PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Samlingssalen på Backaviks särskilda boende, kl 08:00-11:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Samlingssalen på Backaviks särskilda boende, kl 08:00-11:30"

Transkript

1 Plats och tid Samlingssalen på Backaviks särskilda boende, kl 08:00-11:30 Beslutande Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Alverstedt (M) Ida Löfgren (M) Ingela Nordhall (AD) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg (KD) Eva Eriksson (S) Jean Altun (S) Elaine Björkman (S) Dennis Thomsen (S) Christer Pålsson (V) Ersättare Stefan Ekwing (FP) Inger Zackrisson (C) Chatarina Engström (KD) Kerstin Ståhl (S) Annika Stojic (S) Anne Olsson (S) Sonny Landerberg (MP) Övriga Hanna Henningsson, nämndsekreterare Lisbeth Tilly, sektorchef Ann-Mari Thunberg, anhörigkonsulent Ellinor Seth, verksamhetschef HS Ann-Sofie Borg, verksamhetschef ÄO Hanna Hogström, planeringssekreterare Irene Blomqvist, verksamhetschef IFO Ebba Sjöstedt, verksamhetschef FH Jenny Erixon, controller Katarina Gustafsson, verksamhetsutvecklare Ulrika Johansson, administrativ chef Utses att justera Eva Eriksson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Alafors Underskrifter Sekreterare: Paragrafer:

2 Ordförande: Justerande: Hanna Henningsson Boel Holgersson Eva Eriksson Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunhus Nödinge Hanna Henningsson

3 Innehåll OAN 131 Föredragningar 4 OAN 132 Anmälan enligt lex Sarah 5-6 OAN 133 Anmälan enligt lex Sarah 7-8 OAN 134 Anmälan enligt lex Sarah 9-10 OAN 135 Information om anhörigkonsulentens arbete 11 OAN 136 Revidering av boendeutredningen Behov av boendeplatser i äldreomsorgen OAN 137 Lokaler och cafeteriaverksamhet för pensionärsorganisationerna OAN 138 Avtal om mottagande av ensamkommande barn OAN 139 Nämndplan och budget OAN 140 Sammanträdestider för OAN 141 Anmälan av delegeringsbeslut OAN 142 Delgivningar 24 OAN 143 Information och övriga frågor 25

4 OAN 131 OAN Föredragningar Anmälan enligt lex Sarah Anmälan enligt lex Sarah Anmälan enligt lex Sarah Information om anhörigkonsulentens arbete Revidering av boendeutredningen Behov av boendeplatser i äldreomsorgen Lokaler och cafeteriaverksamhet för pensionärsorganisationerna Avtal om mottagande av ensamkommande barn Nämndplan och budget 2015 Förslag till disponering av medel ut utvecklingfonden 2015 Sammanträdestider för 2015 Yrkande Ordförande förslår enligt följande beslutsförslag: noterar föredragningarna. Beslut noterar föredragningarna.

5 OAN 132 OAN Anmälan enligt lex Sarah En person boende på en bostad med särskild service enligt (LSS) går ut från sin lägenhet och ställer sig framför tåget. Personen får allvarliga skador. Sedan händelsen har personen inte vistats på boendet. Följande åtgärder har och planeras att vidtas i verksamheten. Personen skickades in till akutmottagning för vård Enhetschef hade ett nätverksmöte för att diskutera situationen med klienten Personens genomförandeplan planeras att revideras vid klientens ev återkomst En risk- och händelseanalys för hela enheten håller på att genomföras, både individuellt och för hela sammansättningen för boendet för att kunna arbeta aktivt med dessa En verksamhetspedagog håller på att rekryteras till verksamheten Omstrukturering av personal- och boendemöten En utredning av händelsen har genomförts En situation som leder till att en person ställer sig framför tåget bedöms vara ett allvarligt missförhållande varpå sektorns bedömning är att snarast anmäler ett allvarligt missförhållande enligt 24 f LSS till Inspektionen för vård och omsorg. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Hanna Henningsson, sektor Arbete, trygghet och omsorg Utredning om missförhållande eller påtaglig risk för ett missförhållande enligt lex Sarah Anmälan enligt lex Sarah s arbetsutskotts beslutsförslag till beslutar att ett allvarligt missförhållande enligt 24 f LSS anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. Beslut beslutar att ett allvarligt missförhållande enligt 24 f LSS anmäls till Inspektionen för vård och omsorg.

6 Beslutsexpediering Inspektionen för vård och omsorg

7 OAN 133 OAN Anmälan enligt lex Sarah En person på Fridhems serviceboende är väldigt orolig. Plötsligt blir klienten våldsam och slår och sparkar i väggen. Klienten förs till sin egen lägenhet där hen fortsätter att slå sönder inredningen. Klienten tar sedan fram en kniv och viftar vilt omkring sig. Polis tillkallas och klienten lugnar till slut ner sig. Personalen ringde 112 för att få kontroll på situationen Klienten förs till psykiatriakten Personens genomförandeplan planeras att revideras samt tillhörande metodplaner En risk- och händelseanalys för hela enheten håller på att genomföras, både individuellt för denna klienten och för hela sammansättningen för boendet för att kunna arbeta aktivt med dessa Verksamheten planerar att ta fram en individuell handlingsplan för våld och hot för klienten. En verksamhetspedagog håller på att rekryteras till verksamheten Omstrukturering av personal- och boendemöten En utredning av händelsen har genomförts En situation som leder till att en person blir så våldsam att personen är en fara för sig själv och andra bedöms vara en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande varpå sektorns bedömning är att snarast anmäler en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande enligt 24 f LSS till Inspektionen för vård och omsorg. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Hanna Henningsson, sektor Arbete, trygghet och omsorg Utredning om missförhållande eller påtaglig risk för ett missförhållande enligt lex Sarah s arbetsutskotts beslutsförslag till beslutar att ett allvarligt missförhållande enligt 24 f LSS anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. Beslut beslutar att ett allvarligt missförhållande enligt 24 f LSS anmäls till Inspektionen för vård och omsorg.

8 Beslutsexpediering Inspektionen för vård och omsorg

9 OAN 134 OAN Anmälan enligt lex Sarah Sektor arbete, trygghet och omsorg uppmärksammar ett allvarligt missförhållande enligt lex Sarah när en person flyttar ifrån sin bostad på ett av kommunens boenden för psykiatri till en demensenhet inom äldreomsorgen. Personal på demensenheten uppger att den enskildes lägenhetsdörr har låsts mot personens vilja med påföljd att den enskilde periodvis låsts in. Därtill har en personal tillsatts att vistas oavbrutet i lägenheten tillsammans med den enskilde för att undvika och förebygga dennes utagerande mot sin omgivning tillika fall- och riskbeteende på så vis att den enskilde dels varit konstant övervakad, dels periodvis varit inlåst. Enligt 14 kap 7 SoL ska allvarliga missförhållanden snarast anmälas till Inspektionen för vård och omsorg, varpå anmälan görs utan att utredning enligt 14 kap 6 SoL som avser händelseförlopp, orsaker och åtgärder samt uppföljning bifogas till anmälan. Utredningen har påbörjats och färdigställs skyndsamt för att komplettera anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Marie Bertilsson, sektor Arbete, trygghet och omsorg Anmälan enligt lex Sarah s arbetsutskotts beslutsförslag till beslutar att ett allvarligt missförhållande enligt 14 kap 7 SoL anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. beslutar att uppdra åt sektorn att inkomma med en utredning till Inspektionen för vård och omsorg när den har färdigställts. Beslut beslutar att ett allvarligt missförhållande enligt 14 kap 7 SoL anmäls till Inspektionen för vård och omsorg. beslutar att uppdra åt sektorn att inkomma med en utredning till Inspektionen för vård och omsorg när den har färdigställts.

10 Beslutsexpediering Inspektionen för vård och omsorg

11 OAN 135 OAN Information om anhörigkonsulentens arbete Anhörigkonsulent i Ale kommun informerar om verksamheten. Yrkande Ordförande förslår enligt följande beslutsförslag: noterar informationen. Beslut noterar informationen.

12 OAN 136 OAN Revidering av boendeutredningen Behov av boendeplatser i äldreomsorgen Kommunfullmäktige beslutade i juni 2013 att anta boendeutredningen Behov av boendeplatser i äldreomsorgen. Samtidigt beslutade kommunfullmäktige att ge omsorgs- och i uppdrag att göra en förenklad översyn av boendeutredningen vartannat år. Översynen visar att en relativt stor andel av boendeplatserna inom vård- och omsorgsboendena innehas av personer under 80 år. En uppskattning av det framtida behovet av boendeplatser inom vård- och omsorgsboende kan inte enbart koncentreras till åldersgruppen 80 år och äldre, vilket varit fokus tidigare. Sektorns bedömning är att det finns ett behov av fler bostäder i form av vård- och omsorgsboende både till följd av den demografiska utvecklingen men även för att kunna tillgodose behovet av parboende. Men som tidigare utredning konstaterat måste kommunen som helhet kontinuerligt arbeta med att utveckla det ordinära bostadsbeståndet för att skapa bostäder anpassade för en åldrande befolkning. Revideringen av boendeutredningen har varit på remiss till det kommunala pensionärsrådet vars synpunkter till stor del beaktats i revideringen. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Ann-Sofie Borg, sektor Arbete, trygghet och omsorg Översyn av boendeutredningen 2012 uppskattning av behov av boendeplatser i äldreomsorgen, Boendeutredning Behov av boendeplatser i äldreomsorgen Remissvar KPR samråds remissvar på Översyn av boendeutredningen, s arbetsutskotts beslutsförslag till beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta den reviderade boendeutredningen Beslut beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta den reviderade boendeutredningen.

13 Beslutsexpediering Verksamhetschef äldreomsorg Kommunala pensionärsrådet Kommunstyrelsen

14 OAN 137 OAN Lokaler och cafeteriaverksamhet för pensionärsorganisationerna Sedan maj månad 2000 har dåvarande vård- och omsorgsnämnden haft avtal med pensionärsföreningar i kommunen gällande uppdrag som föreningarna åtagit sig för att erhålla fria lokaler i kommunala anläggningar samt Folkets Hus- och bygdegårdslokaler. Avtalen har förlängts i omgångar och nu gällande avtal är uppsagda och löper ut 31 december Nuvarande avtal tecknades av dåvarande ordförande i Vård- och omsorgsnämnden med respektive förening och innefattade inte bara de lokaler som finns inom äldreomsorgens verksamhet utan lokaler i samtliga kommunala anläggningar samt Folkets hus- och bygdegårdslokaler, det vill säga lokaler som sektorn inte förfogar över. Samtliga lokaler bör framgent hanteras där det hör hemma. Detta innebär att de lokaler som äldreomsorgen disponerar kommer att hanteras i respektive brukarråd där man beslutar vilka av äldreomsorgens lokaler som ska disponeras för olika aktiviteter. Undantag görs för caféerna där sektorn avser att träffa avtal med de föreningar som ska driva caféverksamhet på Bohus servicehus, Nödinge servicehus och Aktivitetshuset i Älvängen. Gällande de lokaler som sektor utbildning, kultur och fritid (UKF) förfogar över samt externa lokaler så som Folkets hus och bygdegårdslokaler träffas en överenskommelse mellan sektor UKF och sektor ATO om att pensionärsföreningarna under perioden t.o.m kan nyttja dessa lokaler på samma villkor som enligt tidigare avtal mellan dåvarande vård- och omsorgsnämnden och respektive PRO och SPF förening. Under tiden utreds ärendet vidare för att kunna tas med i beslut om taxor för Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Hanna Hogström, sektor Arbete, trygghet och omsorg Bild över avtalen Förslag till avtal gällande caféverksamhet Sektor Arbete, trygghet och omsorgs beslutsförslag till Omsorgsoch noterar informationen om hanteringen av lokaler. uppdrar till sektorchef att för sektorns räkning underteckna avtalen avseende caféverksamhet med berörda föreningar. noterar överenskommelsen mellan sektor ATO och sektor UKF gällande hanteringen av externa lokaler samt Folkets hus och bygdegårdslokaler. Yrkande

15 Ordförande föreslår enligt sektorns beslutsförslag. Beslut noterar informationen om hanteringen av lokaler. uppdrar till sektorchef att för sektorns räkning underteckna avtalen avseende caféverksamhet med berörda föreningar. noterar överenskommelsen mellan sektor ATO och sektor UKF gällande hanteringen av externa lokaler samt Folkets hus och bygdegårdslokaler. Beslutsexpediering Verksamhetschef äldreomsorg Verksamhetschef kultur och fritid Enhetschefer inom äldreomsorgen SPF Skepplanda SPFAlebygden PRO Norra PRO Nödinge PRO Surte-Bohus Kommunala pensionärsrådet

16 OAN 138 OAN Avtal om mottagande av ensamkommande barn Det har under 2014 anlänt ett mycket högre antal ensamkommande barn till Sverige än förväntat. Ale kommuns nuvarande avtal om mottagande omfattar ett lägre antal ensamkommande barn än fördelningstalet för kommunen. Migrationsverkets anvisningsförfarande har inneburit ett högre antal anvisade barn än det avtalade. Prognosen för 2015 är att ökningen av ensamkommande barn till Sverige fortsätter. Fördelningstalet för Ale kommun 2015 beräknades i november i år till 16 barn. Då antalet ensamkommande barn till Sverige sannolikt kommer fortsatt vara högt de närmaste åren är det nödvändigt att planera för mottagande på lång sikt, med boendekedja från asylplats till boende för barn med permanent uppehållstillstånd, PUT. Sektorn bedömer att Ale kommun behöver teckna avtal med Migrationsverket om mottagande av asylsökande barn enligt fördelningstalet för kommunen. Det möjliggör för ett mer kvalitativt mottagande och en mer kontrollerad genomströmning. För att ha möjlighet till god planering och bereda barnen ett gott mottagande behövs ett asylboende med minst 16 omsättningsbara platser. Genom att även teckna avtal om, och anordna boende för barn med PUT, kan asylplatserna göras omsättningsbara. Kommunfullmäktige har beslutat att ge i uppdrag att teckna överenskommelser med Migrationsverket avseende mottagande av ensamkommande barn. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Irene Blomqvist, sektor Arbete, trygghet och omsorg Protokollsutdrag Kommunfullmäktige Tjänsteutlåtande, Irene Blomqvist, sektor Arbete, trygghet och omsorg Sektor Arbete, trygghet och omsorgs beslutsförslag till Omsorgsoch Omsorgs och beslutar att ingå övergripande avtal med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn. Omsorgs och beslutar att ingå avtal med Migrationsverket om 16 boendeplatser för asylsökande barn. Omsorgs och beslutar att ingå avtal med Migrationsverket om 8 boendeplatser för barn med permanent uppehållstillstånd. Omsorgs och beslutar att uppdra åt sektorn att verkställa platser för mottagandet i enlighet med överenskommelser med Migrationsverket. Yrkande

17 Ordförande föreslår enligt sektorns beslutsförslag. Beslut Omsorgs och beslutar att ingå övergripande avtal med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn. Omsorgs och beslutar att ingå avtal med Migrationsverket om 16 boendeplatser för asylsökande barn. Omsorgs och beslutar att ingå avtal med Migrationsverket om 8 boendeplatser för barn med permanent uppehållstillstånd. Omsorgs och beslutar att uppdra åt sektorn att verkställa platser för mottagandet i enlighet med överenskommelser med Migrationsverket. Beslutsexpediering För vidare hantering Sektorchef För kännedom Kommunstyrelsen

18 OAN 139 OAN Nämndplan och budget 2015 Sektorchef, verksamhetschef, controller och verksamhetsutvecklare informerar om arbetet med nämndplan och budget Yrkande Ordförande förslår enligt följande beslutsförslag: noterar informationen. Beslut noterar informationen.

19 OAN 140 OAN Sammanträdestider för 2015 Under hösten beslutade kommunstyrelsen om att förkorta ärendeprocessen. Det innebär att arbetsutskotten kommer att vara protokollösa och nämnden sammanträder en vecka efter arbetsutskottet. Enligt kommunallagen ska nämnderna själva utse vilka ledamöterna och ersättare till arbetsutskott, därför kallas nämnden den 8 januari för att utse arbetsutskottens medlemmar. Sektorn föreslår nedanstående sammanträdestider för : Tors 8/1 kl 8:00-10:00 Tors 22/1 kl 8:00-12:30 Tors 12/2 kl 8:00-12:30 Tors 19/3 kl 8:00-17:00 Nämnd samt besök i verksamheterna Tors 16/4 kl 8:00-12:30 Tors 13/5 kl 8:00-12:30 Ons 11/6 kl 8:00-12:30 Tors 17/9 kl 8:00-17:00 Nämnd samt information Tors 22/10 kl 8:00-12:30 Tors 12/11 kl 8:00-12:30 Tors 10/12 kl 8:00-12:30 Sammanträdena börjar med 1 timmes gruppmöte. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Hanna Henningsson, sektor Arbete, trygghet och omsorg s arbetsutskotts beslutsförslag till fastställer sammanträdestider för 2015 enligt ovanstående förslag med ändringen att halvdagssammanträden börjar kl 12:30. Yrkande Eva Eriksson (S) yrkar enligt följande beslutsförslag: fastställer sammanträdestider för 2015 enligt förslaget nedan:

20 Tors 8/1 kl 8:00-10:00 Tors 22/1 kl 12:30-17:00 Tors 12/2 kl 8:00-12:30 Tors 19/3 kl 8:00-17:00 Nämnd samt besök i verksamheterna Tors 16/4 kl 12:30-17:00 Tors 13/5 kl 8:00-12:30 Ons 11/6 kl 12:30-17:00 Tors 17/9 kl 8:00-17:00 Nämnd samt information Tors 22/10 kl 8:00-12:30 Tors 12/11 kl 12:30-17:00 Tors 10/12 kl 8:00-12:30 Beslutsgång Ordförande ställer proposition på arbetsutskottets beslutsförslag och Eva Erikssons (S) ändringsyrkande och finner att nämnden beslutar enlig Eva Erikssons (S) ändringsyrkande. Beslut fastställer sammanträdestider för 2015 enligt förslaget nedan: Tors 8/1 kl 8:00-10:00 Tors 22/1 kl 12:30-17:00 Tors 12/2 kl 8:00-12:30 Tors 19/3 kl 8:00-17:00 Nämnd samt besök i verksamheterna Tors 16/4 kl 12:30-17:00 Tors 13/5 kl 8:00-12:30 Ons 11/6 kl 12:30-17:00 Tors 17/9 kl 8:00-17:00 Nämnd samt information Tors 22/10 kl 8:00-12:30 Tors 12/11 kl 12:30-17:00 Tors 10/12 kl 8:00-12:30 Beslutsexpediering För kännedom Sektorchef sektor arbete, trygghet och omsorg Staben sektor arbete, trygghet och omsorg Verksamhetschefer sektor arbete, trygghet och omsorg Enhetschefer sektor arbete, trygghet och omsorg Kommunstyrelsen Kultur- och fritidsnämnden Utbildningsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden Fackliga med närvarorätt

21 OAN 141 OAN Anmälan av delegeringsbeslut A. Beslut fattade på OAN:s arbetsutskott för individärendens sammanträde B. Beslut fattade på OAN:s arbetsutskott för individärendens sammanträde C. Beslut fattade på OAN:s arbetsutskott för individärendens sammanträde D. Beslut fattade på OAN:s arbetsutskotts sammanträde , , , E. Beslut fattade inom individ- och familjeomsorgens verksamhet med stöd av socialtjänstlagen (SoL). 910 st beslut fattade av tjänsteman under perioden inom Ungdomsenhet, Barn- och familjeenhet, Försörjningsstödsenhet, Missbruksenhet samt Familjerätts- och familjehemsenhet. F. Beslut fattade inom Biståndsenheten med stöd av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). 17 st beslut fattade av tjänsteman under perioden G. Beslut fattade inom Biståndsenheten med stöd av Socialtjänstlagen (SoL) 272 st beslut fattade av tjänsteman under perioden H. Dödsboanmälningar 14/ / I. Beslut om att avslå begäran om utlämnande av handlingar, dnr OAN Yrkande Ordförande förslår enligt följande beslutsförslag: godkänner delegeringsbesluten.

22 Beslut godkänner delegeringsbesluten. PROTOKOLL

23 OAN 142 OAN Delgivningar Cirkulär 14:48 SKL Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m.m. För år 2015 Cirkulär 14:49 SKL Ersättning till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS för år 2015 Cirkulär 14:50 SKL Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner enligt SoL för år 2015 Granskningsrapport - Vårdplanering för äldre från Kommunrevisionen Rapport om tillstånd och tillsyn enligt alkohollagen (2010:1622) samt detaljhandel enligt tobakslagen (1993:581) för 2014 från Tillståndsenheten Protokollsutdrag KF 132 Kommunfullmäktiges sammanträdestider 2015 Protokollsutdrag OANau 120 Sammanträdestider s arbetsutskott 2015 Protokollsutdrag OANau 294 Sammanträdestider s arbetsutskott för individärenden 2015 Yrkande Ordförande förslår enligt följande beslutsförslag: noterar delgivningarna. Beslut noterar delgivningarna.

24 OAN 143 OAN Information och övriga frågor Sektorchef informerar En SSPF-samordnare är rekryterad Verksamhetscheferna håller på att genomgå en gemensam utbildning om att leda ledare Nya controllern Jenny Erixon presenteras I januari kommer Kommunstyrelsen att ta beslut om en tomt för motivationsboendet Ordförande informerar SIMBA-möte den 28/11 Rapport från kommunala pensionärsrådet Rapport från Rådet för Funktionshinderfrågor Ordförande tackar nämnden för den gångna mandatperioden och önskar alla all lycka i framtiden! Yrkande Ordförande förslår enligt följande beslutsförslag: noterar informationen. Beslut noterar informationen.

PROTOKOLL 1(15) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-06-18. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:00

PROTOKOLL 1(15) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-06-18. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:00 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg

Läs mer

Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10

Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10 PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 08:00-16:00

PROTOKOLL 1(18) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 08:00-16:00 PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 08:00-16:00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-05-15. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:30

PROTOKOLL 1(21) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-05-15. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:30 PROTOKOLL 1(21) Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:30 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Ingela Nordhall (AD) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset, Alafors, kl 12:30-17:00

PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset, Alafors, kl 12:30-17:00 1(21) Plats och tid C-salen i Medborgarhuset, Alafors, kl 12:30-17:00 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Alverstedt (M) t.o.m. Kl 14:30 Ingela Nordhall (AD) Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22 PROTOKOLL från 1(6) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare: Personalföreträdare: Övriga: Utses att justera Ale Kommun kl 08:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela

Läs mer

PROTOKOLL 1(17) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-01-30. Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 13:00-16:30

PROTOKOLL 1(17) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-01-30. Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 13:00-16:30 PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 13:00-16:30 ande Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall (AD) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg (KD) Jean

Läs mer

PROTOKOLL 1(20) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2013-12-11. Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30-17:00

PROTOKOLL 1(20) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2013-12-11. Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30-17:00 PROTOKOLL 1(20) Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30-17:00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Boel Holgersson (C), ordförande Ida Löfgren (M) Ingela Nordhall (AD)

Läs mer

PROTOKOLL från 1(16) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2013-02-28

PROTOKOLL från 1(16) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2013-02-28 1(16) Plats och tid: Beslutande Ale kommun kl 08:00-12:30 Boel Holgersson (C), ordf. Dan Björk (M) 17-27 Ida Löfgren (M) Ingela Nordhall (AD) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg (KD) Eva Eriksson (S)

Läs mer

PROTOKOLL från 1(26) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-08-30

PROTOKOLL från 1(26) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-08-30 1(26) Plats och tid: Beslutande Ale Kommun kl 13:00 18:30 Boel Holgersson (C), ordf. Dan Björk (M) Ida Löfgren (M) Ingela Nordhall (AD) Joanna Wolodarska-Nord (FP) Chatarina Engström (KD) Eva Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-08-28. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 12:30-17:00

PROTOKOLL 1(21) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-08-28. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 12:30-17:00 PROTOKOLL 1(21) Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 12:30-17:00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ida Löfgren (M) Ingela

Läs mer

PROTOKOLL från 1(13) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-01-26

PROTOKOLL från 1(13) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-01-26 1(13) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Ale Kommun kl 8:00-12:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Chatarina Engström (KD) Eva Eriksson (S) Dennis Thomsen (S) Christer

Läs mer

PROTOKOLL 1(17) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-02-19. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:30

PROTOKOLL 1(17) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-02-19. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:30 PROTOKOLL 1(17) Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:30 ande Tjänstgörande ersättare Eva Eriksson (S), tjänstgörande ordförande Carina Zito-Averstedt (M) till 11:15 Ida Löfgren (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1(20) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-04-24. Plats och tid C-salen och A-salen, Medborgarhuset, kl 17:00 21:00

PROTOKOLL 1(20) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-04-24. Plats och tid C-salen och A-salen, Medborgarhuset, kl 17:00 21:00 PROTOKOLL 1(20) Plats och tid C-salen och A-salen, Medborgarhuset, kl 17:00 21:00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2015-09-17. Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, kl 08:00-16:30

PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2015-09-17. Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, kl 08:00-16:30 1(24) Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, kl 08:00-16:30 ande Tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S), ordförande Sonny Landerberg (MP) Jean Altun (S) från kl 10:30 Christer Pålsson (V) Ingela

Läs mer

PROTOKOLL från 1(20) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2013-01-24

PROTOKOLL från 1(20) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2013-01-24 1(20) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Backavik äldreboende, Nödinge kl 12:30-17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Dan Björk (M) Ingela Nordhall (AD) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL från 1(24) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL från 1(24) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 1(24) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Ale Kommun kl 17:00 20:30 Öppet nämndsammanträde 51 55 samt 60 65 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela Nordhall (AD) Joanna

Läs mer

PROTOKOLL från 1(25) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-10-04

PROTOKOLL från 1(25) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-10-04 1(25) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ers: Ersättare: Övriga: C-salen, Medborgarhuset, Alafors kl 14:00-18:15 Boel Holgersson (C), ordf. Dan Björk (M) Joanna Wolodarska-Nord (FP) fr. kl. 14:30

Läs mer

PROTOKOLL från 1(19) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL från 1(19) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 1(19) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ers Ale Kommun, Backavik äldreboende i Nödinge kl 13:00-17:30 Boel Holgersson (C), ordf. Ingela Nordhall (AD) Joanna Wolodarska-Nord (FP) Eva Eriksson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL från 1(31) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2011-09-21

PROTOKOLL från 1(31) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2011-09-21 1(31) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Övriga: Utses att justera C-salen i Medborgarhuset Alafors kl 8:00-12:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Joanna Wolodarska-Nord

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, kl. 09:00-11.30 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Johnny Sundling (S), ordförande Stefan Ekwing (L) Stefan Hagman (S) Ingrid Inhammar (S) Marie Olsson (V) Camilla Landerberg

Läs mer

PROTOKOLL 1(22) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2013-05-02. Plats och tid TV-studion, Ale Gymnasium, kl 17:00-21:00

PROTOKOLL 1(22) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2013-05-02. Plats och tid TV-studion, Ale Gymnasium, kl 17:00-21:00 PROTOKOLL 1(22) Plats och tid TV-studion, Ale Gymnasium, kl 17:00-21:00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito (M) Ida Löfgren (M) Ingela

Läs mer

PROTOKOLL från 1(25) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22

PROTOKOLL från 1(25) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22 1(25) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Ale Kommun kl 08:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela Nordhall (AD) Joanna Wolodarska-Nord (FP) Chatarina Engström

Läs mer

PROTOKOLL från 1(33) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2011-10-19

PROTOKOLL från 1(33) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2011-10-19 1(33) Plats och tid: kl. 17:00-21:30 Mellan kl. 18:00 och 20:00 är sammanträdet öppet för allmänheten. Beslutande Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Isabell Korn (M) från kl.18:20 138-159 Ingela

Läs mer

PROTOKOLL från 1(17) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL från 1(17) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 1(17) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande Ersättare: Ersättare: Övriga: Ale Kommun kl 13:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela Nordhall (AD) Joanna Wolodarska-Nord (FP) Chatarina

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-03-27. Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 16:45

PROTOKOLL 1(21) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-03-27. Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 16:45 PROTOKOLL 1(21) Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 16:45 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ida Löfgren (M) 24 Ingela Nordhall (AD) Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL 1(26) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2013-11-14. Plats och tid Konferensrummet i Bohushallen, kl 08:00-14:00

PROTOKOLL 1(26) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2013-11-14. Plats och tid Konferensrummet i Bohushallen, kl 08:00-14:00 PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Konferensrummet i Bohushallen, kl 08:00-14:00 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall (AD) Madeleine Olofsson

Läs mer

PROTOKOLL. Rolf Gustavsson (S) Jenny Sandkvist (MP) Erik Karlsson (M) Sune Rydén (KD) Ina Näsmark (FiA)

PROTOKOLL. Rolf Gustavsson (S) Jenny Sandkvist (MP) Erik Karlsson (M) Sune Rydén (KD) Ina Näsmark (FiA) 1(11) Plats och tid C-salen, Medborgarhuset i Alafors, kl 16:30 16:47 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Paula Örn (S), ordförande Björn Norberg (S) Christina Oskarsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(10)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(10) 1(10) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset Alafors Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Valnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 14:00 15:00

PROTOKOLL. Valnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 14:00 15:00 1(7) Plats och tid C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 14:00 15:00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Sune Rydén (KD), ordförande Ulf-Göran Solving (AD) tjg. för Kajsa

Läs mer

Elaine Björkman (S) Jens-Peter Larsen (S) Sonny Landerberg (MP) Ingrid Hellberg (KD) Jean Altun (S) Ingela Nordhall (AD)

Elaine Björkman (S) Jens-Peter Larsen (S) Sonny Landerberg (MP) Ingrid Hellberg (KD) Jean Altun (S) Ingela Nordhall (AD) 1(25) Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, klockan 13:00-16:55 ande Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Ej närvarande Monica Samuelsson (S), ordförande Johan Signell (S) Christer Pålsson (V)

Läs mer

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S)

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S) 1(8) Plats och tid Ledamöter Medborgarhusets A -sal i Alafors -direktjusterade p kl. 18.00-20:20 Inga-Lill Andersson (S), ordförande Paula Örn (S) Björn Norberg (S) Klas Karlsson (S) Dennis Ljunggren (S)

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL från 1(28) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-05-24

PROTOKOLL från 1(28) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-05-24 1(28) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare: Ale Kommun kl 8:00 13:50 Boel Holgersson (C), ordf. Ingela Nordhall (AD) Joanna Wolodarska-Nord (FP) Chatarina Engström (KD) Eva Eriksson (S) Jean

Läs mer

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden.

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden. 1(7) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00 Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Laila Johansson SPF Skepplanda Ritva Jansson

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Elaine Björkman (S) Tommy Gustafsson (V) Börje Ohlsson (AD) Brita Karlsson (FIA) Inga-Lena Lindenau Kommunhus Nödinge,

Elaine Björkman (S) Tommy Gustafsson (V) Börje Ohlsson (AD) Brita Karlsson (FIA) Inga-Lena Lindenau Kommunhus Nödinge, 1(23) Plats och tid Spinneriet, Fabriksvägen 2 i Alafors, kl 9:00-14:00 ande Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Monica Samuelsson (S), ordförande Jonas Nielsen (MP) Johan Signell (S) Christer

Läs mer

Ersättare Marie Kornesjö (M) kl Mattias Klysing (FP) kl Chatarina Engström (KD) kl. 8-12:00 Anne Olsson (S) Jean Altun

Ersättare Marie Kornesjö (M) kl Mattias Klysing (FP) kl Chatarina Engström (KD) kl. 8-12:00 Anne Olsson (S) Jean Altun PROTOKOLL 1(28) Plats och tid Sal 209 Ale gymnasium, kl 08:00-16:00 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ida Löfgren (M) Ingela Nordhall (AD) kl 8-12:00

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

PROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum: 1(16) Plats och tid Hövdingasalen, Kommunhus Nödinge, kl. 14:00-15:40 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Eriksson (S), ordförande Catharina Elisasson (S), tjänstgör för Lena

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20 1(13) Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande Monica Samuelsson (S)

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Eva

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 1(7) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 13.00 16.55 Ledamöter och tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Dennis Ljunggren (S), ordförande Johnny Sundling (V) Jessica Norberg

Läs mer

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén.

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén. 1(6) Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 18.00-19.35. Nämnden ajournerar sig 18.10-18.20 och 19.10-19.25. Beslutande Anders Rollings(S), ordförande Stefan Ekwing (L) Eje Engstrand (S), tjg för Stefan

Läs mer

Börje Ohlsson (AD) Dan Björk (M) Brita Karlsson (FIA) Lars Kopp Kommunhus Nödinge, [ ] Kristin Johansson.

Börje Ohlsson (AD) Dan Björk (M) Brita Karlsson (FIA) Lars Kopp Kommunhus Nödinge, [ ] Kristin Johansson. 1(18) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sal 105, Ale Kulturrum, Nödinge, kl.09.00-12.00 Monica Samuelsson (S), ordförande Sonny Landerberg (MP) Christer Pålsson (V) Ingela

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbacka rummet Klockan 10-12.30 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) Valnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Hövdingasalen, Ale torg, kl 14:00-15:40

PROTOKOLL 1(21) Valnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Hövdingasalen, Ale torg, kl 14:00-15:40 PROTOKOLL 1(21) Plats och tid Hövdingasalen, Ale torg, kl 14:00-15:40 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2015-02-12. Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, kl 8:00-12:50

PROTOKOLL. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2015-02-12. Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, kl 8:00-12:50 1(20) Plats och tid Sal 105, Ale kulturrum, kl 8:00-12:50 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson (S), ordförande Sonny Landerberg (MP) Johan Signell (S) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1(24) Sammanträdesdatum 2010-08-26

PROTOKOLL 1(24) Sammanträdesdatum 2010-08-26 1(24) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ers: Ersättare: Övriga: Utses att justera Ale kommun kl 13:00-15:15 Eva Eriksson (S) ordf. Elisabeth Mörner (M) Solveig Dahlqvist (S) Christer Pålsson (V)

Läs mer

PROTOKOLL från 1(33) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-06-20

PROTOKOLL från 1(33) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-06-20 1(33) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare: Ale Kommun kl 12:30-18:10 Boel Holgersson (C), ordf. Dan Björk (M) Ingela Nordhall (AD) Joanna Wolodarska-Nord (FP) Chatarina Engström

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 1(28) Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, Nödinge, kl. 13.00-16.30 ande Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Monica Samuelsson (S), ordförande Sonny Landerberg (MP) Johan Signell (S) Christer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.10-16.05 Ajournering: 14.45-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Utbildningssalen, Förvaltningshuset, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Ale Kulturrum, Sal 105, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Ale Kulturrum, Sal 105, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-12-07 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Ale Kulturrum, Sal 105, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 1(11) Plats och tid Ledamöter Ale kulturrum sal 105 Nödinge, kl 13-16 Monica Samuelsson Lars Kopp Rolf Gustavsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Daniel Höglund Helen Johansson Hans Åström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.00-15.07 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-15:30. Anders Tenghede (V) Eva Skoglund (C) Ulf Sjölinder (S) Anders Arnell (M)

Plats och tid Årholmen :30-15:30. Anders Tenghede (V) Eva Skoglund (C) Ulf Sjölinder (S) Anders Arnell (M) 1 Plats och tid Årholmen 2018-11-13 08:30-15:30 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Anders Tenghede (V) Eva Skoglund (C) Ulf Sjölinder (S) Anders Arnell (M) tjänstgörande ersättare tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD)

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 december 2016 kl 15:00-16.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.30-15.30 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Nils-Erik Henningsson (S) ersättare för Janet Kling (S)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 14 december 2015 kl. 17.25 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm (np) Eva

Läs mer

Från enskilt huvudmannaskap till kommunalt huvudmannaskap

Från enskilt huvudmannaskap till kommunalt huvudmannaskap KF 55 KS.2015.120 Från enskilt huvudmannaskap till kommunalt huvudmannaskap Sektor samhällsbyggnad fick 2013-09-19 av samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att arbeta fram en handlingsplan för hur ett genomförande

Läs mer