppstår?

Hur ska man förhindra att allvarliga missförhållanden uppstår? 2009-09-28 Dnr SON 97/2009-79 1 (5) Rutin för anmälan och handläggning av allvarliga missförhållanden enligt 14 kap. 2 SoL (Lex Sarah) Inledning Som huvudman för socialtjänsten har Täby kommun, socialnämnden,

Läs mer

Tillsyn av Björka behandlingshem 2005. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner tillsynsrapporten.

Tillsyn av Björka behandlingshem 2005. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner tillsynsrapporten. Bromma Stadsdelsförvaltning Individ-och familjeomsorgen Vuxensektionen Handläggare: Berit Heidenfors Tel 08-50806221 Dnr Länsstyrelsen i Stockholms län Sociala enheten Gunnel Hedman Wallin Box 22067 104

Läs mer

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin A Basuppgifter Utförare och enhet Verksamhetens regiform Tillstånd från Länsstyrelsen/Socialstyrelsen Kommunal regi Privat regi Entreprenad Datum

Läs mer

TÖS rutin avvikelser SoL 2014 Barbro Nilsson-Holmesten

TÖS rutin avvikelser SoL 2014 Barbro Nilsson-Holmesten Rutin för avvikelser inom Socialtjänstens område inom vården och omsorgen om äldre enligt föreskriften SOSFS 2011:9, Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. TÖS rutin avvikelser SoL 2014 Barbro

Läs mer

Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Behandlingshemmet Insikten i Sala.

Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Behandlingshemmet Insikten i Sala. {7p 267? M 'de/(l BESLUT Inspektionen förvårdochomsorg 2017-07-05 Dnr 8.4.2 11102/2017-6 Behandlingshemmet Marielund 100 733 94 Sala Insikten Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn

Läs mer

Uppföljning av enheten för personligt stöd

Uppföljning av enheten för personligt stöd Älvsjö stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1-4 2015-10-13 Uppföljning av enheten för personligt stöd Enhetens namn: Enheten för personligt stöd Enhetschef: Veronica Dahllöf Svensson Veronica.dahllöf@stockholm.se

Läs mer

Tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen (SoL) av Sävik behandlingshem AB

Tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen (SoL) av Sävik behandlingshem AB BESLUT 1(8) Sociala enheten Britta Johnsson Direktnr. 023-815 68 Faxnr. 023-815 50 britta.johnsson@lansstyrelsen.se Sävik behandlingshem AB Box 61 783 22 SÄTER Tillsyn enligt 13 kap 2 socialtjänstlagen

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Kullens korttidshem Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Bränningevägen 2, Årsta Företag: Samsa AB Hemsida: samsa.nu Föreståndare: Per Edström Telefon:

Läs mer

Yrkesintroduktion för personal på HVB för barn och unga

Yrkesintroduktion för personal på HVB för barn och unga Yrkesintroduktion för personal på HVB för barn och unga Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR PERSONAL PÅ HVB FÖR BARN OCH UNGA 1 Guide till webbaserat stöd Yrkesintroduktion för personal på

Läs mer

Ett naturligt behandlingshem

Ett naturligt behandlingshem Välkommen till Mjösjögård HVB AB Ett naturligt behandlingshem Mjösjögård HVB AB ligger belägen i Bräcke kommun, Jämtlands län. Målgrupp är män från 18 år. Verksamheten har tillstånd för tolv platser och

Läs mer

Tillsyn av HVB barn och unga vid Stubben i Mellerud

Tillsyn av HVB barn och unga vid Stubben i Mellerud Stubben HVB AB Skållerud 464 40 Åsensbruk Ärendet Tillsyn av HVB barn och unga vid Stubben i Mellerud Beslut Ärendet avslutas. Bakgrund Enligt 3 kap. 19 socialtjänstförordningen (SoF) ska Inspektionen

Läs mer

Rapport från tillsyn av På rätt väg 2009

Rapport från tillsyn av På rätt väg 2009 HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-05-14 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 508 23 305 Rapport från tillsyn av På rätt väg 2009 Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Rutin för rapport och anmälan enl. Lex Sarah

Rutin för rapport och anmälan enl. Lex Sarah Rutin för rapport och anmälan enl. Lex Sarah Syfte Rutinen skall leda till att rapporter och anmälningar görs korrekt enligt SOSFS 2011:5. Ansvar Kommunstyrelsen ansvarar för att; det finns ett upprättat

Läs mer

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun.

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Stöd och lärande Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Kvalitetsindikatorer... 3 Lagrum... 3 Berörda... 3 Utveckling...

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning PerrongenBo Kontaktuppgifter Besöksadress Prästgatan 11 Telefon 018 7277271 eller 018 7277277 www.radostod.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 6 Organisatorisk tillhörighet

Läs mer

Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Sparregården i Vänersborg.

Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid Sparregården i Vänersborg. TgK1 v1.1rit TN 2016 Inspektionen för vård och omsorg 2017 06-15 Dnr 8.4.2-3701/2017-13 1(5) Gryning Vård AB Box 5154 402 26 Göteborg Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga

Läs mer

Kvalitetskrav för Familjerådgivning i Varbergs Kommun

Kvalitetskrav för Familjerådgivning i Varbergs Kommun Kvalitetskrav för Familjerådgivning i Varbergs Kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för familjerådgivning i Varbergs kommun är antagna av socialnämnden 2015-01-29 14. Dessa ersätter tidigare kvalitetskrav

Läs mer

Socialstyrelsens förslag till föreskrifter och allmänna råd om stödboende

Socialstyrelsens förslag till föreskrifter och allmänna råd om stödboende REMISSVAR 2016-03-18 Dnr 3.9:0100/16 Socialstyrelsen 106 30 STOCKHOLM Socialstyrelsens förslag till föreskrifter och allmänna råd om stödboende (Dnr 1953/2016) Inledning Förslaget behandlar föreskrifter

Läs mer

Beslut Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslutar ärendet.

Beslut Inspektionen för vård och omsorg (IVO) avslutar ärendet. [ l Y 7fl TgK1 2016 v 1.1 Inspektionen för vård och omsorg BESLUT 2017 03 06 Dnr 8.4.2 5308/2017-5 1(6) Wemind HVB AB Box 38 149 21 NYNÄSHAMN Ärendet Tillsyn av hem för vård eller boende, HVB, för barn

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen 1. Bakgrund 1.1 Syfte med dokumentation vid genomförande av

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

1(7) Familjerådgivning. Styrdokument

1(7) Familjerådgivning. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2017-02-07, 6 Dokumentansvarig Områdeschef IFO/Myndighetsenheten Reviderad 3(7) Innehållsförteckning 1 Insatsen...4

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: VH-assistans Enhetens adress: Östermalmsgatan 87D, 114 59 Stockholm Företag: VH-assistans Hemsida: www.vhassistans.se Enhetschef: VD: Agnetha Wiklund-Helén Telefon: 08 679 99

Läs mer

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum 2015-03-04 1 (5) Verksamhetsbesöket är genomfört av: Emelie Berglund och Susanna Dennerlöv Verksamhetsbesök på Arbetscentrum Intervjuade: enhetschef Sepideh Erfani före detta enhetschef Elisabeth Axelsson

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: Assistans vuxna Rinkeby-Kista Enhetens adress: Vejlegatan 7, Kista Företag: Stockholms stad Hemsida: stockholm.se, jämför service Ansvarig chef: Gunnar Schenström Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

RIKTLINJE. Social dokumentation. inom verksamheter - för personer med funktionsnedsättning - äldreomsorg i ordinärt boende - äldreboende

RIKTLINJE. Social dokumentation. inom verksamheter - för personer med funktionsnedsättning - äldreomsorg i ordinärt boende - äldreboende Bilaga 2 Socialförvaltningen RIKTLINJE Social dokumentation inom verksamheter - för personer med funktionsnedsättning - äldreomsorg i ordinärt boende - äldreboende Beslutsinstans Socialchef Dokumenttyp

Läs mer

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Augusti 2015 Informationsöverföring och kommunikation med landstinget - uppföljande granskning Gällivare kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning...

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

BESLUT. Ärendet. Skälen för beslutet IVO bedömer utifrån den redovisning som huvudmannen har gjort i ansökan,

BESLUT. Ärendet. Skälen för beslutet IVO bedömer utifrån den redovisning som huvudmannen har gjort i ansökan, BESLUT Dnr 6.3.1-26158/2015 1(5) 2016-03-30 Kopia för kännedom Socialnämnden i Sotenäs kommun Räddningstjänst i Sotenäs kommun Kubbonge AB Rörvik Östergård Toreborg 1 456 91 Kungshamn Ärendet Kubbonge

Läs mer

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av enskild verksamhet på Björka behandlingshem.

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tillsyn av enskild verksamhet på Björka behandlingshem. Individ- och familjeomsorgen Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2006-05-22 SDN:2006-06-15 Dnr:318-06-502 Handläggare: Berit Heidenfors Tfn 08-508 06 221 Till Bromma stadsdelsnämnd Tillsyn

Läs mer

Beslutsunderlag Socialstyrelsens beslut den 20 december 2011 Individ- och omsorgsförvaltningens skrivelse den 28 mars 2012

Beslutsunderlag Socialstyrelsens beslut den 20 december 2011 Individ- och omsorgsförvaltningens skrivelse den 28 mars 2012 2012-03-28 1 (5) Individ- och omsorgsnämnden Förstärkt tillsyn av kommunens insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning i Sundbybergs stad enligt socialtjänstlagen och lagen om stöd och service

Läs mer

Lokal uppföljning med stöd av UIV

Lokal uppföljning med stöd av UIV Lokal uppföljning med stöd av UIV marco.fredin@grkom.se 076-0 77 65 Drivkrafter för uppföljning av insatser Vården kostar 57 mkr Boenden kostar mkr vilken nytta för klienterna? Önskan från verksamheterna

Läs mer

Rutiner enligt lex Sarah

Rutiner enligt lex Sarah 11-09-01 1(7) Antaget av sektorschef Lärande och Omsorg sept. 2011 Reviderade mars 2013 Rutiner enligt lex Sarah 2(7) Lex Sarah Lex Sarah kallas de bestämmelser i socialtjänstlagen, SoL, och i lagen om

Läs mer