26 ordinarie ledamöter jämte 6 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "26 ordinarie ledamöter jämte 6 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Karlsängskolan, kl Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 6 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Elever samt lärare klass 8D, Karlsängskolan, 81 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Margaretha Eriksson (V) och John Sundell (KD) Justeringens plats och tid Tingshuset, kl Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Per Andreasson Justerande... Margaretha Eriksson John Sundell ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Per Andreasson, ordförande

2 Kommunfullmäktige Kf 75 dnr 136/2010 Motion 10/2010 om samhällsekonomisk studie/analys av kulturens ekonomiska värden. Gabrielle Peteri (FP), Helena Vilhelmsson (C), Ewa Turesson (M) och Bert Parsmo (KD) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslog: att Nora kommun tar initiativ till att det i KNÖL-samverkan genomförs en samhällsekonomisk studie/analys av kulturens ekonomiska värden för regionen samt att Regionförbundet uppvaktas i avsikt att regionala medel ställs till förfogande för att delfinansiera utredningen. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

3 Kommunfullmäktige Kf 76 dnr 160/2010 Motion 11/2010 om skateboardramp i Skolparken. Helena Vilhelmsson (C) överlämnar rubricerad motion. Motionären föreslår: att Nora kommun undersöker förutsättningar och kostnader för att anlägga en skateboardramp i Skolparken enligt motionens intentioner. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

4 Kommunfullmäktige Kf 77 dnr 146/2010 Interpellation om informationsskyltar vid konstverk i Nora. Gabrielle Peteri (FP) ställer följande fråga till kommunstyrelsens ordförande. När ska Noraborna och Noras besökare få tillgång till informationsskyltar på svenska och engelska vid de konstverk som kommer från Åkerby skulpturpark? Ordföranden meddelar att kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen på kommunfullmäktiges möte

5 Kommunfullmäktige Kf 78 dnr 150/2010 Interpellation om skolkökens möjlighet att laga mat till äldre. Helena Vilhelmsson (C) ställer följande fråga till socialnämndens ordförande. Tycker du och ni i majoriteten att det är en framkomlig väg att även i Nora undersöka möjligheterna att låta de lokala köken laga mat till exempelvis hemtjänsten i respektive område? Ordföranden meddelar att socialnämndens ordförande besvarar interpellationen vid kommunfullmäktiges möte

6 Kommunfullmäktige Kf 79 dnr 127/2010 Medborgarförslag 4/2010 om öppna möten för kommunstyrelsen. Karl-Holger Sjöberg överlämnar rubricerat medborgarförslag. Förslagsställaren föreslår: att kommunstyrelsens möten ska vara öppna för allmänheten och media. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

7 Kommunfullmäktige Kf 80 dnr 128/2010 Medborgarförslag 5/2010 om ungdomsgård. Josefin Salonpää, Alexander Westberg och Josef Straumits överlämnar rubricerat medborgarförslag. Förslagsställarna föreslår: att den lite äldre ungdomen får en ungdomsgård. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

8 Kommunfullmäktige Kf 81 dnr 161/2010 Frågestund för Karlsängskolans elever i klass 8D. Elever i klass 8D på Karlsängskolan har getts möjlighet att lämna frågor till kommunfullmäktiges ledamöter. Frågorna besvaras bl a enligt följande. Kommer det att bli konstgräs i Nora? Enar Moberg (S) och Bengt Nilsson (FP): Om man har konstgräs kan planen inte användas för friidrott såsom spjutkastning, diskus mm. Varför gör man inte om Stribergsplanen till 11-manna? Enar Moberg: Stribergsplanen är en 11-manna. Nora BK använder planen för träning och den klipps 1-2 gånger i veckan men omklädningsrummen har inte används på flera år. Ansvarig är Nora Utveckling AB. Tiderna i Idrottshuset räcker inte till. Varför får vi ingen mer bollhall? Enar Moberg: Bara 40 % av de som söker tider i Idrottshuset får det eftersom det är dåligt med lokaler. Kultur- och fritidsnämnden har gjort en investeringsplan där isbanan och ridhuset är klara. Nästa steg är ett komplement till Idrottshuset. Ansvariga är Nora Utveckling AB. Helena Vilhelmsson (C): Kommunstyrelsen har fattat beslut om en 10-årsplan men det är som alltid en pengafråga men en bollhall behövs. Varför inte göra i ordning Digerberget med en enkel lift så att vi får något att göra? Det finns intresse för skidåkning! Enar Moberg: Under 70-talet när liften på Digerberget var igång var det snörika vintrar. Det har därefter under många år varit väldigt dåligt med snö. Skidklubben sålde liftanläggningen för kronor. För att ha en liftanläggning krävs att SLAO varje år gör en genomsyn av liftanläggningen vilket kostar mellan kronor. Det är mycket pengar för lite skidåkning. Vart 10:e år ska sedan en stor genomgång göras vilket kostar ca kronor. Svenerik Nykvist (S): Av miljöskäl får man inte ta vatten för att göra konstsnö. Helena Vilhelmsson: Nora kommun kommer nog aldrig att ha råd med en liftanläggning. Digerberget bör därför marknadsföras till andra aktörer. Ansvaret ligger hos Nora Utveckling AB.

9 Kommunfullmäktige Finns det några framtida planer för simhallen? Svenerik Nykvist: För några år sedan räknade ett privat företag på simhallen med gym och cafeteria. Det skulle kosta ca 1,3 mkr per år. Helena Vilhelmsson: Man kan i alla fall arbeta för att anpassa öppettiderna så att det är öppet när människorna är lediga. Varför satsar ni inte mer pengar på upprustning av Karlsängskolan? Den börjar bli sliten. Gunn C (S): Norabostäder AB har rustat Lärkeskolan som var i väldigt dåligt skick och nu håller man på med Järntorgsskolan. Därefter står Karlsängskolan på tur men när det blir är ännu inte klart. Ewa Turesson (M): Upprustning gäller för alla skolor och förskolor och den borgerliga alliansen skulle vilja att det upprättades en renoveringsplan. Varför får vi inte gratis frukt i skolan? Solveig Oscarsson (S): Av ekonomiska skäl drogs den fria frukten in under Petra Käller (MP): Miljöpartiet vill också ha gratis frukt i skolan och att mer pengar läggs på skolmaten men pengarna ska räcka till mycket. Varför kan man inte satsa mer pengar på skolmaten? Solveig Oscarsson: I det nya tillagningsköket som ska byggas ska maten lagas från grunden. Det ska också bildas ett matråd på Karlsäng till hösten där elever och kökspersonal ska ingå. Vi vill ha skateboardramper. Hjälp oss fixa! Kom med förslag! Enar Moberg: De ramper som fanns vid Karlsäng togs bort för att de gick sönder. Frågan är var ramperna ska placeras för att inte störa boende runt omkring. Stadsträdgårdsmästaren säger nej till Anders Wedbergsparken. Det är också en fråga om kostnader. En enklare ramp kostar ca 2 mkr. Kontakta mig så kan vi titta på om det går att rusta upp de gamla. Helena Vilhelmsson: Jag har idag lämnat in en motion om skateboardramp. Det är en bredare fråga än för bara kultur- och fritidsnämnden. Om vi har råd ska en ramp anläggas.

10 Kommunfullmäktige Varför satsar ni inte mer pengar på oss ungdomar? När det inte händer något för oss blir det fester och annat dumt och ungdomar råkar illa ut. Allt detta p g a att vi inte har något att göra! Kan inte Noras ungdomar få ett Internet-café? Enar Moberg: Sedan en månad tillbaka pågår ett arbete med ett kulturprogram för ungdomar. Vad vill vi göra med kulturen i Nora? Ungdomsrådet bjuds in för att diskutera ungdomar och kultur. Gabrielle Peteri (FP): Det finns två fritidsgårdar, studiecirklar mm men det satsas för lite på kultur för ungdomar. Mer måste göras som t ex skateboardramper, LAN, internetcaté. Ungdomarna är välkomna att delta i kulturarbetet. Varför får de som bor i Ås inget busskort? Solveig Oscarsson: Det finns riktlinjer för skolskjutsar och enligt dem är det de som har mer än 4 km till skolan som har rätt till busskort. Petra Käller: Vi skulle vilja att alla ungdomar fick ett ungdomsbusskort för att bl a minska föräldrars skjutsande till och från skolan men återigen är det ekonomin som styr. Varför får bara sjuttonåringar hjälp från kommunen när de söker sommarjobb? Kan ni ge tips på feriearbeten. Svenerik Nykvist: Det handlar om ekonomi igen. Pengarna i budget räcker bara till ett visst antal feriearbeten. Tidigare fick kommunerna även pengar från staten för detta. Gabrielle Peteri: På ungdomsrådets möten har det kommit fram många bra förslag på aktiviteter som ungdomarna kan arbeta med. Kontakta föreningen Företagarna i Nora för sommarjobb inom den privata sektorn. Kommer det att bli någon tågförbindelse med Örebro? Svenerik Nykvist: Det har länge pågått ett arbete med Länspendeln men det tar väldigt lång tid. Det är bara Trafikverket, fd Banverket, som får göra en förstudie. Alla kommuner i länet måste vara överens och det är man nu så Trafikverket kan göra en förstudie som beräknas vara färdig hösten Därefter kan man börja på allvar. Det är naturligtvis stora investeringar som måste göras på spår mm. Gabrielle Peteri: Alla partier i Nora arbetar för att få till Länspendeln och alla tycker att det är jätteviktigt.

11 Kommunfullmäktige Varför får inte ungdomarna åka gratis buss inom Nora? Svenerik Nykvist: Det finns ingen finansiering för det. Gymnasiekortet är gratis och en komplettering till detta är till ett lågt pris. Varför sprider ni inte ut invandrarna istället för att sätta alla på ett ställe som t ex i Gyttorp? Gunn Carlsson: Det stämmer inte längre att alla invandrare bor på samma ställe. Möjligtvis stämde det för ca 7-8 år sedan. Idag bor det invandrare på flera olika ställen både i Nora och i Gyttorp. Nora kommun har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot ca 50 flyktingar per år och vi ska fortsätta att se till att de bor runt om i Nora. Gabrielle Peteri: Jag var på besök på Gyttorpsskolan och där finns inte fler invandrarbarn än på någon annan skola i Nora kommun. Margaretha Eriksson (V): På Lärkeskolan där jag arbetar är ca 40 % av barnen invandrare. Varför fixar ni inte vägarna istället för att köpa in fula statyer? Bertil Nilsson (S): Nora kommun har fått statyerna gratis av Åkerby Skulpturpark. Kostnaden för att placera ut dem är ca kronor. John Sundell (KD): Vägarna är dåliga eftersom de är dåligt underbyggda och behöver renoveras från grunden. Men det kostar mycket pengar. Statyerna var som sagt gratis och Bergslagens Kommunalteknik har placerat ut dem under lång tid. Birgitta Borg (FP): Åkerby bildade skulpturparken för att få dit fler turister. Det är många konstnärer som arbetat med skulpturerna på Åkerby. För att få bättre kunskap om skulpturerna skulle det vara bra med skyltar vid dem och att man ordnar en sk skulpturväg i Nora. Varför finns det inte lyktstolpar mellan Ås och Striberg? Svenerik Nykvist: Infrastrukturen tillhör en av åtta prioriteringar som man i länet är överens om att arbeta för. John Sundell: Vägen ägs av Trafikverket men om de inte tar kostnaden bör kommunen betala eftersom vägen ligger nära samhället.

12 Kommunfullmäktige Varför lägger ni inte asfalt på Knutsbergsvägen? Jan Norlund, kommunchef: Vägen är en sk enskild väg och inte en kommunal väg. Kommunen har därför inga skyldigheter att underhålla vägen. Ansvaret ligger på de som bor efter vägen och sköts av en sk vägsamfällighet. John Sundell: Vägen bör ligga inom stadsplanerat område och bör kunna asfalteras. Ordföranden tackar alla ungdomar för väldigt bra frågor och hoppas att de är nöjda med svaren.

13 Kommunfullmäktige Kf 82 Ks 76 dnr 208/2009 Svar på motion 6/2009 om trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder vid Brobacken. Mats Björck (M) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 77. Motionären föreslog: att trafiksituationen ses över vid Brobacken mellan Prästgatan och Bryggeribron. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 187, att överlämna motionen till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning för beredning. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings avdelningschef för administration och trafik har överlämnat ett svar på motionen. Brobacken har, enligt detaljplan, under lång tid varit gata. Med anledning av den förändrade verksamheten på Bryggeriområdet och den ökade trafiken via Brobacken till och från området måste trafiksituationen ses över. En stor del av gång- och cykeltrafiken går via Bryggeribron och på Brobacken och kommer i framtiden att användas i allt högre grad. Det finns, enligt avdelningschefen, för närvarande flera förslag som behöver utredas av Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning och Bergslagens Kommunalteknik tillsammans innan en permanent lösning kan presenteras. Avdelningschefen föreslår därför att en enklare tillfällig lösning anordnas så snart som möjligt. Frågan utreds vidare och ett förslag på permanent lösning ska presenteras i september månad i år och därefter behandlas i budgetprocessen för år Medel ska också sökas från Trafikverket. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

14 Kommunfullmäktige Kf 83 Ks 77 dnr 209/2009 Svar på motion 7/2009 om höjd avgift vid otillåten parkering på handikapplats. Mats Björck (M) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 78. Motionären föreslog: att bötesbeloppet höjs kraftigt för otillåten parkering på platser som är avsedda för handikappade. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 188, att överlämna motionen till Bergslagens Miljö- och Byggnämnd för beredning. Trafikingenjören vid Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har överlämnat ett svar på motionen. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har överlämnat ett förslag till differentierade felparkeringsavgifter som ska behandlas på kommunstyrelsens sammanträde och på kommunfullmäktige Förslaget innebär en ökning av felparkeringsavgiften från 400 kronor till 600 kronor om man parkerar på handikapparkering utan tillstånd. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att därmed bifalla motionen. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

15 Kommunfullmäktige Kf 84 Ks 78 dnr 210/2009 Svar på medborgarförslag 10/2009 om belysning på återvinningsstationen. Eigil Dahl överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 79. Förslagsställaren föreslog: att belysning sätts upp vid återvinningsstationen vid Marstrandshagen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 192, att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för beredning. Tf avfallschef på Bergslagens Kommunalteknik har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Återvinningsstationen på Marstrandshagen drivs av Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, som är en organisation skapad av producenterna för att samordna insamling av förpackningar och annat som de har ansvaret för att återvinna. FTI driver ca stationer runt om i landet och har beslutat att inte sätta upp någon egen belysning vid sina återvinningsstationer. FTI väljer i stället att placera återvinningsstationerna på platser som redan lyses upp av gatubelysning. Ofta finns återvinningsstationerna i anslutning till en väg eller parkeringsplats vilket är fallet med återvinningsstationen vid Marstrandshagen. Bergslagens Kommunalteknik har i början av 2009 förstärkt belysningen vid återvinningsstationen vid Marstrandshagen genom att montera en extra armatur på befintlig lyktstolpe och har för närvarande inga planer på ytterligare förstärkning av belysningen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

16 Kommunfullmäktige Kf 85 Ks 79 dnr 112/2010 Nora Utveckling AB:s anhållan om yttrande om förvärv av fastighet. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora Utveckling AB avser att förvärva fastigheten Svarven 9 från NoTech Produktion AB, i konkurs, för kronor. På fastigheten finns en byggnad som är sammanbyggd med en annan byggnad som Nora Utveckling AB redan äger. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka Nora Utveckling AB:s anhållan om förvärv av fastigheten Svarven 9. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka Nora Utveckling AB:s anhållan om att förvärva fastigheten Svarven 9 enligt ovanstående. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

17 Kommunfullmäktige Kf 86 Ks 80 dnr 133/2010 Socialnämndens anhållan om tilläggsanslag. Vid socialnämndens sammanträde presenterades ekonomisk rapport för mars månad. Utfallet visade ett negativt resultat på kronor. Prognosen är baserad på utfallet per och visar ett underskott mot budget med 3,0 mkr. Underskottet härrör till ökat antal ärenden i verksamheterna försörjningsstöd och hemtjänst. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 26. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja ett tilläggsanslag med 3,0 mkr. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att kommunfullmäktige beslutar att bevilja socialnämnden ett tilläggsanslag med 3,0 mkr samt att finansieringen sker genom disponering av det egna kapitalet. Per Andreasson (S) yrkar bifall till ordförandens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja socialnämnden ett tilläggsanslag med 3,0 mkr samt att finansiering sker genom disponering av det egna kapitalet. _ Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yttrar sig Gabrielle Peteri (FP), Helena Vilhelmsson (C), Petra Käller (MP), Margaretha Eriksson (V), Anna Karlsson (S) och Ewa Turesson (M) utan att framställa några egna yrkanden. Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

18 Kommunfullmäktige Kf 87 Ks 81 dnr 134/2010 Socialnämndens anhållan om tilläggsanslag i investeringsbudgeten. Kommunen använder omsorgssystemet Sofia Omfale vilket hanterar de insatser inom äldreomsorgen och enheten för funktionshindrade som faller under socialtjänstlagen, SoL. Leverantören, Logica Sverige AB, kommer att ta systemet ur bruk under Systemet omfattar ärende- och beslutshantering för bistånd samt avgiftsdebitering för personer med insatser där kostnaden är bestämda i systemet. Dessutom används systemet till statistikuttag för uppföljning och planering av verksamheten. Leverantören erbjuder kommunen möjlighet att uppgradera till Treserva, en ny programvara. Flera kommuner inom Örebro län har uppgraderat till Treserva och Örebro kommun har redan börjat implementera systemet. För att hinna med implementeringen i tid måste avtal skrivas och investeringen påbörjas under Kommunens IT-avdelning deltar i avtalsdiskussionerna och i implementeringsfasen. Investeringskostnaden grundar sig på en preliminär offert och beräknas till ca kronor. Den årliga kostnaden för nyttjanderätten kommer att öka med ca kronor per år till totalt ca kronor med Treserva. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 28. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja socialnämnden ett tilläggsanslag med kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja socialnämnden ett tilläggsanslag med kronor i investeringsbudgeten enligt ovanstående. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

19 Kommunfullmäktige Kf 88 dnr 100/2010 Svar på interpellation om program och strategi för Kulturen i vården. Bert Parsmo och John Sundell (båda KD) ställde följande frågor till socialnämndens ordförande på kommunfullmäktige , 59. Hur långt har socialförvaltningen kommit med att få fram ett program för kultursatsningar inom äldrevården? Hur ser strategin för kulturen som friskfaktor och behandlingsfaktor ut för det här året? Enligt bifogade handlingar har kultur- och fritidsnämnden också behandlat ärendet och kultur- och fritidschefen gav ett svar med förslag till åtgärder. Har dessa förslag beaktats och fått utrymme i den kommande strategin? Socialnämndens ordförande meddelade att hon besvarar interpellationen vid kommunfullmäktiges sammanträde Socialnämndens ordförande har överlämnat ett svar på interpellationen. Kulturens roll är viktig och värdefull för människans välbefinnande, inte minst ur brukarperspektiv. Kulturaktiviteter som erbjuds måste vara anpassade till den boendes funktionsförmåga samt intresse, samt ges då brukaren efterfrågar eller är öppen för detta. Under våren 2010 har verksamheten bl.a. tillsatt ett antal kulturombud inom verksamheten. Kulturombuden finns på både Hagby Ängars äldreboende och Tullbackagården och ansvarar för att de äldre får möjlighet till upplevelser av kultur i olika former. Kulturombuden fungerar som en av flera drivkrafter i det dagliga kulturarbetet samt verkar för ett ökat och bättre kulturliv på boendena. Som exempel kan nämnas det Valborgsmässofirande som anordnades vid boendena Hagby Ängar och Tullbackagården där personalen arrangerat olika aktiviteter. En medarbetare inom förvaltningen arbetar för närvarande med projektet Sociala innehållet där fokus ligger på social gemenskap och kulturella aktiviteter i vardagen. En aktivitet som är mycket uppskattad är de minneslådor som man fyller med olika bruksföremål från förr och som leder till samtal kring de minnen och associationer man har kring föremålen. Andra aktiviteter som idag finns att tillgå är bl.a. läsgrupper, gymnastik, bingo, allsång, andaktsstunder osv. Årstids- och traditionsbundna aktiviteter såsom kyrkliga och andra högtider som jul, midsommar, kräftskiva och grillfest etc. förekommer också. Varje brukare som flyttar in på våra särskilda boenden får en utsedd kontaktperson som bl.a. bevakar och, till viss del, tillgodoser dennes behov, intressen och önskemål.

20 Kommunfullmäktige Under 2010 kommer arbetet med kultursatsningarna fortgå där man dels jobbar med fasta punkter, så som t.ex. Valborg, dels de små vardagliga aktiviteterna, som också är mycket viktiga för berörda personer. Projektledare för det sociala innehållet, kulturombud samt kontaktpersoner kommer i samverkan med varandra att jobba vidare för att erbjuda och bevaka kulturaktiviteter på ett sätt som gynnar den enskilde personen. Genom besök och samtal med de permanent boende på Hagby Ängar och Tullbackagården framkom att det man önskade mest i kultur- och aktivitetsform var det där lilla extra i vardagen, som exempel nämndes bl.a. promenader, sitta och samtala i små grupper, spela kort och måla/teckna. Detta visar på att aktiviteter bör planeras utifrån de boendes förmågor och önskemål. Projektledare för det sociala innehållet, kulturombud samt kontaktpersoner kommer arbeta utifrån detta synsätt även fortsättningsvis. Bert Parsmo (KD) och Titti Hansson (C) yttrar sig. Med anleding av att socialnämndens ordförande inte var närvarande och att flera följdfrågor ställdes informerade ordföranden om att ärendet tas upp igen på kommunfullmäktiges sammanträde

21 Kommunfullmäktige Kf 89 dnr 117/2010 Svar på interpellation om arbetet med att utse Nora-ambassadörer. Gabrielle Peteri (FP) ställde följande fråga till kommunstyrelsens ordförande på kommunfullmäktige , 60. Då motionen om att utse Nora-ambassadörer mottogs positivt tycker jag det skulle vara trevligt att få en presentation av hur man från majoritetens sida har jobbat med detta och gärna också vilka som tills idag har utsetts till hedersuppdraget Nora-ambassadör för att uppmärksamma både dem och Nora i en positiv anda. Kommunstyrelsens ordförande meddelade att han besvarar interpellationen vid kommunfullmäktiges sammanträde Kommunstyrelsens ordföranden har överlämnat ett svar på interpellationen. Från majoritetens sida har vi frågat några personer om uppdraget som ambassadör. Vi har än så länge inte lyckats få någon att tacka helt ja men arbetet fortgår. Jag vet att kultur- och fritidschefen ställt frågan till ett par personer men ingen har ännu så länge lämnat ett positivt besked. Huvudansvaret ligger naturligtvis hos majoriteten men det hindrar ju inte att andra tipsar om eventuella möjliga kandidater. Gabrielle Peteri (FP) tackar för svaret. Titti Hansson (C) och Gunn Carlsson (S) yttrar sig.

22 Kommunfullmäktige Kf 90 Ks 98 dnr 423/2007 Ökad hyreskostnad för Järntorgsskolan. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 27, att genomföra ombyggnad av Järntorgsskolan enligt alternativ 1 i Utredning om Järntorgsskolan, Nora. Kostnaden i form av hyra för denna ombyggnad kalkylerades vid beslutstillfället till 2 mkr per år. Vd för Nora Utveckling AB har överlämnat en skrivelse angående ökade kostnader för ombyggnaden av Järntorgsskolan. Anledningen till de ökade kostnaderna är att köket i Getingen med tillhörande matsal måste byggas om för att klara framtida krav. Denna förändring fanns inte med i den ursprungliga kalkylen och hela kostnadsökningen hänförs till köksombyggnationen. Detta kommer att leda till ökade hyreskostnader med kronor per år. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att genomföra ombyggnation och tillbyggnad av mottagningskök och matsal på Järntorgsskolan och godkänna en ökad hyreskostnad om kronor per år samt att beakta kostnadsökningen vid budgetarbetet för 2011 års budget. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yttrar sig Gabrielle Peteri (FP) utan att framställa något eget yrkande. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

23 Kommunfullmäktige Kf 91 Vb 16 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ersättare i kommunstyrelsen t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare i kommunstyrelsen välja Kent Nilsson (S), Hälleforsvägen 9 B, Gyttorp. _ Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

24 Kommunfullmäktige Kf 92 Vb 17 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ersättare i vänortskommittén t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare i vänortskommittén välja Eva Marcusson (S), Dalkarlsberg 602, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

25 Kommunfullmäktige Kf 93 Vb 18 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden välja Fredrik Norén (S), Sunnanlid 15 B, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

26 Kommunfullmäktige Kf 94 Vb 19 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ledamot och ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i barn- och utbildningsnämnden välja Sami Hoikkala (S), samt att som ny ersättare efter Sami Hoikkala välja Ulf Carlsson (S), Älvtorpsvägen 10B, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

27 Kommunfullmäktige Kf 95 Vb 20 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ledamot i valnämnden t o m Pirjo Pettersson (FP) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i välnämnden. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avsägelsen samt att som ny ledamot i valnämnden välja Rabie Hadad (FP), Östra Soltunet 57, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

28 Kommunfullmäktige Kf 96 Delgivningar Revisionsrapport över årsredovisning och årsbokslut 2009 för Bergslagens Kommunalteknik. (dnr 118/2010) Kommunfullmäktige beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Bert Parsmo (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Bert Parsmo (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-09-30 99 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-09-30 kl 19.00-20.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Liz Hultgren, Regionförbundet, styrgrupp, 83 Fredrik

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

26 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2010-06-16 120 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-06-16 kl 17.00-19.25 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef. Gert Stark och Astrid Dahl. Kommunkontoret Torbjörn Brännlund

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef. Gert Stark och Astrid Dahl. Kommunkontoret Torbjörn Brännlund LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.45 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Utses att

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-04-29 27 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-04-29 kl 19.00-21.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Westerlund, Intresseföreningen Bergslaget,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDESTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-05-12 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2014-06-17 10 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 10.00-12.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Dnr: KS Arbetet med att besvara motionen pågår inom tillväxt & utveckling.

Dnr: KS Arbetet med att besvara motionen pågår inom tillväxt & utveckling. W = = NORA KOMMUN 2019-05-09 Dnr: KS2019-204 Kommunstyrelsen Kommunsekreterare Eva Stensson Redovisning av motioner och medborgarförslag som inte är färdigbehandlade i april 2019 Nedan följer en redovisning

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Tingshuset, , kl

Tingshuset, , kl NORAKOMMUN Sammantradesdatum 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset,, kl. 8.30-11.00 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörade ersättare enligt bifogad närvarolista. övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-02-29 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-02-29 kl 18.00-22.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-02 1 (11) Plats och tid KS-salen, Stadshuset, Vetlanda kl. 13.35-16.45 Beslutande Övriga deltagare Johanna Haraldsson (S), ordförande Henrik Tvarnö (S) Henrik Freij (M) Jan Bergman (C) Sven-Erik

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-06-17 8 Plats och tid Hjernet, 2014-06-17 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén Parsmo,

Läs mer

Tingshuset, , kl

Tingshuset, , kl Soc ialutskottet Sammanträdesdatum 2017-05-09 21 Plats och lid Beslutande Tingshuset,, kl. 13.00-15.35 ord inarie ledamöte r jämte tjänstgörande ersättare samt icke tj änstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-05-09 52 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-05-09 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2009-02-19 1 Plats och tid Tullbackagården, 2009-02-19 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund, SRF Tom Rymoen, Kufn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1. Enligt bilaga

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1. Enligt bilaga SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2011-01-31 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 18.00-21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Enligt bilaga Torbjörn Strömer, sekreterare Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer